Tänään on 22.05.2018, 20:38.

Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
mpr
Jäsen
Viestit: 1486
Liittynyt: 09.01.2006, 23:28

Tuotto: +83.35 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 2.28 yks.

Vetoja: 889

Pisteitä: 536
Paikkakunta: Oulu

Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille

Viesti Kirjoittaja mpr »

Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta: viewtopic.php?t=15039

Minikommentit


repehoo
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 08.09.2005, 15:40
Pisteitä: 0

Re: Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille

Viesti Kirjoittaja repehoo »

mpr kirjoitti:Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.
Yksi tapa on järjestää rivit oa:n mukaan suurimmasta pienimpään. Ennenkuin menee lajittelemaan, niin kannattaa tehdä yksi lisäsarake johon laitetaan juokseva numerointi. Näin saat rivit halutessasi takaisin alkuperäiseen järjestykseen lajittelemalla uudelleen tuon numerosarakkeen mukaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

Jos tuossa on jo mukana vetojen seuranta niin yksi vaihtoehto on lisätä kolumnit 'voitto' ja 'tappio' joihin IF() funktiolla arvot kolmannen kolumnin 'osui' mukaisesti (push voi kikkailla että asettaa kertoimen arvoon 1.00 ja ko. osui voi asettaa arvoon 'kyllä'). Helpoiten onnistuu jos yhdessä kolumnissa on kerroin ja toisessa panos. Half lossit ja Half win voi edelleen kikkailla että jakaa panoksen kahdella.

Nuo eri kategoriat pitäisi pystyä sitten kaivamaan esim. SUMIF() funktiolla noista 'voitto' ja 'tappio' apuriveistä esim. eri sheetille.

Ko. funktiot siis englannin kielisessä versiossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5223
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3957

Re: Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille

Viesti Kirjoittaja credit »

repehoo kirjoitti:
mpr kirjoitti:Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.
Yksi tapa on järjestää rivit oa:n mukaan suurimmasta pienimpään. Ennenkuin menee lajittelemaan, niin kannattaa tehdä yksi lisäsarake johon laitetaan juokseva numerointi. Näin saat rivit halutessasi takaisin alkuperäiseen järjestykseen lajittelemalla uudelleen tuon numerosarakkeen mukaan.
Juokseva numerointi on itse asiassa melkein jokaisen tietokannan perusjuttuja. Paitsi että sen avulla voi palauttaa tietokannan tietueet alkuperäiseen järjestykseensä, se myös erottaa tietueet toisistaan yksiselitteisesti siinä tapauksessa, että tietokannassa on kaksi identtistä tietuetta.

Alkuperäiselle kyselijälle vielä sen verran täsmennystä repehoon antamaan neuvoon, että lajittelu hoituu nopeimmin työkalurivillä olevilla kuvakkeilla, joissa on "A", "Ö" ja alaspäin osoittava nuoli. Jos tällaista työkaluriviä ei ole näkyvillä, sen saa esiin näin: "Näytä" --> "Työkalurivit" --> "Vakio".

Ennen lajittelua kannatta kuitenkin varmistua, että jokaisella sarakkeella on oma sarakeotsikko, sillä lajittelun suorittaminen, kun vain osalla sarakkeista on sarakeotsikko, sotkee yleensä koko tietokannan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mpr
Jäsen
Viestit: 1486
Liittynyt: 09.01.2006, 23:28

Tuotto: +83.35 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 2.28 yks.

Vetoja: 889

Pisteitä: 536
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja mpr »

Otin avuksi lisätaulukon, johon järjestelin vedot OA:n mukaan.
Tuntuu toimivan helpoiten, toki joutui hiukan käsinsiirtelyä harrastaan, jotta sai palautukset kohdilleen. Vielä pitäisi lisätä samaan taulukkoon pari aikaisempaa kautta, josko sitten saisi jo jotain osviittaa missä menee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta: viewtopic.php?t=15039

Minikommentit


FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 11:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja FMaster »

Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jone
Jäsen
Viestit: 2487
Liittynyt: 14.01.2003, 17:19

Tuotto: +70.36 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 4.01 yks.

Vetoja: 1300

Pisteitä: 2085
Paikkakunta: Hollola

Viesti Kirjoittaja jone »

FMaster kirjoitti:Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?
Valitset solut/sarakkeet/rivit, joihin liitettävä teksti tulee ja hiiren oikean napin valikosta muotoile solut (format cells?) ja valitset ekalta välilehdeltä teksti (text?). Tämän jälkeen pitäisi kaiken saada liitettyä suunnilleen samanlaisena kuin on kopioitukin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat

Minikommentit


FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 11:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja FMaster »

jone kirjoitti:
FMaster kirjoitti:Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?
Valitset solut/sarakkeet/rivit, joihin liitettävä teksti tulee ja hiiren oikean napin valikosta muotoile solut (format cells?) ja valitset ekalta välilehdeltä teksti (text?). Tämän jälkeen pitäisi kaiken saada liitettyä suunnilleen samanlaisena kuin on kopioitukin.
Voisin vaikka vannoa että kokeilin tuota jo :roll:
No, homma kuitenkin toimii näin, kiitos avustasi!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”