Tänään on 19.01.2021, 00:55.

Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajatella

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
pjl
Jäsen
Viestit: 1102
Liittynyt: 02.03.2003, 14:15

Tuotto: -13.78 yks.

Palautus%: 96.64%

Panosten ka: 3.90 yks.

Vetoja: 105

Pisteitä: 159
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajatella

Viesti Kirjoittaja pjl »

Samasta aiheesta on muistaakseni jo ennenekin jauhettu, mutta ei kai lisä keskustelu on pahasta. Eli toivoisin fiksummilta kommentteja/ajatelmia/näkemyksiä/arviota otsikon matsista.

Olin nimittäin hiukan yllättynyt kun näin, että bookkereilla Chelsea on selvähkö, noin 40 %, suosikki Kettujen vieraana. Varmasti kaikkien yllätykseksi Leicester on sarjan piikkipaikalla ja Chelsea makoilee sijalla 14 vain 2 pistettä putoamisviivan yläpuolella. Ja mikä oudointa, niin ainakaan tuo Chelsean sijoitus ei ole omien näköhavaintojen perusteella edes kovin aiheeton. Sarjaa on kuitenkin takana jo 40 %, joten kuinka paljon tässä on vielä syytä luottaa kauden alusrankingiin vai joko olisi syytä uskoa, että:

a) Leicester ei ole niin huono kuin uskottiin
b) Chelsea ei ole niin hyvä kuin uskottiin

Eli onko tällä kaudella yhden vierasvoiton Valioliigassa kerännyt Chelsea todellakin ansainnut tämän suosikkiaseman? Kestääkö Leicesterin henkinen kantti tällaisessa paikassa? Hämääkö Leicesterin hieno kotisaldo, kovia joukkueita eivät ole vielä onnistuneet kotonaan voittamaan? Vaikuttaako Chelsean keskiviikon CL -matsi vielä jotenkin tähän jos putoavat/pääsevät jatkoon lohkosta? Ja ennen kaikkea millaisia (alustavia) arvioita saatte tähän peliin?

Oma arvio tässä alla vähän harmaalla :D

36-32-32

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


SikkeSakke
Jäsen
Viestit: 201
Liittynyt: 20.06.2014, 10:35

Tuotto: -50.02 yks.

Palautus%: 79.83%

Panosten ka: 6.20 yks.

Vetoja: 40

Pisteitä: 239

Re: Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajat

Viesti Kirjoittaja SikkeSakke »

Montaa Leicesterin matsia en ole nähnyt joten pistäkää sen mukaan painoarvoa tälle viestille.

Itselläni on mielikuva että Leicester on ns. "one trick pony". Elikkäs puolustuksesta vaihdetaan nopeasti hyökkäykseen yhdellä keinolla: Pallo ensin Mahrezille joka sitten tekee joko itse maalin tai jatkaa Vardylle. Molemmat ovat olleet tulikuumia. Esim. ManU kompastui tähän yhteen kikkaan kerran ja se riitti pistemenetykseen. Vaikka Chelsea rypee syvällä, luulis jopa Josen tietävän miten Leicester pelaa.

Jotenkin on sellainen kutina että 40% on aika liki... Mutulla sanottuna, viisaammat jatkakoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1323
Liittynyt: 14.01.2003, 12:22
Pisteitä: 247
Viesti:

Re: Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajat

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Vaikka kausi kestäisi tilastollisesti merkittävän määrän otteluita (esim. miljoona peliä), niin on väärin ajatella, että onnistunut ranking on sellainen, jossa joukkueen pistemäärä on rankingin mukainen kauden lopussa.

Kauden alussa rankingia tehtäessä ei nimittäin voida vielä tietää, minkälaisen startin joukkue kauteen saa. Aikaisemmat tuloksethan vaikuttaa mm. pelaajien motivaatioon ja itseluottamukseen eli jos joukkue saa hyvän startin, pelaajien itseluottamus nousee, harjoittelu maistuu, tammikuun vieraspelit maistuu jne. Jos alkukausi menee penkin alle, joukkuehenki alkaa rakoilla, kenkä alkaa puristamaan, pelaajat haluavat muualle jne. Sitten on vielä erikseen valmennukselliset asiat eli miten joukkue on saatu toimimaan yhteen jne. Kaikki nämä ovat kauden aikana muuttuvia selittäviä tekijöitä joukkueen suorituskyvylle.

Sen takia joukkueranking kauden alussa kannattaisi olla sidottu vain yhteen lähtöasetelmaan ja voimalukuja pitäisi olla valmis muuttamaan rajustikin yksittäiseen matsiin, jos ja kun lähtöasetelman oletukset eivät ole voimassa, kuten varmasti suurimmalla osalla tämän matsin laskijoista ei ole.

Se on kuitenkin mielenkiintoista, että näissä "ylisuorittaja" vs "alisuorittaja" -matseissa tilastoilla on tapana "korjaantua" pelottavan usein... :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


betsimies
Tuplanikkitrollaaja
Viestit: 117
Liittynyt: 26.01.2015, 15:30
Pisteitä: 215

Re: Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajat

Viesti Kirjoittaja betsimies »

Varmasti sekä a) että b) eli Leicester ei ole niin huono kuin uskottiin ja Chelsea ei ole niin hyvä kuin luultiin. MUTTA Chelsean kerroinhan on tässä noin 2.35. Jos tämä olisi kauden eka peli olisi se kerroin varmaan 1.50-1.60 eli onhan tässä jo melkoisesti reagoitukin! Lisäksi sarjataulukon pisteet on hyvin huono mittari joukkueen tasolle. Lähes 40% sarjaa pelattu, OK, mutta otteluohjelmat ovat silti olleet epätasaiset. Kyllähän Leicesterin ohjelma on ollut keskimääräistä helpompi. Lisäksi se johtaa sarjaakin "halvalla" vain kun muut ovat kompuroineet ja pelanneet ristiin. Juuri koskaan noin vähillä pisteillä ei olisi ollut kärjessä tässäkään vaiheessa. Leicester on tullut puun takaa ja vastustajat ovat ottaneet sen ehkä huonollakin asenteella. Nyt kaikki tietävät sen vahduudet. Mahrez ja Vardy kiinni ja se voi olla siinä hyvin pitkälti. Nyt tiedetään paremmin miten heitä vastaan tulee pelata eikä kukaan aliarvioi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 579
Liittynyt: 26.11.2014, 15:57

Tuotto: +25.62 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 3.78 yks.

Vetoja: 605

Pisteitä: 1041

Re: Leicester - Chelsea, eli mitä ihmettä tästä pitäisi ajat

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

Näyttää siltä, että Chelsea saa Ramirezin takaisin sairastuvalta.

One trick tai ei, niin Mahrez ja Vardy olis kyllä puhkonu Matic - Fabregas kaksikon mennen tullen. Nyt tilanne on Chelsean kannalta hieman parempi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin