Tänään on 23.10.2019, 10:45.

Valioliiga 2019 - 2020

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 268
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +42.37 yks.

Palautus%: 110.65%

Panosten ka: 6.32 yks.

Vetoja: 63

Pisteitä: 1146

Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Liverpool – Norwich

Suomalaisesta näkövinkkelistä tarkasteltuna yksi kauden mielenkiintoisimmista otteluista käydään heti avausiltana, kun Teemu Pukin Norwich matkustaa Suomen suosituimpana Valioliiga-seurana pidetyn Liverpoolin kotipyhättöön Anfield Roadille.

Norwichin peräsimeen vuonna 2017 siirtynyt Daniel Farke luotsasi Kanarialinnut Championshipin mestariksi hyökkäysvoittoisella ja yleisöystävällisellä pelityylillään. Joukkue mätti 46 otteluun hurjat 93 maalia, mikä on kolmanneksi suurin lukema Championshipin historiassa.

Joukkueen puolustuspelaaminen ei yltänyt hyökkäyksen kanssa samalle tasolle, sillä omissa soi 57 kertaa. Viimeisen kymmenen kauden 30:sta sarjanousijasta vain viisi päästi enemmän maaleja kuin Norwich. Kanarialintujen viime kauden keskiarvoinen maalimäärä per ottelu (3,26) olikin suurempi kuin millään muulla nousijajoukkueella kymmeneen vuoteen.

Farke luotti visusti 4-2-3-1 muodostelmaansa, eikä lähtenyt hankalan alkukaudenkaan aikana tekemään siihen muutoksia, vaikka kuuden sarjakierroksen jälkeen kasassa oli vain yksi voitto. Saksalaismanageri haluaa joukkueensa hallitsevan pelinkulkua pallollisena ja Kanarialintujen 55,7% olikin Championshipin neljänneksi korkein pallonhallintaprosentti ja nousijajoukkueista korkein. Farke on kertonut pitävänsä kiinni viime kauden peli-identiteetistä myös sarjatasoa korkeammalla.

Valioliigan tv-sopimuksien mukana tulevat hurjat tulovirrat eivät näkyneet Norwichin toiminnassa kesän siirtoikkunassa, sillä Carrow Roadille hankittiin uusia pelaajia vain neljällä miljoonalla eurolla. Luku on todella vaatimaton ja perspektiiviä tuovat Norwichin ohella Valioliigaan nousseiden Sheffield Unitedin 47:n miljoonan hankinnat sekä Aston Villan peräti 149:n miljoonan euron ostoslista. Kanarialintujen urheilutoimenjohtaja Stuart Webber on ostovimman sijaan käyttänyt kesän vanhojen avainpelaajien sitouttamiseen uusimalla peräti 15:n pelaajan sekä manageri Farken sopimukset.

Norwichin Valioliiga-taipaleen ensimmäinen reissupeli ei juuri hankalampaan osoitteeseen voisi suuntautua. Liverpool oli viime kaudella sarjan ainoa joukkue, joka ei hävinnyt yhtään liigapeliä kotikentällään. Sama pätee myös toissakauteen, jolloin Punaiset oli niin ikään sarjan ainoa joukkue, joka ei suostunut häviämään kotiyleisönsä edessä.

Liverpoolin rekordi 30:ssa edellisessä Valioliigan kotiottelussaan sarjan bottom 14-joukkueita vastaan on 24-6-0 maalierolla 80 – 11 (2,67 – 0,37 / ottelu). Tasapeleihinkin päättyneet kuusi ottelua oli yhtä Leicester kamppailua lukuun ottamatta täyttä Punaisten dominanssia ja näissä kuudessa tasapeliottelussa laukaukset menivät Liverpoolille tylyin luvuin 119 – 28 (19,8 – 4,7 / ottelu).

Nousijajoukkueiden ensimmäinen vierailu maailman tunnetuimpien jalkapalloseurojen kotistadioneille kirkkaimmissa valoissa on varmasti sykähdyttävä hetki ja motivoituminen 100 prosenttiseen suoritukseen ei liene vaikeaa. Tästä huolimatta yksikään nousijajoukkue ei ole voittanut ensimmäistä vierasotteluaan Big six-joukkueen kotiluolassa yli kymmeneen vuoteen. Edellisen 30:n sarjanousijan ensimmäinen reissupeli sarjan suurimpia joukkueita vastaan ovat päättyneet rekordilla 27-3-0 maalieron ollessa 86 – 14 (2,87 – 0,47 / ottelu).

Sadio Mane palasi Afrikan mestaruuskisoista johtuen takaisin Liverpoolin harjoitusvahvuuteen vasta tällä viikolla. Klopp oli erittäin tyytyväinen Manen otteisiin heti ensimmäisissä harjoituksissa, mutta tuskin senegalilaista kuitenkaan vielä tänään avauskokoonpanossa nähdään. Muilta osin kotijoukkueen optimiavaus on kunnossa ja kaikilla on pelituntumaa pre-seasonilta.

Myös Norwich pääsee otteluun lähes parhaimmillaan, mutta Liverpoolin tavoin yksi avainmies on joukosta poissa. Kanarialintujen ykköstoppari Christoph Zimmermann loukkasi alkukesästä polveaan ja on sivussa elokuun loppupuolelle saakka. Zimmermannin puuttuessa viime kauden kuudesta sarjaottelusta Norwichin rekordi oli 0-3-3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,5. Saksalaistopparin pelatessa rekordi oli 27-10-3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,1. Tänään Zimmermannin poissaolon merkitystä korostaa vielä se, että hänen ensisijainen tuuraaja Timm Klose kärsii lievästä lantiovammasta ja on niin ikään sivussa kauden avausottelusta. Toisen topparin paikan ottaa siis Grant Hanley, joka on edellisen kerran ollut sarjapelissä avauskokoonpanossa syyskuussa.

Farken kommenteista huolimatta, saksalainen tullee ohjeistamaan ryhmityksensä totuttua matalampaan blokkiin, sillä kaikki muu olisi sarjanousijalle itsemurha Anfieldilla. Joukkueiden tasoero on valtava ja saamme tähän otteluun -2,5 tasoituksen tasabookiksi. Näin ollen linja on mielestämme neljännesmaalin pielessä ja Liverpoolin kertoimet houkuttelevat.

Vedonlyöntivihje: - Liverpool - Norwich - peliaika päättynyt

kohde
Liverpool - Norwich
veto
1 -2,25
kerroin
1.970 (Pinnacle)
panos
7 yks.

Osuma! +6.79 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 31. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.08.2019 20:12 <Skoremon> Tsemppiä kauteen.

09.08.2019 21:19 <heuge> Sama, tsemppiä kauteen, keväällä olin mukana, voin suositella palvelua!

10.08.2019 00:00 <valiovihje.com> Kiitos!


ritchie
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 11.03.2004, 18:00
Pisteitä: 24

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja ritchie »

Lisää vihjeitä kehiin valiovihje !

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.08.2019 15:04 <nipelo> http://www.valiovihje.com/tilaa/ <- sielt

17.08.2019 15:05 <nipelo> he kun ovat vihjepalvelu, ilmaiseksi harvemmin saa. ihan ansaitusti maksaa.


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 268
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +42.37 yks.

Palautus%: 110.65%

Panosten ka: 6.32 yks.

Vetoja: 63

Pisteitä: 1146

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

ritchie kirjoitti:
17.08.2019, 14:47
Lisää vihjeitä kehiin valiovihje !
Coolbetin blogista löytää joka viikko yhden maistiaisen. Tämän viikon otteluna iltapäivän Chelsea - Leicester, jossa markkina luottaa mielestämme aivan liikaa isäntiin (meidän 1X2-arviot: 49,1% - 27,8% - 23,1%). Ennakko: https://www.coolbet.com/fi/blogi/onnist ... ridebyytin

Pelionnea! :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 268
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +42.37 yks.

Palautus%: 110.65%

Panosten ka: 6.32 yks.

Vetoja: 63

Pisteitä: 1146

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Tottenham – Newcastle

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Newcastle matkustaa viikonloppuna pääkaupunkiin Tottenhamin vieraaksi uudehkolle Tottenham Hotspur Stadiumille.

Viime kaudella sarjan 13. sijoittunut Newcastle lähti tälle kaudelle yhtenä sarjan suurimmista putoajakandidaateista. Merkittävin syy Harakoiden rankingin romahtamiseen kesän aikana oli manageri Rafael Benitezin vaihtuminen Steve Bruceen. Benitez sai ulosmitattua kaiken lähes Championship-tason pelaajamateriaalistaan, mutta pitkään jatkuneet erimielisyydet seurajohdon kanssa saivat lopulta espanjalaisvalmentajan jättämään Newcastlen.

Kuva

Benitezin tilalle palkattiin kokenut Steve Bruce. Englantilaisella on vyöllään ennen viikonlopun Lontoon reissua jo 394 Valioliiga-ottelua managerina, joka on koko sarjahistorian seitsemänneksi suurin lukema. Brucen voittoprosentti 27,9 on toiseksi huonoin kaikki 33 vähintään 200 peliä penkin päässä istuneet päävalmentajat huomioiden. Brucen edellinen pesti Valioliigassa päättyi putoamiseen Hullin kanssa keväällä 2015. Englantilaismanageri oli jo tuolloin jäänyt kehityksen kelkasta ja nyt neljässä vuodessa Valioliigan pelillinen taso on mennyt aimo harppauksin eteenpäin. Harakkafanit ovat viime vuosina joutuneet usein pettymään seurapomo Mike Ashleyn toimintaan, mutta Steve Brucen palkkaaminen manageriksi kaudelle 2019-2020 noussee Ashleynkin mittapuulla yhdeksi suurimmista virheistä.

Viime kaudella sarjapaikkansa säilyttäneistä joukkueista ainoastaan Brighton jäi Newcastlea pienempään maalimäärään, mutta toisaalta vain kuusi joukkuetta koko sarjassa päästi omaan päähän Harakoita vähemmän maaleja. Newcastle oli siis jo viime kaudella sarjan vähämaalisin joukkue ja samaa on lupa odottaa alkaneellakin kaudella. Hienon pelaajauran topparina pelanneen Brucen vahvuus valmentajana on henkilöjohtamisen lisäksi puolustuspelin organisointi. Brucen valmentamat Valioliiga-joukkueet ovat usein olleet hyvin vähämaalisia ja niiden ottelukohtainen maalimäärä (2,3) on reilusti alle sarjan keskiarvon. Newcastle säilytti kesän aikana puolustuspelaamisen tärkeimmät palasensa, kun joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Martin Dubravka, erinomainen topparipari Lascelles – Schär sekä tulevaisuuden huippunimi Sean Longstaff jäivät kaikki Newcastleen siirtohuhuista huolimatta.

Hyökkäyspäässä Harakat koki sen sijaan massiivisia menetyksiä, kun joukkueen kaksi parasta maalintekijää, Salomon Rondon ja Ayoze Perez, jättivät kesällä Koillis-Englannin. Kaksikon jälkeen Newcastlen viime kauden paras maalintekijä oli toppari Fabian Schär neljällä maalilla.

Kuva

Tällä kaudella Newcastlen maalintekotoiveet on kasattu Joelintonin, Saint-Maximinin ja Miguel Almironin harteille. Viime kaudella seuran ennätyssummalla hankittu tuulennopea Almiron on kerennyt pelata Harakoissa jo 12 sarjapeliä tehoilla 0+0. Almironin siirtoennätys ennätti vanheta vain noin puoli vuotta, kunnes Joelinton siirtyi Hoffenheimista Newcastleen 40 miljoonalla punnalla. 22-vuotias brasilialainen teki viime kaudella Bundesliigassa seitsemän maalia 28:een otteluun. Se ei ole kovin paljoa huomioiden, että Hoffenheim heilutti verkkoja Bayern Munchenin ja Dortmundin jälkeen sarjan useimmiten. Taitavana syöttelijänä ja harhauttelijana, mutta myös korkeasta työmoraalistaan ja juoksuvoimastaan tunnetun Joelintonin vahvuus onkin kliinisen viimeistelyn sijaan monipuolisuus. Kesän toinen vahvistus hyökkäyspäähän oli Ranskan Nicestä ostettu laituri Allan Saint-Maximin, jonka päävahvuudet ovat niin ikään nopeus ja 1 vs 1-tilanteet.

Oman lusikkansa soppaan heittää myös kesällä ilmaissiirrolla paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Andy Carroll. Viime vuosina useista nilkka-, nivus- ja lonkkavaivoista kärsinyt Carroll on vielä kaukana pelikunnosta, mutta nähtäneen Harakkapaidassa syksyn aikana. Carrollin siirtyessä tammikuussa 2011 Liverpooliin, oli hintalappu suurempi kuin kellään englantilaispelaajalla koskaan aiemmin. 35 miljoonan punnan hinta oli tuohon aikaan myös kallein Liverpoolin koskaan maksama siirtokorvaus. Suurista odotuksista huolimatta Carrollin ura Liverpoolissa kesti vain 44 sarjaottelua ja piti sisällään kuusi maalia ennen kuin hänet ensin lainattiin ja lopulta myytiin West Hamiin 15 miljoonalla.

Tämän kauden avauskierroksella Newcastle onnistui pitämään ottelun Arsenalia vastaan hyvin tasaisena ja joutui lopulta antautumaan vain kerran Tykkimiesten vietyä kolme sarjapistettä St. James Parkilta maalein 0-1. Viime viikonloppuna Harakat hävisi täysin ansaitusti Norwichille, mutta 3-1 loppulukemat kertovat enemmän Teemu Pukin erinomaisesta viimeistelykyvystä kuin joukkueiden välisestä tasoerosta. Pukin seitsemän laukauksen yhteenlaskettu xG oli 1,01 ja kokonaisuudessaan Norwich ylsi lukemaan 1,88 Newcastlen jäädessä 0,9:ään.

Tottenhamin lähtökohdat kauteen 2019-2020 olivat positiivisen vakaat. Edelliset kaksi kautta meni evakossa Wembleyllä, mutta nyt Tottenham pääsi aloittamaan ensimmäisen täyden kauden uudella kotistadionillaan.

Heinäkuussa katkesi vihdoin Tottenhamin 517 päivää kestänyt ajanjakso, jolla se ei hankkinut yhtään uutta pelaajaa. Putken katkaissutta Jack Clarkea ei ainakaan vielä tällä kaudella nähdä Liljanvalkoisten riveissä, sillä englantilaisnuorukainen lainattiin heti takaisin Leedsiin, josta hänet ostettiinkin.

Clarkea seurasi muutama huomattavasti merkittävämpi hankinta, kun sekä Tanguy Ndombele, Ciovani Lo Celso, että Ryan Sessegnon saapuivat vahvistamaan pohjoislontoolaisten rivejä. Maailman parhaimpiin keskikenttäpelaajiin kuuluva Ndombele on jo ottanut paikkansa avauksessa ja Lo Celso tullee tekemään saman lähiaikoina. Englannin suurimpiin lupauksiin lukeutuvasta Ryan Sessegnonista on varmasti paljon iloa Spursille tulevina vuosina, mutta tällä kaudella nuorukaisen rooli jäänee vielä pieneksi.

Tottenham sijoittui viime kaudella sarjassa neljänneksi ja eteni Mestarien liigassa finaaliin saakka. Valioliigan puolella kevät oli Liljanvalkoisille hankala ja sarjapisteiden valossa se on pelannut vuoden 2019 lähes tasavahvasti sunnuntaisen vastustajansa Newcastlen kanssa. Tottenhamin saldo tämän kalenterivuoden sarjaotteluista on 9-3-8 ja Newcastlella 8-3-9. Tottenhamin maaliero on +8 ja sen peleissä on nähty keskimäärin 2,50 maalia / peli, kun taas Newcastlen maaliero on +3 ja ottelukohtainen maalikeskiarvo 2,65. Katsomalla tuloksen taakse on helppo huomata, että suhteellisen tasaisesta pistemäärästä ja maalierosta huolimatta Tottenham on ollut pelillisesti selkeästi Newcastlea parempi. Tottenhamin xG-erotus tämän vuoden sarjapeleissä on +5,7 ja Newcastlen -9,7.

Kuva

Tottenhamin leiristä kuului perjantaina sekä hyviä, että huonoja uutisia; kesällä reitensä loukannut Dele Alli on palannut joukkueharjoituksiin, mutta tähtihankinta Tanguy Ndombelen kerrottiin loukanneen jalkansa ja Newcastlen kohtaaminen jää ranskalaiselta väliin. Myös Juan Foyth ja Ryan Sessegnon jatkavat vammojensa parantelua, mutta kolmen ottelun pelikieltonsa kärsinyt Heung-min Son on jälleen edustuskelpoinen. Christian Eriksenin yllä leijuu edelleen pieni kysymysmerkki, sillä muualla Euroopassa siirtoikkuna on vielä viikon verran auki ja tanskalaisen lähtö täten mahdollinen. Newcastlelta Allan Saint-Maximin huilasi Norwich-ottelun reisivamman takia, mutta on pystynyt harjoittelemaan tällä viikolla. Pitkäaikaispotilaat DeAndre Yedlin ja Florian Lejeune jatkavat kuntoutumistaan.

Tottenham venyi viime viikolla kuin ihmeen kaupalla 2-2 tasapeliin Manchester Cityn vieraana, vaikka hävisi esimerkiksi laukaukset boksista luvuin 22-1. Ottelussa tuotettujen maaliodotusarvojen perusteella Cityn 8-0 voittokin olisi ollut todennäköisempi lopputulos kuin toteutunut 2-2.

Sunnuntaina luvassa on jälleen täysin erilainen ottelu Tottenhamin istuessa kuskin paikalla ja Newcastlen vetäytyessä kuoreensa. Kotijoukkue on ottelussa jättisuosikki ja pystynee pitämään Harakat hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Vedonlyönnillisesti ottelussa kiinnostaa Newcastlen jääminen maaleitta ja samoin koko ottelun underit.

Vedonlyöntivihje: - Tottenham - Newcastle - peliaika päättynyt

kohde
Tottenham - Newcastle
veto
under 3
kerroin
1.892 (Pinnacle)
panos
8 yks.

Osuma! +7.14 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 23. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 10

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Spurs on sekaisin tällä hetkellä. Vaikea sanoa mistä mahtaa johtua, koska syyt ei ole nähdäkseni pelillisiä. Huhuja on kahta sorttia ja jokainen voi sitten itse miettiä miten paljon näihin kannattaa uskoa:

a) Vertonghen on mennyt sekoilemaan jotain Eriksenin tyttöystävän kanssa. Tämä on jakanut joukkueen kahteen leiriin ja Eriksen kuulemma treeneissä tintannut Vertonghenin silmän mustaksi. Tai

b) Pochettino on menettänyt kopin ja joukkue on hajoamistilassa.

Joukkueeseen ei ehkä juuri nyt kannata luottaa vedoissa. Laatua riittäisi, mutta laukkaherkkä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 10

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Manchester Unitedista voisi vielä jotain sanoa. Tällä hetkellä tuntuu olevan jo vähän sellaistakin pierua ilmassa, että olisivat putoamisuhan alla. Tifokin teki nostalgisen videon siitä, kun United viimeksi putosi -74. https://www.youtube.com/watch?v=ingoAXfzY2Q

No okei, joukkue on keskitasoa, mutta maailma on muuttunut. United on maailman arvokkaimpia seuroja brändiarvoltaan ja tässä on kohta siirtoikkuna auki. Menettivät jo jonkun sponssinkin heikkojen suoritusten takia. Eli kohta laittavat taas rahaa haisemaan ja sitä voisi kausivedoissa ennakoida. Puhetta on ollut jopa kuudesta kovasta pelaajasta ensi ikkunassa sisään uuden, paremman valmentajan alaisuuteen. https://www.youtube.com/watch?v=Ped2s-C1SQM

En nyt sano että Unitedin putoaminen mahdotonta olisi. Mutta ei sen todennäköisyys ainakaan yli puolentoista prosentin suuruinen ole. On paljon ihmisiä, jotka lyövät kännissä ja läpällä näitä vetoja päästäkseen kuittailemaan Unitedia kannustaville kavereilleen ihmeen sattuessa. Niiltä voi ottaa rahat pois halutessaan. https://www.betfair.com/exchange/plus/f ... .159595497

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 861
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1543

Re: Valioliiga 2019 - 2020

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Valiovihjeen ennakko ja peli-idea foorumin käyttäjille.

Sarjahistorian surkeimman alkukauden pelannut Manchester United isännöi kaikkien aikojen parasta Liverpoolia

Englannin jalkapallohistorian menestyneimmät seurat Manchester United ja Liverpool kohtaavat sunnuntai-iltana tarunhohtoisessa Unelmien teatterissa. Liverpool lähtee Old Traffordille suurempana voittajasuosikkina kuin koskaan aiemmin koko Valioliigan historiassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”