Tänään on 24.06.2018, 17:09.

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin
timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja timo »

R.Nadal - R.Federer @3.03 Pinnacle ~45% !!!

Bookkerit mielestäni taas täysin metsässä tässä! Rogerin esitys tänään Nolea
vastaan kaikkine tiebreakin ässineen oli todella upea esitys. Rafa toki vieläkin The King
of The Clay, mutta kyllä nyt tässä mielentilassa ja fyysisessä kunnossa Roger kykenee
haastamaan tosissaan Rafan. Hävisihän Rafa jo kaksi kertaa Nolelle massalla suorin erin!
Rafa johtaa keskinäisissä 11-2 massalla, mutta Madridissa kolmisen viikkoa sitten Roger vei ekan
erän. Jos Roger pelaa samalla itsevarmuudella ja tasolla kuin tänään on Rafa kukistettavissa!

Pelionnea kaikille!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1309
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 33

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Tuo 45% Rogerille Garrosin finaalissa Nadalia vastaan on kyllä mun silmissä aika hurja arvio. :shock:

Nadal on domoinoinut Rogeria aina massalla. Rogerin voitot ovat tulleet paras-kolmesta matseissa Madridissa -09 - tämä voidaan laittaa pitkälti supernopean alustan pikkiin ja Hampurissa 2007 muistaakseni rafalle sellainen putki alla että väsymys oli vähintäänkin valtava (normaalista Rafa ei häviä kahta erää putkeen massalla 6-2,6-0). Ranskan best-of-five matseissa Roger on aina ottanut lukua.

Rogerin esitys Nolea vastaan oli häikäisevä, niin syöttöpeli kuin syömäase kämmen toimivat kuin unelma ja ennen kaikkea massalla joskus arveluttava rysty pysyi kasassa, ja tuotti myös pisteitä. Samalla pitää muistaa, että Nolen pelityyli massalla sopii Rogerille paremmin kuin Rafan. Nole lyö flatimpaa, jolloin Rogerin rysty ei ole yhtä haavoittuvainen kuin Rafaa vastaan ja Roger pystyi hyödyntämään Nolen löyntien voiman paremmin omissa lyönneissään kuin mitä tulee tänään pystymään Rafaa vastaan. Rogerin kompastuskivi on kaikissa Roland Garrosin matseissa rafaa vastaan ollut rysty - Rafan pari metriä korkealle poukkaaville kämmenkrosseille ei yhden käden rysty pärjää tarpeeksi usein. Tämä kuvio, uskoisin, on myös tämän päivän matsissa ratkaisevassa asemassa ja tuo Nadalille voiton.

Rafan tasonnosto on ollut selkeä, Söderling- ja Murray-matseissa oli jo "vanha tuttu" Rafa; eli kämmen teki tuhojaan, virheet minimissä ja puolustuspeli maailman parasta.

Federerin mahdollisuus lepää siinä, ettei Rafa tuo A-peliään tänään sekä oman syöttö-kämmen pelin täydellisessä onnistumisessa - kuten Nolea vastaan.

Oma arvio tähän on Rafalle ~66-67%, ja mielummin jokunen pongo enemmän Rafalle kuin toisinpäin. Tuollakin saa pienen vedon Federerille, jonka otan lähinnä siksi kuin itsellä Rafa voittajavedossa jo lähes kolmen kertoimella, eli pientä suojaa.

Lisäksi tämä: player to break serve first - Nadal 1,66@pinny , ja tolle lähes 65%. Matsi alkaa erittäin todnäk Rogerin syötöllä koska Rafa valitsee aina palautuksen, Roger taas lähes aina syötön. Kun Nadal on lisäksi todennökäisempi breikkaaja muutenkin niin ihan hyvä maistuvuus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5239
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 4001

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja credit »

laudrup kirjoitti: Matsi alkaa erittäin todnäk Rogerin syötöllä koska Rafa valitsee aina palautuksen, Roger taas lähes aina syötön. Kun Nadal on lisäksi todennökäisempi breikkaaja muutenkin niin ihan hyvä maistuvuus.
Olisiko näistä valinnoista jossain statistiikkaa (tarkoitan siis kaikkia pelaajia, en vain näitä kahta)? Olen itse miettinyt, että ottelussa, joka on ennakkoon melko tasainen (mutta ei kuitenkaan ihan 50-50) sillä, kumpi aloittaa syöttämisen, on valtava vaikutus 6-4, 6-3, 3-6 ja 4-6 -tyyppisten erälukemien todennäköisyyksiin. Esimerkiksi jos lievä ennakkosuosikki aloittaa syöttämisen lähes varmasti, niin altavastaajan 3-6-erävoiton tn putoaa rajusti, koska tällaiseen erätulokseen vaaditaan kahden breikin ero. Jos statistiikkaa syötön/palautuksen valitsemisesta on tarjolla, sitä voisi hyödyntää ihan tavallisissakin otteluissa esim. ensimmäisen erän tulosveikkauksessa, over/under-vedoissa, tasoitusvedoissa, jne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja timo »

Nyt Rogerille jopa @3.20 kertoimia. Ja jos minun kertoimeni Fed-Exille ovat kovia niin BE:ssä joku sai jopa 60% :roll: svetsiläiselle!

Roger Federer - Rael Nadal over 39.5 games @1.93 Pinnacle ~55%

Vain 10/25 matsia on päättynyt näiden mestareitten välillä suorien erin.
Täällä Rafa Isnerin kanssa ekalla viisi erää ja muuten kahdesti tiebreak.
Menettänyt syöttönsä yllättävän usein.
Fed-Ex taasen vain yksi eränmenetys ja muuten myös kahdesti tiebreakissa.
Olkoon Nolen vamma kuinka todellinen onkaan ei se himmenää Rogerin peliesitystä.
Esitti uskomattoman hyvää puolustuspeliä sekä Monfilsia että Nolea vastaan.
Löi lisäksi varmoja peruslyöntejään hyvin molemmilta puolilta.
Kahden henkisesti ja fyysisesti vahvan pelaajan vääntö, joka helposti luisuu vähintään 4 erään kera parin tiebreakin.

Pelionnea kaikille!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


r0mm1
Jäsen
Viestit: 161
Liittynyt: 18.09.2008, 19:50
Pisteitä: 9

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja r0mm1 »

laudrup kirjoitti: Lisäksi tämä: player to break serve first - Nadal 1,66@pinny , ja tolle lähes 65%. Matsi alkaa erittäin todnäk Rogerin syötöllä koska Rafa valitsee aina palautuksen, Roger taas lähes aina syötön. Kun Nadal on lisäksi todennökäisempi breikkaaja muutenkin niin ihan hyvä maistuvuus.

Pinnaclelta löytyy myös Who Will Win the First Point of the Match? kerroin nyt Rogerille 1,769

Luulisi, että tuo on samalla logiikalla hyvin selkeä ylikerroin, en tosin tiedä tenniksestä juuri mitään. Voisin kuitenkin sivistyneesti arvata prosenteiksi n. 65%, jos oletus että Roger pääsee lähes aina (~90%, eli Roger valitsee 4/5 syötön) syöttämään ensiksi. Otin jo 1,80 kertoimella itse, mutta kertokaa ihmeessä jos olen täysin hakoteillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Gini
Jäsen
Viestit: 2240
Liittynyt: 09.05.2006, 12:00

Tuotto: +24.78 yks.

Palautus%: 100.18%

Panosten ka: 10.60 yks.

Vetoja: 1311

Pisteitä: 3814
Paikkakunta: Helsinki 00140

Re: Roland Garros finaalit su 5.6

Viesti Kirjoittaja Gini »

Nyt kun pelataan ulkona ja on tuullut kovaa lähes jokaisena pelipäivänä, niin ei ole lainkaan tavatonta, että arvan voittanut valitsee palautuksen. Tai mikäli kokee, että juuri sillä puolella kenttää aurinko saattaa haitata syöttötyöskentelyä, niin voidaan antaa syötön aloitus kaverille. Rafa ei edelleenkään pidä syöttöään minään syömähampaana ja voi tästäkin syystä luontevasti valita useimmiten palautuksen.

(tosin kun miettii omaa pelaamistani, niin on helpompaa aloittaa syötöllä - varsinkin kun lopettaa lämmittelyt syöttöihin ja smasheihin, niin se tuntuma ei katoa, jos vaikka toisen aloitussyöttövuoro venyy vartinkin mittaiseksi. No joo; ehkä turha hakea apua omista klubiräpellyspeleistäni näihin matseihin, hah hah :lol: )

En kyllä keksi äkkiseltään, mistä tuollaisia tilastoja pääsisi tutkimaan. Samaa mieltä kyllä Creditin kanssa, että tuollaisista statseista olis kyllä hyötyä.

Yleisesti voin todeta, että suurin osa pelaajista valitsee voittaessaan syötön - varsinkin indoor-peleissä, mutta usein näkee olosuhteiden kanssa taktikointia ulkopeleissä.

Tohon first point -vetoon on mun mielestä aika hankala antaa arviota, vaikka voisikin olla lähes varma, että tässä tapauksessa Roger valitsee syötön. Eka syöttö on aina eka syöttö ja varsinkin, jos tuulee, niin en oikein tiedä, onko syöttäjä loppujen lopuksi edes suosikki voittamaan ekan pisteen. Sveitsiläisen tapauksessa voisi ehkä näin olettaa, mutta suurempi suosikki tuulisella massalla kuin 1.8 - mene ja tiedä?? (täytyy myös muistaa, että palauttaja on aina turvassa kaksois- ja jalkavirheiltä, joille nyt ei ehkä Federerin tapauksessa kannata antaa liikaa sijaa)


Milenkiintoinen aiheen avaus credit ja r0mm1!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”