Tänään on 25.01.2021, 00:36.

Gilles Simon - Andreas Beck 14.04.09

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
Lenox
Avatar
Jäsen
Viestit: 1054
Liittynyt: 30.11.2006, 21:19

Tuotto: -58.53 yks.

Palautus%: 98.93%

Panosten ka: 7.64 yks.

Vetoja: 719

Pisteitä: 663

Gilles Simon - Andreas Beck 14.04.09

Viesti Kirjoittaja Lenox »

Eli vastakkain olivat ranking 7 Simon FRA, ja ranking 89 Beck GER. Ottelu pelattiin massalla Monte Carlossa Monacossa, eli lähes ranskalaisen kotikentällä.

Beckille ottelu oli jo neljäs Monte Carlossa, hän oli peitonnut jo ihan kovat pelimiehet Navarron(Rank.97) 2-0, Devilderin(Rank.61) 2-0 ja Kieferin(30) 2-1.

Simonille ottelu oli ensimmäinen pariin viikkoon ja kauden ensimmäinen massalla.

Beckin pelityyli on todella agressiivinen ja kämmen viuhuu räväkästi. Simonin pelityyli on taas istuskelua takarajalla ja palautella kaikenmaailman lyönnit takaisin mitä ihmeellisimmistä paikoista. Joten ajattelin että helppo homma Simonille koska Beck ei kuitenkaan mikään huippuluokan tekijä ole joka pyssyttää niitä viivoja pitkin hela tiden, Simon hakee hakee ja hakee kunnes Beck tekee virheen. Simonille 2-0.

Yksittäisenä otteluna tämä koitos oli erittäin mielenkiintoinen. Pelin kulkuhan oli hitusen erilainen mitä kuvittelin. Beck pommitti rajoja, mutta Simon saanut haettu paskaakaan. Simonin lyönneissä verkkonauha oli kovilla. Koko ottelua dominoi lähes täysin Beck, ensimmäisessä erässä Simon oli päästä leikkiin mukaan Beckin kaksoisvirheiden ja muutaman heikon hetken takia. Beckin kämmenen tarkkuus yllätti minut kyllä täysin, voimaa tiesin niissä olevan. Simon kyllä köhi hiukan ottelun edetessä, tiedä häntä oliko flunssan riivaama vai mitä, muttä Simon oli löysä paska tänään. Olin huomaavinani myös pientä naaman turvonneisuutta verrattuna viime kauteen, sitä onko turhia kiloja tullut liikaa, on paha sanoa hieman rakeisen streamin kautta. Simonin viime otteet eivät kuitenkaan ole mitään näin alaluokkaisia olleet.

Oliko kyseessä sairastapaus, ensimmäisen massapelin vaikeus, Beckin huima kuntopiikki etc. Yksittäisistä peleistä on vaikea mitään suurempia johtopäätöksiä on vetää. Mutta erittäin vahva kutina persiissä että tässä kohtasivat laskeva(Simon) ja nouseva(Beck) tennispeluri.

En tiedä tarraako markkinat tähän peliin milläänlailla seuraavissa koitoksissa mutta uskoisin Simonia vastaan pelaamisen kannattavan, sen verran kujalla kaveri kuitenkin on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 14:56
Pisteitä: 3514
Paikkakunta: Out of space

Viesti Kirjoittaja timo »

Sinänsä sujuvaa tekstiä Lenoxilta, mutta en oikein tiedä kuinka hyvin tunnet itse lajia :? ..
Itse olen lajia pelannut ja varsinkin seurannut vuosikymmeniä, mutta en toki väitä olevani lajissa mikään "guru"!

Tenniksessä yksittäisen matsin perusteella ei koskaan voi vetää OIKEITA JOHTOPÄÄTÖKSIÄ!
Simon on lahjakas pelaaja, jolla 25 vuotiaana edessään monta hyvää vuotta. On tunkeutunut TOP10 ja viime kaudella voitti kolme ATP-turnausta, joista kaksi juuri massalla.
On hyvä yleispelaaja, joka omaa suht monipuolisen lyöntivalikoiman (paras ehkä kahdenkäden rysty).

Beck taasen on yhä 23-vuotiaana vain keskinkertaisuus, joka on pelannut pääasiassa haastajatasolla (vain n.20 ATP-matsia). Nykyinen ranking mairittelee kontra taidot! Niinpä Gilles onkin sakun kovin päänahka!
Itse en Beckille lupaa mitään suurta nousua rankingissa, koska pelityyliltään on liian epävarma ja riskialtis sekä ei omaa riittävää talenttia esim. TOP10 joukkoon!

Gilles on astetta tai jopa kahta tasokkaampi kuin Beck. Fransu pelannut tälläkin kaudella top-ukkoja vastaan mm. Nadal ja Nole (jolta nappasi erän).

Kommentoimatta tämän matsin kulkua sen tarkemmin totean vain, että meillä on taipumus nähdä samoja matseja kovin eri tavoilla ja varsinkin analysoida niitä yllättävänkin ristiriitaisesti!
Gilles hävisi, koska oli selvästi väsynyt (ja jopa hiukan kipeä?). Lisäksi vastustajalla kolme matsia alla alustalta. Päinvastoin kuin Lenox yllä kirjoitti nämä vastustajat ovat kaikki enemmän tai vähemmän surkimuksia (ainakin juuri nyt)! Navarro ja Devilder ovat haastajatason ”suuruuksia” (ts. keskinkertaisuuksia), jotka lisäksi ovat olleet koko kauden aivan pihalla (2-12 ja 4-12) sekä Kiefer, joka on kovien alustojen vanhus, jolla ei mainittavaa massamenestystä!

Simon tuli tähän Miamista, jossa tiettävästi ”ollut vapaalla” ennen hälle ehkä tärkeämpiä koitoksia. Viimeiset pari kautta massakausi alkanut huonosti, joten ei mitään uutta tässä suhteessakaan! Lisäksi ei ole oikein viihtynyt aiemminkaan Monte Carlossa (muistaakseni vain kerran kolmannella ja nyt kolmas perättäinen ekan kiekan pudotus)!

Markkinat ei tarraa
tähän peliin millään tavoin ja vain harvoin yleensä mihinkään yksittäisiin matseihin vaan tapahtunut kuuluu lajin nyansseihin! Tämän tason yllätyksiä ja suosikin "näennäistä surkeutta" sattuu lähes päivittäin!

Mutta... mutta... tämähän on tietysti vain minun täysin individualistinen näkemykseni, jonka oikeellisuutta voi aina arvioida :wink: ...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Lenox
Avatar
Jäsen
Viestit: 1054
Liittynyt: 30.11.2006, 21:19

Tuotto: -58.53 yks.

Palautus%: 98.93%

Panosten ka: 7.64 yks.

Vetoja: 719

Pisteitä: 663

Viesti Kirjoittaja Lenox »

timo kirjoitti:Sinänsä sujuvaa tekstiä Lenoxilta, mutta en oikein tiedä kuinka hyvin tunnet itse lajia :? ..
Keltanokkahan minä. Aktiivisesti betsaillut ja seurannut lajia vasta n.2v, tarkoittaen että livenä keskimäärin 10 ottelua viikossa tulee kytättyä miten nyt työkiireiltä ehtinyt.
timo kirjoitti:Yksittäisen matsin perusteella ei koskaan voi vetää OIKEITA JOHTOPÄÄTÖKSIÄ!
Mielestäni yksittäisistä otteluista voi saada osviittaa onko mies sillä hetkellä laskussa vai nousussa. Yksittäisestä ottelusta mielestäni ei voi vetää liian rajuja linjoja mihinkään. Ei voida sanoa että ne ovat merkityksettömiä. Tämä pätee muihinkin urheilulajeihin, jos ennen tullut tulosta samalla nipulla, mutta jos tulee jokin lukko ja peli sekaisin, sitä tulosta ei välttämättä tule. Yksittäinen ottelu on toki TODELLA pieni tiedonlähde, mutta siitä voi saada todella tärkeitä infoja. Tämäkin tietenkin vain oma mielipiteeni, joka on tietysti absoluuttinen totuus ;)
timo kirjoitti:Itse en Beckille lupaa mitään suurta nousua rankingissa, koska pelityyliltään on liian epävarma ja riskialtis sekä ei omaa riittävää talenttia esim. TOP10 joukkoon!
Ei tästä miehestä kyllä TOP10 joukkioon ole. Todellakin tyyli on kaikkea muuta kuin varma, mutta tosissaan jos lyöntien tarkkuus parantunut takavuosista niin en epäile yhtään että nykyisestä rankingista(89) tipahtaa 20 Andreasin taakse. Paljon timo tarjoaisi kerrointa että tämä tapahtuu? :P
timo kirjoitti:Gilles hävisi, koska oli selvästi väsynyt (ja jopa hiukan kipeä?). Lisäksi vastustajalla kolme matsia alla alustalta. Päinvastoin kuin Lenox yllä kirjoitti nämä vastustajat ovat kaikki enemmän tai vähemmän surkimuksia (ainakin juuri nyt)! Navarro ja Devilder ovat haastajatason ”suuruuksia” (ts. keskinkertaisuuksia), jotka lisäksi ovat olleet koko kauden aivan pihalla (2-12 ja 4-12) sekä Kiefer, joka on kovien alustojen vanhus, jolla ei mainittavaa massamenestystä!
Onhan Gilles tasokkaampi pelaaja tottakai. Oli kyllä väärä sanavalinta itseltäni "ihan kovat pelimiehet". Olisi pitänyt käyttää vain termiä "miehet", joskaan en tuota kolmikkoa ihan surkimuksiksi lähtisi arvioimaan.
timo kirjoitti:Markkinat ei tarraa tähän peliin millään tavoin ja vain harvoin yleensä mihinkään yksittäisiin matseihin vaan tapahtunut kuuluu lajin nyansseihin! Tämän tason yllätyksiä ja suosikin "näennäistä surkeutta" sattuu lähes päivittäin!
Näitä todellakin sattuu. Tänäänkin 7/13 underdogista vei ottelunsa Monte Carlossa.

Kaikenkaikkiaan, on niitä pelivireitä ennenkin hukattu lomille. Ja on sitä ennenkin tehty johtopäätöksiä jotka ovat menneet sinne synkkiin metsiin. Hieno peli tämä tennis.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin