Tänään on 24.05.2018, 00:14.

Voitollinen vedonlyönti

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
ViQ
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 13.12.2009, 19:50
Pisteitä: 0

Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja ViQ »

Kuinka monta kohdetta (singlejä) täytyy olla veikattuna ja minkälaisella palautusprosentilla, että saa jotain suuntaa siitä että onko voitollinen pelaaja?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cordoba
Jäsen
Viestit: 90
Liittynyt: 05.06.2004, 17:34
Pisteitä: 11

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja cordoba »

Matemaatikot voi kertoa tarkasti, kokemusperäisesti 500 kpl (kertoimet n. 2) 105 % +

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


asikainl
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 12.04.2007, 22:38

Tuotto: +20.70 yks.

Palautus%: 103.72%

Panosten ka: 2.77 yks.

Vetoja: 201

Pisteitä: 98

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja asikainl »

cordoba kirjoitti:Matemaatikot voi kertoa tarkasti, kokemusperäisesti 500 kpl (kertoimet n. 2) 105 % +
Ei kyllä kerro 500 vetoa 105% palautuksella vielä mitään, niin pienillä marginaaleilla pelataan vedonlyönnissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


opalloil
Jäsen
Viestit: 104
Liittynyt: 28.05.2003, 23:34
Pisteitä: 93

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja opalloil »

Jostain olen lukenut/saanyt päähäni että 1000 single vetoa n. kertoimella kaksi kertois jokseenki sen onko pelaaminen voitollista.

Ja varmaan tuota 1000 vetoa voi pitää jonkinlaisena pylväänä voitolliseen peliin? *

Jotenkin vaan mua tuntuu että kilpailu on kiristynut kovasti 2000 luvun alusta nykypäivään ja toimistot oppinut paljon lisää, 1990 luvun lopulla
nettipelaamisen alkaessa oli paljon loistopelikohteita, oma peliymmärrys hyvä mutta kassa pieni.

Vaikka takana kymmenkunta voitollista vedonlyöntivuotta, niin opeteltavaa on ja paljon... surewin näin olympialaistenkin aikana olis välillä järkevä
peli, ison osuman sijaan, mutta se ahneus...

Mutta jatkampa harjoittelua...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Reimat
Jäsen
Viestit: 269
Liittynyt: 11.03.2008, 12:18

Tuotto: +155.06 yks.

Palautus%: 112.87%

Panosten ka: 5.82 yks.

Vetoja: 207

Pisteitä: 83

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja Reimat »

Miksi tämä voitollinen vedonlyönti pitää määritellä vetojen määrän mukaan. Eikö olisi parempi käyttää aikaa toisena muuttujana vetojen määrän mukaan, kun se on kuitenkin kaikille sama. Yksinkertaisesti jos elinikänäsi palautuksesi ovat olleet suuremmat kuin panokset niin olet voitollinen vedonlyöjä. Tätä voi sitten pilkkoa pienempiin palasiin, esimerkiksi vuoden mittaisiin pätkiin. Eikö tärkeintä kuitenkin ole se kuinka paljon kassa itsessään kasvaa tai kuinka paljon sitä rahaa omaan taskuun virtaa; toisarvoista on se miten sen tuoton tekee.

Toivottavasti tätä ei ymmärretä väärin.. En ole siis teilaamassa vetokohtaista seurantaa, se on hyvä väline itsensä kehittämisen kannalta. Omista virheistä oppiminen on mahdotonta, jos ei tiedä mitä virheitä on tehnyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Veikkausliigavihjeet kymmenportaisella asteikolla, max 2% kassasta eli 20 yks.

Minikommentit


post75
Jäsen
Viestit: 91
Liittynyt: 13.08.2004, 13:43
Pisteitä: 7

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja post75 »

Tärkeämpää kuin itse luvut on nähdä lukujen taakse. Tuo 500 vetoa on enemmän kuin riittävä otos, jos tuntee veikkaamansa lajin, ja tietää miksi ko. tulokseen on päädytty. Vrt. hyvä pokerinpelaaja tietää nollan jaon otoksella onko pöydässä voittava pelaaja, jos tuntee vastustajansa. Näissä oletetaan tietysti, että pelaaja on rehellinen itselleen. Pelkkien lukujen perusteella tuo toteaminen vaatii tosiaan hieman enemmän dataa omista vedoista kuten asikainl mainitsi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RaahenTiikeri
Jäsen
Viestit: 124
Liittynyt: 22.01.2004, 17:18
Pisteitä: 16
Paikkakunta: keski suomesta.Uskokaa pois.

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja RaahenTiikeri »

[quote="Reimat"]Miksi tämä voitollinen vedonlyönti pitää määritellä vetojen määrän mukaan. Eikö olisi parempi käyttää aikaa toisena muuttujana vetojen määrän mukaan, kun se on kuitenkin kaikille sama. Yksinkertaisesti jos elinikänäsi palautuksesi ovat olleet suuremmat kuin panokset niin olet voitollinen vedonlyöjä. Tätä voi sitten pilkkoa pienempiin palasiin, esimerkiksi vuoden mittaisiin pätkiin. [b]Eikö tärkeintä kuitenkin ole se kuinka paljon kassa itsessään kasvaa tai kuinka paljon sitä rahaa omaan taskuun virtaa; toisarvoista on se miten sen tuoton tekee.
[/b]
Toivottavasti tätä ei ymmärretä väärin.. En ole siis teilaamassa vetokohtaista seurantaa, se on hyvä väline itsensä kehittämisen kannalta. Omista virheistä oppiminen on mahdotonta, jos ei tiedä mitä virheitä on tehnyt.[/quote]


-toisaalta ajattelen samallalailla...mutta toisaalta.Esimerkiksi ravi-tapahtumassa toto-luukulla pelejä lätkiessä useasti [i]"ei ne suuret tulot-vaan pienet menot"[/i]-taktiikka on voitollinen.Sitä menee useat ravit peräkkäin maltillisella voitolla ja kaikki on kivaa,kunhan vaan malttaa pitää pään kylmänä,käyttää oikeuttaan olla pelaamatta ja satsaa [b][i]just niihin[/i] lähtöihin.
mutta mutta...kun se yksittäinen kohde pitäisi(kenen mielestä?ja kenelle?)pystyä matemaattisesti osoittamaan vähintään +/-0 tuottoiseksi,ennenkuin sesuuremmissa määrin kannattaa....mutta periaatteessa olen samaa mieltä,että aikaa olisi järkevä käyttää yhtenä muuttujana voitollisuuden osoittamisessa.Ja onhan se pelityyppikohtaistakin.Yksittäisiä pienen marginaalin singlejä(oli ne sit U/O,1x2,ML jne)pelatessa(siis suurella vyörytyksellä..kaikki >1.05OA peliin)on ehkä syytä tarkkailla onnistumistaan hyvinkin [i]tieteellisesti[/i].Kun taas erilaisissa kombinaatiopeleissä (joista varmaan arkisimmat ja yleisimmät esimerkit V4,5 ja 75) puhtaan odotusarvoisesti pelatessa tulee pidemmän päälle tylsää ja rivit pitää rakentaa jonkin sortin kompromisseina,ja silti meistä [i]jokainen[/i](tuskin absoluuttisesti jokainen,mutta puhekielenomaisesti [i]jokainen[/i])tuntee jonkun joka on raveista voitolla,tai ainakin kustantaa harrastuksensa herkkuineen pelaamalla.
Sama vakioveikkauksessa.Palautusprosentti ei liene vittujakaan,ja riviä kohti pitää löytää todella alipelattuja kohteita että saa edes puntit tasan pelinjärjestäjän kanssa,mutta silti tiedän vakiosta reilusti voitolla olevia ihmisiä lukuisiakin.Olen itsekin,niukasti kylläkin,ja taloudellista hyötyä saamattomana.Vakioon käy [b]aikamuuttuja[/b] mielestäni hyvinkin.Ts.kerran 4 vuodessa jakamassa 13 oikein vaikkapa kahden muun 13 oikein saaneen kanssa pitäisi minut reilusti voitolla.Ei se elätä,mutta kustanttaisi harrastuksen reippaasti,ja jättäisi vähän ylimääräistä herkkua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5223
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3958

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja credit »

Reimat kirjoitti:Miksi tämä voitollinen vedonlyönti pitää määritellä vetojen määrän mukaan. Eikö olisi parempi käyttää aikaa toisena muuttujana vetojen määrän mukaan, kun se on kuitenkin kaikille sama. Yksinkertaisesti jos elinikänäsi palautuksesi ovat olleet suuremmat kuin panokset niin olet voitollinen vedonlyöjä. Tätä voi sitten pilkkoa pienempiin palasiin, esimerkiksi vuoden mittaisiin pätkiin. Eikö tärkeintä kuitenkin ole se kuinka paljon kassa itsessään kasvaa tai kuinka paljon sitä rahaa omaan taskuun virtaa; toisarvoista on se miten sen tuoton tekee.

Toivottavasti tätä ei ymmärretä väärin.. En ole siis teilaamassa vetokohtaista seurantaa, se on hyvä väline itsensä kehittämisen kannalta. Omista virheistä oppiminen on mahdotonta, jos ei tiedä mitä virheitä on tehnyt.
Tuossa ajattelussa on se perustavanlaatuinen virhe, että täysin tautologinen voittavan vedonlyöjän määrittely (voittava vedonlyöjä on sellainen ihminen, joka on voitolla vedonlyönnistä) johtaa siihen, että alkuperäinen ajatus saada tietää, milloin voitolla olevan pelaajan vedot ovat niin selvästi voitollisia, että hän voi jälkikäteen todeta niiden olleen myös odotusarvoisesti voitollisia, unohtuu. Yleensä fiksut vedonlyöjät ajattelevat asioita odotusarvomielessä ja tiedostavat sen, että myös odotusarvoisesti tappiolliset vedot voivat osua, jolloin huonoja vetoja pelaava vedonlyöjäkin saattaa jollain aikavälillä (joka voi aivan hyvin olla useita vuosia esim. siinä tapauksessa, että vetoja on vähän) päästä voitolle.

Jos palataan alkuperäiseen kysymykseen, niin täyttä varmuutta siitä, kuinka monta vetoa pitää pelata ennen kuin tietää, onko itse voitollinen vedonlyöjä, ei saa periaatteessa koskaan. Aina on olemassa pieni mahdollisuus, että voitot ovat sattumaa. Riittävä varmuus on täysin eri asia, mutta ei siihenkään voi sanoa, että jos x vedon jälkeen olet voitolla, niin silloin tiedät olevasi voitollinen pelaaja (riittävällä varmuudella). Joku voi aivan perustellusti todeta 50 pelatun vedon jälkeen olevansa voitollinen vedonlyöjä, toiselle ei riitä edes 5000 vetoa. Myös palautusprosentti eli se, kuinka paljon on voitolla, pitää ottaa huomioon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2124
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1323
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Mielestäni kun vetojen määrä ylittää esim 200, kyllä tulos alkaa jo suuntaa näyttää, mutta mitä enemmän ainahan se parempi on.
Itselläni (teen yli 95% Vetoveljien vihjeistä) on joka vuosi ollut +-merkkinen
- 2010, 182 vetoa, 106,26 pal%
- 2009, 1263 vetoa, 102.45 pal%
- 2008, 884 vetoa, 106,42 pal%
-1.4. 2006-2007, 967 vetoa, 103,87 pal%
Yhteensä 3296 vetoa, 104,22 pal%

Mutta tärkein asia on ehkä kuitenkin tuotto%, esim meillä viime vuosi pal% perusteella ei ollut ed vuosien kaltainen, mutta lopputulosta paransi se, että kassa kiersi 28,5 kertaa vuoden aikana, jolloin tuotto% tuli, ainakin itselle riittävä, 69,62, mikä on jonkun verran parempi kuin mitä esim osakemarkkinoilta esim on realistista odottaa...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1297
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 231

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja GooRio »

tallipoika kirjoitti:Mutta tärkein asia on ehkä kuitenkin tuotto%, esim meillä viime vuosi pal% perusteella ei ollut ed vuosien kaltainen, mutta lopputulosta paransi se, että kassa kiersi 28,5 kertaa vuoden aikana, jolloin tuotto% tuli, ainakin itselle riittävä, 69,62, mikä on jonkun verran parempi kuin mitä esim osakemarkkinoilta esim on realistista odottaa...
Menee kyllä vähän aiheen vierestä, mutta ootko miettinyt yhtään pidempään tuota vertaustasi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään

Minikommentit


Reimat
Jäsen
Viestit: 269
Liittynyt: 11.03.2008, 12:18

Tuotto: +155.06 yks.

Palautus%: 112.87%

Panosten ka: 5.82 yks.

Vetoja: 207

Pisteitä: 83

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja Reimat »

Mutta eikö fakta kuitenkin ole se että vedonlyönti on voitollista silloin kun palautukset tietyllä aikavälillä ovat suuremmat kuin panostukset. Sinänsä on aivan sama miten voitot tehdään (tuurilla tai taidolla).

Odotusarvoajattelua suosin tosin itse vedonlyönnissä, mutta kun sitä oikein ajattelee niin millään ei voi olla varma etukäteen onko tietty veto odotusarvoltaan "voitollinen". Odotusarvoon sisältyy aina se subjektiivinen arvio kohteen osumistodennäköisyydestä (mun mielestä täysin objektiivista arviota urheilutapahtumasta ei voi tehdä..). Omien odotusarvojen "tarkkuus" voidaan sitten määrittää jälkikäteen kun tiedetään x määrän vetoja tulokset. Mutta jos tässä vaiheessa selviää että omat odotusarvot ovat käytännössä olleet vaikka 0.05. Tämähän tarkoittaa sitä että ne kohteet mitkä on pelattu alle 1.05 oletusarvolla ovatkin olleet odotusarvoisesti tappiollisia. Eli voidaanko sanoa että tämä pelaaminen on ollut voitollista kun osa kohteista on vedetty alle 1.0 odotusarvolla?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Veikkausliigavihjeet kymmenportaisella asteikolla, max 2% kassasta eli 20 yks.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5223
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3958

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja credit »

Reimat kirjoitti:Mutta eikö fakta kuitenkin ole se että vedonlyönti on voitollista silloin kun palautukset tietyllä aikavälillä ovat suuremmat kuin panostukset. Sinänsä on aivan sama miten voitot tehdään (tuurilla tai taidolla).
Tavallaan kyllä, mutta voitollisella vedonlyönnillä tarkoitetaan vedonlyöntipiireissä yleensä odotusarvoisesti voitollisten vetojen pelaamista, ei pelkästään rahan voittamista. Jos voitollinen vedonlyönti samaistetaan "voitolla olemiseen", niin silloin tässäkään keskustelussa ei ole oikeastaan mitään mieltä.

Ammattimaisen vedonlyöjän kannalta ei muuten ole aivan sama, voittaako hän tuurilla vai taidolla. Jos katsotaan pelkästään peruutuspeiliin, niin silloin on tietenkin yhdentekevää, miten voitot ovat tulleet, mutta en todellakaan usko, että kukaan itsensä rahapeleillä elättävä haluaa luottaa pelkästään tuuriinsa ...

Tuli muuten mieleen vielä sellainenkin asia, että jos voitollisen vedonlyönnin ja voitolla olemisen välille vedetään yhtäläisyysmerkit, niin silloinhan sellainen vedonlyöjä, joka on pelannut huonoja vetoja ja hävinnyt rankasti pari vuotta, mutta oppirahat maksettuaan alkanut voittaa, on oman pelihistoriansa takia määritelmällisesti tappiollinen vedonlyöjä. Eiköhän ole aika selvää, ettei pelureiden jakaminen voitollisiin ja tappiollisiin tällä tavalla ole kovin mielekästä.
Reimat kirjoitti: Odotusarvoajattelua suosin tosin itse vedonlyönnissä, mutta kun sitä oikein ajattelee niin millään ei voi olla varma etukäteen onko tietty veto odotusarvoltaan "voitollinen". Odotusarvoon sisältyy aina se subjektiivinen arvio kohteen osumistodennäköisyydestä (mun mielestä täysin objektiivista arviota urheilutapahtumasta ei voi tehdä..). Omien odotusarvojen "tarkkuus" voidaan sitten määrittää jälkikäteen kun tiedetään x määrän vetoja tulokset. Mutta jos tässä vaiheessa selviää että omat odotusarvot ovat käytännössä olleet vaikka 0.05. Tämähän tarkoittaa sitä että ne kohteet mitkä on pelattu alle 1.05 oletusarvolla ovatkin olleet odotusarvoisesti tappiollisia. Eli voidaanko sanoa että tämä pelaaminen on ollut voitollista kun osa kohteista on vedetty alle 1.0 odotusarvolla?
Ööö ... joko minä en nyt vain ymmärrä tai sitten sinun kannattaisi kerrata, mitä odotusarvon käsite pitää sisällään. Ei millään pahalla, mutta siltä se vähän vaikuttaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja Neo »

credit kirjoitti: Tuli muuten mieleen vielä sellainenkin asia, että jos voitollisen vedonlyönnin ja voitolla olemisen välille vedetään yhtäläisyysmerkit, niin silloinhan sellainen vedonlyöjä, joka on pelannut huonoja vetoja ja hävinnyt rankasti pari vuotta, mutta oppirahat maksettuaan alkanut voittaa, on oman pelihistoriansa takia määritelmällisesti tappiollinen vedonlyöjä. Eiköhän ole aika selvää, ettei pelureiden jakaminen voitollisiin ja tappiollisiin tällä tavalla ole kovin mielekästä.
Ja jos tuo tapahtuu toisin päin, sitä kutsutaan varianssiksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Re: Voitollinen vedonlyönti

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Jos ei tiedetä
-mihin pelataan,
-kenen arvioilla,
-miten kohteet riippuvat toisistaan,
-pelataanko kaikki ylikertoimet,
-vetojen määrää,
-panostusstrategiaa,

pitäisi käydä niin monta eri skenaariota läpi, että eihän sellaista kukaan jaksa.

Mutta jos vaikka heitellään kolikkoa, saadaan kruunasta kerroin 2.10 (eli oa +5%), käytetään kellyä ja kelly-kriteerit täyttyy, niin

200 vedon jälkeen ollaan voitolla 64% tn:llä,
400 vedon jälkeen ollaan voitolla 67% tn:llä,
600 vedon jälkeen ollaan voitolla 73% tn:llä,
800 vedon jälkeen ollaan voitolla 75% tn:llä,
1000 vedon jälkeen ollaan voitolla 77% tn:llä,
2000 vedon jälkeen ollaan voitolla 85% tn:llä,
5000 vedon jälkeen ollaan voitolla 95% tn:llä,
10000 vedon jälkeen ollaan voitolla 99% tn:llä.

Jos kerroin on 2.2, niin

200 vedon jälkeen ollaan voitolla 74% tn:llä,
400 vedon jälkeen ollaan voitolla 83% tn:llä,
600 vedon jälkeen ollaan voitolla 87% tn:llä,
800 vedon jälkeen ollaan voitolla 91% tn:llä,
1000 vedon jälkeen ollaan voitolla 92% tn:llä,
2000 vedon jälkeen ollaan voitolla 98% tn:llä,
5000 vedon jälkeen ollaan voitolla 99.9% tn:llä,
10000 vedon jälkeen ollaan voitolla 99.9997% tn:llä.

Toisenlaisella panostustavalla voitaisiin jäädä voitolle huomattavasti todennäköisemmin. Esim. erittäin paistikkaalla kiinteä panos -strategialla 200 vedon jälkeen oltaisiin plussalla 91% tn:llä, kun kerroin on 2.20. Samoista lähtökohdista martingaalipanostuksella plussalla oltaisiin melkein 100% tn:llä. Kelly-jakajan tuplaaminen nostaa myös huomattavasti tn:ää jäädä voitolle.

Ettei kukaan vedä edellä olevista panostusvertailuista vääriä johtopäätöksiä, niin mainitaan vielä, että kelly pyrkii maksimoimaan voitot. Ja siitähän vedonlyönnissä - ainakin ammattivedonlyönnissä - on kyse, eli voittojen maksimoimisesta. Voitolle jääminen tulisi olla pelkkä "sivuvaikutus". Kyllähän esim. arbitraaseja pelaamalla olisi helppo jäädä voitolle, mutta ei siinä rikastumaan pääse saati sitten vetämään omista taidoista pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”