Tänään on 23.05.2019, 16:03.

Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete: Vakio Airlines lennossa - tärpit bonusvakioon

Lauantain ykkösvakioon on tarjolla 300 tuhatta euroa lisärahaa, mikä saa myös Veto-Peten innostumaan. Kuuntele laadukkaat vihjeet Englannin, Suomen ja Katalonian kautta päätyen aina Italiaan asti.

Perjantaina luvassa muhkea euroviisupaketti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1207
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -201.04 yks.

Palautus%: 94.20%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 3465

Pisteitä: 703

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

http://www.hs.fi/urheilu/art-2000005197893.html
Veikkausliigatarina kuin Brad Pittin elokuvasta: Helsinkiläinen bloggaaja päätyi futispiirien ulkopuolelta SJK:n data-analyytikoksi

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Hevosten asialla - opas raviurheilun maailmaan

Raviurheilun maailmasta tuttu Jari Haanniemi kävi Extrassa kertomassa hevospelien ihmeellisestä maailmasta. Miten ihmeessä eläimistä voi lyödä voittavasti vetoa? Siitä ja paljon muusta saatiin aikaan mielenkiintoinen sekä mieltä avartava keskustelu - kannattaa kuunnella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Turbojugend
Jäsen
Viestit: 1777
Liittynyt: 12.05.2010, 09:56

Tuotto: +23.37 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.55 yks.

Vetoja: 424

Pisteitä: 1225

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Turbojugend »

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... d5ba75-500
Veikkaus tahkoaa rahaa, lystin maksavat peliriippuvaiset – Yhtiö panttaa tietoa pelien kulutuksesta
Kymmenettuhannet suomalaiset kärsivät vakavista peliongelmista. Luku on länsimaiden huipputasoa.

Lähes jokainen on joskus lotonnut muutaman rivin, laittanut pelikoneisiin vaihtorahat kauppareissulla tai ostanut kioskilta raaputusarvan. Valtaosa pelaa todella vähän, pieni joukko pelaa paljon.

”Viisi prosenttia pelaajista tuo 50 prosenttia rahasta. Joissakin pelimuodoissa eniten pelaava kymmenys tuo valtaosan tuloista. Ei heillä kaikilla peliongelmaa ole, mutta se kulutus on valtavaa”, pelihaittojen ehkäisyyn keskittyvän Ehyt ry:n projektipäällikkö Tapio Jaakkola kertoo.

”Meillä on sanonta, että suomalainen voittaa aina, mutta eivät ihan kaikki ole voittajia.”

Jaakkola lyö pöytään lukuja, joista ei Suomessa juuri puhuta. Syy on yksinkertainen. Veikkaus ei halua kertoa, miten koukuttavia sen pelit ovat, vaikka yhtiöllä on äärimmäisen tarkkaa dataa käytössään. Edes tutkijat eivät ole saaneet tietoja tavallisesti käyttöönsä.

Parin euron tappiot eivät haittaa, sillä rahat menevät kuitenkin hyvään tarkoitukseen.

Tämä on se kaunis myyntipuhe, joka meille lottovoittajista uutisoidessa halutaan kertoa.

Rahapelien varjopuolella on karuja ihmiskohtaloita. He eivät ole pelanneet ainoastaan taskurahojaan vaan menettäneet rahapeleihin koko omaisuutensa ja velkaantuneet pahasti. Heille pelaamisesta on tullut alkoholiongelmaan verrattava sairaus, pakkomielle.

Rahapeliongelmista kärsii arviolta 124 000 suomalaista, joista noin 49 000:lla on vakava peliongelma. Se on länsimaiden huipputasoa.

Hankaluuksia on esimerkiksi osalla Parkinsonin tautia sairastavista ihmisistä.

Parkinsonin taudin yhteyttä rahapeliongelmiin selvitettiin muutama vuosi sitten Turun yliopistossa valmistuneessa väitöstutkimuksessa. Parkinsonia hoidetaan lääkkeillä, jotka nostavat aivoissa dopamiinin tuotantoa. Tämä aiheuttaa muun muassa peliviettiä.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Parkinsonia sairastavilla oli jopa seitsemänkertainen riski sairastua myös peliriippuvuuteen.

Kun ihmisellä on peliriippuvuus, hän ei pysty kontrolloimaan pelaamistaan. Arjen rutiinien pyörittäminen hankaloituu, varat uppoavat peleihin ja henkilö alkaa peitellä pelaamistaan läheisiltään. Ongelmavyyhteen kuuluu usein myös masennusta. Pian tuhoisa kierre on valmis.

Peliongelmiin olisi mahdollista puuttua paljon nykyistä tehokkaammin, jos tahtoa löytyisi.

Asiantuntijoiden mukaan yksi tapa olisi laskea Veikkauksen tuottotavoitetta. Sekä Veikkaus että sen ohjauksesta vastaava omistajaohjausyksikkö eivät halua tätä tavoitetta kertoa. Se on kuitenkin olemassa, sillä esimerkiksi Veikkauksen toimitusjohtajan palkkio on osittain sidottu yhtiön tulokseen.

”Raha-automaatit ovat muuttuneet luonteeltaan entistä koukuttavammiksi.”

EU:ssa monopoliyhtiöiden tuottotavoitteisiin on suhtauduttu kriittisesti. EU-tuomioistuimen linja on ollut, että tuotto voi olla monopolin sivutuote. Pääpainon tulee kuitenkin olla haittojen ehkäisyssä. Rahapelitutkijoiden mukaan siinä Suomi on epäonnistunut.

”Haittoja voitaisiin ehkäistä ja vähentää todella paljon, mutta silloin Veikkauksen tuottotavoitteita pitäisi käsitellä kriittisesti”, sanoo peliongelmaisia auttavan Peluurin yksikön päällikkö Mari Pajula.

Pajula on yksi Suomen Kuvalehden haastattelemista rahapelihaittojen kanssa työskentelevistä asiantuntijoista. He kaikki ilmaisivat huolensa siitä, että peliongelmiin ei ole riittävästi puututtu. Syyttävä sormi osoittaa Veikkauksen, sen edeltäjien ja tuottotavoitteiden päällä istuvan valtiovallan suuntaan.

Vaikka pelaaminen on siirtynyt 2000-luvulla entistä vahvemmin nettiin, peliongelmaisille vaarallinen on nimenomaan Suomen laaja peliautomaattien verkosto.

”Suomen suurin murheenkryyni ovat nämä 20 000 hajasijoitettua peliautomaattia. Se nostaa meidät haitoissa sinne huipulle”, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntija Antti Murto.

Tämä näkyy peliriippuvaisten yhteydenotoissa. Suurin osa Peluuriin soittajista kertoo olevansa koukussa juuri raha-automaatteihin.

”Raha-automaatit ovat muuttuneet luonteeltaan entistä koukuttavammiksi. Pelit ovat nopeatempoisia, panokset suurempia. Samalla vähemmän tuottavat peliautomaatit kuten pajatsot ovat kadonneet markkinoilta”, Peluurin Mari Pajula huomauttaa.

Entinen Raha-automaattiyhdistys tuotti viime vuonna veikkausvoittovarojen miljardin euron kokonaispotista yli 800 miljoonaa euroa. Siitä valtaosa, 735 miljoonaa euroa, kertyi pelikoneista.

Ehyt ry:n Tapio Jaakkolan mukaan kolikkopelien tuotto on kasvanut jo niin suureksi, että siihen on lähes mahdotonta puuttua. Veikkauksen edunsaajille ei tässä taloustilanteessa löydy muita rahoituskanavia.



Tuottotavoitteesta tinkiminen tarkoittaisi tiukempaa puuttumista peliongelmiin. Yksi käytännön esimerkki olisi esimerkiksi pelaajan tunnistautuminen. Tutkijat toivovat, että kolikkopelien pelaaminen edellyttäisi pelaajan tunnistautumista samaan tapaan kuin nettipeleissä.

Pakollinen tunnistautuminen söisi Veikkauksen edunsaajille kertyvää tulosta, mutta ehkäisisi samalla haittojen syntymistä.

”Ruotsissa tunnistautuminen tuotiin peliautomaatteihin. Suomessa tässä ainoa vastustus on raha. Jos ihminen saisi vapaasti rajoittaa kulutustaan, se söisi peliyhtiön tulosta. On arvioitu, että se veisi satoja miljoonia euroja. Mutta tällainen rajoitus auttaisi näitä addiktoituneita pelaajia”, Murto sanoo.

Verkon peleissä Veikkaus edellyttää pelaajiltaan täydellistä tunnistautumista. Veikkauksen pelit ovat niin suosittuja, että Suomen kolmanneksi yleisin etukortti heti K-ryhmän ja S-ryhmän etukorttien jälkeen on Veikkaus-kortti. Se löytyy jo 1,9 miljoonalta suomalaiselta.

Pelaajarekisteri on laaja. Veikkaus ja sen edeltäjät ovat keränneet eri pelimuodoista ja pelaajista vuosien ajan tarkkaa tietoa. Tuo tieto olisi äärimmäisen arvokasta etenkin peliongelmia ratkoville asiantuntijoille, mutta Veikkaus on pääsääntöisesti kieltäytynyt antamasta tietojaan.

Jotkut tutkijat ovat saaneet rajattuja otoksia tai vanhoja tietoja, mutta koko pelaajadataa ei ole annettu.

”Veikkaus tuntee pelaajansa. Nettipuolella Veikkauksessa tiedetään sekunnin tarkkuudella missä, mitä, kuka ja minkä ikäinen pelaaja on pelannut. Peliyhtiöillä on kaikki tieto heidän pelikäyttäytymisestään, mutta meillä ei ole sitä tietoa käytössämme”, Ehyt ry:n Jaakkola kritisoi.

Ongelma on tuttu myös sosiaali- ja terveysministeriössä. Ministeriön asiantuntija Antti Murto on viranomaisena päässyt käsiksi kulutusdataan.

”Kulutusdatat paljastavat ikäviä piirteitä peleistä ja se vaan on kestettävä monopoliyhtiöissä. Ihmisillä on oikeus tietää miten nämä pelit toimivat”, Murto toteaa.

Murto osaa kertoa, että addiktoivimmissa pelimuodoissa ei ole kysymys laajalta pelaajajoukolta kerättävistä taskurahoista. Kolikkopeleissä satunnaispelaajat tuottavat vain kymmenisen prosenttia tuloista ja aktiivisimmat pelaajat loput.

”Siellä on myös kolikkopelejä, joissa eniten pelaava kaksi prosenttia tuottaa jopa 60 prosenttia peliyhtiön saamasta rahasta. Se on aika hurja indikaattori”, Murto huomauttaa.

Murto on nyt uudessa roolissa. Hän on vuoden alussa perustetun uuden rahapelien arviointityöryhmän vetäjä. Työryhmä arvioi niin olemassa olevat kuin tulevat pelit. Näin Murto pääsee tutustumaan pelaajadataan myös jatkossa. Hän on kuitenkin harmissaan, että Veikkaus salaa tiedot työryhmän ulkopuolisilta tutkijoilta.

Tunnistautuminen tarjoaisi keinon itse kontrolloida pelaamistaan.

Tilanne on hämmentävä. EU:sta katsottuna rahapelien monopolin oikeudellinen perusta nojaa juuri haittojen ehkäisyyn. Miksi ongelmiin ei puututa?

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski katsoo, että Veikkaus tekee paljon peliongelmien ehkäisemiksi etenkin nettipeleissä. Juuri sillä alueella Veikkaus joutuu nyt kilpailemaan ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa.

Silti hän suhtautuu esimerkiksi kolikkopelien pelaajien pakolliseen tunnistautumiseen kriittisesti. Se ajaisi Nummikosken mukaan satunnaispelaajat pois. Nummikoski tosin jättää huomioimatta, että valtaosa kolikkopelien tuotoista tulee juuri aktiivipelaajilta, joille tunnistautuminen tarjoaisi keinon itse kontrolloida pelaamistaan ja ehkäistä haittojen syntyä.

”Me ollaan lääkkeistä eri mieltä. Kun teknologia kehittyy, niin ihmiset siirtyvät tunnistautumiseen yhä enemmän, mutta sitä ei voi tehdä yön yli”, Nummikoski huomauttaa.

Pelaajadatan osalta Nummikoski vetoaa liikesalaisuuteen. Kun Veikkauksen nettipelien kilpailijatkaan eivät anna tietojaan ulos, ei Veikkauskaan voi antaa.

Miksi Suomessa sitten on monopoli, jos sen kautta ei edes voi kerätä tietoja peliriippuvaisten auttamiseksi? Nummikoski näkee tilanteen niin, että monopoli on paras tapa ehkäistä haittoja. Hän kääntää näkökulman jälleen siihen, miten huono tilanne olisi ilman monopolia.

”Monopoliyhtiönä meidän ei tarvitse juosta sen viimeisen euron perässä.”

Tutkijat ovat tästäkin eri mieltä. He eivät näe monopolia automaattisesti haittojen ehkäisyn kannalta parempana. Kyse on siitä, mihin todellisiin tekoihin rahapeliyhtiö suostuu.



Tästä päästään jälleen tuottotavoitteeseen. Nummikoski näkee Veikkauksen tulonvirran rajoittamisessa kaksi ongelmaa. Ensinnäkin edunsaajat odottavat tulojen kasvavan. Toisekseen kilpailu ulkomaisten yhtiöiden kanssa pakottaa Veikkauksen keksimään yhä parempia pelejä.

”Jos meitä suitsittaisiin kovemmin ja antaisimme taloudellisen tuloksen rapautua, markkina lähtisi alta. Tämä ei olisi edunsaajan etu. Sieltä tulisi uusi järjestelmä. Näin kävi Ruotsissa”, Nummikoski varoittaa.

Ruotsissa käydään parhaillaan keskustelua siitä, pitäisikö maassa avata rahapelit kilpailulle ja ottaa käyttöön lisenssijärjestelmä. Nummikosken kauhukuvissa suomalaiset ryhtyvät pelaamaan ulkomaisia pelejä, jos Veikkaus ei jatkuvasti kehitä ja markkinoi yhä enemmän pelejä. Sen jälkeen monopoli murtuisi.

Tilanne on hankala, sillä jo nyt tuottoa on tutkijoiden mukaan lähes mahdoton kasvattaa ilman haittojen pahenemista.

Veikkaus siis salaa tarkan tuottotavoitteensa, mutta Nummikoski heittää ilmoille suuntaa-antavan luvun. Tuoton pitäisi kasvaa 1–3 prosenttia vuodessa. Tällä uralla yhtiö onkin pysynyt, sillä esimerkiksi Raha-automaattiyhdistyksen tuotto kasvoi vuosina 2007–2017 lähes 20 prosentilla. Sitä voi pitää melkoisena saavutuksena, sillä samaan aikaan Suomen talous on kitunut.

Jatkuvasti paisuva potti on rahoja saaville kulttuuri- ja urheilujärjestöille iloinen uutinen. Kolikon kääntöpuolella ovat lystin maksavat peliriippuvaiset.
Riita nettipeleistä pakotti yhteen – ”Kiistana oli, mikä yhtiö sen hillopurkin saa”
Vanha Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja - eivät erillisinä toimijoina pystyneet sopimaan työnjaosta.

Uuden Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski kehuu Suomen rahapelimonopolia vuolaasti.

”Sä voit palastella Suomen rahapelijärjestelmän eri osa-alueita, mutta kun panet kokonaisuuden pakettiin, uskallan väittää Suomen järjestelmän olevan paras. Uskallan mennä vertailemaan sitä mihin tahansa.”

Monopolin merkitys rahantuojana on kiistaton. Sen kautta tuloutetaan valtiolle noin 200 miljoonaa euroa arpajaisveroa ja noin miljardi euroa ”hyvään tarkoitukseen” eli korvamerkittyä rahaa muun muassa sosiaali- ja terveysalan järjestöille, urheiluun ja kulttuuriin.

Peliyhtiöiden fuusio käynnistettiin pari vuotta sitten. Aiemmin kullakin yhtiöllä oli oma, tarkasti rajattu tonttinsa.

Ray hoiti kioskeilta, huoltoasemilta ja kaupoista tutut kolikkopelit, Veikkaus vastasi urheiluvedonlyönneistä, lotosta ja muista arpajaispeleistä ja - hevosurheilusta.

Sitten maailma muuttui. Digitalisaatio toi mukanaan laajan kirjon nettipelejä. Se sotki monopoliyhtiöiden korttipakan.

”Vanhassa maailmassa lottokuponki ja pajatso eivät muistuttaneet toisiaan mitenkään. Digitaalisessa maailmassa yhtiöiden tuotteet alkoivat samankaltaistua”, Nummikoski kuvailee.

Pelien yhdenmukaistuminen aiheutti närää sekä kotimaassa että EU:ssa. Suomessa poliisihallitus ajautui jatkuvasti peliyhtiöiden kanssa napit vastakkain.

”Teknologian myötä raja-aidat hämärtyivät emmekä voineet hyväksyä, että yhtiöiden välille syntyisi kilpailutilanne. Silloin velvollisuutemme oli puuttua tilanteeseen,” kertoo poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio.

Rahapelejä tarjoavat yhtiöt eivät päässeet keskenään sopuun siitä, kuka saisi kehittää eri tyyppisiä pelejä. Syynä oli raha. Uudet pelimuodot houkuttelivat uusia pelaajia ja kaikki kolme yhtiötä olivat luonnollisesti kiinnostuneita parantamaan omaa tulostaan.

”Kiistana oli, mikä yhtiö sen hillopurkin saa”, Nummikoski myöntää.

Monopolin koko oikeutus on kovassa paineessa. Sitä on haastettu esimerkiksi EU:n sisältä, kun yksityiset rahapeliyhtiöt ovat puskeneet Maltan kautta sisään EU:n sisämarkkinoille.

Suomi ja muut monopolijärjestelyjä käyttävät valtiot ovat 2000-luvulla joutuneet puolustamaan asemaansa EU-tuomioistuimessa asti.

Suomi on toistaiseksi oikeutettu säilyttämään monopolijärjestelmän, jos sen kautta torjutaan haittoja kuten peliongelmia.



Veikkauksen täytyy samaan aikaan kerätä jatkuvasti enemmän tuottoja edunsaajilleen, torjua ulkomaisten peliyhtiöiden tulo ja ehkäistä peliongelmia. Tässä kuviossa nimenomaan haittojen ehkäisy jää jalkoihin.

Yhden synkeän näkemyksen esitti pelialan pitkäaikainen asiantuntija, Raha-automaattiyhdistyksen johtotehtävissä lähes koko 2000-luvun työskennellyt Matti Hokkanen Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä.

”Tähänastisen elämänkokemuksen perusteella olen taipuvainen ennustamaan, että rahapelijärjestelmän sisäänrakennettu kaksinaismoralismi jatkuu fuusion jälkeenkin. Se merkitsee sitä, että jossain vaiheessa tasapainoilu käy liian vaikeaksi ja yksinoikeusjärjestelmästä joudutaan luopumaan.”

Parhaillaan valmistelussa olevan arpajaislain toiseen vaiheeseen kuuluu haittojen ehkäisyn kehittäminen. Niissä neuvotteluissa pelissä on rahapelimonopolin uskottavuus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Diesel
Jäsen
Viestit: 3244
Liittynyt: 10.02.2003, 20:32
Pisteitä: 1195

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Diesel »

Silti hän suhtautuu esimerkiksi kolikkopelien pelaajien pakolliseen tunnistautumiseen kriittisesti. Se ajaisi Nummikosken mukaan satunnaispelaajat pois. Nummikoski tosin jättää huomioimatta, että valtaosa kolikkopelien tuotoista tulee juuri aktiivipelaajilta, joille tunnistautuminen tarjoaisi keinon itse kontrolloida pelaamistaan ja ehkäistä haittojen syntyä.
Eikös tällä voimaantulevalla rahanpesulailla pitäisi olla myös vaikutusta tunnistautumiseen automaateissa? Koska periaatteessahan talousrikollinen voisi pestä käteistä automaateilla hyvinkin helposti. Sinänsä huvittavaa, että pankeilla on ilmoitusvelvollisuus ja näyttää siltä, että ne kyselee nykyään rahojen alkuperää hankasti. Mutta Veikkauksen peleissä sen voi tehdä anonyymisti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Allsvenskan Ratkaistuja vetoja: 933 Panokset yhteensä: 4789.15 Palautukset yhteensä: 4819.88 Palautusprosentti: 100.64%
SHL Ratkaistuja vetoja: 934 Panokset yhteensä: 3981.75 Palautukset yhteensä: 4010.9 Palautusprosentti: 100.73%

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5339
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +213.09 yks.

Palautus%: 104.31%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3163

Pisteitä: 4272

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja credit »

Diesel kirjoitti:Koska periaatteessahan talousrikollinen voisi pestä käteistä automaateilla hyvinkin helposti.
Kertoisitko miten? Minun nähdäkseni se on mahdotonta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Diesel
Jäsen
Viestit: 3244
Liittynyt: 10.02.2003, 20:32
Pisteitä: 1195

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Diesel »

credit kirjoitti:
Diesel kirjoitti:Koska periaatteessahan talousrikollinen voisi pestä käteistä automaateilla hyvinkin helposti.
Kertoisitko miten? Minun nähdäkseni se on mahdotonta.
En tiedä keinoja, vaan lähinnä arvelin niin, että se voisi olla mahdollista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Allsvenskan Ratkaistuja vetoja: 933 Panokset yhteensä: 4789.15 Palautukset yhteensä: 4819.88 Palautusprosentti: 100.64%
SHL Ratkaistuja vetoja: 934 Panokset yhteensä: 3981.75 Palautukset yhteensä: 4010.9 Palautusprosentti: 100.73%

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Pysy pesällä, tee rahaa kesällä

Pesäpallo tarjoaa mahtavan mahdollisuuden viihdyttävyyden lisäksi myös vedonlyönnin maailmassa. Tällä kertaa Extrassa on vieraana Urheilusanomien vedonlyöntianalyytikko ja pesäpallon asiantuntija Olli Koski, jonka kanssa uppouduimme pesäpallovedonlyönnin kiehtovaan maailmaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5339
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +213.09 yks.

Palautus%: 104.31%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3163

Pisteitä: 4272

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja credit »

Diesel kirjoitti:
credit kirjoitti:
Diesel kirjoitti:Koska periaatteessahan talousrikollinen voisi pestä käteistä automaateilla hyvinkin helposti.
Kertoisitko miten? Minun nähdäkseni se on mahdotonta.
En tiedä keinoja, vaan lähinnä arvelin niin, että se voisi olla mahdollista.
Arvelu ei ole tiedon väärti, kuten sanotaan. Rahanpesussa pyritään tekemään rikollisesti hankitulla rahalla jokin laillinen ja jälkikäteen todennettavissa oleva transaktio, jotta rikollinen raha saataisiin näyttämään lailliselta. Niin kauan kuin Veikkauksen pelikoneet eivät anna yksittäisistä voitoista kuitteja, rahanpesu niiden avulla on täysin mahdotonta. Pitkävedossa ja muissa urheilupeleissä rahanpesu sen sijaan on suhteellisen helppoa (jos pestävänä ei ole miljoonia).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 869
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 290

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja pka »

credit kirjoitti:Rahanpesussa pyritään tekemään rikollisesti hankitulla rahalla jokin laillinen ja jälkikäteen todennettavissa oleva transaktio, jotta rikollinen raha saataisiin näyttämään lailliselta. Niin kauan kuin Veikkauksen pelikoneet eivät anna yksittäisistä voitoista kuitteja, rahanpesu niiden avulla on täysin mahdotonta.
En väitä, että automaattien avulla (uskottava) rahanpesu olisi mitenkään helppoa, mutta ihmettelen tuota näkemystä, että kuitti olisi muka ainoa mahdollinen tapa todentaa jokin tapahtuma. Voihan automaatista tulleen voiton vaikka itse videoida, jos on tarve osoittaa saaneen sellaisen voiton. Periaatteessa voi videoida vaikka kaikki automaattipelinsä ja sen, että on itse pelaamassa ne.

Lisäksi uskoisin, että silloin, kun automaatista voittaa merkittäviä summia (casinolta käsittääkseni löytyy sellaisiakin automaatteja), niin voitosta kyllä saa kuitin. (Casinolla tuo videointi sen sijaan voi olla vaikeampaa.)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


h
Jäsen
Viestit: 45
Liittynyt: 23.01.2004, 16:02
Pisteitä: 10

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja h »

Ainakaan pokeripelien voitoista casinolta ei saa kuittia. Perusteena se, etteivät voi siellä tietää, kuinka paljon pelaaja on rahaa chipeiksi vaihtanut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.05.2017 22:17 <pka> Ei varmasti rahapöydistä, mut eikö edes turnausten isoista?

16.05.2017 14:10 <MoppaJ> saa kuitin jos ottaa voitot tilille, tämä on ainoa tapa


credit
Jäsen
Viestit: 5339
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +213.09 yks.

Palautus%: 104.31%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3163

Pisteitä: 4272

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja credit »

pka kirjoitti:
credit kirjoitti:Rahanpesussa pyritään tekemään rikollisesti hankitulla rahalla jokin laillinen ja jälkikäteen todennettavissa oleva transaktio, jotta rikollinen raha saataisiin näyttämään lailliselta. Niin kauan kuin Veikkauksen pelikoneet eivät anna yksittäisistä voitoista kuitteja, rahanpesu niiden avulla on täysin mahdotonta.
En väitä, että automaattien avulla (uskottava) rahanpesu olisi mitenkään helppoa, mutta ihmettelen tuota näkemystä, että kuitti olisi muka ainoa mahdollinen tapa todentaa jokin tapahtuma.
En toki väitä, että kuitti olisi ainoa mahdollinen tapa todentaa jokin tapahtuma. Tapoja on monia muitakin. Yritin sanoa, että rahan peseminen peliautomaateilla on joka tapauksessa hyvin vaikeaa ja tehotonta, ja koska peliautomaatit eivät anna yksittäisistä voitoista kuitteja, sitä voidaan käytännössä pitää mahdottomana.

Periaatteessa jokainen voi tietenkin videoida omat pelinsä, mutta jos verottajalle yrittää tällaisten tallenteiden avulla todistaa voittaneensa kymmeniä tuhansia euroja pelikoneista, verottaja todennäköisesti toteaa jotain sellaista, ettei selvitys rahojen alkuperästä ole uskottava. Markettien tavallisista pelikoneista ei sellaisia summia voi voittaa, ja kasinolla ongelma on taas se, että vaikka jokin yksittäinen voitto olisi tuhansia tai kymmeniä tuhansia (kaikkien aikojen suurin rahapeliautomaatista saatu voitto Helsingin kasinolla on 444 402 euroa), niin verottajalle on hyvin hankala todistaa, että voitot nyt vain sattuivat tulemaan yhtenä onnekkaana iltana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Fiksaus on suurempi uhka urheilulle kuin doping

Ottelumanipulaatiot nousevat tasaisin väliajoin myös "tavallisten urheilun kuluttajien" naamalle, kun tarpeeksi suuri "fiksi" nousee mediassa puheenaiheeksi. Tällä kertaa Pete kertoo omia kokemuksiaan ottelumanipulaatioista. Tavoite on lisätä kaikkien tietoisuutta asiasta - kannattaa siis kuunnella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Turbojugend
Jäsen
Viestit: 1777
Liittynyt: 12.05.2010, 09:56

Tuotto: +23.37 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.55 yks.

Vetoja: 424

Pisteitä: 1225

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Turbojugend »

Tällainen tuli vastaan sosiaalisessa mediassa.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle ... sequence=1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.05.2017 13:14 <Muikkuz> Vedonlyönti ei ole nollasummapeliä, toisin kuin opinnäyte-

23.05.2017 13:14 <Muikkuz> työssä sanotaan.

23.05.2017 13:17 <Muikkuz> Veikkausyhtiöt ottavat oman marginaalinsa.

23.05.2017 13:21 <Muikkuz> Ihan asiallinen kirjoitushan tuo oli.

23.05.2017 14:00 <E.Clipperton> on se nollasummapeeliä. ei se yhtiöille menevä raha

23.05.2017 14:00 <E.Clipperton> maailmasta häviä.

26.05.2017 15:47 <MoppaJ> jos tarkoitetaan pelaaja vs markkina ei ole nollasummapeliä

26.05.2017 15:47 <MoppaJ> vähän kuin pokerissa otetaan rake joka potista


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Vihjepalvelulla miljonääriksi - vai miten onkaan asiain todellinen tola?

Tässä podcastissa käsitellään vedonlyöntimaailmassa paljon puhututtavia vihjepalveluita. Vieraana on aiemmin omaa vihjepalvelua pyörittänyt Janne Hakulinen, jonka kanssa käydään läpi vihjepalveluiden sudenkuoppia - ja oikeastaan kaikkea, mitä vihjepalveluista pitää nyt yleisesti ottaen tietää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.05.2017 15:43 <Tenkrat> Täyttä asiaa!

26.05.2017 16:55 <mikko> Ylikerroin mainittu!!!!


Turbojugend
Jäsen
Viestit: 1777
Liittynyt: 12.05.2010, 09:56

Tuotto: +23.37 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.55 yks.

Vetoja: 424

Pisteitä: 1225

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Turbojugend »

SANO VAIN SALAMA - Helpomman hevospelaamisen puolesta

Tällainen tuli vastaan kun tutustuin toiseen aiheeseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mikko
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 1524
Liittynyt: 13.01.2003, 23:40

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 2243
Viesti:

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja mikko »

Veto-Pete Extra: Tappiotiltti takuuvarma tuhon tie

Tappiotiltti takuuvarma tuhon tie

Vedonlyönnissä jokainen on päässyt kokemaan tappioputkia, epäonnisia häviöitä ja niin edelleen. Mutta miten niistä kuopista noustaan takaisin ylös ja jaloilleen? Millaista on hyvä häviäminen? Tästä kertoo Peten uusin podcast.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Syntiset syndikaatit

Sana syndikaatti herättää ihmisissä hyvin vahvoja negaatioita. Lehtien sivuilla ja uutislähetyksissä syndikaatit yhdistyvät ottelumanipulaatioon, mutta nyt käännetään ennakkoluuloja, kun Peten vieraana on oman syndikaattinsa perustanut Daniel Rantanen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Turbojugend
Jäsen
Viestit: 1777
Liittynyt: 12.05.2010, 09:56

Tuotto: +23.37 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.55 yks.

Vetoja: 424

Pisteitä: 1225

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Turbojugend »

http://www.hs.fi/paivanlehti/13062017/a ... 51240.html
Sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntija, VTM Antti Murto kuoli 29. toukokuuta 2017 Terhokodissa vaikeaan sairauteen. Hän oli 39-vuotias, syntynyt 2. syyskuuta 1977 Helsingissä.

Murto työskenteli koko uransa monipuolisesti rahapelihaittojen parissa. Hän oli yksi keskeisimmistä hahmoista 2000-luvulle ajoittuneessa Suomen peliongelmailmiön yhteiskunnallisessa haltuunotossa.

Murto oli rohkea uranuurtaja ja tunnettu, pidetty ja arvostettu kollega läpi koko toimijakentän. Hän oli uransa varrella mm. käynnistämässä valtakunnallista auttavaa puhelinta Peluuria, projektipäällikkönä ensimmäisessä ongelmapelaamisen ehkäisyprojektissa nykyisessä EHYT ry:ssä ja teki laajasti tutkimus- ja selvitystöitä muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Väitöskirjatyö jäi kesken sairastumisen vuoksi.

Rahapelaamisesta aiheutuvien ongelmien ehkäisy sekä hoidon kehittäminen oli Murrolle enemmän kuin pelkkää työtä, se oli sydämen asia. Hän oli ratkaisevassa roolissa uutta arpajaislakia valmisteltaessa ja käynnistettäessä rahapelituotteiden haitallisuuden arviointia. Vakavasta sairaudestaan huolimatta Murto teki töitä ja osallistui aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun loppuun saakka. Hänen haastattelunsa rahapelimonopolin kääntöpuolesta julkaistiin vielä 12. toukokuuta.

Murron poismeno jättää valtavan aukon suomalaiseen pelihaittakenttään. Kädenjälki jää kuitenkin elämään, niin montaa merkittävää askelta pelihaittatyön rakentamisessa hän on ollut viitoittamassa.

Murto oli rohkea ja suorasanainen persoona, jolla oli samalla erityinen kyky tulla toimeen ihmisten kanssa. Suomalainen rahapelijärjestelmä ja pelitoiminnan toteuttaminen sai Murrolta osakseen oivaltavaa ja kriittistäkin palautetta.

Murrosta pidettiin ja hänen asiantuntemustaan kunnioitettiin politiikan termein ”yli puoluerajojen” myös siellä, minne kritiikki kohdentui.

Murto oli mutkaton mies, vailla kaikenlaista turhaa tärkeilyä tai kaunopuheisuutta. Hän oli aina valmis kannustamaan ja tukemaan toista. Hän jakoi omaa osaamistaan pyyteettömästi ja ystävällisesti, aivan viime päiviinsä saakka.

Murron seurassa ei ollut koskaan tylsää ja keskustella saattoi mistä tahansa muustakin kuin rahapeleihin liittyvistä asioista, esimerkiksi musiikista ja kaupunkikulttuurin ilmiöistä. Näin monesti tehtiinkin. Perhe oli Antille äärettömän tärkeä.

Vapaa-ajalla Anttia kiinnostivat muun muassa jalkapallo ja vanhat kellot. Kesäisin hän liikkui paljon Vespallaan, jota kantakaupunkilaisena piti oivana kulkuvälineenä. Antti ei turhia aikaillut vaan oli toiminnan mies, mikä tuli ilmi esimerkiksi tuoreissa asuntokaupoissa.
Rahapelihaittojen asian-tuntijaa jäämme kaipaamaan. Lepää rauhassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Nyt on VetoPetellä tulikuumaa materiaalia!!!!

Veto-Pete Extra: Voitollisen vedonlyönnin lähteillä

Tällä kertaa Peten vieraana on englantilaisessa syndikaatissa työskennellyt kokeneempi gentlemanni, Kari Rajainmäki, jonka kanssa avataan voitollisen vedonlyönnin saloja ennen ja nyt. Kokemuksen myötä tarjolla on paljon vinkkejä niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin "betsareille". Kolme varttia täyttä asiaa - ota mukava asento ja paina playta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Nöörthuug
Avatar
Jäsen
Viestit: 428
Liittynyt: 08.12.2015, 10:52

Tuotto: +167.34 yks.

Palautus%: 113.18%

Panosten ka: 2.24 yks.

Vetoja: 568

Pisteitä: 793
Paikkakunta: Pori

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Nöörthuug »

http://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/art2378243
"Tämän tyylisen konseptin perään on kyselty, joten on luonnollista vastata huutoon." :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Tunne pääsi sisältö ja tulokset paranevat

Juhannusekstra! Tämä kertainen podcast käsittelee vedonlyönnin henkistä puolta ja psykologiaa. Vieraaksi on saapunut vedonlyönnin parissa meritoitunut ja Jyväskylän JJK:stakin tuttu Joni Collan. Riippumattoon mars, luurit korville ja nauttimaan juhannuksesta puolen tunnin ajaksi!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: 1+1 on yhdessä enemmän

Yhteisöllisyydesta on ollut puhetta jo monessa aiemmassa podcastissa. Nyt ääneen pääsee Ylikerroin.comin perustajajäsen Mikko Uotila. Miksi kannattaa rekisteröityä, jos vedonlyönti vähääkään kiinnostaa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 31. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 827
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1456

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veto-Pete Extra: Viihdebetsaamisesta viisaammaksi

Tänä päivänä tuntuu, että joka tuutti hehkuttaa viihdebetsaamisen saloja. Mikä on sinänsä ihan ok, sillä eihän viihdebetsaamisessa ole yhtään mitään vikaa, päinvastoin. Mutta eikö voittaminen ole keskimäärin hauskempaa puuhaa kuin häviäminen? Tänään puhutaan viihdebetsaamisesta, sen tuottamista fiiliksistä, järkeilystä sekä siitä, miten viihdebetsaamisessa voisi kenties pärjätä paremmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1207
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -201.04 yks.

Palautus%: 94.20%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 3465

Pisteitä: 703

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Edellisellä sivulla ollut piirakkacase saa jatkoa kun mies on haastettu oikeuteen http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2017 ... 6_jp.shtml
Englannin jalkapalloliitto on haastanut piirashetkellään julkisuuteen nousseen jalkapallomaalivahti Wayne Shawin oikeuteen...

Shaw todellakin alkoi mutustella ottelun aikana ja vieläpä myönsi tehneensä sen tarkoituksella.

- Sun Bets antoi kertoimen kahdeksan siitä, jos me syömme piirasta. Ajattelin pilailla heidän kanssaan hieman ja tehdä sen. Kaikki vaihdot oli käytetty ja olimme 0-2-tappiolla, Shaw perusteli tuolloin.

Shawin epäonneksi toiminta oli todennäköisesti lainvastaista. Nyt Englannin jalkapalloliitto FA onkin haastanut miehen oikeuteen. Shawia syytetään muun muassa tarkoituksellisesta vedonlyöntimarkkinoihin vaikuttamisesta, kertoo BBC....
Tämä on siinä mielessä ihan mielenkiintoinen aihe kun vedonlyöntiyhtiöthän hakevat usein ilmaista mainosta näillä järjettömillä hupivedonlyöntikohteillaan ("Puraiseeko Suarez vastustajaa" "syökö joku piirakkaa vaihtoaitiossa" jne jne) että minkälaisia seuraamuksia jengille tulee kun joku päättääkin hupailla pientä fiksiä. Toki Sun Betsin pojatkin varmaan nauraa mukana, kun heidän yhtiönsä nimi roikkuu lehtien palstoilla koko urheilumaailmassa, mutta liiton miehillä ei ihan niin hauskaa ole.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”