Tänään on 27.01.2021, 02:11.

Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Vedonlyöntiblogit. Pelivalintoja ja tarinaa rahapelien maailmasta ja vähän muualtakin.
Vastaa Viestiin
Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Morjes!

Tämän uuden käyttäjänimen takana palloilee kolme Etelä-Suomesta kotoisin olevaa, nuorehkoa urheilun sekä vedonlyönnin ystävää, jotka yhdistivät alkuvuodesta voimansa ja lähtevät uhmaamaan Veikkausliigamarkkinoita ennen näkemättömällä itsevarmuudella kaudelle 2019.

Jokaisella meistä on hyvä näppituntuma Veikkausliigaan, sillä sarjaa on seurattu jo useampi vuosi hyvinkin puolueellisten, oman suosikkijoukkueen lasien takaa. Pre-Seasonilla töitä on tehty kovaa aikaisempien vuosien tilastojen kanssa sekä seurattu silmä kovana Suomen Cupin tapahtumia ja joukkueiden rakentelua. Kaudella tullaan katsomaan jokainen ottelu ja myös luomaan niihin sekä side- että total- arviot. Veikkausliigan ottelumäärä ei ole sieltä suurimmasta päästä ja töiden jakaminen kolmelle henkilölle tarkoittaa siis laadukasta työtä läpi kauden. Tavoite on ensimmäisellä yhteisellä kaudella luoda positiivinen tulos.

Jotta seuranta pidetään ns. kilpailullisena niin vihjeet tullaan jakamaan Pinnaclelle ja Veikkaukselle panostuksella 1-5 yks. Mahdollisia early- vetoja pienemmille bookkereille tagaillaan 0,5 yks. tasapanoksin ja ne erotellaan muista vedoista eri nimellä.

Ennen kauden alkua tullaan tarjoilemaan vielä sirkushuveja yleisölle kausiennakon muodossa joka on jaettu kuuteen eri taistelupariin alkaen häntäpäästä loppuen kärkikaksikkoon. Ensimmäinen osa luvassa myöhemmin tänään tai venyessään huomenna.

Laitetaan heti kärkeen yksi kausiveto:

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - Mestari - peliaika päättynyt

kohde
Mestari
veto
FC Honka
kerroin
6.000 (veikkaus)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 48. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

24.03.2019 22:55 <Donskoi> Välittömään seurantaan tämä blogi


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Lähdetään painamaan häntäpäästä kohti kärkipäätä. Ensimmäinen pari löytyy ennakostamme siis sijoilta 11. ja 12. eli suoran putoajan sekä karsijan paikalta. Ennakoimme vaikeaa kautta molemmille nousijajoukkueille.

Sijat 11-12: Nousijajoukkueet vaikeuksissa

12. HIFK

Helsingin IFK tippui katastrofaalisen kauden 2017 jälkeen Ykköseen. Siellä tutut vanhat johtavat pelaajat ottivat viimeiseksi talkooprojektikseen nostaa seuran takaisin Veikkausliigaan. Tässä he myös onnistuivat hienosti kokeneen kaartin johdolla. Mustonen-Sihvola kärkipari paukutti yhteensä 23 osumaa ja seuralegendat Jukka Halmeen johdolla tekivät oman osuutensa. Muutama nuori pelaaja nousi myös esiin, heistä kirkkaimpana Tommi Jyry, jonka KuPS kaappasi kauden jälkeen.

HIFK on uudistunut nousun jälkeen merkittävästi. Lähes kaikki viime kauden vastuunkantajat ovat jättäneet seuran. Runkopelaajista ainoastaan keskikentän akseli Nando-Halme ja monitoimimies Jani Bäckman jatkavat seurassa. Lisäksi nuoremmista vastuunkantajista erinomaisen kauden pelannut Mohamed Hussein, laituri Nikolas Saira ja toppari Tuukka Andberg jatkavat punanutussa sekä tietenkin jo kymmenettä kautta IFK:ssa aloittava Matias Hänninen. Maalivahti Daniel Kollar ryösti itselleen viime kaudella ykkösveskarin paikan kokeneelta Tomi Maanojalta ja koittaa puolustaa sitä nyt keväällä hankittua belgialaisvahti Origia vastaan.

Puolustukseen HIFK on hankkinut kokemusta ja laatua. Lähtökohtaisesti puolustus on joukkueen vahvin osa-alue. Maalissa kaksi hyvän tason maalivahtia kilpailevat ykkösveskarin paikasta. Keskustaan hankittiin todella kokenut, viime kaudella HJK:ta edustanut Hannu Patronen sekä liigatasolle oiva vahvistus Tero Mäntylä FC Interin nutusta. Edellisellä kaudella vahvasti esiintynyt Andberg, Norjasta hankittu Tobias Vibe ja Hongan junioreista tullut Tino Palmasto tuovat syvyyttä. Avauksen laitapakiksi joukkue kiinnitti FC Lahdesta tutun Hassan Sesayn. Seuralegenda Hänninen ja seuran tiedotteen mukaan laitapakiksi hankittu Xhevdet Gela täydentävät sitä osastoa. Gela pelasi kuitenkin Suomen Cupissa pitkälti keskikentällä, joten pieni kysymysmerkki on lopulta miehen pelipaikka sekä vastuu. Lisäksi EIF:n riveissä hyvän viime kauden pelannut Riku Selander pelasi laitapakkina Cupissa moitteetta jopa ohittaa arvojärjestyksessä aiemmin mainitun Hännisen. Myös toppariksi Virosta hankittu Silver Grauberg saattaa pelata laidassa.

Keskikenttä pysyi HIFK:lla melko samana. Ainoastaan keskustan nopein pelaaja, Tommi Jyry, lähti Kuopioon. Hitaus onkin suuri uhka liigatasolle mennessä. Nando on liigassakin varmasti teknisimpiä keskustan pelaajia, mutta mies on auttamattoman hidas. Gela ja Halmekaan eivät ole nopeudella pilattuja, joten suuria uhkakuvia herättää keskustan nopeuden riittävyys ykkösestä liigatasolle hypättäessä. Brasilialainen Toro hankittiin täydentämään keskikenttää, mutta hänkin vaikuttaa jo uransa ehtoopuolella olevalta pelaajalta. Toki vankkaa kokemusta löytyy Brasilian Serie A:sta mutta valitettavasti sekään ei vanhoja jalkoja tee nopeiksi.

Hyökkäys on Rödalla täynnä kysymysmerkkejä. Viime kauden hyökkääjistä joka ikinen lähti ja tilalle tuli Njazi Kuqi, Mauro Severino ja Erikson Carlos. Jokainen heistä on pelannut rikkonaisen edelliskauden ja takeita liigatason riittävyydestä ei juuri ole. Kuqilla toki potentiaali olla edelleen se 10-15 maalin mies oikeassa roolituksessa ja hyvässä kunnossa. Cupin pelit eivät tästä kuitenkaan antaneet mitään viitteitä. Severino on fyysisesti liian raakile vielä liigaan vaikka nopea onkin. Erikson Carlos on kysymysmerkki, mutta 1 maali 17 ottelussa Japanin kolmostasolla ei lupaa ilotulitusmaista kautta Veikkausliigassa.

Laituriosasto voi HIFK:lla paikata hieman hyökkäyksen puutetta, nimittäin sieltä löytyy runsaasti nuorta nopeutta ja taitoa. Joel Mattsson löi nuorena läpi liigatasolla IFK Marienhamnin riveissä ja pyrkii ensi kaudella ottamaan sen seuraavan askeleen kohti uraa ulkomailla. Kevin Larsson on vasta 17-vuotias, mutta esitti todella lupaavia otteita preseasonilla. Saira ja Hussein olivat Ykkösessä paikoin erinomaisia, mutta liigassa tilan ja ajan käydessä vähemmäksi ovat he vielä pienoisia kysymysmerkkejä liigakentille.

Lähtökohtaisesti HIFK on Veikkausliigajoukkueista heikoin. Puolustus on liigan hyvää keskitasoa, keskikenttä ja hyökkäys puolestaan selvästi heikoimpia koko liigassa. Laiturit voivat onnistuessaan auttaa merkittävästi, mutta kokonaisuus on valitettavan heikko. Etenkin hyökkäys on äärimmäisen ohut ja on kiinni lähes kokonaan 35-vuotiaan Njazi Kuqin onnistumisesta. Joukkueen harjoituskausi onkin tulosten muodossa puhunut karua kieltänsä: veikkausliigajoukkueita vastaan saldo on kuusi ottelua ja kuusi tappiota maalierolla 3-15. Toki noissa otteluissa kokoonpano on vaihdellut suuresti, eikä optimiavaus ole päässyt pelaamaan keskenään vielä kertaakaan. Sekään ei ole kuitenkaan hyvä merkki…

Valmentajaksi HIFK:lle tuli norjalaisluotsi Tor Thodesen. Uusi käskijä ei ole cupin pelien perusteella pystynyt luomaan kunnollista pelisysteemiä. Suomen Cupissa HIFK:n ryhmitys vaikutti melko sekavalta ja tulokset olivat sen mukaisia. Pari ensimmäistä peliä liigassa kertonevat enemmän valmentajasta. Jos joukkueen peliesityksissä ei ole havaittavissa kehitystä, vaikeaksi ennakoidusta kaudesta voi tulla pannukakku ennen kuin se alkaakaan.


Mahdollinen avauskokoonpano:

-----------------------------Kuqi-------------------------------------
Mattsson----------------------------------Hussein / Saira
-------------------------Bäckman--------------------------------
----------------Nando--------------Halme---------------------

Sesay---------Mäntylä-------Patronen-------Selander

------------------------Kollar / Origi------------------------------

Larsson lienee vaihdosta ykkösoptio hyökkäyspäähän. Keskikentälle on tyrkyllä Toro ja Gela. Laitapakiksi Hänninen ja toppariksi Andberg. Mikäli Selanderia peluutetaan Cupista poiketen keskellä niin jompi kumpi hitaista Nando tai Halme mennee vaihdon puolelle ja Hänninen laitapakiksi.


11. KPV

Kuten toinen nousijajoukkue HIFK niin myös KPV on uudistunut rajusti ensimmäiselle Liigakaudelleen lähes 30 vuoteen.

KPV:lla on maalille hyvä kilpailutilanne sillä Marttinen ja Myllymäki ovat tasoltaan aika tasoissa ja uskon sen nopeuttavan varsinkin nuoren Marttisen kehitystä. Kaksikko ei vielä kuulu liigan keskikastiin maalivahteina mutta toisaalta Marttisella on kaikki mahdollisuudet ottaa steppi hyväksi liigamaalivahdiksi jo tänä vuonna.

Puolustus on joukkueen isoimpia kysymysmerkkejä. Topparipari Pikkarainen-Koskimaa ei lukeudu paperilla erikoisen hyväksi kaksikoksi mutta Pikkaraisella on potentiaalia kehittyä paljon ja Koskimaakin voi vielä kauden-pari pelata tyydyttävällä liigatasolla. Laitapakkeina avauksessa Josimov ja TPS:stä saapunut Kinnunen joka on hieman jopa yllättäen vakuuttanut Suomen Cupissa. Josimovilla jalka alkaa painaa mutta paikkaa sen kokemuksella ja loistavalla vasurillaan. Honar Abdi ja Timo Rauhala sparraavat laitapakeiksi mutta eivät ole välttävää parempia pelaajia liigatasolle. Josimov paikannee topparina mikäli täytyy. Hyvin mennessään KPV:n puolustus on tyydyttävä mutta yhtä todennäköisesti myös liigan huonoin.

Keskikentälle KPV:lla on paperilla hyvin toisiansa täydentävä trio Shaze-Helmke-Mannström. Shazen kaikki avut ovat puolustukseen eikä mies tunnu olevan omimmillaan pallon kanssa. Muistuttaa etäisesti Chelseassa palloilevaa Kantea. Helmke on tuon trion allrounder kun taas Mannströmilla on joukkueen suurin pallollinen vastuu aiemmin mainitun kaksikon yläpuolella. 30- vuotiaan Mannströmin pitkä loukkaantuminen on luonut kuitenkin kysymysmerkkejä miehen nykytasosta kevään aikana. Kolmikon takana peliaikaa kärkkyvät ensimmäisinä Harri Heiermann sekä Patrick Poutiainen.

Laidat ovat toinen KPV:n kysymysmerkeistä. Kärkipelaaja Simo Roihaa ei ole tunnettu maalintekijänä vaan kovasti työtä tekevänä kärkenä joka pystyy luomaan muille tilaa ja paikkoja. Näin ollen tehoja täytyy löytyä laidoilta. 19-vuotias Enoch Banza siirtyi lainasopimuksella Klubista Kokkolaan ja on esiintynyt keväällä Cupissa hyvin. Hänelle asettaisimme tällä hetkellä tulosvastuun Roihan takana. Toisen laidan valloittanee uusi pelaaja Gussev tai Joni Mäkelä. Mäkelä ei ole esiintynyt millään lailla vakuuttavasti pre seasonilla, joten odotamme Gussevin lunastavan paikan avauksessa toisella laidalla. Gussevin näytöt KPV:ssa ovat kuitenkin vasta hyvin vähäiset, joten miehen taso on enemmän arvailua kuin tietoa. Kolmikon takana vielä penkillä kärkkyy Benno Hanslian jonka näytöt ovat olemattomat.

Kärjessä Simo Roiha yksin joka on myös joukkueen tärkein pelaaja. Kuten äsken jo mainittu, Roiha on kovasti töitä tekevä kärki, joka kykenee luomaan tilaa ja maalipaikkoja muille pelaajille, muttei ole missään nimessä tunnettu itse maalintekijänä. Toinen kärki, hyvissä ajoin hankittu, Yessy Mena ei ole esittänyt koko kevään aikana vielä mitään. Menan rooli tullee olemaan Roihan vaihtopelaaja tai mahdollisesti jopa laitahyökkääjä mikäli Gussev/Mäkelä- kaksikko ei kykene liigatasolle.

Valmentaja Jarmo Korhonen ei kuulu liigan eliittiin mutta tunnetaan hyvin puolustuspelin ammattilaisena. Ei ollut ehkä ykköseen paras mahdollinen valmentaja nousijajoukkueelle mutta liigaan putoamista vastaan taistelevalle joukkueelle hinta/laatusuhteeltaan erinomainen. Kapea ja heikohko puolustus voi näyttää jopa tyydyttävältä Korhosen puolustavan pelityylin avulla. Pientä plussaa putoamista vastaan valmentajan myötä.

KPV:sta puhuttaessa kausi on joko hyvä tai huono. Se ei oikeastaan voi olla mitään siltä väliltä. Hyvin mennessään KPV säilyttää sarjapaikkansa ja huonolla kaudella se kulkeutuu maitojunalla takaisin ykköseen. Säilyminen edellyttää Roihan kunnossa pysymistä sekä vähintään yhden laitahyökkääjän läpimurtoa liigatasolle niin, että maaleja syntyy tyydyttävästi tällä kaudella. Mannströmin pitää päästä myös loukkaantumisensa jälkeen hyvään pelikuntoon, sillä joukkueen pallollinen pelaaminen huutaa Mannströmin taitoa keskelle. Shaze, Helmke, Heiermann eivät siihen kykene.

Suurin uhkakuva putoamiselle on Roihan loukkaantuminen. Toinen kysymysmerkki on, että pystyykö KPV tekemään tarpeeksi maaleja ja ottamaan pisteitä ns. tärkeissä otteluissa muita putoamista vastaan taistelevia joukkueita vastaan. Joukkue ei ole kovinkaan pallollinen vaan mentaliteetiltään hyvin puolustava eikä joukkueessa ole edes maalia tekevää hyökkääjää/laituria. Näin ollen kotiottelut muita putoajakandidaatteja vastaan, joista KPV:n tulisi pystyä raapimaan tarvittavat pisteet, voivat jäädä tylsiksi 0-0 nyhjäyksiksi. Kuka tekee maalit? Nouseeko Mannström tasolleen?

Aloittava formaatio tulee olemaan 451 jossa Mannström pelaa 10- paikkaa ja hänen alapuolellaan Shaze ja Helmke.

Mahdollinen avauskokoonpano:

-------------------------------Roiha----------------------------
---Banza----------------------------------------Gussev---
--------------------------Mannström-----------------------

-----------------Helmke--------------Shaze----------------

Kinnunen--Pikkarainen----Koskimaa--Josimov

---------------------------Marttinen---------------------------

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 19. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Sijat 9-10: Mahdolliset kriisijoukkueet

Olemme arvioineet FC Lahden sekä VPS:n sijoille 9. ja 10. Molempien joukkueiden avauskokoonpano on keskikastia, mutta yhteistä joukkueilla on myös ringin kapeus. Loukkaantumisilta tuskin yksikään joukkue kykenee välttymään, jonka vuoksi näin kapeat ringit ovat aineksia katastrofille.

9. FC Lahti

FC Lahti valmistautuu kauteen 2019 ilman Toni Korkeakunnasta, mikä on herättänyt erinäisiä mielipiteitä puolesta sekä vastaan aina joukkueen kannattajista lähtien. Joukkueen vetovastuun on ottanut Sami Ristilä.

FC Lahden maalivahti- ja puolustusosasto ovat paperilla joukkueen selkein vahvuus. Maalivahti Rakovsky on liigatasolle kelpo torjuja, vaikka tuskin pystyy viime kaudella lähteneen Vasjutinin isoja saappaita täysin paikkaamaan. Puolustuksen tukipilarit, täksi kaudeksi joukkueeseen tuodut, Viitikko-Tanska ovat keskikastin sijoitusta hakevalle joukkueelle erinomainen topparipari. Kaksikon takana seuraavina vaihtoehtoina tulevat pelaajavalmentaja Pekka Lagerblom sekä Teemu Penninkangas. Laitapakkitrio Penninkangas-Coubronne-Hauhia muodostavat myös tyydyttävän kolmikon puolustuksen laidoille. Penninkangas, joka kykenee myös topparin paikalle, oli viime kaudella FC Interissä hyvä ja on monikäyttöisenä pelaajana loistoapu FC Lahdelle. Uskomme myös, että kohtalaisia otteita Suomen Cupissa esittänyt Coubronne riistää tällä kaudella avauksen laitapuolustajan paikan seuraikoni Mikko Hauhialta.

Keskikentälle Lahdella on asettaa myös paperilla vähintäänkin tyydyttävä kolmikko Klinga-Jäntti-Currais. Aleksi Paanasen siirtoon FC Interiin Lahdessa reagoitiin nopeasti sillä vain noin viikko Paanasen lähdön julkistamisen jälkeen FC Lahti ilmoitti hommanneensa keskikentälleen FC Lahdesta lähtöisin olevan Matti Klingan. Klingalla oli joitakin vuosia sitten todella suuri potentiaali ja olikin hyvin nopeasti selvää, ettei hän tule Lahdessa pelaamaan kovinkaan kauaa. Siirto Klubiin tapahtui kaudelle 2015, jonka jälkeen uran suuntakäyrä on näyttänyt loivasti alaviistoon. Täksi kaudeksi Klinga palaa SJK:sta FC Lahden paitaan ja hänen harteilleen ollaan asetettu isoja odotuksia. Klingan parivaljakkona keskikentän keskellä aloittanee 2000- vuonna syntynyt Teemu Jäntti, jonka Suomen Cup otteet ovat antaneet pieniä viitteitä läpimurtokaudesta. Tätä kaksikkoa sparraa takana myös nuoret Matias Niuta ja Eemeli Virta. 10- paikalla aloittanee täksi kaudeksi hankittu Josue Currais, joka ei yli 500 minuutin aikana Suomen Cupissa ole vielä täysin kyennyt vakuuttamaan allekirjoittaneita.

Lahden suurimmat ongelmat keskikentällä ovat sen pienuus sekä kapeus. Keskikentältä puuttuu pelaaja, joka kykenisi fyysisyydellään riistoihin, sekä kaksinkamppailuvoittoihin. Keskikenttä on myös auttamattoman kapea ja vaihtoehdot ovat lähinnä liigatasolle vielä raakileita olevat junnut tai pelaajavalmentaja Lagerblom, jonka kunnossa pysymisestä ei ole mitään takeita.

Laidoilla ja hyökkäyksessä on kuitenkin joukkueen isoin kysymysmerkki. Laidalle hommattu Jeronimo Amione on loukkaantuneena eikä hänen paluunsa aikataulusta ole vielä tarkkaa tietoa. Amionen CV on kova ja on FC Lahden selkeä profiilihankinta täksi kaudeksi. Muuten laidoille on asettaa Jasin Assehnoun ja Ville Salmikivi, joista varsinkin jälkimmäinen ei mitenkään ole eikä tule enää olemaan liigatasoa. Heidän takanaan kilpailevat nuoret Pyry Lampinen ja Tim Martinen eivät myöskään ole vielä avauksen liigatasoa. Laitapelaaminen siis huutaa todella kipeästi Amionen kuntoutumista, mutta sen ollessa kysymysmerkki on Lahdella rehellisesti sanottuna liigan huonoin laituritilanne tällä hetkellä. Santeri Hostikan menetys Puolan vihreämmille nurmille on joukkueelle iso kolaus.

Yksinäisenä kärkenä joukkueella aloittanee viime kaudella Superettan- joukkue Gefle IF:ssä pelannut Erik Törnros. Mies muistetaan Veikkausliigan kentiltä myös vuodelta 2016, jolloin hän iski PS Kemin paidassa 8 osumaa 13 pelissä. Törnros on kuitenkin kärsinyt talven ja kevään aikana monista pienistä vammoista, joka on estänyt miehen täyteen kuntoon pääsemisen. Mies esiintyi ainoastaan 150 minuuttia Suomen Cupissa eikä onnistunut maalinteossa tänä aikana. Kysymysmerkkejä miehen kohdalla siis riittää. Tilannetta ei myöskään helpota kovinkaan paljoa fakta, että Törnrosin takana kilpailevat hyökkääjät ovat vuonna 1999 ja 2000 syntyneet Irfan Sadik ja Tomi Kult, joiden viime kausi meni pääasiassa A- junioreissa ja ovat vasta ottamassa ensimmäisiä askeliaan miesten peleihin.

Lahden ihanneavaus oikeuttaisi joukkueen ehkä paremmallekin sijoitukselle mutta tosiasia on, että joukkueen profiilihankinta ja 1. hyökkääjä ovat kärsineet loukkaantumisista kevään aikana, joukkueen keskikentän läpi on juostu toistaiseksi liian helpolla eikä syvyyttäkään ole oikeastaan millekään pelipaikalle. Oikeastaan jokainen loukkaantuminen tästä päivästä eteenpäin avauksen pelaajalle tarkoittaa junioria tuuraamaan avaukseen. Joukkueeseen kohdistuu siis karmeat riskit, jotka voivat pahimmillaan johtaa katastrofiin mutta toisaalta terveenä pysyessään ja muutaman juniorin lyödessä läpi joukkue voidaan löytää hyvin keskikastin yläpäästä. Loukkaantumisilta tuskin yksikään joukkue voi välttyä ja ne iskevät FC Lahteen kovempaa kuin yhteenkään toiseen Veikkausliigan joukkueeseen. Tämän vuoksi näemme realistisena FC Lahden sijoituksen keskikastin häntäpäässä.

Mahdollinen avaus:

----------------------------Törnros------------------------------
--Salmikivi---------------------------------Assehnoun---
----------------------------Currais-------------------------------

-------------Jäntti----------------------Klinga----------------

Penninkangas---Tanska--Viitikko---Coubronne
----------------------------Rakovsky---------------------------

Amione ottanee Salmikiven paikan avauksessa kuntouduttuaan.


10. VPS

Vaasalaiset lähtevät uuteen Veikkausliigakauteen kokonaisuudessaan heikosta tilanteesta. Joukkueesta lähti muutama tärkeä palanen Juha Hakolan, Joonas Vahteran sekä Marko Meeritsin muodossa. Sisääntulijat ovat selkeästi halvemman kategorian miehiä, joka oli jossain määrin odotettua, sillä VPS:n taloudellinen tilanne on heikko. Viime kaudelta on odotettavissa yli 200 000€ tappiot jota onkin lähdetty paikkaamaan keväällä osakeannilla. Profiilihankintoja tuskin on Vaasaan saapumassa eikä tämän hetkisen kokoonpanon laatu ja syvyys riitä taistelemaan ylemmän loppusarjan paikoista.

Joukkue onnistui kuitenkin ostamaan itselleen voittavan arvan kun hankkivat maalilleen Saksan 4. korkeimmalta tasolta Martin Kompallan. Vähien pelien perusteella Vepsuun loistava maalivahti, jota haastaa takana kaksi suomalaista, joille kummallekaan ei tule ilman ihmeitä yhtäkään peliä koko kauden aikana. Kompallalle on siis luvassa suurta vastuuta.

Puolustuksessa joukkueella on välttävä tilanne kun sekä topparin, että laitapakin paikoille joukkueella on asettaa vain 3 vähintään välttävää liigamitat täyttävää pelaajaa. Topparikolmikon muodostavat kokenut Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen sekä Kanadasta saapunut 19- vuotias Jonas Häkkinen. Suomen Cupin perusteella Timi Lahden pelipaikka pitäisi olla turvattu mutta toisesta topparin paikasta Häkkinen ja Auvinen taistelevat rinta rinnan. Toisaalta Vepsu voidaan nähdä myös kolmen topparin alakerralla. Laitapuolustajien triossa nähdään tällä Jesper Engström, Hindrek Ojamaa sekä Ilveksestä saapunut myöskin 19- vuotias Martti Haukioja. Haukioja on esittänyt Suomen Cupissa niin hyviä otteita, että odotamme hänen lyövän itsensä läpi tällä kaudella. Haukiojan lisäksi kauden toisella laidalla aloittaa Ojamaa kun trion kolmas mies Engström on poissa loukkaantumisen vuoksi. On sanomattakin selvää, ettei Vepsun alakerta kestä kunnolla edes yhtä loukkaantumista puhumattakaan siitä jos loukkaantumisia alkaa tulemaan useampia. Puolustuksen taso riippuu myös paljon siitä kuinka paljon nuoret herrat Haukioja ja Häkkinen kehittyvät kauden aikana.

Keskikentälle joukkueella on paperilla paljon tungosta mutta todellisuudessa puolet heistä ovat junnuja, joille vastuuta ei ole tarjolla. Voutilainen-Strandvall-Laatikainen muodostavat Vepsun aloittavan keskikentän. Varsinkin Voutilaisesta ollaan oltu kevään aikana kovassa ‘’hypessä’’ joukkueen kannattajien keskuudessa eikä täysin syyttä suotta, sillä mies näyttäisi olevan kiistatta joukkueen tärkein palanen keskustassa. Kolmikon takana peliaikaa kärkkyvät Juho Lähde sekä juniorit Fabrice Gatambiye sekä Augustin Irumwa. Keskikentältä tulosvastuuta on asetettu ikinuoren Sebastian Strandwallin suuntaan, jonka tulee kyetä lähes viime kauden kaltaiseen suoritukseen (10+5), että vaasalaiset pysyisivät karsijan paikalta poissa. Nuorista kannattanee seurata Gatambiyeta, joka vasta 19- vuoden iässä saanee kauden mittaa näyttöpaikkoja keskikentän keskustassa.

Laidat ja hyökkäys ovat myös Vepsun murheenkryyni. Laidoille on asettaa vain -ei mitään- näyttöjä antaneet kaksi ulkomaalaista (Ebwelle ja Stavrothanasopoulos) sekä nuoret Samu Alanko ja Momodou Sarr. Suomen Cupin perusteella sekä Alanko että Sarr tulevat saamaan paljolti vastuuta Vepsun yläkerrassa. Kumpikaan ulkomaalaisista hankinnoista ei toistaiseksi ole ehtinyt antaa paljoakaan näyttöjä, joten heidän tasonsa on toistaiseksi pienoinen mysteeri mutta pienen otannan perusteella mitään keskivertoa suurempaa on Vaasassa varmaan aika turha odottaa. Laitapelaaminen luo Vepsun ylle siis suuria kysymysmerkkejä, sillä se riippuu paljon nuorten Alangon ja Sarrin kehittymisestä sekä toistaiseksi pienoisten mysteerihankintojen tasosta. Mielestämme Samu Alangolla on kuitenkin kaikki eväät nousta hyväksi Veikkausliigapelaajaksi lähitulevaisuudessa, josta on nähty viitteitä jo viime vuosina.

Kärkeen raidalla on asettaa Jamaican oma ilmavoima (169cm) Morrissey sekä laidallakin nähty Alanko mikäli formaatiota muutetaan kahteen hyökkääjään. 32- vuotiaan Morrisseyn harteilla on paljon mikäli VPS haluaa taistella muustakin kuin putoamista vastaan. Stevenin täytyy pysyä ehjänä sekä pystyä tekemään 10+ maalia joka on ehjällä kaudella Morrisseyn tasoiselle pelaajalle realistinen tavoite, mutta kun se kunnossa pysyminen on iso jos.

Tämän hetken joukkue on todella kapea ja varsinkin hyökkäyspään taso on liian iso kysymysmerkki ja arvailujen varassa. Joukkue ei kestä Voutilaisen, Morrisseyn tai Strandvallin loukkaantumista lainkaan tai jopa putoaminen on todennäköinen. Paljon nuorten Haukiojan, Häkkisen, Sarrin sekä Alangon läpimurtojen harteilla. Aloittava formaatio tullee olemaan muotoa 451 mutta taipunee myös muotoon 352.

Lisäys 26.3.

Laitapuolustaja Hampus Holmgren Vepsuun. Holmgrenin tulo kielii siitä, että loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Engström ei ole palaamassa kokoonpanoon aivan lähitulevaisuudessa. 23- vuotias Holmgren on viettänyt viime vuodet Ruotsin sekä Norjan 2. korkeimmilla tasoilla, joten puhutaan Vepsun mittakaavassa ihan kohtalaisesta hankinnasta. Kuitenkaan Vepsun arviota Holmgrenin tulo ei juurikaan paranna mutta on syvyyden lisäämiseksi oiva apu.

Mahdollinen avaus:

---------------------------Morrissey-----------------------------
--Sarr-------------------------------------------------Alanko---
--------------------------Strandvall-----------------------------

-------------Laatikainen-----------Voutilainen------------

--Haukioja----Auvinen------Lahti--------Holmgren--
----------------------------Kompalla------------------------------

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.03.2019 18:03 <Litin Liimaletti> Järkevästi 1. postauksessa huonommasta parempaan ja toisessa toisin päin :)

27.03.2019 18:18 <Henkka> Tätä blogia pitää kyllä alkaa seuraamaan. Ellei sitten haastajaksi tule

27.03.2019 18:19 <Henkka> nimimerkki Banan Lorealin aineilla.

27.03.2019 18:23 <Henkka> Tuleeko vihjeisiin prosenttiarvioita vai pelkkä panossuositus? Ainakin Honakin

27.03.2019 18:23 <Henkka> pytystä %-arvio uupuu.

27.03.2019 19:03 <Litin Liimaletti> Otteluarvioihin tulee prosentit joo. Näihin mestaruusvetoihin varmaankaan ei

27.03.2019 19:04 <Litin Liimaletti> Vaikea sanoa onko arvio 20 vai 25% niin jätetään suosiolla pois. Tietenkin 22,5%

27.03.2019 19:04 <Litin Liimaletti> olis keskiarvo ja näyttäis ammattimaiselta luvulta :)

28.03.2019 16:28 <Litin Liimaletti> En tiedä mistä se kertoo, mutta UL:n Veikkausliigaspesiaali hyvinkin

28.03.2019 16:28 <Litin Liimaletti> samoilla aallonpituuksilla meidän arvioidemme kanssa.


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Sijat 7-8: Alempi keskikasti

Sijoille 8 ja 7 olemme sijoittaneet IFK Mariehamnin sekä SJK:n.

8. IFK Mariehamn

IFK Mariehamnissa ovat puhaltaneet todelliset muutosten tuulet viime kauden jälkeen. Moni merkittävässä roolissa edellisten kausien aikana toiminut pelaaja joko lähti toiseen joukkueeseen tai lopetti uransa. Kaikista merkittävin muutos lienee Aleksei Kangaskolkan uran loppuminen. Kangaskolkka oli IFK:n hyökkäyspelille kaikki kaikessa viimeiset vuodet ja lähtö tarkoittaa isoa kysymysmerkkiä maalinteon suhteen. Puolustuksesta puolestaan lähtivät kaikki kolme kovinta topparia: Kojola, Mantilla ja Tatomirovic. Etenkin monivuotisen luottotopparin Kristian Kojolan lähtö satuttaa. Toisaalta Mariehamnin puolustus ei vakuuttanut edellisellä kaudella ollenkaan, joten uudistuminen voi tässä tapauksessa olla hyväkin asia. Joukkue päästi viime kaudella peräti 59 maalia omiin. Keskikentältä häipyi myös laatupelaajia, joten kato on todellakin ollut MIFK:lla kova. Onneksi paikkaajia onkin hankittu. Valmentajana saarelaisilla jatkaa Peter Lundberg, jolle kausi 2019 on kolmas päävalmentajan hommissa. Lundberg tuntee IFK:n loistavasti ja hänen henkilökohtainen hyvä suoriutuminen olisi erittäin tärkeää.

IFK Mariehamnin ykkösmaalivahtina torjuu Oskari Forsman. 30-vuotias veskari on todistanut pystyvänsä kantamaan ykkösen vastuuta liigatasolla. Ei ole liigan eliittiä, mutta ihan kelpo torjuja. Kirittäjänä toiminee lainalta palannut nuori Marc Nordqvist. Ahvenanmaalaisten keskuspuolustus uudistui tosiaan täysin viime kausista. Kojolan ja Mantillan isot saappaat on hankittu täyttämään kaksi mielenkiintoista hollantilaisnimeä: Rick Ketting ja Robin Buwaldan. Molemmat ovat nuoria hollaintilaistoppareita, joilla on kokemusta Hollanin kakkostasolta useamman kauden ajalta. Lisäksi he ovat jo pelanneet yhdessä toppariparina ennen Maarianhaminaan siirtymistä. Cupin peleissä kaksikko vakuutti varmalla oman pään pelaamisella ja fyysisellä preensensillään. MIFK saattaa saada tästä hollantilaisparista oivan korvaajan Kojolalle ja kumppaneille. Nuoret Tarik Hamza ja Petter Hemming tuovat hieman leveyttä keskuspuolustukseen, mutta liigan avauksen tasoa he tuskin ovat vielä. Laitapakiksi IFK:lla on heittää australialainen Dylan Murnane, joka sai todella paljon vastuuta jo viime kaudella ja tämän vuoden Suomen Cupissa. Toisen laitapakin tontille on tyrkyllä viime kaudella RoPSissa ihan hyvän kauden pelannut Lassi Järvenpää ja kolmatta kautta IFK:n ringissä oleva Aapo Mäenpää. Molemmat ovat nuoria ja kehittyviä puolustajia ja täyttänevät liigatason merkit ensi kaudella.

Keskikentän keskusta vaihtui IFK Mariehamnilla toppareiden tapaan täysin. Luottomiehet Petrovic ja Nazari lähtivät muihin maisemiin, mutta tilalle tuli myös kaksi veikkausliigatasolle erittäin kovaa keskikenttämiestä: Daniel Sjölund ja Robbie Crawford. Sjölundin taidot tietävät varmasti kaikki vähänkään maajoukkuetta takavuosina seuranneet futisihmiset. Ainoa kysymysmerkki herran kohdalla on paikkojen kestäminen ja jalkojen nopeus. Mikäli edellä mainittujen kanssa ei suuria ongelmia ole, lienee Sjölund joukkueensa tärkein ja paras pelaaja tulevalla kaudella. Crawford hankittiin puolestaan hieman hyökkäävämmäksi pelaajatyypiksi Sjölundin vierelle. Viime kaudella skotti pelasi Islannin suurseura Hafnarfjördurissa pääsarjan lisäksi myös Eurooppa Liigan karsinnoissa ja oli mukana pudottamassa FC Lahtea jatkosta. Vastuuta Islannissa tuli mukavasti ja tehojakin löytyi kuuden maalin muodossa. Crawfordilla on lisäksi kokemusta Skotlannin suurseura Rangersin riveistä, joten Veikkausliigaan kyseessä lienee hyvä vahvistus. Kesken viime kauden Kemistä tullut Keaton Isaksson on myös liigatasonsa jo todistanut ja mahtuu tarvittaessa avaukseen. Sjölundin ja Crawfordin ollessa pelikunnossa hän saattaa kuitenkin olla vaihtomiehen roolissa. Lisäksi vasta 19-vuotias lupaava oma kasvatti Joel Karlström ja Ruotsista hankittu Gustaf Backaliden leventävät rinkiä vielä entisestään. Keskustaan löytyy siis laatua ja syvyyttä.

Laitaan IFK:lla löytyy myös laatua. Ruotsista hankittiin Hampus Lönn, joka sai vastuuta heti cupissa ja pelasi ihan hyvin. Avauspaikat ottavat kuitenkin luultavasti monivuotinen avauksen luottolaituri Robin Sid ja TPS:sta tullut Riku Sjöroos. Sid pystyy toki pelaamaan myös kärjessä ja tällöin avaukseen olisi tyrkyllä jo peräti 11. kauttaan Maarianhaminassa pelaava Amos Ekhalie. Tuulennopea Sjöroos oli Ykköseen tippuneen TPS:n harvoja valopilkkuja viime kaudella ja on varmasti hyvä vahvistus MIFK:n laidalle. Viimeistely on välillä tuottanut kuitenkin ongelmia ja paikkoja on aina “Sjökellä” ollut moninkertaiseen maalimäärään verrattuna oikeaan lukuun. Hyökkäys on IFK Mariehamnilla todella ohut. Kärkeen hankittiin Kangaskolkan korvaajaksi Aristote Mboma, joka on pelannut kaksi edellistä kautta heikoilla tehoilla SJK:n riveissä. Viimeistelijänä Mboma ei ole läheskään Kangaskolkan tasoa. Hänellä on kuitenkin allaan yksi erinomainen kausi Ykkösessä AC Oulun riveissä, jolloin viimeistely toimi. Samanlaista menestystä tarvittaisiin sipsisaarilla. “Totti” on IFK:n ainoa puhdas kärkipelaaja, mikä kertoo paljon hyökkäyksen kapeudesta. Ahvenanmaalaisilla on kuitenkin heittää tarvittaessa toiseksi hyökkääjäksi monipuolinen Simon Silverholt, joka osaa viimeistellä sekä syötellä. Lähtökohtaisesti Silverholt lienee kuitenkin laitahyökkääjä, samoin Robin Sid, joka on urallaan pelannut myös kärjen roolissa.

IFK Mariehamn on siis todellakin uudistunut offseasonilla. Mielestämme kuitenkin monessa ennakossa on aliarvioitu monivuotisten runkopelaajien korvaajia ja heidän laatuaan. MIFK:lla löytyy Cupin perustella hyvät korvaajat puolustukseen, toki liigassa Ketting-Buwalda paria ei ole vielä nähty yhdessäkään ottelussa, joten siinä mielessä pieni kysymysmerkki vielä ilmassa. Keskikentältä lähti runkopelaajia, mutta tilalle tuli tähtipelaajana Daniel Sjölund ja laadukkaana brittifutaajana Robbie Crawford. Laituriosastolle tuli leveyttä uusien hankintojen myötä. Ainoa suurempi kysymysmerkki keskikastin sijoitusta koskien joukkueella onkin ohut hyökkäys. Todella paljon on kiinni Mboman onnistumisesta kärjessä, tosin laidoilta tulee hyvää taustatukea.


Mahdollinen avauskokoonpano:

Hahmottelimme IFK Mariehamnille kaksi hieman erilaista formaatiota. Ensimmäinen on mallia 4-2-2-2, jossa Crawford-Sjölund muodostavat keskustan ytimen ja Sid sekä Sjöroos tuovat laidoille nopeutta. Silverholt tukee Mbomaa kärjessä hieman alempana, tavallaan piilokärjen roolissa. Mäenpää on vaihtoehto laitapakiksi Järvenpään tilalle ja Isaksson kolmas vaihtoehto keskustaan. Ekhalie ja Lönn tuovat leveyttä laidoille.

-------------------Mboma
-----------------------------Silverholt
Sid---------------------------------------------Sjöroos
----------------Sjölund-----Crawford

Murnane----Ketting---Buwalda-----Järvenpää
-----------------------Forsman

Toinen mahdollinen formaatio olisi hieman perinteisempi 4-3-3, jossa Sjöroos vaihtuisi Isakssoniin ja Silverholt menisi laitahyökkääjän tontille.

---------------------Mboma
--------Sid----------------------------Silverholt

---------------------Crawford
---------------Sjölund-------Isaksson

Murnane----Ketting---Buwalda---Järvenpää
----------------------Forsman

7. SJK

Viime kausi meni SJK:lta aivan penkin alle ja liigapaikka tälle kaudelle kävi varmaksi vasta viimeisillä kierroksilla. Mitä SJK:lle on tapahtunut viime kausina? Vuoden 2015 mestari, 2016 hopeaa… Simppeli ja pelkistetty vastaus: valmentajakaruselli. Simo Valakari lähti seurasta 2017 keväällä, eikä SJK ole sen jälkeen ollut entisensä. Seinäjoella on valmentanut viisi eri päävalmentajaa sen jälkeen, viimeisimpänä ja nykyään päävalmentajan pestissä toimiva Alexei Eremenko Sr. Olisi toki epäreilua kaataa kaikki epäonnistumiset vain epäonnistuneiden valmentajien päälle. Seura ei ole ollut muutenkaan vakaassa tilassa, sillä linjaukset esimerkiksi joukkueenrakennukseen ovat olleet hukassa. Tälle kaudelle tilanne näyttää piirun verran valoisammalta, sillä joukkue on vahvistunut talven aikana kohtalaisesti.

Rosteri on kokenut isoja muutoksia. Merkittävimpinä lähtijöinä voinee mainita Tendengin sekä Johannes Laaksosen. Varsinkin Laaksonen oli viime kaudella yksi harvoista positiivisista suorittajista. Tendeng on laadukas pelaaja, mutta ei tuntunut sopeutuvan Seinäjoelle. Muitakin lähtijöitä löytyy, mutta viime kauden katastrofin jälkeen vaihtuvuus ei välttämättä ole huono asia. Lähtijöiden tilalle on tullut esimerkiksi Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko, sekä Venäjän pääsarjasta tuotu Nadson.

Maalivahtiosasto on Seinäjoella keskiverto-tasoa. Jesse Öst pystyy pelaamaan liigassa ykköstorjujana, ja olisi epäreilua laskea joukkueen ikoni Mihkel Aksalu kokonaan pois kuvioista. On kuitenkin todettava, että kumpikaan ei esittänyt tällä pre-seasonilla kovinkaan vakuuttavia otteita. Aksalun kömmähdykset ovat jatkuneet jo pidempään, ja mies onkin selvästi uransa ehtoopuolella. Öst napannee ykköstorjujan paikan.

Puolustus on melko tasainen ilman isoja tähtiä. Uusin tulokas, toppari Nadson, vaikuttaa cv:n perusteella potentiaaliselta puolustuksen johtajalta, mutta toistaiseksi miestä on nähty liian vähän. Ville Tikkasella on potentiaalia kehittyä, mutta kokonaisuutena puolustuksesta puuttuu oikeat johtohahmot. Laitapakkiosastolle on tarjolla paljon keskinkertaisuutta. Jarkko Hurme on ollut viime vuosina selvästi laskusuhdanteessa, mutta Dani Hatakka pystyy hoitamaan oikean pakin tontin kohtuullisesti. Vasemmalle on tarjolla Joonas Sundman tai vaihtoehtoisesti tuntemattomammalla pelipaikalla peluutettuna joku muu puolustajista.

Keskikenttä on ainakin nimellisesti SJK:n vahvin osa-alue. Mosa, Sergei Eremenko, Mehmet Hetemaj, Malolo… Keskikentälle on käytössä laadukkaita pelaajia. Näihin keskikentän pelureihin liittyy kuitenkin riskejä. Mosa on tunnettu ongelmapelaajana, eikä pää tunnu kestävän penkitystä. Lisätään tähän se, että keskikentällä peliajasta taistelee myös valmentajan poika. Alexei on sanonut Sergein olevan tässä joukkueessa vain ja ainoastaan pelaaja, ei hänen poikansa. Näinköhän tilanne on kuitenkaan tämä. Joukkueen kapteeni on myös tyrkyllä keskelle. Ketään näistä pelaajista ei erityisesti tunneta rauhallisuudestaan, joten tässä on mahdollinen ongelma SJK:lle. Oikein roolitettuina näistä pelaajista saisi kuitenkin yhden liigan kovimmista keskikentän yhdistelmistä.

Hyökkäyksessä riittää kysymysmerkkejä. Billy Ions on ehjänä ollessaan erittäin laadukas ja monikäyttöinen hyökkäyspään peluri, mutta miestä ei ole paljoa kentillä näkynyt puoleentoista vuoteen erinäisten loukkaantumisten johdosta. Pelikunto on siis täysi arvoitus. Denys Oliinyk on laatupelaaja, ehkä jopa joukkueen laadukkain, ja SJK tarvitsee kipeästi tehoja ukranailaiseltaan. Islannista värvätty Dion Acoff väläytteli cupissa nopeudellaan, mutta onko miehestä tekemään tehoja? Vasta 17 vuotias Jeremiah Streng kantoi yksin kärkipelaajan vastuuta cupissa, eikä SJK ole sittemmin palkannut kärkeen ketään. Streng pelasi vakuuttavasti ja voi kehittyä alkavalla kaudella edelleen, mutta liigajoukkue tarvitsee lähtökohtaisesti ykköshyökkääjän, joka on osoittanut tasonsa Veikkausliigassa tai muussa vastaavassa/kovemmassa sarjassa. Hyökkääjää ilmeisesti haetaan edelleen.

SJK:ssa on heikoista viime vuosista huolimatta paljon hyvää. SJK:lla on luultavasti Suomen parhaat puitteet: hieno stadion, lämmin ja hyvä harjoitushalli, sekä jalkapallolukio Seinäjoella. Joukkueessa on paljon kokemusta ja SJK-taustaa esimerkiksi Aksalun, Hetemaj:n, sekä Hurmeen muodossa. Jeremiah Streng, Maximo Tolonen, ja jopa Daniel Håkans ovat erittäin kehityskelpoisia nuoria. Isoja resursseja ei vain ole saatu pariin vuoteen hyödynnettyä.

Alexei Eremenkon saapumisen jälkeen SJK:n meno on ollut melkoista taaperrusta. Varsinkin hyökkäspeli on ollut ongelmallista, ja ajoittain on näyttänyt ettei hyökkäyksessä ole ainuttakaan harjoiteltua mallia. Peli on ollut kokonaisvaltaisesti melko epäorganisoitua ja taktisesti köyhää. Kohtuu hyvä materiaali antaa tässä suhteessa paljon anteeksi, sillä yksilöt pystyvät ratkomaan pisteitä ja pelejä kaikesta huolimatta. On kuitenkin huolestuttavaa, että pelaaminen näytti muutama päivä sitten Kupsia vastaan täysin samalta kuin kuukausi sitten. Syyttävä sormi osoittaa väistämättä penkin päähän. SJK:n omistaja ja puheenjohtaja Raimo Sarajärvi punnitsee varmasti vaihtoehtoja tarkasti. Fakta on se, että valmentajalle on annettava aikaa. Eremenko on kuitenkin saanut viime kauden puolikkaan lisäksi tänä talvena täyden pre-seasonin alle, joten tulosta odotetaan.

Materiaalissa on kuitenkin kaikesta huolimatta laatua, ja heikommillakin pelaajilla on marssittu viime vuosina jopa mitaleille asti. Kaikki on kiinni siitä, miten nämä pelaajat saadaan pelaamaan. Potentiaalia tällä joukkueella kuitenkin on.

Mahdollinen avauskokoonpano:

--------Oliinyk-----------Streng------------Ions

--------Mosa--------Hetemaj--------Eremenko

Sundman------Kadio------Nadson------Hatakka
------------------------------Öst

Loppuun vielä vihje Suomen cupiin:

Vedonlyöntivihje: - Jalkapallo Suomen cup - Honka - Ilves - peliaika päättynyt

kohde
Honka - Ilves
veto
Honka
kerroin
2.050 (veikkaus)
panos
1.5 yks.
raja
1.923

Huti: -1.50 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.03.2019 14:23 <Henkka> Ja kerroin kesti pari minuuttia.

30.03.2019 14:23 <Henkka> Veikkaus kunnossa.

30.03.2019 14:27 <Litin Liimaletti> Järkevinä oltaisiin voitu myös Pinnyn 2.11 tägätä aiemmin mutta ajateltiin saada

30.03.2019 14:27 <Litin Liimaletti> vihje samaan postaukseen ennakon kanssa. Olis saattanut kestää paremmin who know

30.03.2019 16:10 <HR Juz> Luulen et Veikkaus otti tohon 10x enemmän rahaa sisään ku Pinnacle


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Sijat 5-6: Yläloppusarjan haastajat

6. RoPS

RoPS pelasi viime kaudella todellisen unelmakauden. Valmentaja oli vaihtunut Juha Malisesta pääsarjatasolla kokemattomaan Toni Koskelaan. Budjettia oli myös kiristetty, ja joukkueenrakennuksessa luotettiin pitkälti nuoriin suomalaisiin pelaajiin. Ennakoissa povattiin häntäpään sijoituksia, mutta mitä vielä. RoPS paineli sensaatiomaisesti hopealle, ja pelaa näin ollen tällä kaudella euroopassa. RoPS:n pelityyli muuttui viime kaudeksi hyvin kontrolloiduksi Koskelan saapumisen myötä, ja sama tyyli jatkuu tällä kaudella. Tästä kaudesta emme kuitenkaan odota samanlaista menestystarinaa.

Joukkue on uudistunut melko kovalla kädellä. Kesken viime kauden Hollantiin kaupattu Leo Väisänen oli erittäin iso palanen puolustusta. Puolustuksesta on myös lähtenyt Juuso Hämäläinen, Lassi Järvenpää, sekä Jems Geffrard. Tilalle on tullut Henrik Ölander, HJK-laina Kalle Katz, Mohamadou Sissoko, sekä Atte Sihvonen. Näistä viimeiseksi mainittu pelasi tosin viime kauden EIF:n riveissä keskikentän pohjalla. Viime kauden joukkueen selvästi paras pelaaja, Lassi Lappalainen, palasi takaisin HJK:hon lainapestiltään. Tämä jättää RoPS:n hyökkäykseen isohkon aukon. Rovaniemeläiset saivat Timo Stavitskin lainalle ranskalaisjätti Caenista, mutta lainasopimus jatkuu vain heinäkuun puoliväliin saakka. Lähtijöiden listalla on myös mm. Simo Roiha, Antti Okkonen (lopetti uransa), sekä Erfan Zeneli. Joukkueeseen on liittynyt puolustajien lisäksi maalivahti Damjan Siskovski, keskikenttäpelaajat Tommi Jäntti ja Sergio Llamas, sekä hyökkäyspään pelaajat Tarik Kada ja Niklas Jokelainen.

Maalivahti Reguero on aivan liigan eliittiä, mutta Siskovski ei ole täysin onnistunut vakuuttamaan Regueron ollessa loukkaantuneena. Maalivahtikaksikkoon RoPS:n ei kuitenkaan pitäisi kaatua. Puolustuksessa on Taye Taiwon muodossa rutkasti sekä kokemusta että laatua. Sissoko on mahdollisesti johtohahmo keskuspuolustukseen, mutta Katz on liigatasolle täysin katsomaton kortti. Viime kauden puolustuspään lähtijöitä ei ole korvattu täysin. Näemme puolustuksen mahdollisena kompastuskivenä RoPS:lle.

Kontrolloituun pallonhallintaan nojaava joukkue tarvitsee pallollista osaamista keskelle, ja sitä löytyy Lucas Lingmanin muodossa. Uusi tulokas Llamas vaikuttaa myös Suomen cupin perusteella käyttökelpoiselta pelimieheltä. Klubi 04:stä saapunut Tommi Jäntti on myös erittäin kehityskelpoinen nuori, jonka avut ovat nimenomaan pallon kanssa. Monivuotinen luottomies Eetu Muinonen paikkaa tarvittaessa. Avaukseen RoPS:lla on laadukkaat pelimiehet keskikentälle.

Hyökkäyspää koki kovan kolauksen, kun Lassi Lappalainen palasi maamme pääkaupunkiin. Yläkerta vaikuttaa laitojen osalta hyvältä, mutta kärjessä on kysymysmerkki, joka on Boris Kokon paikkojen kestävyys. Jos Kokko loukkaantuu, kärjessä pelaa joko 19 vuotias Niklas Jokelainen tai talvikaudella vakuuttanut 17 vuotias Matias Tamminen. Emme näe paikkaajia riittävinä, ottaen huomioon kuinka helposti Kokko loukkaantuu. Myös hyökkäyspäätä vaivaa sama ongelma rosterin kapeuden kanssa.

RoPS on alkavalla kaudella laadukas joukkue, mutta miehistö on liian kapea korkeammille sijoituksille. Loukkaantumisista kärsii jokainen joukkue kauden aikana, mutta RoPS ei oikeastaan saisi kärsiä yhdestäkään, jos viime kauden sijoja lähtee tavoittelemaan. Stavitskin lainasopimuksen päättyminen jättää heinäkuussa aukon hyökkäykseen. Uskomme kuitenkin RoPS:n nappaavan viimeisen yläloppusarjan paikan hyvän valmentajan, sekä laadukkaan avauskokoonpanon turvin. Vähämaalisia otteluita luvassa.

Mahdollinen avauskokoonpano:

-------------------Kokko-------------------------

-Kada--------Agnaldo------Stavitski---

----------Llamas---Lingman---------------

Taiwo---Sissoko---Katz---Hyvärinen
------------------Reguero----------------------

5. Ilves

Ilves on ollut viime kausien onnistuja. 2017 kaudella Ilves onnistui nappaamaan pronssia, eikä viime vuoden viides sijakaan huono ollut. Valmentajana tälle kaudelle jatkaa Jarkko Wiss, joka on tehnyt loistavaa työtä tamperelaisten peräsimessä. Ilves on yksi harvoista seuroista joka on onnistunut tahkomaan positiivista tulosta kaudesta toiseen.

Vaihtuvuus joukkueessa on ollut maltillista. Marius Noubissi myytiin kesken viime kauden, ja kauden jälkeen mainitsemisen arvoisia lähtijöitä oli Issa Thiaw, Jani Tanska, sekä Niklas Jokelainen. Issa Thiaw oli viime kaudella loistava, ja Jani Tanska hyvä perustason toppari. Jokelainen ei onnistunut lunastamaan odotuksia Tampereella. Sisään on tullut jo aikaisemmin Ilveksessä dominoinut Emile Paul Tendeng, Sveitsin pääsarjassa pelannut Samuel Afum, sekä ykkösessä viime kaudella pelanneet Jair ja Aleksi Tarvonen. Tärkeää oli Lauri Ala-Myllymäen sopimuksen uusiminen, joka tuntui Ilveksen leirissä kuin tärkeältä pelaajahankinnalta.

Puolustuspää on Ilveksellä ylemmän keskikastin tasoa. Maalivahti Mika Hilander riittää tolppien väliin mainiosti, ja puolustuksesta löytyy leveyttä. Toppareiden tonteille on kolme lähes tasavahvaa pelaajaa Baba Mensahin, Diogo Tomasin, sekä Tatu Miettusen muodossa. Laitapakkeja on riittävä määrä. Ilveksen puolustuspeli heikkeni hieman yllättäen viime kauden loppua kohden, mutta tälle kaudelle odotamme sen olevan taas asteen verran parempaa.

Keskikentälle löytyy monia variaatioita. Todennäköisesti Ilves tulee pelaamaan kahdella keskikentän pohjapelaajalla. Pohjalle löytyy Jair, Matias Ojala, sekä monivuotinen luottomies Tuure Siira. Keskikentän ylemmille oksille on tarjolla paljon laatua. Ala-Myllymäki, Tendeng, sekä Iiro Järvinen pystyvät pelaamaan eri pelipaikoilla ylemmillä keskikentän paikoilla. Hyökkääviin rooleihin on ensimmäisenä tarjolla Ilari Mettälä, Samuel Afum, sekä Tiemoko Fofana. Näistä viimeiseksi mainitun viime kausi meni loukkaantumisten takia penkin alle, mutta tälle kaudelle on isommat odotukset. Ilveksen hyökkäyspeli on paljon kiinni näiden hyökkääjien onnistumisista. Keskikentältä löytyy tulitukea myös, mutta mitaleista taisteleminen vaatii ainakin yhden hyökkääjän nappikauden.

Ilveksen joukkueesta löytyy paljon laatua. Mahdollisuudet korkeammille sijoituksille ovat hyvät, mutta kuten sanottua, se vaatii hyökkääjiltä onnistumisia. Ilves tulee jälleen olemaan varsinkin kotonaan Tammelassa vaikea voitettava. Näemme Ilveksen ennemmin korkeammilla sijoituksilla, kuin yläloppusarjan ulkopuolella.

Avauskokoonpano tulee varmasti elämään kauden aikana juurikin rosterin tasaisuuden vuoksi. Monille paikoille löytyy kuitenkin selkeät luottomiehet, jotka tulevat olemaan ensimmäiset nimet avauskokoonpanoa hahmotellessa. Esimerkiksi keskikentällä voi kuitenkin pelata ketkä tahansa pohjapelaajista.

--------------------------Afum--------------------------------

-----Mettälä---Ala-Myllymäki----Tendeng------

---------------------Siira-----Jair----------------------------

Addy-------Mensah------Tomas-------Aspegren
------------------------Hilander-----------------------------

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - HJK - FC Inter - peliaika päättynyt

kohde
HJK - FC Inter
veto
FC Inter +0,5
kerroin
2.787 (veikkaus)
panos
1.5 yks.
raja
2.632
todennäköisyysarvio
arvio 38%

Inter -0,5 @7.60 Tasuri @4.40

Huti: -1.50 yks.

Seuraavaa kausiennakkoa tulossa myöhemmin tänään. Viimeinen osa huomenna ennen ensimmäisiä pelejä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

02.04.2019 14:07 <Litin Liimaletti> Suora voitto ~15% odotusarvoltaan parempi veto.


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Sijat 3-4: Mitalitaisto

4. Inter

Inter on ollut yksi viime vuosien pahimmista alisuorittajista. Rahaa löytyy, mutta sijoitukset ovat olleet järjestään heikkoja. Turkulaiset onnistuivat kuitenkin voittamaan Suomen Cupin viime kaudella HJK:n nenän edestä, ja näin ollen pelaavat Euroopassa tällä kaudella. Päävalmentajaksi on saapunut espanjalainen Jose Riveiro, joka toimi kahtena viime kautena HJK:n apuvalmentajana. Ennustamme Interille vaihteeksi parempaa kautta.

Vaihtuvuus viime kaudesta on ollut suurta. Seurassa päätettiin pienentää pelaajabudjettia, ja tarkoituksena oli antaa nuorille mahdollisuuksia. Jopa 10 pelaajaa vaihtoi maisemaa viime kauden jälkeen, mm. Teemu Penninkangas, Tero Mäntylä, sekä seuralegenda Ari Nyman. Riveiro on tuonut seuraan uutta väriä, mm. Aleksi Paanasen ja Filip Valencicin, joista on muodostumassa miehen luottoratsuja. Inter on hankkinut vahvistuksia oikeastaan jokaiselle alueelle.

Maalivahtitilanne Interillä on kohtalainen. Moisander on ok-tason torjuja, ja Marttinen pystyy paikkaamaan tarvittaessa. Uudistunut puolustus pitää sisällään kysymysmerkkejä. Uusin tulokas, Luciano Balbi, voi cv:nsä perusteella olla erittäin kova vahvistus, mutta cv ei näissä asioissa yleensä kaikkea kerro. Puolustajilla on muutenkin ollut pre-seasonilla hieman vaikeuksia löytää peliään. Riveiro on selkeästi halunnut pallollisia puolustajia, mutta tuleeko heidän heikkoudet liikaa esiin, kun pelit menevät fyysiseksi? Interin viime kauden loppu oli erittäin puolustusvoittoista peliä, joka tuotti heille enemmän pisteitä. Tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, kuinka puolustavaa Interiä tullaan näkemään. Hankinnat ja talven peluutus viittaa rohkeaan pallonhallintaan, mutta Suomen Cupissa HJK:ta vastaan Inter näytti, että myös puolustaminen syvällä onnistuu.

Keskikentän pelaajatyypeissä näkyy puolustajien tapaan pallovarmuus ja syöttötaito. Lahdesta saapunut Aleksi Paananen on ottanut paikkansa turkulaisten keskikentältä, ja tulee luultavasti pelaamaan paljon. Keskikentän muille tonteille on tyrkyllä erilaisia pelaajia, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millainen ryhmitys niistä kauden aikana muodostuu. Näemme keskikentän erittäin tasaisena ilman isompia tähtiä, joten mahdollisia variaatioita on monia. Keskikentän ongelmaksi voi muodostua kovuuden puute, sillä ketään keskikentän miehistä ei varsinaisesti tunneta kovista otteistaan.

Hyökkäyksessä huomio kiinnittyy yhteen tähteen: Filip Valenciciin. Mies saapui Norjasta Interiin lainalle täksi kaudeksi. Hän lähti ovet paukkuen HJK:sta kesken viime kauden, mutta rakentaa nyt uutta nousua uralleen. Valencicin uran kannalta tämä kausi on erittäin tärkeä, joten josko se pitäisi miehen hyvällä tiellä? Parhaimmillaan hän on liigan paras pelaaja, ja siitä toimii oivana osoituksena 2017 kaudella voitettu parhaan pelaajan titteli. On Interin kannalta elintärkeää, että Valencicin kanssa ei mene sukset ristiin. Laitahyökkääjien osalta tilanne näyttää samankaltaiselta kuin keskikentällä, eli paljon tasaista laatua ilman suurempia staroja. Hyökkääjistä ei sovi myöskään unohtaa Timo Furuholmia, joka lähtee jo kymmenenteen kauteen Interissä joukkueen kapteenina.

Uskomme Riveiron nostavan Interin kamppailemaan mitaleista tällä kaudella. Riveirolla oli HJK:n apuvalmentajana todistetusti iso rooli, ja HJK:n peli Riveiron aikana oli erittäin toimivaa. Interin pelissä on jo talven aikana nähty paljon hyviä elementtejä, ja kehitys jatkunee kauden edetessä. Veikkausliigassa on nähty, että selkeällä ja modernilla pelityylillä pärjää pitkälle. Sen osoitti viime kaudella RoPS ja Honka. Näiden joukkueiden päävalmentajilla on Riveiron kanssa yhteistä menneisyys HJK:ssa Mika Lehkosuon valmennustiimissä. Modernia ja selkeää pallonhallintaa ajavat valmentajat ovat olleet menestyjiä, ja uskomme Riveiron menestyvän myös.

Mahdollinen avauskokoonpano:

--------------Furuholm------Valencic----------------

Ademi-----Paananen-----Muniz-----Ojala-----

Balbi-----Hämäläinen------Tenho---Markkula
-----------------------Moisander-------------------------


3. KuPS

Kups varmisti viime kaudella aivan viime metreillä paikkansa europeleihin. Tällä kaudella joukkueella on varmasti tavoitteena pelata ehjempi kausi, sillä aiemmat kaudet ovat menestyksestä huolimatta olleet hieman takkuisia. Päävalmentajana jatkaa Jani Honkavaara. Tälle kaudelle rosteria on vahvistettu edelleen, ja innokkaimmat savolaiset ovatkin jo ilmoittaneet KuPS:n mukaan mestaruustaistoon. Mestaruuden voittaminen vaatisi jo aivan täydellistä unelmakautta, mutta mitalitaistossa KuPS on vahvoilla.

Joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta hyvin samana. KuPS oli talven alussa selkeästi muita edellä joukkueenrakennuksessa, mutta onnistui pupeltamaan itsensä ulos Suomen Cupista. Talven aikana Kups teki laadukkaita hankintoja. Viime kaudella Kuopiossa lainalla ollut Juho Pirttijoki hankittiin kahden vuoden sopimuksella keltamustan riveihin. Tasokkaita pelaajia saapui muitakin, kun entinen KuPS-toppari Babacar Diallo palasi Kuopioon. Kovana hankintana voidaan pitää Ilveksestä hankittua Issa Thiawia. Thiaw oli viime kaudella Ilveksessä loistava, ja kuopiolaiset ovat tyytyväisiä saadessaan hänet riveihinsä. Mies kuitenkin loukkaantui harmillisesti pre-seasonilla, ja on vielä toistaiseksi sivussa. Joukkuetta on täydennetty myös muilla pelaajilla, ja pelaajamateriaalin voikin arvioida aivan liigan parhaimmistoon.

Puolustuspeli on ollut KuPS:n iso ongelma. Maalivahti Otso Virtasen on otettava tästä tietyn kokoinen syy niskoilleen, mutta puolustuspeli on yleisesti ollut heikkoa. KuPS on ollut viime vuodet liigassa melkoinen over-joukkue, emmekä näe syytä miksi tämä muuttuisi tänäkään vuonna. Puolustuslinja on kuitenkin nimilistan perusteella Veikkausliigatasolle erittäin kova, varsinkin kun KuPS onnistui pitämään vasemman pakkinsa Luis Murillon. Murillo oli viime kaudella InStat-indeksien mukaan liigan paras pelaaja. KuPS:n puolustajat ovat Murillon johdolla erinomaisia pelaamaan ylöspäin, mutta puolustuspäässä tulee usein ongelmia.

Keskikentän pelinrakentelu on ollut KuPS:lle ajoittain vaikeaa. Keskikenttä on puolustajien tapaan täynnä laatua ja nimekkäitä pelaajia, mutta pelisysteemi ei ole ollut yhtä selkeä ja organisoitu, kuin esimerkiksi monilla kilpakumppaneilla. Tästä voi osoittaa sormella Honkavaaraa, joka ei toistaiseksi ole onnistunut tekemään KuPS:n pelistä riittävän selkeää. Yksilötasolla joukkue on kuitenkin niin vahva, että mitalisijat viime vuosina ovat olleet tosiasia. Pennanen, Thiaw, Ayarna, Saxman nelikko on vakuuttava.

Kuopiossa odotetaan Rasmus Karjalaiselta samanlaista menoa, mitä mies esitti viime kauden alkupuoliskolla. Ilmari Niskanen teki laitahyökkääjänä läpimurron viime kaudella, joten hyökkäyspäästäkin löytyy laatua. Kärjessä pelaava Rangel on toistaiseksi ollut turhan tehoton, ja hänen on ehdottomasti parannettava. Honkavaaralla oli viime kaudella ajoittain ongelmia saada Rangel ja Karjalainen sovitettua kentälle samaan aikaan. Tällä kaudella olisi erittäin hyvä asia kuopiolaisten kannalta, jos siinä onnistuttaisiin. Viime kaudella KuPS teki HJK:n jälkeen eniten maaleja, noin 1,7 peliä kohden, ja KuPS on tulivoimainen joukkue myös tällä kaudella.

Joukkueen menestymisen resepti on pitkälti erittäin kovassa pelaajamateriaalissa. Huonosta talvikaudesta huolimatta kuopiolaisia on vaikea jättää mitalien ulkopuolelle. Joukkue on viime kausina todistanut pystyvänsä venymään silloin kun tarvii. Näin laajalla materiaalilla loukkaantumisetkaan eivät mahdollisuuksia paljoa tiputa. Materiaalin puolesta mahdollisuudet ovat jopa kirkkaammille mitaleille, mutta jos talven meininki jatkuu, niin takana on kovia joukkueita kärkkymässä kolmospaikkaa.

Mahdollinen avauskokoonpano:

--Niskanen------Rangel-----Karjalainen---

-----Pennanen--Ayarna--Saxman (Thiaw)

Murillo------Diallo----Pirttijoki----Nissinen
---------------------Virtanen---------------------------

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Sijat 1-2: Mestaruustaisto

2. Honka

Honka on tällä kaudella Klubin selkeä 1. haastaja rosterin sekä peliesitysten perusteella. Viime kaudella Honka jäi kirvelevästi ulos mitaleilta, ja näin ollen europelit jäivät haaveeksi. Tälle kaudelle joukkue on muuttunut maltillisesti, ja odotukset ovat kovemmat, kuin viime kaudella. On muistettava, että viime kausi oli Hongalle ensimmäinen liigakausi viimeisimmän nousun jälkeen. Valmentajana jatkaa Vesa Vasara, joka on tehnyt loistavaa työtä seurassa. Vasara on luonut Hongalle selkeän pelitavan ja identiteetin, jolla joukkue on tehnyt hyvää tulosta.

Maalivahtiosasto ei ehkä ole liigan kärkeä mutta riittävä mitaleille. Mestaruus vaatisi Tim Murraylta hyvää onnistumista tolppien välissä. Kakkosvahti Leislahti ei ole vielä kokenut liigatasolla, mutta mitä luultavimmin pystyy paikkaamaan Murrayta kohtalaisesti, kunhan pelejä ei ole liikaa. Puolustuksessa on paljon monikäyttöisiä pelaajia. Jonas Levänen on tällä hetkellä loukkaantuneena ja näin ollen Ivanov aloittaa topparina Rasimuksen/Baah:n pelatessa laitapakkina. Toppariosastolle on myös huippuhankinta Gideon Baah, joka on vähissä pelaamissaan peleissä esittänyt pelimiehen elkeitä. Baah pystyy myös pelaamaan vasempana laitapuolustajana tarvittaessa. Keskikenttä ja laituriosasto on sarjan eliittiä, joista löytyy sekä syvyyttä että laatua, jonka vuoksi uskomme, että joukkue tulee pelaamaan 4-4-2 ryhmityksensä lisäksi myös perinteisellä 4-5-1 muodostelmalla. Kärjessä iso vastuu kasautuu uuden hankinnan Luis Silvan harteille, joka voi olla hyvinkin se ratkaiseva tekijä pystyykö Honka pelaamaan tällä kaudella realistisesti mestaruudesta. Viime kaudella Honka sai todellisen talismaanin kesken kautta, kun Macoumba Kandji liittyi espoolaisten riveihin, ja paukutti huipputehot yhdessä Borjas Martinin kanssa. Silvan on löydettävä ainakin lähes yhtä hyvä sävel Martinin kanssa.

Syvyydeltään joukkue on erinomainen. Puolustuksessa ei ole oikeastaan mitään vaaraa vielä yhden avauksen pelaajan ollessa pois vaan tason pitäisi pysyä lähes samana. Keskikentälle on paljon laadukasta kilpailua, kuten myös laidoille, varsinkin kun nuori Sejdiu on esiintynyt Suomen Cupissa hyvin. Kaufmann ja Hakola pystyvät pelaamaan sekä laidalla että esim. 10- paikkaa joka auttaa myös paljon. Kärkeen on kolme eri vaihtoehtoa joista kaikkia voi peluuttaa, joten tilanne on loistava. Kaiken kaikkiaan laatu sekä syvyys molemmat yhdistyvät Hongan rosterissa erinomaisesti. Tämän lisäksi valmentaja Vesa Vasara on yksi Liigan parhaita valmentajia.

Hongan mestaruus vaatisi Javi Hervakselta toisen upean kauden putkeen sekä vähintään yhden, mielellään jopa kahden hyökkääjän tykkikauden. Luis Silvalle on asetettu kovat odotuksen Kandjin paikkaajana ja hänen tulee ne kyetä täyttämään. Puolustuksessa täytyy nopeasti myös löytää se optiminelikko, jolla pelejä halutaan voittaa. Vasaralla on niin sanottu positiivinen ongelma, kun monille paikoille on monta hyvää pelaajaa tarjolla, mutta optimiavauksen löytäminen on elintärkeää voittavalle joukkueelle. Tim Murrayn on onnistuttava ja mielellään pysyttävä kunnossa, sillä emme näe Leislahden kykenevän tämän tason joukkueen ykköstorjujaksi. Mahdollisuudet ovat isot, mutta HJK:n voittaminen pitkässä sarjassa vaatii ison määrän työtä ja onnistumisia. Näemme kuitenkin Hongalla siihen parhaan potentiaalin tällä kaudella.

Varsinaisia uhkakuvia ei juurikaan ole. Hervaksen tai jonkun muun tärkeän palasen loukkaantumiset voivat tarkoittaa sitä, ettei Honka pelaisi vähintään hopeasta, mutta emme näe mitään sellaista skenaariota, jonka vuoksi Honka tippuisi keskikastiin. Leveyttä ja tasoa on niin laajalti, että mitaleilta ulos tippumiseen vaaditaan jo paljon epäonnea. Joukkueeseen on panostettu tällä kaudella paljon, ja se tulee näkymään. Honka on tällä kaudella yhtä pykälää valmiimpi huipulle.

Mahdollinen avauskokoonpano:

-------------------Martin----Silva----------------------------

--Hakola---Hervas---Tammilehto--Kauffmann

----Baah----Rasimus---Ivanov-----Aalto------------
-----------------------Murray-----------------------------------


1. HJK

HJK on palannut Veikkausliigan kärkeen muutaman heikomman vuoden jälkeen. Kaksi viime kautta ovat päättyneet helsinkiläisten mestaruusjuhliin, ja joukkue lähtee tähänkin kauteen mestarisuosikkina. Ero aiempiin kausiin - jopa niihin kun HJK ei voittanut - on se, että tällä kaudella löytyy haastaja, jolla on uskottavuutta. KuPS:n leirissä uhottiin paljon ennen viime kautta, mutta vaikea oli uskoa mihinkään muuhun, kuin Klubin mestaruuteen. Tällä kaudella Honka lähtee parantelemaan viime kauden suoritusta, ja lähtee tosissaan haastamaan Klubia.

Viime kaudella Klubin joukkue oli laatua täynnä. Kauden jälkeen kävi kuitenkin kuten niin usein aiemminkin, ja tähtipelaajia lähti jokaisesta uloskäynnistä. Juha Pirinen, Anthony Annan, Joao Klauss - kaikki olivat viime kaudella elintärkeissä rooleissa. Tilalle on tuotu aivan viime metreillä Elderson, Harmeet Singh, sekä Marco Bueno. Helsinkiläisten menestys on paljon kiinni siitä, kuinka paljon näistä vahvistuksista saadaan irti. Kuten sanottua, hankinnat saapuivat aivan viime metreillä, joten lähes koko talvikausi meni selvästi heikommalla rosterilla. Talvella nähtiin, mihin sen hetkinen rosteri riitti. Eihän se riittänyt edes jatkoon Cupin lohkovaiheesta. Toisaalta, valmennuksen on otettava myös vastuuta heikoista esityksistä.

HJK:lla on laatupelaajia jokaiselle kentän osa-alueelle, joskaan loukkaantumisia ei kaivata varsinkaan keskikentän pelureille. Maaliin on Maxim Rudakov, ja varalla hieman heikompi Markus Uusitalo. Odotamme Rudakovin olevan ykköstorjuja tälläkin kaudella, vaikka Uusitalo on saanut jopa yllättävän paljon vastuuta viime aikoina. Puolustus on uusiutunut, ja Klubi on välillä pelannut aiemmista kausista poiketen kolmen topparin systeemillä. 3-4-3 sekä vanha ja tuttu 4-2-3-1 tulevat valmennusjohdon mukaan olemaan pelisysteemit, joilla pelataan. Tämän kauden pelaamisessa korostuu puolustuspäässä pallollinen taito, mutta varsinkin ottelut Turkin harjoitusleirillä osoittivat, että puolustuksen on oltava tarkkana myös pallottomina. Uusi pelisysteemi jättää usein keskialueen auki, jolloin puolustajilla on iso rooli. Keskikenttä näytti pitkään jäävän erittäin ohueksi. Singh oli todella tervetullut vahvistus, sillä keskustaan oli vain kaksi kunnon vaihtoehtoa ennen miehen saapumista. Hyökkäyksessä on tällä kaudella enemmän nopeutta kuin vähään aikaan. Lassi Lappalainen palasi Rovaniemeltä, ja Riku Riski on valmiina parantamaan viime kaudesta. Eetu Vertainen kärkkyy läpimurtoaan, mutta joutuu taistelemaan peliajasta uuden hankinnan Marco Buenon kanssa. On mahdollista, että Lappalainen tai Vertainen vaihtavat maisemaa jo kesällä, sillä heidän sopimuksensa ovat kauden jälkeen katkolla.

Klubi on ollut viime vuosina vähämaalisempi joukkue, kuin markkina antaa ymmärtää. Puolustus on ollut erittäin pitävä, mutta tällä pre-seasonilla se on näyttänyt usein haavoittuvaiselta. Kauden alussa on mielenkiintoista nähdä, miten puolustuspeli lähtee toimimaan. Myös hyökkäys on välillä ollut takkuilevaa, mutta uskomme uusien hankintojen ja yleisesti kehittyneen peli-ilmeen auttavan asiassa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Klubin viime aikojen hyvät tulokset harjoitusotteluista ovat tulleet melko heikkoja vastustajia vastaan.

HJK:n pienentynyt ennakkosuosikinasema johtuu osittain heikoista esityksistä, ja osittain pelaajamateriaalista. Pelaajamateriaali on kuitenkin edelleen täysin riittävä voittamaan mestaruuden. Kyse on enemmänkin siitä, oliko viime kauden joukkue vahvempi. Kunnes näemme enemmän uusia vahvistuksia, on mielestämme reilua sanoa, että oli. Mika Lehkosuon apuvalmentaja vaihtui Jose Riveirosta Jani Sarajärveen, joka aiheuttaa myös uuden epävarmuustekijän. Riveiro ja “Bana” voittivat yhdessä kaksi mestaruutta putkeen näytöstyyliin, ja sitä on hankalaa toistaa kolmatta kautta putkeen. Mahdollisuudet siihen on olemassa, mutta talvi ei ole antanut viitteitä sellaisesta. Mestaruuden voittamisen suhteen todennäköisyydet ovat HJK:n puolella, mutta eivät niin suuresti kuin aiemmilla kausilla.

Mahdollinen avauskokoonpano:

------------------------------------Bueno----------------------------------------------
------------Lappalainen------------------Riski-----------------------------------

Elderson----------Singh-------Dahlström-----Kouassivi-Benissan

-------O'Shaughnessy----Rafinha-----Obilor-------------------------------
---------------------------------Rudakov----------------------------------------------


-------------------------------Bueno---------------------------------------------

-------Lappalainen----Vertainen-------Riski-------------------------

------------------------Singh-----Dahlström-------------------------------

Elderson---O'Shaughnessy--Obilor--Kouassivi-Benissan
------------------------------Rudakov------------------------------------------

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - FC Lahti - KuPS - peliaika päättynyt

kohde
FC Lahti - KuPS
veto
KuPS -0,5
kerroin
2.330 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
2.041
todennäköisyysarvio
arvio 49%

Huti: -3.00 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.04.2019 18:56 <Litin Liimaletti> Huoh...


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - RoPS - FC Honka - peliaika päättynyt

kohde
RoPS - FC Honka
veto
FC Honka -0,5
kerroin
2.450 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
2.020
todennäköisyysarvio
arvio 49.5%

Osuma! +5.80 yks.

Näillä näkymin Rovaniemeläisiltä poissa Reguero, Stavitski ja Kokko.

Reguero on liigan parhaita maalivahteja ja Kokko puolestaan liigan parhaita maalintekijöitä. Avauskierroksella Kokon tilalla hyökkäyksessä pelasi vasta 17- vuotias Sampo Ala joka onnistui heti ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan maalinteossa. Heikennys Kokkoon verrattuna on kuitenkin tänä päivänä vielä valtava. Timo Stavitskin poissaolo on myös merkittävä.

Kuten kausiennakossa mainitsimme, RoPS:n materiaali on laadukas mutta kapea. Kolmen avainpelaajan poissaolot heikentävät joukkuetta todella, todella merkittävästi. Lepoetua myös Hongan suuntaan, sillä Rovaniemeläisillä vain kolme välipäivää otteluiden välissä.

Kauden edetessä ehdottomasti 5 yks. kohde mutta otetaan tässä alkutaipaleilla vielä varovasti kun ei olla joukkueita vielä ns. tosipeleissä kovinkaan paljoa nähty.

Edit: RoPS:lla vain 5 vaihtomiestä kauden avauspelissä joka on aika huolestuttava signaali joukkueen suunnalta kun edes kauden avaukseen ei saada penkkiä täyteen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - VPS - FC Inter - peliaika päättynyt

kohde
VPS - FC Inter
veto
FC Inter -0,5
kerroin
2.500 (Pinnacle)
panos
1.5 yks.
raja
2.299
todennäköisyysarvio
arvio 43.5%

Osuma! +2.25 yks.

FC Interillä on jälleen paperilla kaikki kunnossa kauden alussa mutta sitten se jokin puuttuu. Joko valmentajalla ei ole pelisysteemiä (Epäilen vahvasti, että kyse ei ole tästä) tai pelaajat eivät ole kyenneet sisäistämään sitä. Tuntuu myös, että joukkueella olisi mahdollista ryhmittää pelajat paremmin kentälle (Esim. 442 muodostelma, jossa Furuholm-Valencic pelaisivat kärjessa kaksistaan eikä yhdellä kärjellä kuten toistaiseksi). Jotkin tietyt pelaajat, kuten Tamminen, tuntuvat olevan myös kausikorttilaisia avaukseen, vaikka otteet ovat toistaiseksi olleet vaatimattomia.

Todella mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla Inter saapuu maanantaina Vaasassa pelattavaan otteluun ja ennen kaikkea miten joukkue ryhmittää pelaajat kentälle ja millaisella pelisuunnitelmalla joukkue lähtee pelaamaan Vepsua vastaan. Arviossa pientä miinusta Interille rasituksesta sekä alkukauden huonohkosta formista. Samoilla perusteluilla myös panosta leikattu jonkin verran.

