Tänään on 18.06.2018, 21:21.

Exceliä tavikselle

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
David Ville
Jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: 23.08.2012, 21:36

Tuotto: +55.63 yks.

Palautus%: 104.54%

Panosten ka: 4.03 yks.

Vetoja: 304

Pisteitä: 55

Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja David Ville »

Olen ihan perus ok Excelin vääntäjä, mutta kaavojen kanssa tykkää aina mennä pään hakkaamiseksi seinään ja nyt alkaa seinässä olla jo sen luokan painauma, että pakko kysyä neuvoa.

Olen vääntämässä uutta ranking systeemiä itselleni ja olen tekemässä tilastoa siitä, että miten eri rankin pelit päättyvät. Laitetaan alle hieman kuvaa talukosta mitä olen vääntänyt havainnolistamaan ongelmaani:
Kuva

Eli laskenta käy niin, että jokaisella joukkueella on eri ranking kotona ja vieraissa ja ranking ns. "elää". "HR" ja "AR" kuvastavat ranking pisteitä. "HTSR" taasen on kotijoukkueen ranking, minkä annan kotijoukkeelle kyseistä vastustajaa vastaan ja se määräytyy kotijoukkeen ja vierasjoukkueen rankingeista (sen arvo voi olla periaatteessa väliltä 0-100, mutta tällä hetkellä käytännössä se on väliltä 33-69). Nämä laskennat menevät kaavojen avulla automaattisesti, kun sen verran olen osanut Exceliä pyörittää. "Result" on sitten nimenomaan kotijoukkueen tulos.

Ongelma:
Nyt siis haluaisin tilastoida näiden pelattujen pelien tulokset "HTSR" rankin mukaan. Kuinka suuri osa tietyn HTSR rankin peleistä on päättynyt kotivoittoon, tasuriin ja kotitappioon. Tähän päättyy oma osaamiseni ja siksi pyydänkin neuvoa, että mitä kaavoja tai muita toimenpiteitä tässä tulee seuraavaksi tehdä.

Tähän tyyliin tilastointia siis:
Kuva

Jos täältä löytyy henkilö, kuka haluaisi auttaa, mutta vielä on jäänyt jotain epäselväksi, niin täsmennän ongelmaani tai taulukkoani mielelläni. Ja syvä kumarrus tietysti kaikille avuliaille!


---EDIT---
Täsmennetään nyt heti kärkeen jo sen verran, että tarkoituksena nimenomaan saada tilastointi toimimaan automaattisesti

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson

Minikommentit

04.09.2012 19:07 <maig> Kuvat ei näy

04.09.2012 19:15 <David Ville> No niinpä tietysti... koitan korjata ongelmaa

04.09.2012 19:18 <David Ville> Nyt pitäisi olla näkyvillä!


jarihfi
Jäsen
Viestit: 222
Liittynyt: 14.07.2004, 23:20
Pisteitä: 3

Re: Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja jarihfi »

Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maig
Avatar
Jäsen
Viestit: 2456
Liittynyt: 30.01.2005, 18:27

Tuotto: -206.24 yks.

Palautus%: 98.03%

Panosten ka: 4.33 yks.

Vetoja: 2424

Pisteitä: 1369

Re: Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja maig »

Tossa saa hetken dataa kerätä, jos meinaat jokaiselle 0-100 luvulle saada järkeviä jakaumia. Suosittelisin eron pienentämistä esim 0-10-20-30-40 jne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


David Ville
Jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: 23.08.2012, 21:36

Tuotto: +55.63 yks.

Palautus%: 104.54%

Panosten ka: 4.03 yks.

Vetoja: 304

Pisteitä: 55

Re: Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja David Ville »

jarihfi kirjoitti:Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")
Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?
maig kirjoitti:Tossa saa hetken dataa kerätä, jos meinaat jokaiselle 0-100 luvulle saada järkeviä jakaumia. Suosittelisin eron pienentämistä esim 0-10-20-30-40 jne.
Joo itsekin ajattelin jotain tämän tyylistä ratkaisua nimenomaan järkevien jakaumien saamiseksi ulos, mutta halusin nyt jo hieman tarkastella minkälaisia tuloksia sieltä tulee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5235
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3987

Re: Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja credit »

David Ville kirjoitti:
jarihfi kirjoitti:Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")
Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?
Minulla tuo kaava toimii ihan hyvin. Luulisin, että sinulla on lukuja sisältävissä soluissa ylimääräinen välilyönti kunkin luvun edessä, jolloin kaavasi ei tunnista lukuja luvuiksi. Näin käy helposti, kun syöttää dataa Exceliin perinteisellä copy-paste-menetelmällä. Saat välilyönnit helposti pois maalaamalla ylimääräisiä välilyöntejä sisältävät solut ja korvaamalla (Ctrl + H) välilyönnit "ei millään" (eli kohtaan "Etsittävä" yksi välilyönti ja kohtaan "Korvaava" ei mitään).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


David Ville
Jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: 23.08.2012, 21:36

Tuotto: +55.63 yks.

Palautus%: 104.54%

Panosten ka: 4.03 yks.

Vetoja: 304

Pisteitä: 55

Re: Exceliä tavikselle

Viesti Kirjoittaja David Ville »

credit kirjoitti:
David Ville kirjoitti:
jarihfi kirjoitti:Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")
Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?
Minulla tuo kaava toimii ihan hyvin. Luulisin, että sinulla on lukuja sisältävissä soluissa ylimääräinen välilyönti kunkin luvun edessä, jolloin kaavasi ei tunnista lukuja luvuiksi. Näin käy helposti, kun syöttää dataa Exceliin perinteisellä copy-paste-menetelmällä. Saat välilyönnit helposti pois maalaamalla ylimääräisiä välilyöntejä sisältävät solut ja korvaamalla (Ctrl + H) välilyönnit "ei millään" (eli kohtaan "Etsittävä" yksi välilyönti ja kohtaan "Korvaava" ei mitään).
Kirjoitin kaavan uusiksi ja nyt kelpaa.

Kiitokset kaikille! Tällä pääsee taas eteenpäin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”