Tänään on 25.09.2020, 14:38.

Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 908
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 378

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja pka »

Veikkaus saa Kauppalehdeltä lisää kritiikkiä jälleen tänään: Onko Veikkaus korruption ilmentymä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.08.2019 18:00 <MacGyver> Onko Veikkaus korruption ilmentymä? On.


Apina286
Avatar
Jäsen
Viestit: 686
Liittynyt: 04.06.2017, 18:33

Tuotto: +65.63 yks.

Palautus%: 109.23%

Panosten ka: 0.68 yks.

Vetoja: 1040

Pisteitä: 739

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Apina286 »

”Psykologi” kehotti hakemaan jännitystä elämään rahapeleillä - Nyt viranomainen syynää Veikkauksen mainonnan ja koko monopolin perusteet: ”Tällaiseen ei kevyesti lähdetä”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5 ... 26fea80553

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

https://www.hs.fi/talous/art-2000006198781.html

Veikkauksen johtoa palkitaan taloudellisesta tuloksesta, ei vastuullisuudesta

Asiantuntijan mukaan on mahdotonta vähentää pelihaittoja menestyksekkäästi ja samanaikaisesti pitää kiinni tuotto-odotuksista.

Liisa Kauppinen HS
Julkaistu: 9.8. 2:00 , Päivitetty: 9.8. 6:21


JOS VEIKKAUS tekee hyvän tuloksen tai suomalaiset häviävät yhtiön verkkopeleissä riittävästi rahaa, toimitusjohtaja Olli Sarekosken tilipussi lihoo.

Sen sijaan pelihaittojen vähentäminen ei johdon palkkioissa paina – ainakaan paperilla. Asian vahvistaa HS:lle Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.

”Vastuullisuusperusteet ovat oleellisia kaikessa yhtiön toiminnassa. Jos hallitus havaitsee, että yhtiö on toiminut vastuuttomalla tavalla, sehän voi koska tahansa muuttaa tulospalkkioita ja esimerkiksi todeta, että tältä vuodelta ei tulospalkkioita makseta lainkaan”, Kallasvuo sanoo.

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄ on yksi keino hahmottaa sitä, määritteleekö Veikkauksen toimintaa ensisijaisesti taloudellinen suoriutuminen vai peliongelmien vähentäminen.

Perinteisesti tulospalkkioiden taustalla on ollut ajatus kannustaa johtoa toimimaan omistajan edun mukaisesti.

Kysymys tärkeysjärjestyksestä valtionyhtiön toiminnassa on noussut viime päivinä esiin, kun Veikkauksen mainontaa on moitittu vastuuttomaksi ja mauttomaksi sekä sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa. Kiivaan keskustelun seurauksena Veikkaus tiedotti tiistaina, että se asettaa arviolta puolet mainonnastaan katkolle elo–syyskuun ajaksi.

LAIN MUKAAN Veikkauksen tehtävänä on ehkäistä ja vähentää rahapelaamisesta koituvia ongelmia. Se on myös keskeinen peruste sille, että yhtiöllä on yksinoikeus rahapelitoimintaan Suomessa.

Juha Sipilän (kesk) hallituskaudella tehdyn arpajaislain uudistuksen tarkoituksena oli vahvistaa monopoliasemaa ja siten tehostaa ongelmien vähentämistä.

Hallituksen esitykseen oli tuolloin myös kirjattu maininta, jonka mukaan rahapelihaitat tulisi huomioida yhtiön palkitsemisjärjestelmässä.

Kallasvuo kertoo, että keskustelua asiasta on kyllä käyty, mutta se ei ole johtanut muutoksiin. Syynä hänen mukaansa on se, että vastuullisuutta on vaikea mitata. Veikkaus teettää kaksi kertaa vuodessa kyselytutkimuksia ongelmapelaamisesta. Niiden pulmana on, että haittoja aiheutuu paljon myös ulkomaisista rahapeleistä, Kallasvuo sanoo.

YHTIÖ ON puolustanut niin markkinointiaan kuin taloudelliseen suoriutumiseen liittyviä tavoitteitaan alati kiihtyvällä ulkomaisella kilpailulla, kun digitaalisia rahapelejä voi pelata internetin välityksellä.

Veikkauksen yli 3 miljardin euron liikevaihto on viime vuosina supistunut. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 100 miljoonaa euroa pienempi kuin Veikkauksen, Fintoton ja Raha-automaattiyhdistyksen yhteenlaskettu liikevaihto ennen yhdistymistään vuonna 2016.

Pelikate ja tulos eivät ole kärsineet yhtä paljon, ja niiden suhteellinen osuus on jopa kasvanut. Vuonna 2018 suomalaiset hävisivät Veikkauksen peleissä 1,76 miljardia euroa. Pelikatteen osuus oli siten 55,8 prosenttia liikevaihdosta, kun vuonna 2016 luku oli 55,1 prosenttia.

RUNSAAN miljardin euron vuotuiset tuottonsa Veikkaus tulouttaa valtiolle, joka jakaa ne edelleen avustuksina yleishyödyllisille järjestöille.

Veikkauksen tulostavoitteista ja henkilöstön kannustimista päättää yhtiön hallitus. Kallasvuon mukaan tavoitteisiin puolestaan vaikuttavat osin myös valtio-omistajan omassa budjetissaan asettamat odotukset.

Valtion tämän vuoden budjetissa Veikkauksen on arvioitu tulouttavan opetus- ja kulttuuriministeriölle noin 560 miljoonaa euroa ja sosiaali- ja terveysministeriölle noin 490 miljoonaa euroa. Viisi vuotta sitten lukemat olivat 540 miljoonaa ja 420 miljonaa euroa. Valtion talousarviosta päättää eduskunta.

Suomalaisten rahapelaamista tutkiva Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on katsonut, että tavoite entisenlaisista voitoista ja peliongelmien vähentämisestä ovat keskenään ristiriidassa.

”On aika mahdotonta vähentää pelihaittoja menestyksekkäästi, ellei olla valmiita tinkimään tuotto-odotuksista”, sanoo THL:n tutkimuspäällikkö Susanna Raisamo.

VIIME VUONNA toimitusjohtaja Sarekoski sai 30 075,20 euron tulospalkkion – noin 2 500 euroa kuukautta kohden. Toissa vuonna bonusta ei maksettu.

Liiketuloksen ja internetpelien katteen ohella palkkioon ovat vaikuttaneet tavoitteet, jotka määritellään yhtiön strategiassa, sekä Sarekosken henkilökohtainen suoriutuminen.

Veikkauksen strategiaa, tulostavoitteitaan tai eri osa-alueiden painotuksia palkitsemisessa Kallasvuo ei kerro liikesalaisuuksiin vedoten.

JOS RAHAPELIYHTIÖ saavuttaa Sarekosken komennossa sille asetetut tavoitteet, toimitusjohtaja voisi saada runsaan 400 000 euron palkkansa päälle 20 prosentin eli noin 85 000 euron bonuksen. Jos tavoitteet ylittyvät, palkkio voi parhaimmillaan olla kaksi kertaa suurempi.

Vastaavasti Veikkauksen johtoryhmän jäsenet ja liiketoimintaryhmien johtajat voivat saada 0–30 prosentin tulospalkkion. Viime vuonna johtoryhmän jäsenet saivat keskimäärin 5,3 prosentin palkkiot.

Kallasvuo huomauttaa, ettei tulospalkkiot ole olleet lähellekään niin suuria kuin järjestelmä mahdollistaisi.

”Veikkauksen hallitus on asettanut sen verran kovat tavoitteet, että maksetut tulospalkkiot ovat olleet kovin alhaisella tasolla”, Kallasvuo sanoo.
Fakta
Veikkauksen tuotot

Vuonna 2018 Veikkauksen liikevoitto oli 1 014 504 000 euroa, mikä oli 32,2 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

Tuloista 53 prosenttia käytetään urheilun ja liikuntakasvatuksen, tieteen, taiteen sekä nuorisotyön edistämiseen.

43 prosenttia voittovaroista jaetaan terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Loput 4 prosenttia tuotoista saavat hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.

Lähde: Arpajaislaki.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 200
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +46.92 yks.

Palautus%: 115.86%

Panosten ka: 2.35 yks.

Vetoja: 126

Pisteitä: 415

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Jotta kukaan ei turhaan klikkaa allaolevaa roskajuttua, annan vastauksen jo etukäteen. Jostain ihmeellisestä syystä Veikkauksen hallintoneuvostossa istuva Arhinmäki EI halua monopolin purkua :lol:

Yllättyneet käsi ylös.

Paavo Arhinmäki: Pitäisikö Veikkauksen monopoli purkaa?

Veikkaus lienee kaivanut kaikki siipiensä suojassa olevat poliitikot antamaan näitä samoja lausuntoja samoilla kulahtaneilla argumenteilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HR Juz
Jäsen
Viestit: 2424
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +755.32 yks.

Palautus%: 102.12%

Panosten ka: 7.33 yks.

Vetoja: 4853

Pisteitä: 8594

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

Mielenkiinnosta, kuinka moni täällä toivoo monopolin murtuvan?

En henkilökohtaisesti ole monopolin johdon tai edunsaajien fani. Argumentit ontuu ja sitä rataa... Toisaalta vedonlyöjän näkökulmasta monopolin murtuminen olisi mielestäni kaikista huonoin vaihtoehto. Jopa ulkomaisen tarjonnan rajoittaminen (rahansiirtojen/nettisivujen blokkaus) olisi parempi vaihtoehto monopolin alaisuudessa. Luultavasti blokit olisi helpommin kierrettävissä monopolin alaisuudessa kuin mikäli tänne tulisi MALTALAISET PÄÄOMASIJOITTAJAT (irl, pääasiassa ruotsalaiset pörssiyritykset). Noihin unibetteihin ja betsoneihin kukaan tuskin saisi rahaa sisään suomen lisenssin alaisuudessakaan. Mutta nuo pörssiyritykset varmasti pitävät paremmin huolen että internetin lisenssitömät tarjoajat blokataan*. Lisäksi "vapaassa" kilpailussa tuo internetin blokkaaminen olisi loogisempaa kuin blokata internet, jotta monopoli saa toimia paremmin.

Ihanne tilanne siis vedonlyöjän kanssa on tämä nyt vallitseva. Onko se sitten moraalisesti oikein vai väärin? Lisäksi en ole ihan hirveän varma että kuinka paljon haluan rajoittaa asioita. Tietyllä tasollahan pelikoneiden poistaminen kaupasta on täysin vastakkainen asia viinien tuomiseen ruokakauppoihin. Huvittavaa kyllä, tuntuu että näiden puolustajat ja vastustajat ovat mielipiteineensä täysin vastakkaista mieltä eri asioista? Toki sitten taas esim alkoholin/tupakan mainonta on selkeästi valvotumpaa kuin Veikkauksen mainonta. Ehkä tähän pitäis lähinnä puuttua? Muutenkin tuntuu että peliongelmassa on pitkälti samaa uin alkoholiongelmissa: parhaiten auttaa ihmisten kouluttaminen ja opastaminen asiassa. Nykynuorten dokaaminen/röökaaminen taitaa olla todella kovassa laskussa. Toki korvaavat päihteet kasvussa, mutta mutulla sanoisin että kulttuuri on muuttunut ja kokonaisuutena päihteiden käyttö vähentynyt ja järkevöitynyt. Henkkoht myös olen muutaman - en nyt tiedä peliriippuvaisuudesta, mutta paljon kolikkopelejä pelaavan - kaverin saanut käännytettyä ihan yksinkertaisella opastuksella ja saarnauksella. Koko kansan tasolla tietenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Tämä ei siis sinänsä ollut mikään kannanotto suuntaan tai toiseen. En missään nimessä osaa sanoa mikä olisi paras ratkaisu alkoholisteille ja peliongelmaisille. Ihmetyttää vain tämän asian mustavalkoistaminen. Henkilökohtaisesti oman elantoni takia kuitenkin toivon nykyisen tilanteen säilyvän.


*) en ihan varma ole miten tämä muissa lisenssimaissa on mennyt mutta tässä käsityksessä olen?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 25. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit

09.08.2019 11:14 <Donskoi> Samaa mieltä. Lisenssijärjestelmän tullessa pelit Pinnaclelle olisivat

09.08.2019 11:14 <Donskoi> luultavasti ohi.

09.08.2019 11:15 <Donskoi> Mutta on hyvä että Veikkauksen toimintaa myös kritisoidaan, jotta nämä

09.08.2019 11:15 <Taika> ++

09.08.2019 11:15 <Donskoi> blokkipuheet jäävät hieman taustalle.

09.08.2019 11:16 <Donskoi> Eivätkä ihan kaikki Veikkauksen lähettiläät uskalla puhua aivan roskaa enää.

09.08.2019 11:39 <LFM> ++

09.08.2019 14:51 <pka> Nykytilanne blokkien ja monopolin suhteen olisi hyvä, mutta Veikkaus horjuttaa

09.08.2019 14:51 <pka> tasapainoa vaatimalla blokkeja samalla, kun itse tomii täysin vastuuttomasti.

09.08.2019 17:51 <jone> Samaa mieltä tästä nykytilanteen paremmuudesta. Toivottavasti jatkuu pitkään.

09.08.2019 17:53 <jone> Mutta tämän hetken medianäkyvyydellä ei varmaan jatku enää pitkään.


pka
Jäsen
Viestit: 908
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 378

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja pka »

Kauppalehti: Erikoinen sotku: Poliisihallitus vaatii Veikkaukselta asiakirjoja – Veikkaus sanoo antaneensa tiedot

Poliisihallituksen mielestä Veikkaus pimittää uuden strategian toimeenpanoon liittyviä suunnitelmia, joita on pyydetty jo lähes vuosi sitten, muttei toimitettu, vaikka lain mukaan pitäisi toimittaa. Veikkauksen näkemyksen mukaan pyydetyt tiedot on esitelty Poliisihallitukselle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


simppa1427
Avatar
Jäsen
Viestit: 608
Liittynyt: 05.04.2007, 16:13
Pisteitä: 750

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja simppa1427 »

Mites noi limput muissa maissa missä lisenssimarkkina? Voiko firmat lisenssin saatuaan kohdella asiakkaita eri-arvoisesti (limput jne). Luulis jo siitäkin kunnon paskamyrksyn saavan jos tänne tulee firmat jotka EI hyväksy voittavia pelaajia vaan tullaan vaan keräämään ongelmapelaajien rahat...jne...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.08.2019 14:27 <pka> Riippuu maasta ja eroja myös nettipelaamisen/fyysisten pelipisteiden välillä.

09.08.2019 14:28 <pka> Jos fyysisissä pelaa anonyymisti, niin paha silloin iskeä henk.koht. limittejä.

09.08.2019 14:28 <pka> Mutta sitten on lisenssimaita, joissa noinkaan ei voi pelata anonyymisti.


Hessu208
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 01.01.2019, 17:01

Tuotto: -0.43 yks.

Palautus%: 98.48%

Panosten ka: 1.40 yks.

Vetoja: 20

Pisteitä: 14

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Hessu208 »

Peliriippuvuus sisällytetään tautiluokitukseen F63.0 (käytös- ja hillitsemishäiriöt) Jotkut mielenterveysjärjestöt saavat Veikkauksen tukea merkittävästi. Eli mielenterveyspalveluita rahoitetaan osittain peliriippuvaisten tragedialla. Tämä jos mikä on sairasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Tasavoitolla keskiarvo n. 1.1% kassasta = 1 Yks.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Emeritusprofessori tyrmää Veikkaus-järjestelmän: Sekaisin, ristiriitainen ja murtuu ennemmin kuin myöhemmin

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/emer ... aabaca6595

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 592
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1356

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja skasi »

HR Juz kirjoitti:
09.08.2019, 11:12
Mielenkiinnosta, kuinka moni täällä toivoo monopolin murtuvan?
Vastaan kattavammin paremmalla ajalla, mutta henkilökohtaisesti olen valmis lyömään vaakakuppiin koko elämäntyylini, unelma-ammattini ja elantoni jos saan edes toivonkipinän valoisammasta tulevaisuudesta Veikkauksen suhteen. Mahdotonta täysin kuitenkaan arvioida eri lopputulemia, koska Veikkauksen toiminta ei kaikesta huolimatta ole kovin läpinäkyvää.

Optimitilanne meille on, että päästään pelaamaan mahd. pehmeille markkinoille mahd. isoilla panoksilla luotettavilla toimijoilla.
Nyt on pitkään ollut hyvä tilanne mutta markkinat ovat ajan saatossa muuttuneet ja tulevat muuttumaan jatkossakin. Vaikuttaakohan Brexit mitenkään UK bookkereihin?

Näkisin monopolin murtumisen toteutettuna 'oikein' aivan loistavana peliliikkeenä. Ja toteutettuna väärin aivan katastrofaalisena mokauksena. Riippuu niin monesta asiasta, että turha lähteä tällä aikataululla arvailemaan kumpi lähempänä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.08.2019 00:55 <jone> Eiköhän ne brittibuukkerit rajoita yhtä iloisesti ja nopeasti kuin ennenkin.


Donskoi
Jäsen
Viestit: 200
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +46.92 yks.

Palautus%: 115.86%

Panosten ka: 2.35 yks.

Vetoja: 126

Pisteitä: 415

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

HR Juz kirjoitti:
09.08.2019, 11:12
Mielenkiinnosta, kuinka moni täällä toivoo monopolin murtuvan?

En henkilökohtaisesti ole monopolin johdon tai edunsaajien fani. Argumentit ontuu ja sitä rataa... Toisaalta vedonlyöjän näkökulmasta monopolin murtuminen olisi mielestäni kaikista huonoin vaihtoehto.
Kuten kirjoititkin niin nykyinen tilanne olisi ylikertoimen käyttäjille kaikkein ideaalisin vaihtoehto. Tilanne on vain nyt se, että vähämieliset Veikkauksen edunsaajat ovat omassa ahneudessaan ajaneet tilanteen siihen, että järkevät ja jotenkin tilanteen tasalla olevat ihmiset ovat kyllästyneet tuohon ahneuteen. Ja siitä saadaan nyt lukea jatkuvalla syötöllä lehdistä ja sosiaalisesta mediasta. Veikkaus ei suurin surminkaan halua lisenssijärjestelmää tähän maahan, koska se blokkaa nyt olemassa olevan hyväveli -järjestelmän ja syö hurjasti lisätuloja "korruptoituneilta" poliitikoilta, jotka eivät edes ymmärrä mistä puhuvat.

Odotettavissa on se, että tilanne hetken kuohunnan jälkeen hiljenee ja asiat pysyvät ennallaan. Kunnes tulee taas seuraava vähämielinen ja loputtoman ahne edunsaaja, joka alkaa laulamaan samaa virttä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 592
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1356

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja skasi »

HR Juz kirjoitti:
09.08.2019, 11:12
Mielenkiinnosta, kuinka moni täällä toivoo monopolin murtuvan?
Wikipedia kirjoitti: Laillinen monopoli

Lakisääteinen julkinen monopoli (oikeudellinen monopoli) syntyy tilanteessa, jossa valtio saattaa rajoittaa tarjontaa lainsäädännöllä. Usein laillinen monopoli on valtion itsensä harjoittamaa liiketoimintaa.

Lakisääteisen monopolin ylläpitäminen aiheuttaa yhteiskunnallisia kustannuksia, kun lakisääteisen monopolin omaava yritys joutuu puolustamaan monopoliaan turhin kustannuksin viestinnällä ja voimakkailla suoralla vaikuttamisella päättäjiin. Tällaisesta kokonaistaloutta vahingoittavasta hyödyntavoittelusta käytetään nimitystä välistäveto.

Tavalliset monopolit joutuvat reagoimaan potentiaalisiin kilpailijoihin parantamalla toimintaansa, mutta lakisääteiset monopolit yrittävät estää kilpailua lainsäädännön kautta.[2]

Lakisääteisiä monopoleja käytetään joskus rahan keräämiseen valtiolle, mutta sama voi tehdä myös alaa verottamalla.
Lainaus Wikipediasta tiivistää hyvin pelin hengen ja nimen.

Veikkauksen johdon tärkein tehtävä on säilyttää hyvin toiminut yksinoikeusjärjestelmä.

1) Lainsäädännöllä taattu kilpailu- ja markkinointikielto kilpailijoille.
2) Oma, aggressiivinen viestintä kuluttajille. "Pelaa meillä! Älä muilla".
3) Voimakas, suora vaikuttaminen päättäjiin.

Tällaisesta kokonaistaloutta vahingoittavasta hyödyntavoittelusta käytetään nimitystä välistäveto.

Kokonaistalous kiinnostaa. Valehtelu, välistäveto ja hyväveli -verkostot eivät.
Olen monopolien purkamisen kannalla aina, kun sille on perustetta.

Tässä tapauksessa kaikki riippuu näkökulmasta. Katsotko tilannetta bonuksia nauttivan johtajan näkökulmasta, vai ruokakaupassa tuskailevan peliongelmaisen näkökulmasta.

Pomo = säilytä yksinoikeusjärjestelmä.
Ongelmainen = pelikoneet pois kaupoista.

Ja kaikki näkökulmat siltä väliltä. Ammattivedonlyöjän näkökulmasta tilanne on pitkään ollut lähes ideaali. Ulkomaiset sekä kotimaiset markkinatopit ovat olleet pelattavissa ongelmitta. Vasta, kun ulkomaisten pelisivustojen blokeerauksesta ja "laittomuudesta" ryhdyttiin puhumaan, reagoivat vedonlyöjät perustamalla yhdistyksen. Toisin sanoen. Kuluttajat ryhtyivät puolustumaan oikeuksiaan, korjaamaan vastapuolen tekemiä valheellisia väittämiä yms.

Joka tapauksessa olisi mielenkiintoista nähdä eri arvioita, miten monopolin purkaminen käytännössä tapahtuisi, ja minkälainen toimintaympäristö pelintarjoajille luotaisiin.

Jos kilpailijat asetetaan samalle viivalle lainsäädännön työkaluilla, ei se ikinä poista sitä tosiasiaa, että Veikkauksella on vuosikymmenien etumatka kaikkiin kilpailijoihinsa nähden suomalaisten keskuudessa. On helppo nähdä tilanne, missä muutama rohkea yrittäjä tulee kokeilemaan onneaan vain tajutakseen, ettei Veikkauksen kanssa voi kilpailla Suomessa.
Tässä samassa rytäkässä on mahdollisuus tuhota nykyinen toimintaympäristö, missä vetoja lyödään laillisesti ammatikseen Suomessa. Lisenssijärjestelmä pienen kansan maahan saattaa tarkoittaa sitä, että isoja toimijoita ei kiinnosta, ja pieniltä ketä ehkä kiinnostaa, ei saa voittaa.

Veikkauksen näkökulmasta monopoliaseman purkaminen saattaisi olla myös positiivinen asia. Vallitsevan lainsäädännön alla ulkomaiset toimijat saavat tarjota pelejään suomeen, mutta suomalainen pelintarjoaja ei saa tarjota pelejä, eikä tuotteita ulkomaille. Suomessa on kuitenkin väkilukuun suhteutettuna valtava määrä pelialan osaamista. Oikein hyödynnettynä tämä osaaminen saattaa aiheuttaa sen, että rahat tulevat Suomeen, mutta pelihaitat jäävät ulkomaille.

Tällä hetkellä kivi kengässä on peliongelmaiset, ketkä häviävät rahansa ulkomaille ja jättävät pelihaitat (lue: itsensä) Suomeen. (Onko peliongelma muuten ratkaistu jos peliongelmainen tappaa itsensä? Ainakin poissa tilastoista, mikä yleensä tärkeintä).

Itse tekisin nyt seuraavasti:

"Monopolin purku", eli yksinoikeusjärjestelmästä siirtyminen lisenssijärjestelmään. Ennen siirtymistä järjestettäisiin salainen kokous mihin kutsuttaisiin kaikki kotimaiset pelialan huiput. Kokouksessa perustettaisiin Veikkauksen rinnalle uusi kotimainen toimija. Uuden toimijan tehtävänä olisi aiheuttaa mahdollisimman paljon pelihaittoja (lue: varansa hävinneitä pelaajia) ulkomaille, ja tuoda mahdollisimman paljon rahaa Suomen rajojen sisäpuolelle.

Veikkaus jatkaisi kotimaisten pelaajien köyhdyttämistä sekä omien etujensa valvomista. Lisenssimaksuja pyritään keräämään ulkomaisilta toimijoilta vähintään niin paljon, kuin suomalaiset ovat ehtineet hävitä näiden "katovuosien" aikana. Jos lisenssihakemuksia ei tule riittävästi, lätkäistään ulkomaisille toimijoille uhkasakkoja liian räikeästä markkinoinnista tms. temppuja. Oletuksena tietenkin, että kaikki päättäjät on voideltu Veikkauksen toimesta.

Toisena vaihtoehtona:

Säilyttäisin Veikkauksen monopolin ja hyväksyisin tosiasiat, että tulevaisuus ei ole fyysisten pelikoneiden. Pyytäisin Supercellin tekijämiehet "käymään kahvilla ja kakulla Vantaalla" ja kysyisin; "Miten teette sen?". Saisin vastaukseksi "pelin sisäiset ostokset". Kiittäisin, antaisin vastapalkkioksi pari arpaa joissa tietäisin olevan päävoitto, ja odottelisin tunnin.

Tunnin päästä soittaisin, ja kysyisin: "Joko olette raaputtaneet arvat?", riippuen vastauksesta käskisin raaputtamaan, tai kysyisin "Valmistaisitteko meille mahdollisimman koukuttavan pelin? Nuoriso pitäisi saada koukutettua eikä me osata tehdä sitä itse."
Kuuntelisin 1234 miljoonan euron pyynnön pelin valmistamisesta, ja miettisin, että kerran se vain kirpaisee.

Siirtäisin varat Supercellille, nostaisin jalat pöydälle ja alkaisin odottamaan. 11 kuukautta myöhemmin 5G verkkoja rasittaa virtuaalitodellisuudessa pelattava peli, joka hakkaa todellisen maailman sata-nolla. Psyykkiset, taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat ovat vain muutamia lieveilmiöitä mitä pelin pelaamisesta seuraisi. Autokolareita, masennusta, syrjäytymistä, unettomuutta, levottomuutta, yksinäisyyttä, todellisuuden tajun hämärtymistä. Näistä kaikista on uusi pelimaailma tehty.

Mutta se ei ole pointti. Pointti on siinä, ettei rahaa pääse valumaan ulkomaille. Jos Supercellin porukalla on liian kiire, eivätkä he ehdi tekemään peliä, toisen vaihtoehdon tarjoaa Elon Muskin Neuralink. Neuralink pyrkii yhdistämään ihmisen aivot tietokoneeseen. Onnistuessaan tämä mahdollistaisi ihmisen (lue: kuluttajan) täyden manipuloinnin ostopäätösten suhteen. Asetuksista ruksittaa vaihtoehdon "Vain Veikkauksen pelit" ja pitää huolen, ettei kukaan karkaa Matrixista.

Kolmas, hieman utopistisempi vaihtoehto saattaisi olla rahapeliongelman ratkaisun yrittäminen Suomessa yhtä pitkäjänteisellä yrittämisellä, millä se on tänne saatu juurrutettuakin. Keinoja tähän en ala listaamaan palkatta.

Pari sanaa vielä kulttuurista. On huvittavaa miettiä, miten Veikkauksen toimesta rahoitetaan suomalaista kulttuuria, vain tajutakseen miten iso ja merkittävä osa Veikkaus ON suomalaista kulttuuria. Miljoonat mainoksiin ohjatut eurot ovat saaneet aikaan muutamia unohtumattomia iskulauseita. "On lottovoitto syntyä Suomeen" yhtenä näistä. Nuorison suosikkiartisteista yhä useampi alkaa ymmärtää upottaa lyriikoihinsa viittauksia Veikkauksen peleistä. Maustetytöt laulaa lottovoitosta, ja räppärit räppää pitkävedosta. Ikiliikkujan keksiminen ei ehkä koskaan ole ollut näin lähellä?

Laula Veikkauksen lauluja ja pääse Veikkauksen talliin laulamaan Veikkauksen peleistä, joiden tuotoista leipäsi maksetaan.

Kyseenalaistan järjestelmän terveyden sekä tarpeellisuuden.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

11.08.2019 18:46 <fac> Hyvä huomio kyl toi kulttuuri/musiikki. Paljohan Arttu Wiskari saa

11.08.2019 18:49 <fac> Ei liity samaa asiaan, mutta Alkohan sponsoroi Irwinin Häirikkö -kappaleen -76

11.08.2019 18:50 <fac> ... joten tuttua puuhaa kansalaisiin vaikuttaminen musan avulla täs maassa :)


skasi
Jäsen
Viestit: 592
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1356

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja skasi »

Donskoi kirjoitti:
09.08.2019, 23:17
HR Juz kirjoitti:
09.08.2019, 11:12
Mielenkiinnosta, kuinka moni täällä toivoo monopolin murtuvan?

En henkilökohtaisesti ole monopolin johdon tai edunsaajien fani. Argumentit ontuu ja sitä rataa... Toisaalta vedonlyöjän näkökulmasta monopolin murtuminen olisi mielestäni kaikista huonoin vaihtoehto.
Kuten kirjoititkin niin nykyinen tilanne olisi ylikertoimen käyttäjille kaikkein ideaalisin vaihtoehto. Tilanne on vain nyt se, että vähämieliset Veikkauksen edunsaajat ovat omassa ahneudessaan ajaneet tilanteen siihen, että järkevät ja jotenkin tilanteen tasalla olevat ihmiset ovat kyllästyneet tuohon ahneuteen.
Tässä tilannekuva tiivistettynä. Ennen kuin monopoli murtuisi, tilattaisiin isolta konsulttifirmalta Power Point -muotoista esitysmateriaalia. Materiaaleista näkyisi firman arviot tulevasta: Veikkaus tulee olemaan määräävässä markkina-asemassa suomalaisten keskuudessa tilanteista huolimatta.

Kuka luo lisenssin ehdot? Kuinka läpinäkyvä prosessi ehtojen luominen on?
Kuka valvoo ehtojen noudattamista, ja rankaisee rikkomuksista?

Saattaa tulla ruotsalaisilla soutuveneillä Maltan aurinkoa ikävä, kun Veikkauksen tankkeri jyrää yli torvet soiden.
pka kirjoitti:
09.08.2019, 13:44
Kauppalehti: Erikoinen sotku: Poliisihallitus vaatii Veikkaukselta asiakirjoja – Veikkaus sanoo antaneensa tiedot

Poliisihallituksen mielestä Veikkaus pimittää uuden strategian toimeenpanoon liittyviä suunnitelmia, joita on pyydetty jo lähes vuosi sitten, muttei toimitettu, vaikka lain mukaan pitäisi toimittaa. Veikkauksen näkemyksen mukaan pyydetyt tiedot on esitelty Poliisihallitukselle.
Kaksi vuotta sitten Veikkauksen sivuilla: linkki juttuun: https://tinyurl.com/yyehty9z
Veikkaus aloittaa peli-innovaatioyhteistyön Ruotsin, Norjan, Tanskan, Ranskan ja Britannian rahapeliyhtiöiden kanssa
Veikkaus, Svenska Spel, Norsk Tipping, Danske Lotteri Spil, Camelot UK Lotteries sekä Ranskan La Française des Jeux ovat sopineet innovaatioyhteistyöstä. Kuuden maan peliyhtiöt perustavat rahapelejä innovoivan hautomon, jonka nimeksi tulee CoLab. Pelihautomo CoLab aloittaa joulukuussa 2017, ja kuusi mukana olevaa peliyhtiötä rahoittavat sen toiminnan yhteisesti.

- CoLab keskittyy aluksi tuottamaan nuoria - Y-sukupolvea - kiinnostavia pelejä. CoLabista tulee eräänlainen pelihautomo, joka innovoi rahapelejä ja kokemuksia nopeasti ja edullisesti. CoLabissa testataan ja optimoidaan pelien houkuttelevuutta yhdistelemällä perinteisiä tutkimustapoja ja ketteriä lean startup -tekniikoita. Hyviksi havaitut konseptit voidaan ottaa käyttöön peliyhtiöissä niiden omilla markkina-alueilla, kertoo kansainvälisestä kehityksestä vastaava johtaja Jari Vähänen Veikkauksesta.

Yhteistyössä keskitytään vain niihin tuotteisiin, joissa kaikilla kuudella yhteistyössä mukana olevilla yhtiöillä on kotimaassaan yksinoikeusasema.

Yhteisessä hautomossa pelejä voidaan innovoida entistä nopeammin ja laajemmin. Lisäksi riskit jäävät kansallista innovointia pienemmiksi. CoLabissa ideoita voidaan testata ja tuottaa uusia pelikonsepteja paremmin ja tehokkaammin kuin yksittäisissä peliyhtiössä. Konseptien elinkelpoisuutta testataan alusta alkaen ketterässä startup-ympäristössä.

- Yhdessä laajan, eri markkinoilta kerätyn asiakastiedon ja luovan kehitysympäristön kanssa saamme luotua laadukkaita, turvallisia ja moderneja digitaalisia pelejä. Pitkällä aikavälillä tämä myös edistää yhteiskunnan hyväksi tuloutettavien varojen kasvua, Jari sanoo.

CoLabin on tarkoitus toimia yhteistyössä innovaatiotoimiston kanssa. Tämän yhteistyön käynnistämiseksi aloitetaan julkinen hankintamenettely. Julkista hankintaa ohjaa norjalainen Norsk Tipping.
Ei hullumpi poppoo kasassa. Huomatkaa, että Viro ei ole mukana.

Norjassa on hyvin samankaltainen systeemi kuin Suomessa. Kansallinen monopoli, tuotot kulttuuriin ja urheiluun. Paikallisen terveysviranomaisen raportista pätkä:
Developments in slot-machine regulations and their effects on gambling.
In the first half of the 2000s, a large majority of gamblers in treatment and callers to the gambling
helpline reported that slot machines were their most problematic game (Norwegian Lottery Board,
2004). Several national surveys also indicated that many problem gamblers gambled a lot on slot
machines (Lund, 2006; Øren & Bakken, 2007; Kavli & Berntsen, 2005). Slot machine gross sales were
very large. In the peak year 2005, approximately 15,000 machines generated NOK 28 bill. This was
more than half of the total gross sales in the Norwegian gambling market. In the subsequent years,
new regulations were introduced several times until slot machines were made illegal in July 2007
Suomessa muuten sama, mutta ollaan 12 vuotta myöhässä, ja tuskin lähtee pelikoneet marketeista vielä pitkään aikaan.

Ruotsissa omat systeemit. Kansallinen yhtiö Svenska Spel vastaa Veikkausta, mutta siihen päälle "maailmanvalloitus" on sallittu, toisin kuin Suomesta. Pörssissä listattuna parit yhtiöt, pääkonttorit Maltalla, töissä suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia. Suht matala verotus, mutta silti palautusprosentit laahaa. Kotimaan markkina aukesi tänävuonna kilpailulle ja 69 yhtiötä haki lisenssiä.
Jäätävä mainostykitys alkoi heti, kuten myös uhkasakkojen jakaminen mainostamisesta. Kansalaisille on myös verkossa tarjolla täyskieltäytymisen vaihtoehto. 20 000+ ihmistä on hankkinut täyskiellon itselleen.

Tanskassa on siirrytty lisenssijärjestelmään. Entinen monopoliyhtiö löytyy, ja lisenssejä on eri ehdoin onlineen ja fyysisiin pelipisteisiin. Laittomia toimijoita blokataan internet palveluntarjoajien toimesta. Lisenssejä myönnetty 25+, mutta en tiedä miten pelit ovat lähteneet rullaamaan käytännössä.

Brittein saarilla jalkapallovedonlyönnillä on pitkä perinteet, eivätkä ne ole sieltä poistumassa mihinkään Valioiigan loistaessa noin kirkkaana.

Ranskassa välittäjät laitetaan niin ahtaalle, että ainoastaan 11 lisenssiä on myönnetty. Yrittäjien verotus on niin kovaa, että voitolle jääminen on käytännön mahdottomuus. Kansallinen peliyhtiö varmasti nauttii fyysisten pelipisteiden tuotoista.

Fyysisissä pelipisteissä Veikkauksen dominanssi tulee Suomessa vain kasvamaan. Kupongit korvataan pelipisteillä, missä pelaajat pelaavat suoraan omalta veikkaustililtä. Asiamiespalkkiot putoavat entisestään, kun pelipiste ei ole enää tiskin takana näpyteltävänä. Enää tilasta maksetaan vuokraa kioskille. Pelikoneisiin ei edelleenkään haluta tunnistautumispakkoa, eikä niistä varsinkaan haluta eroon.

Onlineen tulee lisenssit tai tulee blokit, niin kiertoteitä on tarjolla. Vaikuttais tosin, että veroparatiisit eivät ole niin muodikkaita, kuin ne olivat vielä 20-40 vuotta sitten. Vapaa Internetkin ruvennut jo yskimään.

Malta tarjoaa sellaiset puitteet, missä Pinnacle voi operoida kiitettävällä ~97.7% palautuksella. Coolbetin Viron lisenssi on myös ihan kiva, mutta siellä ei limitit ihan Pinnaclen luokkaa. Nuo hämärämmät operaattorit Väli-Amerikassa kuullostais hyvältä mahdollisuudelta hankaloittaa rahanpesijöiden elämää. Bitcoinvedonlyönnin tarjoamista mahdollisuuksista en ole vielä täysin vakuuttunut.

Tosta 300M€ vuodosta moni on kiinnostunut. Mua kiinnostas tietää, kuinka paljon tosta on mennyt slotteihin ja muihin casino peleihin? Entäs pokeriin? Entäs vedonlyöntiin? Kuinka monta osallistujaa on tarvittu tuon kerryttämiseen? Kuinka paljon on pelattu velaksi? Mistä lainat, mitkä ehdot?

Pahoin pelkään, että moni on kosahtanut samaan ansaan. Pelannut pikavipeillä ja muilla korkeakorkoisilla lainoilla. Kenties koittanut voittaa hävittyjä takaisin ja kierre on syntynyt hetkessä. Nää on aloittelijan suodenkuoppia, mitkä on niin ilmeisiä. Silti yllättävän moni niihinkin putoaa.

Listaan itsestäänselvyydet mitä ei pelata. Ruoka-, lääkerahoja, kattoa pään päältä, muiden rahoja.
Noilla pääsee jo pitkälle.

Mut jos holhoamaan ruvetaan, niin sitten katsoisin rahan tarjontaa. Kuinka törkeitä lainojen ehtoja Suomessa saa tarjota lain puitteissa? En ole tutustunut vippeihin enkä muihinkaan luottoihin, mutta elän siinä käsityksessä, että lainojen ehdot ovat useimmiten surkeat. Tässä kohtaa kansalaisten talousosaaminen nousee ratkaisevan tärkeäksi. Silmämääräiset havaintoni kertovat sen olevan joissain tapauksissa täysin retuperällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 897
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1581

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Aki Pyysingin laadukas kolumni Veikkauksen toiminnasta:

Veikkaus sortui ylimielisyyden syntiin

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiikerim
Jäsen
Viestit: 171
Liittynyt: 25.01.2004, 03:27

Tuotto: +5.14 yks.

Palautus%: 101.58%

Panosten ka: 1.33 yks.

Vetoja: 245

Pisteitä: 180

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja tiikerim »

Napakasti veti Jenna aamuteeveessä!
:geek: eli Nummikoski taasen näytti vähän ressukalta, antoi jopa haastattelijan keskeyttää ainakin kahdesti. Liekö ylimielisyys karissut vai harkittu imagonmuutos...

https://areena.yle.fi/1-50249073

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

- - - :geek: - - - :o - - - Suuret Miehet, Suuria Muureja, Suomeen & Meksikoon - - - :o - - - :geek: - - -

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5436
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +225.90 yks.

Palautus%: 104.53%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3180

Pisteitä: 4613

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja credit »

Yle kertoo, että sisäministeri Maria Ohisalo on valmis siirtämään rahapeliautomaatit pois kaupoista ja kioskeista. Jo päätetyn pakollisen tunnistautumisen käyttöönotto saattaa myös aikaistua.

Vihreiden Ohisalo harkitsisi Veikkauksen peliautomaattien siirtämistä erillisiin tiloihin

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HR Juz
Jäsen
Viestit: 2424
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +755.32 yks.

Palautus%: 102.12%

Panosten ka: 7.33 yks.

Vetoja: 4853

Pisteitä: 8594

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

skasi kirjoitti:
11.08.2019, 18:24
paljon tekstiä
Sen verran pitkän vastauksen olin saanut, että kommentoidaan lyhyesti. Henkilökohtaisesti vastustan monopoleja yleisesti. Ja valtio-omisteiset firmat ne vasta typerää onkin. Jotain tehdään pahasti väärin kun tarvitaan omistajaohjauksesta vastaava ministeri... Mutta se politiikasta. Lisäksi olen Skasin ja Donskoyn kanssa (varmaan ihan jokaisen oikeastaan) samaa mieltä, että Veikkauksen johdon ja sen edunsaajien toiminta on oksettavaa. Toki tämä toiminta on pikkulintujen mukaan ollut vielä pahempaa esim. Ahteen aikoina. Korostaisin tässä myös omistajan eli valtion/eduskunnan/hallituksen vastuuta. Kyllä omistajan kuuluisi säädellä selvät sävelet ja jos homma ei toimi niin johto vaihtoon. Veikkauksen iso ongelmahan on vuosi ollut se että ylin johto on politiikkoja. Kuten esim Numpin kommenteista näkee niin rahapelialan tietämys ei ole kovinkaan suurta. Kokonaisuutena en Veikkausta halua kuitenkaan arvostella. Maailman toiseksi paras vedonvälittäjä sekä melko merkittävä tulon lähde minulle.

Olin Skasin vastauksesta tietyllä tapaa positiivisesti yllättynyt. Toisaalta koen sen hieman ristiriitaisena. On hienoa että noin selvästi joku ajattelee yhteisen (tai tietyn ihmisryhmän eli peliongelmaisten) edun oman edun edelle. Toisaalta, on selvää että voittavan vedonlyöjän tuoton maksaa viime kädessä häviävät pelaajat. Kovin usein nämä ovat peliongelmaisia. Raha siirtyy pokerin tapaan alatasoilta (roskabookkerit) ylätasoille (esim Pinnacle/pörssit ja isommat panokset) välillisesti ja lopulta ne ovat sen fiksuimman taskussa. Muistetaan myös että vedonlyönti on noille roskabookkereille lähinnä sisäänheittotuote, jolla pelaajat saadaan kasinolle. Toki jonkin verran vetopuolellakin jotkut rikkaat high rollerit hommaa rahoittaa, mutta kyllä ne keskimäärin raavitaan kuitenkin ihan tavallisen ihmisten taskuista.

Kysyin siis asiaa, koska pohdiskelin itse oman ammattini moraalista oikeutusta. Ja hämmästelin tosiaan sitä että melko aggressiivisesti esim somessa ollaan vapauttamassa markkinaa, mikä varmasti olisi vedonlyöjälle huono. Pohdin juuri sitä että kuinka pitkälle olen valmis menemään peliongelmaisia suojellakseni. En vieläkäään tiedä olenko kovinkaan pitkälle. Pelikoneet kaupoista -porukan nostama 'positiivisen pelaamisen kulttuuri' on hyvä pointti ja tuohon pitäisi varmasti puuttua. Toisaalta alkoholi on Suomessa paljon isompi ongelma, mutta silti olisin ilolla vapauttamassa vaikkapa viinit kauppaan. Tää on musta melko monimutkainen kuvio. Tässä jollain tasolla on myös sääntelyn lisääminen (pelikoneiden rajoitus, markkinoinnin rajoittaminen jne) sekä markkinatalouden rajoittaminen (monopoli) vastakkainen. Molemmat ovat mielestäni väärin.

Eikä mitään takeita ole myöskään siitä että monopolin murtuminen auttaisi peliongelmaisia?

Koko kuvio tosiaan varmaan pitäisi lyödä uusiksi. En varmasti ole mitenkään pätevä sanomaan mitä pitäisi tehdä, mutta... Henkkoht toivoisin Veikkauksen että johto vaihdettaisiin henkilöihin jotka ovat enemmän pelialan ihmisiä kuin poliitikkoja. Myös esim Pyysärin ehdottama Veikkauksen tuottojen sisällyttäminen valtion budjettiin (ja sitä kautta edunsaajien kieron toiminnan lakkauttaminen) olisi hyvä alku.

Edit. Lisätään nyt vielä, että on toki se selkeä ero vedonlyönnissä ja veikkauksen tominnassa, että vedonlyöjä ei tarkoituksella markkinoi/sijoittele/jne "ansoja" peliriippuvaisille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit


vetopelaaja
Avatar
Jäsen
Viestit: 21
Liittynyt: 27.06.2019, 12:47

Tuotto: +32.06 yks.

Palautus%: 166.10%

Panosten ka: 3.73 yks.

Vetoja: 13

Pisteitä: 26
Paikkakunta: Espoo

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja vetopelaaja »

Osmo Soininvaara perustelee blogissaan mielestäni aika hyvin, miksi monopoli on luultavasti paras tapa minimoida haitat. Ei kuitenkaan todellakaan Veikkauksen nykytyylillä:
https://www.soininvaara.fi/2019/08/08/m ... nopolista/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

12.08.2019 21:00 <Muikkuz> Osmo on viisas mies.

13.08.2019 10:57 <Lorimer> Mainio kirjoitus Osmolta !


Donskoi
Jäsen
Viestit: 200
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +46.92 yks.

Palautus%: 115.86%

Panosten ka: 2.35 yks.

Vetoja: 126

Pisteitä: 415

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

https://www.hs.fi/urheilu/art-200000620 ... ml?ref=rss

Veikkauksen monopolilla on kaksi tietä, joista toinen on epätodennäköinen

...........Suomi voi myös säilyttää rahapelien yksinoikeuden Veikkauksella, mutta monopoli ei toimi ilman estoja ulkomaisille pelisivustoille.

Niiden suomalainen asiakaskunta on kuitenkin jo niin iso, että kiellot ja rajoitukset kääntyisivät Veikkausta vastaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Hjallis Harkimon blogi Iltalehdessä 13.8.

https://blogit.iltalehti.fi/hjallis-har ... n-varalle/

Veikkausrahat budjettiin ja valtiolle strategia monopolin purkautumisen varalle

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -170.19 yks.

Palautus%: 96.40%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4725

Pisteitä: 1077

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Olkoot nämä viimeiset linkkaamani pelikoneisiin ja ylivelkaantumiseen liittyvät asiat - eiköhän tässä jotain tapahdu tulevien kuukausien aikana.

Jännitetään vaan sitä lopputulosta kun päättäjien nopat lentää ilmaan, eli lähteekö fyysiset vedonlyönti- ja lottopisteet myös pois, siirtyykö kaikki pelit tunnistautumisen taakse ja mikä on Veikkauksen vastaus ja kelle.

Veikkauksen toiminta on epäeettistä, peli­himoiset ovat menettäneet kerralla jopa yli tuhat euroa automaatteihin, kirjoittaa Kelan lääkäri https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006202281.html

Harva huomaa, kun oma puoliso valehtelee ja velkaa voikin olla jopa 200 000 euroa – asiantuntija kertoo rahapelaamisen synkästä puolesta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006203317.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 908
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 378

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja pka »

Veikkaus perustaa eettisen neuvoston ja aikoo palkita johtoa jatkossa vastuullisuudesta

https://www.hs.fi/talous/art-2000006203211.html

Itse mietin, että tämähän voi tietää sitten sitä, että suurimpien (ammattimaisten) pelaajien panoksia aletaan rajoittamaan vastuullisuuden nimissä, ja johdon palkat nousevat, kun tulee uusi palkitsemisjärjestelmä vanhojen lisäksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HR Juz
Jäsen
Viestit: 2424
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +755.32 yks.

Palautus%: 102.12%

Panosten ka: 7.33 yks.

Vetoja: 4853

Pisteitä: 8594

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

pka kirjoitti:
13.08.2019, 17:38
Itse mietin, että tämähän voi tietää sitten sitä, että suurimpien (ammattimaisten) pelaajien panoksia aletaan rajoittamaan vastuullisuuden nimissä, ja johdon palkat nousevat, kun tulee uusi palkitsemisjärjestelmä vanhojen lisäksi.
Heh hyvä pointti. Se ois hauskaa.

Mulle tuli ekana mieleen että tähän valitaan joku helposti manipuloitavissa oleva tilasto. Varsinkin kun vaikuttaa jo tän vuoden bonareihin. IMO todella erikoista että tuota mittaria ei tiedotteessa kerrottu vaikka lienee julkista tietoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit

13.08.2019 20:11 <pka> Mä ajattelin, että mittaria ei vielä olisi määritelty. On vain päätetty, että

13.08.2019 20:11 <pka> määritellään ja otetaan käyttöön. Onhan toi oikeasti hankala asia mitattavaksi.

13.08.2019 20:12 <pka> Suorastaan ihme, jos saavat kehitettyä oikeasti toimivan mittarin asialle.

13.08.2019 22:05 <HR Juz> Sekin mahdollista. Tiedotteessa vain sanottiin et siihen neuvostoon johto tekee

13.08.2019 22:05 <HR Juz> ehdotuksen, joten oletin että tuo mittari oli päätetty.


credit
Jäsen
Viestit: 5436
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +225.90 yks.

Palautus%: 104.53%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3180

Pisteitä: 4613

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja credit »

HR Juz kirjoitti:
13.08.2019, 17:54
Mulle tuli ekana mieleen että tähän valitaan joku helposti manipuloitavissa oleva tilasto. Varsinkin kun vaikuttaa jo tän vuoden bonareihin.
Kaikki tarpeelliset manipuloinnit on jo tehty. Suomalaisten rahapelaamisen laajuutta selvitetään neljän vuoden välein rahapelaamisen väestökyselyllä. Edelliset selvitykset ovat vuosilta 2011 ja 2015, ja tällä aikavälillä peliongelmaisten osuus väestöstä kasvoi 2,7 prosentista 3,3 prosenttiin ja peliriippuvaisten määrä 1,0 prosentista 1,3 prosenttiin. Tämän vuoden kyselyssä ongelmapelaajien suhteellisen osuus väestöstä on varmasti vielä aiempaakin korkeampi. Blokkikosket yrittävät epäilemättä saada itse korkealle nostamansa vuoden 2019 lukemat vertailuluvuiksi, joiden pudottaminen alemmalle tasolle tuo heille bonuksia. (Peluurin tietopankki: Rahapeliongelma Suomessa)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin