Tänään on 21.05.2018, 22:35.

Urheiluvedonlyönnin sijoitusrahasto

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Käyttäjätunnus
Jäsen
Viestit: 754
Liittynyt: 24.01.2004, 02:46

Tuotto: +976.51 yks.

Palautus%: 120.79%

Panosten ka: 10.87 yks.

Vetoja: 432

Pisteitä: 986

Viesti Kirjoittaja Käyttäjätunnus »

Urheiluvedonlyönnin sijoitusrahasto hämmentää
Julkaistu 12.11.2007, klo 18.58 (päivitetty 12.11.2007, klo 19.15)

Arpajaislain uudistus on alkamassa tämän kuun aikana ja sen pitäisi valmistua ensi vuoden puolella. Viranomaiset joutuvat ottamaan kantaa rahastopohjaiseen urheiluvedonlyönnin pelaamiseen EU:n sisällä. Näin siksi, että vedonlyönnin asiantuntija Jorma Vuoksenmaa on kaavaillut pelisijoitusrahaston käynnistämistä.

Jorma Vuoksenmaa on pyörittänyt Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan ESBC-yhtiötä, joka kauppaa vihjeitä suomalaisille vedonlyöjille ja kansainvälisille organisaatioille. Tätä bisnestä Vuoksenmaa olisi valmis laajentamaan, mikäli laki sen Suomessa sallii. Perusajatuksena olisi se, että Vuoksenmaan yhtiö pelaisi asiakkaiden rahoilla ulkomaisia kohteita EU:n sisällä internetin kautta.

- Suomalaiset suhtautuvat urheiluvedonlyöntiin järkiperäisesti ja tajuavat, että se voi olla myös sijoitustoimintaa. Ei vain jännitystä ja ajanvietettä, Vuoksenmaa kertoi YLE Urheilulle.

Vuoksenmaan uusi toimintamalli hämmentää tuoreeltaan viranomaisia.

- En pidä täysin poissuljettuna sitä, että peliporukan houkutteleminen varojen hankkimiseksi ulkomaisen pelitoiminnan panostamiseksi tulkittaisiin kielletyksi ja rangaistavaksi ulkomaisen pelitoiminnan edistämiseksi. Näen, että se on hyvinkin mahdollista, sisäasiainministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkön päällikkö hallitusneuvos Jouni Laiho sanoi YLE Urheilun haastattelussa.

Lopullisia tulkintoja on vielä hankala tehdä, koska Suomessa ei tunneta ennakkotapausta, joka olisi puitu oikeudessa. Laihon mukaan Vuoksenmaa liikkuisi vähintäänkin harmaalla alueella.

- Meidän täytyy ESBC-yhtiön kanssa keskustella ja pyytää selvitys, miten he aikovat toimia. Vasta kun meillä on yksityiskohtaiset tiedot, tulee kannanottojen aika, Laiho totesi.

Asiassa mittasuhteet ovat suuret, sillä pelisijoitusrahastolla olisi mahdollisesti vaikutusta myös Veikkauksen toimintaan. Tällä hetkellä laki ei anna vedenpitäviä vastauksia.

- Olisi selkeämpää että ihmisille kerrottaisiin selkeästi, mitä pelialalla saadaan tehdä, koska tämä liiketoiminnan muoto on ihan normaali osa viihdeteollisuutta, Vuoksenmaa sanoi.
Lähde: Ylen nettisivut http://www.yle.fi/urheilu/muut/id90055.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Thunderpick
Jäsen
Viestit: 423
Liittynyt: 16.07.2003, 09:39

Tuotto: +113.59 yks.

Palautus%: 145.08%

Panosten ka: 5.14 yks.

Vetoja: 49

Pisteitä: 53

Viesti Kirjoittaja Thunderpick »

Mikähän firma EU:ssa ottaa sitten vastaan niitä oletettavasti kymmenientuhansien eurojen vetoja?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 860
Liittynyt: 30.01.2004, 23:53
Pisteitä: 280

Viesti Kirjoittaja pka »

Thunderpick kirjoitti:Mikähän firma EU:ssa ottaa sitten vastaan niitä oletettavasti kymmenientuhansien eurojen vetoja?
Jos vedot ovat voitollisia, niin varmaankin pidemmän päälle vain vetopörssit.

Jos eivät ole, lienee halukkaita vetojen bookkaajia paljon enemmän.

Pörsseissä vaihdot vielä monessa tapauksessa riittävät kymmenien tuhansien vedoille. Satojen tuhansien tai miljoonien kanssa alkaa olla vähän vaikeampaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


erik
Jäsen
Viestit: 2040
Liittynyt: 25.07.2004, 12:46
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja erik »

Tässä piilee eräänlainen moral hasardin vaara-->Jorma tekee asiakkaittensa sijoituksista riskialttiimpia kun antaa asiakkaille ymmärtää. ESIM. miten tiedontavelvollisuus kulkee(pelatut pelit,voitot&tappiot)? Saattaa olla että Jorma pelaa paljon enemmän pelejä kun informoi julkisesti ja pistää tästä syntyvän spreadin oman taskuunsa.

Lisäksi pitää muistaa että jos Vuoksenmaa hallinoi tosi isoa sijoitussalkkua
joka johta siihen että tulee vaikemmaksi saada pelimerkkejä sisään ylinpääntään minnekään, ja jos jonnekkaan (esim Pinny/Betfair) niin huonomalla kertoimella.

Joka toisaalta johtaa-->
ELI Jos "tavallinen" sijoittaja pelaa keskimäärin 200€ panoksella ja saa tämän helposti sisään Nordicille ja pystyy seulomaan heidän tarjonnastaan niitä helmiä (yli 110% OA pelejä) onnistuu tämä tuskin Jorman palvelulla.

Mikäli Jorma pelaa jollain tietyllä tavalla (pattern), esim. Kreikan liigassa aina kotijoukkueen yhden maalin voittoa(koska on huomannut että näitä tykittämällä systemaattisesti jää pitkässä juoksussa voitolle) luulisi että bookkerit heräisivät helpommin ja tietynlaiset; tiettyihin peleihin lukeutuvat ylikertoimet katoaisivat markkinoilta kokonaan tai ainakin vaikeammaksi havaita.

Suurin ongelma on silti juuri tuo että miten saada kymmenientuhansien eurojen pelejä sisään ja vieläpä "korkeimmalla kertoimella".

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4103

Viesti Kirjoittaja Mungo »

erik kirjoitti:Suurin ongelma on silti juuri tuo että miten saada kymmenientuhansien eurojen pelejä sisään ja vieläpä "korkeimmalla kertoimella".
ESBC:n lähtökohta on varmasti se, että heidän tuottonsa on hyvin taattu. Lähinnä toimintaa voisi verrata erilaisiin sijoitusrahastoihin. Ne keräävät varoja, jotka sijoittavat usein hajautetusti eri kohteisiin. Pelaajan kannalta katsoen tuotto muodostuisi mahdollisesta voitollisesta sijoitustoiminnasta. Kuten pörssissäkin, sijoitukset voisivat olla myös tappiollisia. ESBC:n tulos koostuisi todennäköisesti sijoituspalkkiosta, joka voisi olla esim. tietty prosentti pelivaihdosta. Netosta tuskin, koska se muodostaisi riskin ESBC:lle. Näin kyseessä olisi hyvin samanlainen toiminta kuin Betfairillakin on, mutta ilman vastaavia kiinteitä kuluja ja siivut tulisivat myös tappiollisilta asiakkailta. Lisäksi ESBC voisi tuoda täyden palvelun paketin eli asiakas sijoittaa vaikkapa 50 000 euroa. ESBC tekee sijoitustoiminnan lisäksi myös verottajan hyväksymän kirjanpidon (EU:n sisälläkin) ja hallinnoinnin ja saa tästä palkkion. Pankkien sijoitusrahastojen tapaan ESBC jää tietysti voitolle myös silloin kun asiakas jää tappiolle.

Kyllähän tuollaisen rahantekokoneen perustaisi meistä jokainen, eikös vain :)

Entäpä jos Pavel Venäjältä haluaa sijoittaa aluksi vaikkapa vain 5 000 000 euroa suomalaisen bulvaaninsa kautta tarkoituksena pestä miljoonat puhtaaksi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5222
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3954

Viesti Kirjoittaja credit »

erik kirjoitti:Tässä piilee eräänlainen moral hasardin vaara-->Jorma tekee asiakkaittensa sijoituksista riskialttiimpia kun antaa asiakkaille ymmärtää. ESIM. miten tiedontavelvollisuus kulkee(pelatut pelit,voitot&tappiot)? Saattaa olla että Jorma pelaa paljon enemmän pelejä kun informoi julkisesti ja pistää tästä syntyvän spreadin oman taskuunsa.

Lisäksi pitää muistaa että jos Vuoksenmaa hallinoi tosi isoa sijoitussalkkua
joka johta siihen että tulee vaikemmaksi saada pelimerkkejä sisään ylinpääntään minnekään, ja jos jonnekkaan (esim Pinny/Betfair) niin huonomalla kertoimella.
Tämä on osittain totta: moral hazard -käyttäytymisen vaara on olemassa. En tällä tarkoita sitä, että Jorma olisi hirvittävän epämoraalinen, koska liiallinen riskinotto julkilausuttuihin tavoitteisiin nähden voi tapahtua myös täysin alitajuisesti.

Muista asioista olenkin sitten eri mieltä. Minusta tällainen vedonlyönnin sijoitusrahasto olisi nimittäin tervetullut nimenomaan sen takia, että se olisi ainakin valvottu tapa sijoittaa urheiluvedonlyöntiin. Olisiko se sitten hauskaa, kun ei tiedä, että onko Jorma laittanut illan TV-matsissa rahat likoon oman suosikin vai sen vastustajan puolesta, on sitten toinen juttu, mutta jos rahasto saisi toimiluvan se varmasti joutuisi RATA:n valvottavaksi ja sen olisi raportoitava tarkasti sijoituksistaan.

Verratkaapa vedonlyöntirahastoa tällä hetkellä villinä rehottavaan puhelinvihjausbisnekseen! Niitä ei ainakaan kukaan valvo. Kuka tahansa voi väittää mitä tahansa vihjepalvelunsa tuotoista eikä kellään ulkopuolisella ole mitään mahdollisuuksia tarkistaa annettuja tietoja. Edes säännöllisellä asiakkaalla ei voi olla tietoja kaikista pelatuista kohteista, koska joillain firmoilla voi tulla päivityksiä viesteihin kesken päivän. Vedonlyöntirahasto olisi tässä suhteessa paljon luotettavampi sijoituskohde.

Ja edelleen ... pienellä pelikassalla pelaavalle vedonlyöntirahasto sopisi myös vihjepalveluiden käyttöä paremmin. Oletettavasti pienistä ja suurista sijoituksista nimittäin maksettaisiin suhteessa yhtä suuret palkkiot, esim. jokin prosenttiosuus sijoituksen suuruudesta joka vuosi tai sitten osto- ja myyntipalkkioita. Vihjepalveluiden käyttäjät sen sijaan maksavat kaikki saman summan per vihje. Pientä pelikassaa pyörittävää tämä ei varmaan naurata, vaikka periaatteessa pelikassa onkin pidettävä erillään vedonlyöntiharrastuksen mahdollisesti aiheuttamista muista kuluista.

Riittävän suurten vetojen lyömisen en myöskään usko olevan ongelma. Käytännössä tämä tarkoittaa vain sitä, että vedot pelataan vetopörsseihin. Todennäköisesti sijoitusrahasto toimisi enimmäkseen myyntipuolella ja tarjoaisi pelaajille kertoimia. Ehkä myös jonkinlainen spekulointi olisi mahdollista, kun liikuteltavana olisi tarpeeksi suuria summia.

Mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin haluaisin vastauksen ovat kuitenkin nämä:

1) Miten tarkasti "sijoitusten" eli käytännössä vetojen raportointi toteutettaisiin? Tarkoittaisiko tämä ESBC:n loppua vihjepalveluna, jos kaikki heidän pelaamansa kohteet tulisivat (vaikkakin vain jälkikäteen) yleiseen tietoon? Tällöinhän he paljastavat käsityksensä joukkueiden voimasuhteista.

2) Olisiko tällainen kaksoisrooli toisaalta vihjepalveluna ja toisaalta vedonlyöntirahastona edes mahdollinen?

3) Mitä ovat Jorma Vuoksenmaan motiivit? Onko hän tässä toteuttamassa suurta unelmaansa, oman vedonlyöntitoimiston perustamista? (Käytännössähän vetojen tarjoaminen pelattavaksi suurilla summilla esimerkiksi Betfairissa on sama asia kuin bookkerina toiminen.)

4) Mikä on rahaston tuottotavoite? Entä riskitaso? Miten riskienhallinta toteutettaisiin?

Ja onhan kysymyksiä paljon muitakin, nämä nyt kuitenkin tulivat tähän aikaan yöstä ensimmäisinä mieleen ...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja JAH »

Eiköhän Vuoksenmaan motiivina ole vain ja ainoastaan raha. Kuten Mungo havainnollisesti toi esille, kyseinen firma tekisi tulosta voittavien sekä tappiollisten pelaajien kustannuksella. Tässä kuitenkin luultavasti pelattaisiin sen verran isommilla panoksilla että pörssit ovat pitemmän päälle ainoa vaihtoehto ja sielläkään ei johonkin Veikkausliigan otteluun mitään kymppitonneja kivuitta saada sisälle.

Toiminnan tason täytyykin sitten olla jo "hieman" parempaa kuin "askeleita voittojen tiellä".

Mielenkiintoinen idea silti ja jotenkin J. Laihon kommenteista kuvastui ainakin allekirjoittaneelle ajatus "voihan p-kele sentään!"

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 556
Liittynyt: 23.01.2004, 16:52
Pisteitä: 51

Viesti Kirjoittaja KR »

JAH kirjoitti:ja jotenkin J. Laihon kommenteista kuvastui ainakin allekirjoittaneelle ajatus "voihan p-kele sentään!"
No tuskin tämän körttiläisen tulkintojen takia kannattaa verenpainettaan nostaa. Jouni "Don Quijote" Laiho käy omaa sotaansa pahan akselia vastaan (kaikki ulkomaat on pahoja).

Vuoksenmaan esimerkki on kiintoisa ja eiköhän vastaavan rahaston perustaminen onnistu keneltä tahansa. Tai sanotaan niin että kilpailutilanteessa ainakin kaikki lähtevät samalta viivalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


yläkulma
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 21.08.2006, 11:07
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja yläkulma »

Tuotot ESBC ottaisi varmaankin merkintä, hallinta ja lunastuspalkkioista. Kuten rahastoilla yleensä on tapana. Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


odds
Jäsen
Viestit: 1990
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +636.57 yks.

Palautus%: 102.89%

Panosten ka: 5.24 yks.

Vetoja: 4198

Pisteitä: 2708
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja odds »

En kyllä ymmärrä tätä ideaa. Antaako vetoyhtiöt edes pelata muiden ihmisten rahoilla? Siitä vasta haloo syntyisi kun tilit ja voitot jäädytetään.

Vedonlyöntipörsseissä isolla rahalla pelaaminen taas pakottaa tyytymään pienempiin kertoimiin. Kenties näin ei ole Premier liigan 1X2-vedoissa, mutta oikeastaan kaikissa muissa vedoissa on.

Mielestäni tämä on kuolleena syntynyt idea. Kenties tarkoituksena on tehdä näyteikkuna, jolla mainostaa ESBC:tä. Varmasti huomiota tällä palvelulla saa.

Jos nyt oletetaan että löytyisi 200 halukasta, jotka olisivat valmiit sijoittamaan 2000 euroa. Pelikassa olisi tuolloin 400 000 euroa. Jos kasvua tulisi niin suosio kasvaisi niin äkkiä mukana olisikin jo 1000 osakasta. Pelikassa olisikin sitten jo 2 000 000 euroa. Tuota kassaa ei enää pysty kierrättämään tehokkaasti.

Annan alle 20% sille että tämä palvelu pysyy pystyssä yli 5 vuotta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 15:56
Pisteitä: 3459
Paikkakunta: Out of space

Viesti Kirjoittaja timo »

odds kirjoitti:En kyllä ymmärrä tätä ideaa. Antaako vetoyhtiöt edes pelata muiden ihmisten rahoilla? Siitä vasta haloo syntyisi kun tilit ja voitot jäädytetään.


Tässä ei kaiketi mitään ongelmaa! Eihän bookkeri tiedä kenen rahoilla pelaat eikä ole siitä edes kiinnostunut. Ei kait minkään bookkerin säännöissä kielletä pelaamasta tutun,naapurin,kummin,kaiman,serkun,tuntemattoman tai pankin rahoilla? Multa ei ainakaan ole koskaan kysytty rahojen alkuperää ainoastaan olen joutunut henkilöllisyyteni ja osoitteeni todistamaan!
Pankithan pelaavat kansaivälisillä rahamarkkinoilla samankaltaista peliä sijoittajilta "lainaamillaan" varoilla.
Ja esim.BF:n foorumilla kaverit lainaavat ja pummaavat rahoja vedonlyöntiin aivan avoimesti ja perustavat kimppoja!

Näitä Betting pooleja tai trusteja on ollut jo vuosia. Hongkongissa on ainakin kymmenkunta, joista osa on kansainvälisten sijoitusyhtiöitten omistuksessa ja porskuttavat kohtuullista tulosta. Yksi kaverini muutti sinne hommiin tänä syksynä ja on kertoillut varsin mukavia tuloksia syntyvän!
Sitten on vielä tuhansia epävirallisempia kimppoja.
Jorman idea on nyt ikään kuin laillistaa tämä kimppapelaaminen ulkolaisille yhtiöille Suomessa ja tehdä vedonlyönnistä suuren yleisön silmissä sijoitusmuoto, jonka puolesta ukko jo huuhkaillut vuosia!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

timo kirjoitti:Ja esim.BF:n foorumilla kaverit lainaavat ja pummaavat rahoja vedonlyöntiin aivan avoimesti ja perustavat kimppoja!
En ole noihin perehtynyt (BF?), mutta kuulostaa kyllä sellaiselta toiminnalta, että en kovin helposti lähtisi mukaan. Esim. rahojen lainaaminen tuntemattomille tai lainan saaminen heiltä tietää lähes poikkeuksetta ongelmia, varsinkin jos asiasta tulee riitaa jossain vaiheessa.

Lisäksi kimpoissa aina vaara, että kavereita alkaakin löytymään Karibian saarilta riippumatoista...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Lähes unholaan vaipuneen Jorkin uusi julkisuustempppu. Jos asia ei onnistu, niin ilmaista mainosta tuli ainakin rutkasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


west hampton
Jäsen
Viestit: 407
Liittynyt: 10.02.2005, 15:18
Pisteitä: 12

Viesti Kirjoittaja west hampton »

Maksulliset vihjepalvelut ovat vedonlyöntibisneksen perskärpäsiä,pyrkivät vain ottamaan oma siivua vedonlyöntibisneksessä pyörivistä rahoista.
Monilla muillakin aloilla on tietysti vastaavia "konsultteja" , eikä siinä mitään moitittavaa sinänsä, vapaassa markkinataloudessa saa yrittää myydä mitä tahansa, mutta kriittisiksi niitä kohtaan tässä on itse kukin varmasti tullut vuosien myötä, eivät ne mitään hyväntekeväisyyttä harjoita, vaikka on kyllä myönnettävä, että kun 90-luvulla tuli kuunneltua Vuoksenmaan vihjepuhelinta ja luettua hänen artikkelejaan, niin kyllä niistä ihan oikeasti oppi vedonlyönnin saloja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harald
Jäsen
Viestit: 23
Liittynyt: 08.05.2004, 07:39
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja harald »

Nyt ruotsista varoittava esimerkki mitä voi tapahtua tämäntyypisessä toiminnassa....
Paljon rahasta ei enää jäljellä,kirjanpito ei ole toiminut lainkaan jne...
5 vuotta sitten tällainen rahasto olisi voinut onnistuakin,kun sai vielä lyödä kunnon rahalla monellakin bookkereilla,nyt kun enää löytyy pörssit ja pari lisää jossa oikeasti saa panostaa ja esim Pinnaclessa ainoastaan suurten maiden jalkapallossa ja jenkkilajeissa tällainen rahasto on erittäin huono investointi ja hyvin lähellä huijausta vaikka kuka tahansa olisi vetäjänä!
http://www.sportinginvest.com/about.php

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


erik
Jäsen
Viestit: 2040
Liittynyt: 25.07.2004, 12:46
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja erik »

yläkulma kirjoitti:Tuotot ESBC ottaisi varmaankin merkintä, hallinta ja lunastuspalkkioista. Kuten rahastoilla yleensä on tapana. Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?
Myös kaupankäynti ja sijoitusidonnainnen palkkio tavallisia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4103

Viesti Kirjoittaja Mungo »

yläkulma kirjoitti: Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?
Eiköhän tässä ole pikemminkin aikomus luoda toimiva vedonlyönti- ja sijoitusportaali alkuun rahastotyyppisen sijoitustoiminnan avulla. Toisin sanoen, Vuoksenmaa pyrkii avaamaan pelin ja rakentamaan Veikkaukselle ja muille bookkereille kilpailijan, joka ottaa vetoja vastaan isoillakin panoksilla. Kyseessä olisi siis pitkän juoksun suunnitelma, jonka avulla pääsisi käsiksi sekä asiakkaiden rahoihin sijoitustoiminnan kautta että muiden pelaajien rahoihin antamalla heille mahdollisuuden sijoittaa vaikkapa San Josen voittoon kotonaan Anaheimia vastaan kertoimella 1.85 yhteensä 100 000 euroa. Onhan se selvä, että jos ESBC saisi sijoitusrahastoonsa esimerkiksi vielä aika pienet 10 000 000 euron sijoitukset, niidenkin tehokas hyödyntäminen sekä edellyttäisi että mahdollistaisi pitkässä juoksussa myös bookkerityyppisen toiminnan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


121564
Jäsen
Viestit: 43
Liittynyt: 26.01.2004, 15:56
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja 121564 »

Vedonlyöntirahasto hävisi rahansa

Ruotsalaisen, Lontoosta käsin toimivan Sportingvestin pelirahasto Live Betfund on pelannut pois 2/3 pääomastaan. Vedonlyöntiin erikoistunut rahasto on hävinnyt erityisesti aasialaisissa jalkapallo-otteluissa. Lisäksi tappiollisten vetojen kirjausta on lykätty ja tulosta kaunisteltu, kunnes rahasto on nyt joutunut katsomaan totuutta silmiin ja paljastamaan vakavan tilanteen sijoittajille.

Eräiden tietojen mukaan tappiot ovat peräisin aikaisemmista, nyt lopetetuista rahastoista ja virheellisten kirjausten takana epäillään olevan rikollista toimintaa. Toisten huhujen mukaan tappiollisissa peleissä on ollut vastapuolena rahaston perustajien oma yritys, ja varat ovat siirtyneet näppärästi perustajien omiin taskuihin.

Sijoittajat ovat yllättyneitä ja vihaisia. Toimitusjohtaja Peter Dahlenmark on saanut useita epämiellyttäviä soittoja. "Ihmiset syytävät suustaan mitä sattuu. Kyse on suoranaisista uhkauksista", voivottelee johtaja ja kertoo voivansa "erittäin huonosti".

Sijoitusrahasto lanseerattiin keväällä 2006, ja 2000 osuutta meni kaupaksi 95 euron hintaan, vaikka niiden todelliseksi arvoksi ilmoitettiin 110 euroa. Nykyään rahastossa on 4648 osuutta, ja niiden hinta on laskenut 34 euroon.

Vedonlyöntirahasto ei ole kuitenkaan vielä valmis heittämään pyyhettä kehään. Kassassa on 160 000 euroa, ja tappiot on tarkoitus voittaa takaisin uudella strategialla. Varmuuden vuoksi sijoittajien rahat on kuitenkin lukittu ensi kesäkuun loppuun asti.

Vedonlyöntirahaston tulos on mielenkiintoinen paraikaa lanseerattavan Agaton pokerirahaston kannalta. Pokerirahasto värvää pelaajia, tarjoaa heille pankkirollin sekä pelitilat ja perii korvauksena puolet voitoista. Foorumeilla ihmetellään innokkaasti, kuka voittava pelaaja lähtee toisen palvelukseen ja maksaa siitä huvista puolet tilistään. Taka-ajatuksena uskotaankin olevan omillaan pysyttelevien tai pientä tappiota tekevien pelaajien pestaaminen rahaston leipiin, pelaamisen keskittäminen tietylle saitille, jonka rahaston puuhamiehet omistavat tai, jonka kanssa heillä on sopimus rakebackin maksamisesta rahaston ohi heidän omille tileilleen. Hyväuskoisten sijoittajien pelätään jäävän nuolemaan näppejään tässäkin tapauksessa.

Lähde: DI.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”