Tänään on 22.09.2019, 19:11.

KKO: PAF:n Internet-pelit laittomia

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

KKO: PAF:n Internet-pelit laittomia

Viesti Kirjoittaja TT »

Johan tuli uutinen. Tälle on varmaan hyvä laittaa oma topicci, kun kerran koskee Suomea.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/vasen/id7816.html

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:n Internetissä järjestämä vedonlyönti on laitonta, Korkein oikeus toteaa päätöksessään. PAF markkinoi alkuvuodesta 2000 Internet-vedonlyöntiä koko Suomessa. Mainonta oli suomenkielistä, ja yhdistyksen rahaliikenteen järjestelyt kulkivat suomalaispankkien kautta.KKO:n mukaan toiminta rikkoi Veikkauksen yksinoikeutta rahapelien järjestämiseen Suomessa.

PAF:n toimitusjohtaja, markkinointipäällikkö ja hallituksen puheenjohtaja tuomittiin arpajaisrikoksesta sakkoihin, joiden suuruus vaihteli 300:sta 4 000 euroon.

PAF on ilmoittanut pitävänsä KKO:n ratkaisua pettymyksenä. Yhtiö katsoo jäävänsä päätöksen vuoksi "passiiviseksi toimijaksi" eikä se pidä tällaista tilannetta suomalaisia kuluttajia hyödyttävänä seikkana.

- Valitettavasti vaikuttaa siltä, että KKO:n tuomio ei lopullisesti selvitä EU-oikeudellisia näkökohtia. Sen vuoksi asia viedään eteenpäin EU-komission arvioitavaksi, yhdistys kertoo Internet-sivuillaan.

YLE24, STT, Ylen Radiouutiset

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Jaahas, taitaa koskeakin pelkästään markkinointia

PAFin sivuilta:

--LEHDISTÖTIEDOTEET--

KKO:n tuomio takaisku PAFille 24.02.2005
KKO:n PÄÄTÖS. Ahvenanmaalainen peliyhtiö PAF sai takaiskun huomiota herättäneessä oikeustapauksessa, joka koski yhtiön internetpelejä vuosina 2000-2001.

Jo vuonna 2001 käräjäoikeudessa saamansa tuomion jälkeen PAF mukautti ja muutti toimintaansa muuttuneiden olosuhteiden mukaisesti. Manner-Suomessa vuosina 2000-2001 tapahtunut markkinointi on siten jo päättynyt.

KKO:n tuomion mukaan PAF ei kuitenkaan voi, samalla tavoin kuten esim. Veikkaus, markkinoida palvelujaan Manner-Suomessa. PAF jää siten passiiviseksi toimijaksi, mitä ei voi pitää suomalaisia kuluttajia hyödyttävänä seikkana.

KKO katsoo, että arpajaislakia on tulkittu sen ”yleisen sisällön ja tarkoituksen” pohjalta ja ”arpajaislain perustana oleville sosiaalisille näkökohdille” on annettu ratkaiseva merkitys. KKO ei ole pitänyt tärkeänä sitä tosiasiaa, että PAFin hallinto ja muu toiminta tapahtuu Ahvenanmaalla, arvioidessaan kyseessä olevaa toimintaa. KKO:n tuomio on tältä osin täysin vastakohtainen verrattuna Turun hovioikeuden 31.3.2003 asiasta antamaan päätökseen.

Valitettavasti vaikuttaa siltä, että KKO:n tuomio ei lopullisesti selvitä EU-oikeudellisia näkökohtia. Sen vuoksi asia viedään eteenpäin EU-komission arvioitavaksi. Komissio on jo aikaisemmin aloittanut selvitykset useiden muiden EU-maiden, mm. Ruotsin, Tanskan ja Saksan, pelilainsäädäntöjen soveltamisesta.

- PAF voi mielestämme palvella asiakkaita samalla tavoin kuin sen kansainväliset kilpailijat. Sen vuoksi aiomme kaikella todennäköisyydellä kääntyä EU-komission puoleen ja jättää valituksen KKO:n tuomiosta, Lars Porko toteaa.

Arpajaiskiista lyhyesti

Oikeuskiistan taustana on sisäministeriön Keskusrikospoliisille 24.5.2000 tekemä kantelu ja sitä seurannut poliisitutkinta, joka koski PAFin internetpelejä, joita valtionsyyttäjä piti Suomen arpajaislain vastaisina. Valtionsyyttäjä vei asian Ahvenanmaan käräjäoikeuteen syyskuussa 2001.

Käräjäoikeus katsoi lokakuussa 2001 että PAF oli syyllistynyt Suomessa arpajaisrikokseen markkinoimalla vuosien 2000 ja 2001 aikana internetpelejään liian voimakkaasti mm. mainostamalla mannersuomalaisissa joukkotiedotusvälineissä ja harjoittaen kampanjatoimintaa Suomessa.

Ahvenanmaalainen peliyhtiö valitti käräjäoikeuden tuomiosta Turun hovioikeuteen, ja 31. maaliskuuta 2003 hovioikeus vapautti yksimielisesti PAFin kaikista syytekohdista.

Tämän jälkeen valtionsyyttäjä Christer Lundström päätti anoa Korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Turun hovioikeuden antamaa PAF-päätöstä vastaan. KKO myönsi valtionsyyttäjälle valitusluvan 17. marraskuuta 2003.

KKO antoi asiassa tuomion 24. helmikuuta 2005.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5381
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +222.06 yks.

Palautus%: 104.47%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3170

Pisteitä: 4396

Viesti Kirjoittaja credit »

Veikkauksen sivuilta saksittua:
Veikkaus on suuri ja näkyvä valtakunnallinen mainostaja. Yhtiö käyttää tuotemainontaan vuonna 2004 noin 14,8 miljoonaa euroa, mikä on 1,2 prosenttia tavoitteeksi asetetusta myynnistä. Eniten käytetyt mediat ovat televisio ja sanomalehdet. Mainonnan suunnittelussa yhtiö käyttää kahden eri mainostoimiston palveluja. Mainonnan ohella myös sponsorointi ja pelikohdeyhteistyö ovat tärkeä osa yhtiön harjoittamaa markkinointiviestintää. Kokonaisuudessaan Veikkauksen markkinointikulut ovat noin 1,6 % liikevaihdosta.
Taitaa olla tuo 14,8 miljoonaa enemmän kuin koko PAFin urheilu-
vedonlyönnin vuosivaihto ... ei kovin kaunista, kun pienempää näin
hutkitaan sisäministeriön ja oikeuslaitoksen toimesta, vaikka pykälien
mukaan niukin naukin mennäänkin.

Olisi se vain nyt jo aika, että joku ulkomainen bookkeri reilusti avaisi
pelipisteen Suomeen ja käynnistäisi sen avulla oikeusprosessin, joka
lopullisesti kaataisi Veikkauksen monopolin ...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”