Tänään on 03.08.2020, 18:15.

Isot sarjat vai monet eri pienet sarjat ?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
valuebetfinder
Jäsen
Viestit: 35
Liittynyt: 30.06.2014, 16:21

Tuotto: +6.75 yks.

Palautus%: 196.43%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 25

Isot sarjat vai monet eri pienet sarjat ?

Viesti Kirjoittaja valuebetfinder »

Terve!

Haluaisin kuulla mielipiteitä siitä onko hyödyllisempää osata tietyt sarjat läpikohtaisesti vai olisiko hyödylllisempää metsästää kaikki hyvät kertoimet oli laji sitten mikä tahansa? Kassa kiertäisi näin nopeammin mutta analyysit olisivat tietysti mitä sattuu. Sen takia näkisin tietyt sarjat kuten esimerkiksi NHL, Valioliiga, NBA hyvinä sarjoina näin alkavalle vedonlyöjälle. Eli ihmettelen kannattaako aloittaa muutamalla sarjalla sen sijaan että lähtisi lyömään vetoa vain umpipähkään eri lajeista kautta sarjoista? Omia kokemuksia ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan :) :jorma:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1367

Re: Isot sarjat vai monet eri pienet sarjat ?

Viesti Kirjoittaja ptets »

Aloittelijan kannattaisi etsiä sarjoja/lajeja mistä löytää helposti tulos- ja kerroindataa. Esim. eurooppalaisiin jalkapallosarjoihin löytää helposti dataa vaikkapa football-data.co.uk-sivustolta ja vastaavasti esim. Ranskan raveihin raakadatan kaivaminen vaatii sellaista ohjelmointitaitoa mitä harvalla on. Ylikertoimia on mahdoton löytää jos ei tiedä mitä etsii. Jonkinlainen ohjelmointi- ja excelin käyttötaito ovat melkein pakollisia taitoja jos haluaa löytää asiat mitkä vaikuttavat todennäköisyyksiin ja mitä asioita markkina yli/aliarvioi. Oli laji tai sarja mikä tahansa pitäisi löytää joitain oleellisia asioita mitkä vaikuttavat todennäköisyyksiin mutta mitä muut vedonlyöjät eivät ota huomioon. Esim. jalkapallossa en ole koskaan nähnyt että kukaan perustelisi vihjettä vaikkapa ottelun tuomarilla vaikka tuomari vaikuttaa äkkiä enemmän ottelun todennäköisyyksiin kuin yhdenkään hyökkäyspään tähtipelaajan puuttuminen. Vastaavasti jos jossain raportoidaan Lionel Messin ilmavaivoista tai jostain muusta täysin merkityksettömästä asiasta markkina saattaa rynnistää monta pinnaa johonkin suuntaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Isot sarjat vai monet eri pienet sarjat ?

Viesti Kirjoittaja Neo »

Ilmeisesti tässä topicin aloittaja on täysi amatööri, joten määrittelisin aivan ensiksi tavoitteen vedonlyönnissä. Voit miettiä asiaa vaikka niin, että 99/100 sinunlaisesta kaverista tulee häviämään rahaa vedonlyöntiin pitkässä juoksussa. Yhdellä sadasta riittää sen verran mielenkiintoa tehdä asian eteen töitä, että hän pääsee jopa omilleen ja näistä sitten muutama harva jaksavat tehdä vielä xx% enemmän duunia ja pääsevät tasolle, jolla elättää itsensä. Mitään oikoteitä onneen ei ole. Jos haluat voittaa pitkässä juoksussa rahaa niin sun täytyy tehdä asian eteen töitä ainakin ensi alkuun enemmän kuin 99/100 kanssakilpailijasta. Jos toi kuulostaa liian kovalta tai vaativalta, niin sitten tavoitteeksi voi asettaa esim sen, että yrittää hävitä mahdollisimman vähän mutta tiedostaa omat rajansa. Aika moni alalla itsensä elättävä on käyttänyt vedonlyöntiin vuosia suurin piirtein kaiken (tai valtaosan) vapaa-aikaansa koska intohimo päästä huipulle on ollut niin kova, mutta todella, todella harva tuota edes oikeasti haluaa.

Tässä vaiheessa varmaan lienee jo selvää, että vetojen umpimähkään lätkiminen kymmeniin eri sarjoihin ei ole ratkaisu. Ei kassaa kierrätetä vain kierrättämisen ilosta. Jos sulla on yritys jonka myyvät tuotteet kustantavat 10 euroa valmistaa, niin et pidemmän päälle paljon kostu jos kauppaat niitä hintaan 9e. Toki liikevaihtoa tulee ja kassakone kilisee, mutta viivan alle tulee miinusta joka viikko. Sama asia vedonlyönnissä; ei ole mitään järkeä haalia isoa kasaa vetoja, jos ne eivät tuota mitään. Lopputuloksena vain hävitä rahasi nopeammin.

Mitä tulee sarjojen määrään, niin ainoa mittari jota voit todellisuudessa käyttää, on aika. Oletko opiskelija jolla on hirveä kasa luentoja joka viikko? Oletko työtön jolla ei muuta ole kuin vapaa-aikaa? Teetkö 50h viikossa ns normaalia töitä? Se yksinkertaisesti rajoittaa kaikkea tekemistä oli amatööri tai ammattilainen. Aika monella perheellisellä on esim suuria vaikeuksia yhdistää tätä alaa, koska vapaa-aikaa on hankala irroittaa sellaisia määriä, mitä tehokas seuraaminen vaatisi. Jokaisella meistä on vain tietty tuntimäärä viikossa käyttää aikaa, katsoa otteluita, tehdä analyyseja, lukea raportteja jne. Jos seuraat esim joka yö pelattavaa NHL:ää, niin mieti miten paljon aikaa vie käydä ottelut läpi joka viikko? Kuinka paljon ehdit tämän jälkeen seurata Valioliigaa tai SM-Liigaa? Ja muista toi mitä muut tekevät; pelkästään Suomikin on jo täynnä ahkeria heppuja jotka seuraavat suosikkisarjojaan ja tuntevat joukkueet/pelaajat mutta eivät silti pääse plussalle.

Kannattaa miettiä heti alkuun mikä on oma tavoite ja minkä verran on vedonlyöntiin valmis käyttämään aikaa. Jos tavoitteet on korkealla ja oikeasti haluaa tehdä töitä ns vitusti, niin sitten vain alkaa kääriä hihat ja lähtee liikkeelle jostain mihin itsellä on jo jotain tietämystä / lahjakkuutta / intohimoa. Ja valmistautuu projektiin joka tulee viemään vuosikausia. Ihan turha alkaa seurata vaikka NBA:ta vain siksi että "kassa kiertää" jos laji ei yhtään kiinnosta. Saat alussa parhaat tulokset kun alat tutkia lajeja / sarjoja joihin sinulla on eniten mielenkiintoa itselläsi. Silloin teet myös duuniakin automaattisesti vähän enemmän. Jos englannin kielen taidot on huonot niin keskity kotimaisiin sarjoihin. Jos osaat ruotsia ja futis kiinnostaa niin ala sitten seurata Ruotsin jalkapalloa jne. Etsi omat vahvuusalueesi ja aloita jostain 1-2 sarjasta ensin, ja sen jälkeen katso miten paljon haluat elämästäsi tähän oikeasti uhrata ja miten paljon aikaa jää, ja pikkuhiljaa voit sitten laajentaa. Mutta alkuvaiheessa hyödyt enemmän siitä, jos kehität osaamistasi alkuun jollain tutulla sektorilla ja käytät esim ylimääräistä aikaa ylipäätään vedonlyöntimarkinnan seuraamiseen. Tai työkalujen kehittämiseen ym oheistoimintaan. Esim oppia ymmärtämään miten muut lyövät vetoa ja millä perusteilla, mitä työkaluja käytetään, miten saat säästettyä aikaa excelin päivityksillä jne. Jos uhraat alussa aikaa tällaiseen niin se maksaa pitkässä juoksussa kyllä itsensä takaisin. Käyt alkuun esim. kaikki nimimerkki S.Mäenalan postaukset läpi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 19. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

07.09.2014 16:47 <S.Mäenala> Minä puolestani aloittaisin lukemalla läpi kaikki nimimerkki

07.09.2014 16:48 <S.Mäenala> Neo'n asiantuntevat postaukset.


Henkka
Jäsen
Viestit: 10815
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +434.43 yks.

Palautus%: 120.78%

Panosten ka: 1.49 yks.

Vetoja: 1405

Pisteitä: 3253
Paikkakunta: Vantaa

Re: Isot sarjat vai monet eri pienet sarjat ?

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Neo kirjoitti:Käyt alkuun esim. kaikki nimimerkki S.Mäenalan postaukset läpi.
No jos ton homman tekee heti alkuun niin siitä ei tule kuin pää kipeäksi ja harrastus loppuu kuin seinään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.09.2014 14:51 <Neo> Väliin voi ottaa keventävää 2xJallua tai Betpandaa!

07.09.2014 14:52 <TuplaJallu> Tai jos haluaa huumoria mukaan ettei ole liian vakavaa niin

07.09.2014 14:53 <TuplaJallu> suosittelen Timoa!

07.09.2014 17:16 <S.Mäenala> Henkka taas liioittelee, älä usko!


Vastaa Viestiin