Allekirjoittanut mennee paikan päälle katsomaan ottelun ja vielä toisen kerran jälkikäteen ruudusta. Kiinnostaako lukijoita vain vihjeet ja arviot vai olisiko lisäarvoa esimerkiksi ottelun jälkianalyysista muutenkin kuin kertaamalla kuinka seksikkäitä maaleja nähtiin. Jälkianalyysi voisi sisältää asioita, kuten

- Miten joukkueet ryhmittyivät pallon kanssa ja ilman palloa?
- Oliko joukkueiden pelisuunnitelma selkeästi nähtävissä joukkueen pelistä?
- xG- tilastot
- Laukaukset sektoreittain
- Maalien kertaus. Miksi maali syntyi? Miten se oltaisiin voitu estää?

Vaikea nyt nopeasti pohtia mitä kaikkea se voisi sisältää mutta ainakin kyseiset kohdat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

05.04.2019 22:18 <Litin Liimaletti> Veikkaus 2.40


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - SJK - HIFK - peliaika päättynyt

kohde
SJK - HIFK
veto
SJK -0,5
kerroin
1.735 (Pinnacle)
panos
1.5 yks.
raja
1.667
todennäköisyysarvio
arvio 60%

Osuma! +1.10 yks.

Kokoonpanot julki joka kääntää ruuvia SJK:n suuntaan.

Edit. Molemmat joukkueet olleet heikkoja pre-seasonilla. SJK kuitenkin pystyi pysymään mukana Cupin peleissä, HIFK otti lähes jokaisen ottelun ainoastaan vastaan. SJK:lla on kentällä rutkasti yksilötaitoa, joka tulee olemaan tarpeen kun HIFK bussittaa. HIFK:lla paljon kysymysmerkkejä avauksen suhteen. Arviossa otettu huomioon SJK:n heikko formi, jopa enemmän kuin HIFK:n heikot esitykset.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Jalkapallo Veikkausliiga 2019 - KPV - Ilves - peliaika päättynyt

kohde
KPV - Ilves
veto
X
kerroin
3.480 (Pinnacle)
panos
0.5 yks.
raja
3.333
todennäköisyysarvio
arvio 30%

Huti: -0.50 yks.

bet365 3.50

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Ei nyt analysoida RoPS - Honka peliä sen enempää mutta täytyy sanoa sen verran, että Honka vakuutti tänään todella isosti. Ensimmäisellä puoliajalla Hongan korkea prässi pakotti RoPS:n puolustajat useaan huonoon avaukseen sekä pallonmenetyksiin ja olikin ihme, ettei Honka päässyt tulostaululle asti ensimmäisen puoliajan kuluessa. RoPS ei kyennyt avausjakson aikana luomaan kuin yhden maalintekopaikan joka alkoi Hongan maalivahti Murrayn surkeasta avauksesta.

Toisen puoliajan alussa Honka onnistui maalinteossa jonka jälkeen pelissä nähtiin kymmenen minuutin todella seesteinen vaihe. Peli tuntui olevan vierasjoukkue Hongan hyvässä kontrollissa eikä RoPS:lla tuntunut löytyvän aseita murtamaan Hongan tiivistä puolustusta. Tunnin kohdalla Hongan ote alkoi kuitenkin lipsumaan ja RoPS alkoi saamaan painetta Espoolaisten maalille keskitysten avulla. Kuitenkin hieman sen jälkeen Honka viimeisteli ratkaisevan tuntuisen 0-2 maalin hieman onnekkaasti erikoistilanteesta. Viimeisellä kympillä Honka hieman ylipelasi oman kulmatilanteensa josta kotijoukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen ja reputti pallon komeasti. Loppukiri jäi kuitenkin hyvin vaisuksi eikä varsinaista tasoituspaikkaa missään kohtaan syntynyt.

Ottelun xG:

Kuva

Kuten käppyrät osoittavat, Honka oli lähes dominoiva läpi ottelun.Litin Liimaletti kirjoitti:
04.04.2019, 23:15

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - FC Lahti - KuPS - peliaika päättynyt

kohde
FC Lahti - KuPS
veto
KuPS -0,5
kerroin
2.330 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
2.041
todennäköisyysarvio
arvio 49%
Lahdelta sivussa toppari Viitikko. Lopullinen arvio n. 50,5%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.04.2019 17:46 <Litin Liimaletti> KuPS ei näköjään paljoa armoa anna.

07.04.2019 18:46 <Litin Liimaletti> 2. puoliaika kaiken muuttaa voi

07.04.2019 18:55 <Henkka> Kuten niin monesti täällä foorumilla on mainittu. Jinxin voima on valtaisa.

07.04.2019 19:15 <Litin Liimaletti> Eihän KuPS edes ollut mikään ylivertainen 1. puoliajalla ja 2. puoliajalla jopa

07.04.2019 19:15 <Litin Liimaletti> huonompi joten tasapeli on täysin oikeutettu tulos. Sulaminen oli vaan

07.04.2019 19:16 <Litin Liimaletti> aika omilla leveleillä.


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Tällainen amatöörien kysymys nyt lukijoille, että halutaanko vihjeet vasta pelipäivänä vai tiputellaanko vihjeitä Pinnylle jo avaamisen jälkeen kun limput on tasoitusvedoissa siellä 500-800€ korvilla? Pelipäivänä nuo kertoimet kestänee paremmin kun isommat limitit mutta toisaalta parhaat kertoimet on yleensä jo siihen mennessä syöty pitkin viikkoa. Pelataan ite kohteet oikeastaan heti aukeamisen jälkeen jos pelattavaa löytyy, koska kenenkään panostasot eivät pyöri useissa sadoissa euroissa, joten meillä ei käytännössä ole väliä kummin toimitaan koska kertoimien tippuminen jo alkuviikosta ei ole meiltä pois.

Tällä viikolla asiaa hyvinkin karuissa olosuhteissa pelatusta VPS - Inter pelistä sekä ainakin yksi sanallinen vihje tulevan viikonlopun peleihin. Pelattavaa löytynee kohtuullisesti noin muutenkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.04.2019 10:43 <GWS> Saman tien vaan, eiköhän peesaajista ole hyvin pieni osuus sellainen, joille nuo

09.04.2019 10:43 <GWS> limitit eivät olisi riittäviä

09.04.2019 10:51 <Litin Liimaletti> En usko, että löytyy yhtäkään peesaajaa, jolle eivät olisi. Lähinnä pohtisin

09.04.2019 10:51 <Litin Liimaletti> sitä, että kertoimet kestäisi vähän paremmin. Toisaalta en tiedä onko sillä

09.04.2019 10:51 <Litin Liimaletti> suurta eroa kestävyydelle että vihjaako tiistaina vai pelipäivänä.

09.04.2019 11:13 <Segin> ajoissa vaan, tietenkin omat betsit etusijalla ja jämät jätetään nopeimmille.

09.04.2019 11:14 <Segin> hyvä saada vihjeet aikaisin, jotta saa myös arvioitua omien arvioiden vahvuutta

09.04.2019 11:15 <Segin> etenkin, kun teidän työstä näkee, että panostus sarjaan on todella suurta.

09.04.2019 11:24 <GeraltR> Ajoissa vaan !

09.04.2019 14:34 <cocon> Ajoissa vaan, kiitos


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Yhden aikamme nopeimman gallupin enemmistön (1 ääni) päättämänä vihjeitä alkaa satamaan jo alkuviikosta.

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - FC Inter - SJK - peliaika päättynyt

kohde
FC Inter - SJK
veto
FC Inter -0,5
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
3.5 yks.
raja
1.786
todennäköisyysarvio
arvio 56%

Huti: -3.50 yks.

Kyseiseen otteluun luultavimmin myös sanallista settiä loppuviikosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.04.2019 10:57 <Litin Liimaletti> Expekt 2.00


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - KPV - RoPS - peliaika päättynyt

kohde
KPV - RoPS
veto
Tasapeli
kerroin
3.240 (Pinnacle)
panos
0.5 yks.
raja
3.125
todennäköisyysarvio
arvio 32%

Huti: -0.50 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 13. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - KPV - RoPS - peliaika päättynyt

kohde
KPV - RoPS
veto
KPV -0,5
kerroin
3.550 (veikkaus)
panos
2.5 yks.
raja
3.279
todennäköisyysarvio
arvio 30.5%

Huti: -2.50 yks.

Tämän vedon myötä tägeissä sekä KPV:n suora voitto, että tasuri. Noin suurinpiirtein KPV -0,25 kertoimella 3.00 ja 3u panoksella vedot yhdistettynä.

RoPS:lla poissa edelleen Reguero, Stavitski, Kokko. Uusina poissaolijoina Llamas ja Hyvärinen (penkillä). Penkki ei ole Rovaniemeläisillä taaskaan täynnä joten kovalla kädellä kuritetaan Rollolaisia tällä hetkellä.

Veikkauksen toppi muuten aikalailla omilla luvuillaan markkinoilla nyt. Ihmettelen jos kestää otteluun asti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.04.2019 11:28 <Litin Liimaletti> FC Inter - SJK ennakko yritetään suoltaa myös ulos ennen avauspotkua :)


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Litin Liimaletti kirjoitti:
09.04.2019, 10:55

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - FC Inter - SJK - peliaika päättynyt

kohde
FC Inter - SJK
veto
FC Inter -0,5
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
3.5 yks.
raja
1.786
todennäköisyysarvio
arvio 56%
Kuten niin monesti aiemminkin, FC Interillä on paperilla asiat todella hyvin kauteen lähdettäessä. Povasimme FC Interille selkeää yläloppusarjan paikkaa tälle kaudelle mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että jopa mitali on Turkulaisille realismia. KuPS on aloittanut kautensa takkuisesti muutamalla heikolla tasapelillä ja RoPS:lla pahat loukkaantumishuolet ovat vieneet joukkueen kovimman iskukyvyn. Miksi FC Inter ei tällä kaudella floppaa kovan materiaalinsa kanssa kuten niin monena aiempana vuonna?

Vastaus löytyy penkin päästä: Jose Riveiro vaikuttaa pitkästä aikaa käskyttäjältä, jolla on selkeä ideologia ja pelitapa, jolla se haluaa joukkueensa ottelussa pelaavan. Job Dragtsma sai viimeisillä kausillaan Interissä jonkin verran rapaa niskaan siitä, ettei joukkueella tuntunut olevan otteluihin luotua selkeää pelisuunnitelmaa. Dragtsman jälkeisistä valmentajista on turha edes mainita mitään. Interin materiaali on tällä kaudella jopa vielä kovempi kuin aiempina vuosina (Lue: Filip Valencic) ja se yhdistettynä hyvään valmentajaan voi poikia menestystä jo tällä kaudella.

Kaikki mitä juuri mainitsin Interistä voitte kääntää toisinpäin ja näette edessänne SJK:n. SJK tuli ryminällä liigaan kaudelle 2014 ja onnistui kolmena ensimmäisenä vuonna ottamaan mitalit ja jopa voittamaan liigan kaudella 2015. Valakarin lähdettyä SJK:sta homma on tuntunut olevan todella levällään, vaikka puitteet Seinäjoella ovat Suomen tasolle huippuluokkaa. Itse en henkilökohtaisesti yllättyisi lainkaan mikäli Alexei Eremenko Senior ei pysyisi päävalmentajan pallilla kauden loppuun asti.

Huolimatta FC Interin kehuista on joukkueen esityksissä näkynyt ailahtelevuutta keväällä. Suomen Cupissa tuli lähtö kotikentällä Vepsua vastaan ottelussa, jossa Inter näytti ylivoimaiselta puoliajalle asti vain ja ainoastana ollakseen totaalisen surkea 2. puoliajalla. Veikkausliigakauden avauksessa Klubia vastaan vieraissa Inter ei jostain syystä saanut omaa pallolista peliänsä oikeastaan missään kohtaan toimimaan ja Klubi vei pisteet ottelusta ansaitusti.

Toisessa liigaottelussa Vepsua vastaan Vaasassa Inter oli sitten totaalisen dominoiva. Surkeassa säässä pelatussa ottelussa Inter oli todella aktiivinen löytäen tilaa VPS:n linjojen välistä hyvin useasti. Itse suhtauduin hyvin skeptisesti ajatukseen peluuttaa Mika Ojalaa keskikentän keskustassa mutta on ollut joukkueen parhaita pelaajia alkukaudesta. Hänellä on keskikentällä todella vapaa rooli ja loistavan pelisilmänsä avulla löysi nimenomaan VPS:n linjojen välistä vapaata tilaa luvattoman useasti Interin ollessa pallon kanssa. Inter lähtee otteluun SJK:ta vastaan täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin viikko sitten Vaasassa, joten mitä luultavimmin Ojalan rooli on tänään samankaltainen. Mielestäni yksi ottelun iso kysymys on, että miten SJK:n keskikenttäkolmikko Hetemaj-Mosa-Eremenko on ohjeistettu puolustamaan Ojalaa keskikentällä Interin ollessa pallossa. Olisiko Mehu tänään päällystakin roolissa Ojalaa vastaan?

Jos Inter luo paljon vaaraa linjojen välissä pyörivällä Ojalalla niin jälleen voidaan kääntää kortti toisinpäin ja saamme tulokseksi SJK:n. Kauden avausottelu SJK - HIFK oli todella hajuton sekä mauton ottelu ja toi SJK:n ongelmakohtia esiin. Ensinnäkin jo edellä mainittu kolmikko Hetemaj-Mosa-Eremenko on paperilla sarjan paras tai ainakin parhaimpia keskikentän kolmikkoja. HIFK:n tasoinen joukkue pitäisi pyörittää kotona tuollaisella triolla solmuun olkoonkin, että kolmikosta vain kaksi olivat kyseisessä ottelussa avauksessa. SJK:n avauspeli tökki kuitenkin todella pahasti eikä joukkueella ollut nimenomaan 10- paikalla HIFK:n linjojen välissä oikeastaan minkäänlaista elämää. Muutaman kerran peliä avatessa molemmat Hetemaj sekä Mosa tippuivat hakemaan palloa toppareilta ja olivat avausvaiheessa topparikaksikkona ilman, että keskikentän keskelle tai yläosaan jäi lainkaan niin hyvää pallollista osaamista. Ne muutamat kerrat kun pallo saatiin pelattua ylös yksinäiselle kärjelle Jeremiah Strengille niin juniori oli pallon kanssa todella yksin ilman minkäänlaista apua alapuolelta. Toisella puoliskolla Strengin kärjessä korvasi loukkaantumisista kärsinyt Billy Ions joka oli ilmeisesti nähnyt saman kuin allekirjoittanut ja toikin kentälle todella paljon energiaa. Ions tuli kärjestä todella paljon keskikenttää vastaan ja oli paljon pelattavissa HIFK:n linjojen välissä. Ei mennyt aikaakaan kun SJK myös onnistui maalaamaan ottelun ainokaisen. Ions oli itse asiassa niin pirteä ja vakuuttava kentälle päästyään, että odotimme miestä ehdottomasti avaukseen Interiä vastaan. Noh, ilmeisesti on jälleen loukkaantunut eikä ole kokoonpanossa laisinkaan.

Arviossa Interin taso on sama kuin ennen kautta luotu arvio. Seinäjokelaisia on heikennetty samaisesta arviosta jo jonkin verran.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.04.2019 13:12 <kossippi> good read! keep up the good work :)


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - HIFK - FC Lahti - peliaika päättynyt

kohde
HIFK - FC Lahti
veto
FC Lahti -0,5
kerroin
2.929 (Pinnacle)
panos
1.5 yks.
raja
2.778
todennäköisyysarvio
arvio 36%

Osuma! +2.89 yks.

Todellista jalkapallopornoa tänään Telia 5G areenalla, sillä luvassa ennakolta yksi tämän kauden vähämaalisimmista Veikkausliigaotteluista. Lahdelta poissa toppari Viitikko sekä puolustava keskikenttä Lagerblom, jonka poissaolon myötä Lahden keskikentän fyysisyys on kyllä olematon. HIFK:lla optimiavauksesta poissa toppari Patronen ja laitahyökkääjä Mattsson, jotka tosin molemmat penkin puolella.

Matchbookilla @3.02 56€ ja @3.00 113€

Toisin ajatteleville Veikkauksella HIFK -0,5 @2.95

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - SJK - HJK - peliaika päättynyt

kohde
SJK - HJK
veto
HJK -0,5
kerroin
1.884 (Pinnacle)
panos
2.5 yks.
raja
1.754
todennäköisyysarvio
arvio 57%

Huti: -2.50 yks.

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - FC Lahti - FC Inter - peliaika päättynyt

kohde
FC Lahti - FC Inter
veto
FC Inter -0,25
kerroin
2.280 (Pinnacle)
panos
5 yks.
raja
1.923
todennäköisyysarvio
arvio 52%

Puoliksi huti: -2.50 yks.

Inter -0,5 @2.70 kun se on iltapäivällä avannut kertoimella @3.66. Kertoimenlaskijalla kuulemma yhtälaiset promillet avauskertoimen kanssa.

Inter oli kotipelissään vaisu ja jälkikäteen on sanottava, että kentän heikko kunto olisi pitänyt ottaa huomioon arviossa. Kuitenkin edellisten kausien sekä kuvien perusteella oletimme Veritaksen olevan kohtalaisessa kunnossa, mutta se muistutti lopulta omia aikoja nappulaliigan hiekkakentiltä. Huippuunsa hiottu nurmi olisi luultavimmin hyödyttänyt Interiä enemmän kuin Seinäjokelaisia. Emme kuitenkaan toistaiseksi ole valmiita heikentämään Interiä ennakkoarvioista vielä paljoakaan.

FC Lahden tuloskunto kevään Suomen Cupissa on ollut vakuuttavaa, mutta joukkueen peli ei ole ollut missään nimessä valmiin näköistä. Siltä se ei ole myöskään näyttänyt avauskierroksilla, vaikka se on edelleen tuloksellisesti pelannut hyvin. FC Lahden paikka on papereissamme edelleen siellä keskikastin pohjilla.

expekt tarjoilee molempiin kohteisiin parempaa kerrointa. Sbobetiltä HJK -0,5 @1.94

Vihjeet yhteensä: panokset 7.50, palautukset 2.50, tulos -5.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - KuPS - FC Honka - peliaika päättynyt

kohde
KuPS - FC Honka
veto
FC Honka +0
kerroin
2.130 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
1.942
todennäköisyysarvio
arvio 51.5%

Osuma! +3.39 yks.

Mikäli kohde oltaisiin avattu ennen viime kierrosta niin kertoimet olisivat olleet päälaellaan. KuPS ollut keväällä aikalailla alavireinen joukkue, jonka huipennukseksi onnistuivat sulamaan 0-3 vierasjohtonsa Lahdessa tasapeliksi. Viime kierroksen ottelu Klubia vastaan oli kevään selkeästi paras ottelu Kuopiolaisilta sekä tuloksellisesti että pelillisesti. KuPS oli lopussa jopa todella lähellä ottelun voittoa, jonka olisivat peliesityksellään ehkä jopa ansainneet.

Kolikon kääntöpuoli on Honka. Honka on ollut keväällä vakuuttavan oloinen joukkue sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Eilinen ottelu saarelaisia vastaan oli kuitenkin kaikin puolin heikko esitys jota varjosti kentän todella karmiva kunto. Hongan erikoistilannepuolustus oli myös surkeaa MIFK:n rokottaessa joukkuetta niistä kahdesti. Jälleen jälkiviisaana olisi pitänyt tasoittaa arviota MIFK:n suuntaan jo pelkästä kentän kunnosta, sillä kenttä ei oikeasti ollut minkään standardien mukainen jalkapallo-ottelulle.

------------------Viimeisin ottelu----------Kevät
Honka--------------Surkea-----------------Hyvä
KuPS---------------Loistava---------------Heikko

On hyvin vaikea nostaa KuPS:n arviota yhden hyvän ottelun jälkeen kovinkaan paljoa heikon kevään jälkeen. Toisaalta Hongan arviota on myös vaikeata laskea heikon ottelun jäljiltä kun kevään otteet ovat olleet hyviä vielä huomioon ottaen eilisen ottelun olosuhteet, jotka eivät antaneen edes kunnon mahdollisuutta Hongalle pelata ns. omaa peliä. Tähän otteluun lähdetään siis puhtaasti ennen sarja-avausta tehtyjen arvioiden perusteella sen enempää kummankaan tasoa vielä muuttamatta.

Hongalta mahdollisesti pitkäänkin poissa toppari Baah mutta kuten aiemmin todettu, Hongan materiaali on laadukas ja leveä. Konsta Rasimus ottanee avauksen topparin paikan joka ei mielestämme laske Hongan tasoa lainkaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Litin Liimaletti kirjoitti:
15.04.2019, 22:22

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - SJK - HJK - peliaika päättynyt

kohde
SJK - HJK
veto
HJK -0,5
kerroin
1.884 (Pinnacle)
panos
2.5 yks.
raja
1.754
todennäköisyysarvio
arvio 57%
Tämä on tässä elänyt aika paljon tänään. Otetaan lisäpanos tällä:

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - SJK - HJK - peliaika päättynyt

kohde
SJK - HJK
veto
HJK -0,5
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
1 yks.
raja
1.754
todennäköisyysarvio
arvio 57%

Huti: -1.00 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.04.2019 16:02 <Litin Liimaletti> Kokoonpanojen jälkeen arvio sama


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - VPS - KPV - peliaika päättynyt

kohde
VPS - KPV
veto
KPV +0,25
kerroin
2.020 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
1.923
todennäköisyysarvio
arvio 52%

Puoliksi osuma! +1.02 yks.

Pohjanmaan Derby.

Joukkueissa on paljon muutakin samaa kuin maantieteellinen sijainti. Tutkimalla hieman joukkueiden pelaajistoa voi huomata yllättävänkin paljon yhtäläisyyksiä, joista yksi on keskikentän profiilipelaajan tason kysymysmerkki.

VPS:llä tämä kyseinen mies on Sebastian Strandvall.
Litin Liimaletti kirjoitti:
27.03.2019, 17:57
Keskikentältä tulosvastuuta on asetettu ikinuoren Sebastian Strandvallin suuntaan, jonka tulee kyetä lähes viime kauden kaltaiseen suoritukseen (10+5), että vaasalaiset pysyisivät karsijan paikalta poissa.
Strandvall ei ole liiemmin edes kevään aikana pelannut, sillä mies on tullut viimeisestä kolmesta ottelusta kahdessa sisään penkin puolelta. Toistaiseksi peliesitykset eivät viittaa siihen, että mies olisi pääsemässä lähellekään viime kauden kaltaisia lukemia. Vepsun yksi iso ongelma kauden alussa on ollut pallonhallinta ja tarkemmin sen olemattomuus, sillä vaikka Vepsu on profiloitunut viime kausina jopa tylsänä palloa pitävänä juokkueena, ei se ole tällä kaudella juurikaan edes pystynyt pitämään palloa pidempiä ajanjaksoja. Tässä Strandvallilla huippukunnossa on iso rooli.

KPV:n puolella keskikentän profiilimies on ehdottomasti etunimikaima Sebastian Mannström.
Litin Liimaletti kirjoitti:
24.03.2019, 21:58
Mannströmin pitää päästä myös loukkaantumisensa jälkeen hyvään pelikuntoon, sillä joukkueen pallollinen pelaaminen huutaa Mannströmin taitoa keskelle.
Mannström on palannut täyteen 90 minuutin kuntoon, josta todisteena ovat viimeisen kolmen ottelun täydet minuutit. Tehot ovat kuitenkin jääneet ensimmäisessä kahdessa ottelussa piippuun, vaikka joukkue hallitsikin Rovaniemeläisiä vastaan ottelua jopa ison ojan ajasta. KPV:lla ei yksinkertaisesti ole varaa tiputtaa pisteitä tuon kaltaisista otteluista säilyäkseen sarjassa ja siinä Mannströmilla on iso tulosvastuu yhdessä Simo Roihan kanssa.VPS:n voittoarvio ennen ottelua sekä ottelun jälkeen xG:llä laskettu voittoarvio.

-------------------Pre-arvio------------xG perusteinen----
Kierros 1----------28%------------------------14%-------------
Kierros 2----------16%------------------------16%-------------

2. kierroksella Ilvestä vastaan joukkue oli läpi ottelun huonompi kuin arviossa mutta joukkue sai 2. puoliajan lisäajalla valtavan hyvän paikan joka tasoitti xG lukemia VPS:lle edulliseksi.

KPV:n voittoarvio ennen ottelua sekä ottelun jälkeen xG:llä laskettu voittoarvio.

-------------------Pre-arvio------------xG perusteinen----
Kierros 1----------20%--------------------------22%----------
Kierros 2----------30,5%-----------------------46%----------

KPV:n jälkimmäisestä ottelusta sanottakoon, että joukkue sai ottelun lopussa ehkä hieman liikaakin maalidottomaa joukkueen jahdatessa RoPS:n yhden maalin johtoasemaa. Kuitenkin kokonaisuudessaan voi sanoa, että KPV oli ottelussa selkeästi ennakkoarviota parempi.

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että VPS on ollut alkukaudesta huono jopa heidän mataliin odotuksiinsa nähden ja tuurilla pystynyt kaivamaan yhden pisteen sarjataulukkoon. Toisaalta KPV on ollut ennakkoarvioitansa parempi joukkue ja on epäonninen ollessaan ilman yhtäkään pistettä toistaiseksi.

Kauden ensimmäisiin peleihin ei ihan liikaa voi porata vielä katseita vaan muutokset joukkueiden vahvuuksiin on tehty todella, todella maltillisesti. Kuitenkin KPV on noussut ihan mukavasti jo peleille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Litin Liimaletti
Avatar
Jäsen
Viestit: 206
Liittynyt: 24.03.2019, 18:02

Tuotto: -7.73 yks.

Palautus%: 98.70%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 222

Pisteitä: 2107

Re: Kesäaurinkoa ja laatupalloilua

Viesti Kirjoittaja Litin Liimaletti »

Vedonlyöntivihje: - Veikkausliiga 2019 - HJK - HIFK - peliaika päättynyt

kohde
HJK - HIFK
veto
u2,5
kerroin
2.100 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
1.786
todennäköisyysarvio
arvio 56%

Osuma! +3.30 yks.

Nämä pelit ovat perinteisesti olleet tapahtumarikkaita katsomossa ja tapahtumaköyhiä kentällä. Klubilla on ollut vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille alkukauden peleissään. Vastustaja toki heikkenee tähän peliin melkoisesti, mutta derbyt ovat aina derbyjä. HIFK on ennenkin taistellut selvästi heikommalla materiaalilla näistä tasaisia pelejä.

HIFK:n hyökkäyspeli on ollut niin ikään hampaatonta. Maalisaldo näyttää kahden ottelun jälkeen nollaa, vaikkakin punaisten puolustukseksi on todettava, että maaliodottamaa on jo kertynyt odotuksiin nähden kohtuullisesti. Nyt vastaan asettuu kuitenkin Klubi, jonka puolustusta emme näe vaikeuksissa HIFK:n hyökkäyksen kanssa.

Derby-asetelmasta johtuen ilmassa on hieman normaalia enemmän kysymysmerkkejä ja panosta on leikattu.

PS. Peli näkyy kaikille ilmaiseksi JIM:ltä, jos ei paikan päälle taivu. :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin