Tänään on 25.11.2020, 10:31.

USAn presidentti 2020

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

17.10.2020 15:16 <guessingames> 10/10 isointa betsiä markkinassa jossa iso raha betsaa Bidenille

Meinaatko että vedon absoluuttinen suuruus olisi tae sen positiivisesta odotusarvosta?

Biden / Trump -markkinallahan on ehdokkaiden kertoimet karkeasti 1,50 / 3,00.
Jos bidenin betsaaja uskoo saavansa vedolleen 10% odotusarvon, hän panostaa Kellyn kaavalla
pelikassastaan 20%.

Jos Trump -betsille joku löytää vastaavan odotusarvon (10%), hän panostaa samoja periaatteita noudattaen
5% pelikassastaan.

Kertoimista johtuen pienemmän kertoimen betsaaja panostaa automaattisesti 4x vastapuoleen verrattuna odotusarvojen
ollessa prosentuaalisesti yhtä suuret.

Tässä valossa on itsestäänselvyys, että absoluuttisesti suuret betsit menevät Bidenille.

Tämän kyllä pitäisi olla tällä forumilla ihan peruskauraa....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Frank Hyeena
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 16.10.2020, 07:59
Pisteitä: 20

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Frank Hyeena »

Silloin kun kertoimet olivat suurinpiirtein tasan Betfairilla iso raha betsasi Bidenia. Itse en ole isoa rahaa, mutta tein ensimmäisen Biden betsini Betfairilla kertoimella 1,99 syyskuun alussa.

Isolla rahalla on myös vaikeuksia betsata Trumpia, koska alle ykkösen odotusarvon betsejä ei lyödä. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.10.2020 17:32 <fouba> tää ylimielinen biden ränttäys alkaa käydä jo ärsyttävämmäks kun gyverin trump:D


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Statson kirjoitti:
17.10.2020, 10:04
Kysymys guessingamesille:

Jos A -luokan Pollsteri X tekee gallupin osavaltiossa Y otoksella 690 (likely voters, virhemarginaali 3,7 % -yks), ja
vastattaessa kysymykseen "ketä äänestäisit nyt?" saadaan seuraava tulos:

Biden 50%
Trump 47%
Ei kantaa 2%
Muu ehdokas 1%

Ja edelleen, kun kysytään, kuinka innokkaasti vastanneet seisovat ilmoittamansa valinnan takana ts. käyvät myös oletettavasti antamassa äänensä kyseiselle ehdokkaalle, saadaan kategoriassa "extremely excited" seuraavat lukemat:

Biden 45%
Trump 64%

tai kategorioissa "extremely excited" ja "very excited" yhteensä:

Biden 66%
Trump 83%

Ai niin, se kysymys.

Kumpi ehdokas voittaa osavaltion Y valitsijamiehet puolelleen ja onko näillä tiedoilla saatu äänestystulosarvio
virhemarginaalin sisällä vai sen ulkopuolella?

t. pää märkänä rahojaan historian suurimalla alikertoimella Trumpille painava tuulipukubetsari

Minulla ei ole kauheasti intressiä lähteä mihinkään foorumitappeluihin, eli yritän nyt vastata mahdollisimman epäprovosoivasti ja pyydän samaan hengenvetoon anteeksi jos kirjoitin aiemmin provosoivasti. Minusta on vain niin selvää, että fiksu raha tässä on Bidenin takana, että käytin termiä "tuulipukuraha Trumpin takana" vähän samaan tapaan kuin vaikka Veikkauksella tuularit painavat MM95-hengessä Suomea joka jääkiekko-otteluun kertoimista riippumatta. En tarkoittanut, että Trumpia betsanneet olisivat automaattisesti jotenkin tyhmiä (suuri osa heistä kylläkin lyö vetoa tunteella eikä järjellä, tätä efektiä ei ole Bidenin puolella koska hänellä näitä intohimoisia faneja ei käytännössä ole), ainoastaan että se veto on uskoakseni todella todella -------EV ja kertoimissa on suuri vääristymä. Jos vaikka ylikertoimen vetohistoriaani tonkii, niin voin luvata että sieltä löytyy jotain yhtä huonoja suorituksia, ihminen on erehtyväinen ja todella surkeita vetoja tässä tulee välillä itsekin ladottua. Viimeksi kolme päivää sitten löin NFL-kausivetoon pelaajaa tajuamatta, että tämä oli pelannut yhden ottelun kilpakumppaneitaan enemmän :oops:

Tätä "ovatko pollit väärässä" "onko 538:n malli väärässä" jne keskustelua nyt on käyty maailman sivu, mutta mielestäni Trump-betsarit ovat vähän liikaa takertuneet ajatukseen siitä että pollit ovat mahdollisesti väärässä eivätkä ihan hahmota isoa kuvaa. Jos nyt käytetään 538:a esimerkkinä, niin:

-Trumpin vaalivoiton todennäköisyys 12% eli kerroinraja 8.32
-Trumpin kerroin juuri nyt 2.76 eli implikoi yli 36% todennäköisyyttä

Näin ollen polleilla ja malleilla on varaa olla väärässä *paljon*, ja esimerkiksi omista analyyseistäni tässä ketjussa voi suurin osa olla aivan metsässä, ja vedot ovat silti +EV koska virhemarginaali on niin järjettömän iso. En ainakaan itse pysty nostamaan mitään teoriaa pollivääristymistä tämän edelle. Jos olisi tarjolla kohde "Onko republikaanien kannatus korkeampi kuin pollit väittävät", betsaisin tasakertoimilla innosta hihkuen Kyllä-vaihtoehtoa, mutta pollivääristymä ja kerroinvääristymä Trumpin suuntaan eivät ole toisensa poissulkevia asioita. Vaikka miten uskoo pollien valehtelevan, kannattaa ainakin pieni pintaraapaisu tehdä historiallisiin vääristymiin ja katsoa, miten massiivisesti niiden pitäisi olla pielessä jotta Trump voisi voittaa. Nimittäin vaikka kaikki osavaltiot heittäisivät yhtä paljon polleista Trumpin eduksi kuin 2016, Biden voittaisi silti.

Tiedän, ettei tämä varsinaisesti vastannut kysymykseesi extremely excited -äänestäjistä, jne. Siihen en osaa vastata, joten en aio teeskennellä osaavani. Jos jotain pitäisi yrittää raapustaa, niin varmaan mutuilisin siihen suuntaan että Trumpin äänestäjät nyt vaikuttavat kautta linjan aika paljon innokkaammilta ja jos nämä vaalit ratkaistaisiin desibelelillä, Trump veisi 99-1. Yli yhtä ääntä per henkilö ei kuitenkaan saa vaikka miten kovaa huutaisi. Mutta tämä voi olla aivan väärä teoria, ja ehkä Trump voittaa sitten vaalit. En ole väittänyt, että se mahdotonta olisi. Ainoastaan väitän, että tässä on nyt jokaisen maailman pollsterin (myös niiden right wing -medioiden) varaa olla pahasti väärässä ja silti Biden olisi suosikki, eli kertoimissa on vääristymä ja niillähän vedonlyöjä tilinsä tekee vaikka joskus itse veto sitten kusahtaakin. Sama juttu tämän Hunter Biden -gaten suhteen: Minusta vaikuttaa, että tämän merkitys pitäisi olla hyvin vähäinen ja markkina ylireagoi taas kerran tarjoten entistäkin parempia kertoimia Bidenille, mutta enpä asiasta oikeasti mitään ymmärräkään joten en lähde tätä faktana väittämään. Ostin tänään itse vähän lisää Bidenia kyseiseen mutuun perustuen, mutta en olisi varsinaisesti kauhean yllättynyt jos mutuni olisi väärässä ja Trumpin kerroin jatkaisi laskemistaan. Mieluummin ladon kuitenkin rahaa sisään tilanteessa, jonka kuvittelen olevan paras +EV spotti vuosiin kuin jätän latomatta, ja jos oma analyysi oli väärässä niin sitten oli ja rahaa se vain on (tuloni eivät ole kiinni vedonlyönnistä, olen tämän pariin kertaan sanonut ja toivon mahdollisten peesaajien tosiaan sisäistävän tämän).

Yksi huomio vielä liittyen polleihin: Moni virheellisesti luulee, että esimerkiksi 538:n malli perustuu suoraan pollien dataan. Ei perustu. 538:n mallilla jos vaalit olisivat huomenna, Trumpin mahdollisuudet olisivat 4%. Malli antaa koko ajan Trumpille aivan törkeästi eteen, ja näihin syihin lukeutuu muun muassa sisäänrakennettu oletus lokakuun yllätyksestä sekä pollivääristymästä. Oikeasti Nate on siis vielä paljon enemmän bullish Bidenin suuntaan, mitä varsinaiseen dataan tulee.

Jos olisi joku oraakkeli, joka osaisi meille aukottomasti kertoa, mikä on Trumpin oikea voitonmahdollisuus vaikka tänään, en suuresti yllättyisi jos lukema olisi enemmän kuin 538:n malli esimerkiksi sanoo. Mutta olisin aivan helvetin shokissa, jos se olisi suurempi kuin kertoimet antavat ymmärtää. Tähän kaikki minun kohdallani ainakin kulminoituu, mitä vetopäätöksiin on tullut. Lisäksi en ole vieläkään kuullut yhtään puolijärjellistä teoriaa, miksi Trump olisi tässä edes 30 prosentissa. Paljon olen kuullut teorioita siitä, miksi pollit olisivat väärässä, ja monesta olen osittain jopa samaa mieltä eli kyllä ne varmasti ainakin vähän ovatkin. Mutta en usko, että ovat tarpeeksi, ja Trump-betsarit keskittyvät nähdäkseni aivan järjettömän paljon tämän polliasian jänkäämiseen verraten siihen, miten isoista marginaaleista tässä puhutaan.

Summa summarum: Jos tähän debattiin pitäisi saada ratkaisu nyt, niin rauhanneuvottelijana ehdottaisin tällaista. Sovitaan, että pollit ovat väärässä ja republikaanien kannatus on jonkin verran polleja korkeampaa. Mutta sovitaan myös, että Trumpin kerroin on liian matala, koska sitä on ladottu suhteettoman paljon kaikkien virhemarginaalien ylikin.

Jotain luettavaa:

-Trump oli jo heinäkuussa niin pahasti perässä, ettei normaali polling error häntä pelasta, ja sen jälkeen tilanne on vielä synkentynyt pahasti
-2016 Trumpin voitto oli pollien virhemarginaalissa, toisin kuin nyt
-Mitä pollaajat ovat muuttaneet vuoden 2016 jälkeen ja mistä he ovat huolissaan nyt
-Kuinka 538:n malli oikeasti toimii, tätä suosittelen aivan kaikille
Statson kirjoitti:
17.10.2020, 17:02
17.10.2020 15:16 <guessingames> 10/10 isointa betsiä markkinassa jossa iso raha betsaa Bidenille

Meinaatko että vedon absoluuttinen suuruus olisi tae sen positiivisesta odotusarvosta?

Biden / Trump -markkinallahan on ehdokkaiden kertoimet karkeasti 1,50 / 3,00.
Jos bidenin betsaaja uskoo saavansa vedolleen 10% odotusarvon, hän panostaa Kellyn kaavalla
pelikassastaan 20%.

Jos Trump -betsille joku löytää vastaavan odotusarvon (10%), hän panostaa samoja periaatteita noudattaen
5% pelikassastaan.

Kertoimista johtuen pienemmän kertoimen betsaaja panostaa automaattisesti 4x vastapuoleen verrattuna odotusarvojen
ollessa prosentuaalisesti yhtä suuret.

Tässä valossa on itsestäänselvyys, että absoluuttisesti suuret betsit menevät Bidenille.

Tämän kyllä pitäisi olla tällä forumilla ihan peruskauraa....

En väitä, että vedon suuruus olisi tae sen odotusarvosta. Vastasin viestiisi, jonka mukaan 5e panoskaton limppibookkerin ruotsalaisten Trump-betsit tarkoittavat sitä, että tuulipukuraha ei ole Trumpin takana. Kun katsoo Betfairin (joka on noin ainoa paikka, missä oikeasti iso ns. investointiraha liikkuu) vetohistoriaa ja myyntilaitojen liikehdintää, vaatii kyllä aika paksuja värilaseja tulla muuhun lopputulokseen kuin siihen, että investointiraha painaa Bidenia ja tuularilaumat kontraavat ne vedot pieni napsu kerrallaan.

Ja kaikella kunnioituksella on kyllä aika koominen oletus, että panostamista tehtäisiin "automaattisesti" Kelly-kaavojen mukaan huomioiden, että valtaosa markkinalla olevasta rahasta on viihdepelaajilta. Yhtä hyvin tämän voisi kääntää niin, että kun kertoimet ovat 3 Trumpille ja 1.5 Bidenille, jokaista Trumpille lyötyä satasta kohden pitäisi löytää 200 Bidenille, jotta asetelma pysyisi edes sellaisenaan. Toisella puolella on laumoittain innokkaita betsaajia, jotka muistavat 2016 tapahtumat ja toteavat, että tässähän saa 200% tuotot rahoille, kun taas Bidenia on vaikeampi motivoitua betsaamaan kun mahdolliset voitotkin ovat niin paljon matalammat. Samasta syystä tähän on todennäköisesti luvassa aivan törkeitä vetosaumoja vielä vaalipäivänäkin, jos Bidenin voitto on käytännössä saleteissa mutta kertoimet laahaavat jossain 1.25 tasolla, kun Trump-laumojen vetoja on vain mahdotonta saada kontrattua.

Oma veikkaukseni on edelleen, että tästä tulee käytännön lumierä Bidenille. Mutta kyllä minäkin vähän huolestuneena esimerkiksi näitä Burisma-vääntöjä seuraan. Niistä kun en mitään ymmärrä, ja ei auta kuin odotella datan kehittymistä. On nimittäin aivan mahdollista sekin, että pollit kääntyvät vielä Trumpille paljon suotuisammiksi, kertoimet lähtevät laukalle Trumpin suuntaan ja sitten tässä vasta pinteessä ollaankin vetojen kanssa joita ei pääse edes seiftaamaan pois :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 22. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.10.2020 17:52 <Sentti> Iso hatunnosto siitä että jaksat kirjoittaa romaania toisensa jälkeen ja vääntää

17.10.2020 17:54 <Sentti> rautalangasta yhä uudelleen. Ylikertoimen parasta antia !


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

Kiitos vastauksestasi jäsen guessingames.

En haluaisi provota, mutta olihan siinä ajan henkeen sopiva ripaus joebidenismia. Eli varsinaista kysymystä
hieman sipaisten, ja sitten enemmän omaa mantraa.

En missään nimessä halua kuitenkaan vähätellä panostasi tähän keskusteluun. Olet perustellut seikkaperäisesti näkemyksesi vallitsevista voimasuhteista, minkä perusteella vetosi Bidenille ovat perusteltuja.

Loppujen lopuksi kysymys on siitä, mitä asioita kukin painottaa arvioissaan. Tästä emme tule saamaan aikaiseksi
konsensusta, joten kiitän sinua ajastasi ja asiallisesta keskustelusta. Itse sorruin pieneen provoiluun, myönnän ja pahoittelen. Näkemystemme oikeellisuus selviää 3-4.11. 2020.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.10.2020 18:44 <guessingames> Joo, ja ihan rehellisesti en tosiaan vastannut kysymykseen, koska ei minulla ole

17.10.2020 18:45 <guessingames> siihen vastausta. En analyysiäni todellakaan pidä aukottomana, mutta pitäydyn

17.10.2020 18:45 <guessingames> siinä mitä osaan (lue: kuvittelen osaavani) jossain määrin tulkita :)

17.10.2020 18:45 <guessingames> Voi siis hyvin olla, että ehkä esimerkiksi juuri nämä excited votersit olivat se

17.10.2020 18:45 <guessingames> viisasten kivi, jota kukaan ei nyt hoksaa, 2024 sitten muistellaan kuinka tyhmiä

17.10.2020 18:46 <guessingames> olimmekaan kun emme tätä tajunneet. En vain henkkoht usko, että se on kauhean

17.10.2020 18:46 <guessingames> todennäköistä, mutta väärässä olen ollut ennenkin ja voin aivan hyvin olla taas.

17.10.2020 18:47 <guessingames> Pahoittelut omistakin provoiluistani ja kiitos myös omasta panoksestasi. Ja

17.10.2020 18:47 <guessingames> itse ainakin lukisin tosi mielelläni kaikenlaisia teorioita siitä, miksi Trump

17.10.2020 18:47 <guessingames> voittaisi. Olen jo viikkoja etsinyt jotain exitiä, jolla myydä vedot pois ilman

17.10.2020 18:48 <guessingames> että vituttaisi suunnattomasti menetetty (teoreettinen) EV, koska ihan hyvät

17.10.2020 18:48 <guessingames> profitit niistä nytkin saisi ja stressi loppuisi siihen. Ei vain ole tullut

17.10.2020 18:48 <guessingames> vielä mitään vastaan ja etsinyt kyllä olen kovastikin.

17.10.2020 18:49 <guessingames> Lisäksi tässä on vielä sekin ihastuttava mahdollisuus, että Burisma / joku muu

17.10.2020 18:50 <guessingames> gate nostaa Trumpin oikeasti suosikiksi, ja sitten vasta onkin hauska olla sekä

17.10.2020 18:50 <guessingames> jumissa vetojen kanssa että Biden-betsiä ainoastaan noin koko maailmalle

17.10.2020 18:50 <guessingames> suositelleena :D Pitkät 2 viikkoa edessä...

17.10.2020 20:41 <Keijo98> Upeaa analyysiä molemmilta👍 tätähän vedonlyönti on, sen hetkiset arviot vs.

17.10.2020 20:46 <Keijo98> Kertoimet ➡️jos vääristymää niin lyödään. Olen mukana elämäni isoimmalla patilla

17.10.2020 20:48 <Keijo98> Ja hhyvä on veto,, osuminen on tietysti kokonaan toinen tarina 🙃

17.10.2020 22:44 <jupse> Statson onko mahdollista saada teiltä perusteluja, että minkä takia Trump on täl

17.10.2020 22:44 <jupse> lä kertoimella pelattavissa? Pahoittelut, mikäli sellainen jo edellisiltä sivuil

17.10.2020 22:44 <jupse> ta löytyy.


Julius
Jäsen
Viestit: 90
Liittynyt: 21.05.2012, 19:45

Tuotto: +20.71 yks.

Palautus%: 150.51%

Panosten ka: 6.83 yks.

Vetoja: 6

Pisteitä: 117

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Julius »

Biden kertoi tentissä että hänen poikansa on päässyt huumeista kuiville. Nyt uutiset (ei fake news) kertoo totuuden

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ONARD.html

Jenkit voi olla tyhmiä mutta eivät idiotteja ja nyt heräillään.

Trumpista 2.6

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.10.2020 22:25 <jupse> Eli nämä on perustelut millä Trump löytyy kertoimella 2.6 pelattavaksi?

18.10.2020 03:30 <guessingames> :D Pelionnea!

18.10.2020 09:48 <fouba> Biden lasit päässä nää saattaa kaikki vaikuttaa vaan hauskalta mut taas nousee D

18.10.2020 09:51 <fouba> Jossain vaiheessa täytyy tajuta ettei se voi olla pelkkää "tyhmää trump rahaa"

18.10.2020 10:03 <fouba> Paljon on trump-fanaatikkoja mutta paljon enemmän lienee äänestäjiä jotka eivät

18.10.2020 10:04 <fouba> sitä ääneen uskalla sanoa..

18.10.2020 10:05 <jupse> Näin puolueettomana yritän vain päästä kärryille, että minkä takia Trump on ylik

18.10.2020 10:05 <jupse> erroin.

18.10.2020 10:12 <fouba> Joo se ois kiva kuulla, mut en vakuutu naten rajakertoimiinkaan,

18.10.2020 10:12 <fouba> eiköhän se oo niinku yleensä jotta totuus on jossain siellä välillä

18.10.2020 11:58 <tommis123> Totuus on jossain siellä välillä. Jos Biden oikeasti olisi noin ylivoimainen

18.10.2020 12:00 <tommis123> suosikki, luulisi bookkerien pudottavan sen kertoimen jo sinne 1.1 tuntumaan


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

My Two Cents:

Kun polleista väännetään rajakertoimia ehdokkaille, tulisi miettiä mitä pollit ilmaisevat. Ensinnäkin ne ilmaisevat
vastaajien sen hetken ilmoittamia kantoja. Historiasta tiedämme, että pollikannatus on taipuvainen tasapäistymään
itse vaalipäivään mennessä, kuten nytkin trendi näyttäisi olevan. Lisäksi tiedämme. että ne viimeisimmätkin pollit
voivat ennustaa väärin, kuten v. 2016. Tämänhän moni muistaa. Tässä yksi seikka joka "sataa Trumpin laariin" nykykertoimien
valossa.

Miksi pollit sitten antavat vääriä tuloksia. Tähän on monia syitä: Väitetään, että jopa itse pollit olisivat tarkoituksellisesti manipuloituja antamaan vääriä tuloksia esim. tietyn demografisen, tai poliittisen ideologian omaavien ihmisten osuuden yliedustuksella kyselyissä. Tämä siitä syystä, että siten pyritään lannistamaan ihmisiä jättämään äänestämättä, "kun tää peli on kuitenkin jo hävitty". Tämä ilmiö nähtiin 2016 ja Brexit.

Tästä lannistamisstrategian olemassaolosta voidaan kiistellä, mutta itse olen vakuuttunut siitä, että sitä yritetään käyttää
halutun tuloksen saavuttamiseksi, mutta missä laajuudessa, siitä ei ole tietenkään näyttöä.

Paradoksaalisesti y.m. strategia, Main Stream Median kampanjoinnin "avulla" on kuitenkin tupannut ns. lävähtämään päin kasvoja ja johtanut täysin päinvastaiseen lopputulokseen (esim. 2016 ja Brexit). Taas Trumpin laari kolisee.

Merkittävin seikka on kuitenkin se mitä polleista löytyy tarkemmassa syynissä, mihin viittasin aiemmassa postauksessani
koskien äänestäjien sitoutumista kyselyissä kannattamaansa ehdokkaaseen. Kyseinen osavaltio on Florida ja Pollster on
Emerson. Yksinkertaisella matematiikalla, jossa Excitement Factor otetaan huomioon, Bidenin 3% -yksikön johto olisikin
- 7% -yksikköä (miinus seitsemän).

Nyt kysymys kuuluukin, onko tämä luotettavampi tapa arvioida ehdokkaiden kannatusta vaaleissa, kuin pelkkä
raakadataan luottaminen ilman suodattimia polleissa. Itselleni tämä on no brainer ottaen huomioon USA:n poliittisen tilanteen kahtiajakautumisineen:

Mielestäni kyselyissä Bidenia kannattaneet eivät itse asiassa kannatakaan Bidenia riittävän laajasti. Tämäkin selviää pollien
kyselyriveiltä. Moni ilmoittaa vastustavansa Trumpia, ja siksi kannattaa Bidenia polleissa. Onko Trumpin vastustaminen sitten
riittävä motivaattori äänestää Bidenia, onkin toinen juttu. Kyselyjen mukaan ei, koska Excitement Factor on Bidenilla
huomattavasti pienempi.

Tämä Excitement Factor näkyy selvästi myös ihmisten halukkuudessa osallistua Trump-Rallyihin vs. Bidenin tilaisuuksiin.

Se mikä tekee tilanteen mutkikkaaksi nyt, on lisääntynyt postitse tapahtuva äänestys, mikä taasen sataa Bidenin laariin, koska arvatenkin lipun sujauttamiselle postiin on matalampi kynnys kuin fyysiselle äänestyspaikalle vaivautumiselle.

Kaiken kaikkiaan epävarmuustekijöitä on aivan riittämiin, ja moni ratkaiseva osavaltio on so close. Varmuudella voi sanoa vain sen, ettei varmaa tai lähes varmaa voittajaa näissä vaaleissa ole.

Tämän päivän oletuksilla ja arvioilla vetomielessä 2. paras kohde mielestäni on:
USA - Presidential Election 2020 - Electoral College Vote H'cap - 100.5. (Betfair 1,78)

Tämän toteutumiseen vaaditaan vaa'ankieliosavaltioista Trumpille

A) Florida tai
B) 2 muuta vaa'ankieltä

Paras veto on Trumpin voitto Floridasta (Betfair 2,16), eikä missään nimessä PAKSULLA, koska epävarmuustekijöitä on riittämiin. Ainoa strategia. mitä voin oikeasti suositella, on veto Trumpin puolesta treidausmielessä laskeviin kertoimiin.

Kaikki hypetetyt Biden -vedot 1,60 -tyylisillä kertoimilla voi unohtaa samantien, vaikka jenssi ja pyysärikin vetää niitä.
He ovat todistettavasti menestyneet muilla aloilla, mutta epäilen heidän syvällistä USA -politiikan tuntemustaan.

Ja eikös se Pyysärikin Sijoitustiedossa ilmoita tuon tuosta nukkuvansa huonosti Biden -vetojensa kanssa?

Edit: muistin juuri, että tällaisen vedon olen lyönyt Betfairille:

USA - Presidential Election 2020 - Trump Electoral College Votes

* 240 - 269 @ Betfair 11,97 ja
* 270 - 299 @ Betfair 9,48

Tästä combosta siis about 5,30 @Betfair. Mitään tarkkaa rajakerrointa ei tässä tilanteessa tietenkään ole vedolle antaa, mutta
mutu sanoo, että osuu tuohon haarukkaan selvästi todennäköisemmin kuin kerroin vaatii (19%)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Statson, 18.10.2020, 13:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Frank Hyeena
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 16.10.2020, 07:59
Pisteitä: 20

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Frank Hyeena »

Statson kirjoitti:
18.10.2020, 12:40
Kaikki hypetetyt Biden -vedot 1,60 -tyylisillä kertoimilla voi unohtaa samantien, vaikka jenssi ja pyysärikin vetää niitä.
He ovat todistettavasti menestyneet muilla aloilla, mutta epäilen heidän syvällistä USA -politiikan tuntemustaan.

Ja eikös se Pyysärikin Sijoitustiedossa ilmoita tuon tuosta nukkuvansa huonosti Biden -vetojensa kanssa?
Itse betsasin Bideniä, kun näin ketkä betsaavat Trumpia. USA:n politiikasta ei tarvitse tietää mitään kunhan tuntee vedon vastapuolen. Nämä Trump hörhöt jotka olivat menossa kuuhun Bitcoinin kanssa muutama vuosi sitten ovat tasonsa näyttäneet.

Eiköhän Trump ole paljon enemmän hypetetty kuin Biden. Betfairin päämarkkinassa (next president) betsattu raha jakautuu: Trump 52%, Biden 43%, muut 5%.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 13:03 <tommis123> Keitä ovat Trump hörhöt ja miten he näyttivät tasonsa?

18.10.2020 13:10 <Frank Hyeena> Conor McGregorin betsaajat, robinhood janarit jne.

18.10.2020 13:20 <Keijo98> Öööh ottamatta kantaa muihin hörhöihin... bitcoin🚀 kyllä harmittaa tätä hörhöä

18.10.2020 13:22 <tommis123> Aijaa. Sitten lieneekin selvää että Trump ei vaaleja voita.


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

Frank Hyeena kirjoitti:
18.10.2020, 12:56
Eiköhän Trump ole paljon enemmän hypetetty kuin Biden. Betfairin päämarkkinassa (next president) betsattu raha jakautuu: Trump 52%, Biden 43%, muut 5%.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mistä hyeena nappaa tuon betsatun rahan jakautumisen ehdokkaiden kesken.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Frank Hyeena
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 16.10.2020, 07:59
Pisteitä: 20

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Frank Hyeena »

Statson kirjoitti:
18.10.2020, 14:09
Frank Hyeena kirjoitti:
18.10.2020, 12:56
Eiköhän Trump ole paljon enemmän hypetetty kuin Biden. Betfairin päämarkkinassa (next president) betsattu raha jakautuu: Trump 52%, Biden 43%, muut 5%.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mistä hyeena nappaa tuon betsatun rahan jakautumisen ehdokkaiden kesken.
Kirjaudut Betfairille ja napautat nimen edessä olevaa merkkiä (pitää olla kirjautunut, että toimii). Näyttää paljonko betsattu kyseiselle ehdokkaalle (€) ja paljonko betsattu koko kohteeseen (€), jonka jälkeen suorittamalla jakolaskun saa vastauksen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

Frank Hyeena kirjoitti:
18.10.2020, 14:23
Kirjaudut Betfairille ja napautat nimen edessä olevaa merkkiä (pitää olla kirjautunut, että toimii). Näyttää paljonko betsattu kyseiselle ehdokkaalle (€) ja paljonko betsattu koko kohteeseen (€), jonka jälkeen suorittamalla jakolaskun saa vastauksen.
Tätä arvelinkin. :lol:

En ala sua sen enempää valistamaan tässä asiassa, totean vain että olet ollut koko forumhistoriasi ajan erittäin
johdonmukainen kannanotoissasi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Frank Hyeena
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 16.10.2020, 07:59
Pisteitä: 20

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Frank Hyeena »

Statson kirjoitti:
18.10.2020, 14:27
Frank Hyeena kirjoitti:
18.10.2020, 14:23
Kirjaudut Betfairille ja napautat nimen edessä olevaa merkkiä (pitää olla kirjautunut, että toimii). Näyttää paljonko betsattu kyseiselle ehdokkaalle (€) ja paljonko betsattu koko kohteeseen (€), jonka jälkeen suorittamalla jakolaskun saa vastauksen.
Tätä arvelinkin. :lol:

En ala sua sen enempää valistamaan tässä asiassa, totean vain että olet ollut koko forumhistoriasi ajan erittäin
johdonmukainen kannanotoissasi.
Kerro nyt ihmeessä mikä on niin hauskaa ja valista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 14:45 <fouba> viewtopic.php?f=9&t=55582 tais olla tätä varten


dRUNk_fREEGlER
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: 11.02.2016, 16:52

Tuotto: +122.01 yks.

Palautus%: 118.81%

Panosten ka: 9.40 yks.

Vetoja: 69

Pisteitä: 59
Paikkakunta: Oulu

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja dRUNk_fREEGlER »

Vedonlyöntivihje: - USAn presidentin vaalit 2020 - To win state in Pennsylvania - peliaika päättynyt

kohde
To win state in Pennsylvania
veto
Republicans
kerroin
3.300 (coolbet)
panos
5 yks.

Vedonlyöntivihje: - USAn presidentin vaalit 2020 - To win state in Michigan - peliaika päättynyt

kohde
To win state in Michigan
veto
Republicans
kerroin
3.000 (bet365)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - USAn presidentin vaalit 2020 - To win state in New Hampshire - peliaika päättynyt

kohde
To win state in New Hampshire
veto
Republicans
kerroin
3.500 (bet365)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - USAn presidentin vaalit 2020 - To win state in Arizona - peliaika päättynyt

kohde
To win state in Arizona
veto
Republicans
kerroin
2.370 (bet365)
panos
4 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 16:12 <fouba> ainakin betfairilta kaikkiin parempaa tarjolla

18.10.2020 16:25 <Statson> jep, mutta aika niukasti tarjolla euroja. Lisäksi trendi on alaspäin

18.10.2020 16:27 <Statson> Kannattanee ottaa vähän pienemmälläkin, että saa eurojakin sisään, koska laskuss

19.10.2020 19:11 <dRUNk_fREEGlER> totta.Pari huom. Gallupit riippuu kysytäänkö ketä äänestät vai ketä naapurisi

19.10.2020 19:11 <dRUNk_fREEGlER> https://www.foxnews.com/politics/fox-ne ... ore-think-

19.10.2020 19:12 <dRUNk_fREEGlER> 12 keys to white house -menetelmän kehittäjä veikkaa bidenin voittavan

19.10.2020 19:14 <dRUNk_fREEGlER> mutta sen pohjalta kehitetty regressio malli arvio trumpin ääniksi 47,9%

19.10.2020 19:14 <dRUNk_fREEGlER> https://pollyvote.com/en/components/mod ... ite-house/

19.10.2020 19:15 <dRUNk_fREEGlER> Gallupien vääristymän osatekijä

19.10.2020 19:16 <dRUNk_fREEGlER> www.cloudresearch.com/resources/blog/el ... t-honesty/


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Tosi hyvä postaus, ja täytyy harmitella vielä kerran sitä, että tuli muistaakseni kärkkäästi muutama viikko sitten kuittailtua takaisin johonkin aiempaan viestiisi. Tässä olisi nimittäin voinut olla jo ajat sitten vaikka miten hedelmällistä keskustelua puolin ja toisin. Vaikka yritän alla argumentoida näkemyksiäsi toiseen suuntaan, niin haluan sanoa että lukisin tällaisia todella mielelläni vaikka joka päivä ja muiltakin vastapuolta betsanneilta. Tiettyjen nimimerkkien YouTube-videoista ja dementiahöpinöistä en saanut kauheasti irti, mutta hyvin perusteltuja Trump-näkemyksiä ei voi olla liikaa. Tuplapeukkua siis! :peukku:

Statson kirjoitti:
18.10.2020, 12:40
My Two Cents:

Kun polleista väännetään rajakertoimia ehdokkaille, tulisi miettiä mitä pollit ilmaisevat. Ensinnäkin ne ilmaisevat
vastaajien sen hetken ilmoittamia kantoja. Historiasta tiedämme, että pollikannatus on taipuvainen tasapäistymään
itse vaalipäivään mennessä, kuten nytkin trendi näyttäisi olevan. Lisäksi tiedämme. että ne viimeisimmätkin pollit
voivat ennustaa väärin, kuten v. 2016. Tämänhän moni muistaa. Tässä yksi seikka joka "sataa Trumpin laariin" nykykertoimien
valossa.

Viimeiseen lauseeseen asti samaa mieltä. Olen ainakin itse tämän kyllä ottanut myös huomioon analyysissäni: Jos Biden johtaa osavaltiota x esim. 52-42, niin en ole missään vaiheessa olettanutkaan että lopputulos olisi 52-42 vaan todennäköisemmin jotain 53-46 jne. Minusta vaikuttaa etukäteen hyvin todennäköiseltä että Trump tulee nykäisemään monessakin vaa'ankielessä itselleen tyyliin 3-4 pykälää kannatusta lisää. Sen sijaan pidän hyvin epätodennäköisenä, että Bidenin kannatus katoaisi ja Trumpilla olisi kovinkaan realistisia mahdollisuuksia saada Bidenille pollattuja ääniä itselleen (tätä ilmiötähän ei käynyt Hillaryllekaan). Oikeasti eri mieltä olen tässä vain kohdasta "nykykertoimien valossa", koska nykykertoimet näyttävät esimerkkinä Pennsylvaniaan Trumpille ~33% mahdollisuutta, ja suoraan polleja lukemalla Trumpilla olisi jotain 5-10%. Tätä polleissa nukkuvien Trumpistien efektiä lisäämällä voidaan minun papereissani päästä ehkä johonkin 25% mahdollisuuteen jos oikein optimistisia ollaan, mutta kertoimet ovat silti minun nähdäkseni hyvin selvästi vielä enemmän vääristyneitä toiseen suuntaan.

Lisään tähän kuitenkin, että vaikka tämä on sinänsä ehkä itsestään selvää, se on hyvä Bidenia betsanneiden pitää mielessä: Kannatus polleissa on tosiaan kannatus sillä hetkellä (+/- virhemarginaali), ja jos tarpeeksi isoa skandaalia rysähtää, niin se voi muuttua jyrkähköstikin. Jos vaalit olisivat tänään, sijoittaisin yhtään liioittelematta 100% omaisuudestani ja pankkilainan päälle Bideniin, koska Trumpin mahdollisuudet olisivat luokkaa 5% jos sitäkään. Mutta tilanteet voivat muuttua, ja syy miksi olen maltillisella ainoastaan 50% vetorollin panoksella (tämä oli siis sarkasmia) mukana on se, että ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun kannatuksessa tapahtuisi iso heilahdus juuri ennen vaaleja. Kyllä "Lokakuun yllätys" esimerkiksi on ihan syystä tunnettu käsite.
Miksi pollit sitten antavat vääriä tuloksia. Tähän on monia syitä: Väitetään, että jopa itse pollit olisivat tarkoituksellisesti manipuloituja antamaan vääriä tuloksia esim. tietyn demografisen, tai poliittisen ideologian omaavien ihmisten osuuden yliedustuksella kyselyissä. Tämä siitä syystä, että siten pyritään lannistamaan ihmisiä jättämään äänestämättä, "kun tää peli on kuitenkin jo hävitty". Tämä ilmiö nähtiin 2016 ja Brexit.

Tästä lannistamisstrategian olemassaolosta voidaan kiistellä, mutta itse olen vakuuttunut siitä, että sitä yritetään käyttää
halutun tuloksen saavuttamiseksi, mutta missä laajuudessa, siitä ei ole tietenkään näyttöä.

Paradoksaalisesti y.m. strategia, Main Stream Median kampanjoinnin "avulla" on kuitenkin tupannut ns. lävähtämään päin kasvoja ja johtanut täysin päinvastaiseen lopputulokseen (esim. 2016 ja Brexit). Taas Trumpin laari kolisee.
Minusta teoria pollien manipuloimisesta tarkoituksellisesti jommankumman ehdokkaan hyväksi ei ole itsessään kauhean uskottava, koska sekä right wing- että left wing -pollit antavat ~samoja tuloksia, ja pollstereita on vain niin käsittämätön määrä jotka eivät liity toisiinsa mitenkään, että manipulointi olisi todella vaikeaa. Yleisin teoria, mitä tähän liittyen kuulee on se, että vasemmistolaisten epäreilu paskiaismedia on manipuloinut pollit näyttämään suosikilleen liian hyviä lukemia. Tämä on aivan pähkähullu ajatus, koska antamalla Bidenille liian vahvan kannatuksen hyötyjä olisi Trump mainitsemasi 2016/Brexit-ilmiön takia, jossa demokraatit ja Brexit-vastustajat jäivät kotiin koska voittoa pidettiin varmana. Toisin sanoen liian hyvien Biden-lukemien pitäisi olla joku republikaanikampanjan masinoima ilmiö, ja huomioiden miten puolueellisia monet mediat ihan aidosti ovat Bidenin suuntaan, pikkuisen epäilen että tätä ei olisi huomattu. Jos nyt haluaa foliohatun laittaa päähän, niin ainoa teoria systeemaattisesta pollien käpälöimisestä mitä keksin on se, että media kokonaisuutena haluaisi pitää Trumpin virassa, koska Trump tuo näille enemmän klikkejä ja lehtimyyntejä jatkuvine skandaaleineen kuin tylsä ja harmaa Biden --> yritetään saada Bidenin äänestäjät jäämään kotiin. En nyt tällekään yli jotain kymmenesosapromillen todennäköisyyttä kyllä löydä.

Mutta (ja tämä on ihan painava mutta): Sen sijaan tämä sama efekti voi silti tapahtua ihan ilman mitään huijaustakaan, ja se on ainakin minulle varteenotettavampi huoli. Mitä varmemmalta Bidenin voitto näyttää, sitä todennäköisemmin aina useampi demokraatti jää kotiin (etenkin korona-aikana, kun ei sinne väkijoukkoihin niin huvita mennä jonottelemaan). Jos Bidenin kampanjatiimi saisi päättää, pollit näyttäisivät nyt suunnilleen tasatilannetta, ja vähän paradoksaalisesti nämä pollit kyllä satavat pikkuisen (paino sanalla pikkuisen) Trumpin laariin. Mielestäni Biden ei kuitenkaan ole niissä vielä tarpeeksi edellä, että merkittävää efektiä tulisi. Jos nyt ajatellaan jotain Kaliforniaa jonka Biden voittaa ~100% ajasta, niin siellä ihan varmasti jokunen jättääkin tästä syystä äänestämättä. Mutta jäävätkö Trumpin voittoa pelkäävät demokraatit toista kertaa kotiin jossain Pennsylvaniassa, koska Biden johtaa +7? En mitenkään jaksa uskoa.
Merkittävin seikka on kuitenkin se mitä polleista löytyy tarkemmassa syynissä, mihin viittasin aiemmassa postauksessani
koskien äänestäjien sitoutumista kyselyissä kannattamaansa ehdokkaaseen. Kyseinen osavaltio on Florida ja Pollster on
Emerson. Yksinkertaisella matematiikalla, jossa Excitement Factor otetaan huomioon, Bidenin 3% -yksikön johto olisikin
- 7% -yksikköä (miinus seitsemän).

Nyt kysymys kuuluukin, onko tämä luotettavampi tapa arvioida ehdokkaiden kannatusta vaaleissa, kuin pelkkä
raakadataan luottaminen ilman suodattimia polleissa. Itselleni tämä on no brainer ottaen huomioon USA:n poliittisen tilanteen kahtiajakautumisineen:

Mielestäni kyselyissä Bidenia kannattaneet eivät itse asiassa kannatakaan Bidenia riittävän laajasti. Tämäkin selviää pollien
kyselyriveiltä. Moni ilmoittaa vastustavansa Trumpia, ja siksi kannattaa Bidenia polleissa. Onko Trumpin vastustaminen sitten
riittävä motivaattori äänestää Bidenia, onkin toinen juttu. Kyselyjen mukaan ei, koska Excitement Factor on Bidenilla
huomattavasti pienempi.
Mitä kaavaa siis käytit tässä excitement factor -laskutoimituksessasi jolla pääsit -7:aan?

Se on ainakin minulle ollut selvää päivästä 1, että Trumpin fanit ovat paljon intohimoisempia ja Bidenia ei kannata sanan varsinaisessa merkityksessä juuri kukaan. Ei olisi edes kovin kummoinen kärjistys sanoa, että tässä on vastakkain demokraatit puolueena vs Trump henkilönä. Maa on kuitenkin jakautunut kahtia, ja nämä vastapuolet vihaavat toisiaan eikä kumpikaan äänestä toista puolta, vaikka oma puoli kärähtäisi mistä tai toinen puoli saisi aikaiseksi ihan mitä tahansa. En ehdi nyt kaivaa tätä, mutta olin lukevinani että polleissa 94% republikaaneista on ilmoittanut äänestävänsä Trumpia ja 96% demokraateista Bidenia (tuo parin pykälän ero menköön virhemarginaaliin). Kun lisätään se, että Trumpin *disapproval* työstään presidenttinä on jo 54% ja kasvaa edelleen päivä päivältä, niin eivät nämä excited Trump votersit ole siitä kulmasta kummoinenkaan factor, että Trump pääsisi ohi livahtamaan. Vaikka he innoissaan ovatkin, he eivät kuitenkaan voi monistaa itseään.

Minun nähdäkseni ei ole olemassa mitään dataa eikä myöskään yhtään järkevää syytä (pl. viime hetken hypoteettinen skandaali), minkä takia Bidenin polleissa valinneet vaihtaisivat Trumpiin, eli presidenttiin jonka viimeisen 4 vuoden toimintaa nämä eivät hyväksy. Ainoa uhkakuva on se, että Bidenin valinneet eivät taaskaan äänestä, ja Trump voittaa matalan turnoutin ansiosta ja tämä onkin niitä harvoja syitä, miksi Biden-betseistä on aina välillä edes vähän huolissaan. Nyt kaikki merkit viittaavat kuitenkin ainakin toistaiseksi jopa ennätysturnoutiin, ja silloin Trump olisi vailla mahdollisuuksia. Excitement factorilla hän voi voittaa, jos osanotto jää tarpeeksi matalaksi, mutta näitä hyvinkin excited-ihmisiä on kuitenkin lopulta niin vähän, että kun aletaan lähestyä 60% äänestysprosenttia Trumpin mahdollisuudet putoavat lähes nollaan. Vastaavasti jos äänestysprosentti jäisi esim. koronan takia esim 50%:een, Trump varmaankin voittaisi vaalit. Näitä turnout-ennusteita seuraan ainakin itse enemmän silmä kovana kuin polleja ja suosittelen muillekin.

Meni vähän sönköttämiseksi enkä jaksa editoida, mutta pähkinänkuoressa excitement factor on nähdäkseni oikeasti factor vain, jos vaaleissa on matala turnout. Toistaiseksi näyttää, että turnout on suurempi kuin vuosikymmeniin = Trumpille todella huono uutinen. Koronasta ja mahdollisista postiäänisuhmuroinneista Trumpille voi kuitenkin aueta vielä toivoa matalaksi jäävään prosenttiin.
Tämä Excitement Factor näkyy selvästi myös ihmisten halukkuudessa osallistua Trump-Rallyihin vs. Bidenin tilaisuuksiin.
Niin no, Bidenin tilaisuuksiin ei oteta ihmisiä koronan takia ja Trumpin rallyihin otetaan. En ota kantaa, onko tämä ollut Bidenilta hyvä strategia, mutta veikkaan että se kuuluisa puolueellinen vasemmistomedia ehtii tässä vielä muutamat otsikot räpsäytellä Trumpin rallyjen johdosta koronaan kupsahtaneista. Joka tapauksessa tämän perusteella ei voida päätellä excitement factorista (ja olen siis aivan samaa mieltä, että excitement factor itsessään on olemassa ja Trumpille etu) yhtään mitään vaan se on pelkkää silmänlumetta, joskin veikkaan että Trumpin yleisömeret ovat suurena syynä siihen, että kertoimet ovat niin vääristyneitä. Jos Bidenin tilaisuuksiin ei oikeasti haluaisi tulla kuin 5 ihmistä, niin sitten olisin huolissani :lol:
Se mikä tekee tilanteen mutkikkaaksi nyt, on lisääntynyt postitse tapahtuva äänestys, mikä taasen sataa Bidenin laariin, koska arvatenkin lipun sujauttamiselle postiin on matalampi kynnys kuin fyysiselle äänestyspaikalle vaivautumiselle.

Kaiken kaikkiaan epävarmuustekijöitä on aivan riittämiin, ja moni ratkaiseva osavaltio on so close. Varmuudella voi sanoa vain sen, ettei varmaa tai lähes varmaa voittajaa näissä vaaleissa ole.
Jep. Ennakkoäänestyksen (senhän voi tosiaan tehdä muutenkin kuin postitse, joskin republikaanit ovat monessa osavaltiossa tehneet kaikkensa tätä vaikeuttaakseen) vaikutuksen jos osaisi varmasti arvioida, voisi lyödä jo voittajan melkein lukkoon. Helppo myös keksiä teorioita molempiin suuntiin, ja olen itse pyrkinyt lähinnä olemaan ylianalysoimatta ja todennut vain, että koronamuuttujat lisäävät varianssia ja varmaan myös Trumpille voittoisia lopputulemia (ja myös Bidenille täydellisiä murskavoittoja). Tosiaan olen itse omissa papereissani jättänyt tämän huomiotta, mutta mielestäni aika hyvä teoria on kyllä se, että laajennettu ennakkoäänestys antaa laiskoille demokraateille mahdollisuuden äänestää vaivattomasti -> äänestysprosentti nousee ja Trumpin mahdollisuudet laskevat. Mutta yhtä lailla voisi myös sanoa, että vaalipäivä menee Trumpille aivan 100-0, kun pelokkaat demokraatit jäävät koronapeloissaan kotiin ja innokkaat Trump-fanit rynnivät laumoissa äänestämään. Parempi lienee siis toistaiseksi olla ottamatta tämän suhteen kovin rajusti kantaa mihinkään suuntaan.
Tämän päivän oletuksilla ja arvioilla vetomielessä 2. paras kohde mielestäni on:
USA - Presidential Election 2020 - Electoral College Vote H'cap - 100.5. (Betfair 1,78)

Tämän toteutumiseen vaaditaan vaa'ankieliosavaltioista Trumpille

A) Florida tai
B) 2 muuta vaa'ankieltä

Paras veto on Trumpin voitto Floridasta (Betfair 2,16), eikä missään nimessä PAKSULLA, koska epävarmuustekijöitä on riittämiin. Ainoa strategia. mitä voin oikeasti suositella, on veto Trumpin puolesta treidausmielessä laskeviin kertoimiin.

Edit: muistin juuri, että tällaisen vedon olen lyönyt Betfairille:

USA - Presidential Election 2020 - Trump Electoral College Votes

* 240 - 269 @ Betfair 11,97 ja
* 270 - 299 @ Betfair 9,48

Tästä combosta siis about 5,30 @Betfair. Mitään tarkkaa rajakerrointa ei tässä tilanteessa tietenkään ole vedolle antaa, mutta
mutu sanoo, että osuu tuohon haarukkaan selvästi todennäköisemmin kuin kerroin vaatii (19%)
Tässä mielestäni yleisesti tosi fiksun oloisia vetoja jos Trumpin puolta haluaa lyödä. Parempia ovat aivan varmasti kuin suora voitto. Minullakin on tuota Trumpin 270-299 pienenä hedgenä 10,5 tasolta, joskin eihän siihen nyt saanut kuin jotain rupioita sisään. Kuten pariin otteeseen taisin aiemminkin mainita, mielestäni parhaat saumat lyödä Trumpia tai hedgetä Biden-vetoja ovat must win -osavaltiot Trumpille joissa iso määrä valitsijamiehiä, näistä Florida se ilmiselvä ja seuraava varmaan sitten Pennsylvania (en silti nykykertoimilla koskisi pitkällä tikullakaan). Kaikenlaisia muita operaatioita minulla on hedgeämiseen myös vireillä, mutta ihan kaikkea ei pysty paljastamaan kun joutuu tuolla pörsseissä ronkkimaan vielä itsekin. Joka tapauksessa *jos* haluaa Biden-vetoja hedgettää niin osavaltiobetsit, äänimääräbetsit, ääniprosenttibetsit, tasoitusbetsit, voitetut valitsijamiehet, voitetut osavaltiot määränä jne ovat niitä mistä kannattaa lähteä, koska voi löytyä saumoja joissa hedge itsessään lähentelee breakevenia vaikka luultavasti pienen Trump-veron joutuukin maksamaan. Noin esimerkkinä Betfairilla on nytkin "seuraava presidentti häviää popular voten" 3.5, Trump häviää popular voten varmaan 95+ ajasta mutta joskus silloin tällöin saattaa löytää polun presidentiksi, eli tämä on kyllä paljon parempi veto kuin 2.5 suoraan voittoon. Etsivä löytää, kannattaa etsiä jos on pelko perseessä Biden-vedoista mutta itse en näe mitään erityistä syytä olla huolissaan.

Markkinamuutoksista: Trumpin kerroin on romahtanut! Pitääkö olla huolissaan?

En sen syvällisemmin lähde analysoimaan viimeisimpiä markkinamuutoksia, mutta veikkaan että tämä epävarmuus markkinoilla ja mahdollisesti jopa Trumpin kertoimien laskeminen edelleen jatkuu varmaankin to-pe-yön viimeisen debatin tienoille. Arvelen, että tällä hetkellä Trump-rahaa virtaa markkinoille, koska Burisma-gate saattaa nousta vielä Bidenille isoksi kompastuskiveksi (vrt. Hillaryn mailit), ja lisäksi nämä kuuluisat excited Trump votersit varmasti odottavat suosikkinsa hyökkäävän aiheesta Bidenin kimppuun viimeisessä debatissa kuin yleinen syyttäjä, Biden änkyttää siihen päälle muistamatta omaa nimeään, Trumpin vaalivoitto on sinetöity ja me hömelöt Biden-betsaajat saimme arvokkaan oppitunnin crooked demented old manin betsaamisesta. En lähde oikeasti ennustamaan Burisman tai debatin vaikutuksia, mutta aivan puhdas mutuveikkaukseni on, että debatti menee lopulta taas kerran ainakin odotuksiin nähden Bidenille, ja sen jälkeen loppuu Biden-kertoimien alennusmyynti ja markkinan epävarmuus markkinan korjatessa vihdoin isosti. Mutta tältä mutuilulta putoaa totta kai pohja sillä sekunnilla, jos Burismasta tai jostain muualta paljastuu jotain oikeasti Bidenille raskauttavaa, Biden saa koronan tai jotain vastaavaa. Kaikenlaista ikävää tässä voi vielä tapahtua, se on selvää. Mielestäni markkinalla kuitenkin jälleen kerran näkyy sama ilmiö mitä on ollut havaittavissa, eli excited Trump votersit ovat excited jokaisesta pienestä käänteestä ja rahaa sataa Trumpin voitolle. Sinänsä tässä on ihan oikeita syitä olla vähän huolissaan Biden-vedoista, muttei kuitenkaan siinä mittakaavassa kuin markkina korjasi, eikä varsinkaan siinä suhteessa miten väärässä markkina on "oikeisiin" todennäköisyyksiin nähden. Voihan se olla, että sieltä jysähtää maanantaina pommi ja FBI laukaisee tutkinnan Bidenia vastaan tms, ja sisäpiiriraha siellä ostelee jo Trumpia. En vain mitenkään saa tälle kovin korkeita todennäköisyyksiä, ja markkina yliarvostaa näitä skenaarioita jälleen kerran isosti. Kuten ihan alusta asti, toistelisin edelleen kyllästymiseen asti tätä samaa mantraa joka ehkä sitten koituu vetorollieni turmioksi: Virhemarginaali kertoimissa vs. pollit ja mallinnukset on vain niin iso, että tässä on varaa ihan hyvät prosentit antaakin kaikenlaisille mustille joutsenille ja rahat menevät Bideniin tosi hyvissä silti.


Kerroinrajoja osavaltiobetseihin

Osavaltiovetoihin virittelisin jotain tämän tyylisiä kerroinrajoja Trump-betseihin, mutta jos on omalle mielenterveydelleen liian isosti Bidenin kelkassa niin ei minusta nyt ihan hirveän väärin olisi pikkuisen ottaa -EV:llä varmistusta.

Michigan 7-10
Wisconsin 7-10
Pennsylvania 7-9
New Hampshire 7-9
Florida ~3 (jos tosi isosti Bideniä, tässä antaisin ekana vielä enemmän ev:tä pois, koska Trumpille niin must-win)
Arizona ~2.8

Ts. jos ei olisi jo niin isolla Bideniä joka kategoriassa, puskisin näihin nyt aivan helvetin isolla demokraatteja. Yleensä vedonlyöjät etsivät isoja kertoimia, joilla saa ns. kunnolla vastinetta sijoitukselle, mutta itse ainakin pitäisin melkein mehukkaimpana mahdollisena sijoituksena jotain 85-90% ajasta osuvia 1.35 tyylisiä kertoimia. Tietty Bidenin suora voitto nyt on vielä paljon mehukkaampi, koska pinnat voitolle käytännössä samat ja kerroin isompi, mutta miinuspuolena muuttujia myös enemmän.

Täältä voi muuten seurailla ennakkoäänestyksen kehittymistä niissä osavaltioissa, jotka sitä raportoivat. Tätäkään ei missään tapauksessa kannata ylianalysoida, ja esimerkiksi Pennsylvaniassa äänivyöry demokraateille (tällä hetkellä 510k-116k) ennakkoäänissä oli täysin odotettu. Se, mitä kannattaa seurata on kokonaismäärät, mitä ääniä napsuu. Jos nimittäin tarpeeksi ropisee ennakkoääniä 5:1 suhteessa, niin vaalipäivän äänestäjät loppuvat Trumpilta kesken. Vielä tämän hetken lukemat eivät kerro mitään kuin korkeintaan sen, että ainakaan vielä ei ole syytä epäillä PA:n ennustusten luotettavuutta. Floridassa sen sijaan näyttää demokraateille huonommalta, ja jos jonkun osavaltion haluaa löytää jossa ensimmäisenä pollit ovat väärässä niin totta kai Floridassa, missä muuallakaan.
Ja eikös se Pyysärikin Sijoitustiedossa ilmoita tuon tuosta nukkuvansa huonosti Biden -vetojensa kanssa?
Minä ainakin nukun, hullun hommaa tämä on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

guessingames kirjoitti:
18.10.2020, 17:49
paljon tekstiä
Luin ja ymmärrän tulokulmasi, muutama kommentti:

Pollien vääristymiseen liittyen, en tietystikään tarkoittanut, että niiden manipulointi olisi se suurin syy, vaan rikkana
rokassa. Se, että liioiteltu johtoasema polleissa kääntyykin "autettavaa" vastaan on tästä selvä todiste. Mutta täytyy
muistaa, että fundamentalistinen pollsteri ei aina ymmärrä tekojensa seurauksia.

Yksi olennainen asia polleista vielä. Kuten niiden suuresta hajonnasta voi päätellä, osan täytyy olla väärässä ihan
osaamattomuuttaankin (v. 2016 enemmistö ihan pihalla). Presidenttiehdokkaiden tiimithän teettävät koko ajan polleja
omia tarkoituksiaan varten, koska haluavat mahdollsimman tarkkaa ja luotettavaa tietoa siiitä, missä mennään, että
osaavat sijoittaa panoksensa sinne missä niillä on suurin mahdollinen hyöty. AInakin Trump-tiimi tekee.

Kellyanne Conway, joka toimi Trumpin kampanjapäällikkönä 2016 tiesi tämän varsin hyvin. Kun Trump ilmoitti
kampanjapysäkeistään 2016, saivat Trump ja Conway Mainstream Medialta epäuskoisia naurunhörähdyksiä ja
suoranaista ivailua (yllätys) vääriin kohteisiin satsaamisesta.

Ulkoa muistellen kaikki Clintonille etukäteen varmat osavaltiot, joihin Trump Conwayn suosittamana kohdisti panoksensa kääntyivät Trumpille. "What happened" ihmeteltiin demaripiireissä ja Killary Clinton ihmettelee vieläkin.

Tähän liittyen tällainen tuli vastaan:

Jen O'Malley Dillon, Joe Biden's campaign manager, cautioned supporters against complacency, pointing to uncertain polls and lessons learned from Trump's upset win in 2016.

"[T]he reality is that this race is far closer than some of the punditry we’re seeing on Twitter and on TV would suggest," Dillon wrote in the memo obtained by Fox News.

Dillon cautioned that polling showing Biden ahead may not be accurate
“We cannot become complacent because the very searing truth is that Donald Trump can still win this race," Dillion wrote, "and every indication we have shows that this thing is going to come down to the wire."

https://www.foxnews.com/politics/biden- ... l-win-this

Eli ei siellä löydy kovasti luottoa polleihin sielläkään. Neck-to-neck mennään todellisuudessa useassa osavaltiossa, jotka
pollit ovat jo testamentanneet Bidenille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Ei ne kyllä ole neck-to-neckiä lähelläkään. Jos Bidenin kampanjamanageri olisi vastannut jotain muuta kuin noin, äijä pitäisi ampua kuuhun. Kaikki tietävät, että ainoa syy 2016 vaalitappioon oli demokraattien äänestyslaiskuus. Toiston pelossa en pitäisi kovin järkevänä sanoa, että joo isossa johdossa ollaan ja ei syytä pelkoon.

Hillary, tai pikemminkin demokraattien kampanjakoneisto, teki 2016 todella typerästi. Ruostevyöhykkeellä ei käyty kaikissa osavaltioissa lainkaan, kun Trump kävi 5-6 kertaa. Se oli käsittämätön moka ja omaa ylimielisyyttä, mutta silti Trump voitti vain jollain 0,6% eroilla. Hyvä puoli mokassa on se, että kun se on kerran tehty se on ymmärretty ja samaa ei uudestaan tapahdu (voi Trump edelleen ruostevyöhykkeen voittaa, mutta eri syystä). Tällä kertaa Bidenillakin on ruostevyöhykkeellä kovat piipussa, ja ensi viikolla sinne on lähdössä Obamakin kiertämään. Vähän eri meininki kuin Hillaryn aikoihin ja mitään kiviä ei jätetä kääntämättä. Pitäisin lähes ihmeenä, jos tätä alle prosentin marginaalia ei saataisi kurottua umpeen, etenkin nykyisillä +10 lähentelevillä pollauksilla joissa Bideniä äänestävät ovat nousseet polleissa n. 5 yksikköä viime kerrasta.

Kunpa jostain saisi tasoitusbetsejä osavaltiovetoihin, läimisin todella mieleläni jotain Biden -3 sinne sun tänne sopivilla kertoimilla.

Jos haluaa yrittää analysoida sitä, miten molempien kampanjoiden war roomit oikeasti analysoivat tilanteen, niin kannattaa seurata rahaa. Se on melkoista shakkia, ja demokraatit ovat pahasti niskan päällä. Trumpin kannatus on syöksynyt myös hänelle "varmoissa" osavaltioissa niin paljon, että demokraatit ovat päässeet hyökkäämään esimerkiksi Teksasiin, Georgiaan jne, ja Trump joutuu puskemaan resursseja sinne. Viime viikolla Trump joutui vetämään vaalimainoksiaan pois ruostevyöhykkeeltä, kun budjettia oli pakko kanavoida Teksasiin sun muualle. Bidenilla on iso etu kassan suuruudessa, ja kun demokraatit ohjaavat panoksiaan johonkin missä Trumpilla on enää pieni etumatka (Trumpin kannalta valitettavasti näitä osavaltioita alkaa olla pitkä lista), Trumpin on pakko kipittää perässä ja se on aikaa, rahaa ja resursseja pois niiden pakollisten osavaltioiden voittamisesta.

Näitä(kään) ei silti kannata ylianalysoida. Kun tieto Obaman lähtemisestä Pennsylvaniaan Bidenin tueksi tuli ulos, eräskin innokas Trump-betsari esimerkiksi totesi, että no niin, demokraatitkin ovat nyt selvästi huolissaan Pennsylvaniasta kun piti Obamakin kaivaa naftaliinista, betsaanpa Trumpia (kolminkertaisella alikertoimella) voittamaan Pennsylvanian! Ei sillä, tämä on ihan mahdollinen näkemys. En kuitenkaan ymmärrä, miten osavaltion molemmilla kerroilla pystyyn voittanut Obama kampanjoimassa Bidenin puolesta olisi nettona mitään muuta kuin positiivinen asia Bidenille, oli syy sen takana sitten mikä tahansa. Ja eiköhän todennäköisin syy ole se, että Pennsylvania on se viimeinen vaa'ankieli, joka Trumpin on pakko voittaa, ja nyt ei anneta sille pienintäkään mahdollisuutta ja vedetään mieluummin överiksi kuin otetaan 2016 fiasko uudestaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1498

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja skasi »

guessingames kirjoitti: Kannatus polleissa on tosiaan kannatus sillä hetkellä (+/- virhemarginaali), ja jos tarpeeksi isoa skandaalia rysähtää, niin se voi muuttua jyrkähköstikin.
Voi miettiä kuinka kannattavaa on näiden pollien perusteella tehtyjen simulaatioiden pohjalle perustaa omat arviot => rajat => panokset => vedot. ¯\_(x)_/¯

Demokraatit ovat olleet tammikuusta asti pinteessä. Etsivät vapaudu vankilasta korttia käytännön kirjaimellisesti. Miksi? Koska Trumpin tiimillä on arkaluontoista materiaalia vastapuolen edustajista. Trumpin tiimin strategia on sama kuin 2016. Paljastaa hiljalleen näitä materiaaleja vaikuttakseen äänestäjiin ja tulokseen. Hiljalleen, koska jättää vähemmän aikaa ja tilaa kumota väittämiä ja enemmän aikaa panikoida oman strategian kanssa.

Mitä yritän sanoa? Että pollit jotka ovat tehty ennen näitä paljastuksia eivät välttämättä kuvasta kovin hyvin lopullista arviota. Peruskauraa vedonlyöjille. Päätöskertoimeen on ladattu "kaikki mahdollinen" informaatio ennen aloituspotkua. Earlyistä löytyy usein isoja virhearvioita.

Vielä simulaatiosta. Datan näyttäessä vahvaa demokraattikannatusta, simuloimalla ko. data 40,000 kertaa toistat tätä virhettä 40,000 kertaa. Olettaen siis, että alkuperäinen data sisältää virheen. En ole analyysityökaluja, polleja enkä simulaatiota vastaan. Ne ovat hyviä ja käyttökelpoisia työkaluja. Mutta ainoastaan työkaluja. Jos alkuperäinen data on virheellistä tai huonolaatuista, ei parhaatkaan työkalut poista tätä virhettä. Toki aina voi smoothailla.. milloin ollaan jo mutuilun puolella. Huonoimmassa tapauksessa vääristyneen datan perusteella tehtyjen simulaatioiden perusteella tehdään yli-innokkaana kertaluokkaa suurempia virhearvioita ja panostuksia kun kuvitellaan löytävän huomattavaa valueta sieltä missä sitä ei todellisuudessa ole koskaan ollutkaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

skasi kirjoitti:
18.10.2020, 19:10

Demokraatit ovat olleet tammikuusta asti pinteessä. Etsivät vapaudu vankilasta korttia käytännön kirjaimellisesti. Miksi? Koska Trumpin tiimillä on arkaluontoista materiaalia vastapuolen edustajista. Trumpin tiimin strategia on sama kuin 2016. Paljastaa hiljalleen näitä materiaaleja vaikuttakseen äänestäjiin ja tulokseen. Hiljalleen, koska jättää vähemmän aikaa ja tilaa kumota väittämiä ja enemmän aikaa panikoida oman strategian kanssa.
Aika vahva väite huomioiden, että Joe Biden ei ollut tammikuussa edes suosikki nousemaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi. :lol:

Aika hiljaista on myös ollut näiden arkaluontoisten shokkipaljastusten kanssa huomioiden, että ihmisillä on käsissään 51 miljoonaa ennakkoäänilipuketta jotka he voivat pudottaa millä hetkellä hyvänsä ja 11 miljoonaa on jo äänestänyt. Voin luvata, että jos siellä joku oikeasti iso skandaali olisi tiedossa, se olisi kerrottu aikapäiviä sitten. Tähän mennessä ainoa vuotanut shokkipaljastus oli lähtökohtaisesti tasoa tabloid-jutut. Voi tietty olla, että ihan oikeasti paljastuu Bidenin olevan todella korruptoitunut, mutta mikään ei kyllä siihen erityisesti viittaa. Kyllä sille voi jotain prosentteja antaa, mutta ei esittämässäsi mittakaavassa. Ja vaikka sieltä vielä oikeasti paljastuisi jotain niin että sen noteeraisi joku muukin kuin Trump-mediat, niin sen pitäisi vielä vaikuttaa ääniinkin todella isosti että asetelma kääntyisi päälaelleen, ja siihen ei pari epämääräistä lahjuspussukkaa Ukrainasta tai Bidenin pojan crackin polttelut riitä. On se mahdollista, mutta ei todennäköistä, ja väitteesi siitä että demokraatit olisivat olleet tammikuusta asti pinteessä tai olisivat edes nyt ovat kyllä aivan järjettömiä.

