Tänään on 19.09.2021, 08:14.

Vedonlyöntivinkkejä aloittelijalle

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
C.W.
Jäsen
Viestit: 135
Liittynyt: 29.08.2007, 19:32
Pisteitä: 15

Vedonlyöntivinkkejä aloittelijalle

Viesti Kirjoittaja C.W. »

Kokeneemmat voisivat varmaan tänne heittää hiukan vinkkejä.

Lähtötilanteeni on tämä: Olen jo parin vuoden ajan hankkinut pääosan toimeentulostani nettipokerilla. Kerroinajattelu ja pitkä juoksu ovat siis tuttuja käsitteitä.

Nyt olisi tarkoitus laajentaa repertuaaria urheiluvedonlyöntiin. Tiedän urheilusta jonkun verran, mutten ole mikään fanaatikko sillä puolella.

Harrastepelaaminen on jo tuttua ja olen pelannut tulosvetoa, monivetoa ja vakiota säännöllisesti, supertriplaa sopivan houkuttelevan tilaisuuden tullen. Tulokseni ovat olleet tyyliä lähellä mutta niin kaukana, onneksi en ole sijoittanut hirveitä peliin jota en tunne.

Nyt kaikki vinkit ovat tervetulleita, mutta etenkin seuraaviin kysymyksiin haluaisin vastauksen.

1. Kuinka suuri ylikerroin on saatava että brittifutiksessa kannattaa pelata vierasvoittoa ? Kaava jolla se lasketaan olisi kiva saada myös.

2. Jos pelaan tulosvetoa aina suotuisilla kertoimilla, kuinka pitkän ajan tarvitsen nähdäkseni olenko voittava pelaaja ?

3. Jos arvioin tasapelin mahdollisuuden jalkapallossa aina 25 % ja annan molempien joukkueiden voitolle arviot vahvuuden mukaan, menenkö pahasti metsään ?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1329
Liittynyt: 14.01.2003, 12:22
Pisteitä: 263
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

1. kertaappa rajakertoimen ja ylikertoimen käsitteet, ja mieti kysymystä uudelleen.

2. ei sitä voi koskaan kirkossa kuuluttaa. Mm. sen takia järkipeluri ei pelaa lainarahalla, koska menneisyys ei ole tae tulevasta. Kaikki jotka sanovat olevansa voittavia pelaajia ovat paisteja, koska eivät tiedä kuinka ihmeellisiä hajonnat voivat olla ja kuinka suuri merkitys muutamalla virhearvioinnilla on voinut olla kokonaistulokseen. Ne, jotka tuhansien vetojenkin jälkeen ovat vielä voitolla, voivat vain sanoa olevansa todennäköisesti voittavia pelaajia.

3. brittifutiksessa tasaisessa matsissa arvio on keskimäärin ainakin 4%-yksikköä pielessä tasurin osalta, kuten myös suuren kotisuosikin tapauksessa, joten arviot ovat kyllä aivan liian epätarkkoja markkinan lyömiseen. Toki riippuu mihin arvioitaan käyttää, mutta turhaan tuossa antaa edgeä noin paljon pois. Ei tarvitse olla Mika Ässä, että osaa säätää tasuriprosenttia oikeaan suuntaan muutaman pykälän. Aluksi voi katsella mallia vaikka tip-ex:stä että miten markkina on asettunut eritasoisissa peleissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JMK
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 03.12.2007, 00:51
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja JMK »

En viitsi perustaa uutta ketjua, koska tässä on samat lähtökohdat kuin itsellä. Kysymykset tosin hieman yleisluontoisempia. Itse pokeria pari vuotta päivittäin pelanneena ja sceneä seuranneena huomaa, että "muuttoliikettä" on tapahtunut vedonlyönnistä korttirinkeihin ja vice versa. Klassikkoesimerkkinä tälläkin forumilla vaikuttava eräs hai kalanen ;).

Henk. koht pistin pokerit tässä loppuvuodesta hetkeksi tauolle, koska homma alkoi maistua liikaa graindaukselta ja solidi pelikin alkoi jo kärsiä. Ei kauaa mennyt kun kilpailuvietti hamusi jo uusia haasteita. Ja ilman rahapanoksiahan kaikki on vain valehtelua, joten urheiluvedonlyönti tuntui kiinnostavalta ainakin noin teoriassa.

Nyt olen runsaan viikon surffaillut sinne tänne selaimella ja yrittänyt selvitellä järjestelmällisesti:
1. Mikä on järkevän kokoinen alkukassa?
2. Missä ovat edget?
3. Kauanko alkusählinki kestää?
4. Millaisia odotusarvoja voi työlle per tunti laittaa alkusähläyksen jälkeen?
5. Kuinka suuri on oikeasti tiliä tekevien suhteellinen määrä koko pelaajapopulaatioon?
6. Mistä koostuu voitollinen analyysi?

(Koko viestin idea on saada näihin täydennystä/korjauksia forumin viisailta tietäjiltä.)

Toistaiseksi markkinatutkimukseni on antanut minulle seuraavia "vastauksia":

1. Mikä on järkevänkokoinen alkukassa?
- Alkukassan koko ei ole kovin merkittävä muuttuja. Aluksi on syytä pelata pöytälaatikkoon ja depota alkukassa kun on saanut pahimmat mokat mokailtua alta pois ja on jonkinlainen tuntuma markkinoihin. Aikataulu siirtymisen kanssa mielummin liian hitaasti kuin liian nopeasti. Vähintään sen kokoinen kassa, ettei minimipanostukset häiritse Kelly-laskelmia.

2. Missä ovat edget?
- Tässä on vielä pokerinpelaajalle hieman hämärä aihepiiri. Korttipeleissä on tottunut siihen, että on selkeä vastustaja. Urheiluvedonlyönnissä voi vetopörssin kautta pelata myös suoraan "paistia" vastaan, mutta sielläkin kertoimet muistuttavat usein perinteisen sportsbookin vastaavia. Vähän sama kuin pokerissa jokaisen paistin selän takana olisi ammattipelaaja kommentoimassa joka käden kohdalla, että "näin minä pelaisin".

Toisaalta olen ymmärtänyt/päätellyt, että sportsbookille on usein järkevää yrittää hallita riskiä ja rukata kertoimia niin, että tyhmät massat tekisivät suurempia virheitä panostaessaan ennakkosuosikkia, koska tämä tietoinen virhe kertoimissa tuo enemmän rahaa paisteilta, kuin se vie ammattipelaajien taskuun. Tämä on minulle vielä kovin mutua, mutta tässä olisi yksi edgen paikka.

Eniten häiritsee kuitenki se, että urheiluvedonlyönnissä pelataan käytännössä taloa vastaan. Perussäännön mukaan talo kuitenkin järjestelee asiansa niin, että se aina voittaa. Toistaiseksi tuntuu kovin ohuelta ruveta taistelemaan yksin rajallisen vapaa-aikansa turvin kokonaista joukkuetta analyytikkoja vastaan, jotka päivätyökseen laskevat kertoimia ja jotka todennäköisesti ovat järjestäneet itselleen muitakin edgejä, joista en vielä osaa edes kuvitella. Tämä vielä sen lisäksi, että heillä on "juice" puolellaan. Olenko missannut jonkin pointin, vai onko tästä nimenomaan kyse? Ajatus hieman hirvittää aloittelijaa. Pokerissa on paljon helpompi kuvitella biittaavansa kotona nojatuolissa roiskiva viihdepelaaja, kuin jokin iso vedonlyöntiorganisaatio.

3. Kauanko alkusählinki kestää?
- Jo edellisen sepustukseni perusteella selkeästi voittoisan odotusarvon peliin voi odottaa pystyvänsä vasta vuosien kuluttua. Kaikki muu on vain itsensä huijaamista.

4. Millaisia odotusarvoja voi työlle per tunti laittaa alkusähläyksen jälkeen?
- Vedonlyönnin paras puoli etukäteen tuntui olevan se, että kun saavuttaa voitollisuuden, niin vain taivas on rajana. Pokerissa vastus kovenee erittäin nopeasti panosten kasvaessa ja varianssikin alkaa ampua kokoajan jalkaan. Vedonlyönnissä pitäisi kassan päästä kasvamaan exponentaalisesti kunhan asiat saa ordininkiin. Nyttemin on pitänyt hiukan muuttaa odotusarvoja pessimistisempään suuntaan, koska ilmeisesti voittavia pelaajia kiitellään erinäisillä panosrajoituksilla. Olin aina kuvitellut, että vedonlyöntitoimistot kohtelevat kaikkia pelaajia samoin säännöin ja että panosrajat ovat olemassa, mutta ne ovat kymmeniä tuhansia euroja tms. Toisin kävi. Tuntiodotusarvo riippuu lopulta hyvin pitkälti näistä panosrajoista, joten hankala sanoa juuta tai jaata. Jokatapauksessa ilmeisesti tunteja joutuu sijoittamaan erittäin paljon analyysiin, jos verrattaan esimerkiksi pokeriin.

5. Kuinka suuri on oikeasti tiliä tekevien suhteellinen määrä koko pelaajapopulaatioon?
- Edellisen neljän kohdan perusteella oikeasti voittavien pelaajien määrä ei voi näillä tiedoilla olla kovin montaa prosenttia. Itse heittäisin tässä villin arvion siitä, että voittajia löytyy 1% koko pelaajamassasta ja tämäkin tuntuu jo vähän yliampuvalta. Pokerissa sama lukema on varmaankin pitkässä juoksussa sellainen 10% luokkaa.

6. Mistä koostuu voitollinen analyysi?
- Voitollinen peli tuntuisi irtoavan sillä, että aluksi kerätään maksimaalinen määrä dataa ja mieluusti mahd. vaivattomasti. Tämän jälkeen datasta suodatetaan ja priorisoidaan se olennainen. Eräänlaista informaationhallintaa siis. Kun olennainen data on käsillä, on analyysin aika. Analysoidaan dataa ja päädytään prosentuaalisiin todennäköisyysarvioihin eri tapahtumille joista on mahdollista lyödä vetoa. Lopuksi haravoidaan tarjolla olevat kertoimet läpi ja katsotaan odotusarvoisesti parhaat voitolliset kertoimet vs. omat arviot ja määritetään panostusstrategian mukainen panos. Jonkinlainen feedback-looppi alkupisteeseen sitten pelin päätyttyä on toki paikallaan.

Tiivistettynä:
Datan keruu -> datan analyysi -> TN arviot -> panostus

---

Näissä tunnelmissa olen nyt alustavan markkinatutkimukseni kanssa. Täytyy sanoa, että kaikki vaikuttaa siltä ettei vedonlyönti todellakaan nykyisellään kannata, jos sitä vertaa kortin läiskimiseen. Keitä ovat nämä hullut, jotka tähän ryhtyvät? Jos tämä liikeidea olisi Leijonan Kidassa tarjolla, niin tuskin heruisi diiliä, vaikka tarjoaisi 99% osuuksia bisneksestä. Onko asiat tosiaan näin huonosti? Mitä mieltä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut JMK, 12.12.2007, 03:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

JMK kirjoitti: Ei kauaa mennyt kun kilpailuvietti hamusi jo uusia haasteita.
Sanoisin, että tässä on tiivistettynä kaikki oleellinen niin pokerista kuin vedonlyönnistäkin. Ja erityisesti nimenomaan vedonlyönnistä. Eli eiköhän valtaosalla harrastajista ole kyse nimenomaan haasteista ja niiden voittamisesta, ei niinkään rahan tekemisestä. Sen vuoksi esimerkiksi voitollisen vedonlyönnin haastavuutta ei koeta huonona asiana vaan esteenä, joka on mahdollista ylittää.

Itselläni on kokemusta molemmista lajeista vuosien varrelta ja kun nyt katselen menneisyyttäni, niin tämä teoria todellakin selittää monia asioita ja valintoja:
Pokerissa menestystä on kyllä aina tullut pienissä pöydissä, mutta nimenomaan kilpailuvietin vuoksi en ole koskaan malttanut pysyä voitollisilla tasoilla. Rahan takia en ole isompia pöytiä hamunnut, mutta kukapa sitä nyt viitsii pelkästään aloittelijoiden kanssa pelata.

Vedonlyönnissä asia näkyy oikeastaan vielä selvemmin. Itseäni ei ole koskaan kiinnostanut ns. "ison rahan lajit" eli jenkkilajit ja eurojalkapallo. Niissä kun tilastodataa on rajattomasti kaikkien saatavilla ja arvioiden tekemisessä kyse on lähinnä hienosäädöstä, kuinka paljon mitäkin osa-aluetta painotetaan.
Oma lajivalikoimani on vaihdellut pesäpallosta jousiammuntaan ja presidentin uudenvuoden puheesta järvien jäätymisajankohtaan. Kyse on siis ollut nimenomaan marginaalilajeista, kohteista, joista tietoa ei ole olemassa rajattomasti ja/tai oleellinen tieto on vaikeasti löydettävissä. Eli toisin sanoen mahdollisimman vaikeasti arvioitavista kohteista.

Ampumahiihto on ollut tuottoisin lajini parina edellisenä talvena. Pari kesää sitten käytin runsaasti aikaa luodakseni tilastopohjaisen analysointimenetelmän, koska olin huomannut lajin olevan vaikeasti arvioitavissa pelkkien tuloslistojen pohjalta. Ja hommahan alkoi pelittämään ja pelittää yhä (kai). Mutta kuitenkaan en itse ole innostunut lajista vedonlyöntimielessä ollenkaan niin paljoa kuin alkuaikoina. Tiedän olevani buukkereita edellä tällä hetkellä ja homma maistuu aika ajoin täysin puulle. Lähinnä teenkin sitä puhtaasti sen takia, että en viitsi heittää roskiin vaivalla rakentamaani analysointimenetelmää. Ja lähetyksiä on paljon mukavampi katsoa, kun on jotain jännitettävää. Vedonlyönnillinen mielenkiinto suuntautuu kuitenkin jo taas muihin lajeihin.


Jaahas. En oikeastaan tiedä miten tämä tarinointi liittyy ketjun aiheeseen, vedonlyöntivinkkeihin aloittelijoille. Keksitäänpäs siis nopeasti jokin aasinsilta...
No vinkkinä olkoon se, että vedonlyöntibisnes ei tosiaankaan ole mikään rahantekokone. Ammattilaisuus on toki mahdollista, mutta se on pitkän ja kivisen työn takana. Helpompaa rahaa löytyy varmasti muualta. Mutta toisaalta kyseessä on hieno harrastus, jossa voi etsiä omia rajojaan ja kenties ansaita hieman siinä sivussa. Tämä sopii siis erinomaisesti kovan kilpailuvietin omaaville ihmisille!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1329
Liittynyt: 14.01.2003, 12:22
Pisteitä: 263
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

JMK kirjoitti:Näissä tunnelmissa olen nyt alustavan markkinatutkimukseni kanssa. Täytyy sanoa, että kaikki vaikuttaa siltä ettei vedonlyönti todellakaan nykyisellään kannata, jos sitä vertaa kortin läiskimiseen. Keitä ovat nämä hullut, jotka tähän ryhtyvät?
No lähdetään vaikka siitä liikkeelle, että pokeri on helvetin tylsää, eikä se ole ollenkaan niin kehittävää kuin vedonlyönti 8--)

Okei okei, toi on toki mielipidekysymys.

Vastauksiin:

1. Jos ei pelaa maksullisilla vihjeillä, niin koolla ei niin väliä. Nykyään ei juurikaan tarvitse maksaa rahansiirtojenkaan yhteydessä palkkioita kuten ennen vanhaan.

2. Todellisuus ei ole ihan näin synkkä. Riskienhallintasyistä bookkerit pyrkivät mieluummin tekemään tasaisen varmaa profittia kuin maksimoimaan voitto-odotuksensa. Tästä seuraa, ettei "tarkkojen" kertoimien laskemiseen ja suuren palautusprosentin tarjoamiseen kannata käyttää kaikkia resursseja vaan on kannattavampaa käyttää resurssinsa tarjoamalla mahdollisimman paljon pelattavaa jokaiselle pelaajalle hieman suuremmalla deduktiolla. Valtaosa pelaajista on kuitenkin niitä, joilla vedonlyönti on vain jännityksen hakemista ja pelihimon tyydyttämistä, eivätkä he ole kiinnostuneita palautusprosenteista, koska pelaavat vain voittajia. Riittää siis, että avauskertoimet ovat "sinne päin", loppu on pelijakauman tarkkailua ja riskin säätämistä. Vastassa ei siis ole mitään analyytikkojen armeijaa, jotka supertietokoneillaan laskisivat jokaiseen kohteeseen "auringontarkat" eli hinnoitteluvirheitä löytyy kyllä.

3. Huomattavasti kauemmin kuin pokerissa. Varsinkin jos omilla arvioilla haluaa rikastua, niin siihen menee varmasti aikaa enemmän kuin yksi kausi, jos puhutaan isoja vaihtoja keräävistä joukkuelajeista. Lisäksi pitäisi opetella aiheeseen liittyvää matematiikkaa ja tilastointisoftien käyttöä, jos eivät ole ennestään tuttuja.

4. Tuntiraten laskeminen etukäteen ei ole ihan niin simppeli juttu kuin pokerissa. Mutta jos olettaa pystyvänsä tekemään analyysillään tiliä, niin kannattaa toki harkita vihjeiden myymistä. Siitä voi sitten laskea ainakin jonkunlaisen minimiraten.

5. Jokainen on vähintään hieman plussalla tai ainakin omillaan, kysy vaikka :)

6. Suunnilleen noin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin