Tänään on 18.11.2018, 09:02.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
BosseE
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 04.02.2004, 15:00
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja BosseE »

Hello, aloittelija tässä. Kokeilin haulla mutta en löytänyt vastausta.

Eli miten excelissä saa haettua esim viimeiset viisi tapahtumaa? Kyseessä ihan simppeli työkirja missä liigan tulokset ja siten että A- ja B-sarakkeissa joukkueet ja C- ja D-sarakkeisssa otteluiden tulokset. Eli vähän kuntopuntarin tapaista hakusessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

BosseE kirjoitti:Hello, aloittelija tässä. Kokeilin haulla mutta en löytänyt vastausta.

Eli miten excelissä saa haettua esim viimeiset viisi tapahtumaa? Kyseessä ihan simppeli työkirja missä liigan tulokset ja siten että A- ja B-sarakkeissa joukkueet ja C- ja D-sarakkeisssa otteluiden tulokset. Eli vähän kuntopuntarin tapaista hakusessa.
Haluatko siis esim. ManU:n 5 viimeistä kotiottelua vai mahdollisesti ManU:n 5 viimeistä ottelua?
Haluatko tuon datan 5 rivin luettelona, pisteinä, voitot - tasurit - häviöt -tilastona, yhteenlaskettuina maalilukuina, vai jossakin muussa muodossa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BosseE
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 04.02.2004, 15:00
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja BosseE »

S.Mäenala kirjoitti: Haluatko siis esim. ManU:n 5 viimeistä kotiottelua vai mahdollisesti ManU:n 5 viimeistä ottelua?
Haluatko tuon datan 5 rivin luettelona, pisteinä, voitot - tasurit - häviöt -tilastona, yhteenlaskettuina maalilukuina, vai jossakin muussa muodossa?
Jos vaan mahdollista sekä 5 viimeistä kotiottelua että 5 viimeistä ottelua. Mutta jos se menee liian monimutkaiseksi niin tuo 5 viimeistä ottelua. Ja ajattelin lähinnä datan 5 rivin luettelona.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

BosseE kirjoitti:Jos vaan mahdollista sekä 5 viimeistä kotiottelua että 5 viimeistä ottelua. Mutta jos se menee liian monimutkaiseksi niin tuo 5 viimeistä ottelua. Ja ajattelin lähinnä datan 5 rivin luettelona.
Tämmöisen naputtelin tässä tennistä katsellessa, toivottavasti ei tullut kovin paljon virheitä...

Kuva

Laitoin tuon Sinulle tiedostona, jottei tarvitse kaavoja erikseen selitellä.

Kuvassa "resultin" jäljessä olevat kaksi nollilla alkavaa numerosaraketta (F ja G) ovat apusarakkeita ja voi tarvittaessa piilottaa/siirtää syrjemmälle häiritsemästä.

Ottelulistaus on tämän kauden premieristä ja järjestetty vanhimmasta uusimpaan. Jos Sinun datasi on päinvastaisessa järjestyksessä, kaavoihin pitää tehdä marginaalisia muutoksia.

Tiedosto löytyy tästä:
http://www.mediafire.com/download/lni0d ... /Last5.rar

Se on pakattu ilman salausta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BosseE
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 04.02.2004, 15:00
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja BosseE »

Suuret kiitokset sinulle tuosta ja nähdystä vaivasta, just tuollaista hain.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Tuosta Last5 taulukosta tuli useampia kehittelypyyntöjä ja päädyin laittamaan siitä kattavamman version:

Kuva

Jokainen näistä 6 eri osasta käyttää omaa apusarakettaan, jotka ovat sarakkeet F - K. Ne on kuvassa piilotettu.
Sarakkeita on kopioitu 500 ottelun tarpeisiin, mutta jos ottelumäärä on suurempi, kaavoja on muistettava kopioida tarvetta vastaavasti.

Tiedosto on ladattavissa täältä:

http://www.mediafire.com/download/svxij ... st5dev.rar

No pw.

Taulukoista on helppo deletoida pois ne osat, joita ei tarvita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.11.2013 21:57 <R-bet> Näissä sinun avuilla tekisin vartissa excelit joita olen

13.11.2013 21:57 <R-bet> työstänyt viikkoja ;D Hienoa että jaksat auttaa. Peukkua

13.11.2013 22:06 <HasHasHas> Jooh, oli pakko kiduttaa itteään ja ladata ja tutkia kaavoja

13.11.2013 22:07 <HasHasHas> sai tuntemaan ittensä suht hölmöks ku vertaa omaan

13.11.2013 22:07 <HasHasHas> kuntopuntariin ja sen purkkakoodiin. :)

13.11.2013 22:08 <HasHasHas> Vaikkei ko. versiolla siis käyttöä, kiitän isosti ideoista!

13.11.2013 22:35 <S.Mäenala> lämmittää mieltä, hyvä jos näistä on apua...

13.11.2013 22:40 <lammpa-1 v2.0> SM on kurko näissä hommissa

13.11.2013 22:58 <S.Mäenala> Mutta hänellä ei ole yhtä hienoa taloa lammpa... vain joku..

13.11.2013 22:58 <S.Mäenala> .. säälittävä kaupunkiläävä...

13.11.2013 23:14 <R-bet> SM:lle voisin jopa tarjota kahvipullat jos joskus eksyt

13.11.2013 23:14 <R-bet> ihailemaan kun osun tennispalloon Taivallahdessa ;)

13.11.2013 23:18 <S.Mäenala> huh, joutuis kävelemään himasta yli 100m ...


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Seuraava kehityspyyntö samasta Last5 -sovelluksesta:

Tämä versio hakee aiempien toimintojen lisäksi myös kohdejoukkueiden edellisten kohtaamisten tulokset tietokannasta.

Kuva

Minulla on esimerkissä vain kaudet 2009-10 - nykyinen, mutta kaavat on kirjoitettu niin että kausia voi olla enemmänkin. Sovellus olettaa aiempien kausien tietojen olevan välilehdellä 'previous'. Myös siellä kaavoja on muistettava kopioida tarpeen mukaan.

Joissakin liigoissa, esim. omassa Veikkausliigassamme (tai jääkiekossa) joukkueilla saattaa olla useampiakin kohtaamisia yhden kauden aikana ja myös tämä on huomioitu kaavoja kirjoitettaessa.

Sovellus on ladattavissa tästä linkistä:
http://www.mediafire.com/download/rew5w ... t5dev2.rar

No pass.

Muita kehitysideoita?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)

Minikommentit

19.11.2013 20:40 <R-bet> Mahdollisuus valita nko se last 5 vaiko last 1-20 (tai 100)

19.11.2013 20:44 <S.Mäenala> Tarkoitatko vain keskinäisiä vai kaikkien osien osalta?

19.11.2013 20:50 <R-bet> Myös home, away ja all. Tilan takia ratkaisun tosin oltava

19.11.2013 20:50 <R-bet> erilainen ja jos hankala niin antaa olla :)

19.11.2013 20:51 <R-bet> Loistavaa valmispakettia teet kyllä. Hattua nostelen taas

19.11.2013 20:58 <S.Mäenala> Tosiaan, layout'in suunnittelu pelkillä excel-kaavoilla...

19.11.2013 20:59 <S.Mäenala> tulisi melko hankalaksi, katsotaan loppuviikosta voisiko...

19.11.2013 20:59 <S.Mäenala> tuon toteuttaa joissain rajoissa...


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Ja vielä R-bet -versio edellisestä.
Tästä on nyt väännetty iso läjä erilaisia versioita eri käyttäjille ja tämä jääköön viimeiseksi tästä sovelluksesta.

Tässä versiossa ottelumäärä voidaan valita väliltä 1 - 10.
Sovellus laskee myös aiempien kohtaamisten tilaston w-d-l (gf-ga).

Link:
http://www.mediafire.com/download/bgt3b ... 5-rbet.rar

Vaikka nopeasorminen olenkin, ei tietysti ole tarkoitus että minä väsään jokaiselle oman version sovelluksista, vaan kirjoitan näitä lähinnä antamaan kaavamalleja ja ideoita omien sovellusten tekijöille.
Yritän kuitenkin auttaa niitä kysyjiä, jotka ovat vielä excel-opintojensa alkutaipaleella. Silloin joidenkin asioiden tekeminen ei omin voimin aina onnistu.
Hyvää viikonloppua itsekullekin!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.11.2013 01:04 <R-bet> Ihmiset laiskistuu jos aina syötetään kaikki valmiina.

23.11.2013 01:05 <R-bet> Iso kiitos ja hyvää viikonloppua :)


montuttaja
Jäsen
Viestit: 122
Liittynyt: 24.09.2013, 01:43

Tuotto: -50.02 yks.

Palautus%: 94.25%

Panosten ka: 2.84 yks.

Vetoja: 306

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja montuttaja »

Hei, olen tällainen suht. käsi Numbersin (OS X:n huonompi vastaava versio Excelistä) kanssa. Yleensä pelaan singlejä ja tämän osalta ei ole mitään kysyttävää, mutta välillä roiskin menemään isompiakin rekkoja, jotka sitten aiheuttavat päänvaivaa seurannan kannalta. Rivimääriä jos on esim. 30, niin niitä rivejä on aika ärsyttävä naputella käsin koneelle.

Onko teillä vinkkejä näppärään keinoon järjestelmien seurantaa varten? Jos esim. laitan kuudesta kohteesta tuplat ja triplat, sanotaanko esim 1,5u ja 1,0u panoksin, niin mikä mielestänne olisi paras keino laittaa nämä järjestelmät kertoimineen yms. informaatioineen ylös taulukkolaskentaohjelmaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

Amatööri kyselee taas tyhmiä.

Onnistuuko Excelissä seuraava homma vai ei, ja jos niin onko täysin turha ja tyhmä idea, joka vaan hidastaa koko ohjelmaa turhaan. Eli jotain seuraavaa pohdintaa:

Taulukko jossa ekassa välilehdessä NHL otteluohjelma (ohjelma välilehden nimi), kotijoukkue solussa D, vieras solussa E. Seuraavissa välilehdissä joukkue kerrallaan aina jokainen omassa, nimetty joukkueen mukaan esim. Boston.
Nyt jos Boston esiintyy vaikka ohjelmassa solussa D6, niin kuinka poimia Boston välilehdestä vaikka solusta h7 oleva tieto niin, että aina kun Boston esiintyy kotijoukkueena tulisi aina samalle riville tuosta solusta tieto, vaikka tässä tapauksessa soluun J6. Sama toki kun joukkue esiintyy vieraissa niin osaisi hakea välilehdestä, mutta vaikka solusta g7, kun kysessä vieraspeli.

Tällä hetkellä naputtelen tuon lähinnä käsin tyyliin: solussa j6 kaava =boston!h7, mutta on aika hidasta hommaa. En tiedä tajusiko kukaan mitä hain, mutta jos tuota saisi jotnekin nopeutettua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

tophias kirjoitti:Amatööri kyselee taas tyhmiä.

Onnistuuko Excelissä seuraava homma vai ei, ja jos niin onko täysin turha ja tyhmä idea, joka vaan hidastaa koko ohjelmaa turhaan. Eli jotain seuraavaa pohdintaa:

Taulukko jossa ekassa välilehdessä NHL otteluohjelma (ohjelma välilehden nimi), kotijoukkue solussa D, vieras solussa E. Seuraavissa välilehdissä joukkue kerrallaan aina jokainen omassa, nimetty joukkueen mukaan esim. Boston.
Nyt jos Boston esiintyy vaikka ohjelmassa solussa D6, niin kuinka poimia Boston välilehdestä vaikka solusta h7 oleva tieto niin, että aina kun Boston esiintyy kotijoukkueena tulisi aina samalle riville tuosta solusta tieto, vaikka tässä tapauksessa soluun J6. Sama toki kun joukkue esiintyy vieraissa niin osaisi hakea välilehdestä, mutta vaikka solusta g7, kun kysessä vieraspeli.

Tällä hetkellä naputtelen tuon lähinnä käsin tyyliin: solussa j6 kaava =boston!h7, mutta on aika hidasta hommaa. En tiedä tajusiko kukaan mitä hain, mutta jos tuota saisi jotnekin nopeutettua.
Virallinen Excel-guru S.Mäenala ei ole paikalla, mutta tajusin mitä ajat takaa. Kirjoita J6 soluun kaava:
=EPÄSUORA("'"&D6&"'!H7")

... ENG-versiossa EPÄSUORA funtion nimi on INDIRECT, muuten sama setti. Jos sulla on otteluohjelma-välilehden solussa D6 arvo Boston ja työkirjasta löytyy välilehti nimeltään Boston, niin toi funktio palauttaa sen Boston-välilehden solun arvon H7. Tuota kaavaa vain sitten kopioit eteenpäin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tophias kirjoitti:Amatööri kyselee taas tyhmiä.
...
Eipä ollut Mäenala paikalla, mutta onneksi saatiin Neolta erinomainen vastaus! Hienoa että saadaan prootkin välillä liikkeelle.
Neo käyttää ratkaisussaan ohjelmoijille tyypillisiä merkkijonorakenteita.

Tässä erikoistapauksessa kun D- ja E-sarakkeissa olevat joukkuenimet ovat jo valmiiksi tekstiä, eli merkkijonoja, voidaan käyttää lyhempääkin notaatiota.
Kotijoukkueelle soluun J6 saadaan silloin kaava:
=INDIRECT(D6&"!H7")
ja vierasjoukkueelle esim. soluun K6 (olettaen että tieto haetaan solusta G7):
=INDIRECT(E6&"!G7")

Aikamoinen määrä välilehtiä tässä työkirjassa ja itse ehkä järjestäisin joukkuekohtaisen datan vähän toisin, mutta käyhän se näinkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.11.2013 11:32 <tophias> kiitos taas viisaille avusta, välilehtiä on joo paljon,

30.11.2013 11:33 <tophias> mitenkäs noita joukkuekohtaisia datoja kannattaisi sitten

30.11.2013 11:34 <tophias> järkkäillä, eli miten itse tekisit fiksummin?


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tophias kirjoitti:...välilehtiä on joo paljon,
mitenkäs noita joukkuekohtaisia datoja kannattaisi sitten
järkkäillä, eli miten itse tekisit fiksummin?
Fiksummin ja fiksummin... Sinänsä tuosta suuresta välilehtimäärästä ei ole suurta haittaa, vaikka overheadit vähän kasvavatkin.

Lähdin siitä ajatuksesta että Sinun työkirjasi eri välilehdillä oleva joukkuekohtainen data on määrämuotoisissa ja -kokoisissa taulukoissa. Silloin nämä taulukot on helppo sijoittaa kaikki allekkain yhdelle välilehdelle, tai miksei vaikka suoraan tuolle ohjelma -välilehdellekin. Dataan on silloin edelleenkin helppo viitata, mutta työkirjan käsittely kevenisi.

Kaikki tämä sanottuna ilman mitään tietoa Sinun työkirjasi muusta rakenteesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.11.2013 14:29 <tophias> asia kunnossa


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

Heitetääs nyt tässä toinenkin kysymys perään.

esimerkki ajatus:
a b c d e f g
1 Montréal Toronto 3 4 2 c c
2 Chicago Washington 6 4 1 a c

solu a:kotijoukkue
solu b:vierasjoukkue
solu c:kotijoukkueen maalit
solu d: vierasjoukkueen maalit
solu e: pelin lopputuloksen merkki, jos tarvii, itellä ei nyt ole
solu f:kotijoukkueen ranking
solu g: vierasjoukkueen ranking
jatkuu siis samalla idealla alaspäin tuo lista

Pystyykö millään keinolla(kaavalla) ottaa tuollaisesta listasta jotenkin talteen tilaston kuinka esim. a vs c pelit ovat päättyneet, oikea merkki siis, ei maalimäärää. Siis johonkin tiettyyn soluun/soluihin keräisi tiedot. Esim a-c tulokset solussa aa4 tyyliin 10-3-3 w,d,l, tai aa4:w, ab4:d ac4:l, jos onnistuu (todellakin vaan esimerkki soluja ja tyylejä, ei tarvitse olla noin, yritän vain selittää mitä haen takaa). Toki kaiken voi aina näpytellä käsin, mutta hidasta hommaa se aina on.

Harmittaa, että ei tuota Exceliä ole koskaan opetellut muutakuin noita peruskaavoja. Kuitenkin aika iso apu olisi jos osaisi laajemmin. Toki tässä oppii kun kyselee ja alkaa kenties hahmottamaan asioita paremmin.

Kiitos jo etukäteen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit


Roosted
Jäsen
Viestit: 104
Liittynyt: 20.11.2013, 19:10

Tuotto: +3.53 yks.

Palautus%: 100.25%

Panosten ka: 4.29 yks.

Vetoja: 335

Pisteitä: 39

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Roosted »

Olisiko kenelläkään vinkkiä miten saisi tuohon JussiQn tekemään poisson-laskuriin "korjattua" tasapeli prosentteja hieman korkeammaksi noin 5% verran arviolta?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Nhl panostus 1/10yks. Kelly/6

Minikommentit

30.11.2013 16:50 <Ekitheman> Laitetaan nyt tähän kun täällä ollaan: jos haluat aina 5%

30.11.2013 16:51 <Ekitheman> lisää tasurille niin laita siihen soluun lopuksi +0,05 tai

30.11.2013 16:51 <Ekitheman> +5, kummin se nyt sen laskee. Ja vähennä 2,5 % sekä 1 että 2

30.11.2013 16:52 <Ekitheman> Siinähän se, manuaalisestikaan ei mikään mahdoton työ.


Ekitheman
Jäsen
Viestit: 93
Liittynyt: 28.10.2012, 17:34

Tuotto: -7.03 yks.

Palautus%: 97.94%

Panosten ka: 2.89 yks.

Vetoja: 118

Pisteitä: 22

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Ekitheman »

Itse olen tuon ratkaissut käyttämällä kirjaimien sijasta numeroita (a-e=1-5), koska excel tunnetusti käsittelee numeroita hieman kirjaimia paremmin. Tämän jälkeen olen jollain sopivalla kaavalla antanut ottelulle "tunnusluvun", esim. 1v3= 1+3/10, jolloin siis 1v3(a vs c) =1,3. Tämän jälkeen vaan "laske.jos.joukko" funktiolla nuo H,D,A jakaumat sieltä alkaa ulos tulemaan. Ehkä tähän voi olla parempiakin keinoja, mutta tuo on ainakin yksinkertainen, eikä vaadi koodaamisen pitkää oppimäärää.

E: Pidetään tässä oletuksena nyt tuota Mon-Tor ottelua
1) Eli nyt ihan ensiksi korvaat kirjaimet numeroilla;
2) laitat niiden "ranking-numeroiden" viereiseen soluun kaavan =F1+G1/10 ->3,3
3) Ehkä hyvä myös korvata lopputulos kirjaimilla H,D,A, tai jos moneyline niin H ja A
4) Sitten mihin soluun nyt ikinä haluatkaan laskea esim. c vs c, eli 3 vs 3 kotivoitot: {=SUMMA(($E$1:$E$1536=$H16)*($F$1:$F$1536="H"))}, jossa siis NYT e-sarakkeessa olisi tuo tunnusluku 3,3 tms. ja F-sarakkeessa ottelun lopputulos. H16 solussa on nyt siis tuo luku 3,3, joka on korvike c vs c ottelulle. Huomaa, että kaava pitää "vahvistaa" ctrl-shift-enter yhdistelmällä. Tuo 1536 tietysti on sitten sulla se viimeinen rivi, mihin vielä ottelutulos tulee.

Ja tosiaan sarakkeet voi nyt sulla olla vähän eri, mutta toivottavasti tosta selviää se oleellinen.

PS. Eihän tossa näköjään mitään laske.jos.joukko funktioita ollutkaan :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.11.2013 15:50 <tophias> pystytkö antamaan ns. kaavat niin tajuaisin paremmin, kun ei

30.11.2013 15:50 <tophias> pää näytä toimivan flunssaisena sitäkään vähää mitä normisti

30.11.2013 18:50 <tophias> sainpas toimimaan, kun hetken säädin, kiitos


rigg3d
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 11.01.2008, 03:07

Tuotto: -100.25 yks.

Palautus%: 67.45%

Panosten ka: 7.33 yks.

Vetoja: 42

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja rigg3d »

Mitenköhän saisin toimimaan tämän funktion:

=IF(LINES!C4="Montréal";"Montreal";LINES!C4)+IF(LINES!c4="St. Louis";"St Louis";LINES!c4)

Eli ongelmana on, että tuo DGET ei tunnista tuota Montréalia vaan pitäisi muuttaa muotoon Montreal että saa tuolla DGETillä arvot toisesta taulukosta ja sama St. Louisin kanssa. Saan siis tuon ensimmäisen toimimaan, mutta pitäisi saada nuo molemmat ehdot tsekattua ja jos eivät täyty niin antaa suoraan solun arvon. Tuo lines-välilehti päivittää itsensä netistä joten siihen ei voi muokkauksia tehdä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

rigg3d kirjoitti:Mitenköhän saisin toimimaan tämän funktion:

=IF(LINES!C4="Montréal";"Montreal";LINES!C4)+IF(LINES!c4="St. Louis";"St Louis";LINES!c4)...
=IF(Lines!C4="Montréal";"Montreal";IF(Lines!C4="St. Louis";"St Louis";Lines!C4))

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tophias kirjoitti:Heitetääs nyt tässä toinenkin kysymys perään.

esimerkki ajatus:
a b c d e f g
1 Montréal Toronto 3 4 2 c c
2 Chicago Washington 6 4 1 a c

solu a:kotijoukkue
solu b:vierasjoukkue
solu c:kotijoukkueen maalit
solu d: vierasjoukkueen maalit
solu e: pelin lopputuloksen merkki, jos tarvii, itellä ei nyt ole
solu f:kotijoukkueen ranking
solu g: vierasjoukkueen ranking
jatkuu siis samalla idealla alaspäin tuo lista

Pystyykö millään keinolla(kaavalla) ottaa tuollaisesta listasta jotenkin talteen tilaston kuinka esim. a vs c pelit ovat päättyneet, oikea merkki siis, ei maalimäärää. Siis johonkin tiettyyn soluun/soluihin keräisi tiedot. Esim a-c tulokset solussa aa4 tyyliin 10-3-3 w,d,l, tai aa4:w, ab4:d ac4:l, jos onnistuu (todellakin vaan esimerkki soluja ja tyylejä, ei tarvitse olla noin, yritän vain selittää mitä haen takaa). Toki kaiken voi aina näpytellä käsin, mutta hidasta hommaa se aina on.

Harmittaa, että ei tuota Exceliä ole koskaan opetellut muutakuin noita peruskaavoja. Kuitenkin aika iso apu olisi jos osaisi laajemmin. Toki tässä oppii kun kyselee ja alkaa kenties hahmottamaan asioita paremmin.

Kiitos jo etukäteen
Jäänyt huomaamatta tämä...
Ekitheman olikin jo antanut yhden vastauksen.
Tässä on kuitenkin kyseessä niin perustapaus tietyt ehdot täyttävästä lukumäärälaskennasta että ehkä pieni lisäys on paikallaan, ihan opiskelumielessä.
Laskut voidaan tietysti tehdä vektorikaavoillakin kuten Ekin vastauksessa, mutta ne voidaan tehdä myös kevyemmin pelkillä peruskaavoilla.

Jos haluat vaikkapa a - c tulokset w-d-l -tyyliin esim. soluun AA4, niin kirjoita sinne yksinkertaisesti kaava:

=COUNTIFS(E:E;1;F:F;"a";G:G;"c")&"-"&COUNTIFS(E:E;0;F:F;"a";G:G;"c")&"-"&COUNTIFS(E:E;2;F:F;"a";G:G;"c")

Tässä on oletettu että tasapelit on merkitty nollilla sarakkeessa E.
Kaava tulostaa tuosta Sinun "taulukostasi" tulosrimpsun 1-0-0 soluun AA4.
Taulukko saa olla kuinka suuri tahansa.

Funktio COUNTIFS on suomeksi ilmeisesti LASKE.JOS.JOUKKO.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maig v2.0
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 01.12.2013, 17:19

Tuotto: +5.61 yks.

Palautus%: 112.41%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 51

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja maig v2.0 »

maig kirjoitti:Löytyykö apua kuinka työstää kellon ajasta numeroita?

Esim: kaverin jääaika on 15:08 m/ottelu muodossa. Tästä pitäisi jotenkin saada kerrottua 15.08min otteluiden määrällä, että saataisiin kauden kumulatiivinen jääaika.

Please.
SM-Liigan jantterit vituttavat.

Louhivaara, Ossi JYP VH 28 10 11 21 2 11 2 0 2 107 9 17.00
Jormakka, Pekka Tappara OH 29 11 9 20 14 -1 5 0 2 96 12 41624

Romanialaisten koodarien hengentuotteena excelin data import tuo joitakin rivejä ihan väärässä muodossa. Kuinka saan tuon "41624" merkkaamaan Jormakan jääaikaa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


spirit
Jäsen
Viestit: 336
Liittynyt: 04.05.2007, 20:44

Tuotto: -206.78 yks.

Palautus%: 95.39%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 1496

Pisteitä: 712

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja spirit »

maig v2.0 kirjoitti:
maig kirjoitti:Löytyykö apua kuinka työstää kellon ajasta numeroita?

Esim: kaverin jääaika on 15:08 m/ottelu muodossa. Tästä pitäisi jotenkin saada kerrottua 15.08min otteluiden määrällä, että saataisiin kauden kumulatiivinen jääaika.

Please.
SM-Liigan jantterit vituttavat.

Louhivaara, Ossi JYP VH 28 10 11 21 2 11 2 0 2 107 9 17.00
Jormakka, Pekka Tappara OH 29 11 9 20 14 -1 5 0 2 96 12 41624

Romanialaisten koodarien hengentuotteena excelin data import tuo joitakin rivejä ihan väärässä muodossa. Kuinka saan tuon "41624" merkkaamaan Jormakan jääaikaa?
Tuo 41624 on päivämääränä 16.12.2013 Excelissä. Jos nyt oikeen ymmärsin, niin ongelma tulee aina kun sekunnit (ilmeisesti) on välillä 1-12 ja minuutit välillä 1-31, jolloin excel ymmärtää tuon päivämääränä. Tuosta päivämäärän järjestysluvusta saa tuon jääajan kaavalla: =PÄIVÄ(O20)&":"&KUUKAUSI(O20), eli päivät on minuutteja ja kuukaudet sekuntteja. Toki, jos netistä hakee, niin asetuksiin voi laittaa täpän, ettei tunnista päivämääriä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

03.12.2013 16:14 <maig v2.0> TY. Yhdessä onnistutaan.

03.12.2013 17:57 <spirit> kyllä kyllä


HasHasHas
Jäsen
Viestit: 252
Liittynyt: 19.01.2011, 21:35

Tuotto: +32.14 yks.

Palautus%: 103.64%

Panosten ka: 3.49 yks.

Vetoja: 253

Pisteitä: 640

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HasHasHas »

Mikä olisi helpoin/helppo tapa etsiä lähimpänä lukua X oleva luku?

Koodi: Valitse kaikki

Sisältö:

A1: 55
A2: 70
A3: 61
A4: 46
A5: 68
A6: 71
A7: 33
A8: 47
A9: 33
A10: 44
Ja täältä pitäisi etsiä vaikkapa lähimpänä 50 oleva luku ja ennenkaikkea sen sijainti taulukossa. Eli haluisin palautuvan "A8". Mielellään etsisin myös toiseksi ja kolmanneksi lähimmät luvut ja niiden sijainnit (A10 ja A1).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

HasHasHas kirjoitti:Mikä olisi helpoin/helppo tapa etsiä lähimpänä lukua X oleva luku?

Koodi: Valitse kaikki

Sisältö:

A1: 55
A2: 70
A3: 61
A4: 46
A5: 68
A6: 71
A7: 33
A8: 47
A9: 33
A10: 44
Ja täältä pitäisi etsiä vaikkapa lähimpänä 50 oleva luku ja ennenkaikkea sen sijainti taulukossa. Eli haluisin palautuvan "A8". Mielellään etsisin myös toiseksi ja kolmanneksi lähimmät luvut ja niiden sijainnit (A10 ja A1).
http://www.extendoffice.com/documents/e ... value.html
http://www.xl-central.com/return-closest-match.html


edit: Nämä eivät tainneetkaan vastata kysymykseesi täydellisesti (kun luin tarkemmin halusi). Mutta eiköhän S(ado).M(asokisti)äenala hoida :mrgreen:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3726
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

HasHasHas kirjoitti:Mikä olisi helpoin/helppo tapa etsiä lähimpänä lukua X oleva luku?
Ja täältä pitäisi etsiä vaikkapa lähimpänä 50 oleva luku ja ennenkaikkea sen sijainti taulukossa. Eli haluisin palautuvan "A8". Mielellään etsisin myös toiseksi ja kolmanneksi lähimmät luvut ja niiden sijainnit (A10 ja A1).
Kiitos lammpa №1! Erinomaista työtä!
Jos sallit niin sado-masokisti voisi laittaa pienen lisäkaneetin...

Nuo kaavat toimivat erinomaisesti jos etsitään vain lähintä arvoa.
Jos tuo etsittävä arvo on esim. solussa B1, saadaan kaavaksi (matriisikaava):

{="A"&MATCH(SMALL(ABS(A1:A10-$B$1);1);ABS(A1:A10-$B$1);0)}

Kaavan tuloste: A8

Tämä kaava ei kuitenkaan toimi halutulla tavalla indekseillä 2 ja 3 jos yhtä lähellä olevia arvoja on useampia kuin yksi. Tämä johtuu siitä että MATCH() -funktio pysähtyy aina ensimmäiseen löytämäänsä arvoon.
Tämän ratkaisemiseksi on kehitetty useitakin malleja. Seuraavassa eräs tavallisimmista:
- lisätään soluissa A1 - A10 oleviin arvoihin pieni yksilöllinen lukuarvo, tässä on käytetty lisäystä +0.001*ROW(A1:A10).

Kolmen lähimmän arvon kaavat ovat näin muodoin (matriisikaavoja edelleen):

{="A"&MATCH(SMALL(ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));1);ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));0)}
{="A"&MATCH(SMALL(ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));2);ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));0)}
{="A"&MATCH(SMALL(ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));3);ABS(A1:A10-$B$1+0.001*ROW(A1:A10));0)}

Kaavat ovat boldattua indeksiä lukuunottamatta identtisiä.
Samalla periaatteella voidaan hakea myös 4. arvo, jne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HasHasHas
Jäsen
Viestit: 252
Liittynyt: 19.01.2011, 21:35

Tuotto: +32.14 yks.

Palautus%: 103.64%

Panosten ka: 3.49 yks.

Vetoja: 253

Pisteitä: 640

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HasHasHas »

Molemmille isot kiitokset, homma ymmärretty (ainakin yritetty), testattu ja kohta lähetään "jatkojalostamaan"! :peukku:

Todennäköisyys sille, että juuri samanlaisia lukujonoja tulisi lopullisessa käytössä on aika häviävän pieni, mutta otan varmasti joko tuon maintsemasi tavan käyttöön tai googlettelen jonkun muun mahdollisen. Olimitenoli, nyt ollaan taas päästy eteenpäin ja tämä selvitti itseasiassa muutamassakin asiakirjassa solmuja itselle. Tai vähintäänkin oikaisi mutkia. Wohoo! :peukku: 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”