Tänään on 09.12.2022, 04:30.

Maaliodotusarvojen ero toteutuneisiin maalimääriin

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Fastasashark
Jäsen
Viestit: 1106
Liittynyt: 29.12.2013, 11:42

Tuotto: -82.17 yks.

Palautus%: 97.81%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3392

Pisteitä: 209

Maaliodotusarvojen ero toteutuneisiin maalimääriin

Viesti Kirjoittaja Fastasashark »

Hei!

Täällä on varmaan paljonkin vedonlyöjiä, jotka muodostavat arvionsa maaliodottamien mukaan. Itse tappiollista Liiga ja NHL vedonlyöntiä jo kymmenisen vuotta harrastaneena rupesin pohtimaan, että kuinkahan paljon joukkueiden maaliodottamat saavat keskimäärin olla pitkässä juoksussa pielessä, että kuitenkin pystyy voittavaan vedonlyöntiin.

Tutkin omaa exceliäni NHL-kaudelta 2019-20 ja sain sieltä 1064 ottelun otannan, jonka perusteella omat arvioni olivat eronneet ottelutuloksista seuraavasti: kotijoukkueen arvio oli mennyt pieleen keskimäärin 1,35 maalilla, vierasjoukkueen 1,31 maalilla ja ottelun yhteismaalimäärä 1,82 maalilla.

Noihin 1064 otteluun olin lyönyt 1162 side ja totals vetoa palautuksen ollessa 103,33%.

Sama kausi 2019-20 näytti Liigan osalta seuraavaa: kotijoukkueen arvio oli pielessä 1,35 maalia/ottelu, vierasjoukkueen 1,29 ja ottelun yhteismaalimäärä 1,85 maalia/ottelu.

Tulos vedonlyönnin osalta 522 vetoa, palautus 101,38%.

Tämä oli poikkeuksellisen hyvä kausi minulta. Lähes kaikilla muilla kausilla on tullut tappiota. Harmillisesti minulla ei ole tallessa muilta kausilta kuin osa arviosta. Olisi mielenkiintoista, kun voisi verrata kausi kaudelta, että paljonko arviot ovat olleet pielessä.

Se on tässä vuosien varrella tullut selväksi, että arvioni ovat parempia totals vedoissa, kuin sideissä. Johtunee varmaan ainakin osittain siitä, että huomioin huonosti joukkueiden kokoonpanomuutoksia. Jonkun pelaajan poissaolo voi esimerkiksi vähentää kotijoukkueen maaliodottamaa, mutta samalla lisätä vierasjoukkueen maaliodottamaa, joten vaikka poissaolo vaikuttaa ottelun voimasuhteisiin, sillä ei ole niin suurta vaikutusta ottelun kokonaismaalimäärään. Totalseissa olenkin ollut useammallakin kaudella voitolla. Jos MuTu:lla arvaisin, niin sanoisin, että totalseissa voi pärjätä, vaikka ottelun kokonaismaalimäärän arvioisikin pitkässä juoksussa ~1,8 maalilla/ottelu pieleen. Sideissä varmaan täytyy päästä reilusti parempaan, kuin tuohon minun ~1,3 maalia pieleen/joukkue/ottelu.

Olisi kyllä tosi mielenkiintoista tietää paljonko muilla foorumilaisilla jääkiekkoon ja miksei jalkapalloonkin maaliodotusarvoja laskevalla on arviot pielessä ja minkälaista tulosta niillä on vedonlyönnissä tehty. Pistäkäähän rohkeasti kovaa dataa tähän ketjuun 8--)

edit: Siis MuTuni sanoo, että NHL:ssä voisi totalseissa pärjätä, vaikka arvio olisi sen 1,8 maalia pielessä. Liigassa varmaan ei pärjäisi, kun maaleja tulee täällä vähemmän. Ehkä se pitää ajatella prosentteina, niin että jopa 30% keskimääräinen heitto voisi riittää (NHL 0,3*6=1,8 ja Liiga 0,3*5=1,5).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin