Tänään on 02.07.2020, 23:14.

Bitcoin

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
lammpa-1
Avatar
Jäsen
Viestit: 2186
Liittynyt: 20.01.2007, 11:16

Tuotto: +96.12 yks.

Palautus%: 111.49%

Panosten ka: 2.56 yks.

Vetoja: 327

Pisteitä: 873

Bitcoin

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 »

Onkos foorumilla ketään Bitcoin-sijoittajia? Mungo yleensä näissä hommissa ollut edelläkulkija?

Yksi neljästä merkittävästä pörssistä pisti tosta vaan lapun luukulle, paljonko tuollainen meininki vaikuttaa Bitcoinin uskottavuuteen ja tulevaisuuteen?

Ilmeisesti helmikuun alusta alkoi inside-tietoa tuosta tihkua ja n. 30% on nyt Bitcoinin arvo siitä dropannut. Yllättävän vähän mielestäni, jos ajatellaan, että markkinoille on "päässyt" välittäjä jonka vaihto on luokkaa ziljardeja ja sitten varoitusta antamatta .... konkka...

Bitcoin taitaa olla vähän kuin vedonlyönti, että sen suhteen ihmiset ovat valmiita ottamaan ihan erilaisia riskejä, kuin normaaleilla sijoitusmarkkinoilla?

Tuo pörssikaatuminenhan oli suhteessa samaa luokkaa kuin nykyosakemarkkinoilla Nikkei vetäisisi yhtäkkiä lapun luukulle. (Se oli kait neljänneksi suurin BitCoin-pörssi, jos sitä voi sellaiseksi kutsua) Mitä osakemarkkinoilla tapahtuisi, jos Nikkei pistäis lapun luukullle :o

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...

Minikommentit

01.03.2014 09:00 <GooRio> http://fi.wikipedia.org/wiki/Tulppaanima­nia

01.03.2014 09:50 <Neo> sama.täysin järjetöntä,ainoa syy miksi kukaan haluaa omistaa

01.03.2014 09:50 <Neo> bitcoinia on se, että arvon spekuloidaan nousevan

01.03.2014 09:50 <Neo> jossain vaiheessa kaikki haluavat päästä eroon ja silloin

01.03.2014 09:50 <Neo> käy huonosti. Tosin nythän lasku on jo jatkunut pitkään

01.03.2014 19:43 <Mungo> Oli harkinnassa mutta ei sitten realisoitunut mun osalta.


kaaos
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 26.08.2006, 13:32
Pisteitä: 0

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja kaaos »

Nythän se vasta kannattaa lähteä mukaan,kun markkinahäirikkö putos pois.

-Current Portfolio Value: 551.02 USD Total
-Weekly profit: -$0.87, total profit: $169.43

-Price: $557.28 on BTC-e, $574.46 on Bitstamp

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5418
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +220.44 yks.

Palautus%: 104.42%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3178

Pisteitä: 4524

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja credit »

Minulla on ollut moneen otteeseen tarkoitus kirjoittaa bitcoinista tänne jonkinlainen juttu. Se on jäänyt tekemättä, mutta tässä lyhyesti mielipiteeni bitcoinista.

Bitcoin on sinänsä ihan mielenkiintoinen kokeilu, mutta nykymuodossaan se on mm. liian altis erilaisille väärinkäytöksille, jotta siitä voisi tulla todellinen vaihtoehto valtioiden (ja valuutta-alueiden) liikkellelaskemille ns. laillisille maksuvälineille.

Väärinkäytösten mahdollisuuden lisäksi bitcoinia vaivaavat myös selvästi suuremmat ongelmat:

Bitcoineja voi ansaita "louhimalla" eli laittamalla tietokoneensa ratkomaan vaikeita matemaattisia ongelmia. Valitettavasti järjestelmään on rakennettu ominaisuus, joka asettaa ylärajan bitcoinien määrälle. Tämä yläraja tulee käsittääkseni nykyarvioiden mukaan vastaan vasta joskus vuonna 2040, mutta se takaa sen, ettei bitcoin voi koskaan korvata muita valuuttoja.

Yksi rahan tehtävistä on toimia vaihdon välineenä. Bitcoineilla voi vielä nykyisin ostaa tuotteita ja palveluita, mutta kun niiden louhiminen vaikeutuu eikä uusia bitcoineja enää synny, ihmiset alkavat pitää bitcoineistaan tiukemmin kiinni, jolloin bitcoinit eivät enää liiku ja bitcoin-järjestelmä näivettyy.

Vaihdon välineenä toimivan valuutan pitäisi olla arvoltaan suhteellisen vakaa. Tarkemmin sanoen valuutan ostovoiman pitäisi hiljalleen laskea, jotta ihmisillä olisi kannustin laittaa raha liikkumaan. Pieni inflaatio on siis hyvästä. Järjestelmä, jossa maksuvälineiden määrä on rajattu, törmää ennen pitkää ongelmiin, kun ihmiset pitävät rahat mieluummin taskussaan odotellen niiden arvon nousemista. Bitcoin on jo nyt aivan liian monelle spekulatiivinen sijoituskohde, jotta siitä voisi tulla laajalti käytössä oleva vaihdon väline.

Lisäksi voidaan kysyä, kuinka reilu on sellainen järjestelmä, jossa suurin osa bitcoineista on alkujaan päätynyt aikaisessa vaiheessa mukaan hypänneiden tietokonenörttien taskuihin (tai oikeammin kovalevyille ja muistitikuille). Tavallinen kansa todennäköisesti haistattaa tällaiselle valuutalle pitkät eikä missään vaiheessa ota bitcoinia omakseen.

Bitcoinin tulevaisuus:

Oma ennusteeni on, että bitcoinien arvo saattaa tämän japanilaisen välityspalvelun nurinmenosta huolimatta vielä nousta. Viimeistään viiden vuoden sisällä bitcoin kuitenkin kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Periaatteessa suhteellisen pieni bitcoin-uskovaisten joukko voi pitää valuutan arvoa korkealla vielä senkin jälkeen, mutta maksuvälineenä bitcoin ei tule yleistymään.

Bitcoinin ideana on olla "vapaa" ja "keskuspankeista riippumaton" kansalaisten oma raha; bitcoin-ihmiset pitävät hienona sitä, ettei mikään keskupankki määrää valuutan liikkeellelaskusta, vaan bitcoin-järjestelmän säännöt on lyöty lukkoon, kun se luotiin, ja rahaa luodaan ennustettavalla nopeudella, kunnes uuden rahan syntyminen joskus loppuu. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa sitä, että bitcoin on altis deflaatiolle, joka tappaa sen merkityksen todellisena vaihdon välineenä (siis rahana).

Todennäköisesti jokin fiksummin toimiva bitcoin-tyyppinen rahajärjestelmä tulee kahden vuoden sisällä korvaamaan bitcoinin. Sekin jää todennäköisesti marginaaliin, ellei täydellisestä hajauttamisesta luovuta.

20 vuoden päästä bitcoineilla ei todennäköisesti voi maksaa enää juuri missään. Niiden arvo on todennäköisesti jonkin verran alempi kuin nyt, mutta ei täysin nolla. Keräilijät maksavat yhä jonkinlaisia summia ensimmäisestä täysin elektronisesta valuutasta, mutta vaihdon välineenä bitcoin on kuollut ja kuopattu.

Suositus: Älkää sijoittako rahojanne bitcoiniin. Vielä vuosi sitten pieni spekulatiivinen sijoitus olisi voinut olla paikallaan, mutta tällä hetkellä tilanne on se, että bitcoinin kurssin kehitys on hyvin epävarmalla pohjalla. Itse uskon, että bitcoin todennäköisesti toipuu vielä hetkeksi ennen kuin romahdus tulee, mutta voin aivan hyvin olla väärässäkin tässä lyhyen tähtäimen ennusteessani.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


dos
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 19.09.2013, 09:46

Tuotto: +11.88 yks.

Palautus%: 124.49%

Panosten ka: 2.69 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 96

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja dos »

creditillä oli hyvä teksti bitcoinista.

Vielä haluaisin lisätä pienen seikan:
Louhimiseen käytettyä laskentatehoa käytetään transaktioiden vahvistamisen laskemiseen.
Kun kaikki mahdolliset kolikot on louhittu, transaktioista tulee todennäköisesti maksullisia.
Ja mikäli maksullisista transaktioista tulevat provikat eivät tyydytä louhijoita, saattaa koko kolikko jymähtää täysin (transaktioiden vahvistamiseen kuluva aika kasvaa ja kasvaa, kun laskentatehoa ei enää olekaan tarjolla).
Uhkakuvana on siis, että joskus parin kymmenen vuoden päästä yksi siirto saattaa ajallisesti kestää kuukausia ennen kuin näkyy vastaanottajan lompakossa.

Mutta näistä negatiivisista asioista huolimatta pidän Bitcoinia mukavana piristysruiskeena ja vaihtoehdona valtioiden hallinnoimille valuutoille. Omistankin muutaman coinin, joita ei ole kuitenkaan tarkoitus hamaan loppuun asti hamstrata.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Betman12
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 22.02.2014, 22:06
Pisteitä: 15

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Betman12 »

Tämä menee vähän pörssin puolelle, mutta lukekaa Kauppalehden etusivu Bitcoinista.
Saatana tollaseen rahaa laiteta, kun alkuvaiheessa.

Outokummun merkkareita saa 8 sentillä pian, mielummin ne kuormaan kuin yksikään
Pöllökolikko.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Neo »

Creditiltä hyvä postaus. Noin 10 sek googlettamisella löytyi esimerkin vuoksi seuraava lista, eli bitcoin oli ensin se ainoa oikea "crypto currency", sitten se oli yksi muutamista. Sitten yksi kymmenistä ja nyt no yksi sadasta vaihtoehdosta. Ja niin edelleen, eli Bitcoinilla on jo nyt kilpailijoita jotka todennäköisesti ovat fiksumpia sijoituskohteita. Joka tapauksessa sijoitusmielessä lamppan kannattaa ennemmin ostaa sokeripaketteja ja säilykeruokaa sinne maakellariin, niin tulevaisuus olisi paremmin turvattu. Kun tässä nyt itse kukin vain odottelee Venäjän tankkeja vyörymään Kiovan kaduille ;) Tuossa bitcoinissa on se sama perusongelma kuin tässä FIAT-paskapaperissakin jota koko maailma käyttää tällä hetkellä vaihdon välineenä. Sillä kolikolla tai setelillä ei itsessään ole mitään arvoa kun sitä ei ole sidottu kultaan. Jos joku hautaa nyt purkin maahan jossa bitcoinin muistitikulla ja vieressä 20€ seteli niin parin muutaman kymmenen vuoden päästä molemmat ovat yhtä arvokkaita kuin yksi arkki vessapaperia.

Yleisellä tasolla kyllähän tuollaisissa voi spekuloida ja big risk ... big gain, tai sitten big loss. Mutta silloin täytyy olla mukana ajoissa eikä hypätä kelkkaan silloin kun kupla on puhkeamaisillaan (tai puhjennut jo). Onnea niille jotka lähtivät mukaan kun Bitcoin perustettiin ja haistoivat että tähän kannattaa sijoittaa - eiköhän näistä moni ole jo ns "cashed in" spekuloinnillaan ja tehnyt hyvän tilin. Mutta nyt mukaan hyppää varmaan enää lähinnä häviäjiä.


THE ORIGINAL CRYPTOCOIN LIST [version 5th January, 2014]


TRUE CRYPTOCURRENCIES
(Widely accepted, huge market cap)
-BTC Bitcoin- First Succesful Crypto, The absolute number one.
-LTC Litecoin- second only to BTC , fast. Mined on GPU(Scrypt).

BIG and IMPORTANT CRYPTO'S
(big market and important innovation)

-PPC PEERCoin- Original Proof Of Stake hybrid coin [innovative, low energy]
-MSC mastercoin- Adds new functions to Bitcoin, operates on a bitcoin blockchain.
-NXT Nxt- Not a clone, 100% new code, 100% PoS .
-NMC Namecoin- Mined While mining BTC, used for alternative p2p domain system

MAJOR ALTERNATIVES
(established, significant market)


-QRK Quark- Mixed hashing, Mined on CPU's. Extremally instamined.
-PTS ProtoShares- Mined on CPU's, generates 10% premine on new relases.
-MEC Megacoin- Well developed clone with good diff algo. 0 starting diff. GPU mined.
-XPM PrimeCoin- mining PrimeCoin helps looking for prime numbers, instead of wasting energy. CPU-mined.
-NVC NovaCoin- scrypt hashing[like LTC], proof of stake [like PPC]
-WDC Worldcoin- LTC clone. 30s blocks. 0 starting diff.
-FTC FeatherCoin- LTC clone with 4x more coins. starting diff 0
-DVC Devcoin- merged mined with BTC, 90% of generation goes to foundation, 10% to miners
-ZET Zetacoin- BTC clone, ASIC-mined.
-IFC infinitecoin- LTC clone with huge reward of 524288 and extreme fast reward drop.


NOTICEABLE ALTERNATIVES
(supported by community)

-TRC Terracoin- Early BTC clone, multiple diff algo problems. seems ok now.
-DOGE Dogecoin- A joke turned into quite big market.
-ANC Anoncoin- a coin with I2P support
-DGC DigitalCoin- LTC clone. 20 sec blocks. 0 starting diff + progresive reward.
-FRC Freicoin- 4.89% anual demurrage. for the first 3 years 80% block subsidy goes to foundation, 20% to miners.
-IXC IxCoin- merged mined with BTC, BTC clone.


OTHER ALTERNATIVES
(promising)

-CL Copperlark- hashing SHA-3. CPU only. Massively premined
-CGB CryptogenicBullion- 0.94% Premined NVC Clone
-MNC Mincoin- LTC clone, started with no binaries and 25000% reward blocks. 0 starting diff
-BQC BBQCoin- forgotten , now revived and active. faster version of LTC.
-GLD Goldcoin- LTC clone. 0 starting diff, 2000% superblocks at start [3.2% instamine]
-I0C I0coin- ixcoin without the premine. died 3 times.After very long time revived again.
-NET NetCoin- fast reward reduction clone.
-BTB BitBar- scarce, PoW + PoS. GPU mined.
-YAC YACoin- Your Alternative Currency. NovaCoin fork, with modified scrypt hashing
-BTE Bytecoin- the 1:1 bitcoin copy.Relaunched.

THE PURGATORY
(many new clones)


-FLO Florin coin- first coin with trasaction comments
-USC UnitedScryptCoin- first Merge-mined scrypt coin.
-BLC Blakecoin- Blake256 hashing - FPGA,CPU and GPU mining.
-TAG TagCoin- just a clone.
-Un Unobtanium- Scarce sha256 Clone.
-TIX Tickets- Instamined, Random reward.
-PXC PhenixCoin- LTC clone. 1'000'000 coins premine
-PyBC Coin- An example coin to show new "Python Blockchain" Library capabilities.
-FRK Franko- LTC clone. fast blocks. 0 starting diff. scarce.
-CAP Bottlecaps- NVC clone, with a 0.25 diff start and quick 9 years inflation
-NBL nibble- LTC clone. progresive starting reward.
-GME Gamecoin- unfinished FTC clone , killed on launch. failed to revive once, and now finaly revived.
-CNC CHNCoin- LTC clone, announced on chinese forum first.0 starting diff
-HBN HoboNickels- Fast NVC clone. Extreme, over 100% ROI. 0 starting diff.
-JKC JKC- LTC clone. 0 starting diff with superblocks, random superblocks.
-FST Fastcoin- LTC clone. 12 sec blocks. 0 starting diff.
-KGC krugercoin- LTC clone. 15 sec blocks. 0 starting diff.
-BTG bitgem- NVC scarce clone. 0 starting diff


-ZCC ZcCoin- Yacoin clone.
-FEC FreeCoin- Yacoin clone.
-MemoryCoin- SHA512 + modified scrypt coin with grands.
-PHS Philosopherstone- NVC Clone with random blocks and in-blockchain messages.
-AMC Americancoin- premined LTC clone with 6.5k-14k blocks giving zero reward
-SPC supercoin- JunkCoin clone. 0 starting diff
-doubloons- LTC clone. 0 starting diff
-LKY LuckyCoin- superblocks at start, random superblocks [JunkCoin clone].
-SPT Spots- smallchange clone, 0 starting diff.
-MEM MEMEcoin- premined LTC clone. 10 sec blocks. 0 starting diff superblocks.
-EZC EzCoin- LTC clone. 0 starting diff and superblocks
-CMC CosmosCoin- NVC fork with no fees and transaction comments
-DMD Diamond- Scarce NVC clone with random reward.
-ARG Argentum- premined LTC clone
-StableCoin- 0 starting diff, died and revived.
-SIC Sifcoin- Uses new hashing, series of SHA-3 candidates, CPU only.
-Ybc Ybcoin- YAC Clone.
-GLX Galaxycoin- Fast NVC clone with constant reward for 8 years.
-NUG Nuggets - premined LTC clone with random superblocks and constant base reward.
-LBW Lebowskis- NVC clone.
-CSC CasinoCoin- LTC clone. 0 starting diff, superblocks at start.
-EGC EagleCoin- LTC clone. 0 starting diff.
-ZTC ZenithCoin-Freicoin based -demurrage +Scrypt. 50% tax for developer.
-ONC Onecoin- a coin that has total supply of 1, Scrypt-jane
-ELP ElephantCoin- LTC Clone with random blocks and in-blockchain messages.0.4% premined.
-GLC GlobalCoin- LTC clone
-CDC Cloudcoin- 1000000 premined NVC clone with random blocks.
-GDC Grand coin- JKC clone
-PYC Paycoin - CosmosCoin clone.

-ADT AndroidsTokens- just a clone.

-CPR Copper Bars- just a clone.
-SAU Sauron Rings- just a clone.
-PLT PlayToken- just a clone.
-BOC BountyCoin- just a clone.
-SRC SecureCoin just a clone.
-TEK TEKcoin- just a clone.
-EXC Extremecoin- just a clone.
-NBCOIN- just a clone.
-DPS DollarPounds- just a clone.
-CRC Craftcoin- just a clone.
-KING KingCoin- just a clone.
-KED + UFC StarTrek insipred coins- just a clone.
-CP2 CPU2coin- just a clone. premined
-ASC AsicCoin- just a clone.
-MAP Maples- just a clone.
-COL Colossuscoin- just a clone.
-ITC ItalyCoin- just a clone.
-MSC Mason Coin- 100% premined. "MSC" ticker is taken by mastercoin.
-LK7 Lucky7Coin- Random reward and 5% RoI.
-BEC BeaoCoin- just a clone.
-PPL PeopleCoin- just a clone.
-XJO Joulecoin- just a clone.
-MMM Mavro- Clone under the name of the worst coin in the history.
-SAV avingCoin- just a clone.
-SHT SHITcoin- Clone combining all bad things on purpose.
-NYM NaanaYaM- just a PPC clone.
-FZ Frozen-
-SEC Secondscoin- mixed hashing clone.
-GRA Grain- random reward clone.
-OSC OpenSourcecoin- premined PoW+PoS clone with messages.
-EAC Earthcoin- random reward clone.

-CENT Pennies- Hidden launch Yacoin clone.
-NEC Neocoin- NVC-like, with messages. Multiple failed relaunches until finaly ok.
-JPC Jupitercoin- Scarce LTC Clone. 0 starting difficulty, 0.27% premined.
-CRM Crimecoin- A little (0.03%) premined LTC clone.
-VLC ValueCoin- 0,75% premined LTC clone
-GRW Growthcoin- Super quickly mined NVC clone, halving every 3 months + 100% RoI! Exponential inflation.
-SYC Skycoin- premined LTC clone
-SXC Sexcoin- JunkCoin clone, overtaken.
-RYC RoyalCoin- starting superblocks LTC clone
-DNC Dragoncoin- smallchange clone, 0 starting diff.
-Emerald- LTC clone. progresive starting reward. scarce.
-NAN NanoTokens- premined LTC clone
-MST MasterCoin- premined LTC clone
-USC UScoin- premined LTC clone
-FEC FerretCoin- LTC clone. 0 starting diff.
-Noirbits- LTC clone
-GIL- premined LTC clone with random reward.
-CDC Cloudcoin- 1000000 premined NVC clone with random blocks.
-RCH RichCoin- premined LTC clone
-XNC XenCoin- premined LTC clone
-REC RealCoin- premined LTC clone
-ALF Alphacoin- LTC clone with 1000000 premined and starting superblocks.
-RED Redcoin- 1000000 premine, random reward, transaction messages.
-One last Coin- premined LTC clone
-ORB Orbitcoin- The most(66%) premined coin since MMMcoin . 0 starting diff.
-Quantumcoin- dead and relaunched clone


DEAD / DYING :


-TDC TradeCoin- 100% premine LTC clone experiment. Dying.
-NUC NuCoin- premined LTC clone. officially dead.
-6CN 6coin- LTC clone. Never really picked up.
-PWC Powercoin-] LTC clone. 30 sec blocks. killed by 51%
-SRC sunrisecoin- LTC clone. 0 starting diff. Dying because of no prime node from the start.
-Icecoin- DoA, relaunched by someone else and dead again..
-HYC Hypercoin-LTC clone + premine. dying of extremely low hashrate
-ELACoin- progtresive inlfation. tripple-failed launch - DOA
-LQC Liquidcoin made to be very fast at constant difficulty, dead [pool closed, exchange closed]
-SC Solidcoin - dying (10-20% fee), designed to improove IxCoin, hard to be neutral on this one, 1.0 was a premine scam, 2.0 says BTC is pyramid scheme.
-GG Geist Geld experiment on BTC algorithm, how fast can it go? just for sience.
-TBX Tenebrix interesting idea of cpu-friendly mining with scrypt, but premined with 7.7milion coins
-FBX Fairbrix- Tenebrix without the premine, bad launch, alive but little support.
-CLC Coiledcoin- some nice ideas, but killed in 51% attack
-RUC Rucoin- copy of bitcoin, only difference is that it was developed in russian not english. Dead, than reborn much different, not confirmed if it is the same blockchain, both scrypt[like LTC] and sha256d , nice client !warning! not opensource ! dying again https://www.rucoin.org/
-TimeKoin - PHP webbased coin, alive but not used or traded. http://timekoin.org/
-Beertokens-abitious [impossible?] try to stabilize price against commodity.
-MMM MMMcoin - Dead coin by notorious scamer SPMavrodi, named "yes we can" "my mozem mnogoye" 30s between blocks, retarget every 1440 blocks. 10T premined and 0.01 reward, fees "shredder" feature, 51% protection. Abandoned by developers

NOT BTC ALTERNATIVE / NEVER FULLY LAUNCHED:
(do not have bitcoin characteristics or never active )

- VSC Visacoin- msc mastercoin clone ? Not launched yet but crowdfunding started.
-HUC HunterCoin- Coin that You can aquire by playing simple game. not launched.
-JPU J-Coin- YAC clone? no source - not a true crypto!
-EMU Emunie- Not launched yet, closed source beta only. May be a big thing - coin based on trust, not hashpower. Thing to watch carefully!!!
eCash historical try for digital curency by David Chaum, operational but died. http://en.wikipedia.org/wiki/DigiCash DigiCash was the company that made eCash . Possibly where Bitcoin came from.
Ripples XRP- , no mining - all coins available at start 80% foundation, and 20% develeopers. centralized. not designed to be a currency, but an IOU exchange. Innovative and usefull, but decided to be "not an altcoin" by altcoin community.
Amazon Coin - centralized private scrip launched by Amazon and pegged to USD, not cryptographic at all, just a name.
WEEDS never realy active and now dead
Groupcoin - still alive but never realy active
Opencoin - opensource version of digicash, opencoin.org , not launched yet
RealPay 100% coins at start, centralized, never realy launched ,site is dead
Qubic coins are produced at the rate determined by quorum of miners, not set by developers. Never launched.
Swiftcoin company operated, centralized and pegged, not opensource http://www.firstnationalbnak.com/faq
SMC smallchange functioning blockchain, but made just for research. might be a coin if reset.
-barcoin-functioning blockchain, but made just for research.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

01.03.2014 23:32 <credit> Ei juma... en ollenkaan tiennyt, että niitä on jo näin monta

02.03.2014 02:28 <lammpa-1> itellä ei ollut tarkoituskaan tähän sijoittaa...

02.03.2014 02:29 <lammpa-1> kunhan avasin IMO mielenkiintoisen aiheen


pekkab
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 25.06.2013, 16:24

Tuotto: -123.63 yks.

Palautus%: 97.36%

Panosten ka: 2.62 yks.

Vetoja: 1785

Pisteitä: 370

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja pekkab »

Juna todenäkösesti meni jo aikoja sitten mutta eiköhän kolikko elä jonkun aikaa. Iha hyvä maksuväline kyseenalasemmn kaupan maksuvälineeks anonymeetin takia silkroadit yms ja päälle noi btc bookkerit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-5 yksikköä

Minikommentit


Betman12
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 22.02.2014, 22:06
Pisteitä: 15

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Betman12 »

Taas vedetty yksi uusi bitcoin firma pystyym ja asiakkaiden massit kadonneet.
Pyramidikusetus. :peukkualas:

Kyllä tässä on pankkitililä, eurolla, visalla ja dollareilla pärjätty ennenkin.
Tää nyt on taas näitä hifistien juttuja- facebook, wincapita, jne plöröä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Richie Rich
Avatar
Jäsen
Viestit: 224
Liittynyt: 15.11.2013, 15:18

Tuotto: +15.53 yks.

Palautus%: 101.31%

Panosten ka: 3.57 yks.

Vetoja: 331

Pisteitä: 114

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Richie Rich »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


plampi
Jäsen
Viestit: 43
Liittynyt: 08.01.2011, 08:57

Tuotto: +10.50 yks.

Palautus%: 152.50%

Panosten ka: 4.00 yks.

Vetoja: 5

Pisteitä: 8

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja plampi »

En kyllä ymmärrä näitä tulppaanimania ja ponzi vertauksia. Aikoinaan kun asiaan tutustuin, niin välittömästi iski tajuntaan merkitys vedonlyöjälle. Vapaa vaihdantaväline. Ei pankkeja, valtiota, luottokorttiyhtiötä ja nettilompakoita. Säilyttää myös arvonsa. Heiluntaa toki on. Infrassakin on vielä paljon tekemistä, muutamassa vuodessa luotu helvetin iso systeemi Totta kai arvo nousee, jos käyttö leviää. Ei se vielä tee asiasta kusetusta. Tutustukaa nyt ihmeessä juttuun ennen noita ennakkoluuloisia väläyksiä.

Disclaimer, ostin niitä erittäin halvalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Richie Rich
Avatar
Jäsen
Viestit: 224
Liittynyt: 15.11.2013, 15:18

Tuotto: +15.53 yks.

Palautus%: 101.31%

Panosten ka: 3.57 yks.

Vetoja: 331

Pisteitä: 114

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Richie Rich »

plampi kirjoitti:En kyllä ymmärrä näitä tulppaanimania ja ponzi vertauksia. Aikoinaan kun asiaan tutustuin, niin välittömästi iski tajuntaan merkitys vedonlyöjälle. Vapaa vaihdantaväline. Ei pankkeja, valtiota, luottokorttiyhtiötä ja nettilompakoita. Säilyttää myös arvonsa. Heiluntaa toki on. Infrassakin on vielä paljon tekemistä, muutamassa vuodessa luotu helvetin iso systeemi Totta kai arvo nousee, jos käyttö leviää. Ei se vielä tee asiasta kusetusta. Tutustukaa nyt ihmeessä juttuun ennen noita ennakkoluuloisia väläyksiä.

Disclaimer, ostin niitä erittäin halvalla.
Jos pelaamista ulkomaille vaikeutetaan (hallitusohjelmassa oli jotain tästä?), niin joku bitcoinin kaltainen sovellus saattaa olla tulevaisuudessa tarpeen.

Mutta jos kurssimuutos pyyhkii monen kuukauden voitot tunnissa, niin voi vähän v...tuttaa :wink:

Yleensäkin vedonlyöjä pyrkii pitämään "sattuman hallinnassa", mikä ei ole bitcoinin kanssa mahdollista. Toki jos bookkeri kantaisi kurssiriskin ja bitcoinia käytettäisiin vain rahansiirtovälineenä päivän kurssin mukaan siten, että pelitili olisi kuitenkin euroissa tai dollareissa. Mutta silloinkin olisi riski, että bookkeri menisi bitcoinin takia nurin ja rahat menisivät joka tapauksessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5418
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +220.44 yks.

Palautus%: 104.42%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3178

Pisteitä: 4524

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja credit »

Minäkään en ihan ymmärrä, miksi moni vertaa bitcoinia tulppanimaniaan tai pyramidihuijauksiin. Kyse on vähän eri asiasta. Yhteistä näille kaikille on kuitenkin sijoituskohteen riskisyys.

Tulppaanimaniassa tulppaanisipuleiden hinnat karkasivat käsistä, mutta kauppaa käytiin sentään sellaisilla hyödykkeillä, joilla oli jotain arvoa reaalimaailmassa. Bitcoineilla ei ole mitään arvoa. Tai tarkemmin sanoen niillä on ylipäätään jokin arvo vain niin kauan kuin löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat jostain syystä valmiita maksamaan bitcoineista.

Pyramidihuijauksissa idea on tehdä varallisuudensiirto myöhään mukaan tulleilta aikaisin mukaan tulleille; ihmiset saadaan huijattua mukaan esittelemällä valheellisia tuottoja jotka useimmiten perustuvat mukamas jonkun tuotteen kauppaan, vaikka todellisuudessa ensisijainen tarkoitus on vain siirtää liittymismaksuista (ja myyntiprovikoista) tulleet tuotot pyramidissa ylöspäin. Bitcoinin tapauksessa aikaisin mukaan tulleet hyötyvät, mutta vain siinä tapauksessa, että ymmärtävät myydä omistuksensa ajoissa. Sen sijaan pyramidihuijauksissa ensimmäiset sijoittajat saavat yleensä jo hyvissä ajoin kuitattua alkuperäisen sijoituksensa, ja loppu on heille pelkkää kermaa kakun päälle.

Mielestäni on selvää, ettei bitcoinista voi koskaan tulla toimivaa vaihdon välinettä (perustelut aiemmassa viestissä). Siitä ei siis tule sellaista rahaa kuin esim. eurosta. Bitcoin-järjestelmä ei täytä reaalimaailman rahajärjestelmälle asettamia vaatimuksia.

Ensimmäisenä "verkkovaluuttana" bitcoin on saavuttanut jonkin verran suosiota ja saanut julkisuutta, joten ihmiset ovat kiinnostuneet siitä. Tämä on tehnyt bitcoinista spekulatiivisen sijoituskohteen. Myös tulppaanisipulit olivat aikoinaan spekulatiivinen sijoituskohde (sen jälkeen kun niiden hinnat riistäytyivät käsistä), ja pyramidihuijaukset ovat varma tulonlähde vain niille, jotka ovat pyramidin huipulla. Vaikka kyse on hieman eri asioista, yhteistä niille kaikille on se, että sijoitukseen liittyy paljon suurempi kuin riski kuin siihen, että pitää euroja lompakossaan.

Rahan kuuluu olla suhteellisen turvallinen (vaikkakin heikkotuottoinen) sijoituskohde. Kun rahaan sijoittamiseen liittyy iso riski, se ei enää voi toimia vaihdon välineenä arkisessa hyödykkeiden vaihdannassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


plampi
Jäsen
Viestit: 43
Liittynyt: 08.01.2011, 08:57

Tuotto: +10.50 yks.

Palautus%: 152.50%

Panosten ka: 4.00 yks.

Vetoja: 5

Pisteitä: 8

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja plampi »

Kyseessä on hajautettu kirjanpito. Alkuihmiset pitivät simpukankuoreja rahana. Ymmärrän kyllä että konsepti on vaikeasti hahmotettava. Kryptorahaa on ennustettu jo scifin (jota en harrasta) alkuajoista. Mutta kukaan ei tajunnut hajautetun verkon mahdollisuutta. Älyllisesti todella upea ratkaisu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TuplaJallu
Avatar
Jäsen
Viestit: 2779
Liittynyt: 13.06.2008, 08:02

Tuotto: +29.15 yks.

Palautus%: 100.25%

Panosten ka: 5.92 yks.

Vetoja: 1951

Pisteitä: 3184

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja TuplaJallu »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vieras
Avatar
Vieras

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Vieras »

credit kirjoitti:Minulla on ollut moneen otteeseen tarkoitus kirjoittaa bitcoinista tänne jonkinlainen juttu. Se on jäänyt tekemättä, mutta tässä lyhyesti mielipiteeni bitcoinista.

Bitcoin on sinänsä ihan mielenkiintoinen kokeilu, mutta nykymuodossaan se on mm. liian altis erilaisille väärinkäytöksille, jotta siitä voisi tulla todellinen vaihtoehto valtioiden (ja valuutta-alueiden) liikkellelaskemille ns. laillisille maksuvälineille.
Minkänlaisille väärinkäytöksille? Siis jos puhutaan puhtaasti Bitcoinista itsestään, ei erilaisista rahan vaihtopaikoista yms. Niiden osalta hommassa on vielä paljon kehitettävää, eikä kestävää infrastruktuuria rakenneta muutamassa vuodessa.
credit kirjoitti: Väärinkäytösten mahdollisuuden lisäksi bitcoinia vaivaavat myös selvästi suuremmat ongelmat:

Bitcoineja voi ansaita "louhimalla" eli laittamalla tietokoneensa ratkomaan vaikeita matemaattisia ongelmia. Valitettavasti järjestelmään on rakennettu ominaisuus, joka asettaa ylärajan bitcoinien määrälle. Tämä yläraja tulee käsittääkseni nykyarvioiden mukaan vastaan vasta joskus vuonna 2040, mutta se takaa sen, ettei bitcoin voi koskaan korvata muita valuuttoja.

Yksi rahan tehtävistä on toimia vaihdon välineenä. Bitcoineilla voi vielä nykyisin ostaa tuotteita ja palveluita, mutta kun niiden louhiminen vaikeutuu eikä uusia bitcoineja enää synny, ihmiset alkavat pitää bitcoineistaan tiukemmin kiinni, jolloin bitcoinit eivät enää liiku ja bitcoin-järjestelmä näivettyy.

Vaihdon välineenä toimivan valuutan pitäisi olla arvoltaan suhteellisen vakaa. Tarkemmin sanoen valuutan ostovoiman pitäisi hiljalleen laskea, jotta ihmisillä olisi kannustin laittaa raha liikkumaan. Pieni inflaatio on siis hyvästä. Järjestelmä, jossa maksuvälineiden määrä on rajattu, törmää ennen pitkää ongelmiin, kun ihmiset pitävät rahat mieluummin taskussaan odotellen niiden arvon nousemista. Bitcoin on jo nyt aivan liian monelle spekulatiivinen sijoituskohde, jotta siitä voisi tulla laajalti käytössä oleva vaihdon väline.
Bitcoin johtaa deflaatioon, mutta se oli täysin valittu ratkaisu, ei virhe. Miksi deflaatio-pohjainen talous olisi lähtökohtaisesti huonompi ratkaisu?

Kysymys on siis, että miksi siis ostaa tavara X, kun tulevaisuudessa sen saisi puoleen hintaan? Osa vastauksesta on siinä, että tavaroilla on myös jokin käyttöarvo, jota ei välttämättä voida mitata pelkästään valuutassa. Esimerkkinä vaikkapa ruoka. Jokaisen on pakko ostaa ruokaa jo tänään, vaikka huomenna saman aterian saisikin puoleen hintaan. Samoin vaikkapa elektroniikan kohdalla, miksi ihmiset ostavat tv:n/tietokoneen/pelikonsolin, kun pienen hetken odottamalla saisivat saman tai paremman tuotteen halvemmalla hinnalla? Osakkeiden ostamiseen ja muuhun sijoittamiseen deflaatiolla olisi toki myös suuri vaikutus. Ainut järkevä sijoituskohde olisi sellainen, jonka odotettu tuotto ylittää valuutan arvon nousun. Tämä tietysti väistämättä johtaa sijoitusten laskuun, mutta ei täydelliseen tyrehtymiseen. Markkinat hakeutuisivat erilaiseen tasapainotilaan mitä nykyisin.

Jos siis deflaatio johtaa talouden näivettymiseen, niin samaan hengen vetoon voidaan sanoa, että inflaatio johtaa kupliin ja talouden myllerryksiin tasaisin väliajoin. Kumpi näistä sitten on parempi?
credit kirjoitti: Lisäksi voidaan kysyä, kuinka reilu on sellainen järjestelmä, jossa suurin osa bitcoineista on alkujaan päätynyt aikaisessa vaiheessa mukaan hypänneiden tietokonenörttien taskuihin (tai oikeammin kovalevyille ja muistitikuille). Tavallinen kansa todennäköisesti haistattaa tällaiselle valuutalle pitkät eikä missään vaiheessa ota bitcoinia omakseen.
Täsmälleen sama kysymys voidaan esittää myös euron ja muiden valuuttojen kohdalla. Kuinka oikeudenmukainen on sellainen järjestelmä, jossa tietyt aatelissuvut yms. ovat vuosisatojen aikana keränneet valtavan omaisuuden? Samat ongelmat, hyötyjät vaan vaihtuvat.
credit kirjoitti: Bitcoinin tulevaisuus:
En itsekään ole varma, että onko juuri Bitcoin se tulevaisuuden valuutta. Siitä olen kuitenkin melko vakuuttunut, että erilaiset virtuaalirahat ovat tulleet jäädäkseen. Ne eivät välttämättä syrjäytä näitä "vanhoja valuuttoja" kokonaan, mutta esim. internetin kautta tapahtuvaan kaupankäyntiin niillä on suuria etuja niin nopeuden, kuin kustannustensakin osalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5418
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +220.44 yks.

Palautus%: 104.42%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3178

Pisteitä: 4524

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja credit »

Guest kirjoitti:Miksi deflaatio-pohjainen talous olisi lähtökohtaisesti huonompi ratkaisu?
Lyhyesti: deflaatio johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen ja yleisen elintason laskuun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vieras
Avatar
Vieras

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Vieras »

credit kirjoitti:
Guest kirjoitti:Miksi deflaatio-pohjainen talous olisi lähtökohtaisesti huonompi ratkaisu?
Lyhyesti: deflaatio johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen ja yleisen elintason laskuun.
Todistus/perustelu? IMO ei ole mitenkään itsestään selvää, että ottamalla (turhan) osan pois taloudellisesti aktiivisuudesta elintaso laskisi. Erilaiset keskuspankkien ja valtioiden säätelymekanismit (kuten korkotaso) pyrkivät osaltaan myös vähentämään taloudellista aktiivisuutta markkinoiden "ylikuumetessa".

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

12.03.2014 22:12 <Neo> en olisi uskonut että creditkin on aivopesty tässä asiassa

12.03.2014 22:12 <Neo> tuo deflaation uhka on vain kansan sumutusta ja huuhaata

12.03.2014 22:13 <Neo> että se olisi joku uhka/mörkö siis

12.03.2014 22:41 <e5k> kyllä kansa tietää, taloustutkijat väärässä


credit
Jäsen
Viestit: 5418
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +220.44 yks.

Palautus%: 104.42%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3178

Pisteitä: 4524

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja credit »

Guest kirjoitti:
credit kirjoitti:
Guest kirjoitti:Miksi deflaatio-pohjainen talous olisi lähtökohtaisesti huonompi ratkaisu?
Lyhyesti: deflaatio johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen ja yleisen elintason laskuun.
Todistus/perustelu? IMO ei ole mitenkään itsestään selvää, että ottamalla (turhan) osan pois taloudellisesti aktiivisuudesta elintaso laskisi. Erilaiset keskuspankkien ja valtioiden säätelymekanismit (kuten korkotaso) pyrkivät osaltaan myös vähentämään taloudellista aktiivisuutta markkinoiden "ylikuumetessa".
Et selvästikään ole perehtynyt taloustieteen teorioihin. Nämä jutut ovat ihan peruskauraa jo toisen vuoden opiskelijalle.

Mielestäni olen jo tuossa ylempänä todennut sen, että valuutan odotettu deflaatio saa ihmiset pitämään kiinni rahoistaan entistä tarkemmin, mikä johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen. Taloudellisen aktiivisuuden väheneminen johtaa puolestaan - oikeastaan määritelmällisesti - elintason laskuun, kun hyödykkeitä tuotetaan aiempaa vähemmän.

Lisäperusteluna voidaan todeta, että valuutan muuttuessa itsessään tuottavaksi sijoituskohteeksi kaikilta muilta sijoituksilta vaadittavat tuotot nousevat. Se tarkoittaa sitä, että entistä pienempi osa ihmisten rahoista ohjautuu tuotannolliseen pääomaan kohdistuviin investointeihin, mikä myös ajan mittaan johtaa pienempään tuotantoon, niukempiin kulutusmahdollisuuksiin ja alempaan elintasoon.

Raha on luotu liikkumaan, ja ainoa tapa pitää raha liikkeellä on huolehtia siitä, ettei sen arvo nouse.

Keskuspankkien harjoittama rahapolitiikka on muuten jotain aivan muuta kuin bitcoin-järjestelmään sisäänrakennettu deflaation synnyttävä mekanismi, jota voidaan pitää käytännössä täydellä varmuudella bitcoinin tuhon viimeisenä takeena. Kun esim. EKP nostaa korkoa 0,25 %-yksikköä, kyseessä on tarkkaan harkittu päätös, jolla on monesti suuri vaikutus taloudelliseen toimeliaisuuteen (ainakin jos päätös onnistuu yllättämään markkinat). Korkoa nostaessaan EKP yleensä viestittää, millaisia korkopäätöksiä siltä voidaan tulevaisuudessa odottaa. Lisäksi kaikki tietävät, millaisen mandaatin EKP on saanut ja millaista rahapolitiikkaa se harjoittaa. Bitcoin taas... sen arvo voi heilahtaa 20 % yhdessä viikossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vieras
Avatar
Vieras

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Vieras »

credit kirjoitti: Mielestäni olen jo tuossa ylempänä todennut sen, että valuutan odotettu deflaatio saa ihmiset pitämään kiinni rahoistaan entistä tarkemmin, mikä johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen. Taloudellisen aktiivisuuden väheneminen johtaa puolestaan - oikeastaan määritelmällisesti - elintason laskuun, kun hyödykkeitä tuotetaan aiempaa vähemmän.
Se mitä yritin kysyä, ilmeisen huonoin lopputuloksin, on se että miksi kaikki lisääntynyt taloudellinen aktiivisuus ei sitten kuitenkaan ole toivottavaa? Jos elintaso == taloudellinen aktiivisuus, niin miksi korkotaso ei ole jatkuvasti nollissa, tai jopa pakkasella? Kuitenkin, aika ajoin, keskuspankit jopa pyrkivät hillitsemään taloudellista aktiivisuutta nostamalla korkoja. Vaikuttaisi siis siltä, että on olemassa jokin yläraja "optimaaliselle taloudelliselle aktiivisuudelle" fiat-järjestelmässäkin.
credit kirjoitti: Lisäperusteluna voidaan todeta, että valuutan muuttuessa itsessään tuottavaksi sijoituskohteeksi kaikilta muilta sijoituksilta vaadittavat tuotot nousevat. Se tarkoittaa sitä, että entistä pienempi osa ihmisten rahoista ohjautuu tuotannolliseen pääomaan kohdistuviin investointeihin, mikä myös ajan mittaan johtaa pienempään tuotantoon, niukempiin kulutusmahdollisuuksiin ja alempaan elintasoon.

Raha on luotu liikkumaan, ja ainoa tapa pitää raha liikkeellä on huolehtia siitä, ettei sen arvo nouse.
Kuten ensimmäisessä viestissäni totesin, osa sijoituksista tippuu pois, koska niiden tuotto on valuutan arvon kasvua pienempää. Tämä taas palaa tuohon edelliseen kohtaan, että missä se "optimaalinen aktiivisuuden" taso on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Neo »

Edit: menee ohi aiheesta niin paljon että olkoon, väittely tästä ehkä toisella foorumilla

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Neo, 13.03.2014, 18:17. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

13.03.2014 13:15 <e5k> joo kyl tää teksti menee sinne luomisopin kastiin


power
Jäsen
Viestit: 2536
Liittynyt: 10.12.2003, 15:41

Tuotto: -73.99 yks.

Palautus%: 97.85%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 2030

Pisteitä: 215

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja power »

Guest kirjoitti:
credit kirjoitti: Mielestäni olen jo tuossa ylempänä todennut sen, että valuutan odotettu deflaatio saa ihmiset pitämään kiinni rahoistaan entistä tarkemmin, mikä johtaa taloudellisen aktiivisuuden vähenemiseen. Taloudellisen aktiivisuuden väheneminen johtaa puolestaan - oikeastaan määritelmällisesti - elintason laskuun, kun hyödykkeitä tuotetaan aiempaa vähemmän.
Se mitä yritin kysyä, ilmeisen huonoin lopputuloksin, on se että miksi kaikki lisääntynyt taloudellinen aktiivisuus ei sitten kuitenkaan ole toivottavaa? Jos elintaso == taloudellinen aktiivisuus, niin miksi korkotaso ei ole jatkuvasti nollissa, tai jopa pakkasella? Kuitenkin, aika ajoin, keskuspankit jopa pyrkivät hillitsemään taloudellista aktiivisuutta nostamalla korkoja. Vaikuttaisi siis siltä, että on olemassa jokin yläraja "optimaaliselle taloudelliselle aktiivisuudelle" fiat-järjestelmässäkin.
Itse pidän koko kansantaloustiedettä (makrotaloutta) pelkkänä hömppänä (en rupea kuitenkaan väittelemään aiheesta), mutta tietääkseni kaikki aktiivisuus on näiden käppyröiden ja kaavojen pyörittäjille (keynesiläiset,monetaristit) plussaa niin kauan kunnes ollaan täystyöllisyydessä tai jollain tuotannon "trendilinjalla", sen jälkeen vasta pitää varoa ylikuumenemista. Optimaaliset inflaatiorajatkin on vastaajasta riippuen ihan mitä tahansa 2% ja 10% välillä. Keskuspankeilla se raja sattuu olemaan nykyisin 2% (ennen tämä oli kai se yläraja, nykyään minimitavoite).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1298
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 239

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja GooRio »

Pojat kurkanneet vähän tarkemmin lompakon pohjalle:

http://www.talouselama.fi/uutiset/hei+t ... a/a2239249

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään

Minikommentit

22.03.2014 01:34 <lammpa-1> :D

22.03.2014 09:06 <mikko> Hiukan haisee kusetukselle :)


Betman12
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 22.02.2014, 22:06
Pisteitä: 15

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Betman12 »

Rahat Bitcoiniin laskupörssissö, eiköhön ne sinne häviö

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


unohtunut salasana
Avatar
Jäsen
Viestit: 583
Liittynyt: 22.03.2014, 22:46
Pisteitä: 380

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja unohtunut salasana »

Jos on rahapulaa, niin ei muuta kun kadunkulmaan kyltin kanssa. Bitcoin ei ole rahaa, ja sitä saa kerjätä.


Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

"Impossible is nothing." "Save money. Live better." "I am what I am"
"If you want to impress someone, put him on your Black list"
Pinnacle - SBObet - The Greek - Veikkaus
-5 yks. tasapanostuksella.-

Minikommentit


Vieras
Avatar
Vieras

Re: Bitcoin

Viesti Kirjoittaja Vieras »

credit kirjoitti: Et selvästikään ole perehtynyt taloustieteen teorioihin. Nämä jutut ovat ihan peruskauraa jo toisen vuoden opiskelijalle.
Kannattaa tutustua itävaltalaiseen taloustieteeseen (Austrian economics). http://www.mises.org
Vallalla oleva peruskaura on kuraa, kuten talouden tilastakin voi päätellä.

t. molempia opiskellut

Bitcoinin kanssa kannattaa kyllä olla varovainen, vaikka se FIAT-rahaa parempi vaihtoehto onkin. Kulta taitaa edelleen olla se oikea raha. (sen asian päättäisivät markkinat vapaassa kilpailutilanteessa)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin