Tänään on 03.03.2021, 08:02.

Ammattilaisuus

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
credit
Jäsen
Viestit: 5442
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +225.90 yks.

Palautus%: 104.53%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3180

Pisteitä: 4631

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja credit »

Jose kirjoitti: Mitä arvoja ammattivedonlyöjä yhteiskunnalle tuottaa? Mikäli pyörittää jonkinlaista vinkkipalvelua antaa toki taloudellista hyötyä asiakkailleen, mutta sekin perustuu lopulta vain keinotteluun - rahaa siirtyy taskusta toiseen, mutta mitään arvoja ei ole tuotettu.
Tämä ajatus toistuu toistumistaan (hieman eri muodoissa) ihmisten puheissa ja kirjoituksissa, vaikka se on osoitettu vääräksi kymmeniä kertoja.

Jos joku on valmis maksamaan ammattipelaajan tuottamista vihjeistä, niin silloin hän on tuottanut jotain arvokasta. Monet ovat valmiit maksamaan jopa ei-ammattilaisten (tai ammattilaisiksi itseään kutsuvien häviävien vedonlyöjien) vihjeistä saadakseen enemmän irti vedonlyöntiharrastuksestaan. Myös näiden "vähemmän hyvien" vihjeiden tuottaminen on arvokasta työtä, jos vihjeille on kysyntää.

Todellisten ammattilaisten tuottamat voitolliset vihjeet eivät sitä paitsi eroa kovin paljon esim. pankkien asiakkailleen tarjoamasta omaisuudenhoidosta ja sijoitusneuvonnasta. Ulkopuolinen voi monesti kyseenalaistaa, tuotetaanko tällaisella toiminnalla mitään tai onko siitä hyötyä kenellekään muulle kuin palkkionsa perivälle pankille, mutta niin kauan kuin näille palveluille on kysyntää, on paha mennä sanomaan, ettei mitään arvokasta tuoteta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 20. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.01.2013 13:41 <Gini> Niinistö on sanonut: "Kaikki työ on arvokasta."

28.01.2013 13:41 <Gini> Samaa mieltä Creditin kanssa.

28.01.2013 17:27 <Zpr> Ja voitolliset vedonlyöjät/vihjepalvelut voittavat rahaa...

28.01.2013 17:27 <Zpr> ...ulkomailta Suomeen, joten kyllä siinä yhteiskunnan...

28.01.2013 17:28 <Zpr> ...näkökulmastakin on jotain "arvoa" ja raja ei vain...

28.01.2013 17:28 <Zpr> ..."tule tyhjästä".

28.01.2013 17:28 <Zpr> typo: raha..


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22708
Paikkakunta: Tampere

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Jose kirjoitti:Itselläni ei ole mitään tavoitetta eikä halua vedonlyöntiammattilaiseksi (se ei ole edes toiveeni), mutta tässä muutamia kysymyksiä ja pohdittavaa vedonlyönnillä itsensä elättäville ja siitä haaveileville.

Lueskelin tätä ketjua ja Sukkelan blogia ja täytyy sanoa, entistä vähemmän itseäni kiinnostaa vedonlyönti ammattina. Onko keinottelulla itsensä elättäminen sen arvoista, että öitä ei saa nukuttua kun tuloksia pitää päivystää netissä, tappioputkista selvitään vain rauhoittavilla lääkkeillä ja sosiaalinen elämä on muutenkin "en uskalla tervehtiä kassaneitiä" -tasoa.
Eiköhän minun blogistani myös selviä, että minun sosiaalisten tilanteiden pelko on vuosien päivittäisen koulukiusaamisen seurausta, eikä vedonlyönnin aiheuttamaa vaan pikemminkin vedonlyönti oli se pelastusrengas joka saattoi estää toivottomuuteen vajoamisen. Olisinko pystynyt opiskelujen jälkeen sitten johkin muuhun ammattiin joka ei vaadi juuri aktiivisia sosiaalisia kontakteja muiden kanssa niin mahdollisesti olisin kirjanpitäjä tai jollain muulla samantyyppisellä alalla. Suurimman stressin aiheuttaa maksullisen vihjepalvelun pitäminen, eikä omat vedot ja tuo on aivan oma valinta, kun intohimo kehittyä niin hyväksi kuin ikinä vain mahdollista on niin suuri. Lääkkeitä joutuisin käyttämään ja psykiatrilla käymään olin sitten millä alalla tahansa.

Kyllä omalla kohdalla paljon hyvääkin löytää, joita en vaihtaisi missään nimessä. Talvet teen mieluusti töitä kun vastapainona on koko kesä lomaa, jolloin kavereillakin enemmän aikaa niin 4-5kk vaan hengailla ja tehdä tulevan kauden pohjatöitä sateisina päivinä. Ei tarvitse kaupassa miettiä, että onko minulla tähän nyt varaa ja periaatteessa voin lopettaa maksulliset palvelut jokaisen kauden jälkeen, jos näin haluan, sillä taloudellisessa mielessä en niitä tarvitse. En myöskään ole ajatellut lyödä vetoa tällä aktiivisuudella lopun ikääni, vaan sopivan hetken tullen pistää ne pelikengät naulaan ja tehdä jotain aivan muuta. Minusta on hieno tunne tietää olevansa omalla alalla yksi parhaista ja samalla pystynyt monelle tuomaan hieman lompakkoon myös lisätäytettä osaamisellani. Itsensä voittaminen ja kovien tavoitteiden saavuttaminen joihin tällä todella vaativalla alalla olen pystynyt on jo hyvin suuri plussa ja ollut kaiken nähdyn vaivan arvoista.

EDIT: Liian pitkä linkki minikommenttiin: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 8267_n.jpg

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 72. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut S.Sukkela, 28.01.2013, 14:49. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Minikommentit

28.01.2013 14:47 <S.Sukkela> Ne jotka sitten haluaa työltänsä syvempää merkitystä:

28.01.2013 14:47 <S.Sukkela> https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/72932


Jose
Jäsen
Viestit: 75
Liittynyt: 17.12.2011, 13:05
Pisteitä: 68

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Jose »

credit kirjoitti: Jos joku on valmis maksamaan ammattipelaajan tuottamista vihjeistä, niin silloin hän on tuottanut jotain arvokasta.
Ei ihan näinkään. Se, että jostain suostutaan maksamaan ei tarkoita, että sillä toiminnalla tuotettaisiin jotain arvokasta. Myöskään kaikesta arvokkaasta ei välttämättä suostuta maksamaan. Yhteiskunta antaa esimerkiksi apurahoja tutkijoille ja kirjailijoille siksi, että heidän työnsä koetaan arvokkaaksi, mutta siitä ei kuitenkaan vapailla markkinoilla suostuta maksamaan.
credit kirjoitti:Monet ovat valmiit maksamaan jopa ei-ammattilaisten (tai ammattilaisiksi itseään kutsuvien häviävien vedonlyöjien) vihjeistä saadakseen enemmän irti vedonlyöntiharrastuksestaan. Myös näiden "vähemmän hyvien" vihjeiden tuottaminen on arvokasta työtä, jos vihjeille on kysyntää.
Jotkut ovat myös valmiita maksamaan vaikkapa palkkamurhaajan palveluista, ei kai silti voida sanoa, että työ siksi olisi arvokasta. Ymmärrän kyllä pointin. Mikäli joku saa enemmän mielihyvää tai jännitystä (tai mitä tavoiteltavaa asiaa hakeekaan) vedonlyönnistä peesaamalla maksullisia vihjeitä (olivat ne sitten voittavia tai eivät) niin mikäs siinä, jotain arvokasta on tuotettu. Samaanhan perustuu ylipäänsä koko vedonlyönti.
credit kirjoitti:Todellisten ammattilaisten tuottamat voitolliset vihjeet eivät sitä paitsi eroa kovin paljon esim. pankkien asiakkailleen tarjoamasta omaisuudenhoidosta ja sijoitusneuvonnasta. Ulkopuolinen voi monesti kyseenalaistaa, tuotetaanko tällaisella toiminnalla mitään tai onko siitä hyötyä kenellekään muulle kuin palkkionsa perivälle pankille, mutta niin kauan kuin näille palveluille on kysyntää, on paha mennä sanomaan, ettei mitään arvokasta tuoteta.
Tavallisessa osakesijoittamisessa henkilö sijoittaa varojaan johonkin yritykseen ostamalla ko. yrityksen osakkeita. Tällä rahalla sitten yritys voi rahoittaa toimintaansa ja tehdä jotain mitä se yritys nyt yleensäkin tekee - ja joka ei ehkä olisi mahdollista ilman sijoittajia. Jos firma onnistuu, saadaan markkinoille entistä parempia tuotteita tai palveluita (ja sijoittaja saa voittoa sijoitukselleen). Ulkopuoliselle hyöty on siinä, että markkinoilta saa parempia kännyköitä kuin ennen (jos yritys valmistaa kännyköitä). Sekä sijoittaja, että firma johon on sijoitettu hyötyvät. On hankala nähdä, että pelisijoittamisessa rahoja sijoitettaisiin samojen periaatteiden mukaan, ainakaan niitä ei sijoiteta millekään joukkueelle vaan vedonlyöntiä tarjoavalla firmalle?
Eikö tässä hyötyjänä ole voittava pelisijoittaja ja häviäjänä vetoa tarjoava yritys?

Mitä arvoja tuottaa ammattivedonlyöjä, joka ei myy/anna vihjeitä muille, vaan elää omilla sijoituksillaan ja niistä saaduilla voitoilla?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1367

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja ptets »

Jose kirjoitti:
Mitä arvoja tuottaa ammattivedonlyöjä, joka ei myy/anna vihjeitä muille, vaan elää omilla sijoituksillaan ja niistä saaduilla voitoilla?
Elättää itsensä ja mahdollisesti perheensä. Maksaa veroja EU-alueen ulkopuolisista voitoista. Mitä muuta kukaan voi keneltäkään vaatia?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit

28.01.2013 17:35 <Zpr> Nimenomaan! Kuluttaa yhteiskunnan tuottamia palveluita...

28.01.2013 17:36 <Zpr> Se, jos mikä on yhteiskunnan näkökulmasta arvokasta.


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Tämä on todellakin ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen aihealue, joten tuodaan nyt omakin tarina kehiin. Itse en ole koskaan ollut päätoiminen vedonlyöjä. Tai no siis päätoiminen ja päätoiminen... pelkästään pinnyllä viime vuoden liikevaihto näyttäisi olevan yli 400 000e. Kaikki buukkerit huomioiden varmaan lähestulkoon tuplat tuosta? En tiedä onko se paljon vai vähän ammattilaisiin verrattuna? Mutta tämä on kaikesta huolimatta vain harrastus. Minulla ei esimerkiksi ole mitään kirjanpitoa vedoistani, joten liikevaihtoakaan en osaa arvioida tuon tarkemmin. Aina välillä käyn läpi jonkun buukkerin vetohistoriaa ja ynnäilen lukuja.

Kokonaisuutena olen mielestäni saavuttanut tällä hetkellä optimitilanteen elämässäni. Olen siis kohta 32v ja palkka juoksee matemaattisten aineiden opettajan virasta. Vapaa-aikaa jää niin paljon, että vedonlyönnin ulkopuolellakin on elämää. Vedonlyönnissä panokset ovat sellaisia, että viivan alle jäävä luku tuntuu kyllä elämässä (oli sitten plussaa tai miinusta), mutta veneen alle en joudu, vaikka menisin "poikki". Oman talon rakennusprojekti on tarkoitus aloittaa vuoden kuluttua (tontti jo varattuna) ja kovinkaan paljon lainaa en siihen tule tarvitsemaan. Parin sadan euron aloituspelikassasta on tultu pitkä tie.

Olen kokeillut "underground"-vihjaamista. Ei sopinut mulle. Olen miettinyt ammattivedonlyöjän uraa. Ei sovi mulle. Stressitaso nousee liikaa, jos vastuussa on a) muiden rahoista, b) omasta (ja perheen) leivästä. Nytkin sitä välillä kauhistelee, että päivässä tuli tappiota juuri kk-palkan verran. Tämä nykymeininki mahdollistaa kuitenkin sen, että panoksia voi alentaa tai pitää kokonaan taukoa, jos siltä tuntuu. Leipä tulee pöytään normaalisti. Toisaalta taas aikaa uhraamalla voi elintasoa nostaa ihan mukavasti.

Luin juuri kirjan, jossa peliriippuvainen äidinkielen opettaja kertoi tarinansa rulettihelvetistä. Se oli ajatuksia herättävä monessakin mielessä. Ammattivedonlyöjällä pään täytyy olla todella kovaa laatua, jotta tappioputken sattuessa osaa laskea panoksia eikä nosta niitä. Itse pokeriakin joskus tahkonneena tiedän, miten helppoa on tiltata. Ammattilaisella ei ole varaa siihen.

Summa summarum, jos saisin valita, valitsisin empimättä nykyisen vaihtoehdon. Mutta se johtuu siitä, että tunnen itseni ja pääkoppani. En halua vatsahaavaa ja mielenterveydellisiä ongelmia liiallisen stressaamisen vuoksi. Jos 16-vuotias natiainen rupeaa siis miettimään ammattilaisuutta, niin kehotan harkitsemaan kahdesti. Ensin pitää tuntea itseään sen verran, että tietää pystyvänsä asennoitumaan asiaan oikein ja hallitsemaan itsensä kaikissa tilanteissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 24. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit

28.01.2013 15:50 <Betsaari> Eikös se opettaja ole juuri yks stressaavimmista ammateista?

28.01.2013 16:49 <Xavi> juueiole. hameväen edustajat saattaa stressata, mutta miehet

28.01.2013 16:50 <Xavi> harvemmin. itsehän siis vaihdoin tuotantotalouden astetta

28.01.2013 16:50 <Xavi> kovapalkkaisemmat opinnot tähän duuniin leppoisuuden takia:)

28.01.2013 18:19 <Betsaari> Hyvä, että olet löytänyt leppoisan työn. Ajattelin, että..

28.01.2013 18:20 <Betsaari> ..stressaava työ+stressaava harrastus=ei hyvä pitkän päälle


Spurs77
Avatar
Jäsen
Viestit: 1504
Liittynyt: 20.08.2008, 16:45

Tuotto: +97.18 yks.

Palautus%: 104.61%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 725

Pisteitä: 757
Paikkakunta: Tre

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Spurs77 »

Jose kirjoitti:Tavallisessa osakesijoittamisessa henkilö sijoittaa varojaan johonkin yritykseen ostamalla ko. yrityksen osakkeita. Tällä rahalla sitten yritys voi rahoittaa toimintaansa ja tehdä jotain mitä se yritys nyt yleensäkin tekee - ja joka ei ehkä olisi mahdollista ilman sijoittajia. Jos firma onnistuu, saadaan markkinoille entistä parempia tuotteita tai palveluita (ja sijoittaja saa voittoa sijoitukselleen). Ulkopuoliselle hyöty on siinä, että markkinoilta saa parempia kännyköitä kuin ennen (jos yritys valmistaa kännyköitä). Sekä sijoittaja, että firma johon on sijoitettu hyötyvät. On hankala nähdä, että pelisijoittamisessa rahoja sijoitettaisiin samojen periaatteiden mukaan, ainakaan niitä ei sijoiteta millekään joukkueelle vaan vedonlyöntiä tarjoavalla firmalle?
Eikö tässä hyötyjänä ole voittava pelisijoittaja ja häviäjänä vetoa tarjoava yritys?

Mitä arvoja tuottaa ammattivedonlyöjä, joka ei myy/anna vihjeitä muille, vaan elää omilla sijoituksillaan ja niistä saaduilla voitoilla?
Tähän nyt täytyy puuttua, kun ollaan niin pahasti hakoteillä. Tavallisessa osakesijoittamisessa sijoittaja ostaa osakkeet toiselta sijoittajalta eli jälkimarkkinoilta. Tuosta summasta ei mene pennin jeniä ko. yritykselle.

Yritys saa kyllä rahaa osakeannissa myymistään osakkeista, mutta tämän jälkeen kaikki kauppa tapahtuu jälkimarkkinoilla. Eli mikäli ostat osakkeita annista, menee se yritykselle. Muutoin (sanotaanko karkeasti 99 %:ssa osakekaupasta) kyse on tuosta samasta "taskusta toiseen siirtämisestä ja keinottelusta".

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.

Minikommentit


5q00q4q
Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: 25.09.2004, 12:21
Pisteitä: 92

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja 5q00q4q »

On totta, että yhteiskunnan kannalta on olemassa monia hyödyllisempiäkin ammatteja kuin vedonlyönti, mutta Jose korostaa mielestäni liikaa vedonlyönnin hyödyttömyyttä, sillä nyky-yhteiskunnassa on runsaasti "hyödyttömiä" ammatteja. Melko monen ammatin tavoitteena on tuottaa lisää rahaa yritykselle x, enkä osaa pitää sitä valtavasti vedonlyöntiä jalompana tavoitteena. Lisäksi voidaan kysyä, onko yhteiskunnalle enemmän hyötyä kuin haittaa vaikkapa kaivostyöläisistä, turkistarhaajista, papeista, poliitikoista, sotilaista, alkoholinmyyjistä tai naistutkijoista.

Lisäksi ammattivedonlyöjien puolustukseksi on sanottava että he parantavat vaihtotasetta. Toinen aspekti, joka on syytä huomioida on se, että ammatinvalinnassa kannattanee painottaa aika paljon enemmän sitä, millaisesta ammatista itse pitää suhteessa siihen, minkälaista ammattia yhteiskunta minulle haluaisi, kunhan ammatista saa itselleen leivän.

Minut yllätti näissä teksteissä että monet ovat tullut vedonlyöntiin pokerin kautta, vaikka yleinen mielikuva on kaiketi se, että pokerinpelaajat ovat huonoja vedonlyöjiä. Mutta ehkä tämä mielikuva on muodostunut julkisuushakuisimpien gamblerien perusteella, vaikka voittavien pokerinpelaajien hiljaisella enemmistöllä onkin keskimääräistä paremmat edellytykset vedonlyöntiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.01.2013 16:05 <5q00q4q> Neo: vaihtotase kommentti siis tarkoitti vain ammattilaisia

28.01.2013 17:07 <jone> Itse aloitin vedonlyönnillä, vaikka välissä sainkin haettua

28.01.2013 17:10 <jone> löysät rahat pokerista ja kerättyä paremman kassan vetoihin.


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jos nyt raa'asti sanotaan niin koko peliteollisuutta (casino, vedonlyönti, hevosurheilu jne) voisi rinnastaa vaikkapa alkoholiteollisuuteen tai muihin huumausaineiden valmistukseen. Tavallaan peliteollisuus on yksi maailman turhimmista keksinnöistä ja yksi yhteiskunnan syöpä. Ensinnäkin jo ala vetää puoleensa lukemattomia rikollisia ja mahdollistaa ties mitä rahanpesusta lähtien, ja käytännössä peliteollisuus tarjoaa kansalle "pään täyteen" ihan samalla tavalla kuin viinapullosta vedetään perseet olalle. Suurin osa erilaisia pelejä pelaavista on lisäksi tavalla tai toisella houkuteltu mukaan antamalla valheellisen mainonnan kautta usko voiton/voitollisuuden mahdollisuudesta. "Tässä R-kioskissa voitettiin Ässä-arvalla 50.000". Eikä nyt edes tarvitse mennä siihen, kuinka moni on peliongelmaisia 100% tai sitten koukussa vedonlyöntiin muuten, kuten monet harrastajatkin mielestäni ovat. Juuri puheet esim. sosiaalisen elämän katoamisesta, kaiken vapaa-ajan käytöstä kohteiden metsästämiseen jne kuulee / lukee aika usein, eikä se ole täysin tervettä. Turha kai asiaa on kaunistella - yhtä lailla sitä voisi olla tupakkateollisuudessa töissä ja kummankin hyöty yhteiskunnalle on samaa tasoa. Eli ihmiset olisivat terveempiä, tasapainoisempia ja onnellisempia kun koko teollisuutta ei olisi koskaan keksittykään. Vaikkakin kääntöpuolena eli plussana voidaan laskea myös työllisyysvaikutuksia, ja uskotella että suomalaiset petsarit keskimääräistä fiksumpina tuovat valtion kassaan ulkomailta rahaa :D Jos olet töissä Helsingin kasinolla ruletin pyörittäjänä tai urheiluvedonlyönnin puolella tai pokeripöydässä, niin lopputuloksena kaikkien päämääränä on ottaa Tyhmiltä Löysät Rahat Pois. Tai voisi oikeastaan lisätä vielä sanan "Humalaisilta".

Tuossa yllä oli myös lueteltu jotain muita toimintoja, mutta harvemmin esim turkistarhaus vetää samalla tavalla rikollista rahaa kuin vaikkapa futispelien fiksaus. Eli kyllähän vedonlyönnissä ja casinoissa ym pyörivät JÄRJETTÖMÄT RAHASUMMAT tekevät alasta juuri niin likaisen. Samasta syystä rahoitusmarkkinoillakin touhutaan mitä touhutaan (aiheesta on tehty lukemattomia hyviä dokumentteja viime vuosina), ja mitä enemmän rahaa liikkuu niin sen enemmän se houkuttelee huijareita ja muuta huonompaa ainesta. Monet etenkin vanhemmat ihmiset näkevät vedonlyönnin samanlaisena toimintana kuin vaikkapa huumeiden käytön tai järkyttävän viinan vetämisen, ja toisaalta tuon näkökulman voi ymmärtää. Aika monilla on siitä omakohtaisia kokemuksia tai lähipiiristä löytyy peliongelmaisia ihmisiä jne.

Mutta, mitä tulee sitten elantonsa tekemiseen vedonlyönnistä niin se on sitten toinen juttu. Voin kuvitella paljon ihmisiä, jotka eivät voisi koskaan edes harkita alalle lähtöä vaikkapa kaiken sen ympärillä pyörivän negatiivisuuden vuoksi. Tai jatkuvan kusetuksen yms. Mutta, jos joku on riittävän fiksu tehdäkseen tuossa maailmassa rahaa ja pystyy viemään hillot niiltä 95% vastapuolen pelurilta, niin en itse näe siinä mitään pahaa. Jos sitä ei henkilö X tee niin henkilö Y sitten tekee. Joka tapauksessa pelikansa lahjoittaa rahansa pois, joten kyse on vain siitä, kenen taskuun ne putoavat. Ei tämä ala ole ainoa laatuaan yhteiskunnassa (haitallisuudessa tai hyödyn vähäisyydessä), ja lopultahan kansa itse määrittelee tarpeensa. Jos ihmiset kerran käyttävät miljardeja ja miljardeja ja miljardeja erilaisiin peleihin, niin tarjotaakin tulee myös silloin olemaan. Niin kauan kun löytyy miljoonia ja miljoonia jotka haluavat lahjoittaa rahaa täysin vailla voittomahdollisuutta oleviin peleihin, niin totta helvetissä löytyy yrityksiä / tahoja, jotka näitä pelejä mielellään pyörittävät. Yhtä lailla ihmiset haluavat polttaa röökiä, juoda viinaa ja tehdä muitakin heitä henkisesti/fyysisesti tuhoavia asioita. Eli itse arvostan alalla toimivia henkilöitä heidän taitojensa puolesta, enkä näe siinä mitään mustaa. Mutta en kyllä yritä myöskään vakuutella itselleni, että tässä nyt kenenkään elämä parantuisi :oops:

Vähän rönsyili alkuperäisen aiheen ohi, mutta pointtina on joka tapauksessa se, että olen vähän samoilla linjoilla Josen kanssa tämän kaiken hyödyllisyydestä. Maailma olisi parempi paikka, jos S. Sukkelakin olisi vaikkapa helvetin hyvä tomaatin luomuviljelijä :geek: Voisin itsekin tehdä maailmasta paljon paremman paikan kaivamalla kaivoja Etiopiaan, mutta sen sjiaan tongin nytkin netin syövereistä jotain kokoonpanotietoja Google Translaten avulla, joka ei toimintana tule parantamaan koskaan yhtään mitään missään. Mutta niin kauan kun tomppelit jenkeissä antavat rahaa pois, niin ymmärrän kyllä, miksi Sukkelakin ennemmin ottaa setelit taskuun sieltä. Niin kuin ottaisi varmasti moni muukin, jos vaan osaisi :jorma:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

30.01.2013 13:38 <cacmac> Harrastaako täällä muuten kukaan hyväntekeväisyyttä?


Jose
Jäsen
Viestit: 75
Liittynyt: 17.12.2011, 13:05
Pisteitä: 68

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Jose »

5q00q4q kirjoitti:On totta, että yhteiskunnan kannalta on olemassa monia hyödyllisempiäkin ammatteja kuin vedonlyönti (...) Lisäksi voidaan kysyä, onko yhteiskunnalle enemmän hyötyä kuin haittaa vaikkapa kaivostyöläisistä, turkistarhaajista, papeista, poliitikoista, sotilaista, alkoholinmyyjistä tai naistutkijoista.
Totta.
Neo kirjoitti:
Jos ihmiset kerran käyttävät miljardeja ja miljardeja ja miljardeja erilaisiin peleihin, niin tarjotaakin tulee myös silloin olemaan. Niin kauan kun löytyy miljoonia ja miljoonia jotka haluavat lahjoittaa rahaa täysin vailla voittomahdollisuutta oleviin peleihin, niin totta helvetissä löytyy yrityksiä / tahoja, jotka näitä pelejä mielellään pyörittävät.
Tästä olen samaa mieltä, mutta en ymmärrä sitä, mitä lisäarvoa ammattivedonlyöjä tähän tuo. Vedonvälittäjä tekee työtä siinä missä alkoholinmyyjä tai -pullottajakin. Vedonvälittäjäfirma pistää nettisivut pystyyn ja laittaa kertoimet esille ja siten mahdollistaa tavallisen kansalaisen vedonlyönnin, ts. mahdollisuuden "vetää pään täyteen" :wink:. Vedonvälittäjä on tehnyt työtä, josta hän ansaitsee korvauksen, olkoon se vaikka 10% siitä kaikesta rahasta mitä sivustolle pelataan. Nyt väliin tunkee kuitenkin Antti Ammattivedonlyöjä, joka pelaa voitollisesti ja järjestelmällisesti ja niistää tuosta 10% puolet itselleen (tai ehkä se Antti Ammattivedonlyöjän palkka tuleekin laskennallisesti siitä harrastepelaajan palautuksesta?). Onko kukaan muu kuin ammattivedonlyöjä itse hyötynyt tästä väliintulosta? Pahimmillaan bookeri menee konkkaan ja harrastevedonlyöjäkin häviää kun hän ei saa enää jännitystä vedonlyönnistä.
ptets kirjoitti:
Jose kirjoitti:
Mitä arvoja tuottaa ammattivedonlyöjä, joka ei myy/anna vihjeitä muille, vaan elää omilla sijoituksillaan ja niistä saaduilla voitoilla?
Elättää itsensä ja mahdollisesti perheensä. Maksaa veroja EU-alueen ulkopuolisista voitoista. Mitä muuta kukaan voi keneltäkään vaatia?
Ei mitään. Jos henkilölle itselleen riittää elämänsä tavoitteeksi itsensä ja mahdollisen perheensä elättäminen, niin mikäs siinä sitten. Kehotinkin vedonlyöntiammattilaisen urasta haaveilevia pohtimaan, voisiko elämässä/uralla olla muita tavoitteita.

---

Tiedän, että uin foorumilla mielipiteineni vastavirtaan. Mielestäni vedonlyöntiammattilaisuutta voisi verrata ammattimaiseen palautuspullojen keräämiseen. Yhteiskunnassa on tietty määrä tyhjiä pulloja katujen kulmilla ja ojien pohjilla. Joku ahkera voi elättää itsensä keräämällä niitä, jollekin se voi olla vieläpä erittäin sopiva ammatti (kuten Sukkelalle vedonlyönti). Ehkäpä ahkera pullomummo vinkkaa (maksusta tai ilmaiseksi) muillekin parhaat paikat ja keinot pullojen keräämiseen. Kuitenkin pulloja on rajallinen määrä eikä kaikki halukkaat koskaan elätä itseään keräämällä panttipulloja. Ville 15v:n unelma-ammatti on tulla pullojen kerääjäksi. Kannattaisiko Villen kouluttautua johonkin muuhun(kin) ammattiin ja kerätä pulloilla vapaa-ajalla taskurahat vai panostaa kovaan työhön ja harjoitteluun tullakseen ammattimaiseksi pullon kerääjäksi? Pulloista koostuvaa ylijäämää voidaan kasvattaa vain lisäämällä alkoholin juontia, silloin Villellekin riittää pullojen keräyksestä ammatiksi vaikka Sukkelakin toimii samalla alalla. Alkoholin kulutusta tuskin kuitenkaan yhteiskunnan taholta ollaan lisäämässä - tuskin myöskään vedonlyöntiä.

Pullojen kerääminen on hyvä asia, ilman sitä kompastelisimme lasinsiruihin ja poljettuihin limutölkkeihin kaduilla. Vedonlyönnissä ammattilaisten voitot kustannetaan vedonvälittäjän (tai harrastepelaajan) rahoista, ei roskista kaduilla. "Ylimääräistä" rahaa ei järjestelmään tule, vaan tarkkasilmäinen ammattilainen kuorii kermat kerrointen päältä pois.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.01.2013 17:01 <spree> mulle ainakin jäi koko arvomääritelmä kirjoituksista auki

28.01.2013 17:01 <spree> taloudellisia vai moraalisia/henkisiä arvoja, sekasin kaikki

28.01.2013 17:07 <Jose> arvo=mikä tahansa tavoiteltava/hyvä asia


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1367

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja ptets »

Kun puhutaan hyödyllisyydestä/hyödyttömyydestä tai moraalista niin tuntuu että ympäröivän yhteiskunnan realiteetit unohtuvat. Hyvin harvalla ihmisellä on mahdollisuus valita joku ns. hyödyllinen työ. Reaalimaailmassa otetaan yleensä se työ mikä saadaan. Oli se sitten vaatekaupan myyjä lapsityövoimaa käyttävässä vaateketjussa, it-ammattilaisen työ veroja kiertävässä globaalissa yrityksessä, lääkärin työ ylilaskuttavassa keikkalääkärifirmassa yms. Aika harva ala kestää kovinkaan syvällistä moraalista tarkastelua. Onko esim. ihmisten sairauksilla laskuttaminen yksityislääkärinä kovinkaan moraalista? Mitä arvoja se edustaa? Eikö toista ihmistä tulisi auttaa pyytettömästi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


pikkupikkuliikeri
Avatar
Jäsen
Viestit: 706
Liittynyt: 08.04.2007, 23:28

Tuotto: -15.66 yks.

Palautus%: 93.53%

Panosten ka: 2.42 yks.

Vetoja: 100

Pisteitä: 283
Paikkakunta: Kullaanvuoren hiidenkirnu

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja pikkupikkuliikeri »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


karikar
Jäsen
Viestit: 270
Liittynyt: 13.01.2004, 07:56
Pisteitä: 165

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja karikar »

Itseäni urheilussa on aina kiinnostanut harrastamisen lisäksi valmentaminen ja taktiset asiat, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Näkemyseroista voisi aina kinastella keskustelupalstoilla, tai sitten voisi toimia urheilutoimittajana ja jopa valmentajana, jos motivaatio tai taidot siihen työhön riittäisivät. Vedonlyönti tarjoaa kuitenkin parhaimmat puitteet siihen, että omilla näkemyksillään saa rahallista hyötyä sekä mielihyvää siitä että ehkä joistain asioista ymmärtää keskiverto seuraajaa enemmän. Onko se sitten moraalisesti oikein - mielestäni on jos eletään maailmassa jossa ihmiset kilpailevat jatkuvasti keskenään ja raha määrää lähes kaikkea

Itse olen vuosien saatossa huomannut, että vaikka rahallisesti viime vuodet ovat menneet jopa parhaiten, en todellakaan ole nauttinut elämästä johon kuuluu käytännössä vetojen pohtimista ympäri vuorokauden. Tietenkin jos voitetut summat olisivat kuusinumeroisia voisi tilanne olla toinen, mutta en usko että raha toisi onnellisuutta tässäkään asiassa, ainakaan minulle. Vanhemmiten olen alkanut kaipaamaan yllättävän usein työtä, jossa ei tarvitse liikaa ajatella ja stressitaso on olematon. Perusduunarin elämä on loistavaa vastapainoa vedonlyönnille ja mikä olisikaan hienompaa, jos nämä kaksi asiaa onnistuisi mahduttamaan samaan vuorokaudenrytmiin. Oman elämäni olen jatkossa suunnitellut siten, että tämä on mahdollista.

Täyttä ammattilaisuutta en suosittele kyllä yhdellekään ihmiselle, se tulee jos on tullakseen, mutta ainoana päämääränä nuoren kaverin pääkopassa se ei saa olla. Joku tietenkin siinäkin onnistuu, mutta hommaan sisältyy turhan paljon riskejä joita suurin osa yrittäjistä ei tule selättämään. Normaalin työelämän kokemista ennen petsarin uraa pitäisin monessakin mielessä optimaalisena vaihtoehtona, oli se työ sitten mitä ikinä tahansa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jose kirjoitti:Tästä olen samaa mieltä, mutta en ymmärrä sitä, mitä lisäarvoa ammattivedonlyöjä tähän tuo. Vedonvälittäjä tekee työtä siinä missä alkoholinmyyjä tai -pullottajakin. Vedonvälittäjäfirma pistää nettisivut pystyyn ja laittaa kertoimet esille ja siten mahdollistaa tavallisen kansalaisen vedonlyönnin, ts. mahdollisuuden "vetää pään täyteen" :wink:. Vedonvälittäjä on tehnyt työtä, josta hän ansaitsee korvauksen, olkoon se vaikka 10% siitä kaikesta rahasta mitä sivustolle pelataan. Nyt väliin tunkee kuitenkin Antti Ammattivedonlyöjä, joka pelaa voitollisesti ja järjestelmällisesti ja niistää tuosta 10% puolet itselleen (tai ehkä se Antti Ammattivedonlyöjän palkka tuleekin laskennallisesti siitä harrastepelaajan palautuksesta?). Onko kukaan muu kuin ammattivedonlyöjä itse hyötynyt tästä väliintulosta? Pahimmillaan bookeri menee konkkaan ja harrastevedonlyöjäkin häviää kun hän ei saa enää jännitystä vedonlyönnistä.
Ei se ammattipetsari tuo yhtään mitään lisäarvoa tähän kuvioon, siitä olen täysin samaa mieltä. Vähän sama asia kun Pentti Peruspetsari menisi kämppänsä parvekkeelle ja avaisi lompakon, ja setelit tippuisivat sieltä kadulle. Pentti menettää kaikki rahansa joka tapauksessa (koska muuten koko alaa ei olisi olemassa), mutta kyse on lähinnä siitä, kenen taskuihin ne setelit tarkalleen sieltä sataa. Noin reaalimaailmassa tilanne ei esim. vedonlyönnissä ole tietysti noin yksinkertainen, vaan kertoimia liikuttelevat toisetkin ammattilaiset, ja käytännössä on enemmänkin kyse "kaikki vastaan kaikki" sodasta. Ammattilaiset taistelevat toisiaan vastaan ja amatöörit pyörivät siellä seassa ikään kuin tykinruokana, ja tuurista riippuen tämän kuukauden pelikassa kestää joko 2 päivää tai 20 päivää.
Kun puhutaan hyödyllisyydestä/hyödyttömyydestä tai moraalista niin tuntuu että ympäröivän yhteiskunnan realiteetit unohtuvat. Hyvin harvalla ihmisellä on mahdollisuus valita joku ns. hyödyllinen työ. Reaalimaailmassa otetaan yleensä se työ mikä saadaan. Oli se sitten vaatekaupan myyjä lapsityövoimaa käyttävässä vaateketjussa, it-ammattilaisen työ veroja kiertävässä globaalissa yrityksessä, lääkärin työ ylilaskuttavassa keikkalääkärifirmassa yms. Aika harva ala kestää kovinkaan syvällistä moraalista tarkastelua. Onko esim. ihmisten sairauksilla laskuttaminen yksityislääkärinä kovinkaan moraalista? Mitä arvoja se edustaa? Eikö toista ihmistä tulisi auttaa pyytettömästi?
Tätä pyrin itse juuri viestissäni erottamaan. On kaksi eri asiaa todeta jonkun alan olevan yhteiskunnalle hyödyllinen tai haitallinen, ja sitten tuomita tai olla tuomitsematta siellä elantonsa tekevien ihmisten toiminta. Ei ole kenenkään kasinolla töissä olevan ihmisen vika, että lainsäädäntö salliin alan toiminnan ja ruletissa ihmisten rahat syövän palautusprosentin. Jos vaihtoehtona on leipäjono ja työttömyys tai ruletin pyörittäminen & kk-palkka, niin vaikea siinä on moralisoida peliongelmilla. Maailmassa on helvetisti ihmisiä, joiden lahjakkuus nyt vain sattuu olemaan vedonlyönnissä tai pokerissa. Jos joku sitä lahjakkuutta osaa hyödyntää tienaamalla elantonsa, niin oikein hyvä.

Joillain muilla se lahjakkuus sattuu olemaan paljon yhteiskunnallisesti hyödyllisemmissä asioissa. Itsekin olin vuosia töissä muilla aloilla, pääosin ohjelmointiin/tietokantoihin/www-sivuihin liittyvissä hommissa, mutta huomasin ajan myötä, että noissa tehtävissä olen tähän alaan verrattuna varsin keskinkertainen. Olisin varmasti saanut elantoni sieltäkin ja hyvän & elinikäisen viran valtion firmassa, mutta henk.koht. kehittymisen kannalta futiksen analysointi oli mielenkiintoisempi haaste. Jokainen voi hyvin kuvitella, kuinka moni esimerkiksi vanhemman sukupolven läheinen onnitteli tästä ratkaisusta, taisi omat vanhemmatkin yskäistä pari kertaa vaikka nyt ovat keskimääräistä yrittäjähenkisempiä ihmisiä. Eli tuossakin tilanteessa tuli hyvin selväksi keskimääräisen kadun tallaajan ajatusmalli.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11549
Liittynyt: 25.02.2003, 18:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6213
Paikkakunta: Eura

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Jose kirjoitti:Ville 15v:n unelma-ammatti on tulla pullojen kerääjäksi. Kannattaisiko Villen kouluttautua johonkin muuhun(kin) ammattiin ja kerätä pulloilla vapaa-ajalla taskurahat vai panostaa kovaan työhön ja harjoitteluun tullakseen ammattimaiseksi pullon kerääjäksi?
Kapeaa olettamusta nyt, että kaikki ammattivedonlyöjät (tai pullonkerääjät) olisivat täysin kouluttamattomia ihmisiä. Omassa "vedonlyöntipiirissä" todella monilla on myös oikea tutkinto taskussa, kuten itselläkin. Tässäkin ketjussa on muistaakseni korostettu sitä, että opiskella todellakin kannattaa ja vedonlyönnin pariin pääsee hyvin opiskelujen ohessa.

Itsellä on "ammattivedonlyönnin" lisäksi muita harrastuksia, joilla yritän täyttää "arvotyhjiötä" elämässäni. Kai se noinkin päin voi toimia?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.01.2013 17:51 <Jose> voi. ja varmaan paremmin niin päin usein toimiikin.


KimAli
Jäsen
Viestit: 73
Liittynyt: 11.10.2007, 12:03
Pisteitä: 60

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja KimAli »

Mitä tarkoittaa tämä ettei veroja makseta (joo, tiedän Eu-alueen sisäpuolelta ei tarvitse voitoista maksaa veroja)?
Kun tämä vedonlyöntiammattilainen ostaa voitoillaan Suomesta asuntoa, autoa, elektroniikkaa, musiikkia, maksaa hän veroja esim. Alv:in muodossa veroja ja huomattavasti paksummalla lompakollaan (verrattuna keskivertopalkansaajaan) hyödyntää Suomen taloutta ja tuo ostovoimansa kautta merkittäviä verovaroja nimenomaan hankintojensa/ostostensa kautta. Hän laittaa taloutta pyörimään siinä missä normiduunarikin ostamalla palveluja ja viihdettä.

 Entäpä kuvio missä vedonlyöjä tekee rahansa Veikkaukselta (tai Finntotolta)...? Tässähän voitoista verot on jo maksettu etukäteen ja näin ollen pelaaja/ammattilainen osallistuu moniin yhteiskunnallakin "hyödyllisille" (kulttuuri, urheilu, tiede tukemiseen rahallisesti) asioille.

Olen usein törmännyt näihin pankkimaailman osakkeet on terve juttu ja vedonlyönti on sairasta höpinöille. Kun asioita neutraalisti tutkii huomaa molemissa olevan yllättävän paljon samaakin. Ajoitus on tärkeää kummassakin alassa. On sisäpiiritietoa ja myöskin räikeää epärehellisyyttä esiintyy kummassakin alassa. Massoja vastaan täytyy olla näkemyksiä ja kummasssakin on jos jonkinlaista tipsaajaa ja tietäjää ympäri maailman. Molemmissa on riskejä ja niiden kanssa on osattava elää.

Kaverini on Telesinalla takonut vuosien saatossa itselleen omistusasunnon ja omien pelikavereidensa kanssa viihteelle ollessaan saattavat 100 drinkkiä tilata kerralla omaan pöytäänsä. Eiköhän ravintolaväkikin saa työtä ja toimeentuloa näiden rehtien korttimiesten ansiosta?

Jatkanpa vielä kirjoittelua. Oletetaanpa että olet lukenut itsellesi hienon ammatin. Olet lakimies. Sitähän tienaa ja on todella hienossa ammatissa? Nonniin, parempi ihminen ja ammattilainen, tekö että ota asiakkaaksi Shelliä, Bp:tä, Mcdonald`sia? Olet pankkiiri oikein kravatti ja puku päällä. Sinähän olet hienossa ammatissa. Tehän ette ota mitään väärintienattuja rahoja yhtiöiltä vastaan. Ohjaatte ne kilpailijalle, niinhän?!
Olet mainostoimistossa töissä ja olet niin luova ja tajuat maailmasta paljon. Tekö ette ota hienossa ammatissanne noita edellämainittuja kyseenalaisella maineella toimivia yhtiöitä asiakkaaksi? Päästätte ne siis miljoonineen kilpailijalla?! Saanen hieman epäillä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Rops`N Roll

Minikommentit


r0mm1
Jäsen
Viestit: 161
Liittynyt: 18.09.2008, 19:50
Pisteitä: 9

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja r0mm1 »

Rahapelitutkija Johanna Järvinen-Tassopoulos sivuaa aihetta blogissaan. Pokerinpelaaja on esimerkkinä, mutta voisin laittaa tässä kohtaa yhtäläisyysmerkit vedonlyöjän kanssa.

http://studialudicra.blogspot.fi/2012/1 ... ttaja.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


videx
Jäsen
Viestit: 1240
Liittynyt: 23.01.2004, 12:40

Tuotto: -170.14 yks.

Palautus%: 93.96%

Panosten ka: 7.26 yks.

Vetoja: 388

Pisteitä: 144

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja videx »

Näkökulmani ei ehkä ole aivan puolueeton mutta näkisin hevosurheilun yhteiskunnallisesti arvokkaana.Ilman sitä kyseisiä hepoja ei pidettäisi edes hengissä,nyt ne elävät monesti hyvinkin laadukkaasti.Ilman vedonlyöntiä se ei olisi mahdollista ainakaan raviurheilun puolella.

Parhaimmillaan ala elävöittää maaseutua ja ehkäisee syrjäytymistä mitä toki myös urheiluseuratoiminta muiden lajien puolella tekee.

Tämä siis tuohon Neon viittaukseen peliteollisuuden rinnastuksesta alkoholi ja huumausaineisiin.
Peliteollisuudessa on hyvätkin yhteiskunnalliset ulottuvuudet jopa ilman suomalainen voittaa aina löpinöitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

edellinen raviseuranta 402 kpl +150 yks. 109%

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22708
Paikkakunta: Tampere

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Kirjoitin blogiin vähän pidemmät turinat ammattilaisuuden eduista ja haitoista omasta näkökulmasta sekä pari sanaa omista vahvuuksista, että heikkouksista:

http://www.ylikerroin.com/blog/s.sukkel ... ttilaisuus

Tänään varmaan blogissa paluu side-kohteiden pariin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

S.Sukkela kirjoitti:Kirjoitin blogiin vähän pidemmät turinat ammattilaisuuden eduista ja haitoista omasta näkökulmasta sekä pari sanaa omista vahvuuksista, että heikkouksista:

http://www.ylikerroin.com/blog/s.sukkel ... ttilaisuus

Tänään varmaan blogissa paluu side-kohteiden pariin.

"Tämä ala ei todellakaan sovi kaikille, mutta itse en tätä kaikesta rankkuudesta huolimatta vaihtaisi tällä hetkellä muuhun. Monesti aamulla kun ottelut ovat loppu, menen hetkeksi ikkunalaudalle istuskelemaan ja ”viilentymään”. Samalla seuraan, kun ihmiset jonottavat bussipysäkillä töihin ja vastapäätä olevan toimiston valot syttyvät. En haluaisi vaihtaa paikkaa heidän kanssaan, mutta luulen että suurin osa heistä ei myöskään minun kanssani."


Hyvin kiteytetty. Kukin tehköön sitä, mitä osaa ja mistä pitää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 964
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja zot »

Mukava lukea kokemuksista edellä. Itsellä on kokemusta sekä teollisuuden johtotehtävistä että ammattimaisesta vedonlyönnistä. Suunnilleen fifty fifty. Kymmenisen vuotta sitten päätin jäädä pois teollisuuden vihreältä oksalta ja "helposta rahasta" ja minusta tuli kokopäiväinen vedonlyöjä. En tuolloin epäröinyt hetkeäkään kun päätöksenteon aika tuli enkä ole koskaan katunut valintaani vaikka työtä olen joutunut tekemään ainakin kaksinkertaisen määrän tuohon aiempaan työhön verraten.

En loppujen lopuksi usko että tämäkään ala poikkeaa muusta työnteosta siinä suhteessa etteikö loppuunpalamisen mahdollisuus olisi olemassa tai muuten vaan alkaisi välillä vituttaa. Sitä saletisti tapahtuu missä tahansa työssä. Ja tässä työssä pätee menestymiseen aivan samat lait kuin missä tahansa työssä: Ne jotka hallitsevat alansa paremmin niin saavat enemmän nauttia osaamisensa hedelmistä. Matemaattinen osaaminen on suureksi eduksi. Myös toki lajituntemus on suureksi eduksi mutta olen itse vakuuttunut että numero-osaaminen on tärkeämpi.

Twitter-maailmassa tunnettu 'Waari' myös käsitteli ammattilaisuutta muutama päivä sitten ja toi esille yhden tärkeän seikan jonka allekirjoitan sataprosenttisesti:
Wedonlyönnistä ammattina wielä: kannattaa etsiä muutama harrastukseen wakasti suhtautuwa hywä kaweri, jonka kanssa peleistä puhua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit

29.01.2013 15:25 <Lorimer> Eikö mieluummin harrastuksiin liittymätön hyvä kaveri ......

29.01.2013 15:25 <Lorimer> ..jonka kanssa voi puhua ihan kaikesta muusta ;)

29.01.2013 16:59 <Betsaari> Mielellään vielä sellaisia jotka toivottelevat jaxuhaleja ;)


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2094
Liittynyt: 24.01.2004, 19:33
Pisteitä: 644
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Ok , vedonlyöjät eivät ole hyväntekijöitä , vaikka täälläkin on aikoinaan joulupata keräystä hyvällä menestyksellä kerätty , kunnes Pelastusarmeija mokasi itse koko jutun.
Vedonlyöjät eivät siis myöskään tuota yhteiskunnallisesti mitään lisäarvoa , ovat vain yksi välistävetäjäporras tässä välistävetäjien yhteiskunnassa.
So far , so good...

Tekisi mieli lainata yksi käsite nimimerkki "r0mm1" :n postaamasta rahapelitutkija Johanna Järvinen-Tassopoulos blogista.
Vedonlyöjä on postmoderni yrittäjä.

Tässä lisää tekstiä tutkijan blogista ja olen tarkoitukseksellisesti korvannut sanan pokerinpelaaja sanalla vedonlyöjä. Sorry Johanna
Johanna Järvinen-Tassopoulos kirjoitti: Olen pitänyt tähän mennessä vedonlyöntiammattilaisuutta uutena työn
muotona, joka kuvastaa omalla tavallaan postmodernia aikaa ja
yhteiskunnallista elämää. Olin ajatellut, että vedonlyönnin harrastajilla
ja ammattilaisilla on omat yhteisönsä, jonne taitamattomilla
taviksilla ei ole asiaa. Pidin heitä askeleen edellä lähempänä
hakkereita (ks. Pekka Himasen määritelmä) kuin moderneja
palkkatyöläisiä.
Odottamatonta oli huomata, että paneelikeskustelun perusteella
keskiössä onkin yksilö, jolla on oikeus tehdä elämällään mitä haluaa,
niin kauan kuin se ei aiheuta haittaa muille. Toisaalta yksilö,
joka elää lyömällä vetoa, harjoittaa elinkeinoa, jota ei välttämättä
mielletä hyvän tavan mukaiseksi. Hän ei välttämättä pysty
elättämään itseään pelaamalla rahasta, jolloin hänen toimeentulonsa
ei ole täysin turvattu. Modernin sanaston mukaan vedonlyöntiammattilaisuus
saattaisi olla liberaalia yrittäjyyttä, jota ei edistetä yhteiskunnan
marginaalissa vaan yksilön nimissä.
Entä kaikki ne, jotka eivät onnistuneet elättämään itseään
tai joutuivat vakaviin ongelmiin yritettyään tavoitella ammattilaisuuden
mielikuvaa? En voi sanoa, että heille panelistit eivät suoneet
lainkaan sympatiaa. Riskin sieto, taito, ennakointikyky, voiton ja tappion
kiertokulun hyväksyntä sekä tietty elämänasenne vaikuttivat
kuvaavan vedonlyöntiammattilaisuutta. Ehkä myös tietynlainen
irtaantuminen arkitodellisuudesta edistää postmoderniksi
yrittäjäksi muuntautumista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2094
Liittynyt: 24.01.2004, 19:33
Pisteitä: 644
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Tutkija jatkaa vielä erittäin osuvasti :
Johanna Järvinen-Tassopoulos kirjoitti: Näkisin suomalaisia kiehtovassa vedonlyönnissä itse pärjäämisen
eetoksen huippuun viemistä, vahvaa kilpailuhenkeä ja
jonkinlaista irrationaalista viettiä toimia. Toki tämä tuli mieleeni
panelistien puheenvuoroista ja yleisön kysymyksistä. Ollaan
kaukana mistään järjestelmästä tai politiikasta - yhteiskuntajärjestyksestä
puhumattakaan. Suurin voittaja on yksilö, joka oppii
luovimaan erilaisissa todellisuuksissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.01.2013 16:04 <credit> Todella sattuvasti sanottu.


oretan
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 07.01.2013, 14:09

Tuotto: -12.32 yks.

Palautus%: 79.80%

Panosten ka: 2.90 yks.

Vetoja: 21

Pisteitä: 44

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja oretan »

En ole ehkä kaikkein paras henkilö osallistumaan tähän keskusteluun kun amatööristatuksella vetojani vetelen. Näin ollen en pysty Oskarin alkuperäiseen kysymykseen vastaamaan, mutta monia mielenkiintoisia asioita tässä topicissa on ollut johon haluan tarttua. Ensinnäkin ammattilaisuus on itselleni ainakin osittainen unelma, mutta kaukainen asia se kuitenkin on. Tulee jos on tullakseen. Itse olen aloittanut "urani" pääasiassa isoilla sarjoilla, eli NHL, NFL ja NBA ovat pelivalikoimassa. Nämä tietysti siksi, että näihin sarjoihin suhtaudun erittäin suurella intohimolla ja mm. NBA:ssa ja NHL:ssa ottelut eivät painotu niin pahasti viikonlopuille kuin esimerkiksi eurofutiksessa.Muitakin syitä on tietysti useita, mutta yksi syy on myös se, että mahdollisen ammattilaisuuden koittaessa minun ei tarvitsisi miettiä panosrajoja. Pystyyhän noita muitakin sarjoja lyömään pinnylle isolla, mutta tarkoitan nyt lähinnä sitä, että joskus olen kuullut sellaisen ohjeen, että aloittelijoiden pitäisi aloittaa vedonlyönti mahdollisimman pienistä sarjoista. Siinä ohjeessa on varmasti perää, mutta olen valinnut tämän tien.

Kovin harva haluaa puhua rahasta, mutta minkälaisessa kassalla te ammattivedonlyöjät olette aloittaneet ammattiuran? Itse olen ajattelut niin, että jos joskus ryhdyn ammattilaiseksi, niin rahallinen tilanne pitää olla vahva. Periaatteessa yllättävän "pieni" kassa riittää ammattilaisuuteen, mutta sitten voi stressi olla ajoittain suhteellisen kovalla tasolla. Jos kassan saa kasvatettua "nollasta" vaikkapa 50 000 euroon niin siinä vaiheessa lahjat riittänevät suurempiin lukuihinkin, vaikka se päivätyö tai opiskelu siinä taustalla olisikin? Aikaahan se vie, mutta kuitenkin. Tästä tulikin mieleen, että minkäslaisella kasvukertoimella te ammattilaiset saatte kasvatettua kassaa kalenterivuoden aikana? Tietysti vaihtelu voi olla suurtakin, mutta noin keskimäärin? Niin ja minkä verran vetoja saatte vuoden aikana lyötyä? Pahoin pelkään, että kovinkaan monella ei ole suuria haluja näihin vastata, mutta kysyin nyt kuitenkin.

Valtavasta työmäärästä oli myös keskustela täällä ja sen olen kyllä heti huomannut, vaikka tätä touhua on enemmän tai vähemmän vakavasti harrasteltu vain muutamia vuosia. Paljon puhutaan matematiikan merkityksestä ja tietysti onhan siitä apua, jos siinä touhussa on lahjakas. Kuten tässäkin ketjussa on mainittu niin nuo tilastolliset asiat on kaikkien saatavilla ja itse näkisin asian niin, että lopulta hyvien ja loistavien pelaajien ero tulee muualta. Kuka osaa muuttaa ne pienet muuttujat numeroiksi (osittain matematiikkaa tämäkin) ja ymmärtää samalla, että kuinka keskiverto vedonlyöjä tähän asiaan reagoi. Periaatteessa voidaan puhua psykologiasta. Kuinka urheilija käyttäytyy pelikentällä ja kuinka tähän muutokseen reagoi toinen vedonlyöjä. Arviota tehdessä se loppusilaus on kuitenkin lähes aina tehtävä niiden tilastojen ulkopuolelta. Omasta vetohistoriasta voi kyllä etsiä niitä paikkoja missä niitä virheitä on tullut tehtyä, mutta tarkkaa paikkaa on lähes mahdoton paikantaa.

Taisi luiskahtaa vähän väärille raitelle tämä teksti, mutta piti päästä osallistumaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10887
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +461.31 yks.

Palautus%: 120.80%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1515

Pisteitä: 3349
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Neo kirjoitti:Olisi mukava lueskella muidenkin ammattilaisten kommentteja siitä, miten alalle on tultu (ja miten siellä on pysytty), kun topic on lähtenyt hyvään vauhtiin yllä olevilla kirjoituksilla. Etenkin Henkan panosta odotellessa!
Vittu. Nimi taas mainittiin, ja liian kovan kaverin toimesta.

Jakomäen yläaste (ala-astetta en käynyt, liian lahjakas) =>Vallilan amis (sähköputkimies) => Teku Bulevardilla (jäi kesken kun pitkävetolaput olikin kiinnostavampia) => Inttiin kelaperseeksi, 11kk (vitutti).

Ja vittu.

Sit joutu töihi (muistakaa te naperot, joutui). Varastoon. Palkka paska mut eikusta ylös päin. Myyjäks, ja eikusta taas ylöstä päin.
Sitten tuli isot pojat lahden toiselta puolen ja sanoi, että teidät on irtisanottu.

Hehee, Henri vain hymäili. RAHAA sataa ovista ja ikkunoista. 10K napsui ja mietin tässäkö se siima.

Koittakaa (lammpa ois jo toivoton tapaus) elättää kuuden hengen perhettä pelkällä talvi ja yu:lla.

Nyt haluan Neolta vastauksen kysymykseen, paljonko palkka siellä Norjan kutimossa on ja ottaako kakkimakikin virtuaalisesti perseeseen.

Vastauksen saaNee laittaa privana. ja jälkimmäiseen ihan miehenä, kraka kaulassa.

http://www.youtube.com/watch?v=j2ilU8TcEW0


Neo mä tykkään susta. Ei pelkästään sen takia kun on inssinaivot.

SIAT.!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22708
Paikkakunta: Tampere

Re: Ammattilaisuus

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Sain tuossa sähköpostin välityksellä vihaista palautetta edellisestä blogistani ja varsinkin kohdasta, josta ainakin eräs henkilö tuntui loukkaantuvan syvästi.

”Tiedän että moni on NBA-vetoja yrittänyt tehdä huonolla menestyksellä, niin varmasti näille wannabe-ammattilaisille on kova paikka, kun yksi kaveri painelee sen 6000 vetoa 105–106% palautuksella isoille markkinoille. Kuten kollegani heitä nimittää ”nimeään häpeäviksi” niin hypätkää tekin peesikelkkaan mukaan ja tehkää vähän ylimääräistä hilloa, ei se ole mikään häpeä. Harva riittää tällä alalla, mutta mikä tahansa onkaan päivätyönne, niin voitte ottaa hieman lisätuloja sen kateellisen kettuilun sijaan, kun kerran kaikki kirjoitukseni luette, kun jokaisen yksityiskohdankin tiedätte.”

Nyt kuulemma olen asettanut itseni kaikkien yläpuolelle ja on loukkaavaa kirjoittaa wannabe vedonlyöjistä, jotka tällä alalla ei riitä, koska miten minä KAIKKITIETÄVÄ voisin tietää, että kuka on ammattilainen ja kuka ei, sillä kaikille ei ole tarvetta TYRKYTTÄÄ omia olen oikeassa ja muut väärässä juttujaan, joka paikkaan.

Uskallan tehdä johtopäätökset, että nämä minulle ilman nimeään kettuilevat henkilöt eivät ole nähnytkään voittavaa vedonlyöntiä, koska:

1) Itse mielestäni en ole milloinkaan kritisoinut kanssavedonlyöjiä ilman syytä ja saamani viestit eivät ole sisältäneet muuta kuin suoranaista vittuilua, rakentava kritiikin määrä on ollut täysin nolla.

2) On helppoa nimettömänä, eri henkilöinä esiintyvänä ja useammasta paikkaa heittää kuraa niskaan. Mikä tähän on syy, sekö että annan ilmaisia voitollisia vihjeitä sekä pyrin poikkeuksellisen avoimesti kertoa ajatuksiani vedonlyönnistä ja toimintatavoistani, enkä vaan hehkuttamaan osumilla ja sendiä kuvia voittoslipeistä. Vaikea uskoa, että tämä haittaisi muita kunnollisia vedonlyöjiä. Lähinnä tulee mieleen huono olo joka pitää purkaa johonkin, huomion kalastelu, kateus tai yksinkertaisesti vittumaisuus.

3) Jokainen tosissaan vedonlyöntiä harrastava riippumatta onko ammattilainen, lisätuloja hankkiva vai vasta matkalla näihin varmasti on kiinnostunut kaikesta mahdollisesta informaatiosta mitä voi hyödyntää vedoissaan. Itse ainakin kunnioitan jokaista kollegaani, joka rehellisin menetelmin toimii, eikä tulisi mieleenkään heittää tyhjänpäiväistä kuraa heidän niskaansa. Maksullisella puolella saatan olla kriittisempi, mutta jos henkilö toimii minun mielestä reilujen toimintatapojen mukaan niin mielelläni heille kehut ja suositukset annan vaikka he periaatteessa kilpailijoitani olisivatkin.

Suurin osa saamastani palautteesta on ollut erittäin positiivista, joten kiitoksia niistä kaikille. Tälläiset negatiiviset provot eivät työhöni millään tapaa vaikuta, mutta hieman ihmetyttää ja panee miettimään, että mitä tälläisillä itkupilleillä päässä liikkuu ja mikä on heidän motiivinsa. Kaikille neganiiloille olisi itsensä kannalta järkevämpää koittaa tehdä työtä oman kehittymisensä eteen. Siinä vaiheessa, kun saa hyvän olon siitä kun muilla menee heikosti riippumatta omasta tilanteesta on kyllä joku pahasti pielessä. No annetaan nyt heillekkin jotain iloa päivää eli viime aikoina vihjaamani total-vihjeet ovat menneet surkeasti joten ehkä siinä jonkun suupielet virneeseen nostava tieto :wink:

Mitenkäs muuten muut oletteko missä määrin kohdannut tätä tyhjänpäiväistä kettuilua?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 33. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.01.2013 20:42 <OskarBetting> Juu, ei siltä näköjään voi välttyä täällä maailmassa. :D

31.01.2013 20:42 <OskarBetting> Jollekin on vaan liian kova paikka se, että oot voitollinen

31.01.2013 20:43 <OskarBetting> ammattilainen.

31.01.2013 20:43 <OskarBetting> Mulle tullut palaute on lähinnä mallia..

31.01.2013 20:44 <OskarBetting> "pentu yrittää leikkiä vedonlyöjää yms."

31.01.2013 20:44 <OskarBetting> Pitää vaan jättää nuo ihmiset omaan arvoonsa


Vastaa Viestiin