Ja jos tämä kuulosti liian jyrkältä, niin on tämä minullakin varmaan suurin syy siihen, miksi Trump voisi vielä voittaa. Tässä ne ovat hatusta heitetyillä todennäköisyysarvioilla:

-Burisma-gate / joku muu musta joutsen kuten Bidenin korona 5-8%
-Matala äänestysprosentti (koronaefekti tai republikaanien onnistunut äänestämisen vaikeuttaminen / äänien hylkääminen jollain tuomaripäätöksellä) 3-5%
-Biden mokaa viimeisen debatin täysin 1-2%
-Radikaali pollausvirhe 1-2%
-Demokraatit jäävät taas kotiin ~1%
-Joku muu mitä en hoksaa ~1%

Näitä nyt voi ruuvata vaikka mihin suuntaan, mutta aika kaukana ollaan republikaanien niskalenkistä, kun oma ehdokas vaatii voittoon pyöreästi ihmeen ja ainakaan vielä ei ole burismakaan pahemmin räjähdellyt silmille vaikka sitä on tutkittu FBI:n toimesta jo viime vuodesta lähtien, kyseinen läppäri on FBI:n toimesta jo tutkittu eikä sieltä mitään löytynyt, ja koko tarina on muutenkin niin käsittämätön että aika paljon pitää tapahtua että siihen voi ei-punalasein oikeasti uskoa.
Päätöskertoimeen on ladattu "kaikki mahdollinen" informaatio ennen aloituspotkua. Earlyistä löytyy usein isoja virhearvioita.
Miksi luulet, että tässä on Bidenia pelattu? Koska viime hetkeen asti odottamalla todennäköisesti saat paljon huonompia kertoimia.
Vielä simulaatiosta. Datan näyttäessä vahvaa demokraattikannatusta, simuloimalla ko. data 40,000 kertaa toistat tätä virhettä 40,000 kertaa. Olettaen siis, että alkuperäinen data sisältää virheen.
Häh? Saat tämän kuulostamaan siltä, että virhe jotenkin kertautuisi simulaatioita tehdessä. Seuraavassa oppitunti siitä, miten simulaatiot toimivat: Annetaan tietyt parametrit, eli yksinkertaistetusti vaikka noppa, jossa on kuusi sivua. Sitten simuloidaan 40 000 nopanheittoa ko. parametreilla. Jos parametreihin laitetaan painoja (eli vaikka Biden voittamaan 85% ajasta, eri varianssitekijöitä ja siihen jonkinlaista keskihajontaa), saadaan 40 000 tulosta jolloin osan ajasta toinen voittaa ja osan ajasta toinen. Mutta eivät ne painot siellä mitenkään kertaudu, niin että jokainen simulaatio olisi aina edellistä enemmän pielessä.

En tiedä tarkoititko tätä, mutta en ainakaan ymmärtänyt mikä tässä oli se juju. Jos parametrit ovat virheelliset, ei kai kukaan tosissaan ole missään vaiheessa luullut että virheellisillä parametreilla simuloiminen jotenkin korjaisi tämän virheen?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 21:02 <skasi> Tohon loppuun: mistä näitä tietää. Kaikenlaista ihmiset luulevat.


Frank Hyeena
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 16.10.2020, 07:59
Pisteitä: 20

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Frank Hyeena »

Pyysingillä 144 000 € Bidenille. 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 20:28 <Statson> A-ha, on se kova


skasi
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1498

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja skasi »

Mietin miksi Bloomberg/demokraatit ovat valmiita maksamaan miljoonia siitä hyvästä, että vangit Floridassa saadaan äänestämään. Tai miksi koko valtamedia on neljän vuoden ajan yrittänyt kammeta Trumpia virastaan siinä onnistumatta. Ei kuulosta kovin itsevarmalta. Tähän siis viittasin panikoinnilla tammikuusta alkaen. Ei ne varmaan tekisi tätä jos tietäisivät voittavansa.

Päästääkö demokraattien omistuksessa olevat valtamediat itselleen vahingollisia paljastuksia julkisuuteen? Ei tietenkään. Tästähän koko Trump paha/fake news taistossa on kyse. Huhut kertoo Bidenin perheen vastaanottaneen lahjuksia kiinalaisilta ja muuta ikävää. En tiedä miten kulma "kansallinen turvallisuus" astuu tässä kuvaan, mutta jos väitteet pitävät paikkansa luulisi poliisin/viranomaisten estävän virkaan astumisen? Vai onko tämä vain bluffia Trumpin kampanjan toimesta? Erittäin raskaita syytöksiä joten luulisi poliisin/viranomaisten syyttävän näitä huhujen levittäjiä kunniallisten demokraattien mustamaalaamisesta? En tiedä enää.

IMO: Suht selvää tässä vaiheessa, että demokraatit ja Kiina ovat kimpassa keskenään ja Trump boikotoi tätä heidän suunnitelmaa (siirtää tehtaita/valmistusta Intiaan mm.) Ja Kiina/demokraatit tekevät kaikkensa päästäkseen valtaan. Paljon tässä on pelissä nimenomaan USD rahapainokoneen kahvan hallitsijasta. Näiden aiheiden merkitys ja kokoluokka ovat niin valtavia, että 154 milj. € pelivaihdon Betfair kohde on pienen pieni pisara valtameressä. Mulla ei ole tässä lanttiakaan kehissä ja kiinnostaa vain maaiman suunta. (Puoleni lienee tässä vaiheessa selvillä, ei oikein houkuta ajatus Kiinan 'hallitsemista' Yhdysvalloista.)

Toisin sanoen: Nää mun tekstit on puolueellista huuhaata ja panostakaa niin paljon kuin pystytte Bidenille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 20:58 <HR Juz> Offtopic mut Trump ja Putin kimpassa parempi ku Kiina ja Biden?

18.10.2020 21:00 <guessingames> Ei pitäisi kyllä lähteä näihin vääntöihin, mutta jos kerran linja on taas että

18.10.2020 21:00 <guessingames> salaliittoteoriat ok niin olkoon sitten.

18.10.2020 21:00 <guessingames> FBI oli jo varoittanut valkoista taloa, että Giuliania todennäköisesti

18.10.2020 21:01 <guessingames> targetoidaan vaikuttamaan Venäjän toimesta. Nyt FBI on aloittanut tutkinnan

18.10.2020 21:01 <guessingames> näihin "raskaisiin syytöksiin" (julkaistu vain Trump-medioissa) liittyen.

18.10.2020 21:01 <guessingames> Mutta arvaatko vielä mitä tutkitaan? Ei Bidenin sekaantumista mihinkään, vaan

18.10.2020 21:02 <guessingames> Giulianin toimia, jossa tämä olisi toiminut tietämättään tai tietäen

18.10.2020 21:02 <guessingames> venäläisten vaikuttamisyrityksen mannekiinina.

18.10.2020 21:02 <guessingames> https://apnews.com/article/election-202 ... fb2716286d

18.10.2020 21:03 <guessingames> Tällä varmaan saa muutaman vihaisen trumpistin kimppuunsa, joten lisättäköön

18.10.2020 21:03 <guessingames> että minulle on henkkoht aivan sama, onko Biden tai Trump sekaantunut mihinkin,

18.10.2020 21:04 <guessingames> lyön vain vetoa ilman poliittista agendaa. Vastasin ainoastaan skasin viestiin,

18.10.2020 21:04 <guessingames> joka on kauniisti sanottuna aika irrallaan todellisuudesta.

18.10.2020 21:05 <guessingames> Toki on mahdollista, että Bidenista dirttiä löytyy, mutta tässä vain esitettiin

18.10.2020 21:05 <skasi> Ei noista puhtaita ole kukaan, ja Giuliani on tunnettu propaganda tyyppi.

18.10.2020 21:06 <guessingames> asia tavalla, joka ei vastaa mitenkään todellisuutta ja toivottavasti kukaan ei

18.10.2020 21:06 <guessingames> ainakaan faktana niitä ota vetopäätöksiä tehdessään.

18.10.2020 21:06 <skasi> Kyse on just siitä et keneen halutaan uskoa ja luottaa. Eiköhän kommunistit tän

18.10.2020 21:07 <skasi> vie. Vetoavat suurempaan massaan. Eli köyhiin, eli 99% pallon väestöstä.

18.10.2020 21:07 <guessingames> 251k€ pati hakee muuten betfairilla 2.64 Trumpia. Isompaa rahaakin jo menossa

18.10.2020 21:07 <guessingames> Trumpin suuntaan.

18.10.2020 21:11 <skasi> Mielummin Trump & Putin, kuin Kiina & Biden. Ihmiset vapaampaa em. alaisina.

18.10.2020 21:13 <skasi> Ei oikein houkuta 1 sallittu mielipide ja valvontayhteiskunta kameroineen.

18.10.2020 21:27 <fouba> aika nopeesti toi 251k pati tuolta syödään :D peesaan kans ennemmin trump+putin


skasi
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1498

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja skasi »

Gg minikommentti:

https://apnews.com/article/election-202 ... fb2716286d
Thank you for visiting apnews.com. The page you’re looking for has moved or no longer exists.
?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Äh sori, taisi olla liian pitkä linkki 80 merkkiin.

Apnews
Washington Post

Pahoittelut yp:lle sekaantumisestani näihin höpsöttelyihin, jätän tämän osaltani tähän ettei karkaa liian offtopiciksi. Ja ei minunkaan näkemystäni jälleen kerran kannata sitten minään faktana ottaa. On ihan mahdollista, että tuolta jotain likaa Bideneistä oikeastikin löytyy, tai todennäköisemmin että likaa ei löydy mutta Trump saa taas jonkun tutkimuksen runnottua läpi tyyliin Hillaryn mailit, joista sitten sopivasti vaalipäivän jälkeen ei mitään löydykään. En tällä kertaa löydä tälle kovin hyviä pinnoja, mutta joku voi löytääkin. Itse siis kommentoin tässä lähinnä sitä, että nämä ns. varmat tiedot Bidenien korruptoituneisuudesta sun muusta ovat kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä enemmän tai vähemmän propagandaa, mutta asian vaikutusta vaaleihin emme vielä tiedä. Oma veikkaukseni on, että vaikutusta ei juuri ole ja markkina ylireagoi taas kerran rajusti vankkumattomassa Trump-uskossaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 21:38 <skasi> Jees nyt toimii. Ylemmän viestin voi poistaa. Ja kai näitä voi spekuloida vai

18.10.2020 21:39 <skasi> tuleeko Woolworthsille heti ihottumaa? Voidaan toki olla hys hys jos näin on.


skasi
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1498

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja skasi »

Hunter Biden’s laptop is a disaster for the entire Biden family, but especially for his father, Joe. It is now a proven fact, and cannot be denied, that all of that info is the REAL DEAL. That makes it impossible for “50%, or 10%” Joe, to ever assume the office of the President!
Trumpin twiitti 4 tuntia sitten. Tätä en ole kuullut Bidenin enkä demokraattien kiistävän. Ja tämä on nyt vuoden 2020 Hillaryn sähköposti skandaali millä Trumpin tiimi hakee voittoa. Ilmeisesti ei ole pelkkää crackin polttelua kovalevyillä vaan materiaalia mikä ei sovi herkille silmille. Saa nähdä miten vaikuttaa vai vaikuttaako mitenkään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.10.2020 23:18 <MacGyver> BOOM!


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +454.43 yks.

Palautus%: 131.04%

Panosten ka: 2.36 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1597

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Koska mikään ei ole yhtä mukava tapa viettää sunnuntai-iltaa kuin kiduttaa itseään etsimällä tapoja, miten vuoden isoimman betsinsä voi hävitä, vietin tuossa muutaman tunnin kirjoittaen esseentynkää otsikolla miksi Trump saattaa voittaa. Kaikenlaista tuli vastaan, mutta aivan loppumetreillä joku ainakin minulle aivan tuntematon heppu kiteytti ydinpointit paremmin kuin itse sain noin 10 kertaa pidempään tekstiin mahtumaan. Säästän siis foorumistit romaanilta ja linkkaan tämän sekä pikasuomennan olennaiset. Lyhensin vähän ja otin pikkuisen vapauksia muutenkin.

"Jos Trump voittaa, lehdissä tulee olemaan paljon "Kaikki merkit olivat ilmassa" -juttuja. Mitä nämä merkit voisivat olla?

1) Talous. Vaa'ankieliosavaltioiden äänestäjät arvottavat talouden joko tärkeimmäksi tai yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä äänestyspäätöksessään. Trump peittoaa edelleen Bidenin talouden elpymistä koskevissa polleissa. Vaa'ankieliä kiertäessäni esiin on noussut jatkuvasti intensiivinen taloudellinen kurimus, mihin pandemia on ihmiset ajanut. Kyllä, he haluavat olla turvassa virukselta. Mutta he haluavat myös työpaikkoja. 7 miljoonaa sairastui koronaan, yli 50 miljonaa haki työttömyyskorvausta koronan takia. Trump tavoittaa näistä tuskista kärsivät paremmin kuin Biden.

2) Innokkuus. Nämä ovat Trump-vaalit: Tue Trumpia vs. pysäytä Trump. Vaa'ankielien pollit tukevat tätä teoriaa. Trumpin kampanjalla on perusstrategiana energisoida joukkoja niin paljon, että he äänestävät jopa isommin numeroin kuin 2016 ja työntävät presidentin Bidenin ohi. Toimiiko strategia? Tästä on jotain merkkejä. Nevadassa republikaanit ovat peitonneet demokraatit äänestäjäksi rekisteröitymisissä heinä-, elo- ja syyskuussa. He eivät olleet onnistuneet siinä yhtenäkään vaalivuonna vuoden 2004 jälkeen. Jos Trump voittaa, se saattaa johtua siitä, että hän sai kouluttamattomat valkoiset äänestämään massoittain, etenkin ruostevyöhykkeellä.

3) Bidenin esittäminen epäpätevänä. Trumpin leirin yritykset saada Biden näyttämään äänestyskelvottomalta ovat olleet armottomia. He ovat tarjonneet sekä henkilökohtaisia syitä (esittäneet että Bidenilla olisi dementia, korruptioväitteet poikaansa liittyen) että poliittisia syitä ("Biden on radikaalisosialistien naruista vedettävissä oleva nukke"), ja lisäksi äärioikeistolaisten nettiliikkeiden masinoimaa synkempää tavaraa. Biden on kuitenkin paljon vaikeampi kohde tällaiselle kuin Hillary. Biden taisteli esivaaleissa Bernien "vallankumousta" vastaan eikä alistunut debateissa. Hänen pidettävyytensä (favorability polleissa) on korkeampi kuin Hillaryn. Äänestäjät ovat kuitenkin kuulleet nämä viestit Trumpin leiristä.

4. Äänestysprosessi. Emme ymmärrä vielä täysin, miten suuria muutokset äänestysprosessiin ovatkaan covidin takia ja kuinka se vaikuttaa vaaleihin. Äänestävätkö tietyt ryhmät vähemmän tai enemmän? Kuinka moni heittää postiäänikuponkinsa roskikseen? Kumpaa puoluetta se satuttaa enemmän? Muodostuvatko jonot liian pitkiksi niin että äänestäjät kääntyvät kotiin ja kuka silloin häviää? Entä, jos ääntenlaskennassa menee päiviä? Entä jos jompikumpi haastaa vaalituloksen? Jos kisa menee tiukaksi, nämä voivat nousta merkittäviksi tekijöiksi. Vastauksia kysymyksiin emme tiedä, mutta niiden pitäisi saada kuka tahansa jommankumman voittoa julistava pysähtymään hetkiseksi.

En silti väitä, että Trump voittaa. Yleinen konsensus strategistien ja pollieksperttien joukossa on, että Biden on todella vahvassa asemassa reilut pari viikkoa ennen vaaleja, ja lisäksi Biden on +9 edellä kansallisesti ja edellä myös vaa'ankielissä. Tämä oli vain pieni varoitus niille, jotka kuvittelevat että voittaja on jo varma."Palaan vielä kohtaan 2. Minusta oli vähän outoa, että kirjoittaja mainitsi juuri Nevadan, koska Nevadassa työttömyys on aivan tapissa koronan takia ja syynä on demokraattikuvernööri Sisolak jonka erittäin tiukat koronarajoitukset ajoivat ihmiset todella ahtaalle. Jo ihan pikagooglella selviää, miksi ihmiset ovat republikaanien leiriin tungeksineet. Minulla on itse asiassa ollut samasta syystä jo kuukausitolkulla ideana painaa Nevadaan Trumpia, mutta ei siitäkään ole saanut mitään puolijärjellistä kerrointa joten painamatta jäi. Nevadan rekisteröintilukemista en siis vetäisi johtopäätöksiä koko maahan, mutta Nevadassa voi tulla yllättävänkin tiukkaa, sillä siellä ei demokraateista nyt pidetä. Valitsijamiehiä siellä on vain tarjolla tosi vähän ja merkitys vaalitulokseen pieni.

Tämä sai kuitenkin tutkimaan vähän muitakin osavaltioita, ja muualta maasta samanlaista ilmiötä on kuitenkin tarjolla ainakin Floridassa, Pennsylvaniassa ja Pohjois-Carolinassa, Arizonassa taas etu demokraateille. Kaikista osavaltioista tätä dataa ei julkaista. Toisaalta jutussa sanotaan esimerkiksi Pennsylvaniasta näin:
Overall, Democrats have registered about 132,000 more new voters than Republicans since the 2016 election, according to TargetSmart. Bonier said the raw registration data appears to show Democrats weakening only because in 2016 it appeared to favor them more than it actually did.

"Pennsylvania wasn't as Democratic as we thought it was in November 2016," he said.

But Lawrence Tabas, the chair of the Pennsylvania Republican Party, is skeptical of TargetSmart's analysis. "Of course they're coming up with that excuse," he said. "I think they're incorrect based on the public data made available to the Department of State."
Eli ilmeisesti vuoteen 2016 verrattuna demokraatit olisivat kasvattaneet kuitenkin kaulaansa, ja nyt juuri ennen vaaleja demokraatit olisivat tungeksineet rekisteröitymään? Tosin Fox News (kuten lähteestä huomaatte, yritykseni löytää syitä Bidenin tappiolle on tosiaan tapissa) väittää tämän olevan toisinpäin. En tiedä, kumpi on oikeassa enkä jaksa ainakaan tänä yönä enää alkaa tätä selvittämään, mutta oletan että Fox Newsin väittämä on worst case scenario demokraateille.
In June of this year, there were 4,092,693 registered Democrats in Pennsylvania, according to the secretary of state's office, to 3,290,944 Republicans... We have shrunk the Democratic registration advantage by 166,800-plus," Lawrence Tabas, the Pennsylvania Republican Party chairman, told Fox News in an interview."
Eli n. 800 000 äänestäjän edusta olisi kutistunut max neljäsosa. Toisaalta Trump voitti Pennsylvaniassa viimeksi 800 000 äänestäjän edusta huolimatta viimeksi noin 45 000 äänellä, ja nyt tähän voisi pahimmassa tapauksessa lisätä uusia äänestäjiä nelisen kertaa tuon määrän verran. Jos siis Fox News on oikeassa ja CBS väärässä, mitä en ihan purematta niele.

Ja jos nyt ostetaan Fox Newsin väite sellaisenaan ~170 000 uudesta republikaaniäänestäjästä, niin ei tällä vielä Trumpin vaalivoittoa päästä juhlimaan. Osavaltiossa äänesti viimeksi yli 6 miljoonaa ihmistä, tänä vuonna varmasti vieläkin enemmän. Eli Bidenin pollijohdosta katoaisi tällä ~2,5%. Tietenkin tätäkään ei taas voi suoraan näin laskea, mutta se on loputon suo alkaa näitä analysoimaan ja yritin tällä vain havainnollistaa maksimaalisen worst case scenarion vaikutuksen äänestäjien absoluuttisena määränä. Syvällisempää analyysiä odotellessa laittaisin tämän kategoriaan "eipä näitä kivakaan ole lukea, mutta en revi pelihousujani ja lisäksi pitäisin vähän yllättävänä, jos tähän ei yksikään analyytikko olisi analyyseissään perehtynyt vaan oikeassa olisikin ainoastaan Fox News". Mutta on sitä hullumpaakin tapahtunut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.10.2020 09:08 <alejandro> juuri niin oli sitten 60,70,80,90% bidenille niin varmaa ei ole mikään.


Statson
Jäsen
Viestit: 127
Liittynyt: 29.09.2014, 21:02

Tuotto: +288.63 yks.

Palautus%: 103.10%

Panosten ka: 23.29 yks.

Vetoja: 400

Pisteitä: 135

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja Statson »

guessingames kirjoitti:
18.10.2020, 19:06
Ei ne kyllä ole neck-to-neckiä lähelläkään. Jos Bidenin kampanjamanageri olisi vastannut jotain muuta kuin noin, äijä pitäisi ampua kuuhun. Kaikki tietävät, että ainoa syy 2016 vaalitappioon oli demokraattien äänestyslaiskuus. Toiston pelossa en pitäisi kovin järkevänä sanoa, että joo isossa johdossa ollaan ja ei syytä pelkoon.
Kaikella ystävyydellä: Annat ymmärtää useassa viestissäsi, että etsit aktiivisesti seikkoja, jotka kyseenalaistavat
vetosi oikeellisuuden. Mielestäni tässä oli yksi selkeä indikaattori, mutta spinnasit sen suoralta kädeltä.

Voi olla semantiikkaa, mutta kampanjamanagerihan ei tuossa vastannut mihinkään kysymykseen, vaan lausui nuo
sanat kampanjaväelleen lähettämässä tiedotteessa. On loogisempaa olettaa, että neck-to-neck on fakta kuin, että
se olisi vain tsemppauskeino kamppanjaväelle, jolloin manageri suoranaisesti valehtelisi heille.

Kyllähän tässä on nähtävissä selkeä trendi siitä, että pressakisan kertoimet lähestyvät vääjäämättä tasabookkia, ja
lähipäivinä pollitkin tulevat osoittamaan Bidenin johtoaseman supistuneeen. (nurinkurista)

Trumpin teamin hyökkäys Bidenien crimefamilya vastaanhan viikonlopun kerroinmuutokset aiheuttivat, koska mitään uutta
dataa ei sinä aikana ilmestynyt. Tällä arvioidaan (aivan oikein) käännettävän riippumattomia äänestäjiä Trumpille ja olevan demoralisoivaa vaikutusta Biden leirissä excitement factorin laskiessa . Eikä tämä myllytys vähenemään päin ole menossa.

Mainstream Mediahan on tätä crimefamily casea piilotellut / hyssytellyt, mutta seuraavassa väittelyssä, jolla katsojia
luulisi riittävän, asia tulee kaikkien tietoon. Tästä tulee Trump pitämään huolen, vaikkei sitä häneltä kysytäkään.
Statson kirjoitti:
18.10.2020, 12:40
Ainoa strategia. mitä voin oikeasti suositella, on veto Trumpin puolesta treidausmielessä laskeviin kertoimiin.
Suositus on edelleen voimassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 914
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 399

Re: USAn presidentti 2020

Viesti Kirjoittaja pka »

Näkeekö kukaan olennaista riskiä sellaiselle, että vaalit eivät ratkeakaan siihen, miten on äänestetty, vaan viedään esim. oikeuden ratkaistavaksi, minkä seurauksena prosessi joko kestää huomattavan kauan ja/tai päätyykin lopulta eri tulokseen kuin mihin vain äänet laskemalla oltaisiin päädytty?

Käsittääkseni on spekuloitu sillä, että Trump ei hyväksyisi vaalien tulosta. Ja vaikka tulos olisikin osavaltioittain äänten enemmistön suhteen käytännössä selvä, löytynee kuitenkin järjestelyistä jotain sellaisia epäkohtia, mistä nyt ainakin saadaan nostettua riita aikaiseksi, jos riidellä halutaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin