Tänään on 23.05.2018, 07:24.

Voiko bookkereihin luottaa

Keskustelua kertoimentarjoajista sekä rahaliikenteestä.
Vastaa Viestiin
chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja chang »

Haluaisin virittää keskustelua bookkereiden säännöistä ja moraalista tilanteissa, jossa he ovat tehneet jonkun muotovirheen tai virheellisen kerroinasettelun. Piruparan ja Laudrupin kokemat vääryydet Expektin toiminnan suhteen kauhistuttavat tällaista aloittelevaa vedonlyöjää. Tällä foorumilla löytyy myös vanhoja viestejä selaamalla pelaajia, jotka ovat joutuneet kärsimään bookkereiden virheellisistä ratkaisuista, kun bookkeri on itse tehnyt jonkun muotovirheen tai virheellisen kerroinasettelun. Itsellekin kertynyt muutama kokemus, joka antaa aihetta pohdiskeluun.

Olen itse lyönyt muutaman kuukauden sisällä vetoa neljään liveveto-kohteeseen, joissa on ilmeisesti ollut virheellinen kerroinasettelu. Kahdessa tapauksessa, joissa olisin voittanut, panos palautettiin mutta kahdessa hävinneessä vedossa bookkeri piti panoksen. Näyttää siis siltä, että bookkerit ratkaisevat epäselvät tapaukset itselleen edullisimmalla tavalla. En tietenkään pysty osoittamaan sitä varmaksi, mutta annan yhden esimerkin: Eräässä jalkapallo-ottelussa oli tilanne 0-0. 20 min. ennen ottelun loppumista tulosvedossa tulos 1-0 altavastaajalle kerroin hyppäsi yhtäkkiä kymmenestä sataan. Heitin pikkupanoksen kokeilumielessä ja sinnehän se jäi bookkerille, lopputulos oli se 0-0.

Olen tutustunut bookkereiden sääntöihin koskien vetojen mitätöintiä. Esim. BET24:n säännöissä sanotaan seuraavaa: BET24 will, at all times, have the right of rejecting a bet. Both all together - or single games in the bet. Ymmärränköhän oikein mitä tämä tarkoittaa; BET24:lla on oikeus koska tahansa hylätä veto ja ilmeisesti sitten perustella hylkäämisen parhaaksi katsomallaan tavalla tai olla perustelematta. Mainittakoon tässä, että edellinen esimerkki ei ollut BET24:n veto.

Mitä sitten pitäisi tehdä, jos löytää kertoimen, joka vaikuttaa pelattavalta? Pitäisi tietysti vertailla muiden bookkereiden antamiin, jotta selviäisi, onko kysymyksessä selvästi virheellinen kerroinasettelu. Tällaisessa tilanteessahan ei ole muuta kuin hävittävää. Entä sitten live-vedossa? Muilla bookkereilla ei ole vastaavaa kohdetta ja vaikka olisikin, niin vertailua olisi todennäköisesti mahdotonta ehtiä suorittamaan. Pitäisi siis nopeasti pystyä arvioimaan, onko kerroin "liian hyvä ollakseen totta".

Tulen pelaamaan enenevässä määrin vetopörsseihin, siellähän tällaisia ongelmia ei juurikaan ole tai ei ole itselleni ainakaan osunut kohdalle. Jotenkin tuntuu, että vanhat ja kunnioitetut bookkerit sahaavat tällaisella toiminnalla omaa oksaansa - tai toisaalta, tarkemmin ajatellen, eihän heidän intresseissään olekaan pitää kiinni voitollisista pelaajista..

Sanottakoon kuitenkin lopuksi, että itsellä huonoja kokemuksia vain kahdesta bookkerista, muista pelkästään hyvää sanottavaa. En tässä yhteydessä mainitse näiden bookkereiden nimiä, koska haluaisin tällä kirjoituksella vain herättää keskustelua yleisesti bookkereiden, kertoimien ja vedonlyöjien vuoristoratamaisesta, ailahtelevasta mutta rakkaasta symbioosista


:lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zoni80
Jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: 29.06.2005, 18:40
Pisteitä: 10
Paikkakunta: Suomi

Re: Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja zoni80 »

chang kirjoitti:Eräässä jalkapallo-ottelussa oli tilanne 0-0. 20 min. ennen ottelun loppumista tulosvedossa tulos 1-0 altavastaajalle kerroin hyppäsi yhtäkkiä kymmenestä sataan. Heitin pikkupanoksen kokeilumielessä ja sinnehän se jäi bookkerille, lopputulos oli se 0-0.
Täytyy kysyä että oliko kysymyksessä Ladbrokes? Itse olen törmännyt 2 kertaa Ladbrokesin livevedossa samoihin aikoihin n. 20min ennen ottelun loppua kohteessa "kumpi tekee seuraavan maalin" altavastaajalle annettavan kertoimeksi 101, kun sen ei missään nimessä pitäisi olla siinä vaiheessa edes yli 8. Kyseisissä tapauksissa altavastaaja on ollut niin hukassa ettei ole saanut enää pitkään aikaan kunnon hyökkäyksiä ja sitten sen kerroin on noussut hetkessä tuonne 101:een. Vaatii kertoimenlaskijalta aika kovaa kanttia ja itseluottamusta asettaa noin järjettömän isoja kertoimia (virhettä siinä tuskin on tapahtunut). Tällaiset kertoimet kannattaa tietysti hyödyntää, mutta eri asia sitten on, maksetaanko niiden toteutuessa voitot.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Eräs bookkerikin päätti yhden vedon "sulkea" vaikka syytä ei ollut. Kyseessä oli H2H veto jossa molemmat kilpailijat olivat mukana kilpailemassa ja voittajakin selvisi. Tästä on jo pari kuukautta aikaa... tietysti oma valintani meni oikein ja pommitin kyseistä bookkeria suht. paljon asian tiimoilta. Lopulta totesivat minun olevan oikeassa ja maksoivat rahat kiltisti...

edelleenkin tuo ottelu on historiassa suljettu tai ratkaisematon miten vain haluaakin sanoa... :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Re: Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja chang »

zoni80 kirjoitti:
chang kirjoitti:Eräässä jalkapallo-ottelussa oli tilanne 0-0. 20 min. ennen ottelun loppumista tulosvedossa tulos 1-0 altavastaajalle kerroin hyppäsi yhtäkkiä kymmenestä sataan. Heitin pikkupanoksen kokeilumielessä ja sinnehän se jäi bookkerille, lopputulos oli se 0-0.
Täytyy kysyä että oliko kysymyksessä Ladbrokes? Itse olen törmännyt 2 kertaa Ladbrokesin livevedossa samoihin aikoihin n. 20min ennen ottelun loppua kohteessa "kumpi tekee seuraavan maalin" altavastaajalle annettavan kertoimeksi 101, kun sen ei missään nimessä pitäisi olla siinä vaiheessa edes yli 8.
Kyllä, Ladbrokes oli kysymyksessä ja juuri kuvailemasi tilanne. Olisi kiva kuulla, jos joku on lyönyt muutaman saturaisen tuollaiseen tai vastaavaan kohteeseen ja voittanut - onko Laddy maksanut kiltisti. Jos bookkeri haluaa tällaisella kertoimen pompauttamisella piristää pelivaihtoa ja ottaa riskin - kyseessähän on hurja ylikerroin - niin sehän on vaan positiivista. Kyllähän tollasia kertoimia kannattaa pommittaa, jos tietäisi varmasti, että eivät vetoa johonkin muotovirheeseen jos sattuisikin osumaan kohdalle.

Toivoisin bookkereilta selvempiä sääntöjä vetojen peruuttamisen suhteen. Ei ole mielestäni oikeudenmukaista, että pelaaja joutuu koko ajan pohtimaan, onko kerroin hyvä vai liian hyvä. Vedonlyöjän oikeusturva on aika heikoissa kantimissa, jos bookkerilla on tosiaan oikeus hylätä veto ilman kunnon perusteita. Säännöissä pitäisi olla listattuna ne tilanteet, joissa bookkerilla on oikeus perua veto. Esim. jos kertoimet ovat menneet väärinpäin, niin ymmärrän että veto perutaan.

Täällähän on palstalla BET24:n edustaja. Hänhän voisi selvittää missä tapauksissa bookkerilla on oikeus perua veto. Ja mitä esim. tämä lause säännöissä tarkoittaa käytännössä: BET24 will, at all times, have the right of rejecting a bet. Ja olisi mielenkiintoista kuulla esimerkkejä, millaisissa tapauksissa veto on hylätty. Ja jos bookkeri on tehnyt kerroinasettelussa virheen, niin maksetaanko myös aina siinä tapauksessa, että pelaaja häviää vedon, panos takaisin. Tämänhän pitäisi tietysti olla itsestäänselvyys, mutta näin ei valitettavasti aina tunnu olevan. Sekin, että vedonlyöjä saa oikeutta vasta sinnikkään pommittamisen jälkeen, osoittaa että säännöt ovat liian tulkinnanvaraisia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zoni80
Jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: 29.06.2005, 18:40
Pisteitä: 10
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja zoni80 »

Olen törmännyt Ladbrokesin livevedossa myös kertoimeen 1.00!!! 1x2-kohteessa oli suosikin (muistaakseni ManU) kerroin 1.00, kun johti ottelun loppupuoliskolla peliä selvästi (2 tai 3 maalilla) ja altavastaaja oli tässäkin tapauksessa ihan hukassa. Kertoimesta 1.00:han bookerille ei tule mitään riskiä ja kaikki pelaajien siihen (erehdyksessä!!!) panostamat vedot palautetaan vedon osuessa panoksen suuruisina takaisin. Mutta entä jos suosikki sattuukin sössimään tilanteen (ja ei voitakaan ottelua), löytyykö tarpeeksi "erehdysvetoja" kattamaan maksamaan voittorahat tasapeliin tai alatavastaajan voittoon. Kertoimethan pitää olla tasapainossa, että bookeri saa aina lähelle palautusprosenttia voittoa kokonaisvaihdosta. Kyllä kertoimen pitää olla aina vähintään 1.01, että sitä on järkeä pelata.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BET24
Jäsen
Viestit: 276
Liittynyt: 06.09.2005, 13:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Malta
Viesti:

Re: Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja BET24 »

chang kirjoitti: Toivoisin bookkereilta selvempiä sääntöjä vetojen peruuttamisen suhteen. Ei ole mielestäni oikeudenmukaista, että pelaaja joutuu koko ajan pohtimaan, onko kerroin hyvä vai liian hyvä. Vedonlyöjän oikeusturva on aika heikoissa kantimissa, jos bookkerilla on tosiaan oikeus hylätä veto ilman kunnon perusteita. Säännöissä pitäisi olla listattuna ne tilanteet, joissa bookkerilla on oikeus perua veto. Esim. jos kertoimet ovat menneet väärinpäin, niin ymmärrän että veto perutaan.

Täällähän on palstalla BET24:n edustaja. Hänhän voisi selvittää missä tapauksissa bookkerilla on oikeus perua veto. Ja mitä esim. tämä lause säännöissä tarkoittaa käytännössä: BET24 will, at all times, have the right of rejecting a bet. Ja olisi mielenkiintoista kuulla esimerkkejä, millaisissa tapauksissa veto on hylätty. Ja jos bookkeri on tehnyt kerroinasettelussa virheen, niin maksetaanko myös aina siinä tapauksessa, että pelaaja häviää vedon, panos takaisin. Tämänhän pitäisi tietysti olla itsestäänselvyys, mutta näin ei valitettavasti aina tunnu olevan. Sekin, että vedonlyöjä saa oikeutta vasta sinnikkään pommittamisen jälkeen, osoittaa että säännöt ovat liian tulkinnanvaraisia.
Tuolla lauseella on haluttu sulkea pois se, että ainakin meidän tapauksessa täytyisi listata jokainen mahdollinen tapaus maailmassa jolloin meillä olisi mahdollisuus perua vetoa - ja vaikka näin tehtäisiin, niin aina tulisi uusia tilanteita. Siitä johtuen noin yleismalkainen lause, joka ei todellakaan käytännössä tarkoita sitä, että hyvän kertoimen perumista tulisi pelätä.

Moni vedonlyöjä varmistaa tämän esim. soittamalla meille ensin tai sitten veikkamalla kohdetta kylmästi ja sen jälkeen selvittämällä (jotta kerroin ei pääse tippumaan). Tapauksien, jolloin kohde perutaan, täytyy olla kuitenkin varsin selviä, jotta lähdemme niin tekemään. Annan muutaman esimerkin moisista tapauksista.

1. Ottelun kuvitteellinen linja markkinoilla on luokkaa 1.60-3.50-5.00 ja jostain syystä virheellisesti avaamme kohteen kertoimilla 5.00-3.50-1.60. Kyllä perumme aivan varmasti kohteen koska moiseen kohteeseen tulisi rahaa jo pelkästään varman rahan metsästäjien takia niin paljon, että ns. selvissä tilanteissa bookkeri ei moista riskiä halua luonnollisestikaan ottaa.

2. Näppäilyvirhe. Muistan kerran viime vuonna käyneen tapauksen, että over/under -kohteessa oli mennyt pilkku väärään kohtaan. Kertoimien piti olla 1.85-1.85 mutta kertoimet jotka ilmestyivätkin pelattavaksi, olivat 1.85-18.5. Jokainen vähänkin vedonlyöntiä ymmärtävä tajuaa, että bookkeri ei koskaan tarjoa kohdetta, jonka palautus on yli 100%.

3. Huijaus ja tuplatilit. Jos ottelussa tapahtuu selvä huijaus ja se todetaan jo pelin aikana tai välittömästi sen jälkeen. En muista omana aikanani näin käyneen, mutta periaatteessa tämäkin on mahdollista. Esim. viime kesän Haka-Allianssi -ottelusta maksoimme kiltisti kaikki voitot eikä tuloksia lähdetä toimestamme jälkikäteen muuttamaan. Sen sijaan jos huomaamme, että asiakas on avannut nimiinsä useamman tilin tai samasta taloudesta löytyy useampi tili jotka ovat lyöneet vetoa samasta kohteesta (joko ristiin tai tällä tavalla panostamalle enemmän yhteen merkkiin kuin muuten olisi mahdollista), hylkäyksen (ja myös pelitilin sulkemisen) vaara on olemassa.

4. Kohde jo alkanut (tai jopa loppunut). Jos meillä on väärä alkamisaika kohteessa niin luonnollisesti on kaikkien oikeusturvan mukaista perua ottelun alun jälkeen tehdyt vedot. Live-vedonlyönti on asia erikseen ja sen henkeen kuuluu veikata ottelua senhetkisillä kertoimilla.

5. Loppuun annan vielä yhden esimerkin siitä, että Bet24:lla virheen todellakin tarvitsee olla mielestämme iso jotta kohdetta lähdetään perumaan. Olympialaisten lätkässä pelattiin ottelu SWE-LAT, johon vierasjoukkue sai markkinoilla yleisesti tasoituksen +2. Meillä kohteeseen erehdyttiin laittamaan tasoitukseksi +3 kertoimien ollessa kuitenkin +2:n mukaiset. Ottelu luonnollisesti keräsi välittömästi paljon rahaa (toki turvasysteemit reagoivat siihen, mutta Olympialaisissa luonnollisesti ei pidetä pienimpiä limittejä). Mietimme jokusen tovin firmassa, onko virhe tarpeeksi iso ja antaa meille oikeuden perua kohde. Koska eriäviä mielipiteitä löytyi, päätimme pitää pelatut pelit voimassa ja kärsiä mahdollisen tappion rahoissamme. No, ottelu päättyi kannaltamme hyvin SWE:n selvään voittoon, mutta tapaus olkoon silti esimerkki siitä, että aivan pienistä kohdetta ei perumaan lähdetä.

Vaikka moista ottelua pelaisikin, jossa aavistaisi kertoimien olevan pielessä niin rahansa saa aina takaisin. Rahojen palautus on bookkerille helppoa, sillä suurin osa ihmisistä tietää jos kyseessä todella on virheellinen kerroin eikä vaivaudu siihen edes panostamaan. Kuitenkin ne, jotka rahojansa kohteeseen laittavat, voivat olla huolettomin mielin sillä rahat tulevat varmasti pelitilille takaisin.

Toivottavasti tästä eepoksesta oli apua tuota sääntökohtaa miettineille! 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zoni80
Jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: 29.06.2005, 18:40
Pisteitä: 10
Paikkakunta: Suomi

Re: Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja zoni80 »

BET24 kirjoitti: Jokainen vähänkin vedonlyöntiä ymmärtävä tajuaa, että bookkeri ei koskaan tarjoa kohdetta, jonka palautus on yli 100%.
Tarkistinkin että siinä Ladbrokesin tapauksessa, jossa tarjottiin huimaa 101 kerrointa altavastaajan seuraavasta maalista, kertoimien palautusprosentti oli varmaan lähellä 100% (tarkkoja kertoimia en voi mitenkään muistaa). Eli kyllä bookkeri tiesi mitä teki.

Niin minäkin livevedon kertoimienlaskijana toimisin, että epätodennäköisten tuloksien kertoimet nostetaan tavallista korkeammalle tasolle ja todennäköisten tuloksien kertoimet lasketaan tavallista alemmalle tasolle (kuitenkin palautusprosentin on oltava alle 100% ja kertoimien on mentävä myös tasaisesti kaupaksi). Näin bookkerille tulee mahdollisuus ottaa kohteesta enemmän voittoa kuin mitä tasaisella palautusprosentilla tulisi, mikäli se todennäköinen tulos toteutuu. Mikäli taas toteutuukin se "yllätys", niin siinä tapauksessa bookkeri saa voittoa todella vähän tai ei mitään (tai jopa hieman tappiota).

Tarkoitan tässä epätodennäköisillä tuloksilla pelin ilmeen perusteella pääteltäessä tuloksen toteutuvan epätodennäköisemmin kuin miten pitkässä juoksussa toteutuisi. Ja vastavasti todennäköisiä tuloksia tarkoitan toteutuvan pelin ilmeen perusteella useammin kuin mitä pitkässä juoksussa toteutuisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


wizardd
Jäsen
Viestit: 436
Liittynyt: 15.09.2005, 13:53
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja wizardd »

zoni80 kirjoitti:Olen törmännyt Ladbrokesin livevedossa myös kertoimeen 1.00!!! 1x2-kohteessa oli suosikin (muistaakseni ManU) kerroin 1.00, kun johti ottelun loppupuoliskolla peliä selvästi (2 tai 3 maalilla) ja altavastaaja oli tässäkin tapauksessa ihan hukassa. Kertoimesta 1.00:han bookerille ei tule mitään riskiä ja kaikki pelaajien siihen (erehdyksessä!!!) panostamat vedot palautetaan vedon osuessa panoksen suuruisina takaisin. Mutta entä jos suosikki sattuukin sössimään tilanteen (ja ei voitakaan ottelua), löytyykö tarpeeksi "erehdysvetoja" kattamaan maksamaan voittorahat tasapeliin tai alatavastaajan voittoon. Kertoimethan pitää olla tasapainossa, että bookeri saa aina lähelle palautusprosenttia voittoa kokonaisvaihdosta. Kyllä kertoimen pitää olla aina vähintään 1.01, että sitä on järkeä pelata.
Juu Ladbrokes pistää käytännössä lähes aina 1x2 kertoimeksi 1.00 ennen loppua jos peli on ns. selvä. Tosin usein ne myös sulkee sen kun peli ns. ratkeaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


palapaisti
Jäsen
Viestit: 87
Liittynyt: 28.11.2005, 03:48
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja palapaisti »

Tuollaisissa tapauksissa kerroin tuskin on tasan 1.00 vaan esimerkiksi 1.004. Kannattaa tarkistaa todellinen kerroin valitsemalla 'View odds as fractions', jolloin näkee tarkan kertoimen (esim 1.004 = 1/250). Tokihan alle 1.01 kerroin voi olla ylikerroin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja chang »

Kiitos kattavasta ja selkeästä eepoksesta BET24:n edustajalle. Bookkerin edustaja täällä vastaamassa pelaajien kiperiinkin kysymyksiin - tämä on omiaan luomaan reilun pelin henkeä. Hänen listaamissaan tapauksissa on hyväksyttävää että veto on peruttu.

Hieman levollisemmin mielin uskaltaa lyödä vetoa hyvältä tuntuvien kertoimien puolesta, vaikka bookkerit näköjään ovatkin kutistaneet oman vastuunsa minimiin ehdoissaan. Toisaalta, kyllähän bookkereitten on pakko pitää kiinni kunniastaan tänä nettiaikakautena, kun kaikki kohtuuttomuudet leviävät kulovalkean lailla. Hyvä, että selvisi myös tämä Ladbrokesin tapaus - reilu ja rehti kertoimen korotus.

Kyllähän sen on tajunnut muutamissa kohteissa, että kertoimet ovat olleet selvästi pielessä, enkä ole näihin koskenut. (paitsi kokeilumielessä) Sellaisia rajatapauksia onkin sitten useampia - ilmeisesti bookkerit kuitenkin yleensä reilusti maksavat voitot tällaisissa tapauksissa. Pari kertaa on myös kerroin jäänyt roikkumaan muutamiksi sekunneiksi, kun vastapuoli tehnyt maalin. En ole näitäkään pelannut, vaikka nämäkin ovat ilmeisesti menneet läpi joidenkin pelaajien osalta.

Pahoittelut siiitä, että en ole vielä antanut vihjeitä tänne ylikerroin-foorumille. Live-vedoissahan on tietysti mahdottomuuskin ehtiä vihjaamaan, kun kertoimet elävät jatkuvasti. Toivottavasti jotain löytyis, mitä kehtais tänne postittaa. No olkoon se vihjeenä, että kannattaa seurata Ladbrokesin livessä tulosvedon kertoimia, ja kun altavastaajan kerroin hyppää esim. kymmenestä sataan, niin siihen panos - sadalla egulla saa jo vaikka aika raikkaan kesämopon :D

Nyt perjantaipullon kimppuun - jos se vaikka lieventäis tätä kyynisyyt :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zoni80
Jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: 29.06.2005, 18:40
Pisteitä: 10
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja zoni80 »

wizardd kirjoitti: Juu Ladbrokes pistää käytännössä lähes aina 1x2 kertoimeksi 1.00 ennen loppua jos peli on ns. selvä. Tosin usein ne myös sulkee sen kun peli ns. ratkeaa.
Ei tuossa ole mitään ihmeellistä että pelissä ottelun sen hetkisen tuloksen kerroin saavuttaa arvon 1.00 sitä nopeammin mitä selvempi peli on. Esim selkeälle ennakkosuosikille jalkapallossa ei juuri 1.01 suurempaa kerrointa anneta 2 maalin johdossa vaikka pelattaisiin vielä ensimmäistä puoliaikaa. Luultavasti 3 maalin johto jo aiheuttaisi kertoimen menevän jo liian pieneksi että silloin kohde on suljettava (ainakin väliaikaisesti).

palapaisti kirjoitti:Tuollaisissa tapauksissa kerroin tuskin on tasan 1.00 vaan esimerkiksi 1.004. Kannattaa tarkistaa todellinen kerroin valitsemalla 'View odds as fractions', jolloin näkee tarkan kertoimen (esim 1.004 = 1/250). Tokihan alle 1.01 kerroin voi olla ylikerroin.
Ai on siellä kolmaskin desimaali kertoimissa. Asia selvä.

chang kirjoitti: Live-vedoissahan on tietysti mahdottomuuskin ehtiä vihjaamaan, kun kertoimet elävät jatkuvasti.
Minä voisin kertoa sellaisen vihjeen että livevedossa voi hyödyntää kertoimien muutoksia niin että "kiinnittää" kertoimen jonka arvo tippuu ottelun loppua kohden. Esim. "seuraavan maalin tekevä joukkue" kohteessa tämä kiinnitys tehdään "ei enää maaleja" kertoimeen, kun ottelussa tulee suvantovaihe ja kerroin ei ole tippunut (vielä!) liian alas mitä se tavallisesti on sillä hetkellä pelikellon mukaan. Tämä toimii parhaiten ottelun viimeisillä 25min-10min maalittoman kertoimen ollessa 2,50-1,50. Kun on kiinnittänyt kertoimen, markkinalla tarjotaan siihen myöhemmin pienempää ja pienempää kerrointa ja vastaavasti niihin kohteen muihin tulosvaihtoehtoihin isompaa kerrointa. Aikanaan näistä kertoimista saa yli 100% palautuksella varmaa voittoa jo ennen kuin ottelu on edes päättynyt. En ala nyt selittämään sitä kaavaa tarkasti, mutta jokainen varmaan ymmärtää, että kohteen jostain tuloksesta saatavia nettovoittoja voi pelata kohteen muihin tuloksiin ja jos vedon toteutuvan tuloksen nettovoitot riittävät kattamaan toteutumattomien tulosvaihtoehtojen panoksien summan, jäädään voitolle.

Unibet:llahan on tällainen toiminto kuin Cash In, jolla vedosta saatava voitto voidaan varmistaa jo ennen kuin tapahtuma on selvillä. Siinäkin sijoitetaan tavallaan panoksia niihin muihin tulosvaihtoehtoihin (joiden kertoimet ovat kasvaneet huomattavasti verrattuna siihen hetkeen kun veto on tehty), jolloin vedosta saatava maksimivoitto pienenee mutta voitto on varma.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut zoni80, 03.07.2006, 10:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Perussuomalainen. Entinen kokkari.

Minikommentit


akuankka
Jäsen
Viestit: 426
Liittynyt: 06.11.2003, 15:32
Pisteitä: 0
Paikkakunta: ankkalinna

Re: Voiko bookkereihin luottaa

Viesti Kirjoittaja akuankka »

zoni80 kirjoitti:
chang kirjoitti:Eräässä jalkapallo-ottelussa oli tilanne 0-0. 20 min. ennen ottelun loppumista tulosvedossa tulos 1-0 altavastaajalle kerroin hyppäsi yhtäkkiä kymmenestä sataan. Heitin pikkupanoksen kokeilumielessä ja sinnehän se jäi bookkerille, lopputulos oli se 0-0.
Täytyy kysyä että oliko kysymyksessä Ladbrokes? Itse olen törmännyt 2 kertaa Ladbrokesin livevedossa samoihin aikoihin n. 20min ennen ottelun loppua kohteessa "kumpi tekee seuraavan maalin" altavastaajalle annettavan kertoimeksi 101, kun sen ei missään nimessä pitäisi olla siinä vaiheessa edes yli 8. Kyseisissä tapauksissa altavastaaja on ollut niin hukassa ettei ole saanut enää pitkään aikaan kunnon hyökkäyksiä ja sitten sen kerroin on noussut hetkessä tuonne 101:een. Vaatii kertoimenlaskijalta aika kovaa kanttia ja itseluottamusta asettaa noin järjettömän isoja kertoimia (virhettä siinä tuskin on tapahtunut). Tällaiset kertoimet kannattaa tietysti hyödyntää, mutta eri asia sitten on, maksetaanko niiden toteutuessa voitot.
Vähän vastaavanlainen pomppu tapahtui tänään Manu-Sunderland -matsissa. Kyseessä tällä kertaa tulosveto. Kun ottelua ehkä tollaiset reilu parikyt minsaa jäljellä nousi Sunderlandin 1-0 -voiton ja 1-1 -tuloksen kertoimet 100:n kieppeille, eivät edes suoraan vaan parin pompun kautta. Tsekkasin, että Fairilla käytiin samaan aikaan kauppaa reilusti puolet pienemmillä kertoimilla. Hetken päästä tipahtivat taas normaalille tasolle n. 20-30. Mikäköhän tässä lienee tarkoitus? :roll:

Sinäänsä hauska tähän liittymätön pointti, että Ladin tulosvedoissa on monasti pienemmät kertoimet kuin 1x2-puolella. Esim. 0-0-kerroin voi helposti olla pienempi kuin X!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonvälittäjät & Rahaliikenne”