Tänään on 26.05.2020, 21:00.

Euroviisut 2020 Rotterdam

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +284.63 yks.

Palautus%: 122.12%

Panosten ka: 2.44 yks.

Vetoja: 528

Pisteitä: 824

Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Hyvät naiset ja herrat, on koittanut aika korkata tämän vuoden viisuketju.

Olin itse vähän jo ajatellut skipata tämän vuoden viisut, vaikka viime vuoden viisuista napsui vissiin "uran" toiseksi parhaat voitot. Syynä se surkeus, että limput paukahtelivat mm. bet365 ja oikeastaan kaikkialle muualle paitsi jostain syystä Unibetille ja Coolbetille. Jotenkin tässä löysi itsensä kuitenkin taas kuuntelemasta näitä ralleja 10 viikkoa ennen viisuja loppilla kellon ympäri, kun antaa pikkusormen niin viisut vievät kyllä mennessään. Vähän luulen silti, että ihan viime vuoden kaltaista latinkia ei tänä vuonna lähde myöskään postausten määrän puolesta, vaan tyydyn seurailemaan viisaampien juttuja taustalta.

Tämän vuoden artisteista taitaa olla tiedossa hieman yli puolet. Aloitin oman projektini pari päivää sitten, eli ihan kaikkia en ole ehtinyt vielä ajatuksella kuuntelemaan. Lisäksi tutustuminen kaikenlaisiin some- ja streamausstatistiikkoihin ja oikeastaan mihinkään muuhunkaan vielä nollissa, eli lähtötelineissä ollaan. Melodifestivalenin vaihtoehdot vilkaisin muutaman kerran läpi, mutta edes Suomen kandidaateista en tiedä muuta kuin Erikan.

Ettei ihan mene höpöttämiseksi niin laitetaan nyt muutamia alustavaakin alustavampia pohdintoja lähinnä ajatuksena saada keskustelua aikaiseksi. Näiden perusteella ei kannata mitään panoksia lyödä vaan todennäköisesti visiot tarkentuvat kunhan tiedetään enemmän. Kiva kuitenkin saada keskustelua käyntiin, kohdehan on jo auki useammalla bookkerilla ja Betfairin pörssissä.

Suluissa tämän hetken voittajakerroin Betfairilla. Pohdinnat alkuun nyt ihan vain voittajamarkkinan suhteen, muihin paha ottaa kantaa tietämättä vastustajia.

Liettua (7) Tarttuva biisi jossa parikin nerokasta koukkua, mutta kyllä tämä minusta on false favorite kuitenkin. Tästä puuttuu sanoma, tai tuossahan lauletaan suunnilleen "jeejee voitan tänä vuonna euroviisut", ei oikein käy edes voimaantumisbiisistä. Lyriikat myös ihan ristiriidassa biisin melodian kanssa. Väitän, että viisut voittaakseen pitää puhutella yleisöä, eikä tässä kyllä puhuttele mikään vaan kyseessä on vain kiva melodia. En myöskään lämpene yhtään noille laulajaäijän hassutteluille kesken biisin. Plussana silti itse biisin hyvyys, ja Liettuan maafinaalin esitys oli edellämainituista puutteistaan huolimatta laadukas ja puitteet viisuissa pärjäämiselle siten hyvät: Koko setti on jo käytännössä esittämisvalmis eli ollaan hyvällä etumatkalla moniin kilpailijoihin nähden. En usko että tämä voittaa, mutta hyvä sijoitus voi tulla.

Romania (8) Biisiä ei tiedetä, mutta esittäjä ja viisi vaihtoehtoa kyllä. Useampi vahva vaihtoehto. Tämän mutuilen alustavasti pärjäävän aika hyvin, voiton suhteen en osaa analysoida tietämättä biisiä ja näkemättä liveä. Laulaja livenä kääntämätön kortti eli ei mitään takeita pärjäämisestä.

Itävalta (seilaa 80-100 välissä) Vincent Bueno on esittäjä ja biisi Alive, mutta biisiä ei ole julkaistu (tubesta löytyvä on feikki). Ostin läpällä pikkupanoksella 140 pinnasta ihan siihen perustuen, että pikakuuntelulla osaa miksata biiseihinsä sekä laulua että räppäämistä aika saumattoman oloisesti. Ehkä kerran sadasta tulee biisi jossa nuo yhdistyvät jotenkin järkevästi ja vielä niin että toimivat viisuissa, mutta pari hauskaa longshottia pitää olla.

Albania (120) Biisistä tykkäsin jälleen kuten viime vuonnakin. Albanian delegaattiin ei mitään luottoa taaskaan, ja en usko tämän pärjäämiseen ennen kuin näen kerrankin hyvän stagingin.

Belgia (60) Tätä en olisi uskonut koskaan suurena kaikenlaisen melankolisen angstimusiikin ystävänä sanovani, mutta tämä sinänsä laadukas ja varmasti livenäkin toimiva esitys tuntuu liian ankealta. Tämä on vain yhtä masennusta, enkä usko että ihan tykkihyvin toimii viisukontekstissa. Mitenkään lukkoon en tätä mielipidettä lyö, mutta alustavana suunnitelmana ottaa tätä lay-puolelle ehdottomasti jos laskee kunnolla.

Bulgaria (14) Tähän esittäjään en ole ehtinyt tutustua, millä meriiteillä näin alhainen kerroin ilman biisiä?

Ruotsi (16) Koskaan ei Ruotsin kohdalla kannata sanoa ei koskaan, mutta väitän että tänä vuonna Ruotsilla ei ole kyllä voittajaviisua. Dotter ainoa potentiaalinen, muut ei sinne päinkään. Dotterissakin riittää kysymysmerkkejä, mutta jos ja kun sen valitsevat niin ei varmaan ainakaan mitään kovin pahaa rysähdystä tule.

Norja (27) Tuntuisi suht laadukkalta ja potentiaaliselta pärjäämään, mutta kaksi asiaa haraa itselläni vastaan: 1) Esiintyjä on todella karismaton (irvistelee koko ajan laulaessaan, kamerat ei rakasta), 2) tuo kliimaksin dooo-o-o-oooo-o-o-oooo, mielestäni biisin huippukohta latistuu ihan turhaan tuohon luritteluun. Tässä on silti aika hyvin potentiaalia kärkipäähän ja odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan lähtee.

Malta (21) Maltan delegaattiin ei myöskään mitään luottoa ja eiköhän tämäkin mokata, mutta kiinnostaa kyllä Destinyn biisin julkistaminen. Jos onnistuvat jollain konstilla tekemään hyvän biisin niin voi olla todella korkealla. Mimmi tässä 14-vuotias, Cowellin ja kumppanien reaktiot lopussa katsomisen arvoiset. Tässä taas tuore Leijonakuningas-veto Maltan tuoreesta X Factorista jonka toki voitti. En äkkiseltään lahjakkaampaa esiintyjää tästä joukosta ainakaan löytänyt, ja Destinyhän voitti jo Junior Eurovisioninkin, nyt siis 17v:nä viisuissa. Ajattelin että tässähän olisi kova haku painaa isolla kertoimella earlyna mutta se olikin jo painettu pohjille ilman että biisiäkään julkaistu. Malta yleensä mokaa kaiken joten ei kyllä innosta näillä kertoimilla painaa latiakaan kuulematta kappaletta.

Italia (15) Melkein joka vuosi omien suosikkieni joukossa (ei vetomielessä), mutta nyt on kyllä aika hajuttoman oloinen. Ihmettelen jos tuolla voittavat kun ovat päässeet vain lähelle todella paljon laadukkaammilla vedoilla.

Puola (100) Tätä ostin myös 130 tasolta muutamalla lantilla, varmaan alikerroin silti. Toinen 17v todella lahjakas esiintyjä, ja tältä biisikin ulkona. Ihan ok Bond-biisi mutta ei mikään napakymppi, etenkin biisin sanoma kyseenalainen. On tämä Puolan karsintaveto minusta aika potentiaalinen silti. Tämä salkussa lähinnä ajatuksella "josko laskisi niin myydään hyvissä ajoin voitolla pois". Jäänee Maltan varjoon hypen puolesta eli iästäkään ei saa mainittavaa plussaa.

Ukraina (85) Eihän tämä nyt voi pärjätä, eihän? Alkuosasta tulee mieleen se Puolan kiekuminen viime vuodelta joka jäi alkuerään.

Venäjä (16) Esiintyjäkään ei tiedossa, seuraillaan.

Azerit (40) Sama juttu. Vähän kun saisi isompaa niin tekisi läpällä mieli ostaa sokkona pieni sipaus. Viime kisoissa oli mukana viisudopingista jo kertaalleen kärähtänyt delegaatti ja oli ties mitä hologrammia lavalla, joten päättelen tästä että kaikki keinot jälleen käytössä ja kova veto tulossa.

Suomi (130) en ole kuullut kuin Erikan, jos valitaan niin en näe mainittavia menestysmahdollisuuksia. Finaaliin voi päästä ja Erikalla voi kokeneena esiintyjänä olla pari kaniinia hatussa millä nappisuorituksella voi päästä johonkin top15 hujakoille.

Muut kuuntelematta, paitsi Islannin karsinnoista kuuntelin kaksi suosikkia. Ai että kun IVA:lla on nätti biisi. Pohjakertoimeksi pelattu Dadin hassutteluveisu ei herättänyt mitään tunteita. Kellään mitään hajua sometykkäilyistä sun muista sitä ajattelen kumman valitsevat? Meinaa melkein FOMO iskeä puseroon vaikka kertoimet ovat jo aika pohjalla. Dadin kanssa en kyllä haluaisi jäädä kiinni, mutta jos IVA:lla menevät viisuihin melkein väkisin laskee kerroin mielestäni alemmas. Suosikkini tähänastisista, mutta olisi kyllä klassista viisupaskaa kun eivät valitsisi edes kisaamaan.

Jatkakaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 117
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +8.26 yks.

Palautus%: 101.71%

Panosten ka: 3.26 yks.

Vetoja: 148

Pisteitä: 260

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Ranking:

1-5:
6-14: Norja, Australia, Italia, Saksa
15-20: Albania, Espanja, Puola
21-26: Liettua, Iso-Britannia, Ranska
27-32: Armenia, Tsekki, Ukraina
33-41: Slovenia, Latvia, Belgia

Viime vuonna kirjoitin kaikista biiseistä tuularimaiset ensivaikutelmat, mutta tänä vuonna olen vain yrittänyt ennustaa 1-2 kuuntelulla potentiaalisia sijoituksia. Kun molempien semien kaikki biisit ovat tiedossa, ranking tietysti tarkentuu, mutta jotenkin noin näkisin voimasuhteet tällä hetkellä. Tajunnanräjäyttävää TOP5-ehdokasta ei toistaiseksi valituista biiseistä ole löytynyt, vaikka pidän Norjasta paljon.

Muutamia mietteitä guessingamesin nostoihin:
- Liettuasta samaa mieltä. Veikkaan tällä hetkellä, että hyytyy finaalissa loppupäähän
- Romania saattaa hyvinkin kiilata TOP5:een. Alcohol You olisi ehkä oma valintani ehdokkaista
- Albania on minunkin suosikkejani, mutta he varmaan kääntävät biisin englanniksi, joka ei ole hyvä asia, koska pelkään, että uniikkius muuttuu tusinaksi. En silti muuta vielä sijoitusarviota
- Belgia on roskaa
- Italiastakin samaa mieltä, ei ole niin hyvä valinta kuin viime vuosina (toki minusta paras tänä vuonna tarjolla olleista). Ei romahda silti viidentoista ulkopuolelle, koska tulkinta on hyvä kertosäkeessä
- Puolasta en aluksi pitänyt, mutta tuo on jäänyt soimaan päähän todella pahasti kunnon korvamatona, joten povaan sitä ainakin jatkoon ja ehkä niukasti kahdenkympin sakkiin
- Ranska ja I-B ovat huteja. Jos Ranska ei ole edes Mercylla tai viime vuoden Roilla päässyt topkymppiin, tänä vuonna se ei voi olla kuin kuuden huonoimman joukossa
- Ukraina tuntuu viime vuoden Puolalta, joka lopulta karsiutuu niukasti. Viisu ei tosiaan kelpaa omalle soittolistalle
- Latvialle veikkaan samanlaista floppia kuin 2017 Triana Parkin Linelle kävi
- Slovenien balladissa on aihioita, mutta säkeistöille pitää tehdä jotain, koska vain kertosäe on kiinnostava

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

29.02.2020 12:09 <Wingdead> Italia TOP5. Liettua TOP10. Espanja ja Australia taso alemmas, Belgia ja Ukraina

29.02.2020 12:09 <Wingdead> Yhtä tasoa ylemmäs. Näin itse jaottelisin nuo

29.02.2020 12:10 <Wingdead> Uutena eilen valittu VVenäjä menee pohjakastiin


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 844

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Snooker-Salmingin rankingjaottelusta innostuneena minäkin teen omani. Päivitän (eli muokkaan) tätä viestiä aina kun uusia edustusbiisejä tulee julki. Jaan biisit viiteen koriin. 1 tarkoittaa potentiaalista TOP5 sijaa. 2 tarkoittaa potentiaalista TOP10 sijaa tai hieman sen alapuolelle. 3 tarkoittaa tukevaa keskikastisijaa finaalissa. 4 tarkoittaa finaalin häntäpäätä tai niukkaa karsiutumista semissä. 5 tarkoittaa todennäköistä semikarsiutujaa.

1: Bulgaria, Sveitsi, Azerbaijan, Italia

2: Liettua, Saksa, Romania, Malta, Ruotsi, Norja

3: Kreikka, Australia, Islanti, Tanska, Serbia, Ukraina, Puola

4: Espanja, Iso-Britannia, Alankomaat, Ranska, Tsekki, Israel, Georgia, Albania, Suomi, Moldova, Itävalta, Belgia, Armenia

5: Viro, Irlanti, Pohjois-Makedonia, San Marino, Portugali, Kypros, Slovenia, V-Venäjä, Kroatia, Latvia

Venäjä enää

Usealla kuuntelulla Bulgaria avautui todella komeasti. On uskomattoman kaunis biisi jossa stagingpotentiaali valtava. Pakko olla suosikki atm. Balladi voittaa tänä vuonna ellei tuolta vielä julkaisematta olevista tule jotain huikeaa ei-balladia

Azerbaijan on todella potentiaalinen. Valuee isosti edelleen voittajassa. Kuten minikommenteissa totesin itellä selvästi isoin greeni on Azerit. Laadukasta uptempoa ei oo näkynyt ja Azerit tulee käyttämään stagingiin rahaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Wingdead, 10.03.2020, 12:14. Yhteensä muokattu 10 kertaa.

Minikommentit

02.03.2020 23:03 <Snooker-Salming> Tuo ITA hämmentää. Viime vuosina sillä on sijat 2,5 & 6, mutta...

02.03.2020 23:04 <Snooker-Salming> ...minusta Fai Rumore on juuri sen pykälän heikompi ja koukuttomampi tekele.

02.03.2020 23:31 <guessingames> Samaa mieltä ITA. Ei se huono ole, ja staging voi nostaa osakkeita. Nyt kori 2-3

02.03.2020 23:33 <Wingdead> Selvitän näkemyksiäni tarkemmin jahka kaikki biisit julki. Olen eri mieltä

02.03.2020 23:33 <Wingdead> Italiasta enivei. Uskon 400+ juryyn

02.03.2020 23:42 <guessingames> 400, wtf? Viime vuoden juryVOITTAJA sai 247? Tuskin saa edes 200.

02.03.2020 23:46 <Wingdead> Hahah korjaan 300+. En huomannut virhettä kun nopeasti kirjoitin :D

02.03.2020 23:49 <guessingames> En usko että silti on lähelläkään. En ole kiinnostunut lyömään vetoa asiasta,

02.03.2020 23:49 <guessingames> mutta vetäisin o/u linen johonkin 130.

02.03.2020 23:50 <Wingdead> Selvä :D saan helposti vähintään 90% tuon rajan O. Mutta aika näyttää

02.03.2020 23:50 <guessingames> 130p olisi viime vuonna 9. korkein jury, toissa vuonna 7. korkein. About noin

02.03.2020 23:50 <guessingames> Joo, sehän on lajin suola kun näkemykset niin erilaisia etenkin tässä vaiheessa

02.03.2020 23:51 <guessingames> Takaportin jätän myös auki, voi toimia hyvin livenä oikealla show:lla.

02.03.2020 23:52 <guessingames> Kovempia juryvetoja tulossa mun nähdäkseni varmasti jotka syö kaikki top-äänet.

02.03.2020 23:52 <Wingdead> Mulla loppuu viisujen arviointi välittömästi jos ei oo TOP5 jury. Tää on lupaus

02.03.2020 23:53 <Wingdead> Salvadorin jälkeen kovin jurybiisi

02.03.2020 23:57 <guessingames> Onks tosta Sanremon finaalivetoa tubessa missään? Löydän vain tämän:

02.03.2020 23:58 <guessingames> https://www.youtube.com/watch?v=t1Ebx8O9­QYw

02.03.2020 23:58 <guessingames> Toi varmaan alkuerä tms. Finaalivedosta löydän audioversion mutten esitystä

02.03.2020 23:59 <guessingames> Musta biisi liian tylsä/huono pärjätäkseen ihmeemmin. Puuttuu "se" jokin.

02.03.2020 23:59 <guessingames> Väärässä olen ollut ennenkin. Esittäjässä ei vikaa, ja juryjen kärkipäätä toki.

