Tänään on 28.05.2018, 01:20.

Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3558
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Ciao!

Aika vaihtaa painotus italian opiskelusta ja Rooman lämmöstä takaisin vedonlyöntiin ja Joensuun talveen, joten lähdetääs seuraavasta liikkeelle:

-Jos olet tilastotieteilijä ja olet kiinnostunut hiomaan kokeneehkon vedonlyöjän settejä eteen päin (vihjeitä, korvausta, tietotaitoa vastaan), niin otathan yhteyttä (esim. privalla)! Mitään sen kummempaa tietoa vedonlyönnistä sinulla ei ole välttämätöntä olla.

-Jos olet muuten vain kiinnostunut vaihtamaan ajatuksia vedonlyönnistä (esim. arviointimenetelmistä mitä kokenut hyväksi / huonoksi), niin juttuseura kelpaa netissä / livenä.

Tiedän hyvin, ettei monet (varsinkaan voitolliset petsarit) ole halukkaita jakamaan vedonlyöntitietouttaan oma kakkupalan pienenemisen pelossa. Kannattaa kuitenkin muistaa että..

1) Vedonlyöntimarkkina ei ole stabiili, vaan kehittyy vauhdilla. Kaikki tietävät Jorma Vuoksenmaan, joka teki kovaa tulosta aikoinaan, muttei ole onnistunut pitäytymään markkinan vauhdissa (tämä ainoastaan vuosien varrella internetistä saamani kuvan perusteella). Samoin kun itse aloinaktiivisesti seuraamaan vedonlyöntimaailmaa, oli mukana useita ns. isoja nimiä, joista vain osa on enää mukana kuvioissa.

2) Markkinat on valtavat. Se, että muutamat voitolliset vedonlyöjät vaihtavat ajatuksia jopa hieman syvemmin, ei tarkoita heidän kenenkään voitto-odottaman pienemistä, koska a) petsaavat harvoin edes samaa sarjaa b) menetelmistä ei tule koskaan identtiset, vaan ajatusten vaihdon myötä jokainen saa kenties pientä kehitettävää omiin setteihinsä, joka ei tarkoita että tämän jälkeen illasta toiseen kilpailtaisiin kuka kerkeää ekana kiikuttamaan lappuja kiskalle.

4) Jos teet tällä hetkellä tulosta, se ei tarkoita että teet sitä 2v päästä. Ulkopuolelta tulevien näkemysten saaminen ja täten liiallisista kaavoista pois pääseminen voi olla hyvin arvokasta. Ei välttämättä heti nyt, mutta kenties sitten kun huomaat, että ehkä jotain tarttiskin tehdä.

4) Vedonlyönti voi olla tai siitä voi tullanyksinäistä puuhaa. itselläni on riittänyt sinakin tähän saakka välillä liikaakin puuhaa tänkin maailman ulkopuolella, mutta olisihan se hauska tutustua paremmin samanhenkisiin tyyppeihin. Minuun saa ainakin ottaa yhteyttä jos on tulossa itään käymään ja haluaa lähteä iltaa istumaan tms.

ps. Tuli vähän sählättyä tänään: Ostin pari pvä sitten menopaluun HKI-Rooma-HKI, koska oli halvempi (400e) kuin yhdensuuntainen (900e). Noh, kentällä ilmenikin täysin uutena tietona minulle, että jos ei ole käyttänyt ekaa matkaa, niin toinen resetoituu automaattisesti. Eli jos oisin tajunnut ostaa Rooma-HKI-Rooma, nii ei ois ollu mitn ongelmaa. Joka tapauksessa, soitin Finnairille ja ostin uuden lipun, jonka minulle tarjosivat: Rooma-HKI 900e. Check-innistä läpi ja tuli mieleen, et oiskohan ollu halvempi menopaluu.. Katoin hinnan netistä ja kappas, 400e. Soitin taas Finnairille, selitin taas tilanteen ja ihmettelin miksi tarjosivat minulle kallista yhdensuuntaista halvemman menopaluun sijasta. Puhelimen päässä oleva eri asiakaspalvelija pahoitteli, mutta sanoi, ettei ole enää mahdollista vaihtaa menopaluuksi, kun olin mennyt jo turvatarkastuksesta läpi. No eipä siinä mitään, vähä kallis matka, mut "Illaksi kotiin", kuten yhtiön slogan kuuluu :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


työjuhta
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 15.10.2012, 02:53
Pisteitä: 5

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja työjuhta »

mutanen_aapo kirjoitti: -Jos olet tilastotieteilijä ja olet kiinnostunut hiomaan kokeneehkon vedonlyöjän settejä eteen päin (vihjeitä, korvausta, tietotaitoa vastaan), niin otathan yhteyttä (esim. privalla)! Mitään sen kummempaa tietoa vedonlyönnistä sinulla ei ole välttämätöntä olla.
Moi,
olen harjoittanut tilastotiedettä käytännössä >5v. ja koulutustakin aiheesta on runsaasti vaikka matematiikka olikin pääaineena.

Voisi olla käytännöllistä jos pystyisit lyhyesti avaamaan minkälaista tilastotieteen konsultointia haet. Onko sinulla kenties joitain tiettyjä menetelmiä mielessä? Millaisiin kysymyksiin etsit vastauksia? Millaista dataa sinulla on käytettävissä?

Uskoisin vastauksien kiinnostavan muitakin potentiaalisia tekijöitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

03.11.2013 20:15 <mutanen_aapo> Vastattu.


p_zombie
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 24.09.2013, 16:00
Pisteitä: 135

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja p_zombie »

Täyttänen ehdot jossain määrin, tausta aika samantapainen mitä työjuhdalla. Tosin ehkä se malli mitä itse pitäisin parempana kaikille osapuolille olisi jonkinlainen "vedonlyöntisyndikaatti". Siis esim. joku 4-6 henkilön porukka, jolta löytyisi osaamista eri aloilta. Uskoisin, että tällä tavoin syntyisi rakentavampaa keskustelua käytetyistä tilastollisista menetelmistä, urheilusta ja vedonlyönnistä ylipäätään. Kahdella henkilöllä, varsinkin jos osaaminen jakaantuu selkeästi urheilu/tilastollistotiede, on se riski, että homma menee enemmän "saneluksi" ilman todellista molempia hyödyttävää vuoropuhelua. Toisaalta suuremman ryhmän kokoamisessa ja toimintatavoissa on tietysti aina omat haasteensa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Arrows
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 17.01.2003, 22:55

Tuotto: +5.08 yks.

Palautus%: 106.91%

Panosten ka: 1.88 yks.

Vetoja: 39

Pisteitä: 75

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja Arrows »

Aapolta hyvä avaus ketjuun. Itsekin olen näitä samoja asioita jonkin verran pohtinut ja hieman huolestuneena seurannut markkinoiden kehittymistä. Peesaamisen vaikeudesta on tietysti täälläkin palstalla puhuttu jo vuosia sitten (viewtopic.php?f=10&t=15177), mutta oma tuntuma on että markkinoiden päihittäminen etenkin jalkapallon puolella on nykyään aina vain vaikeampaa. Enkä tunnu olevan tässä tilanteessa yksin. Monet sellaisetkin kaverit joita itse arvostan suuresti (esim. tältäkin palstalta tutut Hakulinen&Nurkki ja Jumppa) futisrintamalla niin tekevät omilla maksullisten palveluidensa seurannoillakin vain varsin marginaalista tuottoa. Kotimaisen futiskauden jälkeen juttelin erään, varmaan seitsennumeroisella pelikassalla pelaavan kaverini kanssa, ja hänenkin kommenttinsa menneestä kaudesta oli hyvin pettynyt, että hyvä kun voitolla ollaan.

Syykin tähän on tietysti selkeä. Tämän (http://www.youtube.com/watch?v=Y2ee1GoQdeI) kaltaisia syndikaatteja alkaa olla maailmassa jo yllättävän monia, eivätkä nämä kaverit todellakaan pelaa millään pikkurahalla. Erityisesti Aasian suunnalla buukkereillakin on valtavat pelikassat, niin he käyttävät surutta hyväkseen tämänkaltaisia "palveluja" asettamaan kertoimensa kohdalleen. Vuoksenmaan blogissaankin (http://www6.esbc.fi/blog/mutta-nama-maa ... t-varmoja/) esille tuoma ajatustapa, että pienten sunnuntaipelaajien viihderahat vaikuttaisivat merkittävissä määrin kertoimiin on jo täysin aikansa elänyttä. Vieläkö joku ihmettelee miksi yhden yksinäisen petsarin on tälläkin palstalla niin kovin vaikea tehdä merkittävää tuottoa näiltä markkinoilta, kun vastassa ei olekaan kaikki muut maailman petsarit vaan painotetusti ehkäpä maailman kolme parasta syndikaattia? En toki sano etteikö voitollisuus olisi mahdollista, mutta se vaatii Sukkelan tapaista täydellistä perehtymistä harvoihin ja valittuihin sarjoihin - ja siihen harvalla on a) aikaa, b) varaa, sillä yhden-kahden sarjan tuomat vetomäärät jäävät normaalisti auttamattoman pieniksi.

Vielä tässä itse ollaan kyetty voitolliseen pelaamiseen (varsin niukasti kylläkin), mutta tuo Aapon neloskohta kyllä laittoi hieman miettimään, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jos tahti jatkuu tämänkaltaisena. Itse olin aikoinaan perustamassa lähes alkutekijöistä alkaen edesmennyttä, tietyllä tapaa surullisenkin kuuluisaa, Total Ctrl:n palvelua. Aikoinaan meitä oli siellä nuori ja innokas joukko kehittyviä petsareita. Jälkikäteen on kyllä hieman jäänyt harmittamaan, ettei Mika Sven persoonana ollut sellainen, että olisi saanut pidettyä sen ryhmän kasassa. Lopulta siitä porukasta lähti kuka minnekin hommiin vedonlyöntialalle ja Svenin itsensä kohdalla loppu on jopa suorastaan surullinen (viewtopic.php?f=10&t=38535).

Mutta tuosta kaikesta sotkusta on itselle kuitenkin jäänyt aina takaraivoon ajatus hyvästä yhteisöstä, jossa kaikkien palastensa summa on jotain enemmän kuin erikseen. Totalin malli ei tietysti sinällään ole mitenkään erityisen toimiva, mutta kaiken kaikkiaan olen varma, että tulevaisuudessa oikeasti isojen voittojen tekeminen vedonlyönnistä onnistuu vain eräänlaisilta syndikaateilta, joilla on osaamista ja tietotaitoa monilta eri aloilta.

Tätä ajatusta en nyt itsekään ole vielä tätä tekstiä pidemmälle vienyt, mutta kun tämä Aapon aloitus tuli vastaan, niin ajattelinpa kirjoittaa. Mikäli itse ajattelet samalla tavalla ja sinulla voisi olla kiinnostusta lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan jotain tavallista sunnuntaipetsaamista isompaa niin saa ottaa yhteyttä. Joko privalla tai tähän ketjuun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 24. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.11.2013 07:23 <betpanda> Ihan perus Pandan kotitalo. Serkkupojat siellä vääntää

14.11.2013 07:23 <betpanda> Pandan komennosta dataa numeroiks.

14.11.2013 08:31 <S.Sukkela> c) tarpeeksi tahtoa tehdä pitkäjänteisesti 100% hommia.

14.11.2013 08:32 <S.Sukkela> Ei sillä, että omaa tyyliäni kelläkkään suosittelen, mutta

14.11.2013 08:32 <S.Sukkela> niin taloudellisesti kuin tiedollisesti nollista lähtenyt ja

14.11.2013 08:33 <S.Sukkela> viime kausi oli itellä paras tähänasti.

14.11.2013 09:46 <S.Sukkela> Nyt kun luen omani niin kuulostaa vähän leijaspedeltä teksti

14.11.2013 09:47 <S.Sukkela> Tarkoitin lähinnä, että kyllähän moni henkilö uhraa työhänsä

14.11.2013 09:47 <S.Sukkela> hurjat ajat, resurssit ja kovalla riskillä, osan setin kusee

14.11.2013 09:48 <S.Sukkela> mutta osa myös onnistuu. Useillä yrittäjillä ei juuri vapaa-

14.11.2013 09:49 <S.Sukkela> aikaa ole ja tulevaisuus kiinni kovasta työstä ja aina sekää

14.11.2013 09:49 <S.Sukkela> ei riitä. kummiskaan ei kannata ajatella mahdottomuutena.

14.11.2013 09:53 <S.Sukkela> Kyllähän Aapostakin tuli aika ripeällä tahdilla +petsari.

14.11.2013 13:07 <R-bet> Mä luotan jatkossakin siihen ettei kukaan muu pysty katsomaa

14.11.2013 13:08 <R-bet> Granada-Levante ottelua nukahtamatta! Etu on mulla :)


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja Neo »

Arrows on näköjään kaivautunut jostain kolosta esiin ;) Mutta hyvä viesti, ja kannattaa lukea ajatuksella + katsoa toi Football Radarin video.

Edit: ettei nyt byten tapaan joku muu ymmärrä väärin. Tässä viestissä ei ole kyse siitä, että Football Radar olisi joku markkinoiden kuningas ja firma tekisi miljardeja petsaamalla, vaan videon kautta saa vähän ideaa siitä miltä tuollainen putiikki näyttää. Minkä verran siellä on ihmisiä töissä jne. Se antaa ikään kuin kasvoja sille, millaisia monet alan syndikaatit ovat. Muuten kuva on usein vähän epäselvä, onko kyse siitä että jossain on joku pari nörttiä koneen ääressä vai 1000 ihmistä vai mistä oikein on kyse. Ko. firman omistajien petsailuun tai voittoihin tai voittamattomuuten en tässä nyt ota kantaa, eikä se liity nyt tähän.

Nykyään kannattaa ihan oikeasti miettiä, mihin resursseja käyttää ja mistä markkinoista haluaa taistella. Jos Mutasen esimerkin tapaan palkkaisin nyt jonkun osa-aikaisen tilastojanarin hommiin ja työstämään menetelmiä, niin 10 nörttiä tuon em. syndikaatin toimistolla ehtivät 2 viikossa tekemään enemmän mitä tämä yksi osa-aikainen heppu vuodessa. Siitä voi miettiä miten arvokkaita ne tutkimustulokset ovat enää siinä vaiheessa, kun paketti valmistuu.

En nyt sano sitä, että heitetään pyyhe kehään ja parempi vaan luovuttaa, mutta yksittäisen petsarin/toimijan kannattaa suunnata fokus aika tarkasti jos meinaa isoissa futismarkkinoissa rahaa nykyään tehdä. Tälläkin foorumilla oli reilu 5 vuotta sitten monta petsaria, jotka biittasivat yhden sarjan oikealla kädellä ja toisen vasemmalla, ja jossain 04-05 kauden tienoilla vielä Valioliigassakin tehtiin rahaa A-E menetelmillä ja lyömällä pelipäivän liikkeitä vastaan. Kun markkinat eivät tajunneet että Bolton tai Charlton ei ole sarjan paskin jengi. Markkinat muuttuvat myös koko ajan nopeammin, ja se on yksi iso ongelma minkä harva petsari oivaltaa ajoissa. Koska jokainen laittaa huonon menestyksen aina ensin varianssin piikkiin tai huonoon säkään, ja kaivamalla raportteja yms saa petsailtua vuosikausia hyviä vetoja joiden pitäisi palauttaa 110% mutta taskuun jää 92%. Monet jampat jotka tekivät vuonna 2003 105% palautusta, tippuivat 5 vuodessa +-0:aan ja ovat nyt tappiollisia pelaajia. Monet jampat jotka taistelevat nyt tuossa 101-102% maastossa, joutuvat 2 vuoden päästä jo jakamaan rahaa muille alle 100% palautuksella. Toi tahti vain kiihtyy ja ongelma on juuri yksittäisellä pelaajalla toi kilpailu resursseista. Tilannetta voi verrata hyvin vaikka F1-talleihin; miettikää miten helppoa sen paskimman tallin on kuroa etumatka kiinni kärkeen, kun kaula päin vastoin kasvaa koko ajan suuremmaksi.

Mun mielestä Suomessa on jossain määrin Nokia-ongelmaa myös vedonlyönnin puolella, joka juontaa ehkä juurensa sinne Vuoksenmaan oppeihin. Ja nyt tarkennan: mun mielestä suomalaiset ovat keskimääräistä fiksumpi vedonlyönti/pokerikansa. Suomalainen luonne on keskimäärin sellainen "järkevä duunari", eikä revittelevä tai hullutteleva tilttaaja, ja maa on täynnä insinöörejä/nörttejä jotka kykenevät analyyttiseen ajatteluun ja järkevään kassanhallintaan. Tälläkin foorumilla on paljon sellaisia henkilöitä, ja tunnen myös niitä Suomesta itse. Ja Vuoksenmaa antoi aikoinaan hyviä opetuksia ja pohjaa tähän, ja olen myös aiemmin sanonut sen, että Mika Svenin opetukset tällä foorumilla ovat vaikuttaneet todella monen nykyisen ammattilaisen kehitykseen positiivisesti. Molempien kurssi on sittemmin laskenut monen petsarin silmissä erinäisistä syistä, mutta viimeisen 10-15 vuoden aikana ovat kuitenkin alalle myös asioita antaneet.

Tästä on mielestäni seurannut vedonlyönnissä täysin sama ilmiö mikä kävi Nokian kanssa: on yleisellä tasolla jääty liikaa paikalleen, ja tuudittautuminen siihen ykkösasemaan on vienyt monet ammattilaiset takaisin 8-16 duuniin viime vuosina. Etenkin Suomen palloilusarjojen kohdalla on usein mahdotonta edes heittää ilmoille ajatusta, että joku ulkomailla tietäisi jostain enemmän kuin täällä. Vaikka suomalaiset ovat yhtä lailla guruja vaikka Valioliigassa, tai katsokaa Aapo Mutasen tietomäärää Serie A.sta tai Sukkelan NBA:sta. Vielä 10v sitten ei ollut Google Translatea ja ylipäätään suomalaisia on koko ajan enemmän eri syndikaattien ja bookkereiden listoilla töissä. Koska suomalaiset ovat työntekijöinä keskimäärin varsin haluttuja, ja lukemattomilla foorumeilla, syndikaateilla yms on suomalaiset tietolähteet ihan samoin kun täälläkin olevilla petsareilla. Eli nyt pitäisi herätä yleisellä tasolla tuohon mistä Arrows kirjoitti; markkinat ovat koventuneet perkeleesti, ja Nokian esimerkin tavoin ne eivät kyllä ole menossa yhtään helpommiksi. Nokia teki ratkaisun ja dumppasi matkapuhelinbisneksen pois, ja keskittyy nyt toiseen markkinaan, jossa se tekee rahaa. Aivan samoin kannattaa monen petsarinkin ajatella: missä markkinoissa on kilpailuetua, tai miten sitä voitaisiin yhteistyön kautta luoda. Suomi on yhä täynnä fiksuja insinöörejä kuten S.Mäenala ja monet muut täälläkin kirjoittelevat.

Enää markkinoita ei vaan biitata samalla asenteella, samanlaisella kehitystyöllä tai menetelmillä mitä 5 vuotta sitten. Tai edes 3-4 vuotta sitten. Sukkela on hyvä esimerkki monessa asiassa, ja tuollainen todella raivoisa omistautuminen yhteen sektoriin on varmasti avainasia menestykseen. Lisäksi Sukkelasta huokuu koko ajan halu kehittää menetelmiään paremmiksi, joka on usein todella tylsää nysväämistä ja datan kanssa kikkailua, mutta ei sille vaihtoehtoja yksinkertaisesti ole. Maailma on täynnä S.Sukkelan kaltaisia hulluja, ja jos ei itse ole valmis samaan niin sitten kannataaa suosiolla vaihtaa sieltä MM-tasolta pois ja keksiä miten pienemmillä resursseilla ja vähäisemmällä ajankäytöllä olisi mahdollita tienata. Koska mahdollista se on edelleen, mutta täytyy osata entistä paremmin valikoida ne paikat, jossa lähtee kisailemaan. Esim nimimerkit simppa1427 ja razor ovat tyyliltään vähän sitä kaliiberia, millä mun mielestä nyt vielä pärjätään. En usko että razor tekee penniäkään sen vuoksi, että omaa jotenkin huippumenetelmät vaan osaa haistaa ne paikat muuta kautta + tonkii tietoa. Uskon että Mutanen voi biitata Serie A-markkinat tuolla omistautumisella sarjaan, pelaajatuntemuksella, historian & kielen & maan & fanien jne fiilisten haisteluilla. Mutta se vaatii väkevää panostusta tilanteissa, joissa etua löytyy - eli maksimaalisessa huippukohteiden hyödyntämisessä. Ja sitten vastapainona todella tarkkaan harkittua petsailua tilanteissa, joissa etu on mahdollisesti syndikaateilla.

Arrowsin tuossa tuskaili sitä, että kiristyvät markkinat vievät tuotot pois, ja olen samaa mieltä että futiksessa on hankala tällä hetkellä myös ostaa esim Sukkelan tapaan tuottavia arvioita. Monet vihjaajat joutuvat jo nyt tekemään pienetkin tuottonsa early-lyönneillä, johon ehtii harva ja siitä huolimatta ollaan tiukoilla koko ajan. Vaikea siinä on peesaajana saada mitään järkevää tuntipalkkaa kun vihjeistä joutuu maksamaan vielä lisäksi. Ulkomaiset palvelut eivät ole varmaan sen parempia, ja sama ongelma koskee muitakin. Jos joku kioski biittaa tällä hetkellä kunnolla pre-markkinat suuremmissa futissarjoissa, niin se tuskin arvioitaan edes ulkopuolelle myy. Sama tahti on myös liven puolella; vajaa 5 vuotta sitten rahaa teki kun suurin piirtein tiesi joukkueiden paitojen värit, mutta petsaajien määrä on räjähtänyt käsiin, ja täälläkin kaikissa suurimmissa sarjoissa koneen ääressä ovat ne suurimpien syndikaattien parhaat petsarit. Joilla on työkaluja ja apureita ja peliä voi katsoa eri kulmista ja tilastoista vaikka miten monta ukkoa samaan aikaan, ja tuoda siihen päälle vielä sen pre-markkinan edun. Ja koko ajan toikin markkina vaan muuttuu vaikeammaksi.

Arrows on tuossa ihan oikeilla jäljillä kun puhuu petsareiden yhteistyöstä, ja sitähän ne syndikaatitkin loppujen lopuksi vain ovat alun perin olleet: petsareiden kimppoja/yhteistyötä. Sitä kautta Suomi nousuun, ja sokerina pohjalla Mutanen palkkaa S.Mäenala koodaamaan SUPERTYÖKALUN futikseen joka biittaa kaikki markkinat :)

Edit: puhun nyt yleisellä tasolla futismarkkinoista, enkä tiedä niin mikä on tilanne vaikka NFL:ssä tai talvillajeissa tai koripallossa tai missä hyvänsä muuaalla. Ehkä etuja on vielä enemmän, mutta niitä voivat sitten ko. markkinoiden asiantuntijat kommentoida.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 36. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Neo, 16.11.2013, 19:34. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

16.11.2013 20:10 <S.Sukkela> Ehkä musta on kivaa nysväily joka ei muista oo kivaa ;)

16.11.2013 20:10 <S.Sukkela> Kuten nuorempana setelien silitysraudalla silittäminen tai

16.11.2013 20:11 <S.Sukkela> jokaisen kolikon yksittäin kiillotusaineella kiillotus :D

17.11.2013 15:46 <S.Mäenala> Minun taidoistani Sinulla on täysin virheellinen käsitys Neo

17.11.2013 15:46 <S.Mäenala> Muuten Sinun, Aapon ja Arrowsin ajatusten takana on paljon..

17.11.2013 15:47 <S.Mäenala> vedonlyöntitietoutta ja sananne on viisasta ottaa vakavasti.


byte
Jäsen
Viestit: 703
Liittynyt: 04.02.2004, 17:17
Pisteitä: 51

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja byte »

Eihän Football Radarilla ole mitään tekemistä voitollisen vedonlyönnin kanssa.
Olette hiukan liikaa innostunut niiden markkinointivideoista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.11.2013 18:24 <Neo> itse käytin sitä esimerkkeinä yhden putiikin resursseista

16.11.2013 18:26 <Neo> kuinka monta henkilöä töissä jne, saa vähän jotain kuvaa

16.11.2013 18:29 <Neo> Arrowskin taisi viitata, että firman osaamista hyödynnetään


p_zombie
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 24.09.2013, 16:00
Pisteitä: 135

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja p_zombie »

Yksi iso asia mikä on muuttunut ihan tässä viime vuosina on datan sisältö ja määrät. Jos ennen oli helposti saatavilla vain lopputulokset ja muutamat perustilastot, niin nykyisin löytyy kokoonpanot, pelaajakohtaiset tilastot, laukaisukartat yms. Seuraava vaihe (osittain jo alkanut) tulee menemään vielä tätäkin pidemmälle. Eli saadaan tietoa esim. siitä missä pallo liikkui, kuka syötti ja kenelle, mihin laukaukset lähtivät jne. Tärkein syy tähän kehitykseen on se, että tiedon kerääminen pystytään automatisoimaan. Koripallossa on jo siirrytty "älypalloihin", sama tulee tapahtumaan muissakin lajeissa. Jalkapallossa esim. Mancester City tarjosi hyvinkin yksityiskohtaista tietoa peleistää mcfcanalytics-sivustonsa kautta (hävinnyt netistä?). Jääkiekossa joku liigapomo (en muista nimeä) väläytteli hiljattain kameroiden ja konenäön hyödyntämistä Suomessa. Suunta on siis hyvin selkeä. Väistämätön seuraus tästä on myös se, että data pitää sisällään yhä suuremman osan pelistä ja sen tapahtumista. Tällä tarkoitan siis, että se etu minkä ihminen pystyy peliä seuraamalla saamaan tulee pienenemään. Vedonlyönti muuttuu yhä enemmän tilastolliseksi/matemaattiseksi ongelmaksi, jolloin on luonnollista, että myös tekijät vaihtuvat.

Tämä on IMO se suurin syy miksi menetelmät ovat kehittyneet ja tulevat kehittymään valtavasti tulevaisuudessa. Siihen päälle tietysti se, että data-analyysi, big data, visualisointi jne. ovat tällä hetkellä kuumia trendejä maailmalla. Tekijöitä tulee jatkuvasti lisää kasvassa määrin. Osa niistä tulee löytämään tiensä myös vedonlyönnin pariin, varsinkin kun saataville tulee paljon mielenkiintoista dataa.

Jos ajatellaan tätä taustaa vasten missä yksittäinen ihminen voisi parhaiten pärjätä (ilman vahvaa tilastollista taustaa), niin paras vaihtoehto on pienet lajit tai pienet maat. Siis kohteet, joihin ei yksinkertaisesti vain ole dataa saatavilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut p_zombie, 16.11.2013, 22:06. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Minikommentit

16.11.2013 22:06 <Neo> fiksua tekstiä

16.11.2013 23:21 <PostimiesPate> Google ja Big Datan analysointi :) Kohta saadaan työkalut...

16.11.2013 23:23 <PostimiesPate> itse virittelen ns.pelin aikaiseen visualisointiin välinettä


PostimiesPate
Jäsen
Viestit: 133
Liittynyt: 01.08.2010, 13:51
Pisteitä: 61

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja PostimiesPate »

Erinomaista settiä kaikilta :)

Itsellä mieleen tulee 3 pääasiaa:

1) Pelitietous (joku voi käyttää työmaailmassa sanaa "Käytäntö") eli tietämys pelitavasta, joukkueesta, valmentajasta, keskinäisistä otteluista jne. Tässä muuttujia on huima määrä kuten kaikki teistä tietävät. Ja niistä muuttujista jokaisella on omat mielipiteenä, hyvä niin.

2) No nyt nämä muuttujat pitäisi saada kiinni Vasteeseen (Y), olkoon se vaikka voitollinen pelaaminen eli miten näiden muuttujien avulla pystyt ennustamaan ottelun tulokseen. Tässä astuu peliin Teoria eli tilastollinen osaaminen eli miten monen muuttujan summasta (raakadatasta) saat ammennettua sellaista tietoa, että taskun pohjassa kasvaa muutakin kuin ruohoa. Minkä muuttujien avulla saat "parhaimman" ennustuksen lopputuloksesta?

3) Asenne eli polttava halu tehdä tätä hommaa. Kovalla työllä, Yhteistyöllä ja huippuasenteella on mahdollista tehdä hyviä tuloksia, vaikka maailma muuttuisikin. Maailman pitääkin muuttua, siihen on vain osattava mukautua.

Itse yritän opiskella ja kehittää pelitapaani vielä enemmän live-vetoihin, koska näen edelleen, että kehittymistä ja työtä on valtava määrä tekemättä.
Nyt viritellään uudestaan uutta tilastollista näkemystä ja taas yhtä ideaa pohdin tuohon under/over-maailman vetoihin, joka voisi olla kokeilimisen arvoinen. Aikaa vaan tuntuu olevan 24/7.

Futista olen pelannut ja nyt seurannut tiiviisti yli 20 v. ja silti oppimista vaan riittää :D

Näen yhteistyössä juuri sen voiman yhdistettynä 3 ylläolevaan tekijään, jota "pelifoorumi" kaipaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pikkupikkuliikeri
Avatar
Jäsen
Viestit: 706
Liittynyt: 08.04.2007, 23:28

Tuotto: -15.66 yks.

Palautus%: 93.53%

Panosten ka: 2.42 yks.

Vetoja: 100

Pisteitä: 283
Paikkakunta: Kullaanvuoren hiidenkirnu

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja pikkupikkuliikeri »

Koneet vie ihmisten työt ty.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


caf
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 01.12.2012, 10:27
Pisteitä: 777

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja caf »

Jos ajatellaan tätä taustaa vasten missä yksittäinen ihminen voisi parhaiten pärjätä (ilman vahvaa tilastollista taustaa), niin paras vaihtoehto on pienet lajit tai pienet maat. Siis kohteet, joihin ei yksinkertaisesti vain ole dataa saatavilla.
Onneksi tämä maailman muuttuminen tuo myös entistä kovempaa kilpailua bookkereitten keskuuteen ja sitä kautta avautuu mahdollisuuksia ryövätä niiltä rahoja siellä mistä ne ei tiedä vielä kaikkea.

Eli opiskele nyt esim. Mestistä alemmat jääkiekkosarjat ja suomifutiksen maakuntasarjat haltuusi, niin parin vuoden päästä voit tienata hyviä summia kun aasialaisbookkerit yrittää laajentaa valikoimaa ja alkaa kopypasteemaan palloverkon tilastoja järjestelmiinsä :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

“The hardest thing in the world to understand is the Income Tax.”

-Albert Einstein

Minikommentit


odds
Jäsen
Viestit: 2002
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +625.74 yks.

Palautus%: 102.82%

Panosten ka: 5.16 yks.

Vetoja: 4295

Pisteitä: 2738
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja odds »

Saman suuntaisia näkemyksiä nykymenosta.

Näkyisikö vedonlyöntimarkkinoille myös se, että bonukset ja optiot ovat olleet jäissä Euroopassa pari viime vuotta. Sitä ylimääräistä (lähes ilmaiseksi saatua) rahaa on nyt paljon vähemmän liikkellä kun jokin aika sitten. Joku pisti isot bonukset urheiluautoon tai veneeseen, joku toinen taas urheiluvedonlyöntiin.

Jos tulevaisuutta joutuu arvailemaan, niin uskoisin isojen vedonlyöntipörssien kasvattavan osuuksiaan. Pinnaclella varmaan pyyhkiin hyvin, mutta sen jälkeen uskoisin monen bookkerin olevan vaikeuksissa.

Mitä tulee pelin analysointiin ja tietokoneavusteisuuden viemisen äärettömyyksiin, niin luulen että siinä ollaan jo lähellä rajoja. Jos kyse on vaikka jalkapallosta, niin vaaditaan aika suuri määrä dataa, jotta tutkimustuloksella on arvoa. Jos data esimerkiksi tarkoittaa 5 vuoden Premier leaguen pelejä, niin peli itsessään muuttuu viidessä vuodessa niin paljon ettei sillä ehkä kuitenkaan ole niin paljoa painoarvoa tulevaisuudessa. Voidaan ehkä luoda malli joka kuvaa hyvin tapahtumia 5 kauden ajalta, mutta kenties sama malli on täysin metsässä kun mennään ajassa eteenpäin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.11.2013 01:29 <p_zombie> Tuosta viimeisestä kappaleeista olen täysin eri mieltä...

17.11.2013 01:30 <p_zombie> Uskon, että ollaan vasta lähtökuopissa, esim. ottelun...

17.11.2013 01:31 <p_zombie> tilannekohtainen data mahdollistaa ihan uusia ulottuvuuksia.

17.11.2013 01:31 <p_zombie> esim. pelaajakohtaisen mallinnuksen suhteen

17.11.2013 13:58 <PostimiesPate> reaaliaikainen datan analysointi vaan lisääntyy futiksessa

17.11.2013 13:59 <PostimiesPate> 5 v. datan analysointi futiksessa on muutenkin ajantuhlausta

17.11.2013 21:50 <odds> Näillä viittaatte Live-vedonlyöntiin? Tästä samaa mieltä

17.11.2013 21:51 <odds> Esim. NHL:ssä taas joukkueen päivittäinen nälkä ja iskukyky

17.11.2013 21:51 <odds> jotka saattavat tehdä 50/50 pelistä 80/20 pelin


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 905
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 767
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Oma tuntemus jalkopallomarkkinoihin on - kuten olen monesti jo todennutkin - että ne tiukentuu vuosi vuodelta.
Osa syy isot syndikaattivedot, toinen otteluiden ja koosteiden laaja ja lisääntynyt näkyvyys, kolmas lisääntyneen datan hyväksikäyttö.

Syndikaatit tosin lyövät aika usein ns toisiaan vastaan, eli toinen on toisella laidalla, toinen toisella.

Otteluiden näkyvyys streamien yms kautta on omasta mielestäni hyvinkin merkittävä seikka nykypäivänä. Vielä 5-10 vuotta sitten olin itse esim LaLigan kohdalla etulyöntiasemassa, kun näin joka kierrokselta vähintään 6-7 ottelua, markkinat "joutuivat tyytymään" enemmän raportteihin/statseihin.
Nykypäivänä halutessasi näet ~jokaisesta ison sarjan ottelusta streamin pienellä googlauksella. Siis jos jaksat katsoa nykivää, suttuista pientä ruutua tietokoneen yläkulmassa :wink: Vanha ei jaksa, mutta uskoisin aika monen fudismarkkinoilla jaksavan.

Dataa alkaa nykypäivänä olemaan niin paljon, että sitä on "helposti liikaa". Tärkeämpää on osata erottaa sieltä se data, mikä vaikuttaa todennäköisyyskenttään.
Vaikuttaako siihen kuinka paljon pelaajakohtaiset tilastot, joukkuekohtaiset tilastot, sarjakohtaiset tilastot ja mikä missäkin suhteessa?
Kuinka vanhaa dataa voi käyttää, jotta saadaan tarpeeksi aineistoa, mutta se on edelleen validia?
Itse olen ratkaissut tuon osittain niin, että rinnan on kolme otantaa: 2000-luku, alkaen 2005 ja viimeiset kolme kautta. Niitä rinnakkain katsomalla näkee mahdolliset sarjakohtaiset muutokset, jolloin saa viitteitä, onko syytä painottaa pienempää ja tuoreempaa datajaksoa? Tai sitten ei.

Onneksi edelleen joissakin isoissakin sarjoissa on etua, vaikkakin ainakin itselleni aina vaan isomman työn takana.
Eurocupit sen sijaan, jostain tuntemattomasta syystä, säilyvät jotakuinkin ennallaan. Syytä olen koittanut miettiä, mutta en ole keksinyt.
Koska tavallaan tuon kaiken yllä mainitun = otteluiden laajempi näkyvyys eri sarjoista ja lisääntynyt joukkue/pelaajakohtainen data, pitäisi heijastua myös niihin?

Lopuksi omana ajatuksena tiivistäisin nykyään käyttämäni ohjenuoran: Jos ottelun odotusarvo on yli 1,05 pelipäivänä, on syytä tarkistaa arvio toiseenkin kertaan ja löytää sille uskottava syy. Jos odotusarvo on 1,10 tai enempi, jotain on hyvin todennäköisesti arviossa pielessä :roll:
early arviot on sitten asia erikseen, mutta nekin tuppaavat nykyään oikenemaan kohtuu nopeasti julkaisun jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja Neo »

Eurocupit sen sijaan, jostain tuntemattomasta syystä, säilyvät jotakuinkin ennallaan. Syytä olen koittanut miettiä, mutta en ole keksinyt.
Koska tavallaan tuon kaiken yllä mainitun = otteluiden laajempi näkyvyys eri sarjoista ja lisääntynyt joukkue/pelaajakohtainen data, pitäisi heijastua myös niihin?
Tuohon on hyvin selkeitä syitä, sillä Eurosarjoissa on omat ongelmansa mallinnuksen suhteen, kuten jokainen asian kanssa pähkäillyt varmasti tietää. Joukkueet vaihtuvat joka vuosi ja otantaa tulee hyvin vaihtelevasti, kun jotkut jengit tippuvat heti karsintakierroksilla ja toiset menevät ns päätyyn saakka. Lisäksi etenkin UEL:sta harva ottelu on ns normaali tai verrattavissa liigapeliin, koska ennen ja jälkeen lohkovaiheen pelataan 2-osaisia matseja. Ja lohkovaiheessakin on yleensä 2 vikaa kierrosta jo ns motivaatio-otteluita, joissa panoksia on mahdollisesti vain toisella joukkueella, ja tämä sekottaa taas tulosten merkitystä. Sama tietty Champions Liigan puolella. Tähän kun vielä heittää yleisesti joukkueiden käyttämän rotaation, niin noita otteluita on hankala mallintaa samojen periaatteiden kanssa joita voi varioida sitten liigasta toiseen. Tai kääntäen voisi sanoa, että monet ottelutulokset ovat yksinkertaisesti käyttökelvottomia. Siihen vielä päälle kaikki hämärämiehet ja kaikenlainen Itä-Euroopan joukkueiden sikailu karsintakierroksilla...

Sama homma myös muissa cup-otteluissa, ja nämä ovat varmasti yksi osa-alue, joissa yksi mieskin voi päihittää syndikaatit juuri em. syistä johtuen. Löytämällä jotain ideajoukkueita tai tuntemalla hyvin motivaatiot tai hahmottamalla muita paremmin liigojen tasoerot jne. Kunnon pohjatyöt ja mukaan heti karsintakierroksien alkumetreistä saakka, niin siinä on varmasti osa-alue jossa voi rahaa tehdä. Kyllähän toi Jumpan hyvä pärjääminen Eurosarjoissa myös tämän todistaa varsin hyvin, en usko lainkaan että se on sattumaa. Tuntematta mitä vetoja Jumppa vetää ja miten, niin uskon että tuohon yhdistyy vielä hyvä motivaation haistelu ja earlyjen lyöminen. Lisäksi Eurocupit olisi loistava sauma nimenomaan petsareiden tehdä yhteistyötä, koska eri sarjojen asiantuntijat voisivat tuoda soppaan oman liigansa joukkueiden tuntemuksen. Arrows saa varastaa idean ja pistää pystyyn Euromiehet kimpan ;)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3558
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Neo kirjoitti:Nykyään kannattaa ihan oikeasti miettiä, mihin resursseja käyttää ja mistä markkinoista haluaa taistella. Jos Mutasen esimerkin tapaan palkkaisin nyt jonkun osa-aikaisen tilastojanarin hommiin ja työstämään menetelmiä, niin 10 nörttiä tuon em. syndikaatin toimistolla ehtivät 2 viikossa tekemään enemmän mitä tämä yksi osa-aikainen heppu vuodessa. Siitä voi miettiä miten arvokkaita ne tutkimustulokset ovat enää siinä vaiheessa, kun paketti valmistuu.
Jos tulevaisuutta mietitään, niin mulle riittää oikein hyvin tyyliin pe-illan markkinat (la-su matseihin), jolloin akselille Pinny/Sbobet saa lyödä luokkaa 10-20k sideista/totaleista riippuen jolloin joutuu tulemaan kertseissä vastaan alle 0,04. Biittaan tällä hetkellä nuo markkinat tarpeeksi hyvin, joten pienellä kehittymisellä mm. tilastotyyppien kanssa työskentelemällä olettaisin biittaavan samat markkinat ainakin muutaman vuoden ajan. Jonnekin yli 5v päähän taas on turha suunnitella sen kummemmin.
Neo kirjoitti:Markkinat muuttuvat myös koko ajan nopeammin, ja se on yksi iso ongelma minkä harva petsari oivaltaa ajoissa.
Eiköhän alussa kehitys ole ollut nopeinta ja vauhti hidastuu koko ajan..

Siitä olen samaa mieltä, että ns. hälytysjärjestelmät on oltava kunnossa. Täytyy olla systeemejä, joiden avulla tunnistaa jos valueta ei ole enää tarjolla. Muuten voi käydä köpelösti.
Neo kirjoitti:Enää markkinoita ei vaan biitata samalla asenteella, samanlaisella kehitystyöllä tai menetelmillä mitä 5 vuotta sitten. Tai edes 3-4 vuotta sitten. Sukkela on hyvä esimerkki monessa asiassa, ja tuollainen todella raivoisa omistautuminen yhteen sektoriin on varmasti avainasia menestykseen.
Tästä samaa mieltä: Sinun täytyy olla todella hyvä siinä mitä teet. Siltikään en usko, että mitään aivan maagista tarvittaisiin. Kovaa työntekoa kyllä.
Neo kirjoitti:Mutta se vaatii väkevää panostusta tilanteissa, joissa etua löytyy - eli maksimaalisessa huippukohteiden hyödyntämisessä. Ja sitten vastapainona todella tarkkaan harkittua petsailua tilanteissa, joissa etu on mahdollisesti syndikaateilla.
Neo sanoo vaikeasti tässä mitä itsekin olen toitottanut useaan otteeseen joka paikassa. ÄLKÄÄ LYÖKÖ PELIPÄIVÄNÄ NOUSSEISIIN KERTOIMIIN, JOS ETTE TODELLA TIEDÄ MITÄ TEETTE!

Voi vaan kuvitella kun nyt joku aloittelija tulee ja lukee tän ketjun, nii siinä menee viimeinenkin motivaatio.. tai sitten ei! Lahjakkaat ja ahkerat tulevat aina pärjäämään oli ala tai kehityksen suuntaus mikä tahansa. Tänäpäivänä löytyy taas hurjasti enemmän valmista infoa, jonka avulla lähteä liikkeelle. Sitä paitsi, suomalaiset ovat oikeasti aivan tän alan kärkipäätä :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.11.2013 20:46 <Neo> hyvä viesti, mutta odotin tuota italiaksi ;)

17.11.2013 21:16 <mutanen_aapo> :D


odds
Jäsen
Viestit: 2002
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +625.74 yks.

Palautus%: 102.82%

Panosten ka: 5.16 yks.

Vetoja: 4295

Pisteitä: 2738
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja odds »

Se pitää vielä tähän lisätä, että kyllähän lukuisat foorumit ja vihjepalvelut syövät marginaalia lajista kuin lajista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PostimiesPate
Jäsen
Viestit: 133
Liittynyt: 01.08.2010, 13:51
Pisteitä: 61

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja PostimiesPate »

Netti muutti täysin käytettävissä olevan datan saannin ja nyt ollaan menossa siinä koko ajan eteenpäin. Niin pelissä kuin raportoinnissa. Totta kait alku oli nopeampaa, mutta on sieltä vielä tulossa isoja asioita kuten zombie sanoikin. Tuskin nyt ollaan lähelläkään datavirran loppua...

Jos joskus käytiin katsomassa esim. raveja ja saatiin sieltä ori Tukevasta mahtavaa tietoa paikan päällä. Sitten lähdettiin Mikkeliin seuraaviin Tukevan osallistumiin raveihin ja painettiin sitä siellä päämärkänä. Tätä kautta saatiin ja moni teki hyviä lundeja Tukevalla kaksarissa (ei tieto liikkunut eteenpäin kuin korkeintaan lankapuhelimella ja raviradalla syljeneritteellä).

Maailma on muuttunut eskoseni eli datanvirtaa on nykyään enemmän kuin sitä ehditään seuloa ja suodatella (datan analysointi). Nykyään oikean datan ja sen analysointi on tärkeämmässä roolissa kuin koskaan, koska markkinoiden vaihtelu on pientä. Miksi? Koska dataa on paljon ja bookkerit pystyvät tilastollisen tiedon/analysoinnin avulla seulomaan hajonnan hyvin pieneksi ja lisäksi käyttämään hyväksi vastavetoja voittaakseen markkinoilta "vakiomäärän" rahaa (+ palautusprosenttia). Hyvänä esimerkkinä on Pinny, tuskin niiden arviot ovat kaukana "Big datan" totuudesta.

"Neo sanoo vaikeasti tässä mitä itsekin olen toitottanut useaan otteeseen joka paikassa. ÄLKÄÄ LYÖKÖ PELIPÄIVÄNÄ NOUSSEISIIN KERTOIMIIN, JOS ETTE TODELLA TIEDÄ MITÄ TEETTE!"

- Kuten yllä oleva vanha viidakon sanonta sanoo, varmaan on suurimmaksi osaksi täysin totta eli nouseviin kertseihin ei kannata painaa koko settiä kassasta. Jos sitä miettisi, niin olisiko tässä tilastotieteessä kysymys ns. erityissyystä (2-4%), eli kun kertoimet nousevat pitäisi tarkaan tutkia ennen kuin painaa päämärkänä lisää rahaa kohteeseen (hälytysrajat). Mikä tai mitkä muuttujat ovat aiheuttaneet kertoimen nousun? No tätähän tietoa on jo saatavilla eri saiteilta suoraan.

Vihjeistä ja analyyttisestä tasosta olen täysin eri mieltä. Pieni porukka osaa paljon ja muut on ihan pihalla.

- 95 % ihmisistä on idiootteja
- 96-98 % tämänkin palstan vihjeistä on täysin perseestä
- ammattilaisen osumistarkkuus ilman tilastotiedettä on 30 % -luokkaa

Ei siltikään poista sitä, etteikö olisi mahdollista pärjätä :heart:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


p_zombie
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 24.09.2013, 16:00
Pisteitä: 135

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja p_zombie »

17.11.2013 01:29 <p_zombie> Tuosta viimeisestä kappaleeista olen täysin eri mieltä...
17.11.2013 01:30 <p_zombie> Uskon, että ollaan vasta lähtökuopissa, esim. ottelun...
17.11.2013 01:31 <p_zombie> tilannekohtainen data mahdollistaa ihan uusia ulottuvuuksia.
17.11.2013 01:31 <p_zombie> esim. pelaajakohtaisen mallinnuksen suhteen
17.11.2013 13:58 <PostimiesPate> reaaliaikainen datan analysointi vaan lisääntyy futiksessa
17.11.2013 13:59 <PostimiesPate> 5 v. datan analysointi futiksessa on muutenkin ajantuhlausta
17.11.2013 21:50 <odds> Näillä viittaatte Live-vedonlyöntiin? Tästä samaa mieltä
17.11.2013 21:51 <odds> Esim. NHL:ssä taas joukkueen päivittäinen nälkä ja iskukyky
17.11.2013 21:51 <odds> jotka saattavat tehdä 50/50 pelistä 80/20 pelin
En varsinaisesti viittaa ainoastaan live-vetoihin. Tähän oikeastaan liittyy pitkälti se minkä itse näen jalkapallo-otteluiden mallintamisessa olennaisimpana asiana. Eli pyrkiä selvittämään joukkueiden todellinen taso mahdollisimman pienestä pelimäärästä. Tämä on erittäin tärkeää vedonlyönnissä, koska kaudessa on vaan se n. 30 peliä tms. Näen tämän kehityksen seuraavasti (hiukan yksinkertaistaen):

1. Data: ainoastaan maalit.
Ongelma on, että maaleissa on paljon varianssia. Vaadittaisiin paljon pelejä todellisen tason selvittämiseen (ja että se taso säilyisi vakiona)

2. Data: maalit + laukausten lukumäärät
Pystytään jo suhteuttamaan maalimäärät tekopaikkoihin. Selkeä edistysaskel. Jos laukaukset päättyivät 20-1 ja maalit 0-1, niin voidaan ehkä silti pitää kotijoukkuetta parempana&huono-onnisena.

3. Data: maalit + tarkat tiedot laukauksista (kuka laukoi, kuka maalissa, mistä lähti ja mihin)
Pystytään jo luomaan melko hyväkin arvio montako maalia joukkue oikeasti olisi odotusarvoisesti tehnyt näistä laukauksista. Tässä ollaan suurin piirtein tällä hetkellä.

4. Data: maalit + tarkat tiedot laukauksista + missä pallo liikkui ennen sitä
Nyt voidaan jo alkaa arvioimaan montako tekopaikkaa joukkue odotusarvoisesti pystyi luomaan. Ja sitä kautta aina vaan tarkempi arvio joukkueiden välisistä oikeista voimasuhteista. Toinen mihin tämä vaikuttaa on se, että pystytään arvioimaan pelaajien tasoa huomattavasti tarkemmin, kun vihdoin tiedetään mitä he siellä kentällä tekivät. Tällä on suuri vaikutus esim. ennen kauden alkua tehtäviin arvioihin.

Aiemmin, kun dataa ei ollut saatavilla, ihminen oli täysin ylivoimainen arviomaan joukkueiden tasoa katsomalla peliä. Tulevaisuudessa data pitää sisällään paremman kuvan koko ottelusta ja tuo ero tulee kapenemaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 5174
Liittynyt: 09.11.2005, 02:08

Tuotto: +425.65 yks.

Palautus%: 105.36%

Panosten ka: 3.60 yks.

Vetoja: 2207

Pisteitä: 6931

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

PostimiesPate kirjoitti:Maailma on muuttunut eskoseni eli datanvirtaa on nykyään enemmän kuin sitä ehditään seuloa ja suodatella (datan analysointi). Nykyään oikean datan ja sen analysointi on tärkeämmässä roolissa kuin koskaan, koska markkinoiden vaihtelu on pientä. Miksi? Koska dataa on paljon ja bookkerit pystyvät tilastollisen tiedon/analysoinnin avulla seulomaan hajonnan hyvin pieneksi ja lisäksi käyttämään hyväksi vastavetoja voittaakseen markkinoilta "vakiomäärän" rahaa (+ palautusprosenttia). Hyvänä esimerkkinä on Pinny, tuskin niiden arviot ovat kaukana "Big datan" totuudesta.
Eihän buukkereiden tarvi nykyään hirveästi dataa seuloa kun tekevät yhteistyötä esimerkiksi syndikaattien A ja B kanssa. Tästä hyötyy sekä buukkeri ja syndikaatit jotka saa isoja mällejä sisuksiin jo earlyinä vähän huonommalla kertoimella tietenkin. Sama toistuu pelipäivän aamuna/pelipäivänä tai silloin kun tulee isoja kp-muutoksia/tarkennuksia. Siksi se kerroin ei hirveästi vaihtelekaan (ilman syytä), koska arviot on jo alkujaan keskimäärin oikein isoissa sarjoissa.

Tässäkin valossa eräskin tuore blogikirjoitus kuulostaa tänä päivänä melkoisen vanhalta infolta: "... Siksi esimerkiksi jalkapallossa vaihtoehdon "yli 2,5 maalia" kerroin on melkein aina alikerroin, ja vaihtoehdosta "alle 2,5 maalia löytyy paljon useammin älykkäitä sijoituskohteita..." Esimerkiksi näin.

Tai ehkä sitten tämä oma kirjoitus oli sitä Suomi24 tasoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10/10
Jakajana Kelly/13 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua.

Minikommentit


odds
Jäsen
Viestit: 2002
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +625.74 yks.

Palautus%: 102.82%

Panosten ka: 5.16 yks.

Vetoja: 4295

Pisteitä: 2738
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja odds »

p_zombie kirjoitti:
1. Data: ainoastaan maalit.
Ongelma on, että maaleissa on paljon varianssia. Vaadittaisiin paljon pelejä todellisen tason selvittämiseen (ja että se taso säilyisi vakiona)

2. Data: maalit + laukausten lukumäärät
Pystytään jo suhteuttamaan maalimäärät tekopaikkoihin. Selkeä edistysaskel. Jos laukaukset päättyivät 20-1 ja maalit 0-1, niin voidaan ehkä silti pitää kotijoukkuetta parempana&huono-onnisena.

3. Data: maalit + tarkat tiedot laukauksista (kuka laukoi, kuka maalissa, mistä lähti ja mihin)
Pystytään jo luomaan melko hyväkin arvio montako maalia joukkue oikeasti olisi odotusarvoisesti tehnyt näistä laukauksista. Tässä ollaan suurin piirtein tällä hetkellä.

4. Data: maalit + tarkat tiedot laukauksista + missä pallo liikkui ennen sitä
Nyt voidaan jo alkaa arvioimaan montako tekopaikkaa joukkue odotusarvoisesti pystyi luomaan. Ja sitä kautta aina vaan tarkempi arvio joukkueiden välisistä oikeista voimasuhteista. Toinen mihin tämä vaikuttaa on se, että pystytään arvioimaan pelaajien tasoa huomattavasti tarkemmin, kun vihdoin tiedetään mitä he siellä kentällä tekivät. Tällä on suuri vaikutus esim. ennen kauden alkua tehtäviin arvioihin.
Tässä omia ajatuksia näistä.

Se taisi Sporintglife.com kun ensimmäisenä tarjosi tarkat (reaaliaikaiset) tilastot brittipeleistä. Itse luin laukaisumäärät tietokantaan ja oletin että tällä tekisi edgeä markkinaa vastaan ainakin pienemmissä sarjoissa.

Ehkä sillä hetken aikaa tekikin. Kun laukaisumääriä alettiin käyttää yleisemmin niin tilasto kääntyi ehkä itseään vastaan. Sillä oli syynsä että Mourinhon Chelsea aina voitti 1-0 vaikka laukaisut kohti maalia olivat 5-12 vastustajalle.

Sitten tulivat laukaisukartat. Tilastoimailla koordinaatit pystyi antamaan keskimääräiset todennäköisyydet jokaiselle laukaukselle ja puskulle. Ne ketkä pääsivät todellisille tonteille tulivat nyt huomioiduksi. Toki tämäkään tilasto ei kerro että lähtikö pusku epätasapainoisesta asemasta vailla todellisia mahdollisuuksia. Ehkä kuitenkin joukkuekohtaiset kokonaiskuvat asettuvat kausitasolla ansaitsemalleen tasolle. Mutta ei tämäkään ollut mikään iso läpimurto. Luulen että itse olin tätä ensimmäisten mukana hyödyntämässä. Entistä enemmän aloin kyseenalaistamaan sitä, että joukkue jolla käy jatkuvasti huono munkki on oikeasti epäonnekas. Ehkä yhdessä, kahdessa tai parissa pelissä tilastolle voi antaa painoa, mutta kun puhutaan kymmenistä peleistä, niin silloin vikaa voi löytyä muustakin. Ehkä ne kärkipelaajat eivät ole enää samalla tasolla tai sitten itseluottamuksen puute on laskenut suoritustasoa.

Suurin hyöty laukaisukartoista on ehdottomasti jääkiekossa.

Suurin haaste tämän datan hyväksikäytölle on se, että pelinkulku on pakko ottaa huomioon. Toinen joukkue saattaa hallita avauserää vahvasti ja karata 3-0 johtoon. Loppu menee passiiviseksi ja kun pelin loputtua (esim tulokseen 4-1) katsotaan laukaisukarttaa, niin se onkin vierasjoukkue joka olisi "ansainnut" enemmän. Eli jos vaikka maalipaikkojen mukaan erätulokset olisivatkin olleet 2-0.2, 0.2-1.0 ja 0.2-1.6, niin lopputulemaksi jää se, että vierasjoukkue hallitsi suuresti ollessaan jo menettänyt pelin.

Sitten plusmiinustilastot, jäähyt, rasitus jnejne. Mielestäni dataa on jo liikaakin ja meneminen atomitasolle ei välttämättä enää tuo mitään lisäarvoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MacGyver
Avatar
Jäsen
Viestit: 792
Liittynyt: 05.12.2003, 04:14

Tuotto: -61.36 yks.

Palautus%: 94.89%

Panosten ka: 17.39 yks.

Vetoja: 69

Pisteitä: 506
Paikkakunta: Oulu

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja MacGyver »

Jos ei kannata iskeä pelipäivinä nousseisiin kertoimiin, niin eikö tämän voi kääntää niin että kannattaa lyödä
siihen laskeneeseen? Helppoa kuin heinänteko. :jorma:

edit. lisätty n

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut MacGyver, 18.11.2013, 00:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aiempia betsejä Pokeritiedon forumille, "Beat odds" 2010-2017-> https://www.pokeritieto.com/keskustelu/ ... 41021.html 876kpl 103,6%

Minikommentit

18.11.2013 00:15 <Neo> no keskimäärin noin päin jää varmasti enemmän rahaa tilille


odds
Jäsen
Viestit: 2002
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +625.74 yks.

Palautus%: 102.82%

Panosten ka: 5.16 yks.

Vetoja: 4295

Pisteitä: 2738
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja odds »

MacGyver kirjoitti:Jos ei kannata iskeä pelipäivinä nousseisiin kertoimiin, niin eikö tämän voi käätää niin että kannattaa lyödä
siihen laskeneeseen? Helppoa kuin heinänteko. :jorma:
Tästä jollakin on varmaan tilastotietoa?

Itse en ole juurikaan kerroinliikehdintää tilastoinut. Näppituntuma on että ainakin Bundesliigassa tuntuvat over-kertoimet laskevan pelipäivänä ja pelien alun lähestyessä. Ja Liverpooli tippuu aina.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3558
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

odds kirjoitti:
MacGyver kirjoitti:Jos ei kannata iskeä pelipäivinä nousseisiin kertoimiin, niin eikö tämän voi käätää niin että kannattaa lyödä
siihen laskeneeseen? Helppoa kuin heinänteko. :jorma:
Tästä jollakin on varmaan tilastotietoa?

Itse en ole juurikaan kerroinliikehdintää tilastoinut. Näppituntuma on että ainakin Bundesliigassa tuntuvat over-kertoimet laskevan pelipäivänä ja pelien alun lähestyessä. Ja Liverpooli tippuu aina.
-Fiorentina-Roma +0 Pinnaclella su-aamuna 1,96 - 1,96. Oma arvio samainen 50% - 50%, ei vetoja.
-Singaporen megabetsari jysäyttää koneesta prossat 45,5% - 54,5% ja puskee 200k Romalle. Pinny tiputtaa kertsit betsin myötä tasolle 2,15 - 1,80, joka vastaa täysin Xhin Xhong Xhungin arviota matsista.
-Joenzoon poika menee iltapäivästä Pinnylle shoppailemaan ja huomaa, kappas Fiorentinalle tarjolla 2,15 ja survoo 50% arviolla vedot sisään. Toisella puolen Suomea MacGyver keksinyt idean peesailla maailman huippuja ja survoo laskeneeseen 1,80 kertsiin säkillisen verran riihikuivaa.
-Kumpi tekee viisaammin? Ei kumpikaan, molemmat aivan yhtä kujalla. Siinä missä Joensuuhun palautuu keskimäärin 0,98 bittirahasta, MacGyverin säkistä häviää samoin 1/50 parempiin suihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PostimiesPate
Jäsen
Viestit: 133
Liittynyt: 01.08.2010, 13:51
Pisteitä: 61

Re: Tilastotieteilijät ja vedonlyöjät hoi

Viesti Kirjoittaja PostimiesPate »

"Eihän buukkereiden tarvi nykyään hirveästi dataa seuloa kun tekevät yhteistyötä esimerkiksi syndikaattien A ja B kanssa. Tästä hyötyy sekä buukkeri ja syndikaatit jotka saa isoja mällejä sisuksiin jo earlyinä vähän huonommalla kertoimella tietenkin. Sama toistuu pelipäivän aamuna/pelipäivänä tai silloin kun tulee isoja kp-muutoksia/tarkennuksia. Siksi se kerroin ei hirveästi vaihtelekaan (ilman syytä), koska arviot on jo alkujaan keskimäärin oikein isoissa sarjoissa"


Jep, ei sen kertoimen pidäkään vaihdella kuin erityissyystä (2-4%). Itse en osaa sanoa kuinka monta bookkeria ostaa arviot samasta paikkaa ja mitä toimintoja (robotteja, syndikaatteja, palautusprosenttia, limittejä jne.) käyttävät voittojen optimointiin. Tuskin ne kuitenkaan tätä hyväntekeväisyydestä tekevät.

Toisaalta voitko käyttää tätä itse hyväksi eli optimoit itsellesi tietyn määrän voittoa analysoidulla datalla, joukkueiden voimasuhteiden muutoksilla, riittävällä kassalla, useammalla bookkerilla, live-vedoilla, eri urheilunalojen ammatilaisilla yhdistettynä tilastollisiin työkaluihin, hälytysrajoilla, yhteistyön voimalla jne.? Käännetään vastustajan vahvuudet niitä vastaan...kaipa se olisi koko idean tarkoitus?

Ihan järkevän oloinen idea on se, että perustetaan "Ylikerroinvoittosyndikaatti", jossa jokainen jäsen osallistuu x -kilolla perustamiseen ja lyönteihin.

- tämä on MeNaiset -tasoa :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”