Tänään on 19.03.2019, 10:18.

ufc 95: Sanchez vs. Stevenson 21/02/09

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
danih8
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 17.07.2006, 21:30
Pisteitä: 0

ufc 95: Sanchez vs. Stevenson 21/02/09

Viesti Kirjoittaja danih8 »

Noniin! Aloitetaanpa aikaisin Ufc 95 keskustelu (jospa saataisiin tämäkin palsta-osa aktiiviseksi).
Helmikuun 21 jysähtää taas 02 areenalta Lontoosta kun Ufc 95 Sanchez vs. Stevenson alkaa.. Esitän tässä omia näkemyksiä tapahtuman pääottelusta ja toivonkin että tästä saadaan hyvä keskustelu aikaiseksi (nimim. Palis näkemyksiä odotellaan).

Pääottelussa kohtaa The Ultimate Fighter sarjan kautta pinnalle pompanneet Diego "Nightmare" Sanchez (21voittoa / 2 hävittyä) ja
"Joe "DaddyStevenson (34 voittoa / 9 hävittyä).

Kuultuani ottelusta taikosin mutulla % : Diego ~ 40 % ja Joe ~ 60 % :shock:

Nyt tarkemmin analysoituani päädyin % : Diego 36 % ja Joe 64% :shock: :shock:
Miksi?
Oma arvioni on että kumpikaan ei halua heti alkuun viedä ottelua mattoon, missä ottelijat ovat suht tasavahvoja (~ 40 / 60%), vaan katsovat pystyssä toistensa kunnon. Molemmat ottelijat ovat minun pikku "mustassa kirjassa" ns. voima-ottelijoita eli tällä tarkoitan että kun tekniikka on tasavahvaa he jyräävät voimalla vastustajan läpi. Nyt herää kysmys kumman on muutettava taktiikkaa?

Diegon suunnalta näen ottelun erittäin vaikeana sillä mielestäni Stevenson on parempi kaikilla osa-alueilla, ainoa mitä pidän tällä hetkellä kysymysmerkkinä on Diegon painonpudotusta ja sitä miten se vaikuttaa hänen kuntoonsa. Diego harjoittelee New Mexicon vuorilla noin 3500 m korkeudessa saadakseen kuntonsa maksimoiduksi (kuten esim. Tito Ortiz on tehnyt jo vuosikaudet) mutta riittääkö tämä korkean paikan leiri ilman Hemohessiä??:lol: Sanchez on kuuleman (palstatietojen ym.) mukaan painottanut harjoittelunsa pystyotteluun Greg Jacksonin ja Rob Garcian opissa ja kehittynyt siinä kovasti!?

Stevenson on 5 edellisessä ottelussaan ottanut 2 kertaa turpaansa, mutta nämä ottelijat ovat olleet luokkansa guruja, Bj Penn ja Kenny Florian, myönnettäköön että Stevenson oli molemmissa altavastaajana mutta puolusti kummassakin ottelussa hienosti kunnes teki molemmissa otteluissa painijalta käsittämättömän virheen-> antoi selkänsä -> Rear Naked Choke.
Prodigyä vastaan myös Stevensonin otsan aukeaminen vaikutti suurelta osin lopputulokseen sillä vaikka Penn dominoi ei hänkään saanut lukkoja aikaiseksi ennenkuin veri alkoi häiritsemään Stevensonia.
Stevenson on mielestäni voimakkaampi ja parempi pystyssä. Tämä lisäksi Daddyn viime aikaiset vastustajat ovat 1-2 luokkaa kovempia kuin Diegon vaikka hänenkin vastustajat ovat olleet kovia.

Muiden, varsinkin firmojen, näkemyksiä odottelen innolla ja toivon että tästä saadaan vielä hyvä keskustelu ( myös muiden otteluiden osalta )


[/b]

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


palis
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 03.11.2008, 12:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja palis »

Hyvissä ajoin liikkeellä näköjään.

Mietin pitkään että laitanko prosentteja tälle, kun ei tätä kohteena ole vielä aikoihin, mutta tässä nyt;
Tämänhetkinen (suht nopeasti arvottu) arvio; Diego 58 %, Joe 42%

Diego muuten jätti Greg Jacksonin kesällä 2007. Mistä tuo tieto että Diego treenaisi New Mexicossa? Itse olin siinä käsityksessä että olisi (enimmäkseen) Californiassa.

Kenny Floriania (jota itse tunnustan aliarvioineeni) ja BJ penniä lukuunottamatta vastukset ovat olleet Diegolla samaa tasoa tai kovempia.

Olen eri mieltä siitä että Stevenson olisi parempi kaikilla osa-alueilla.
Pystyssä Diego on niukasti parempi. Matossa päällä myös. Alla molemmat ovat hyviä, mutta sillä ei välttämättä ole merkitystä tässä - alta tuskin tehdään lopetusta. Ratkaisevina tekijöinä tässä näkisin tuon Diegon painonpudotuksen, sekä sen että Diego voi päättää missä ottelu käydään - jos vastoin odotuksia jää pystyottelussa häviölle, voi viedä mattoon. Joen maahanviennit näen Diegon puolustusta heikompina, joten Joelle tuo mahdollisuus on pienempi.
Diegon painonpudotuksesta en muuten hirveästi hermoile, heikompihan se on kuin 170 sarjassa, mutta näyttää olevan sen verran hoikassa kunnossa jo, että on aloittanut hyvissä ajoin tuon kiristelyn.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jii
Jäsen
Viestit: 723
Liittynyt: 25.01.2004, 14:18

Tuotto: +282.63 yks.

Palautus%: 108.52%

Panosten ka: 4.86 yks.

Vetoja: 682

Pisteitä: 643

Viesti Kirjoittaja Jii »

Itsekkin pidän Diegoa selvähkönä suosikkina ottelussa (n.65%), vaikka kovasti Joen voittoa toivonkin. (Lähinnä Diego-vihan takia). Pystyssä mielestäni Diego hieman vahvempi, matossa kohtuu tasapäisiä, mutta suurin ero alasvienneissä, joissa Diego mielestäni huomattavasti parempi. Tasaisessa ottelussa Diego ottanee erien lopuissa ratkaisevat pisteet alasvienneillä, vaikkei niilllä mitään aikaan saisikaan.
Toivon silti, että Joe veisi ottelun alta vaikkapa nilkkalukolla, vaikken siihen jaksa uskoakkaan...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


palis
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 03.11.2008, 12:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja palis »

Nostan omaa arviotani diegolle 62-38.
Jättää edelleen kivasti pelattavaa Joe Stevensonille (tällä hetkellä pinnaclella 3.86 ~ 26%, max panos n. 200e)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RuHo
Jäsen
Viestit: 569
Liittynyt: 24.11.2007, 13:42

Tuotto: +12.37 yks.

Palautus%: 106.41%

Panosten ka: 2.76 yks.

Vetoja: 70

Pisteitä: 61

Viesti Kirjoittaja RuHo »

Aika pitkälle samoilla linjoilla kummankin kanssa itse ottelusta (jos se nyt on mahdollista :) ).

Tuo painoluokka lähinnä kallistaa aika merkittävästi Diegon puoleen kupin. 170->155, jos siinä ei suurempia ongelmia ole niin aikalailla ylivoimaa siinä tulee olemaan. Toivotaan silti Joedadyn voittoa, juu!


PS. Penn-Stevenson oli kyllä rumaa katsottavaa, sitä veren määrää :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


-Hotti-
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 14.02.2009, 16:49
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja -Hotti- »

Oma arvioni on, että voimasuhteet ovat Diego 65% ja Joe 35%. Diego on mielestäni joka osa-alueella parempi, paitsi mahdollisesti painissa, mutta Diegon koko poistaa tämän mahdollisen edun.

Diego tulee nakkelemaan pystyssä iskuja ulottuvampana ja parempana pystyottelijana. Tyrmäystä en kuitenkaan näe pystyssä (molemmilla hyvä leuka ja kumpikaan ei ole KO-iskijä). Muutamien tappiollisten iskujenvaihtojen jälkeen Joe yrittää shootata, mutta Diego tulee skrämbläämään itsensä mattoon päällimmäiseks ja alkaa hoitaa hommia. Joella ei pitäis olla saumoja lukottaa Diegoa altapäin (eikä päältä, koska Diego todella aktiivinen ja taitava myös altapäin). Intensiivisen Diegon gnp:n jälkeen Joe tulee tekemään virheen ja Diego vie eka erän lopussa takaapäin kuristuksella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


palis
Jäsen
Viestit: 95
Liittynyt: 03.11.2008, 12:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja palis »

Demian Maia vs Chael Sonnen: 80 - 20
Maia @ Pinnacle 1.37
Chael Sonnen voittaa porukkaa painimalla, mutta Demian Maia on maassa jumalasta seuraava.
Uskon siis että kun matsi menee mattoon niin Maia on vahvoilla, oli sitten alla tai päällä. Lisäksi uskon että Maia on kehittynyt (taas) sen verran että voittaisi pystyssäkin.
Sonnen muuten kertoili haastattelussa että on vasta viimeiset 2 viikkoa ehtinyt keskittyä tähän matsiin. Lisäksi Sonnen EI ole tuonut leiriinsä BJJ jumalaa Demiania matkimaan, vaan tulee matsiin ns. vanhoilla eväillä. Ei hyvä.


Ainiin, tosta Diego vs Joe matsista vielä. IMO Joen nyrkkeily on juuri nyt aliarvostettua. Ei ole ihan itsestään selvää että pystyottelussa Diego vie.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


petteriv
Jäsen
Viestit: 188
Liittynyt: 11.10.2006, 15:52
Pisteitä: 5

ufc 95

Viesti Kirjoittaja petteriv »

UFC viikonloppu.
Olen yrittänyt hakea millä rajoilla näitä otteluita voi arvioida 100-0,90-10,80-20,70-30...
UFC-93 tuli niin pahasti turpaan ja silmät ymmyrkäisenä tuli otteluita katseltua ettei UFC-94 halunnut edes kommentoida. Tosin tuli taas elämään varmuutta kun GSP oli niin kuin elämä on, itse varmuus.

UFC-95 pääottelua en arvioi.

Demian Maia-Chael Sonnen 84-16 eli melkein kaikki bookerit on pelattavissa.
Kuten Palis sanoo:
Chael Sonnen voittaa porukkaa painimalla, mutta Demian Maia on maassa jumalasta seuraava.
Maia kuten muutkin gurut BJJ:ssa ovat tehneet minuun syvän vaikutuksen ja ehkä yliarvostan heitä kts. Ryan Bader-Vinny Magalhaes. Näen kuitenkin MMA:ssa olevan tällä hetkellä 2 hallitsevaa muotoa; Muyi Thai ja BJJ.
Tosin olen joutunut arvioissani monesti huomaamaan että tuomarit arvostavat painia kovin paljon. Itse en arvosta. Eli alasviennit ovat saaneet yliarvostusta mielestäni.
Huomiona voin todeta että knock-outit ovat vähenemään päin eli porukka on oppinut ottelemista viime vuosina.
Arvioinnistani: olen yhä hanakka löytämään 90-10 asteikolla suosikkeja. Kiva päästä pelaamaan Maiaa.
Betsson @ 1.38

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu Vedonlyönti”