Tänään on 22.09.2018, 08:38.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3725
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tunke kirjoitti:Ei nyt liity vedonlyöntiin, mutta exceliin kuitenkin ja tämä lienee oikea ketju kysyä.

Keräilen omia menoja taulukkoon. Kuitista siis naputtelen kauppareissut ym. Eli esim. elokuun elintarvike ostokset on sarakkeessa I25. Nyt siihen pitäisi lisätä aina edellisen luvun päälle lisää sitä mukaa kun tulee kaupassa käytyä. Niin kait sen voisi tehdä kätevämminkin kuin katsoa edellinen luku, ottaa laskin ja laskea se yhteen lisättävän luvun kanssa ja sitten syötetään tulos siihen soluun I25?
Olen kokeillut laittaa plus merkin väliin, mutta sitten koko solussa lukee esim. 10,58+22,10. Excel 2010 on mulla käytössä.
Jos Sinulla menojen euromäärät ovat esim. sarakkeessa C ja haluat niiden summan soluun I25, kirjoitat siihen kaavan =SUM(C:C) (=SUMMA(C:C) på finska)

Ymmärsinköhän oikein...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

S.Mäenala kirjoitti:
tunke kirjoitti:Ei nyt liity vedonlyöntiin, mutta exceliin kuitenkin ja tämä lienee oikea ketju kysyä.

Keräilen omia menoja taulukkoon. Kuitista siis naputtelen kauppareissut ym. Eli esim. elokuun elintarvike ostokset on sarakkeessa I25. Nyt siihen pitäisi lisätä aina edellisen luvun päälle lisää sitä mukaa kun tulee kaupassa käytyä. Niin kait sen voisi tehdä kätevämminkin kuin katsoa edellinen luku, ottaa laskin ja laskea se yhteen lisättävän luvun kanssa ja sitten syötetään tulos siihen soluun I25?
Olen kokeillut laittaa plus merkin väliin, mutta sitten koko solussa lukee esim. 10,58+22,10. Excel 2010 on mulla käytössä.
Jos Sinulla menojen euromäärät ovat esim. sarakkeessa C ja haluat niiden summan soluun I25, kirjoitat siihen kaavan =SUM(C:C) (=SUMMA(C:C) på finska)

Ymmärsinköhän oikein...
No laitetaanpa kuvan kanssa, niin jospa saisin esitettyä asiani paremmin.
[url]https://www.dropbox.com/s/lv2tuqnfz8vym91/menot.PNG[/url

Eli elokuussa elintarvikkeisiin on mennyt 43,72. Jos nyt on tarvetta lisätä tuohon lukuun jokin toinen luku, vaikkapa 16,95, niin nyt minulla tarvitsee kaivaa laskin ja laskea 43,72 + 16,95 = 60,67. Ja sitten lisään saamani uuden summan tuon 43,72 tilalle.
Tähän siis haen helpotusta. Jotain sen tyylistä, että valitsen hiirellä tuon kyseisen solun ja sitten kirjoitan kaavariville +16,95 jo siinä olevan 43,72 perään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tavanor
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 15.09.2004, 15:59
Pisteitä: 3
Paikkakunta: tre

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tavanor »

tunke kirjoitti: Eli elokuussa elintarvikkeisiin on mennyt 43,72. Jos nyt on tarvetta lisätä tuohon lukuun jokin toinen luku, vaikkapa 16,95, niin nyt minulla tarvitsee kaivaa laskin ja laskea 43,72 + 16,95 = 60,67. Ja sitten lisään saamani uuden summan tuon 43,72 tilalle.
Tähän siis haen helpotusta. Jotain sen tyylistä, että valitsen hiirellä tuon kyseisen solun ja sitten kirjoitan kaavariville +16,95 jo siinä olevan 43,72 perään.
Lisäät kaavarivin alkuun merkin =, jolloin excel laskee solussa olevan laskun automaattisesti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

tavanor kirjoitti:
tunke kirjoitti: Eli elokuussa elintarvikkeisiin on mennyt 43,72. Jos nyt on tarvetta lisätä tuohon lukuun jokin toinen luku, vaikkapa 16,95, niin nyt minulla tarvitsee kaivaa laskin ja laskea 43,72 + 16,95 = 60,67. Ja sitten lisään saamani uuden summan tuon 43,72 tilalle.
Tähän siis haen helpotusta. Jotain sen tyylistä, että valitsen hiirellä tuon kyseisen solun ja sitten kirjoitan kaavariville +16,95 jo siinä olevan 43,72 perään.
Lisäät kaavarivin alkuun merkin =, jolloin excel laskee solussa olevan laskun automaattisesti.
No niinpä tietenkin, Kiitoksia.
Oli tuo jollain tasolla kyllä mielessä itsellä, mutta ajattelin myös, että on hidasta ja kömpelöä klikata ensin jo olemassa olevan luvun eteen ja kirjoittaa siihen "=", sitten klikataan sen luvun perään ja kirjoitetaan "+16,95". Mutta eipä olekaan niin vaikeaa, kun vain klikkaa alkuun ja kirjoittaa "=16,95+". Samahan se onko uusi luku ennen vai jälkeen vanhan. :lol:
Vois joskus miettiä näitä asioita silloin kun on virkeimmillään. Väsyneenä ei saa kuin aivoit solmuun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3725
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tunke kirjoitti:No niinpä tietenkin, Kiitoksia.
Oli tuo jollain tasolla kyllä mielessä itsellä, mutta ajattelin myös, että on hidasta ja kömpelöä klikata ensin jo olemassa olevan luvun eteen ja kirjoittaa siihen "=", sitten klikataan sen luvun perään ja kirjoitetaan "+16,95". Mutta eipä olekaan niin vaikeaa, kun vain klikkaa alkuun ja kirjoittaa "=16,95+". Samahan se onko uusi luku ennen vai jälkeen vanhan. :lol:
Vois joskus miettiä näitä asioita silloin kun on virkeimmillään. Väsyneenä ei saa kuin aivoit solmuun.
Jos Sinä haluat kaikki kuukauden ruokaostokset tunkea kaavariville yhteen pötköön niin sitten tuo esitetty ratkaisu vain käyttöön.
Loppukuusta kaavarivillä on kasassa 50 yhteenlaskun jono, joka vie tilaa noin 8.5 metriä...

Jos asian kauniisti ilmaisee niin tuollainen kaavariviynnäily on hienon ohjelman väärinkäyttöä. :(

Kannattaisiko tiedon organisointia miettiä vähän pitemmälle?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Van Bommel
Jäsen
Viestit: 1126
Liittynyt: 26.06.2005, 14:37

Tuotto: -496.58 yks.

Palautus%: 96.79%

Panosten ka: 5.61 yks.

Vetoja: 2757

Pisteitä: 38

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Van Bommel »

Varmaan ketjun yksinkertaisin kysymys, mutta kun ei osaa niin ei osaa. Eli miten saa esim C-sarakkeeseen useille riveille kaavaksi niin, että A2+B1 tulee riville 2 ja A3+B2 riville 3 jne jne.. Ei kai niitä erikseen tarvi näpytellä sadoille riveille? Siitä huono esimerkki, että noin lyhyen litanian nyt vaikka näpyttelisikin, mutta pitempien kanssa vaikeeta. Sitä siis haen, että noi numerot nousisi aina yhdellä rivien mukaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.08.2013 23:22 <S.Mäenala> Kirjoita C2:en: =A2+B1 ja kopioi alaspäin solukopioinnilla

09.08.2013 23:31 <S.Mäenala> (klikkaa solua C2, ota kiinni oikean alakulman mustasta..

09.08.2013 23:32 <S.Mäenala> neliöstä ja vedä alas)

09.08.2013 23:39 <Van Bommel> Sieltähän se tuli, Kiitos!


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

S.Mäenala kirjoitti:
tunke kirjoitti:No niinpä tietenkin, Kiitoksia.
Oli tuo jollain tasolla kyllä mielessä itsellä, mutta ajattelin myös, että on hidasta ja kömpelöä klikata ensin jo olemassa olevan luvun eteen ja kirjoittaa siihen "=", sitten klikataan sen luvun perään ja kirjoitetaan "+16,95". Mutta eipä olekaan niin vaikeaa, kun vain klikkaa alkuun ja kirjoittaa "=16,95+". Samahan se onko uusi luku ennen vai jälkeen vanhan. :lol:
Vois joskus miettiä näitä asioita silloin kun on virkeimmillään. Väsyneenä ei saa kuin aivoit solmuun.
Jos Sinä haluat kaikki kuukauden ruokaostokset tunkea kaavariville yhteen pötköön niin sitten tuo esitetty ratkaisu vain käyttöön.
Loppukuusta kaavarivillä on kasassa 50 yhteenlaskun jono, joka vie tilaa noin 8.5 metriä...

Jos asian kauniisti ilmaisee niin tuollainen kaavariviynnäily on hienon ohjelman väärinkäyttöä. :(

Kannattaisiko tiedon organisointia miettiä vähän pitemmälle?
Joo en huomannut / hoksannut, että kaavariville jää se yhteenlaskutoimitus. Ehkäpä siis jatkan vanhaan tapaan laskimen kanssa.
Tällä hetkellä niin monta rautaa tulessa, että en kyllä viitsi tähän nyt sen enempää alkaa panostamaan. Tärkeintä on vain saada tietää oikeita lukemia siitä mihin ne kaikki sentit häviää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Van Bommel
Jäsen
Viestit: 1126
Liittynyt: 26.06.2005, 14:37

Tuotto: -496.58 yks.

Palautus%: 96.79%

Panosten ka: 5.61 yks.

Vetoja: 2757

Pisteitä: 38

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Van Bommel »

Vielä jos joku kertois kahteen kysymykseen vastauksen niin arvostan. 1. Pitäs saada seuranta tehtyä exceliin ja siitä puuttuu koodi sille, että kun sarakkeeseen tulee W/L/P/HW/HL niin voitot sarakkeeseen tulee sen mukaan panos*kerroin, miten siihen saa noi puoliksivoitettu/puoliksihävitty?
2. Seurannan pelit alkaa riviltä 25, miten se laskee montako vetoa on lyöty sen mukaan kun on tulos (W/L/P/HW/HL) tullut? Joku varmaan ymmärsi mitä haetaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Basileios
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 09.04.2011, 02:07
Pisteitä: 42

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Basileios »

Van Bommel kirjoitti:Vielä jos joku kertois kahteen kysymykseen vastauksen niin arvostan. 1. Pitäs saada seuranta tehtyä exceliin ja siitä puuttuu koodi sille, että kun sarakkeeseen tulee W/L/P/HW/HL niin voitot sarakkeeseen tulee sen mukaan panos*kerroin, miten siihen saa noi puoliksivoitettu/puoliksihävitty?
2. Seurannan pelit alkaa riviltä 25, miten se laskee montako vetoa on lyöty sen mukaan kun on tulos (W/L/P/HW/HL) tullut? Joku varmaan ymmärsi mitä haetaan?
1. Jos kerroin olisi A1 ja panos B1 ja C1 sarakkeeseen tulisi tuo W/L/P/HW/HL niin itselläni on tälläinen kaava
=JOS(C1="W";A1*B1;JOS(C1="P";B1;JOS(C1="HW";(A1-1)*B1/2+B1;JOS(C1="HL";B1/2;0))))


2. Oletetaan että C sarakkeessa olisi sinulla tuo W/L/P/HW/HL niin tällä kaavalla saa lukumäärän
=LASKE.JOS(C25:C1000;"*")

Eli laitoin esimerkissä 1000 riviin asti. Tuo siis antaa lukumäärän monessako solussa on tuolla alueella mitä tahansa sisältöä

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.08.2013 06:47 <Van Bommel> Suurkiitokset!


dchoes
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 18.08.2013, 17:18
Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja dchoes »

Kuva

Osaisikohan joku sanoa tähän mitään fiksua? Mistä tuo pieni pomppu tulee tuossa summassa? Ei ole kuitenkaan voittosarakkeeseen syötetty yhtään lukua.

Niin ja nuo ovat yksikkölukuja :jorma:

Edit: En näköjään pysty vastaamaan tuohon minikommenttiin, mutta tuo on valmis pohja ja olen syöttänyt siihen vain lukuja. En osaa sanoa tuosta enempää. Ikäänkuin tuossa voittosarakkeessa olisi joku näkymätön luku, joka selittäisi tuon. Niin ja siis tuossahan on 1,6 yks heitto.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

21.08.2013 21:27 <credit> Pitäisi tietää, miten olet piirtänyt kuvaajan.


Basileios
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 09.04.2011, 02:07
Pisteitä: 42

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Basileios »

dchoes kirjoitti:Kuva

Osaisikohan joku sanoa tähän mitään fiksua? Mistä tuo pieni pomppu tulee tuossa summassa? Ei ole kuitenkaan voittosarakkeeseen syötetty yhtään lukua.

Niin ja nuo ovat yksikkölukuja :jorma:

Edit: En näköjään pysty vastaamaan tuohon minikommenttiin, mutta tuo on valmis pohja ja olen syöttänyt siihen vain lukuja. En osaa sanoa tuosta enempää. Ikäänkuin tuossa voittosarakkeessa olisi joku näkymätön luku, joka selittäisi tuon. Niin ja siis tuossahan on 1,6 yks heitto.
Sinulla taitaa olla kaavassa virhe mistä tuo viivakaavio on piirretty. Tuo seitsemäs luku "1,6 €" ei piirry viivakaavioon. Mene tuossa viivakaaviossa tuon viivan/käyrän kohdalle ja klikkaa siitä niin se näyttää mistä soluista tuo viiva on piirretty. Sitten menet seitsemännen solun kohdalle jossa todennäköisesti on nolla ja tarkasta kaava. Siitä kaavasta puuttuu todennäköisesti tuon solun arvo jossa tuo luku 1,6€ sijaitsee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


dchoes
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 18.08.2013, 17:18
Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja dchoes »

Basileios kirjoitti:Sinulla taitaa olla kaavassa virhe mistä tuo viivakaavio on piirretty. Tuo seitsemäs luku "1,6 €" ei piirry viivakaavioon. Mene tuossa viivakaaviossa tuon viivan/käyrän kohdalle ja klikkaa siitä niin se näyttää mistä soluista tuo viiva on piirretty. Sitten menet seitsemännen solun kohdalle jossa todennäköisesti on nolla ja tarkasta kaava. Siitä kaavasta puuttuu todennäköisesti tuon solun arvo jossa tuo luku 1,6€ sijaitsee.
Hieman mysteeriksi taitaa jäädä, koska avasin uuden excel-taulukon samoilla luvuilla syötettynä ja tuota virhettä ei tullut. Toimii nyt kuitenkin. Kiitoksia vaivannäöstä ja kommenteista. :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 964
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja zot »

Pitäisi luoda joukkuelistasta ottelulistaus (ilman makroja) olettaen että kukin joukkue kohtaa toisensa kerran kotona ja kerran vieraissa. Joukkueita voi sarjasta riippuen olla vaihteleva määrä. Jotenkin vaan minulla meni offsetit ja muut viittaukset väärään kurkkuun kun aikani kikkailin.

1. Solussa A1 alaspäin syötetty sarjan joukkueet, lukumäärä vaihtelee sarjasta riippuen
2. Sarakkeeseen E1 alaspäin pitäisi automaattisesti saada kotijoukkueet
3. Sarakkeeseen F1 alaspäin pitäisi automaattisesti saada vierasjoukkueet

Jotenkin näin:
A1: HJK
A2: Honka
A3: IFK
A4: Inter
A5: Jaro
A6: JJK
A7: KuPS
A8: Lahti
A9: MyPA
A10: RoPS
A11: TPS
A12: VPS
A13:
A14:
A15:

E1: HJK
E2: HJK
E3: HJK
E4: HJK
E5: HJK
E6: HJK
E7: HJK
E8: HJK
E9: HJK
E10: HJK
E11: HJK
E12: Honka
E13: Honka
E14: Honka
E15: Honka
jne...

F1: Honka
F2: IFK
F3: Inter
F4: Jaro
F5: JJK
F6: KuPS
F7: Lahti
F8: MyPa
F9: RoPS
F10: TPS
F11: VPS
F12: HJK
F13: IFK
F14: Inter
F15: Jaro
jne...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3725
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

zot kirjoitti:Pitäisi luoda joukkuelistasta ottelulistaus ...
Antaa kuvan taas puhua:

Kuva

Solun F1 kaava voidaan haluttaessa korvata kaavalla:
=INDIRECT("A" & 1+(1+MOD(ROW()-1;$A$31)>(ROW()-MOD(ROW()-1;$A$31)-1)/$A$31)*1+MOD(ROW()-1;$A$31))

Yo. kaava ei sisällä lainkaan vektoreita vaan perustuu pelkkään numerorunttaukseen ja on siten suurissa taulukoissa todennäköisesti nopeampi. Tässä Sinun tapauksessasi nopeudella ei ole merkitystä.

Kaavat:
=INDIRECT("A" & (ROW()-MOD(ROW()-1;$A$31)-1)/$A$31+1)
=INDIRECT("A" & 1+(2+MOD(ROW()-1;$A$31)>MATCH(E1;$A$1:$A$30;0))+MOD(ROW()-1;$A$31))
=COUNTIF(A1:A30;"*")-1


Kopioi kaavakopioinnilla normaaliin tapaan soluista E1 - F1 alaspäin niin pitkälle kuin tarve vaatii.

Suomalaiset funktionimet:
INDIRECT = EPÄSUORA
MOD = JAKOJ
ROW = RIVI
MATCH = VASTINE
COUNTIF = LASKE.JOS

(http://www.piuha.fi/excel-function-name-translation/)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.08.2013 17:52 <R-bet> Ei voi muuta kun hattua nostaa kun jaksat jeesata

30.08.2013 17:52 <R-bet> ja laadukkaasti


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 964
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja zot »

S.Mäenala kirjoitti:
zot kirjoitti:Pitäisi luoda joukkuelistasta ottelulistaus ...
.....Jotakin käsittämättömän taitavaa excelöintiä.....
Aivan mahtavaa, uskomatonta! Kiitos!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit


Hergé
Avatar
Jäsen
Viestit: 107
Liittynyt: 11.01.2005, 17:51

Tuotto: +13.65 yks.

Palautus%: 104.17%

Panosten ka: 8.61 yks.

Vetoja: 38

Pisteitä: 13
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Hergé »

sam salonen joskus veikkausforumille latasi erinomaisen excel seurannan mutta se on nyt jossain bittiavaruudessa.. jos jollakin on se niin voisi laittaa jakoon. :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Olen monta päivää yrittänyt säätää Excelin kopiolla "openofficella" itselleni ohjelmaa jolla saisin NHL ja Sm-liigasta lähes kaiken irti, mutta aika ei riitä eikä myöskään excel taidot, nyt päädyin siihen tulokseen että itse en osaa tehdä vaatimuksieni tasoista ohjelmaa.

Ideoita excelin säätöön tulee koko ajan, mutta toteutus siis on aivan hukassa. Löytyykö foorumilta linkkiä mistä saisi jonkun peruspohjan exceliin, josta sitten olisi hieman helpompi lähteä järjestelmällisesti rakentamaan sitä omien tarpeiden mukaan?

Vai onko joku niinkin tyytyväinen omaan ohjelmaansa että kehtaisi pyytää siitä jonkin verran jotta antaisi sen eteenpäin?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TuplaJallu
Avatar
Jäsen
Viestit: 2779
Liittynyt: 13.06.2008, 08:02

Tuotto: +29.15 yks.

Palautus%: 100.25%

Panosten ka: 5.92 yks.

Vetoja: 1951

Pisteitä: 3184

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja TuplaJallu »

Kun oon muuttanut solun valuuttamuotoon niin jos se menee miikalle väri vaihtuu punaiseksi mutta jos menee plussalle väri ei vaihdu, saako sen vaihtumaan jostain?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

01.10.2013 00:53 <S.Mäenala> Home tab=> Styles group=> Conditional Formatting=> New rule

01.10.2013 00:54 <S.Mäenala> Ei aavistustakaan mitä nuo ovat suomeksi..

01.10.2013 05:58 <TuplaJallu> Ty

01.10.2013 08:43 <spirit> Ehdollinen muotoilu


pjl
Jäsen
Viestit: 1098
Liittynyt: 02.03.2003, 15:15

Tuotto: -13.78 yks.

Palautus%: 96.64%

Panosten ka: 3.90 yks.

Vetoja: 105

Pisteitä: 159
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja pjl »

Hei vaan, kädetön Excel-mies täällä. Miten pirussa saan helposti toiseksi suurimman/pienimmän luvun joltain tietyltä alueelta? Siis jos vaikka sarakkeessa D on lukuja tyyliin 2,00 2,05 2,10 2,08 2,30 2,20 2,05 niin saako jotenkin näppärästi esiin tuon 2,20? Entä kolmanneksi jne suurin? Juu, voin toki sortata sarakkeen ja katsoa sen, mutta kaipaisin sattuneesta syystä toisenlaista ratkaisua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Minikommentit

05.11.2013 14:56 <pjl> Oho, aika se olikin näin helppoa :) Kiitos!


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

Ei ole aikoihin tullut Exceliä näprättyä, joten apua seuraavaan ongelmaan: millä kaavalla saadaan arvot matriisista.

Esim: mulla on arvot 0,1,2,3,4.... soluissa B1, B2, B3 jne. Ja sitten sarakkeessa A vastaavasti alas päin arvot 0,1,2,3,4.... alkaen A2, A3, A4 jne. Ja ko. soluissa sitten lukuarvoja, olkoon vaikka todennäköisyyksiä tässä esimerkissä.
=> miten saan tästä matriisista ulos esim kaikki 4:n yhdistelmät , eli ne lukuarvot, jotka on tässä esimerkissä soluissa F2 (=4+0), E3 (=3+1), D4 (2+2), C5 (1+3), B6 (0+4). Ja vaikka näiden summaa nyt haetaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3725
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Neo kirjoitti:...
=> miten saan tästä matriisista ulos esim kaikki 4:n yhdistelmät , eli ne lukuarvot, jotka on tässä esimerkissä soluissa F2 (=4+0), E3 (=3+1), D4 (2+2), C5 (1+3), B6 (0+4). Ja vaikka näiden summaa nyt haetaan.
Mahdatkohan Neo tarkoittaa jotain seuraavan kuvan kaltaista tilannetta:

Kuva

kaava:
=SUMPRODUCT((ROW($B$2:$L$12)+COLUMN($B$2:$L$12)=A15+4)*$B$2:$L$12)

Kaava toimii myös muilla arvoilla (tässä maalimäärillä) kuin 4.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.11.2013 12:44 <Neo> täsmälleen tämä oli hakusessa,kiitos paljon!


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

S.Mäenala kirjoitti: =SUMPRODUCT((ROW($B$2:$L$12)+COLUMN($B$2:$L$12)=A15+4)*$B$2:$L$12)

Kaava toimii myös muilla arvoilla (tässä maalimäärillä) kuin 4.
Jatkokysymys; hyvin toimii myös muilla maaliluvuilla, mutta mikä tuon kohdan A15+4 idea on? Eli mistä toi numero 4

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3725
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Neo kirjoitti:
S.Mäenala kirjoitti: =SUMPRODUCT((ROW($B$2:$L$12)+COLUMN($B$2:$L$12)=A15+4)*$B$2:$L$12)

Kaava toimii myös muilla arvoilla (tässä maalimäärillä) kuin 4.
Jatkokysymys; hyvin toimii myös muilla maaliluvuilla, mutta mikä tuon kohdan A15+4 idea on? Eli mistä toi numero 4
Jos katsot taulukon minkä tahansa solun maalilukuja, huomaat että solun maaliluvut ovat rivi - 2 ja sarake - 2. Yhteensä saadaan siis:
RIVI()-2+SARAKE()-2 = maaliluku <=> RIVI()+SARAKE()=maaliluku+4

SUMPRODUCT() Sinulle ammattilaisena on varmasti jo tuttu. Se on paljon käytetty erittäin kätevä matriisityökalu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

Heh niinpäs olikin simppeliä mistä toi +4 tuli :oops:

Kiitos selvennyksestä! Siitä on varmaan kohta 10v aikaa kun olen Excelissä mitään hienompaa itse koodaillut, niin jäänyt kyllä unholaan moni asia. Nykyään on pitänyt keskittyä vähän eri juttuihin ja enemmän tuonne PHP/MySQL osastolle, ja tullut lähinnä leikittyä Excelissä muiden tekemillä palikoilla. En voi tosin väittää että olisin alun perinkään mikään Excel-guru ollut, lähinnä itseoppinutta kikkailua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”