Tänään on 19.06.2018, 21:26.

Keskustelua: Kuinka tehdä arviot naisten massaturnauksiin?

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin
credit
Jäsen
Viestit: 5237
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Keskustelua: Kuinka tehdä arviot naisten massaturnauksiin?

Viesti Kirjoittaja credit »

Eli siis perusteltuja mielipiteitä ajankohtaiseen ongelmaan: Kuinka naisten massakenttäturnauksien peleihin pitäisi tehdä prosenttiarviot? Naisethan pelaavat kauden aikana melko vähän massaturnauksia; jotkut huippupelaajat eivät näytä viitsivän pelata juuri muita massaturnauksia kuin Ranskan avoimet. Miten otteluihin kannattaa muodostaa prosenttiarviot, kun dataa pelaajien otteista massalla on niin kovin niukalti?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Maverick
Jäsen
Viestit: 526
Liittynyt: 16.05.2004, 12:04
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Saattaa kuulostaa aika perusjutulta, mutta laitetaan silti.

Jättämällä tavalliset arvioon liittyvät asiat pois niin vertailemalla parin edellisen vuoden kuntoa ja tuloksia useammilla alustoilla ja suhtauttamalla massalla pelatut ottelut näihin ja näissä otetaan tietenkin vastustajien saman vuoden massakunto huomioon. Sitten tehdään oletus tyyliin jos otteet muilla alustoilla ovat parantuneet voidaan olettaa parannusta massallakin. Jos pelaaja on ollut huono massalla ei parannusta voi olettaa yhtä suureksi tai välttämättä merkittäväksikään kuin jos pelaaja olisi ollut keskinkertainen. Tällä tavalla laskettua massakuntoa ei kumminkaan voi pitää kuin suuntaa antavana ja näissä kannattaa olla huolellinen, sillä pelaaja saattaa olla kärsinyt massakauden aikana loukkaantumisista, jotka ovat vaikuttaneet peliin, mutta eivät näy tilastoista ja muutenkin kannattaa käyttää tervettä järkeä noissa vertailuissa kun tennis perustuu osittain joidenkin pelaajien kohdilla putkiin milloin melkein mikä tahansa onnistuu ja vastaavanlaisesti sama päinvastoin.

Jos pelaajan pelikunto tai pelityyli on hämärän peitossa sekä pitää dataakin riittämättömänä niin suosittelisin keskittymistä niihin peleihin mihin uskoo pystyvänsä tekemään arvion riittävällä tarkkuudella ja jos saa muihin peleihin suurta eroa linjaan nähden niin sitten tutkimaan mistä saattaisi johtua ja jos järkevää selitystä ei löydy niin sitten mieluummin varovaista panostusta siihen asti kunnes pystyy luottamaan kunnolla omaan arvioonsa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Time to party raise a glass - Tell everybody to kiss my ass"

Minikommentit


timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Re: Keskustelua: Kuinka tehdä arviot naisten massaturnauksii

Viesti Kirjoittaja timo »

credit kirjoitti:Eli siis perusteltuja mielipiteitä ajankohtaiseen ongelmaan: Kuinka naisten massakenttäturnauksien peleihin pitäisi tehdä prosenttiarviot? Naisethan pelaavat kauden aikana melko vähän massaturnauksia; jotkut huippupelaajat eivät näytä viitsivän pelata juuri muita massaturnauksia kuin Ranskan avoimet. Miten otteluihin kannattaa muodostaa prosenttiarviot, kun dataa pelaajien otteista massalla on niin kovin niukalti?
Naiset pelaavat mielestäni kyllä varsin monta massaturnausta. Ulkomuistista naiset 17 ja miehet 24 massaturnausta. Enkä tiedä montaa "huippua", jotka osallistuisivat kauden aikana vain Roland Garrosiin? TOP 10 naiset kyllä pelaavat pääosin muissakin turnauksissa (ainakin Tier I-tason turnauksissa eli Charleston,Berliini ja Roma).
Mutta samoin kuin miehissä (mm.Roddick) massaa "vierastavat" naiset tietysti pitävät "huolto" ym.taukoa massakuukausien (huhti-toukokuu) ja treenaavat esim.nurmella Wimpeliä ajatellen.
En itse ole miettinyt mitään erityistä tapaa laskea prosentteja eri alustoille, vaikka esim. mattoturnauksia on vielä vähemmän kaudessa (vain muutama).
Vaikka dataa voi olla niukalti tiettyjen pelaajien kohdalla, niin kyllä niistä saa irti sen onko alusta sopiva vai ei.
Kannattaa myös hakea haastajatason dataa ja ITF-matsit, koska monesti pelaaja on pelannut ITF-tasolla paljonkin matseja alustalla, jolla aikuisena ei ole liiemmin pelannut!

Mielestäni samoja metodeja käyttämällä voi siis laskea omat prossansa riippumatta alustasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 04:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tennis”