03.03.2020 00:02 <Wingdead> Vääräsä olen myös minä ollut ennenkin. Simppelisti ilmaistuna se on ajaton biisi

03.03.2020 00:03 <Wingdead> Ei yhtään liian moderni eikä vanhanaikainen. Plus on emotionaalisesti erittäin

03.03.2020 00:03 <Wingdead> Vahva biisi menestyksestä ja menetyksestä

03.03.2020 00:05 <Wingdead> Pitäisi mielestäni olla suurempi jurybaitti kuin esim Arcade

05.03.2020 18:43 <Wingdead> Otetaan vielä rauhallisesti Italian kanssa. Sveitsi tekee saman kastin systeemin

05.03.2020 18:44 <Wingdead> Mielestäni paremmin. Nuo ovat kyllä ihan omassa kastissaan toistaiseksi

05.03.2020 18:45 <Wingdead> Tsekin rankingia pitää miettiä. Kyllähän tuossa todennäköisesti jotain kivaa on

05.03.2020 18:45 <Wingdead> Takana jota ei yksinkertainen ihminen vielä ymmärrä. Tsekin karsinta oli tosi

05.03.2020 18:46 <Wingdead> Laadukas ja meni sieltä oikeastaan heittämällä kisoihin... Tuskin syyttä

08.03.2020 16:54 <guessingames> Samoihin koreihin saisin nämä uusimmat neljä maata, Suomen ehkä jopa pohjille.

09.03.2020 23:03 <guessingames> Destinyn biisi huonoin Symphonixin biiseistä tänä vuonna. Pettymys.

10.03.2020 15:51 <guessingames> Azerit kova siihen asti kun alkaa "..it sounds like this". Sen jälkeen megawtf

10.03.2020 15:51 <guessingames> Mulla kans se 2. isoin green mutta nyt lähtee myyntiin suurin osa, paskaa on imo

10.03.2020 15:55 <guessingames> Miks sillä on viime vuoden Azerien lavashow:n kolmio tatuoituna otsaan?

10.03.2020 15:56 <guessingames> Samira ei myöskään vahva laulaja, melkoinen autotune tossa videossa. Flop haisee

10.03.2020 17:30 <Snooker-Salming> Sama, Azerit ihan OK pl. tauko ja örinäkohta

10.03.2020 17:32 <Snooker-Salming> Itellä aika eri ranking kuin WD:llä. Tekstiä tulossa, kun RUS selvillä :D

10.03.2020 18:24 <guessingames> Azerit kuulostaa oikeesti voittajalta siihen asti kun kliimaksi tulee. Toi örinä

10.03.2020 18:24 <guessingames> on kyllä pahimpia mokia aikoihin viisuissa. Mulla kans aika eri ranking, tulee

10.03.2020 18:25 <guessingames> piakkoin myös. Arvostan suuresti kyllä WD panostusta vaikka jostain syystä usein

10.03.2020 18:25 <guessingames> huomaan olevani ihan vastakkaisilla linjoilla näissä viisuhömpissä.

10.03.2020 18:45 <guessingames> Azeri muuten Coolbetilla vielä 30 ja Betukalla lay 17

10.03.2020 18:46 <guessingames> Rajat paukahti mutta käykäähän rankomassa

10.03.2020 21:57 <Snooker-Salming> Albanian uniikkius pelätysti katosi käännöksen myötä. CZE muokkaus myös sekava..


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +284.63 yks.

Palautus%: 122.12%

Panosten ka: 2.44 yks.

Vetoja: 528

Pisteitä: 824

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Mielenkiintoinen veto Venäjältä, kertoimet tuli rytisten alas ja eiköhän tuo ole aamuun mennessä jo painettu ykkössuosikiksi. Biisiä eivät vielä julkaisseet, mutta sieltä löytyy Tubesta 360 miljoonan näyttökerran biisiä joten eiköhän tässä ole ainakin aika varteenotettava ehdokas yleisöäänten voittajaksi (osittain toki naapuriedulla).

Islantiin en usko yhtään. Olen tämän biisin kuunnellut varmaan 10 kertaa ja melodia unohtuu aina heti. Perus hipsterityrkky joka kerää tarpeeksi ääniä päästäkseen finaaliin, mutta jurylove kysymysmerkki ja potentiaalisista yleisöäänistäkin menee varmaan osa Venäjälle koska molemmat kuitenkin tätä vähemmän vakavaa hassutteluosastoa.

Venäjän suhteen en uskalla esittää mitään ennakkoveikkauksia, arvioidaan nyt Islannille tässä vaiheessa show:sta riippuen sijaa 10-15.

Romania valitsi biisikseen Alcohol You:n aika odotetusti. En usko että tuokaan riittää voittoon, veikkaan sijoja 5-10 tässä vaiheessa.

Väitän, että voittajabiisiä ei ainakaan ole vielä julkaistu. Seuraavat puuttuvat vielä jos ei mikään unohtunut:

Esiintyjäkään ei tiedossa: Tanska, Irlanti, Suomi, Ruotsi, San Marino, Sveitsi, Portugali
Esiintyjä tiedossa, biisi ei: Venäjä, Malta, Bulgaria, Azerbaidzan, Itävalta, Georgia, Israel, P-Makedonia, Hollanti

Itävallan biisin nimi tiedossa mutta itse biisiä ei julkaistu. Voi olla että joku toinen vastaava jäi välistä myös.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

02.03.2020 22:52 <Snooker-Salming> Kreikka ja Serbia myös samaan 6-14 laariin.

02.03.2020 22:56 <Snooker-Salming> Näemmä Wingdead olikin jo päivittänyt rankingiaan samaan suuntaan yllä.

02.03.2020 23:32 <Wingdead> Kypros ainoa joka sulta puuttuu. Siellä esiintyjä ja biisin nimi tiedossa

02.03.2020 23:32 <Wingdead> Azerbaijan itsellä tosi iso green. Näen tosi ison potentiaalin ja 60 tasoa back

02.03.2020 23:33 <Wingdead> Biisiä ei toki julkaistu mutta esiintyjä potentiaalinen

02.03.2020 23:40 <guessingames> Ah jep, tuntui että joku puuttui mutten keksinyt mikä.

02.03.2020 23:53 <guessingames> En edes kehtaa sanoa mikä itsellä isoin green, riskillä vedetty so far.

03.03.2020 00:01 <guessingames> Serbian saisin 6-14 laariin kans. Kreikka kuuntelematta, ei mielipidettä vielä

04.03.2020 23:16 <guessingames> Sveitsi vaikuttaa kovalta.

04.03.2020 23:42 <guessingames> Muutamalla kuuntelulla nostan Sveitsin julkaistuista oman rankingin kärkeen.

04.03.2020 23:42 <guessingames> Varmaan perus tuulariylireagointi, mutta reagoinpa kuitenkin ja ostin loput @34

04.03.2020 23:42 <guessingames> mitä tarjolla oli. Mitä mieltä muut?

05.03.2020 11:29 <Wingdead> 34 hyvä betsi. Itte en usko voittoon mut sait kyl hyvän valuen treidailuun

05.03.2020 11:29 <Wingdead> TOP10 sija kevyesti otettavissa ja jury TOP3

05.03.2020 12:23 <_Iletus_> Varmaan myin sulle SWI. Ylimielisesti laitoin myyntiä, kun tein arvion ekasta

05.03.2020 12:23 <_Iletus_> kuuntelusta ettei erotu muista. Rangaistuksena kuuntelin nyt aamulla varmaan 7x

05.03.2020 12:23 <_Iletus_> Ei kylläkään parantunut sillä yhtään. Yritän hahmottaa erityisesti miksi olisi

05.03.2020 12:24 <_Iletus_> telessä riittävän kova, että ko. todennäköisyydet olisi perusteltu

05.03.2020 15:42 <guessingames> Haha _lletus_, no ainakin suomalainen voittaa aina! Sua vastaan en halua kyllä

05.03.2020 15:43 <guessingames> olla vastapuolella joten pakko kai näillä kertoimilla on siirtyä jo myymään pois

05.03.2020 15:44 <guessingames> Ketä _lletus__ hamstraillut voittajaksi? Alkaa kohta loppua biisit kesken ja

05.03.2020 15:44 <guessingames> kandidaatit suht vähissä, markkinakin etsii vielä suosikkia. AUT ja IRL ulkona

05.03.2020 15:45 <guessingames> nähdäkseni myös, yhdellä kuuntella toki.

05.03.2020 15:45 <guessingames> kuuntelulla*

05.03.2020 18:49 <_Iletus_> Vastataan savolaisittain, että Islannin, Liettuan ja aiemmin Romaniankin Lay on

05.03.2020 18:49 <_Iletus_> maistunut. Pitempää sepustusta varmaan vkl kohti, joka voi keikauttaa asetelmia.

06.03.2020 16:20 <guessingames> Sveitsi jo melkein ykkössuosikki, melkoista. Imo tässä

06.03.2020 16:21 <guessingames> on potentiaalia jury top3, tele top8 -tyyliseen. Mutta paljon kysymysmerkkejä.

06.03.2020 16:22 <guessingames> Rajakerroin musta ennen vkl julkistuksia ~15. Sepustelen tarkemmin kun Maltat ym

06.03.2020 16:22 <guessingames> julkaistu.

06.03.2020 18:31 <Snooker-Salming> Sveitsistä oli hyvä kommentti, että paha hahmottaa minkä tunteen biisi aiheuttaa

06.03.2020 18:37 <Snooker-Salming> Mutta: 1956: Switzerland won with a French song32 years 1988: Switzerland won

06.03.2020 18:38 <Snooker-Salming> Hups: 1956 ja 1988 SUI voittanu ranskan kielellä ja aina 32v välissä -> nyt 2020

06.03.2020 20:24 <guessingames> Destinyllä ilmeisesti nopea boppi joka kyllä hyvä veto tuohon melankoliamereen.

06.03.2020 20:26 <guessingames> Noita melankoliaballadeja alkaa olla melkoinen kasa, olen aika skeptinen

06.03.2020 20:26 <guessingames> Romanian, Bulgarian ja Dotterinkin suhteen että erottuvatko tarpeeksi. Sveitsi

06.03.2020 20:26 <guessingames> kyllä erottuu, miinusta toki että aika samantyylinen setti kuin Dunkulla.

06.03.2020 20:27 <guessingames> Maltalta tai varauksin Venäjältä joku positiivinen pläjäys niin siinä voi olla

06.03.2020 20:27 <guessingames> uusi ykkössuosikki. Tanskan karsinnoissa minusta Jasmin Rose potentiaalinen, ja

06.03.2020 20:27 <guessingames> Azereilta voi tulla joku kova vielä. Muuten alkaa olla vaihtoehdot vähissä.

06.03.2020 20:29 <guessingames> San Marino twiittaili että tulossa jotain viisuissa aivan ennennäkemätöntä.

06.03.2020 20:29 <guessingames> Annan 0.1% että on jotain muuta kuin aivan paskaa. :D

06.03.2020 20:30 <guessingames> Bulgaria kuulostaa biisiä kuulematta Romania v.2:lta, ei luottoa siihenkään.

07.03.2020 10:06 <Wingdead> Bulgaria julki. Nätti biisi mut jää vähän ponnettomaksi. Ja pakko kuitata että

07.03.2020 10:06 <Wingdead> Eihän Dotter edes pääse edustamaan Ruotsia ;)

07.03.2020 13:20 <guessingames> Jos ei Dotter pääse oisin tyytyväinen, muut aivan kuraa :) Bulgaria yhdellä

07.03.2020 13:21 <guessingames> kuuntelulle mielenkiintoinen, sama fiilis että aika ponneton mutta en teilaa

07.03.2020 13:22 <guessingames> vielä. Stagingpotentiaalia löytyy, melkoisia saa kyllä tapahtua että voittaa

07.03.2020 17:52 <bethog> Olen samaa mieltä että Tanskan Jasminin Human vaikuttaa potentiaaliselta.

07.03.2020 17:54 <bethog> Kiinnostaa nähdä miten toimii livenä ja tuleeko valituksi. Tärkeä osa sitä

07.03.2020 17:56 <bethog> on miten missä roolissa beatboxaus on siinä. Tuo mukana oleva RoxorLoops on

07.03.2020 17:56 <bethog> sen alan guru.

08.03.2020 00:18 <guessingames> Eipä päässyt Jasmin eikä Dotter. Mielenkiintoiseksi menee.

08.03.2020 00:19 <guessingames> Tanskan valittu biisi minusta aika tyhjä arpa voittokahinoihin.

08.03.2020 00:30 <guessingames> Tai no, ei kyllä mitenkään mahdoton mutta laulua pitää parantaa isosti


Iiponen
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 11.02.2020, 13:49
Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Iiponen »

Onkohan Suomella mahdollisuuksia voittoonn euroviisuissa 2020?

Tämän hetken tilastojen mukaan ennakkosuosikkina on Islanti. Kuunneltuani kappaleen ymmärrän tämän hyvin, onhan se kova biisi. Ja islantilaiset ovat aika symppiksiä ainakin näin suomalaisen mielestä.

Suomen edustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Tätä kirjoittaessa Islannin voitolle kerrroin on 6 ja Akselin voitolle on 50. Haluaisin kovasti kannustaa Suomea ja uskoa Akseliin, mutta tuskin tämä aivan ykkössijalle suorituksellaan yltää. Olisi kyllä hienoa ansaita rahaa Suomen menestyksellä. Ensi kuussa alkavat semifinaalit alkavat ja näemme miten käy!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1520
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +130.83 yks.

Palautus%: 101.84%

Panosten ka: 4.14 yks.

Vetoja: 1720

Pisteitä: 1258

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Mitä nyt seurannut monet vuodet Euroviisuja ja pelannut voitollisesti, niin suurin virhe on ollut aloittaa vetojen vetäminen liian aikaisin. Tästä oppineena ennen harjoituksia ja juryesiintymisiä ei välttämättä ainakaan suosikkeja kannata lähteä pelaamaan, niistä ottaa hyvin usein takkiin, kun esiintyminen ei ollutkaan niin kummoinen tai laulajan laulutaidot ovat olleet yllätys ja romahduttaneet haaveet, vaikka biisi olisikin ollut laatukamaa. Toisaalta myöskään niiden kertoimet ei aina putoa kovinkaan paljon, jos ovat olleet jo alussa suosikkeja ja esitys on ollut ok tasoa. Mahdollisia yllätyksiä sensijaan kannattaa haeskella vaikka heti, jos jossakin näkee edes jonkinlaista potentiaalia. Kannattaa ajatella, että millainen esiintyminen ehkä tämänkin saisi liitoon vaikka biisinäkin olisi vain keskinkertainen. Hyviä yllätyksiä löytyy yleensä mahdollisista yleisöönmenevistä kappaleista tai huumorimielelläkin tehdyistä esityksistä/biiseistä varsinkin top 10-20 vetoihin. Tämä johtuu yleensä siitä, että balladeja on euroviisut täynnä ja ne kaikki eivät vain millään erotu, kun taas yleisö tykkää näyttävistä tai hyvin tehdyistä huumoriesityksistä. Top 10 (ja muut top vedot), head to head ja kuka pääsee finaaliin vedot ovat mielestäni parhaimpia Euroviisuihin. Voittajavedot kannattaa yllätyksiä lukuunottamatta vetää vasta loppupuolella.

Tänä vuonna koronavirus voi näyttää oman mausteensa Euroviisuihin. Kisataanko ollenkaan, kisataanko ilman yleisöä vai missä muodossa kisat järjestetään, jos virus jyllää edelleen toukokuussakin. Tämäkin voi vaikuttaa vetopäätöksiin paljon. Omaan mieleen on tullut ajatus jopa siitä, että onko ollenkaan mahdoton ajatus sekään, että jokainen esiintyy kotimaassaan ja Euroviisut järjestettäisiin pelkästään lähtyksien muodossa eri maista. Nämä on tälläisiä pohdintoja vain tämän tilanteen vallitessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.03.2020 17:42 <Tenkrat> Eikös se EBU kokousta lähiaikoina Koronaan liittyen?

09.03.2020 22:07 <guessingames> Koronajuttuja mietitty täälläkin. Hirveän isoja panostuksia ei viitsi painella

09.03.2020 22:07 <guessingames> tietämättä, missä formaatissa mennään. Osalta biiseistä putoaisi tyhjälle

09.03.2020 22:07 <guessingames> areenalle esiintyessä kyllä pohja täysin, kun taas osa saisi boostia.

09.03.2020 22:08 <guessingames> Oikeasti ihan realistinen vaihtoehto, että järjestetään ilman yleisöä tms.


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +284.63 yks.

Palautus%: 122.12%

Panosten ka: 2.44 yks.

Vetoja: 528

Pisteitä: 824

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Seuraavassa omat arvioni niiden viisujen osalta, joilla näen tällä hetkellä mitään palaa voittomarkkinoille. Muutamia huomioita:

-Biisit eivät järjestyksessä esim. voittotodennäköisyyden mukaan
-Joku tästä puuttuva voi hyvin voittaa oikealla lavashow:lla jne
-Informaatio tässä vaiheessa erittäin vajavaista, eli ei kannata isolla painaa yhtään mitään elleivät kertoimet sekoa täysin
-Veikkaan että vähintään joka toisesta biisistä olen viimeistään semifinaalin jälkeen aivan toista mieltä

Bulgaria

Biisi oli parempi kuin odotin, mutta pikkuisen kuitenkin vaisu. Ymmärrän, että tässä haettiin vähäeleisyyttä, mutta jotain lisää se johonkin kaipaisi. Ehdottomasti silti heikon viisuvuoden top5-tekeleitä, ja se jotainhan voi olla tulossa vaikka jousien tai minkä lie muodossa itse viisuissa. Tästä tulee vähän mieleen Portugalin voittajaralli. En muista, millä kertoimella se aikanaan treidasi, mutta tuskin 2kk ennen viisuja näillä Bulgarian tämän hetken kertoimilla (6-7) ainakaan? Bulgarian tilanne on sikäli samanlainen, että heillä on kaunis, vähäeleinen biisi jossa on valtava stagingpotentiaali, mutta a) sen saavuttaminen on vielä kaukana, b) sekään ei välttämättä riitä, c) esiintyjä ei ole samanlainen ääniharava kuin Portugalin sydänvikainen laulaja, d) Viktoria livenä ylipäätään vielä osittainen kysymysmerkki. Näillä 6-7 kertoimilla ottaisin lay, ja shoppailisin vasta 15 pinnasta. Minusta tämä olisi sellainen kiva musta hevonen -viritys jota täydellisessä maailmassa voisi tipsata nyt kertoimella 20, suosikkiasemaa en allekirjoita.

Arvio: Sijat 1-10 painottuen sijoihin 2-6.


Liettua

Tästä puolestaan tulee mieleen Gabbanin Occidentali's Karma siinä mielessä, että biisi jää päähän soimaan ja erottuu sekä koukuillaan että outoudellaan, ja nousee suosikiksi sen takia tässä vaiheessa vain flopatakseen itse viisuissa. Veikkaan tämän pärjäävän aika hyvin, mutta en kyllä näe tässä voittajaa. Koko show on myös jo suunnilleen nähty, luulen että kertoimissa on aika paljon huomioitu sekin, että maafinaalin liveshow oli oikeasti tosi hyvä ja valmiin oloinen, mutta siinä onkin kysymysmerkki: Miten tätä voi enää parantaa? Oikein mitään lisäämällä menee jo yli, mutta ei tuo keitos minusta sellaisenaan kyllä viisuvoittajakaan ole. Tässä hämää myös se, että tekstit ja musiikki ovat aivan ristiriidassa toistensa kanssa sekä ongelmana ovat myös nuo oudot eleet ja ilmehtimiset. Minulla ei ole myöskään luottoa, etteivät mokaa vetämällä lavashow:ta överiksi. En täysin dumaa, mutta en tätäkään ostaisi kuin vasta jollain 15-20 kertoimilla.

Arvio: Sijat 1-15 painottuen sijoihin 5-10.


Sveitsi


Suosikkini tämänvuotisista, mikä on luultavasti huono merkki koska ikinä ei ole suosikkini vielä voittanut. Biisinä laadukkain kaikista tänä vuonna ja esiintyjä top3-kamaa heittämällä. Mahdollisuus top3-juryihin ja top10-yleisöääniin. Temaattisesti ajankohtainen ja aidosti teeskentelemätön. Erittäin harvoja esityksiä tänä vuonna, jota katsellessaan tuntee katsovansa jotain muuta kuin perus viisukliseetä. Oikeastaan tämä ja Bulgaria ovat ainoat, joiden voi tässä vaiheessa helposti nähdä tuovan sen "taian", joka viisuvoittajilla lähes poikkeuksetta on. Ilmassa on kuitenkin paljon kysymysmerkkejä: Ranskankielisyys, lavashow jossa veikkaan laulajan tuijottavan suoraan kameraan lähietäisyydeltä ja joka voi olla monelle ärsyttävää, onko biisi liian erikoinen ja melankolinen lauantai-illan viisukansalle, jne. Lisäksi tämä on aika lähellä viime vuoden Dunkkua, paljon parempi on toki mutta vaikea nähdä tulevan kahta näin samantyylistä voittajaa. Tätäkin ostaisin vasta 15-20 tasolta, mutta jos olisi pakko veikata tämän vuoden viisuvoittaja niin vastaisin Sveitsi. Lisätään vielä, että luultavasti tämä on paljon alternatiivimpaa kamaa kuin itse ehkä hahmotan, ja oma arvio voi olla siksikin päin honkia.

Arvio: Sijat 1-10 painottuen sijoihin 1-4.

Islanti

Klassinen viisuhörhöily. Nähdäkseni tappelee samoista äänistä Liettuan ja miksei Venäjänkin kanssa häviten luultavasti molemmille. Vaikea nähdä juryjenkään tätä rakastavan. Taustalla ilmeisesti Netflixin rahoitusta (?), mikä kaiketi syynä mataliin kertoimiin. Bändi ja biisi ovat kuitenkin sen verran introvertti-indietä, etten oikein tiedä mitä voisivat millään budjetilla lavalle viedä joka tätä jotenkin parantaisi. Olen kuullut varmaan 50 kertaa, mutten vieläkään muista melodiaa tai kertosäettä. Plussaa uniikkiudesta ja islantilaisuudesta. Nämä lähettävät kyllä aina omanlaisiaan biisejä, ja Islanti on mukavan erilainen maa jota on helppo äänestää: Ei ärsytä ketään, mutta tuo kisaan hyvää maustetta. Paremman vaihtoehdon jättivät maafinaaliin.

Arvio: Sijat 1-18 painottuen sijoihin 10-18.


Italia

Italian heikoin biisi vuosiin. Wingdead kirjoitti, että tämä ei olisi yhtään liian vanhanaikainen, mutta minusta tämä on kyllä aika vintage-kamaa eikä oikein hyvässä mielessä. Italia on oma suosikkiviisumaani, pidän keskimäärin kaikkein varmimmin aina Italian esityksistä, eikä tämäkään huono ole. En vain näe tässä top3-esitystä, vaikka miten pyörittelisin. Voi olla, että olen vähän heikon logiikkani uhri: Ajattelen, että jos Italia on kaikilla aivan priimaesityksillään viime vuosina päässyt parhaimmillaan vain kakkoseksi, miten tämä muka voittaisi? Mutta totuus on myös, että tänä vuonna taso on kärjen osalta luultavasti heikompi kuin vuosiin. Viime vuosi oli myös heikko ja silloin Italia 2., ehkä tämä vuotena menee sen kanssa suht tasoihin, mutta nuo Italian suurimmat pettymykset 2010-luvulta olivat oikeasti todella kovia vuosia. Joku voi pitää tätä kyynisenä, mutta annan myös pari pinnaa ekstraa siitä, että saattavat saada koronatilanteellaan sympatiaääniä. En ihan laske ulos voittokamppailusta ja sen verran luotan kyllä veli Wingdeadin näkemykseen, että turvasin salkkuni ostamalla tämän breikkiin 16-17 tasolta. Oma mutu sanoo, että tuo kerroin on liian pieni, mutta olen myös aika usein väärässä.

Arvio: Sijat 1-15 painottuen sijoihin 6-12.


Venäjä

Tätä ei ole kirjoitushetkellä ainoana biisinä vielä julkaistu. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että juryrakkauden saaminen tulee olemaan haastavaa ainakin ilman ruskeita kirjekuoria. Vaikeampi ennakoitava kuin esimerkiksi viime vuoden Islanti, joka oli mielestäni koko ajan lähtökohtaisesti voittokahinoista ulkona. Bändillä on sen luokan tubekatselukerrat ja siihen päälle Venäjä muutenkin saa aina naapuriedulla paljon ääniä, että kyllä tämä voittokamppailussa kaiketi on olettaen että biisi on lajityypissään edes suht hyvä. Aivan pomminvarmasti kehittävät myös mieleen jäävän lavashow:n, todennäköisesti jollain hassulla tanssilla maustettuna. Yksi mielenkiintoinen huomio bändistä on muuten se, että nämähän ovat satiiriyhtye, joka oikeastaan pilkkaa niitä asioita mikä yleisöä Venäjä-meiningissä yleensä ärsyttää. Tyypillisestihän Venäjä on ollut viisuissa yleisöä polarisoiva: Kaveriääniä tulee aina minimissään se kiintiömäärä, mutta länsimailta on usein jäänyt rakkautta tulematta koska Venäjästä ei maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi pidetä. Tämä voisi olla nyt sellainen eri puolet yhdistävä tekele, joka saa aikaan yleisön äänivyöryn. Paino kuitenkin sanalla voisi. Ostin tämän 15 tietämistä breakeveniksi salkkuun ja luulen että siihen saa jäädäkin, ei oikein uskaltanut jättää ostamattakaan jos raketoi kärkihevoseksi mutta kyllähän tällaiset erikoisuudet yleensä ovat strategiamielessä mieluummin kuin lay kuin back. Vaikea nähdä, ettei tämä olisi julkaisun jälkeen peliteoreettisesti ajateltuna yliarvostettuna kertoimissa.

Arvio: Ei arviota.


Azerbaidzan

Aina kova viisumaa toi viisuihin vuoden mielisairaimman keitoksen ainakin siihen asti, kunnes Venäjä luultavasti marssittaa Big Littlen lavalle koronamaskeissa zombeiksi pukeutuneena sambakarnevaaliteeman pyöriessä taustalla tai jotain vastaavaa. Verset a-luokkaa, samoin kertosäkeen ”pohjustus” (”I’m back with a vengeance…”), mutta tuo örinäosuus latistaa kaiken. Lisäksi biisi on sanonut kaiken mitä sillä on sanottavana jo musavideon kohdassa 2:19. Tämä olisi voinut olla helvetin hyvä, kun olisivat karsineet nuo sekoilut pois ja pistäneet jonkun kliinisen ruotsalaisbiisintekijän hoitamaan homman maaliin sen jälkeen, kun säkeistöt oli kirjoitettu. Tosin näitä biisejähän saa vielä muuttaa, voisivatkohan poistaa tuon örinän viisuihin mennessä ja korvata sen jollain fiksummalla ratkaisulla? Varmaan tulee kova lavashow, mutta veikkaan floppia. Efendi ei vaikuta scouttauksen perusteella myöskään mitenkään huippuvahvalta esiintyjältä.

Arvio: Sijat 5-15, biisiä muokkaamalla paremmat sijat mahdollisia.


Ruotsi

En uskonut mammojen menestykseen melloissa yhtään. Hassua kyllä, jotenkin näen että voisivat kuitenkin pärjätä itse viisuissa ja olen Ruotsia ostellutkin näillä yli 50 kertoimilla. Biisihän on hyvin samantyylinen kuin viime vuonna, mutta erona on se, että mammat ovat oikeasti miellyttäviä ja karismaattisia toisin kuin Lunkku, joka on karismaltaan samaa tasoa leivänpaahtimen kanssa. Ruotsilla on viisujen top5-delegaatteja ja siinä mielessä ”varma” sijoitus, että rimanalitusta ei mitenkään tule vaan suoritus on lähes varmasti hiottu kaikin puolin. On toki sanottava, että tämä on paperilla heikoin Ruotsi vuosiin.

Arvio: Sijat 1-15. Mielestäni pakko olla 2% voittoon ainakin jolloin 50+ kertoimet ostettavissa pikkupanoksin.


Norja

Klassinen balladi, jossa on oikeastaan kaikki kunnossa. Laulajalla riittävä ääni, mutta aivan karismaton. Luultavasti liian tylsä ja vanhahtava biisi erottumaan. Jos laitetaan vaikka tämä ja Sveitsi tai Bulgaria vastakkain, niin käsi ylös kuinka moni äänestää Norjaa? Mielestäni tämän hetken kertoimet 36-40 pinnasta suunnilleen linjassa arvioni kanssa.

Arvio: Sijat 8-20. Pieni mahdollisuus kärkeen, jos lavashow aivan tykki.


Saksa


Symphonixin biiseistä toiseksi paras, eli pesee Maltan mutta häviää Bulgarialle. Minusta vaikuttaa vähän siltä, että tässä on väärä laulaja/biisi. Somen viisuanalyytikot ovat puineet, että tarvittaisiin parempi laulaja kuin Dolic viemään tämä maaliin, mikä on vain puoli totuutta. Dolic on oikeasti hyvä laulaja ja esiintyjä, mutta biisi on vain Dolicille väärä. Tämä voi kuitenkin yllättää ja olla lopulta se tämän vuoden banger. Kaiken roskan ja sekoilun keskellä tämä on lopulta ihanan perinteinen, koukkuisa ja miellyttävä poppisbiisi ja voi olla, että Dolic lopulta handlaa tämänkin. Miinusta siitä, että esitetään vain kerran eli finaalissa. Tämän näkemistä livenä odotan kaikkein suurimmalla mielenkiinnolla, harmi jos ja kun nuo esikonsertit perutaan koronan takia koska Saksan voittopotentiaalin näkisi kyllä yhden esityksen perusteella aika hyvin.

Arvio: Sijat 1-15. Veikataan nyt tälle tässä kohtaa yllätysmenestystä kärjen tuntumaan tai kaiken mennessä ihan nappiin vaikka kärkeen. Tämänhetkisillä kertoimilla en silti ostaisi vielä ja biisin sopivuus Dolicille livenä suuri kysymysmerkki.


Malta


Symphonix teki sitten vuoden paskimman tekeleensä kirkkaasti parhaalle esiintyjälleen. Destiny olisi ansainnut parempaa. Musiikkivideo on taattua Maltaa, ja varmasti tänäkin vuonna panostus lavashow:hon ja someen tulee olemaan erittäin kovaa. Väitän, että Destiny olisi voinut voittaa aika monella biisillä, mutta nyt on kyllä melkoinen ylämäki edessä. Jos kerroin kiipeää tarpeeksi, niin ostan silti salkun pullolleen, koska Destiny. En oikein osaa sanoa, mikä tässä biisissä on vikana, mutta onhan tämä nyt aika valju. Ainakin suunta on vain ylöspäin, viime vuonnahan Chameleonia veikattiin jopa voittokahinoihin ja se floppasi ihan täysin.

Arvio: Sijat 1-10, jossa runsaasti Destiny-lisää.


Romania

Tämä tulee luultavasti kaatumaan kahteen asiaan: Omaan pikkunäppäryyteensä sekä Bulgariaan. Ensinmainitulla viittaan siihen, että vaikka ”I’ll call you” / ”Alcohol you” on sinänsä tosi nerokas sanaleikki, niin väitän että puolet yleisöstä ei sitä tajua. Sen näkee jo musavideosta, jossa Roxenin ympärillä pyörii tuo käsittämätön lyriikkahärveli juuri siksi, että yleisölle saadaan väännettyä rautalangasta mitä ajetaan takaa. Se ei vain voi olla hyvä uutinen. Mitä biisiin tulee, niin tässä on nyt kaksi Itä-Euroopan maata jotka kuulostavat Billie Eilishiltä ja joiden biisin nimessä on alkoholi/raittius (joojoo tiedän ettei Bulgarian biisi oikeasti kerro alkoholista, mutta ”sober” tuo sen mielleyhtymän kuitenkin). Niistä Bulgaria on selkeästi parempi. Lisäksi pitää muistaa, että kisassa on mukana myös todella konservatiivisia ja muslimivetoisiakin maita, joissa naista, joka laulaa kännien vetämisestä ei tulla äänestämään. ESCTipsin ukko taisi antaa tälle ainoana (?, en jaksa tarkistaa) tämän vuoden biiseistä viisi tähteä, nuo siis käsittääkseni tekevät arvionsa menestyspotentiaalin pohjalta vedonlyöjänäkökulmasta. Olisin paljon skeptisempi.

Arvio: Sijat 2-15 painottuen selvästi sijoihin 8-15.


Ja sitten sellaiset 0,5 – 1,5 prosentin voitonmahdollisuuksien tekeleet yhdessä kasassa, nämäkään eivät ole missään järjestyksessä.

Hollanti: Lämmittää kuin mummon villasukat ja kuppi kuumaa kaakaota talvipäivänä. Edelliset viisuvoittajat tulleet numeroilla: 10, 21, 11, 22, 12… ja Hollanti arvottiin numerolle 23. Onko tämä enne? Ei kai sentään. Minusta paras isäntämaan biisi silti aikoihin ja veikkaan että tämä pärjää yllättävän hyvin.

Belgia: Meritoitunut esittäjä, biisi aika heikko. Annan 1% mahiksen jos kehittävät jotain aivan uskomatonta lavalle.

Tanska: Common Linnetsin viisukakkoseksi tulleeseen biisiin vertautuva tekele sillä erotuksella, että tässä on kaikki huonompaa. Laulukin kysymysmerkki ja tuo ukko oli aivan paskat housussa lavalla jo maafinaalissa vaikka esittivät tyhjälle areenalle. Parantaa pitää paljon. Jos tämän esittäisivät Loreen ja joku Ruotsin Idolsissa 2. kierroksella pudonnut mieslaulaja niin olisi suosikkeja.

Puola: Hyvä laulaja ja hyvä musavideo. Livenä vähän shaky. Biisissä olisi aihiota olla hyväkin, mutta jotenkin ei vaan ihan lähde. Ihmeitä pitää tapahtua että pärjäisi, mutta tämä sentään voisi ainoastaan noin 20 tekijän realisoituessa jossain rinnakkaistulevaisuudessa voittaa (toisin kuin puolet vuoden esityksistä). Haisee kilometrin päähän viime vuoden Serbialta eli betsiä tulee lyötyä ja nousee jonkinlaiseksi YK:n konsensus-mustaksi hevoseksi, minkä jälkeen kaikki vedot kusee täysin.

Serbia: Vahvahkon viisumaan esityksessä on hyvä kertosäe. Kunnon trash-paskaa joka häviää samassa kategoriassa satanolla Azereille. Finaaliin pääsevät, mutta kun ääniä aletaan jakamaan se on hasta la vista, baby.

Kreikka: Tässäkin jotain aihion puolikasta, mutta... ei. Jostain syystä tämä on salkussani isona vihreänä, mutta ei mitään käsitystä miksi. Pitää vissiin asentaa alkolukko tietokoneeseen.

Australia: Biisinä jonkun muun laulamana voisi olla jopa parhaassa kolmanneksessa. Annan tälle aivan ohuen sauman, koska viime vuonnakin aussiesitys oli maafinaalissa aivan hirveä mutta petraus viisuihin oli valtava. Veikkaan silti floppia enkä keksi kyllä yhtään syytä miksi tämä voittaisi elleivät marssita lavalle eläviä koaloita.

Itävalta: Kuulostaa Bruno Marsin hylkäämältä tekeleeltä jonka tämän Wienin-keikan jälkeen siittämä lehtolapsi levytti salanimellä Vincent Bueno jossain viiden pennin kellaristudiossa naapurin viiksekkään Dietrichin tuottamana.

Irlanti:
Avril Lavignen sinkun B-puoli nelikymppisen lesbon esittämänä. Pitäisi varmaan toimia jonkinlaisena nostalgiatrippinä 2000-luvun alkuun, mutta ei ainakaan itselleni aiheuta mitään väristyksiä. Erottuu muista, on kai sekin jotain.

Tsekki: Tässäkin voisi olla jotain, mutta heikko esiintyjä ainakin tuben liveklippien perusteella eikä tuo biisikään kyllä millään uudelleenvirityksellä ihan pääse siihen mihin varmaankin pyrittiin.

Georgia: Tämä äijä on muuten kova live-esiintyjä, tubessa klippejä missä vetelee huutolaulaen Smells Like Teen Spiritiä kuin vanha tekijä. Lyriikat niin sketsi että ne ovat oikeastaan nerokkaita. Erottuu ja voi saada jotain protestiääniäkin. Ei kyllä kovin korkealle silti voi yltää.

Israel: Tästä tykkään jonkin verran myös. En silti näe yhtään mitään mahdollisuutta, että sekä juryt että yleisöt tykkäisivät tarpeeksi nostaakseen voittokahinoihin.

Sen verran heikko viisuvuosi että kai tämän voi melkein kuka tahansa vielä voittaa, mutta josko tästä saisi ainakin osviittaa. Ehdottomasti ostelisin tässä vaiheessa mieluummin isoja kertoimia, kärkipäästä ei kirjoitushetkellä miellytä mikään.

Jos nyt olisi pakko ostaa jotain tämän hetken Betfairin kertoimilla, niin varmaan ostaisin Ruotsia 55, Maltaa 23, ehkä Italiaa 18 tai Norjaa 36. Missään muussa alle 100 kertoimessa en tämän hetken tiedoilla näe mitään valoa.

Korostetaan vielä loppuun, että tämä oli kokonaisuutena siksi oikeastaan melkein kaikki biisit lyttäävä pessimistinen arvio sen takia, että mielestäni tänä vuonna ei ole oikein erottunut selkeää suosikkia (kuten Dunkku viime vuonna), eikä oikein mikään aiheuta sellaisia väristyksiä että kehtaisi suositella.

Oma salkku näyttää contender-maiden osalta tältä, laitoin sulkuihin keskikertoimella millä osteltu (ei bragina mutta en halua että joku alkaa ostelemaan 5x pienemmillä kertoimilla esimerkin takia). Jos samat kertoimet olisivat tarjolla, ostaisin edelleen muita paitsi en noilla kertoimilla missään nimessä Saksaa. Lisäksi Romania, Norja ja Italia taitavat olla suunnilleen tasan noilla kertoimilla tarjolla, veikkaisin että ovat parhaimmillaan jotain breakeven-luokkaa ja todennäköisesti vähän tappiollisia betsejä, eli en nyt noitakaan suosittelemaan lähtisi.

+++ Sveitsi (34)
++ Malta (25) Ruotsi (50)
+ Azerbaidzan (80) Norja (36) Bulgaria (14)
+-0 Venäjä (16) Italia (16) Romania (17) Saksa (26)
-- Liettua
---Islanti

Vihreällä lisäksi melkoinen liuta kaiken maailman paskaa jota ei kehtaa edes mainita. Bulgarian toivoisin kyllä olevan isompana vihreänä, mutta ei tässä pääse ostoksille näillä kertoimilla kun kerkesi laskea liikaa. Jos viisut alkaisivat huomenna, niin varmaan ostaisin Liettuan breakeveniksi jolloin olisi käytännössä kaikki vihreällä tai omillaan paitsi Islanti. Onneksi eivät kuitenkaan ala, vaan tässä ehtii vielä säätää kaikenlaista.

Pidätän oikeuden vetää kaiken takaisin ja olla jokaisen maan kohdalla eri mieltä kunhan ollaan lähempänä viisuja. Arvioissa ei ole huomioitu hyvin todellista riskiä että esiinnytään koronan takia tyhjille katsomoille tai tyyliin musavideoilla, vaan oletuksena ihan normaali viisukaava. Tuonkin takia vetoja kannattaa vielä himmailla.

Saa haukkua ja kyseenalaistaa. Olin niin pelottavan pihalla melloistakin tänä vuonna että mieluusti joku korjatkoon väärät ajatuskulut jo tässä vaiheessa :oops:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

11.03.2020 02:59 <bethog> Kiitos. Hyvää settiä.

11.03.2020 10:19 <bethog> Eniten oon kai eri mieltä Israelista, jonka näen selvästi vahvempana

11.03.2020 10:19 <bethog> kuin markkinat.

11.03.2020 16:26 <guessingames> Israel ollut mulle vaikea ja se on salkussa isohko vihreä kans. Jotenkin en vain

11.03.2020 16:26 <guessingames> osaa hahmottaa sen pärjäämiselle syitä jotka osaisin sanoiksi pukea, joten olen

11.03.2020 16:26 <guessingames> toistaiseksi puskenut tuonne mustat hevoset -kategoriaan. Itse diggaan kyllä.

11.03.2020 16:30 <guessingames> Koronahommelit alkaa kyllä näyttää siltä, että jonkinlainen erikoisjärjestely

11.03.2020 16:30 <guessingames> (tyhjät katsomot / musavideoilla / esiinnytään kotimaissa?) pakko olla suosikki

11.03.2020 16:30 <guessingames> tuonkin takia maistuu normaalia enemmän kyllä yllärihaut ja ns. tunteisiin

11.03.2020 16:31 <guessingames> menevät biisit. Mutuilen että jos viisut on tänä vuonna lauantai-illan ilojuhlan

11.03.2020 16:31 <guessingames> sijaan vähän surullinenkin tapahtuma, kun erityisjärjestelyt muistuttavat

11.03.2020 16:32 <guessingames> katsojia koronasta, niin perusiloittelut pärjää huonommin ja tunteita herättävät

11.03.2020 16:32 <guessingames> paremmin. Näkisin että tuossakin kontekstissa Sveitsi voisi olla kova ja esim

11.03.2020 16:33 <guessingames> Liettua, Islanti, Israel & Venäjä heikkenisivät selkeästi. Tämä siis ihan mutua.

11.03.2020 16:34 <guessingames> Joka tapauksessa jos tyhjä katsomo, niin lavashow:den tekijätkin yllätetään suht

11.03.2020 16:34 <guessingames> housut kintuissa ja noissa tulee olemaan lisävarianssia ketkä pärjäävät.

11.03.2020 17:04 <guessingames> Keitä bethog pitää kärkihevosina tässä vaiheessa?

11.03.2020 22:29 <Wingdead> Erittäin hyviä pohdintoja, kiitos näkymisen jakamisesta. Itse eniten eri mieltä

11.03.2020 22:30 <Wingdead> Sveitsistä. Tele TOP10? No shit. On tällä hetkellä kaikissa fanimittauksissa

11.03.2020 22:30 <Wingdead> TOP3. Jos ei noin laadukas balladi ole TOP5 tele niin sama mennä narun jatkoksi

11.03.2020 22:30 <Wingdead> Toki ymmärrän jos 34 tankannut että vähän aliarvioi potentiaalia...

12.03.2020 13:46 <bethog> Mulla vähemmän ideoita kuin aiempina vuosina. Mä aattelin pitää suurimmaks

12.03.2020 13:47 <bethog> osaks taukoo tästä ja aktivoitua sit taas harkkojen alla, varmaan myös täällä.

12.03.2020 13:48 <bethog> Liettua vaikuttaa varmimmalta kärkipäähän, mutta sehän ei välttämättä sama

12.03.2020 13:49 <bethog> kuin todennäköisin voittaja ja tosiaan siitä jo nähtiin valmiin oloinen paketti.

12.03.2020 13:50 <bethog> Sveitsi on tosi vahva, jos toimii livenä ja samaa mieltä että Sveitsin ja

12.03.2020 13:51 <bethog> Bulgarian pystyy näkemään tuovan ne taianomaiset hetket lavalle ja välittävän

12.03.2020 13:52 <bethog> ne kotisivulle. Bulgarian ja Romanian asetelma kiinnostava. Myös muita

12.03.2020 13:53 <bethog> vastaavia, mutta vähemmän selviä samoista äänistä taistelevia, mutta ehkä myös

12.03.2020 13:54 <bethog> yhteistä äänipottia hieman kasvattavia kahden tai useamman maan välisiä

12.03.2020 13:55 <bethog> asetelmia tosiaan löytyy. Auki on tilanne ja varmaan eurojuryt ja

12.03.2020 13:56 <bethog> faniäänestykset taas osaltaan muokkaa markkinaa ennen harkkoja. Liettuan lä

12.03.2020 13:56 <bethog> luulis pärjäävän niissä, mutta jos esim. joku balladi nousee selkeesti muiden

12.03.2020 13:57 <bethog> yläpuolle niissä, niin suht varmaan markkinallakin arvostetaan.

12.03.2020 13:58 <bethog> kotisivulle kohdalla piti lukea kotisohville

12.03.2020 14:10 <bethog> Ja jopa noissa Sveitsissä ja Bulgariassa riskinsä. Esim. top 10 markkinalla

12.03.2020 14:12 <bethog> mieluummin etsisin yllättäjiä ennen harkkoja kuin kovin todennäköisinä

12.03.2020 14:12 <bethog> pidettyjä ainakaan isolla riskillä pelaisin. Niin tosin yleensäkin teen.

12.03.2020 15:34 <bethog> Heikoin kohta Liettuan biisiä on mielestäni loppu juryjen näkökulmasta. Isoa

12.03.2020 15:35 <bethog> riskiä olen ottanut vain Italiaa vastaan ja sitäkin riskiä vähitellen poistan.

12.03.2020 18:24 <guessingames> Hyvää settiä bethog, harmi että taisi nämä jäädä pitämättä :(

12.03.2020 19:05 <bethog> Katotaan nyt rauhassa. Onhan tuossa ratkaisuvaihtoehtoja myös silloin, jos ei

12.03.2020 19:06 <bethog> perinteisessä formaatissaan pidettäis.

13.03.2020 02:04 <guessingames> 1.4. ilmoittivat että päättävät. Tossa ois kyllä mahdollisuus tehdä netin kautta

13.03.2020 02:04 <guessingames> koko Eurooppa ollut siinä vaiheessa 2kk aivan pinteessä koronan kanssa, niin

13.03.2020 02:05 <guessingames> voisi ihan aidosti olla positiivinen juttu kun niin iso osa viihteestä tauolla

13.03.2020 02:05 <guessingames> Mutta liikaa haasteita että tapahtuisi, ESCTips_Gavsterilla hyvät spekulaatiot.

13.03.2020 10:50 <JQ2> Lienee alle prosentin saumat, että kisat järjestettäisiin normaalisti.

13.03.2020 10:50 <JQ2> Harjoituksineen kyseessä kahden viikon tapahtuma ja yksikin tartunta laittaisi

13.03.2020 10:51 <JQ2> kaikki karanteeniin. Joten tuskinpa on tapahtumassa. Olisi hauskaa, jos kisat

13.03.2020 10:51 <JQ2> kuitenkin pidettäisiin toisessa muodossa. Kappaleet kuitenkin jo valmiina, niin

13.03.2020 10:52 <JQ2> mikä estää niitä soitattamasta studioversioina videon kera ja äänestykset

13.03.2020 10:52 <JQ2> tapahtuisivat normaalisti. Kustannukset olisivat minimissä.

13.03.2020 10:53 <JQ2> Jos nyt jotain vetoja jo asettelee, niin tuo tosiaan kannattaa pitää mielessä

13.03.2020 10:54 <JQ2> kuten guessingames jo ennakoikin.

14.03.2020 10:52 <Tenkrat> https://tinyurl.com/u3yj74u <- linkki escxtran sivulle

16.03.2020 00:43 <bethog> Juu vois olla aidosti positiivinen juttu ja toisaalta taas järjestetäänkö ja jos

16.03.2020 00:44 <bethog> järjestetään, niin miten, toki melkosen epäolennaista kokonaiskuvassa.

16.03.2020 00:45 <bethog> Se lienee ainakin selvää, ettei kovin suurta osaa kassastaan/varoistaan kannata

16.03.2020 00:47 <bethog> nyt noihin vetoihin sitoa, ainakaan ennen kun tietää enemmän.

16.03.2020 00:48 <bethog> Viisuveikkaajillehan usein käy noin.Pitkä aika laittaa vetoja usein tarjoutuvine

16.03.2020 00:49 <bethog> suretusmahdollisuuksineen kaikkineen ja huomaamattaankin on paljon kiinni ennen

16.03.2020 00:50 <bethog> kuin sitten lyhyessä ajassa ratkeaa.

16.03.2020 00:52 <bethog> Tuo, että millainen musiikki missäkin tilanteessa ihmisiin parhaiten vetoaa,

16.03.2020 00:52 <bethog> kiinnostaa kovasti. Samoin musiikkiterapia, jonka veikkaan olevan monella

16.03.2020 00:53 <bethog> saralla selkeesti nykyistä suuremmassa roolissa tulevaisuudessa.


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 844

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Viisut peruttu ja tämä alkanut työ roskakoriin

Vallitsevissa olosuhteissa mahdollisesti ainoa oikea ratkaisu vaikkakin henkilökohtaisesti ihmettelen suoraa perumista. Siirto? Ilman yleisöä? Satelliittien välityksenä omasta kotimaasta?

Eniten harmittaa artistien puolesta. Esimerkiksi Latvian edustajan kymmenen vuoden odotus päättyi ja vihdoinkin edustuspaikka tuli mutta... Toki voidaanhan näitä kutsuartisteina pyytää ensi vuonna

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.03.2020 15:43 <Snooker-Salming> Plaah, viimeinenkin odottamisen arvoinen asia keväältä peruttu.

18.03.2020 15:44 <Snooker-Salming> Juuri sain omat mietteet kirjoitettua puhtaaksi. Samapa ne on julkaista illalla.

18.03.2020 15:52 <Wingdead> Itsehän odotin mietteiteni julkaisun kanssa juuri tämän takia


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +284.63 yks.

Palautus%: 122.12%

Panosten ka: 2.44 yks.

Vetoja: 528

Pisteitä: 824

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Ainoa mahdollinen ratkaisu tämä oli. Toki harmittaa että peruuntuivat, mutta aivan kuriositeetti tilanteen vakavuus huomioiden. Ainoa tapa miten tämän olisi voinut viedä läpi olisi musiikkivideot ja äänestys netin kautta / puhelimilla (ammattiraati skypellä)? Kuitenkin siinä vaiheessa kilpailu olisi jo muuttunut niin täydellisesti, ettei enää oikein voitaisi puhua euroviisuista ja toki vetojen kannalta epäreilua myös muuttaa formaatti täysin. Live-esiintyminen ei vain ole mahdollista, koska jokaiseen esityksen tarvitaan niin levottomasti tuotantotiimiä vaikka esitykset kuvattaisiin tyhjissä studioissa esiintyjien omissa maissa. Logistinen mahdottomuus.

Betfairilta saanee omat takaisin ilman ihmeitä? Tai siis maksavatko vain kaikki pörssin vedot pushina vai markkinan nykyarvon mukaan? Oletan että tässä ei voi olla mitään muuta systeemiä kuin push 100%, mutta eipä ole kokemusta joten kysyn varmuudeksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.03.2020 16:29 <bethog> Juu pusheiks kaikki ja palautukset jo tehtiinkin nyt.

18.03.2020 18:30 <guessingames> Jeps. Kiitos kaikille tästä vuodesta, hauska vääntää viisubiiseistä kuten aina!

18.03.2020 18:31 <guessingames> Pysykäähän terveinä ja ensi vuonna otetaan taas homma haltuun. =)


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 117
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +8.26 yks.

Palautus%: 101.71%

Panosten ka: 3.26 yks.

Vetoja: 148

Pisteitä: 260

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Olen kirjoitellut alla olevia pohdintoja tasaisin väliajoin viimeisen reilun viikon ajan, mutta tallensin ne aina välillä luonnoksiin, joten en jaksa alkaa sen kummemmin enää muokkaamaan joitain vanhojakin pohdintoja siitä, kuinka esimerkiksi odotan Itävallan TOPX-kertoimien ilmestymistä. Guessingames ehtikin jo kirjoitella pidemmälti tuohon väliin ylle, mutta tässäpä nyt ovat nämä omat mietteet vielä julki kaikille vaikkapa sitten taas opiksi ensi vuoden kilpailua silmällä pitäen, kun tämän vuoden hulinat peruttiin ymmärrettävästi. :cry:

1.–9. Islanti: Daði & Gagnamagnið – Think about things
- Niin, onhan tämä varma jatkaja. Loppukilpailussa olin alkuun sijoittamassa tätä jopa sijoille 6-10, mutten enää usko siihen, koska jurysuosio näin "lapselliselle" (en tiedä, onko kuvaavin sana) viisulle ei liene suurta. Finaalissa on lisäksi muita yleisösuosikkeja viemässä ääniä tältä tekeleeltä kuten guessingames nostikin esiin, mutta esityksen hyväntuulisuus kantaa kuitenkin niukasti viidentoista sakkiin. Jos Hatari oli niukasti kymppisakissa, ihan niin hyvä tämä ei loppupeleissä ole.

1.–9. Itävalta: Vincent Bueno – Alive
- Tämä on hankala tapaus. Periaatteessahan tästä tulee mieleen köyhän miehen Justin Timberlake. Alkujaan povasin tätä jopa yhdeksi hevoseksi viiden joukkoon finaalissa, koska Australia oli debyyttivuonnaan vähän samankaltaisella biisillä juuri viides: https://www.youtube.com/watch?v=H0EhhZWXTng Olenko ainut, joka näkee tiettyä yhtäläisyyttä kappaleen rytmityksessä? Alussa on vähän hitaampaa ja sitten kertsissä biisi herää samalla tavalla eloon. Vincent Bueno on myös vähän tuollainen eksoottisemman näköinen mies ja jos tähän kehitetään samanlainen iloinen ja svengaava meininki kuin Australialla viisi vuotta sitten, Itävalta tappelee nyt ainakin jatkopaikasta ja finaalissa miksei jopa TOP15-sijoituksesta? Viiden sakki on liikaa vaadittu, kun Aussit saivat varmasti sympatiapisteitä tuolloin taannoin ollessaan mukana ensi kerran. Kaivoin lisäksi vuodelta 2016 Buenolta yhden livevedon tarkasteltavaksi. Hän näyttää osaavan ainakin tanssia kuten Guy Sebastian ja jotain tällaista hieman kehittyneempänä versiona odotan näkeväni Rotterdamissa: https://www.youtube.com/watch?v=qVwJ9GEJ0Hs Itävallan läpimenoprosentti on tasan 50. Summa summarum, tämä on yksi ideoistani TOP20/TOP15-vetoihin, jota olisin valmis kokeilemaan vähän riskilläkin ennen harjoitusklippejäkin, vaikka olenkin asettanut viime vuodesta lähtien ohjenuoraksi betsaamisen vasta harjoitusten alettua, mutta jotenkin on vahva kutina siitä, että Itävaltaa ei arvosteta tarpeeksi vielä.

1.–9. Kreikka: Stefania – Superg!rl
- Kreikka on nyt kuusi vuotta vetänyt vihkoon. Kahdesti se on karsiutunut ja neljästi ollut sijoilla 19-21, mutta tänä vuonna kaikki muuttuu nuoren Stefanian johdolla vai muuttuuko? Musiikkivideon perusteella jonkin sortin energinen tanssikoreografia lienee tiedossa Rotterdamissakin. Kappale on ihan jees ja perinteisestihän Kreikan on osannut tehdä näyttävät show't nopeatempoisiin viisuihin. Vaivatta jatkoon semifinaalista, mutta finaalissa pitkän pohdinnan jälkeen laariin 11-20 kuitenkin riippuen esiintymispaikasta ja show'n vakuuttavuudesta. Stefanian livevedot Youtubessa eivät vakuuttaneet vielä niin paljoa ja kun seassa on ehkä jopa parempia tanssinumeroita kuin tämä lopulta tulee olemaan, Kreikka valunee jopa puolivälin alapuolelle. Kreikan välierähistoria on kuitenkin hyvä, sillä on se karsiutunut vain kahdesti 13 yrittämällä. Toki nuo epäonnistumiset ovat tulleet lähivuosina kuten totesin.

1.–9. Moldova: Natalia Gordienko – Prison
- Kuuntelin jo Youtubesta yhden sekoituksen tästä semifnaalista. Pakko todeta, että kyllä tämä melko lamaannuttavalta ja synkältä kuulosti muiden biisien keskellä kertauksessa. Samalla puoliskolla on mielestäni kaksi parempaa naissooloartistia syömässä ääniä eli Kreikka ja Puola, joista Puolan balladi on vielä tätä potentiaalisempi. Ei jatkoon, vaikka kappale sinänsä ei ole huono. Toki Moldovan läpimenoprosentti on 64,3%, mutta seula on tiukka.

1.–9. Puola: Alicja Szemplińska – Empires
- Kuten jo totesinkin ylempänä, tämä on jäänyt korvamadoksi soimaan ja toimii livenä kyllä, kun Alicjalla on niin vahva ääni. Viime vuonnakin Puola pääsi lopulta muistaakseni pisteen päähän jatkopaikasta, vaikka esiintyi neljäntenä omassa semifinaalissaan ja kun tämä on vähän vahvempi kappale, liputan jatkopaikan ja finaalissa alemman keskikastin puolesta, vaikka Puola on mennyt semifinaaleista jatkoon vain viidesti 13 kerralla, mutta jos jo viime vuonna se oli semissään yleisöäänissä kahdeksas ja raadeissa 11:s, nyt raatisuosiota voisi kuvitella tulevan vähän enemmän vielä, joka vie viimeistään tämän jatkoon. Finaalissa tämä on vähän liian tylsä erottuakseen tarpeeksi ja veikkaan sijaksi jotain kahdenkympin tienoilla olevaa.

1.–9. San Marino: Senhit - Freaky
- Toisena vuonna putkeen jopa ihan kuunneltava humppa. Senhit on avauspuoliskon neljäs naisartisti ja historiaan peilaten karsiutuu, mutta ei tämä nyt mikään tuhoontuomittu ole vielä missään nimessä. Kaksi perättäistä finaalipaikkaa kuulostaa silti utopistiselta, kun läpimenoprosentti on aiemmin ollut vain 20% ja yleisöääniä ovat syömässä Serbia ja Islanti muun muassa samalla puoliskolla.

1.–9. Serbia: Hurricane – Hasta la vista
- Sijoille 6-14 loppukilpailussa, joten välierä on läpihuutojuttu. Kansallisessa finaalissa oli jo hyviä aihioita live-esityksessä ja eiköhän Rotterdamissa tämä tempaa toden teolla mukaansa. Serbia on edennyt välieristä jatkoon 8/11 kerrasta. Viime vuonna semeissä Serbia oli juryjen vitonen ja yleisöäänten seiska, nyt roolit vaihtunevat ja yleisösijoitus voi olla TOP3 jopa?

1.–9. Tšekki: Benny Cristo – Kemama
- Wingdead totesikin jo, että jotain tässä on oltava, kun se voitti Tsekin kovatasoisen finaalin. Kertausta kuunnellessa tämä erottuu kyllä svengaavuudellaan avauspuoliskoltakin ja ehkä jurytkin voisivat nähdä tässä riittävää potentiaalia. Jos nyt pitäisi veikata, Tsekki on ihan kiikunkaakun, vaikka prosentti aiemmilta vuosilta on vain 37,5%. Toisaalta sitten tuo toissa päivänä julkaistu muokattu versio oli sekavampi kuin alkuperäinen ja mielestäni siihen oli ahdettu liikaa tavaraa, mutta toisaalta Ukrainan kansallisessa finaalissa väliaikanumerona nähty esitys kyllä vakuutti ja tämän pitäisi toimia livenä paljon paremmin kuin radioversiona, joten Tsekki menee jatkoon ja finaalissa lähelle TOP15-sijoitusta.

1.–9. Viro: Uku Suviste – What love is
- Jaa-a. Keskivertoa keskiverrompi biisi. Viron historia ei ole välierissä ollut mikään kummoinen myöskään, vaan se on mennyt jatkoon vain seitsemän kertaa 16 yrittämästä. Toisaalta viime vuonna Virolla oli vastaava perusradiobiisi ja se oli silloin semissään juryjen yhdeksäs ja yleisön keskuudessa jopa kolmanneksi suosituin, mutta nyt Virolla ei ole alustavasti yhtä hyvää esiintymispaikkaa luvassa, mutta tuollaisen keskipakan sijoituksen juryäänestyksessä voisin uskoa taas helposti, vaikka ehkä kappalekaan ei ole ihan yhtä hyvä. Niukka karsiutuja juuri nyt.

10.–18. Albania: Arilena Ara – Fall From You
- Niin vain tämä käännettiin englanniksi. Olen alusta asti mutuillut tätä sijoille 15-20. En ainakaan vielä muuta suuresti arviota, mutta jos Arilena on lavalla yksin kuten kansallisessa finaalissa, vaarana voi olla käydä samoin kuin Armenian naissolistille viime vuonna eli hyvästä radioversiosta huolimatta sitten itse show'ssa on liikaa onttoutta lavalla, mutta toisaalta jos valoja käytetään samoin kuin kansallisessa finaalissa, sitten tämän pitäisi toimia. Albanian kielisestä versiosta pidin enemmän ja tässä englanninkielisessä käännöksessä rytmitys ei ole niin luontevaa, vaikka alun perin teksti olikin englanniksi, mutta kyllähän tästä sitä uniikkiutta valitettavasti karisi muokkauksen myötä.

10.–18. Armenia: Athena Manoukian – Chains on you
- Vähän samaa ongelmaa kuin viime vuonna Srbukilla eli jotenkin tätä ei tekisi mieli äänestää ollenkaan, koska esitys on niin aggressiivinen tai ainakin oli kansallisessa finaalissa. Juryillekaan välttämättä tuollainen lausuttu laulutyyli ei uppoa. Viime vuonnahan Armenia oli semissään jurypisteissä vasta viidestoista ja sama sija ei yllättäisi, jolloin on vuori kiivettävä yleisöäänissä eikä tämä sellaista suosiota voine saada edes toiselta puoliskolta? Toki odotetaan nyt ensin lopullista esiintymispaikkaa, mutta kahden karsiutumisen jälkeen odotin jo nyt voi sanoa entiseltä viisujen mahtimaalta voimakasta ryhtiliikettä, mutta nyt voi jopa olla edessä kolmas karsiutuminen putkeen, joka olisi sensaatio, kun ennen kahta viime vuotta Armenian läpimenoprosentti oli 90%, mutta enää siis 75% ja siitäkin se voi pudota, jos Athenan esitykseen ei keksitä jotain säväyttävää.

10.–18. Bulgaria: Victoria – Tears getting sober
- En pitänyt ensikuulemalla. En syty vieläkään, mutta pakko on heittää oma maku roskiin ja yrittää ymmärtää tämän potentiaali. Eivätköhän juryt arvosta tällaista kokonaisuutta ja se kantaa sitten kymppisakkiin finaalissa, mutta en ykköshevoseksi kyllä vielä nostaisi, koska guessingamesin sanoin jotain uupuu ja tämä tuntuu vähän liian minimalistiselta englanninkieliseksi. Portugalilla oli kuitenkin etuna kolme vuotta sitten tähän nähden uniikimpi portugalin kieli ja Salvadorin "karisma". Mutta joo, mitä enemmän tätä kuuntelee, sitä enemmän tämä Wingdeadin tavoin aukenee.

10.–18. Georgia: Tornike Kipiani – Take me as I am
- Huutoa. Viimevuotinen tekele oli radioversioltaan varmaan yksi surkeimmista, mutta lavastuksessa Georgia onnistui ja sijoittui lopulta semissään 14:nneksi. Esiintymispaikka oli silloin 11 eli toisella puoliskolla kuten nytkin. Jurypisteissä se oli neljänneksi heikoin ja yleisöäänissä viidenneksi eli tasaisen heikko molemmissa. Periaatteessa tämänvuotinen viisu on ihan kuunneltava ja ainakin se jää mieleen. Pidän erityisesti kohdista, joissa naislaulaja yhtyy mukaan kuoroon ja lausuu esimerkiksi "Ich liebe dich". Melodia on hyvin toimiva juuri noissa hetkissä. Kokonaistulkinta on vaikuttava ja tässä on jytyä. Georgialla on myös ihan hyvä historia jatkoonpääsyistä (7/12). Islannin huutobiisi oli juryissa viime vuonna kahdeksas semissään ja kun Georgia kykenee varmaan ihan toimivaan lavastukseen tämänkin kohdalla, Georgialla on eväät jatkopaikkaan, mutta toisaalta saisin tämän edelle juuri kymmenen maata, joista Albanian muokkauksen jälkeen epävarmimpana ja sen tämä voisi ehkä syrjäyttää, mutta Tsekin live-vedon nähtyäni uskon sen lyövän Georgian ainakin noista rajatapauksista.

10.–18. Latvia: Samanta Tīna – Still breathing
- Aiemmin kirjoitinkin jo, että tämä muistuttaa Triana Parkin Linea kolmen vuoden takaa ja on liian "friikki", joten siksi alkuperäinen mututuntuma on ollut koko ajan karsiutuminen, vaikka tämä pääsisi miten hyvälle paikalle tahansa. Kansallisen finaalin esityksessä tuli jo tuota friikkiyttä hyvin esille Samanthan koreografiassa ja taustalaulajien puvustuksessa. Silloin kolme vuotta sitten Latvia sai kokonaisen yhden jurypisteen, vaikka esiintyi semissään viimeisenä ja jäi siten mieleen varmasti. Yleisöäänissäkin se oli toiseksi heikoin 20 pisteellä. Selvä karsiutuja minun papereissa tällä hetkellä. Joskus pitää vain luottaa alkuperäiseen vaikutelmaan eikä sitten arpoa enää sen enempää ja tuskin muutan mieltäni, jollei sitten harjoitusklipeissä liveshow ole muuttunut olennaisesti.

10.–18. Portugali: Elisa – Medo de sentir
- Minun soittolistalle tämä kelpaa, mutta edes tässä seurassa on vaikea uskoa jatkopaikkaan, koska jos laulat balladin, jossain kohtaa pitäisi edes olla voimakasta tulkintaa eikä pelkkää herkkyyttä kuten tässä, vaikka se minulle uppoaa, muttei välttämättä massoihin. Portugali on kuitenkin vain neljästi ollut finaalissa 13 kerralla välierien jälkeen. Kansallisessa finaalissa Elisa oli toinen niin jury- kuin yleisöpisteissä, mutta vastus on nyt kovempaa tietysti. Viime vuodelta tulee vähän mieleen Belgian Elliott, joka oli juryissa 12:s (samaan voi yltää tämäkin), mutta yleisöpinnoja kertyi vain 20 eli kolmanneksi vähiten huolimatta kymmenennestä esiintymispaikasta. Jos Portugalikin sijoitetaan heti toisen puoliskon alkuun, näkisin samanlaisen lopputuleman mahdolliseksi eli yhteistulokseksi korkeintaan sijan 13.

10.–18. Suomi: Aksel Kankaanranta – Looking back
- Voivoi Suomi. Olihan tämä UMK:n toiseksi paras, mutta kun samalla puoliskolla ovat paremmat miesartistit Georgialla ja Sveitsillä sekä tukku muitakin balladeja, en usko vähää alusta jatkopaikkaan, koska yleisösuosio tuskin on kummoista ja juryissakaan tämä ei mahtune kymppisakkiin, vaikka UMK:ssa menestyikin, mutta vastus oli huumoria ja ennen kaikkea nuo raadit täysi vitsi, kun F3M saatiin niiden toimesta toiseksi parhaaksi. Viime vuoden semin jumbosijan uusimisen pitäisi olla vältettävissä, koska esitys on jo melko valmis, tulkinta ja laulusuoritus ihan OK sekä paikka toisella puoliskolla, muttei tälle juuri enempää voi luvata tällä hetkellä kuin jotain sijoja 13-15 jos juryt oikein intoutuvat.

10.–18. Sveitsi: Gjon's Tears – Répondez-moi
- Kuten todettua, Sveitsi on kahdesti aiemmin voittanut ranskan kielellä ja aina välissä on ollut 32 vuotta. Niin on nytkin vuonna 2020 eli 32 vuotta edellisestä voitosta. Tuon tilaston perusteella pelkästään Sveitsi kuuluu TOP5:een, mutta on kappalekin hyvä ja uponnee raateihin kuin veitsi voihin. Ongelmana vain on se, että kuten joku totesi osuvasti internetissä, on hankala hahmottaa, minkä tunteen biisi jättää kuulijalle, mutta sielua raastavaa tulkinta on kuitenkin. Ranskan kieli lienee hyvä asia, koska sillä tämä erottuu muista balladeista. Pari vuotta sitten Mercy oli finaalissa juryissa kahdeksas ja tällä on potentiaalia parempaan eli finaalissa TOP5-sijaan juryissa, koska taso ja kilpailu ei vaikuta ylitsepääsemättömältä ja edelleen ranskalla erottuu hyvin massasta tässä tapauksessa. Laulaja vaikuttaa myös sympaattiselta pojalta, jota on helppo äänestää. Katselin myös jotain The Voice -esityksiä häneltä vuoden takaa ja ihan hyvin ne näyttivät sujuvan, joten en epäile liven onnistumista: https://www.youtube.com/watch?v=79cx4ruZQxo Jos joku ykkösratsu pitäisi valita nyt, kallistuisin tähän.

10.–18. Tanska: Ben & Tan – Yes
- Ainoa pohjoismaa, joka valitsi oikein lauantaina. Radioversio toimii ainakin ja kansallisen finaalin esitys oli minusta kohtalainen. Ei vielä mikään napakymppi ja siinä oli haettu kamerakulmissa vaikutteita Viron "Goodbye to yesterday" -balladista muutaman vuoden takaa. Tämä on kuitenkin hyvän mielen viisu ja sikäli helppo äänestettävä. Voisin kuvitella yleisösuosion olevan suurta toiselta puoliskolta ja juryilta tulee sitten riittävästi myös tukea. Viro oli sillä omalla duollaan silloin seitsemäs, vaikka esiintymispaikka ei mairitellut. Näen tässä paljon samaa ja Tanska on yksi melko lukotetuista TOP10-veikkauksistani tällä hetkellä. Seitsemänneksi sijoittui muuten myös Romania "Yodel It!" duollaan kolme vuotta sitten. Älkää aliarvioiko duo'jen kykyä erottua massasta. TOP10-kertoimet kiinnostavat tämän kohdalla tulevaisuudessa, kun niitä joskus ilmestyy.

TOP12: Islanti, Itävalta, Kreikka, Puola, Serbia, Tsekki, Viro, Albania, Bulgaria, Georgia, Sveitsi ja Tanska
Bottom 6: Moldova, San Marino, Armenia, Latvia, Portugali, Suomi

Alustava ranking:

1. Sveitsi
2. Bulgaria
3. Tanska
4. Serbia
5. Islanti
6. Itävalta
7. Tsekki
8. Puola
9. Kreikka
10. Albania
11. Georgia
12. Viro
------------------------
13. Moldova
14. Portugali
15. Armenia
16. Suomi
17. San Marino
18. Latvia

Siirrytään ykkössemiin kakkosen jälkeen.

1.–8. Australia: Montaigne – Don't break me
- Kansallisessa finaalissa Montaigne voitti juryäänet ja oli toinen yleisön keskuudessa. Itse viisuissakin raatien voisi kuvitella pitävän tästä melko modernista teoksesta, jossa on mieleenjääviä kohtia. Lisäksi viime vuosina Australia on menestynyt hyvin raatien keskuudessa ylipäätään (2019 kuudes, 2018 12:s, 2017 neljäs, 2016 ykkönen). Finaalipaikka on selviö, koska Australian läpimenosaldo on puhdas 4/4 ja siellä finaalissa sitten juryissa tälle povaisin tuollaista TOP10-sijoitusta. Toki kansallisen finaalin esitys oli vähän klovnimainen, mutta varmaan se muuttuu jonkin verran Rotterdamissa? Toisaalta jos miettii sitä, että viime vuonna Zero Gravityn kaltainen taideteos oli lopulta yhdeksäs, tämä ei ehkä sittenkään mahtune loppupeleissä viidentoista sakkiin, vaikka apuja raadeilta tulisi.

1.–8. Irlanti: Lesley Roy – Story of my life
- Kiva popbiisi, jossa on köyhän naisen katyperrya mukana. Näyttökertoja on jo yli 400 000 Youtubessa ja yläpeukkujakin yli 10k, jotka ovat hyviä lukuja vajaan viiden vuorokauden jälkeen ja Irlannin jälkeen ladatulla Serbian videolla on esimerkiksi 100 000 katselua vähemmän. Ei kuitenkaan pidä juuttua noihin liikaa, koska ne voivat olla hämääviä, mutta tätä ei pidä missään nimessä laskea ulos vielä jatkosta, koska tänä vuonna tällä voi erottua ja niin myös mielestäni tapahtuu kertausta kuunnellessa. Toisaalta vasta viime vuonna Irlanti juuttui seminsä jumboksi vähän vastaavanlaisella kappaleella, mutta se oli heikommin kyllä tehty ja ennen kaikkea lavastettu. Kuutena viime vuonna Irlanti on ollut vain kerran finaalissa, joten ei tätä alkupuoliskolta voi kyllä kovin todennäköisenä jatkajana pitää, mutta en laske Irlantia vielä ulos.

1.–8. Liettua: The Roop – On fire
- Nojoo, otetaan hieman ensivaikutelmaa tästä takaisin eli ei tämä nyt finaalin häntäpäähän valu. Tuolloin lähinnä yhdistin tämän Kyproksen rockhenkiseen Alter Egoon vuodelta 2016, koska solisteissa oli samaa ulkonäköä ja kumpikaan biisi ei ole perinteisintä viisukamaa. Kypros oli tuolloin finaalissa 21:s oltuaan semissään kahdeksas. Mitä enemmän live-esitystä kansallisesta finaalista katsoo, sitä paremmaksi tämä tuntuu muuttuvan. Koreografiassa on muistettava kohtia kuten käsien heilutus pään päällä ja sitten niiden iskeminen koukussa kohti lattiaa. Jotenkin tämän biisin rentoudesta ja yleisolemuksesta tulee mieleen Tsekki viime vuodelta. Solisti oikeasti nauttii esiintymisestä. Tsekki oli juryissa lopulta finaalissa kahdeksas, mutta menestyksen torpedoivat surkeat yleisöpisteet kolmannelta paikalta. Semifinaalissaan se voitti jurypisteet ja oli yleisöäänissä kuudes. On Firelle voisi povata välierissä TOP3-sijoitusta kummassakin kategoriassa ja finaalissa sitten mahdollisesti TOP4-yleisösuosiota sekä TOP7-jurysuosiota, joten kyllä tämän voi sinne viiden sakkiin nostaa.

1.–8. Pohjois-Makedonia: Vasil – You
- Musiikkivideo on toisinto Sveitsin viimevuotisesta. Ennen viime vuotta Makedonia oli karsiutunut kuudesti putkeen. You on periaatteessa ihan OK taustamusiikkia, mutta en oikein itse saa tästä kiinni. Voin jo kuvitella, kuinka tätä ei saada livenä toimimaan, koska kyseessä on tuollainen puolinopea viisu eikä mikään tanssihitti, joten Makedonia karsiutuu, kun paikkakin on vielä ykköspuoliskolla.

1.–8. Ruotsi: The Mamas – Move
- Ruotsi on Ruotsi ja menee jatkoon, mutta kyllä tämän olisi pitänyt kansallisessa finaalissa saada suhteellisesti enemmän jurypisteitä, jotta siltä voisi odottaa kolmen viime vuoden kaltaista raatidominanssia, jolloin Ruotsi on ollut finaalissakin TOP3:ssa raadeissa. Tämän kohdalla en usko siihen edes vähää alusta, vaan sijoitus on lähempänä kymmentä ja yleisösuosio on sitten kansainvälisesti vähän arvoitus, kun Melodifestivalenissa oli ilmeisesti käytössä jokin ikäryhmittäinen yleisöäänestys. Dotterin olisin itse halunnut nähdä Ruotsin edustajana, koska se olisi voinut vedota paremmin kv-yleisöön, mutta itsepähän ovat valintansa tehneet. Minulle Ruotsi on ehkä pohjoismaista tässä vaiheessa vain Suomea parempi, mutta perässä Tanskaa, Islantia ja Norjaa. Noin, nyt se on naulattu. Tai no Islannin kanssa tämä on aika tasoissa, mutta Tanskaa ja Norjaa perässä. Lundvik oli kuitenkin finaalissa vuosi sitten yleisöäänissä vasta yhdeksäs ja tämä on heikompi kappale. Sanoisin tässä vaiheessa, että finaalissa Ruotsi saa juryilta noin sata pistettä ja yleisöltä maksimissaan 70, jolloin sijoitus on jossain 11-13 tienoilla? Toki paljon riippuu esiintymispaikastakin. Välierissään Lundvik ja mammat olivat kolmansia viime vuonna paikalta kahdeksan. Muutaman pykälän tuosta sija pudonnee. Hyvä vertailukohta on Hollanti kolmen vuoden takaa, jolloin sen tyttökolmikko OG3NE oli semin neljäs keräten 200 pisteestä kolme neljäsosaa tuomareilta, mutta finaalissa se oli enää yhdestoista, kun jurypisteitä tuli 135, mutta yleisöltä vain 15. Ruotsin kohdalla lukemat ovat vähän lähempänä toisiaan kuten muutama lause sitten veikkailin eli noin 100+70 eikä 135+15.

1.–8. Slovenia: Ana Soklič – Voda
- Tästä kirjoitinkin jo aiemmin, että säkeistöille pitäisi tehdä jotain, koska vain kertosäkeessä hetken ajan biisi on kiinnostava ja muutoin on pitkäveteinen. Laulaja itse vaikuttaa myös tuijottavan lähinnä tyhjyyteen ja on etäinen siksi, joka ei edesauta pisteiden keruuta yleisöltä saati raadeilta. Toisella puoliskolla on myös niin kovia naisia tulossa, että tälle ei vain löydy tilaa jatkoon, piste. Läpimenoprosentti aiemmiltakin vuosilta on vain 37,5%.

1.–8. Valko-Venäjä: VAL – Da vidna
- Yksi tämän kauden kielletyistä hedelmistä, joista nautin salaa. Soittolistalle tämä perivalkovenäläinen rallattelu kuuluu ehdottomasti, mutta entä finaaliin? Kansallisessa finaalissa tämä oli juryjen ja yleisön kakkossuosikki. Vuosi sitten Valko-Venäjä luiskahti viimeisenä finaaliin oltuaan semissään kuudenneksi suosituin jurybiisi. Yleisöäänissä se oli yhdestoista. Siihen tämä voisi hyvällä tuurilla yltää nytkin, mutta tuskinpa juryt suosivat tätä yhtä paljon kuin viime vuoden energistä ja esiintymistaitoista Zenaa?

1.–8. Venäjä: Little Big - Uno
- Nojoo, vihdoin tämäkin julkaistiin. Sanotaanko näin, että ensimmäisellä kuuntelulla tämä oli melko rasittava, mutta useammalla kuuntelulla biisi muuttuu siedettäväksi. Ehkä odotin jotain vielä räväkämpää. Pikaisen selailun perusteella puolet pitävät tästä ja toinen puoli ei, mutta viisuissahan ei jaeta miinuspisteitä. Voittajaa ei tästä leivota, mutta varmaan viime vuoden Islannin kaltainen kymppisija vähintään on tulossa (Islanti puhelinäänissä kuudes ja juryissa 15:s), koska eiköhän naapureiden ansiosta tämäkin ole kuuden sakissa yleisösuosiossa ja naapurijuryilta tulee sen verran huomiota, että TOP15-jury finaalissakin on tehtävissä.

9.–17. Azerbaidzan: Samira Efendi - Cleopatra
- Itämaista tunnelmaa tässä on taustalla, mutta en syty tuolle ennen kertosäettä olevalle tauolle ja muminalle. Tai no, enää se ei kuulosta niin pahalta, kun siihen on tottunut ja alan jopa sietää sitä ihan mainiosti, mutta mitä mieltä ovat lauantai-iltana ensi kertaa tämän kuulevat? Muutoin biisi on ihan jees ja Efendi laulaakin painokkaasti ääntäen. Pitää muistaa se, että Azerbaijan on karsiutunut vain kerran ja oli silloinkin yhdestoista toissa vuonna semissään, joten lähtökohtaisesti Cleopatralla mennään jatkoon varmasti. Viime vuosien Azereiden biiseistä vertaisin tätä Skeletoniin, joka oli semissään juryissa kuudes ja yleisöäänissä kahdeksas. Sija oli kahdeksas välierissä ja finaalissa sitten 14:s (jury 12:s, tele 11:s), mutta kun tämä kilpailee tanssiäänistä esim. Serbian ja Israelin kanssa, jotenkin luulen azereiden kuitenkin luisuvan viidentoista ulkopuolelle.

9.–17. Belgia: Hooverphonic – Release me
- Järkyttävää saman fraasin toistamista ja liian melankolinen tunnelma, mikä ei toki yllätä, kun kyseessä on Belgia. Toisella puoliskolla on sen verran laatua vastassa, etten jaksa tästä sen pidemmin edes kirjoittaa. Pihalla kuin luumupuu. Tämä on kappale, jonka aikana käydään myös sillä kuuluisalla jääkaapilla tai selataan puhelinta, kun alkaa kyllästyttää minuutin kuuntelun jälkeen. Heippa, ei tule ikävä loppukilpailussa. :mrgreen: Jos joku vertailukohta on keksittävä, Romanian viime vuoden viisu oli vähän samanhenkinen. Silloin se oli semissään 13:s (juryt 10:s, tele 14:s). Tuo on Belgiankin maksimi tällä kaudella.

9.–17. Israel: Eden Alene – Feker libi
- Olisin valinnut itse Toy-kopio Rootsin kuin tämän afrikkalaishenkisen iloittelun. Israel on nähty viidesti finaalissa putkeen ja kyllä minä tämän lasken jatkumoon mukaan, koska yleisöön tämän luulisi vetoavan ja saavan jalan vispamaan. Tämä myös erottuu kertauksessa pomminvarmasti edukseen toiselta puoliskolta. Esiintyjä on hyvin symppis ja äänestettävän oloinen. Kolme vuotta sitten IMRI oli semissään juryissa kuudes ja yleisöäänissä neljäs päästyään päättämään semin. Näin kovassa seurassa Feker Libi ei välttämättä ihan noin hyviin sijoihin yllä semissään. Finaalissa IMRI oli toki sitten vasta 23:s (osin koska joutui avaamaan finaalin), mutta tämä ei niin syvälle tule vajoamaan, vaan on varmaan jossain keskikastissa loppukilpailussa. Nettan jälkeen viime vuosien paras israelilaismenestyjä Golden Boykin oli kuitenkin vasta yhdeksäs ja ihan niin hyvä tämä ei ole, mutta kyllä minä tälle TOP15-sijaa ennustaisin.

9.–17. Kroatia: Damir Kedžo – Divlji vjetre
- Olen hieman yllättynyt, että tämä on niin alhaalla kertoimissa, koska pidin tästä ensikuulemalla. Ei toki taidokkain balkanballadi, mutta ei huonokaan. Toisella puoliskolla on myös vain yksi miesartisti voitettavana eli Kypros ja ykköspuoliskoltakin löytyy vain Makedonian Vasil sooloilijoista. Kansallisessa finaalissaan tämä oli 16 kisaajan joukosta juryjen kakkossuosikki ja yleisön suosikki. Toki suosiota edesauttoi finaalin viimeinen esiintymisslotti. Jos tämä pääsee nytkin loppupuoliskolle, Kroatia voi hyvin yllättää, koska tulkinta on kuitenkin vahvaa. Kroatian viime vuodet eivät tosin ole olleet menestyksekkäitä. 2010-2013 se jäi välieriin, oli poissa pari vuotta, pääsi niukasti jatkoon 16-17 ja on taas karsiutunut kahtena viime vuonna. Viime vuonna kuitenkin surkeammalla englanninkielisellä balladilla Roko oli semissään 14:s ja jäi jatkopaikasta vain 30 pistettä, joten siihenkin nähden kyllä Kroatian voi laskea TOP12-viisuksi tässä joukossa minusta.Viime vuonna Unkarin oman maan kielinen viisu oli semissään juuri 12:s keräten 97 pistettä, joista juryilta 65 eli kymmenenneksi eniten, mutta tuleeko yleisöltä sitten riittävästi tukea? Se riippuu tosiaan lopullisesta esiintymispaikasta tällä puoliskolla, mutta kun muita miessolisteja ei ihan hirveästi ole tässä semissä, Kroatialla on mahdollisuus esiintyä finaalissa ilman muuta.

9.–17. Kypros: Sandro – Running
- Puolikkaan toinen miessolisti. Ensikuulemalla tämä jätti vähän valjuksi ja kliimaksit uupuvat. Kappale vain junnaa tasaisesti eteenpäin. Useammalla kuuntelulla tähän pääsee paremmin sisään toki, mutta klassiselta rajatapaukselta tämä haiskahtaa, vaikka Kypros kyllä osaa lavastaa tämän varmasti henkeäsalpaavaksi spektaakkeliksi, mutta jos viime vuonna Tamtalla oli vaikeuksia päästä jatkoon (vasta yhdeksäs semissä paljon paremmalla radioversiolla kuin tämä ininä), Sandrolla ei tule olemaan helppoa. Youtubessa tämä ei ole hirveästi saanut suosiota ja näyttökertoja on vasta reilut 100k virallisella viisutilillä. C-osan viulut ovat kappaleen parasta antia, se pitää toki tunnustaa. Live-esitystä katsoessa Sandron ääni vaikuttaa suhteellisen hyvältä, mutta samalla tuo junnaavuus tulee entistä enemmän esille radioversioon verrattuna eikä karismaakaan vaikuttanut hirveästi olevan noin nuorehkolla miehellä vielä. Toisaalta viidesta putkeen Kypros on ollut loppukilpailussa. Toki kun tätä vertaa kolmen vuoden takaiseen Gravityyn, kokonaisuus ei ole samalla tasolla missään nimessä. Silloin Kypros oli semissään viides (juryt yhdeksäs, yleisöäänet viides), mutta en jotenkin näe tässä samaa potentiaalia. Jos tämä nyt jotenkin finaaliin livahtaa, sijoitus on siellä kahdenkympin tienoilla.

9.–17. Malta: Destiny Chukunyere - All Of My Love
- Ihan kivastihan tämä svengaa ja jää jopa mieleen positiivisesti kertosäkeensä myötä. Juryille tämä lienee mannaa, koska lauluääni on syvä, riittoisa ja sielukas, mutta syökö yleisöääniä se, että samassa semifinaalissa on jo kolme mammaa ykköspuoliskolla Ruotsin väreissä saatika sitten finaalissa? Toisaalta tämä on minusta parempi biisi. Pari vuotta sitten Maltan Taboo oli semin 12:s, mutta sai juryilta viidenneksi parhaat pisteet (93). Vähintään samanlaista jurypottia voisi nyt odotella välieristä ja yleisötukea tullee enemmän kuin kahdeksan pistettä, heh, jolloin Malta etenee loppukilpailuun. Toki toisella puoliskolla ovat myös väkivahvat Romania ja Norja naisballadeineen, mutta vuorokaudessa tämä keräsi kuitenkin yli 300k kuuntelukertaa jo Youtubessa. Finaalissa Malta on kyykännyt sitten viime vuosina. Chameleon oli 14:s ja Walk on Water 12:s. Onko tämä ratkaisevasti niitä parempi? Minusta ei ja pelkään, että tämä hukkuu vähän massaan finaalissa, kun tosiaan Ruotsillakin on omat mammansa mukana. Semissä tämä pystyy vielä erottumaan TOP7-sijan arvoisesti, mutta finaalissa tulee takapakkia kymmenen pykälää, veikkaan ma.

9.–17. Norja: Ulrikke Brandstorp – Attention
- TOP3-suosikkini henkilökohtaisesti tältä kaudelta. Lakki, päästä. Pirskatin kova balladi eivätkä minua edes häiritse nuo Ulriken kasvojenvääntelyt, kun kappale itsessään on timanttia. Tässä semissä haasteita aiheuttaa se, että Romania kilpailee samalla puoliskolla balladiäänistä naisena. Lisäksi Maltalla, Azereilla ja Israelilla on naisartistit. Eiköhän tämä ole kuitenkin juryissa neljän sakissa ja toiselta puoliskolta pitäisi yleisötukeakin ropista kivasti. Finaalissa sitten sijoille 6-10.

9.–17. Romania: Roxen – Alcohol you
- Romania on muistiinpanoissani niukasti Norjan edellä toistaiseksi, koska biisi on vielä piirun koskettavampi, mutta melko käsi kädessä nämä tulevat kulkemaan läpi kevään. Yksi suosikeistani tämäkin on. Kansallisen finaalin jälkeen C-osaa oli vielä elävöitetty voimakkaammaksi viimeisimmässä versiossa. Eipä tästä tarvitse lätistä sen enempää. Juryt tulevat pitämään ja yleisö myös. Jos Armenia petti ryhtiliikkeensä suhteen kahden karsiutumisen jälkeen, Romania toden teolla ei tehnyt niin, vaan kyllä tämä on loppuun asti taistelussa TOP5-sijasta. Aiemmista viisuista Romanialla on kaksi kolmossijaa, muttei vielä voittoa. En pidä mahdottomana pronssisijojen sivuamistakaan.

9.–17. Ukraina: Go_A – Solovey
- Ei maistu minulle, mutta monelle muulla kyllä, joten Bulgarian tavoin on yritettävä ymmärtää, koska kansallisessa finaalissa tämä oli sekä yleisön että juryjen suosikki. Läpimenon puolesta puhuu myös Ukrainan täydellinen saldo 11/11, joka on viisuhistorian paras. Jos unohdetaan ne vuodet, kun Ukraina on ollut isäntänä, sen huonoin sijoitus finaalissa koskaan on 17:s vuodelta 2018. Historian perusteella tämä on sijoitettava vähintään jonnekin samoille haminoille. Useammalla kuuntelulla olen hiljalleen itsekin päästä tähän biisiin sisälle ja ovathan nuo huilut ja taustarummut makeankuuloiset ainakin, joita juryt arvostanevat. Pari vuotta sitten semifinaalissaan Melovin oli juryissa yhdeksäs, mutta puhelinäänissä neljäs. Yksi hyvä vertailukohta voisi olla samasta vuosikerrasta Viron oopperatulkinta, joka oli semissään juryissa seitsemäs ja puhelinäänissä kolmas. Finaalissa Viro oli kuudes. Sanoisin, että Soloveyn loppusijoitus on suurempi kuin kuusi, mutta pienempi kuin 17 aikanaan finaalissa. Välierässä tämä voisi olla aika tasainen suorittaja sekä puhelin- että raatiäänissä kansallisen finaalin tavoin?

TOP12: Australia, Liettua, Ruotsi, Venäjä, Azerbaijan, Israel, Kroatia, Kypros, Malta, Norja, Romania, Ukraina
Bottom 5: Irlanti, Pohjois-Makedonia, Slovenia, Valko-Venäjä, Belgia

Alustava ranking:

1. Liettua
2. Romania
3. Venäjä
4. Norja
5. Ruotsi
6. Israel
7. Malta
8. Ukraina
9. Azerbaijan
10. Australia
11. Kypros
12. Kroatia
---------------------------------------------
13. Valko-Venäjä
14. Irlanti
15. Pohjois-Makedonia
16. Belgia
17. Slovenia

Suorien finalistien läpikäynti vielä loppuun:

Alankomaat: Jeangu Macrooy - Grow
- Live-esityksen katsomisenkaan jälkeen en saa tästä otetta. Viimevuotinen isäntäbiisi oli rutkasti parempi kyllä minun mielestäni. Kuuden heikoimman joukkoon tämä tulee finaalissa jäämään, joten ei tuhlata enempää aikaa tähän.

Ranska: Tom Leeb - The Best in Me
- Niin geneerinen kuin voi vain olla ja kuten totesinkin jo aiemmin, jos Roilla tai Mercyllakaan Ranska ei ole viime vuosina päässyt kymppisakkiin, tämä jää varmasti kuuden heikoimman joukkoon loppukilpailussa. Muokattu akustinen versio olisi mahdollisesti ollut vähän parempi, mutta sitä emme saa tietää.

Iso-Britannia: James Newman - My Last Breath
- Kahta edellä mainittua marginaalisesti parempi. Enää minua ei häiritse se lyhyt taukokaan, kun viisun nimi mainitaan kertosäkeessä. Jos lavastus toimii, tämä voi ehkä olla juuri ja juuri sijoilla 18-20.

Saksa: Ben Dolic - Violent Thing
- Omissa papereissani kovin suorista finalisteista ja guessingamesin tavoin povaan tätä yllättäjäksi. Saksa oli oikeastaan jopa hetkellisesti TOP5:ssa rankingissani, kunnes sitten Bulgaria ja provosoivasti Tanska piti nostaa vielä edelle, mutta huomaan kuuntelevani tätä vapaaehtoisesti yhä useammin ja kappaleessa on riittävästi koukkuja. Viitenä viime vuonna Saksa on onnistunut kerran Michael Schulten ansiosta ja tässä on nyt toinen hitti kuuteen viime vuoteen. Muut sijat ovat 25-27, joten Saksan teemana on ollut joko hitti tai huti viime vuosikymmenellä, kun Lenasta alkaen TOP10-sijoja on neljä ja viidesti Saksa on ollut kahdenkympin huonommalla puolella. Välimalleja ei ole ollut, joten kyllä tämäkin jyrää siis kymppisakkiin loppupeleissä, näin luotan ma. Muita miespoppari kilpailijoitakaan ei oikein ole tarjolla haastajiksi, jollei sitten Itävalta yllätä vielä enemmän kuin luulen. Liettuan toki voi osittaiseksi äänienviejäksi laskea, mutta kun tarkastellaan viime vuosia, parhaat miespopparit kera nopeatempoisemman biisin ovat olleet sijoilla neljä (Sveitsi 2019), kuusi (Tsekki 2018) ja viisi (Ruotsi 2017), joten siksi Saksa on alustavasti TOP6-maa tällä kaudella!

Italia: Diodato - Fai rumore
- Tästä olenkin oman mielipiteeni jo sanonut. Viime vuosina siis Italia on ollut sijoilla 2,5 ja 6, mutta mielestäni Fai Rumore on inasen heikompi ja koukuttomampi sekä vähän liian tasapaksu, vaikka olikin San Remon tämän vuoden tarjonnasta se oikea valinta kisoihin. Sijoille 7-8 finaalissa.

Espanja: Blas Cantó - Universo
- Mjoo, alkuun sijoitin tämän kategoriaan 15-20, mutta tarjontaa ilmaantui taas sen verran, että kaipa tämä keskivertotulkinta katoaa harmaaseen massaan kuten Espanjalle on käynyt viime vuosina, sillä viidesti putkeen se on ollut kahdenkympin huonommalla puolella. Kööpenhaminassa 2014 iki-ihana Ruth Lorenzo oli kymmenes sadeballadillaan, mutta tämä ei ole niin laadukas, joten sijat 22-23 realismia taas.

Summa summarum, kokonaisranking pitkällisen pyörittelyn jälkeen:

1-5: Sveitsi, Bulgaria, Liettua, Romania, Tanska
6-15: Saksa, Italia, Venäjä, Norja, Serbia, Ruotsi, Israel, Tsekki, Islanti, Itävalta
16-20: Ukraina, Azerbaijan, Malta, Australia, Kreikka
21-26: Puola, Albania, Espanja, Iso-Britannia, Alankomaat, Ranska
27-30: Georgia, Kypros, Viro, Kroatia
31-41: Valko-Venäjä, Moldova, Irlanti, Portugali, Armenia, Pohjois-Makedonia, Suomi, San Marino, Belgia, Latvia, Slovenia

Kiitos ja palataan asiaan taas toivottavasti vuodenvaihteessa. :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 844

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Teille joita kiinnostaa se miten euroviisuissa olisi käynyt niin...

https://scorewiz.eu/scoreboard/view/315 ... ision-2020

Tuossa tylsyyteeni tekemäni oletus. Nähty aika paljon vaivaa selvitellessä mihin maihin kaveripisteet yleensä menee ja milläkin painotuksella suhteessa oikeasti potentiaalisiin menestyjiin. Kerran läpi katsoessani tämä tuntuu erittäin hyvältä mallinnukselta vaikka itse sanonkin.

Eli niille joilla on tylsää kotona, laittakaa äänestys pyörimään ja viihtykää. :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.04.2020 19:38 <Wingdead> Semifinaaleja en jaksanut tehdä tällä samalla tavalla. Finaaliin otettu

17.04.2020 19:38 <Wingdead> Ne joista mielestäni oli parhaat mahdollisuudet sinne päästä


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 844

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Tulee todella pitkä kirjoitus, joten ottakaa kahvikupillinen jos toinenkin jos meinaatte tämän kerralla läpi lukaista.

Olen viimeksi analysoinut näitä biisejä tänne julkisesti maaliskuussa, mutta nyt kun on dataa saatavilla todella monesta eri nettikilpailusta ja striimausmääristä, on aika muuttaa osaa näkemyksistä. Myös siis se video, joka aiemmin linkattu, on syytä laittaa roskakoriin.

Tein tosiaan pisteoletukset semeihin sekä finaaliin. Halusin sitten rakentaa finaaliin jonkinlaisen kuvitteellisen esiintymisjärjestyksen, jonka järjestyksessä nämä biisit tässä päivityksessä analysoin. Laitoin hattuun 10 jatkajaa ja nostelin ne sieltä täysin sekalaisessa järjestyksessä. Kummankin semin jatkajiin laitoin 5 alkupuolen paikkaa ja 5 jälkipuolen paikkaa ja nekin nostelin täysin sekalaisessa järjestyksessä. Suorat finalistit arvoin niin, että 3 menee alkupuolelle ja 2 jälkipuolelle (Alankomaat oli jo arvottu loppupuolelle paikalle 23 ennen viisujen peruuntumisilmoitusta). Tällaisen esiintymisjärjestyksen sain aikaiseksi, olen pyrkinyt huomioimaan ennakkosuosikkien suosimisen, sopivin välein balladeja ja nopeampaa, mies- ja naislaulajia sekaisin jne jne jne.

1. Serbia (2 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Hurricane - Hasta La Vista
2. Ranska (suora finalisti, alkupuolen paikka arvasta) Tom Leeb - The Best In Me
3. Armenia (2 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Athena Manoukian - Chains On You
4. Norja (1 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Ulrikke - Attention
5. Georgia (2 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Tornike Kipiani - Take Me As I Am
6. Ruotsi (1 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) The Mamas - Move
7. Albania (2 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Arilena Ara - Fall From The Sky
8. Liettua (1 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) The Roop - On Fire
9. Ukraina (1 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Go-A - Solovey
10. Italia (suora finalisti, alkupuolen paikka arvasta) Diodato - Fai Rumore
11. Saksa (suora finalisti, alkupuolen paikka arvasta) Ben Dolic - Violent Thing
12. Sveitsi (2 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Gjon's Tears - Repondez-Moi
13. Azerbaijan (1 semi jatkaja, alkupuolen paikka arvasta) Efendi - Cleopatra

14. Puola (2 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Alicja - Empires
15. Kreikka (2 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Stefania - Superg!rl
16. Espanja (suora finalisti, jälkipuolen paikka arvasta) Blas Canto - Universo
17. Australia (1 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Montaigne - Don't Break Me
18. Malta (1 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Destiny - All Of My Love
19. Iso-Britannia (suora finalisti, jälkipuolen paikka arvasta) James Newman - My Last Breath
20. Bulgaria (2 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Victoria - Tears Getting Sober
21. Israel (1 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Eden Alene - Feker Libi
22. Islanti (2 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Dadi & Gagnamagnid - Think About Things
23. Alankomaat (suora finalisti, esiintymisnumero arvottu ennen perumista) Jeangu Macrooy - Grow
24. Venäjä (1 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Little Big - Uno
25. Romania (1 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Roxen - Alcohol You
26. Tanska (2 semi jatkaja, jälkipuolen paikka arvasta) Ben & Tan - Yes

Seuraavaksi analysoin jokaisen biisin läpi tuossa järjestyksessä. Kirjoituksen lopussa sija-arvio.

1. Serbia (Hurricane - Hasta La Vista)

Räväkkä poppis oli näillä spekseillä todella helppo päätös koko shown avaajaksi, ja näin olisi saattanut oikeissakin kisoissa käydä. Hieman vanhanaikainen biisi, joka tuntuu olevan noin 10 vuotta ajastaan jäljessä. Juryt eivät ole tästä tykänneet missään kisassa, joita on netissä tänä koronavuonna pidetty (ainakin eurostream escunited ja eurojury kannattaa tsekata). Tämä kuulostaa varsin loogiselta, jos miettii mistä juryt normaalisti pitävät, niin ei tämä hirveän useaan yksittäiseen kohtaan osu. Tätä paljon parempia tanssibiisejä on mukana vaikka kuinka, joten telekin jäänee aika pieneksi, oli slotti sitten avaaja tai selkeästi parempi. Tuskin kuitenkaan aivan jumbo. Sija-arvio 20-24.

2. Ranska (Tom Leeb - The Best In Me)

Juryt ovat tykänneet tästä yllättävän paljon näissä nettikisoissa, mutta vaikea tälle on hirveän suurta kaksinumeroista pistelukua silti nähdä. Tämä on paljon epäsuositumpi kuin moni semeihin jäänyt kappale viisufanien mielestä, joten uskoisin tämän olevan telejumbo miltä slotilta tahansa. Jopa telenollat olisi ollut mahdollinen skenaario. Sija-arvio 23-26 jossa pari sijaa yläkantissa jurydata huomioiden. Mieli tekisi sanoa suoraan 26, maksimissaan 25-26.

3. Armenia (Athena Manoukian - Chains On You)

Ei ollut kaukana semikarsiutujasta, joten tuskin olisi kaksista slottia saanut viisufinaalissa. Onhan tässä yritystä, mutta jotain puuttuu. Biisistä on myös liveä saatavilla, joten tuskin suurta muutosta olisi viisuissa nähty. Aika identtinen menestyspotentiaali Serbian kanssa, itse uskon kuitenkin hieman suurempaan jurysuosioon modernimman otteen ja potentiaalisten ruskeiden kirjekuorien takia. Menestys nettikisoissa on ollut verrattavissa Serbiaan, joten ei ole syytä suurta eroa tehdä. Sija-arvio 19-23.

4. Norja (Ulrikke - Attention)

Fanwank. Suuri sellainen. Laitoin tänne vähän enemmän alkupäähän, jotta erottuisi edes hieman. Alkupuolelle nimittäin arvottiin noita TOP10 biisejä todella monta, eikä niitä viitsi kaikkia peräjälkeen laittaa esim sloteille 7-12. Eurojuryt ovat yleensä korreloineet hyvin oikeaa jurymenestystä, ja tämä jäi todella kauas TOP10 juryista. Olihan tämä 2.00 kertoimisena suosikkina lähellä mokata jopa teleäänestyksen Norjan kansallisessa finaalissa noin 50.00 kertoimista altavastaajaa vastaan. Telepottikin olisi jäänyt pienehköksi miltä slotilta tahansa, koska todella moni muu maa soveltaa tätä voimaballadikompleksia niin paljon paremmin. Sija-arvio 12-16.

5. Georgia (Tornike Kipiani - Take Me As I Am)

Georgia tarjoaa jälleen varsin erikoisen viisun, tähän toki ollaan Georgian kohdalla menneinä vuosina totuttu. En näe syytä, miksi tämä erottuisi kummassakaan äänestyksessä sen kummemmin, tehnee samanlaisen suorituksen kuin esimerkiksi Unkari vuonna 2018. Rokkifanit äänestää, mutta ei juuri muut. Juryissa tarvinnee kirjekuorien apua menestyäkseen. Sija-arvio 17-23.

6. Ruotsi (The Mamas - Move)

Mammat ainakin osaavat laulaa ja tällainen biisi on juryille hunajaa koska tahansa. Tämä tehnee Lundvikin tyyppisen jurysuorituksen, oli esimerkiksi eurojuryissa toinen. Teleäänissä tulee Ruotsille selvästi tukkaan nyt kolmantena vuonna peräkkäin, mutta kyllähän tämä Lundvikia helpommin äänestettävä paketti on. TOP10 menee, mutta TOP5 voi olla kiven takana. Sija-arvio 5-9.

7. Albania (Arilena Ara - Fall From The Sky)

Erittäin hyvä-ääninen naislaulaja, mutta biisin mystisyys katosi englanninkielisyyden myötä. Ei tämä kaksisesti ole pärjännyt nettikisoissa, eikä faniäänestyksissäkään. Ei ole syytä uskoa Balkanin yleensä vahvaan menestymiseen tämän biisin kohdalla. Sija-arvio 17-23.

8. Liettua (The Roop - On Fire)

Laitoin tälle slotille, että erottuu mahdollisimman hyvin kahden vahva-äänisen naisen välissä. Tämä on ollut yksi ennakkosuosikeista talvesta lähtien, ja eiköhän tämä olisi voitosta taistellut. Juryjen suosio tämän kohdalla on pieni kysymysmerkki, eikä nettikisoissa ole tullut TOP3 sijoituksia juryjen osalta tälle. Mielestäni tässä ongelmana on laulukohtien vähyys, jotta juryt voisivat tätä tarpeeksi arvostaa. Todella monen faniäänestyksen ykkönen, joten vaikea tätä on nähdä telessä TOP3 ulkopuolelle. Mielestäni tässä kisassa on kuitenkin kaksi niin vahvaa edustajaa loppuanalyysin jälkeen, että en näe tätä voittajaksi asti. Korkealle toki. Sija-arvio 2-6.

9. Ukraina (Go_A - Solovey)

Tämän arvioiminen on varsin haastavaa. Sinänsä moderni ote biisissä ja kyllähän tämä massasta erottuu. Juryt rankaisevat tätä kyllä, mutta rankaisevatko niin paljon mitä suurin osa kansasta ennakoi? Itse saan tämän noin sijan 15 paikkeille juryissa. Teleä tämä varmasti saa, Ukrainalla on diasporaa paljon ja kun miettii, mitkä seikat saavat ihmiset tarttumaan puhelimeen ja äänestämään tätä, niitä löytyy monta. Voisi olla jopa Hatarin tasoinen TOP5 tele jolloin TOP10 sijoitus olisi haarukassa, jälkipuolelta varsinkin. Eurostream-kilpailussa ei päässyt edes finaaliin belgialaisten twittersekoilun myötä, mutta muuten tämä on pärjännyt kohtalaisesti. Olisi ollut itselleni iso sijoitus TOP10 ja TOP15 vetoihin, mutta nyt ei auta. Sija-arvio 9-14.

10. Italia (Diodato - Fai Rumore)

Olkaa nyt niin eri mieltä tahansa muut viisuarvioijat, mutta tämä on taatusti TOP4. Areenalive joka nähtiin viime viikonloppuna oli aivan jäätävä (laitan linkin minikommentteihin). Tätä on todella haastavaa biitata kummassakaan äänestyksessä, mutta sen verran pakko dataan uskoa, että voitto ei ole kirkossa kuulutettu. On ollut nettikisoissa juryissa noin sijalla 5 ja telessä noin sijalla 8. Tämä on valmis paketti kaikin puolin, ja kun kaikilla muilla ennakkosuosikeilla on kysymysmerkkinsä, on tämä taatusti kärkikahinoissa. Sija-arvio 1-4 jossa sija 4 varmistelua olemassaolevan datan takia.

11. Saksa (Ben Dolic - Violent Thing)

Varsin moderni radiobiisi, jonka onnistumisesta livenä ei ole riittävästi takeita, jotta tämän pärjäämiseen voisi varauksetta luottaa. Tämä on ollut TOP10 hujakoilla kaikissa nettikilpailussa, enkä näe syytä tuota näkemystä muuttaa. Periaatteessahan raatien pitäisi tästä tykätä, ja kyllähän tämän pitäisi teinityttöjen äänet kerätä. Pitäisi ja pitäisi. Sija-arvio 9-14.

12. Sveitsi (Gjon's Tears - Repondez-Moi)

Niin. Tämähän on myös todella haastava arvioitava. Itsehän teilasin tämän ensikuuntelulla, nostin odotukset taivaisiin kolmannella ja neutralisoiduin kymmenennellä. Ranskankielinen biisi ei valitettavasti läheskään ole 10 parhaan joukossa jokaisen maan jury- tai televotessa, joten niissä maissa, joissa tämä ääniä kerää, täytyisi tulla isoja pisteitä jokaisesta, jotta voitto olisi mahdollinen. Menestystä tulee kyllä, mutta voitto kuulostaa haastavalta kuitenkin loppujen lopuksi. On ollut juryäänestyksissä pahimmillaan jopa Liettuaa heikompi, joka kuulostaa mielestäni täysin järjettömältä. Dataan on kuitenkin uskottava, ja vaikka teleääniä tulisi (niistäkään ei takeita ole) niin voiton metsästäminen voi olla liian haastava tehtävä. Arvioidaan sijalle 2-6.

13. Azerbaijan (Efendi - Cleopatra)

Ja bileet alkupuolen lopuksi. Oletan, että tästä olisi tehty tämän vuoden Fuego liven osalta. Se, pystyykö Efendi tätä biisiä vetämään ihan tappiin asti livenä, ei voi kukaan tietää. Tuskin olisi kuitenkaan stagingista jäänyt menestys kiinni ja Azerbaijanin historian tuntien ruskeiden kirjekuorien vaihtaminen ei saisi tulla yllätyksenä jurypuolella. On tapellut Saksan kanssa samoista sijoista nettikisoissa, itse kuitenkin näen tämän potentiaalisempana, koska uskon täysin siihen, että todennäköisemmin tämä olisi ollut livenä parempi kuin Saksa. Tämä olisi voinut olla jopa huikea, toisaalta myös aivan järjetön floppi. Omissa kuvitelmissani nostaisin tämän sijoille 2-6, mutta niin kovaa kannatusta tämä ei ole saanut, että pelkkä staging tätä pelastaisi. Ja jos live mokattaisiin, olisi sija 15 yliampuva arvio. Otetaan kuitenkin hieman Saksan yläpuolelle, 7-11.

14. Puola (Alicja - Empires)

Nuori tyttö on lähellä olla koko kisan paras laulaja. Valitettavasti tässä kisassa tarvitaan muutakin, kuin huikea laulutaito. Biisi on loppujen lopuksi aika unohdettava, eikä tämä kaksisesti ole missään kilpailussa pärjännyt, joita on netissä pidetty. Uskon kuitenkin Puolan diasporan pelastavan tämän täysin jumbosijalta, lähellä se toki on. Pääsi muuten pisteen erolla finaaliin omassa semifinaalioletuksessani Itävallan sijasta, joten semikarsiutuminen ei todellakaan olisi ollut yllätys. Sija-arvio 21-25.

15. Kreikka (Stefania - Superg!rl)

Tämähän on yksinkertaisesti raati-inhokki. Tässä ei ole yhtään mitään, miksi yksikään jury tästä tykkäisi. Uskon, että Kypros antaisi vanhasta tottumuksesta 12 pistettä, mutta muilta edes pisteen saaminen on työn ja tuskan takana. Data myös tukee tätä näkemystä. Telemenestys voi olla kohtalaista, kyllähän biisi nykynuorisoon iskee ja varmasti somejulkisuus tuo hieman lisäpisteitä (kuten sen piti tuoda V-Venäjällekin viime vuonna mutta ei siellä päinkään...). Serbian ja Armenian kanssa samaan kastiin, sija-arvio 15-21.

16. Espanja (Blas Canto - Universo)

Todella heikko menestys kaikissa nettikisoissa, enkä ihmettele yhtään. Eihän tässäkään ole juuri mitään, miksi yksikään raati tästä tykkäisi, tai miksi edes tele äänestäisi. Taistelee Ranskan kanssa jumbopaikasta. Sijoitus 23-26.

17. Australia (Montaigne - Don't Break Me)

Australia on tottunut saamaan hyvin raatipisteitä, mutta tämä ei mielestäni ole sellainen, jolla kaksista raatimenestystä tulisi. On hieman sekavan oloinen, eikä esimerkiksi radiosoittopotentiaali tai lauluääni ole Australian puolella jurypisteitä miettiessä. Tele on todennäköisesti yhtä kohtalainen, ja kumpaakin edellä mainittua näkemystä tukee saatu data. Sija-arvio 19-23.

18. Malta (Destiny - All Of My Love)

The Mamojen puuttuva neljäs jäsen :lol: On äärimmäisen lahjakas laulaja, ja meriittejä löytyy nuorelta naiselta jo vaikka millä mitalla. Kyllähän tämä on juryille hunajaa, mutta telepuolella jäänee auttamatta hieman parempien telemagneettien jalkoihin. Vaikea nähdä juryissa putoavan TOP5 ulkopuolelle, mutta telessä TOP10 saavuttaminen on haastavaa. Maltallahan ei myöskään diasporaetua ole nimeksikään, joten sekin täytyy huomioida teleä miettiessä. Taistelussa tasaisessa kastissa viimeisistä TOP10 sijoista, sija-arvio 7-12.

19. Iso-Britannia (James Newman - My Last Breath)

Juryt tykkäävät tästä varmasti totuttua Britanniaa paremmin, mutta telepuolella tulee jälleen kerran tukkaan. Tämä on taistellut jopa TOP15 sijasta juryäänissä nettikisoissa, toisaalta niinhän myös viime vuoden jumboksi jäänyt Britannia teki. Telepuolella bottom5 pitäisi olla automaatio ja siksi pohjakasti kutsuu tänäkin vuonna. Sija-arvio 20-24.

20. Bulgaria (Victoria - Tears Getting Sober)

Oma ylivoimainen suosikkini tämän vuoden biiseistä, mutta pakkohan näitä on yrittää objektiivisesti arvioida. Tässäkin stagingpotentiaali tuohon loppunousuun on aivan huikea, ja Victoria on todella sympaattinen laulaja. Vetää esimerkiksi YouTubessa viime vuoden voittajan Duncanin biisiä täysin 100-0 paremmin kuin Duncan itse. Jurykannatus olisi kuitenkin jäänyt todennäköisesti melko vähäiseksi voittoa ajatellen, sitä ajatusta tukee saatu data. Ja jos oikeasti ottaa fanilasit pois ja järjellä miettii, eihän tämän raatisuosioon juuri perusteita ole. Uskon, että tämä voittaisi telen, olisi ainakin todella lähellä sitä, mutta juryissa on annettu liikaa tasoitusta voittoa ajatellen. Sija-arvio 2-6.

21. Israel (Eden Alene - Feker Libi)

Tästä on saatu selkeää dataa siitä, että telekannatus olisi ollut hyvää, ja sen voi ymmärtää hyvin. Varsinkin, jos Azerbaijan, joka on apajilla samoista äänistä, floppaisi täysin, tämä voisi olla telessä jopa TOP5. Juryt tästä eivät ole tykänneet missään nettikisassa, eikä tätä oikein mitenkään päin voi saada TOP15 juryissa. TOP10 taisteluun mukaan, mutta olettaen että Azerbaijan onnistuisi, tämän tele jäisi sinne noin sijan 10 paikkeille. Sija-arvio 11-15.

22. Islanti (Dadi & Gagnamanid - Think About Things)

Täysin yhtä kujalla tästä todella kauan kuin koko muukin foorumi. Itsellänihän tämä oli 1-5 kategoriajaottelussa kategoriassa 3. Muutkin aktiiviset kirjoittelijat ovat olleet ihmeissään tämän suosiosta. Nyt, kun dataa on saatu ja tätä on saanut tarpeeksi pureskella, olisi tämä ollut todennäköisin viisuvoittaja vuosimallia 2020. Kyllä. Todennäköisin viisuvoittaja vuosimallia 2020. On voittanut liki kaikki nettikisat, ja jokaisessa, joissa jury on vakavasti otettava tekijä, eikä joku kaveriporukka keskeltä metsää, tämä on ollut juryvoittaja. Miksi? Miettikääpä järjellä, tämä on ehdottomasti radiosoittobiisi, jossa on todella paljon eri elementtejä käytetty, joka kertoo ammattimaisuudesta, jota raadit arvostavat. Dadi jos kuka on muusikko, hän pystyisi vetämään Hard Rock Hallelujahin vaikka triangelilla tunnistettavasti. Myös fanimittauksissa tämä pärjää järjestään erinomaisesti, onhan tämä sosiaalisesti relevantti, todella helposti samaistuttavia ja helposti äänestettäviä persoonia porukka täynnä. Tämä olisi ollut vähintään kolmas tämän vuoden kisassa, jos väittää muuta, kusee itseään silmään. Näin se vain on. Täytyy myöntää oma typeryytensä, en mitenkään ollut kartalla kaksi kuukautta sitten. Sija-arvio (tieto) 1-3.

23. Alankomaat (Jeangu Macrooy - Grow)

Jurythan rakastavat tätä niin paljon kuin tällaista loppujen lopuksi aika tylsää biisiä voi. Tämä on ollut järjestään juryissa TOP10 taistelussa mukana, enkä ihmettele tämän raatisuosiota. Fanit tuntuvat kuitenkin karttavan, enkä tätäkään ihmettele. Ei putoa mitenkään aivan pohjille, mutta hieman keskikastin alapuolelta tämän sijoituksen luulisi löytyvän. Sija-arvio 13-18.

24. Venäjä (Little Big - Uno)

Raati-inhokki? Ei sentään. On pärjännyt ainakin itselleni yllättävän hyvin jurykisoissa. Toisaalta, täytyy aina muistaa, että Venäjää kartetaan yllättävän paljon juryjen toimesta itse kisassa, edelleen. Eikä tämä niin täysin radiosoittobiisi ole kuin esimerkiksi Islanti, menee vähän samaan kastiin ongelmineen Liettuan kanssa. Little Big on kisojen nimekkäin artisti kirkkaasti, ja kun kyseessä on Venäjä, on televoitto lähellä. Fanimittauksissa kuitenkin pärjännyt sen verran kohtalaisesti, että televoittoa ei voi varmaksi sanoa, TOP5 tele on ilmiselvää. Siksi kärkikahinoihin, mutta ei ihan sinne terävimpään. Sija-arvio 4-8.

25. Romania (Roxen - Alcohol You)

Bulgaria, mutta heikompi versio. On pärjännyt juryissa nettikisoissa Bulgarian kanssa tasavahvasti, mutta telessä ottanut selvästi tukkaan. Ja ainakin itse ymmärrän sen, en henkilökohtaisesti välitä tästä, vaikka Bulgariaa rakastan. Alcohol You on nerokas sanaleikki, kuten guessingames sanoi, mutta ei tämä biisi muuten juuri mieleen jää. Potentiaalia olisi, mutta jotain jää puuttumaan. Mielenkiinnolla odotan ensi vuoden yritystä, Roxen edustaa Romaniaa vuonna 2021. Sija-arvio tämän vuoden biisille 8-13.

26. Tanska (Ben & Tan - Yes)

On ollut täysin keskikastia kaikissa mahdollisissa kisoissa kaikissa mahdollisissa äänestyksissä kaikkien mahdollisten ja mahdottomien henkilöiden ja otuksien mielestä. Ei tästä juuri muuta voi sanoa. Niin tasaisen harmaata massaa, että tarvitsisi juuri tämän viimeisen slotin erottuakseen edes jotenkin. Kiva biisihän tämä on, erittäin positiivinen ja siten telepuolella faneja varmasti, mutta ei tämä sytytä todella suuria massoja äänestämään. Keskitien kulkijalle sijoitus keskeltä taulukkoa. Sija-arvio 13-18.Semifinaaleista lähimpinä läpipääsyä olivat ensimmäisestä semifinaalista Belgia ja Kroatia, jotka kummatkin olisivat olleet helposti bottom5 finaalissa. Toisessa semifinaalissa Itävalta jäi pisteen päähän finaalista, ja Tsekki muutaman enemmän, muilla tuskin olisi riittänyt (Suomi btw 13, juryissa jopa 9). Itävalta olisi saattanut päästä raatisuosiolla tuohon "alempaan keskikastiin"-kategoriaan, mutta Tsekki ei.

Olen erittäin tyytyväinen tähän loppuanalyysiin, vaikkakaan kukaan ei voi koskaan sanoa, olisinko ollut kuinka oikeassa vai väärässä. Kuitenkin saatavaa dataa on tarjolla todella paljon, ja niihin viitaten en näe syytä yhtäkään näkemystä enää muuttaa.

Jos joku haluaa jännittää, kuinka mielestäni jury ja tele äänestävät tarkalleen, ohessa linkki:
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/327 ... ylikerroin

Ensin tulee juryäänet maittain (myös näiden maiden järjestys arvottu) ja sitten teleäänet pottina ihan niin kuin oikeissakin viisuissa.

Kertokaa mietteitänne näkemyksistäni, on aina kiva huomata jotain uutta (Islanti...) :lol:

Tämän osalta viisukausi 2020 on päätöksessään. Jatketaan hommia vuonna 2021, toivottavasti tämä pandemia on siihen mennessä vähintään suurimmalta osin muisto vain :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.05.2020 02:25 <Wingdead> https://www.youtube.com/watch?v=Ogyi0GPR­_Ik

19.05.2020 02:25 <Wingdead> Siitä Fai Rumorea. Vaikea nähdä kuka tuon voittaa. Ja miten

19.05.2020 13:24 <Wingdead> Edit. Australia ja Malta oli tekstikentässä väärin päin. Nyt kaikki oikein


Iiponen
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 11.02.2020, 13:49
Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Iiponen »

Ohhoh onpas joku jaksanut tehdä kovan työn analysoidessaan noin tarkasti jokaisen euroviisukappaleen. Peukut sille!
Olen iloinen uutisesta,että Euroviisut järjestetään ensi vuonna Rotterdamissa. Jos ja kun kaikki sujuu hyvin, toivottavasti rokotekehitys etenee ripeästi...

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006510503.html

”EBU:n mukaan 18 tämän vuoden kilpailuun valittua artistia on ilmoittanut, että heidän on määrä edustaa maataan kisassa myös ensi vuonna.”

En oikein ymmärrä miten tämä on mahdollista. Saavatko esiintyjät osallistua samalla kappaleella kuin tänä vuonna? Ja miksi Suomessa Aksel Kankaanranta joutuu osallistumaan uudestaan Ylen uuden musiikin kilpailuun?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Amorim
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 10.10.2013, 17:17

Tuotto: +7.20 yks.

Palautus%: 172.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 77

Re: Euroviisut 2020 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Amorim »

Kaikki tämän vuoden kappaleet menevät roskiin, niillä ei saa ensi vuonna enää osallistua. Wikipediasta: "EBU kävi asiasta keskustelua kansallisten yleisradioyhtiöiden kanssa ja päättivät ettei vuoden 2020 kappaleet voi kilpailla vuoden 2021 kilpailussa."

Täksi vuodeksi valitut artistit sen sijaan saavat osallistua ensi vuonna, mikäli kyseinen maa niin päättää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

25.05.2020 20:22 <Wingdead> Kyllä juuri näin. Suuri osa kisaavista maista haluaa antaa uuden mahdollisuuden

25.05.2020 20:23 <Wingdead> Tämän vuoden artistilleen jolta mahdollisuus vietiin. YLE kuitenkin haluaa pitää

25.05.2020 20:23 <Wingdead> UMKn hengissä joten siksi Aksel ei pääse suoraan edustamaan. Muita maita joilta

25.05.2020 20:23 <Wingdead> Samaa edustajaa ei nähdä ilman kilpailua ovat ainakin Norja Ruotsi ja Viro


Vastaa Viestiin