Tänään on 20.03.2019, 11:33.

Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
vekkulikala
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 02.08.2018, 09:52
Pisteitä: 16

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja vekkulikala »

https://www.hs.fi/paivanlehti/09032019/ ... d54a054b24

Pekka Sulkusen vastaus Kimmo Levän mielipidekirjoitukseen Hesarissa.

Yksinoikeusjärjestelmän tulevaisuus näyttää kyseenalaiselta

Kansakunnan yhteinen etu on rahapelaamisen määrän vähentäminen.


RAHAPELIMONOPOLISTA rahoitusta saavien tahojen edustaja, Veikkauksen edunvälittäjät -verkoston puheenjohtaja Kimmo Levä vaati mielipidesivulla (HS 6.3.) tukea yksinoikeusjärjestelmälle. Perusteluna on edunsaajien etu.

On hienoa, että asiasta puhutaan sen oikealla nimellä.

Monopoli hyödyttää miljardilla eurolla järjestöjä sekä taiteen, tieteen ja urheilun piirissä toimivia instituutioita. Tämä on kansainvälisesti oikein hyvä tulos. Se perustuu siihen, että pelivoittojen osuus Veikkauksen tuloista on alhainen, siis ”riiston aste” korkea. Toinen syy on rahapelaamisen korkea taso: suomalaiset kuluttavat rahapeleihin asukasta kohden kolmanneksi eniten maailmassa.
Eri asia on, kuinka järkevää tämä on. Yhden miljardin kerääminen rahapeleillä maksaa lähes kaksi miljardia kuluina, ja kaikesta tästä vastaa pääasiassa hyvin pieni joukko, noin viisi prosenttia pelaajista. Eivätkä he ole asiakkaiden maksukykyisimmästä päästä.

Edunsaajat tekivät virheen, kun eivät ajoissa vaatineet rahoituksensa siirtämistä valtion budjettiin. Tämä olisi ollut mahdollista monopolijärjestelmän perustamisvaiheessa.
Kuten Kimmo Levä itsekin totesi, Veikkaus menettää markkinoita ulkomaisille kilpailijoille sitä mukaa kuin pelaaminen siirtyy nettiin. On hyvä, että Veikkauksessa ja useissa puolueissa on viimein havahduttu tiedostamaan, että tämä pitäisi estää. Se olisi mahdollista rajoittamalla asiakkaiden pääsyä ulkomaisten yhtiöiden sivustoille ja valvomalla rahaliikennettä niiden kanssa. Ikävä kyllä tämäkin on nyt myöhäistä ja tulee liian kalliiksi. On ehditty jo tottua vapaaseen asiointiin verkossa, ja sen torjumiseen tarvittaisiin paljon voimavaroja.

Veikkauksen käytettävissä on kaksi toimintatapaa. Kilpaillakseen asiakkaista sen on lisättävä pelivalikoimaan entistä koukuttavampia pelejä, ja sen täytyy laskea pelaamisen hintaa eli nostaa voittoina pelaajille palautettavaa rahamäärää. Ensimmäinen näistä sotii haittojen vähentämisperustetta vastaan, toinen alentaa tuottoja edunsaajille.

Kansakunnan yhteinen etu on rahapelaamisen määrän vähentäminen. Se tapahtuu itsestäänkin, mutta jokainen toimenpide tähän suuntaan on yleisen edun mukainen.

Asiassa täytyy tehdä jotain. Edunsaajien on varauduttava rahapelituottojen vähenemiseen, tapahtui mitä tahansa. Väistämätöntä siirtymää budjettirahoituksen piiriin ei voi torjua vaatimalla tukea yksinoikeusjärjestelmälle, jonka tulevaisuus näyttää kyseenalaiselta.

Pekka Sulkunen
sosiologian professori emeritus, Helsingin yliopisto, rahapelihaittojen arviointiryhmän puheenjohtaja 2016–2018

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.03.2019 10:17 <HR Juz> Kehtaatko copypastee ku ei oo enää dimangii


Donskoi
Jäsen
Viestit: 107
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +48.32 yks.

Palautus%: 119.22%

Panosten ka: 3.03 yks.

Vetoja: 83

Pisteitä: 120

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Veikkausvoittovaroilla tuetaan puolueiden ja ay-liikkeen lomatoimintaa
Kuva

Tuettua lomatoimintaa harjoittavat yhdistykset ovat suurimpien STM:n avustusten saajien joukossa. Ne ovat siis kansalaisjärjestöjä, joiden tehtävä on järjestää lomia esimerkiksi vähävaraisille perheille ja erityisryhmille. Lomajärjestöt saavat STM:ltä yhteensä lähes 13 miljoonaa euroa. Avustusten saajat ovat Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry ja Solarislomat ry.

Maaseudun terveys- ja lomahuolto on perustettu aikanaan Maalaisliiton naiset ry:n aloitteesta. Sen jäseniä ovat mm. Suomen Keskusta ry, Suomen Keskustanaiset ry Suomen Keskustanuoret ry ja Vesaisten Keskusliitto. Hallituksen puheenjohtaja on keskustalainen. Kysymyksessä on siis käytännössä keskustan harjoittamaa lomatoimintaa. Järjestö järjestää lomia erityisryhmille, mutta myös sellaisille varsin erikoisille lomantarvitsijoille kuin journalisteille, yrittäjille, toimiupseerien perheille ja maataloustuottajille. On jokseenkin käsittämätöntä tukea tällaista lomatoimintaa julkisista varoista.

Hyvinvointilomat ry näyttää puolestaan olevan lähellä sosiaalidemokraatteja. Hallituksen puheenjohtaja on sosiaalidemokraattinen poliitikko, samoin osa jäsenistä. Yhdistyksen perustajista ensimmäisenä mainitaan Lomakotien liitto, joka on historiallisesti osa sosiaalidemokraattista naisliikettä. Hyvinvointilomat markkinoi lomiaan mm. Akavan jäsenille. Lomalle pääsyn kriteereitä ovat järjestön ilmoituksen mukaan mm. perheen tulotaso, lasten lukumäärä ja elämäntilanne. Yhteistyö Akavan kanssa on markkinointiyhteistyötä. Akavan jäsenyydestä ei ole hyötyä hakemuksessa. Järjestön mukaan alle puolet lomahakemuksista hyväksytään. On mahdotonta sanoa kuinka paljon tuetun loman saajissa on esimerkiksi Akavan jäseniä. Silti voi ihmetellä, onko korkeakoulutettujen lomien järjestäminen valtion tehtävä.

Kolmas lomatoimintaa harjoittava järjestö on ay-liikettä lähellä oleva Solaris-lomat. Sen jäseniä ovat esimerkiksi SAK ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry. Järjestö järjestää erityisryhmien lomien lisäksi työikäisille ja lapsiperheille tarkoitettuja lomia. Järjestön toiminnanjohtaja on vasemmistoliittolainen avustaja ja poliitikko.

Kuuluuko lomatoiminnan tukeminen ylipäänsä julkisen sektorin tehtäviin? Voi olla järkevämpää tukea vähävaraisia perheitä suoraan rahallisesti. He voivat sitten itse päättää onko lomailu heille sillä hetkellä tärkein rahojen käyttökohde. Ehkä kuitenkin ollaan sitä mieltä, että kaikki perheet eivät osaa tai voi päättää oikein raha-asioistaan ja lomailua halutaan tukea erikseen.

Tässäkin tapauksessa on varsin ilmeistä, että lomatoimintaa ei pidä tukea poliittisten tai ay-liikkeeseen kuuluvien lomajärjestöjen kautta. Jos lomatukea halutaan maksaa, se on maksettava suoraan niille perheille, joiden lomailua halutaan avustaa. Perheet voivat sitten itse päättää, mikä palvelujen tarjoaja tarjoaa heille parhaan loman. Jos tämäkin katsotaan perheille liian vaikeaksi, lomapalvelut voidaan hankkia tavanomaisena julkisena hankintana.

Tässä yhteydessä kannattaa huomata, että lomajärjestöt ostavat suuren osan palveluista kaupallisislta palveluntarjoajilta. Ne toimivat lähinnä välikätenä loman tarvitsijoiden ja palvelun tarjoajien välillä. Tällainen välikäsi on useimmiten tarpeeton.

Lomatoiminnan rahoituksen kanavoiminen poliittisten ja ay-liikkeeseen liittyvien lomajärjestöjen kautta on jo lomantarvitsijoiden yhdenvertaisuuden kannalta ongelmallista. Osa lomatuesta on suunnattu ryhmille, joiden lomien tukeminen julkisilla varoilla on melko epäilyttävää. Puolueita lähellä olevien järjestöjen tukeminen herättää myös aina epäilyksiä piilotetusta puoluetuesta.
https://www.libera.fi/blogi/veikkausvoi ... toimintaa/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiikerim
Jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: 25.01.2004, 03:27

Tuotto: +4.19 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 1.35 yks.

Vetoja: 229

Pisteitä: 138

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja tiikerim »

Vähän isommat asiat Venäjällä kyseessä, mutta loppupeleissä jotakuinkin sama keissi. Pari päivää vanha uutinen tämä (eli ei mikään uutinen enää tokikaan).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

- - - :geek: - - - :o - - - Suuret Miehet, Suuria Muureja, Suomeen & Meksikoon - - - :o - - - :geek: - - -

Minikommentit


juspa3
Jäsen
Viestit: 150
Liittynyt: 26.01.2019, 17:47

Tuotto: +6.84 yks.

Palautus%: 101.22%

Panosten ka: 1.16 yks.

Vetoja: 484

Pisteitä: 14

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja juspa3 »

Kannattaa lukea Pysingin uusin kolumini. Myös pyysing on näköjään tulossa kokoukseen joka on varmaan hyvä juttu.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/bl ... taytymaan/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.03.2019 23:07 <Donskoi> Tulevatkohan paikalle poliisit kuten pokerinpelaajien yhdistyksen vastaavaan :)

14.03.2019 09:06 <skasi> Paljos poliisit saa veikkaukselta vuodessa?

14.03.2019 09:27 <Donskoi> Tuolloin kyse taisi olla laittoman pelin järjestämisestä


credit
Jäsen
Viestit: 5312
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +212.25 yks.

Palautus%: 104.31%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3152

Pisteitä: 4178

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja credit »

Aki Pyysing kirjoitti:En muuten ymmärrä yhtään, miksi teräviksi tiedetyt kosket ovat tähän lähteneet. Kuvittelevatko he tosiaan Veikkauksen saavan ulkomaille tällä hetkellä pelattavasta rahasta jonkun merkittävänkin siivun?
Tähän kysymykseen minulla on vastaus: edunsaajien painostus ja 32 000 euron kuukausipalkka.

Veikkauksen toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja ovat ehkä räikeimmin ylipalkatut ihmiset koko maassa. Heidän työnsä ei varmasti ole kovin vaikeaa, jos sitä verrataan minkä tahansa muun samaa kokoluokkaa olevan yrityksen johtamiseen. Käytännössä se on pääosin "yhteiskuntasuhteiden hoitoa", koska mitään suuria ja tärkeitä päätöksiä nämä johtajat eivät voi tehdä, vaan kaikki yhtiön kannalta merkittävät päätökset pitää kierrättää poliittisen prosessin kautta (esimerkiksi käy vaikka tämä toisen kasinon perustaminen, josta näyttää tulevan noin 10 vuoden projekti). Pahin moka, mihin "kosket" voivat syyllistyä, on se, että he suututtavat joko Veikkauksen edunsaajat tai poliitikot - tai molemmat - ja vaarantavat siten omat työpaikkansa. Jos edunsaajat saavat siis päähänsä, että blokkien avulla Veikkauksen tuottoja voitaisiin kasvattaa ja alkavat ajaa niitä, kuten nyt on käynyt, "koskien" ei tarvitse miettiä kahdesti, mitä laulua heidän kannattaa laulaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 27. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1154
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -204.14 yks.

Palautus%: 93.68%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 3231

Pisteitä: 621

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja fac »

Kauppalehti uutisoi yhdistyksen perustamisesta. Mukana kommentit Aki Pyysingiltä ja onelineri V N:ltä.

”Elämän ja kuoleman asia” - Verkkopelaajat pelkäävät pelisivustojen blokkaamista

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/elam ... d1fa98c263

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1154
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -204.14 yks.

Palautus%: 93.68%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 3231

Pisteitä: 621

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja fac »

hs.fi kolumni

Veikkauksen edunsaajat hermostuivat rahapeliongelmien ehkäisystä, koska vaarassa ovat omat rahat

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006038649.html
VALTION rahapeliyhtiön Veikkauksen edunsaajilla on hätä.

Kaksi viikkoa sitten edunsaajien välittäjäverkosto vaati eduskuntaryhmille luovuttamassaan vetoomuksessa selkeitä toimia ulkomaille suuntautuvan rahapelaamisen estämiseksi. Edunsaajat vaativat muun muassa estoja rahansiirroille ja pelisivuille sekä puuttumaan pelisivustojen mainoksiin televisiolähetyksissä.

Edunsaajia edustaa joukko urheilun, tieteen, kulttuurin ja sosiaalialan järjestöjä. Vuosittain valtio jakaa veikkausrahaa kaikenlaiseen hyvään yhteensä miljardi euroa.

Edunsaajat pelkäävät, että kakku kutistuu.

VETOOMUKSEN ajankohdalle on ainakin kolme syytä: eduskuntavaalit, Veikkauksen tulos ja muutokset rahapelaajien tavoissa.

Vaalit ovat huolena siksi, että niiden seurauksena kaikki voi mennä uusiksi. Päättyvällä vaalikaudella puolueet olivat yksimielisinä nykysysteemin takana, mutta asetelma voi muuttua, kun uudet poliitikot nousevat päättäjiksi.

Toiseksi edunsaajat ovat huolissaan Veikkauksen kyvystä tuottaa niille rahaa. Vuonna 2018 liikevaihto putosi 2,4 prosenttia ja tulos heikkeni 0,7 prosenttia.

Voittoa tuli silti yli miljardi euroa, sillä Veikkaus on pitänyt huolta tuloskunnostaan trimmaamalla toimintojaan. Mutta se ei auta ikuisesti.

EHKÄ huolestuttavinta edunsaajien kannalta on, että Veikkauksen kolmesta peliryhmästä harrastuspelien liikevaihto pieneni huomattavasti. Harrastuspeleihin kuuluvat urheiluvedonlyönnin eri muodot, ja niitä pelataan pääosin verkossa.

Veikkauksen mukaan jo 40 prosenttia Suomen pelimarkkinasta on verkossa. Tästä puolestaan noin kolmasosa on ulkomaisten peliyhtiöiden hallussa, vaikka Veikkauksella on Suomessa pelien järjestäjänä yksinoikeus.

Todennäköistä on, että ulkomaisten yhtiöiden markkinaosuus kasvaa entisestään. Joku päivä poliitikot voivat tuumata, että nykyinen systeemi ei toimi, vaan se on purettava.

Siksi edunsaajilla on suuri hätä. Se on niin suuri, että ne kritisoivat jopa pelihaittojen vähentämiseksi säädettyä automaattipelien tunnistautumispakkoa, koska se uhkaa leikata Veikkauksen ja samalla niiden tuloja.

YKSI asia on varma: rahapelaajien mieltymyksiä ei ole helppo ohjata ylhäältä tulevilla kielloilla.

Yhtenäiskulttuuri murenee myös pelimaailmassa, eikä monopolin vetovoima ja oikeutus parane estoilla ja sensuurilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 20. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10638
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +381.60 yks.

Palautus%: 120.27%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 1210

Pisteitä: 3063
Paikkakunta: Vantaa

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Nettiblokit ja kuinkakohan moni siirtyy sossun piiriin ja alla olevan kaltaiseen "aktiivimalliin"...

https://www.facebook.com/KiliKalioffici ... 184488522/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.03.2019 16:48 <Manny Hockey> kaheksalta


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 5585
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +540.16 yks.

Palautus%: 105.52%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 2594

Pisteitä: 9558

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Kyllä sitä osataan Kokoomuksessakin:
https://twitter.com/Valavuori/status/11 ... 10/photo/1
Ja pidän tärkeänä sitä, että myös eduskunnassa varsin yksimielisesti olemme kantaneet huolta Veikkauksen tulevaisuudesta, sillä Veikkauksen tuotoilla meillä rahoitetaan tällä hetkellä urheilu, liikunta mutta myös nuorisotyö, kulttuuri, taide isoilta osin. Veikkauksen toiminnan turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää tulevan kevään hallitusohjelmaneuvotteluissa, ja minun mielestäni nyt pitäisi myös Poliisihallituksessa sääntelyn ja valvonnan ratkaisuja kohdentaa ennen muuta ulkomaalaisiin peliyhtiöihin, niiden mainontaan Suomessa meidän tv-kanaviemme ja Suomeen välitettävien tv-kanavien mutta myös esimerkiksi internetin erilaisten kanavien kautta. Eli ei säädellä omaa Veikkaustamme hengiltä — se on hyvä, lypsävä lehmä — vaan laitetaan ne panokset ennen muuta sinne ulkomaiseen laittomaan toimintaan, jota Suomen lainsäädäntö ei salli. — Kiitos.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

NHL-kauden 2018-2019 tavoite: > 100 kananmunaa.

Panostus: 1-10/10.
Jakajana Kelly/13 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua.

Minikommentit

19.03.2019 16:41 <JMT> Kyllä. Itsellä vaalikoneet tuuttaa Hämeessä Kristiina Hämäläistä, joka yksilön-

19.03.2019 16:42 <JMT> vapauksien puolestapuhuja. Todennäköisemmin jää rannalle ja ääni menisi sitä

19.03.2019 16:42 <JMT> myöten tälle Heinoselle. Vittu mitä paskaa.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”