Tänään on 19.06.2021, 18:23.

Euroviisut 2021 Rotterdam

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1747
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +160.38 yks.

Palautus%: 102.17%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1774

Pisteitä: 1424

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut - Ukraina - peliaika päättynyt

kohde
Ukraina
veto
top 10
kerroin
2.750 (bet365)
panos
5 yks.

Osuma! +8.75 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut - Ukraina 1.semifinaali - peliaika päättynyt

kohde
Ukraina 1.semifinaali
veto
top 3
kerroin
3.500 (unibet)
panos
2 yks.

Osuma! +5.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 7.00, palautukset 20.75, tulos +13.75 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1747
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +160.38 yks.

Palautus%: 102.17%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1774

Pisteitä: 1424

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut - Venäjä - Romania - peliaika päättynyt

kohde
Venäjä - Romania
veto
Venäjä
kerroin
1.850 (coolbet)
panos
3 yks.

Osuma! +2.55 yks.

Venäjä jo vaikutti varsin hyvältä kokonaisuudelta pienen pätkän perusteella ja sai hyvät palautteet, kun taas Romania veti ekat harkat heikosti. Ei vielä mitenkään isolla vedetä, koska Romanian biisi on parempi ja pidän siitä enemmän. Romania voi saada esityksen ja laulut kuntoon, mutta laitetaan kokeiluun jo epäonnistuminen pelossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

Ajatuksia tästä päivästä.

Malta: Sacha Jean-Baptiste teki sen taas!! :peukkualas:

Ukraina: Huh! :o "Vuodon" perusteella osasin odottaakin tykkiesitystä. Upea, tunnelmallinen, erottuva. Mielessä herää enää kysymys, voiko Ukraina voittaa semifinaalin? Semi top3 ja top10-sijoitus finaalissa irronnee kevyesti.

Azerbaidzan: Ei taida azereita enää viisut pahemmin kiinnostaa. Panostus minimaalinen. Mahdollinen karsiutuja.

Romania: Semifinaalin suurin epäonnistuja. Onko jopa finaalipaikka uhattuna?

Israel: "Whistle note" meni nappiin. Esitys ok.

Belgia: Synkkää menoa.

Kroatia: Pitäisi riittää finaaliin, kun pahimmat kilpailijat kompuroi.

Norja: Olisivatpa luoneet uuden esityksen koskettavan musiikkivideon pohjalle. Kyllä tälläkin puhelinäänestäjät saadaan puolelle, mutta miten reagoi Tixin tarinasta täysin tietämätön jury?

Kypros: Hyvä esitys. Kolkutellaan top10-sijoitusta finaalissa. Tulee tosin vähän Tamta (2019) mieleen, joka hädin tuskin meni finaaliin (13. sija finaalissa), vaikka Kreikka oli kaverina.

Kuva
https://escxtra.com/2021/05/09/press-po ... lts-day-2/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

En kerennyt katsella tänään livejä äitienpäivän takia, mutta jälkikäteen kaiveltuna jotain ajatuksia.

Kypros: Lavan taustaefekti, jossa Elena ja tanssijat monistuvat taakse on nokkela. Kylmä ja jotenkin vähän sydämetön kokonaisuus. Dumppasin Kypros-siivut 30 tasolta pois enkä osta takaisin ellei nouse aivan ihmeellisiin lukemiin. Biisi on edelleen aivan paska kertosäettä lukuun ottamatta, ja kertosäe onkin sitten vuoden aivan parhaita. Elena laulaa tarpeeksi hyvin viisuihin, mutta ei vain ole oikein karismaattinen tai tarjoa katsojille mitään syytä äänestää. Naulaan tämän sijoille 6-15 painottuen vahvasti 8-12. Ei tule feilaamaan mitenkään superpahasti mutta top5 vaikea nähdä, ellei ihan jokainen muu naislaulajan uptempo kuse.

Norja: Voittajakerroin tuplaantui, miksi? 99% varmuudella tiedettiin show:n olevan juuri se mikä tuli. Laulu ei ihan mintissä, mutta voi johtua videon äänenlaadustakin. Joku twiittasi TIX:n yskineen pahaenteisesti pressikeskuksessa, epäilen tuon olleen osasyynä kertoimien nousuun. Norja on ollut koko ajan spekulatiivinen betsi, mutta en näe tämän muuttaneen yhtään mitään sen mahdollisuuksien suhteen. Jotain potentiaalia jättiteleen, mutta varmaan todennäköisin lopputulos on samoille sijoille Kyproksen kanssa. Henkkoht tykkään tästä tosi paljon.

Kroatia: Eiköhän tämä ollut tarpeeksi hyvä jatkoon. En ole mitenkään eri mieltä ketjussa tipsatuista top10-betseistä, ja itsellä on näköjään tätä osteltuna top kymppiin 7,5 kertoimella Betukalta mikä onkin helvetin loogista huomioiden että on myös iso betsi karsiutumaan semissä :lol: tarpeeksi kun lyö betsejä niin joku väkisinkin osuu? Sanoisin että tämän hetken kertoimet eli 1,5 jatkoon semistä, 6 top kymppiin ovat aika linjassa todellisuuden kanssa. Biisi on hyvä, mutta joku Albinassa vähän tökkii itselläni. Pitää nähdä tämä kyllä kokonaan livenä ennen kuin uskaltaa varmaksi sanoa, mutta mitään ihan älytöntä wow-efektiä tuosta esityksestä ei tule. En tosiaan pidä kuitenkaan poissuljettuna, etteikö tämä voisi lopulta olla se vuoden naistanssipoppi. Jonkun se on oltava, ja vaihtoehdot ovat vähän surkeita joka tapauksessa (ellei Maltaa lasketa tähän kategoriaan). Suunnilleen samalle viivalle Kyproksen kanssa mutta selvästi isommalla hajonnalla.

Belgia: Nyt on muuten komea staging. Hans Pannukakun stagingit ovat olleet nimensä mukaisia Common Linnetsin jälkeen, mutta tämä on täysosuma. Sopii erittäin hyvin biisiin, ja voi sanoa että tässä on kokonaisuus joka on oikeasti mietitty. Ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että biisi on liian synkkä pärjätäkseen kunnolla viisuissa. Iso nytkähdys silti kohti finaalia.

Israel: Ei se hypejuna nyt sitten lähtenytkään. Klippien perusteella koreografia on hyvässä tikissä. Kuvissa Edenillä näkyy mustaa korsettimaista vaatetta, mikä on huolestuttava merkki. Jos Edeniltä lähtee kledjut puolessavälissä esitystä ja Set me free -sanoma onkin että olen strong independent woman joka saa pukeutua mihin vaatteisiin haluaa, niin kusessa ollaan koska sanoma on täysin sama kuin Destinyn. Siitä lopun vinkunuotista en ole tykännyt missään vaiheessa, tuntuu päälleliimatulta jurybaitilta. Jotenkin tuntuu, että tässä on ainekset kusauttaa vielä koko keitos ja Edenin jäädä semiin, mutta lähtökohtaisesti jatkoonmenijöiden joukossa. Katsellaan, mutta en kyllä ostelisi näillä 1,6 kertoimilla enää Israelia ja myin oman positioni breakevenissä pois. En näe pointtia ottaa kantaa oikein kumpaankaan suuntaan tämän hetken infoilla ja kertoimilla.

Romania: Laulu kuulostaa surkealta klipeissä, mutta koreografia hyvä ja temaattisesti erittäin vahva. Ymmärrän että dumattiin tänään, ja voi olla että kävi kylmät Romania-betseissä. En kuitenkaan revi pelihousujani vielä, tässä on IMO ainekset vaikka top 5:een edelleen jos vain saavat paketin kasaan. Aikaa on. Jos kertoimet lähtevät laukalle varmaan ostelen lisää, mutta luonnollisesti tässä vaiheessa kannattaa noudattaa suurta varovaisuutta. Erittäin mielenkiintoinen seurattava jatkossa. Jos Victoria on hyvä, niin silloin kannattaa kyllä alkaa myös jo harkita romanioiden dumppaamista sopiviin kertoimiin. Bulgaria-analyyseissä varoitan jo etukäteen että kannattaa vähän painaa jarrua, koska 99% somen viisubetsareista on rummuttanut tuota helmikuusta lähtien ja ovat satavarmasti isossa montussa tyyliin 11 kertoimilla tehdyistä ostoistaan. Yllätyn suuresti jos joka tuutissa ei hehkuteta Victorian täydellistä onnistumista riippumatta siitä miten oikeasti meni.

Azerbaidzan: Tulihan sieltä se odotettu floppi tai ainakin aihio siihen. Ei tässä ole oikein mitään muuta hyvää paitsi tuo etnobiitti. Kertauksessa kuulostaa hyvältä, mutta koko 3min kesto on niin puuduttavaa että katsoja lähtee jääkaapille. Voi tämä hyvin jatkaa Azerien suhteilla (Kyproksen ja Maltan 12 jurypointsia odotellessa :lol: ), mutta nuo aiemmin tipsatut lay-betsit ovat olleet kyllä huippuvalueta. Coolilla 2,50 Azerit ei jatkoon ainakin edelleen helposti pelattavissa, tämä on pyöristellen kolikonheitto jatkopaikan suhteen. Yksi aivan käsittämätön juttu tässä esityksessä on muuten se, että Efendi on päätä tanssijoita lyhyempi. Miksi? Eikö koko Azerbaidaznista löydy alle 160cm tanssijoita? Efendin pitäisi kaikin keinoin yrittää huokua tässä swaggeria, mutta nyt näyttää ihan pikkutytöltä. Ensimmäinen huono staging Azereilta ehkä koskaan.

Ukraina: Siellähän lähti kertoimet laukalle. Hauska esitys ja olikin arvattavissa jo tuon Madrid-illan huikean vedon perusteella, että jotain hyvää sieltä tulee. Nyt on kyllä yliarvostettu joka markkinalla, myin 40 tasoon jokaisen voittosiivun ja vaikea nähdä ostavansa kaksinumeroisilla kertoimilla takaisin. Voi jotenkuten ehkä rynniä top10 finaalissa jos kiipeää koko Itä-Euroopan telemagneetiksi, mutta kyllä tällä rajansa on. Mediaanisuoritus semissä 4.-6., finaalissa 15. sijan paikkeilla.

Malta: Pinkit asut aivan järkyttävät, etenkin Destinyn yllä. Laulu luonnollisesti kisan parasta. Kävi mielessä salaliittoteoria: Voisiko olla Maltan jokavuotista markkinamanipulaatiota heittää Destinylle rehearsaliin ihan eri asu päälle kuin mitä finaalissa nähdään? Tai voisiko SJB tulla järkiinsä ja vaihtaa nuo lennosta johonkin muuhun? Aikaa on, ja pakko kai jonkun muunkin on huomata miten hirveä tuo väriyhdistelmä on. Kokonaisuutena tästä tulee vähän liian in your face -fiilis. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi kaikista maista Ranska nousi ykköseksi kertoimissa. Eurojury-tulokset erittäin huolestuttavia, ja Ranska niiden perusteella lähempänä 7. sijaa kuin voittoa. Italian tai varauksin Sveitsin suosikkiaseman ymmärtäisin.

Press polleja ei muuten kannata paljon katsella, pressiä on tuolla todella vähän. Ei sillä että niillä kauheasti olisi edellisinäkään vuosina tehnyt.

Veikkaan että seuraavat pari päivää nähdään aika villiä meininkiä markkinoilla. Flo Rida jollain hologrammilla San Marinon lavalle niin tuo treidaa kahdessakympissä. Dadi tekee yhden uuden tanssimuuvin niin kerroin 12. Kreikkaa on salkku täynnä 75+ kertoimista, yllätyn jos en pääse hypeen myymään huomenna kunnon voitoilla kun nähdään mitä mielipuolista Fokas on keksinyt. Veikkaan että Kreikka on tämän vuoden "Australia 2019" -staging. Itse veikkaan että Stefania on vielä kova luu itse kisassakin, mutta tämä ei ole tipsi vaan mielestäni joka markkinalla Kreikan kertoimet ovat about tasan linjassa odotusteni kanssa.

Vedonlyöntivihje: - Semifinaali 1, jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Semifinaali 1, jatkoon
veto
Belgia
kerroin
2.300 (coolbet)
panos
2 yks.

Osuma! +2.60 yks.

2,25 bet365, kaikkialla ainakin 2,2. Löydän tälle kyllä 50%. Semissä on kaikenlaista överiksi vedettyä paskaa, toisiinsa vertautuvia tanssiboppeja ja aika vähän autenttisuutta. Jos Tusse on vähänkään heikommassa vireessä, tämä voi olla jurykakkonen tai Destinyn sössiessä täysin olla vaikka ykkönen. Voi tosin myös olla, että lopulta tälle käy "blackbirdit", eli heittämällä tarpeeksi laadukasta mutta liian synkkää teosta sorsitaan. Joka tapauksessa vaikuttaisi siltä, että jurypuolelle tässä semissä ei kauheata tunkua ole, mutta telepuolelle sitäkin enemmän, minkä on pakko suosia tällaista jurybaittia. Otan kuitenkin varovaisesti panostuksen kanssa. Vaikka tämä on visuaalisesti jopa parempi kuin Linnetit aikoinaan niin biisi on temaattisesti siihen verrattuna kuin yö ja päivä, ja tuskin tämä esim. top kymppiin finaalissa rynnii mitenkään. Toivotaan semifinaalimenestystä ja sen jälkeen finaalissa löytynee mehukkaita hedareita paskempia mutta iloisempia ja siten paremmin pärjääviä biisejä vastaan.

veikkaus semi1 jatkoonmenijöistä: Malta, Ruotsi, Liettua, Kypros, Ukraina, Romania, Norja, Belgia. Seuraavat 2 paikkaa vahvuusjärjestyksessä jotkut porukasta Kroatia, Israel, Venäjä, Azerbaidzan. Muilla on kyllä todella, todella vaikeaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.05.2021 01:12 <bethog> Kreikkaa odotan myös mielenkiinnolla.


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

guessingames kirjoitti:
08.05.2021, 16:48

Vedonlyöntivihje: - Moldova vs Azerbaidzan H2H - peliaika päättynyt

kohde
Moldova vs Azerbaidzan H2H
veto
Moldova
kerroin
2.480 (coolbet)
panos
2 yks.
Onpa hämmentävä nollapanostus Moldovalta. Odotin jotain aivan muuta Dream Teamiltä. Nyt näyttää jopa mahdolliselta, että voi karsiutua finaalista, mikä olisi kakkossemissä jo ihan suoritus.

Vedonlyöntivihje: - Semifinal 2, Moldova jatkoon? - peliaika päättynyt

kohde
Semifinal 2, Moldova jatkoon?
veto
EI
kerroin
3.400 (bet365)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Tämä on varmaan aika hyvä tapa hedgetä betsi, koska molemmat voi silti tulla perille (kysyin Coolbetin aspasta, ja H2H siellä lasketaan myös semien pisteet toisin kuin käsittääkseni yleisesti muualla). Itse asiassa tykkään tästä combosta tosi paljon. Jos Moldova menee jatkoon, niin sitten on kyllä sen verran osteltua juryrahaa takana että peitonnee Azerit vaikka menisivät molemmat finaaliin. Kovin huonoa skenaariota on siis alustavasti vaikea löytää.

Vedonlyöntivihje: - Semifinal 2, Viro jatkoon? - peliaika päättynyt

kohde
Semifinal 2, Viro jatkoon?
veto
KYLLÄ
kerroin
3.000 (unibet)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Yllättävän hyvä esitys. Paremmalta paikalta menisi jatkoon, mutta kakkosslotti on kyllä karmaiseva. Itävallan Bueno ei oikein vakuuta, joten veikkaan että miessolisteista joko tämä tai Portugalin symppiskaveri menee jatkoon. Teoriassa voivat mennä molemmatkin, mutta se varmaan vaatisi jo tosiaan Moldovan kyykkäämistä. Portugalia ei ihan saa peleihin noilla 2,1 kertoimilla, mutta se tuntuisi kaikkein loogisimmalta yllärijatkajalta tähän semiin.

Vihjeet yhteensä: panokset 3.00, palautukset 0.00, tulos -3.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Herra_Huu
Jäsen
Viestit: 69
Liittynyt: 01.12.2016, 13:10

Tuotto: -12.45 yks.

Palautus%: 93.23%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 69

Pisteitä: 82

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Herra_Huu »

Voisi ihan tämän perusteella jo painaa Kroatia anyprice top10... :lol:
Liitteet
received_295418948941843.jpeg

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - At least one Nordic country in top3? - peliaika päättynyt

kohde
At least one Nordic country in top3?
veto
NO
kerroin
1.900 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +4.50 yks.

Islanti ~25%, muut ~5%. Nämä hyvin summittaiset arviot kun osa esityksistä vielä näkemättä, mutta missään universumissa tää ei kyllä ole muuta kuin erittäin räväkkä ylikerroin.

Voihan sen Blind Channelin treenin halutessaan katsoa varmistuakseen ettei lavalla ole jotain aivan jättiylläreitä, tämä kirjoitettu siis ennen Suomen harkkaa. Muut nähty pl. Tanska, jolla tähän 0%. Islannin voi halutessaan "hedgetä" esim Betukalla 4 tasosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

11.05.2021 18:14 <Espressopapu> Mahtavaa työtä tässä ketjussa. Suurin osa kertoimista laskenut selvästi. Bravo!

16.05.2021 01:32 <Dimensioner> Eiköhän ne kertoimet laske jo ihan näistä panostuksien voimalla.


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Kuka vakkariviisuilijoista ottaa agendalleen niputtaa semit yhteen? :)

Itse en saanut semi kakkosesta kyllä oikein mitään selvää. 6 varmaa jatkajaa, sen jälkeen n. 7 maata taistelee lopuista paikoista enemmän tai vähemmän tasapäin. Sveitsistä ei saanut oikein mitään kuvaa, Bulgarian staging vaikuttaa upealta mutta ei VIctoria irvistelemässä pyjamassaan silti oikein euroviisuvoittajalta tunnu. Enemmän sinne Malta-Italia-Ranska-suuntaan kallistuisin edelleen, mutta jos nämä Ranskan, Sveitsin ja Bulgarian tyyliset jurybaitit tarpeeksi kalistelevat keskenään niin voi sieltä tulla ohituskaistaa joku yleisön megasuosikki voittoonkin a la Spirit in the Sky. Se onkin sitten tuhannen taalan kysymys kuka se voisi tänä vuonna olla. Peli on jotenkin hämmentävän auki normaalivuoteen verrattuna, mutta eiköhän tässä kohta olla viisaampia. Napsitaan sitä odotellessa muita markkinoita.

Vedonlyöntivihje: - Liettua-Kypros H2H - peliaika päättynyt

kohde
Liettua-Kypros H2H
veto
Kypros
kerroin
1.950 (coolbet)
panos
1.5 yks.

Huti: -1.50 yks.

Vedonlyöntivihje: - Liettua-Bulgaria H2H - peliaika päättynyt

kohde
Liettua-Bulgaria H2H
veto
Bulgaria
kerroin
1.780 (coolbet)
panos
3 yks.

Huti: -3.00 yks.

Molemmissa vastustaja luokkaa tai paria Liettuaa kovempi. Alkaa olla aika kova positio Liettuan menestystä vastaan joten täytyy tosin alkaa vähän himmailla -- on edelleen ihan mahdollista, että Liettuasta tulee sitten lopulta se telemagneetti jos saavat kakkospuolen ja hyvän paikan. Lähtökohtaisesti kuitenkin Bulgaria mulla sijat 2.-6., Kypros top kympin loppupäätä, Liettua top kympin kynnyksellä.

Vedonlyöntivihje: - Suomi-Islanti H2H - peliaika päättynyt

kohde
Suomi-Islanti H2H
veto
Suomi
kerroin
4.500 (unibet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut top10 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut top10
veto
Suomi
kerroin
2.500 (unibet)
panos
2 yks.

Osuma! +3.00 yks.

Nyt alkaa olla Suomi kyllä jo aliarvostettu. Islanti-betsi ~30% näkemättä Islantia kokonaan, voi olla enemmänkin. Top10 ei hirveän kaukana 50%:sta ole. Italia toki rasittaa ymmärrettävistä syistä, mutta kyllä tässä suht lähellä alkaa olla paras sijoitus Lordin jälkeen. Semivoittoon ostelin 18 kekellä ja top 3:een 2,75, molemmat taisin rommata mutta yleisesti kaikki nämä pitäisi ainakin sinne päin löytyä jostain pikkupuljuista tai Betfairilta. Suomi-Islanti-hedaria ei kyllä ole näkynyt missään tuonne päinkään.

Vihjeet yhteensä: panokset 8.50, palautukset 5.00, tulos -3.50 yksikköä.

Huom! Vihjaajan vihjeseuranta ei täsmää tämän viestin osalta. Viestistä on poistettu 1 vihje, mutta sitä ei ole poistettu seurannasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut guessingames, 12.05.2021, 14:22. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Minikommentit

12.05.2021 13:02 <guessingames> Kirjoitin puoliunessa kertoimen ja panoksen väärin päin, eli tuo LIT-BUL on

12.05.2021 13:02 <guessingames> tosiaan 1.78 3u eikä 3.00 1.78u. Nyt viestissä on kaikki oikein


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1747
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +160.38 yks.

Palautus%: 102.17%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1774

Pisteitä: 1424

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Tänään alkaa seuraava harjoituskierros ja itselläni ainakin mielenkiinto kohdistuu kertoimissa täysin romahtaneeseen Romaniaan. Mahdollisuudet voisivat olla hyvät korkeallekin, mutta ensimmäinen harjoitus ei ollut hyvä.

Voittajakertoimissa on tiivis top 6, uskomattoman tasaista ja jotenkin voittajasta ei ole vieläkään kunnon kuvaa, kuten usein on jo jonkinlainen tähän mennessä ollut. Yllättäjäkin voi viedä tänä vuonna. Jotenkin tunne, että Juryn pisteet ovat tänä vuonna tasaiset ja telessä joku lyö itsensä läpi ja pärjää todella korkealle taas pelkästään niillä, esim Norja viimeksi. Top 10 pääsee pelkillä hyvillä telepisteillä tai jurypisteillä aina, joku alempaa kerroinlistoista sinne tunkeutuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »


Mitäs sanotte? Ei vakuuta ainakaan minua. Alan itse asiassa kohta uskomaan Ruotsin karsiutumiseen. Jos Irlanti ja Romania saavat paketin kasaan ja Azerbaidzan tuo uusia elementtejä esitykseen, niin se on viimeistään hyvästi Ruotsi! Joka tapauksessa, Tusse menee finaaliin viimeisten joukossa, jos menee.

guessingames kirjoitti:
09.05.2021, 21:28
Ukraina: Siellähän lähti kertoimet laukalle.
Mielenkiinnolla odotan Ukrainan klippiä ja mikä vaikutus sillä tulee olemaan...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Judeksi
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 04.09.2012, 21:43

Tuotto: -725.08 yks.

Palautus%: 97.50%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 2906

Pisteitä: 159

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Judeksi »

Voittajan veikkaaminen on ainakin vielä pariin aiempiin viisuihin verrattuna vaikeata, kuten täälläkin on jo todettu. Sen takia lähdetään luottamaan siihen, että Maltaa on ylihypetetty ja voittajaehdokkaat löytyy muualta:

Vedonlyöntivihje: - ESC 2021 voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
ESC 2021 voittaja?
veto
Ranska
kerroin
5.000 (coolbet)
panos
15 yks.

Huti: -15.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - ESC 2021 voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
ESC 2021 voittaja?
veto
Sveitsi
kerroin
6.400 (coolbet)
panos
10 yks.

Huti: -10.00 yks.

Kummallakin tyylikkäät biisit ja varmasti tyylikkäät showt, siitä on jo Sveitsin kohdalla saatu osviittaa. Ranskasta tulee hieman Portugalin muutaman vuoden takaisen voittoviisun tyylikkyys mieleen, ehkä koko Eurooppa huutaa Voilà! lauantaina?

Sitten ne yllätyshaut voittajaksi:

Vedonlyöntivihje: - ESC 2021 voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
ESC 2021 voittaja?
veto
Ukraina
kerroin
34.000 (coolbet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - ESC 2021 voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
ESC 2021 voittaja?
veto
Liettua
kerroin
38.000 (coolbet)
panos
2 yks.

Heittämällä ekasta semistä jatkoon ja finaaliin esiintymispaikka loppupuoliskolle niin nää kertoimet romahtaa lähemmäs kymmentä.

Huti: -2.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - ESC 2021 voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
ESC 2021 voittaja?
veto
Venäjä
kerroin
61.000 (bet365)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Kaikilla näillä tyylikkäät showt. Ukraina nousi pikaisesti omien suosikkien joukkoon etenkin kun näki tuon harkkaclipin: kova veto tulossa! Liettualla top-10 kamaa tulossa. Venäjän esityksessä hyvä meininki, toki pientä Venäjä-vastaisuutta voi olla äänissä mutta tää jää mukavasti mieleen.

Näistä sitten muut:

Vedonlyöntivihje: - Ukraina top-10? - peliaika päättynyt

kohde
Ukraina top-10?
veto
Kyllä
kerroin
2.000 (william hill)
panos
15 yks.

parhaat kertoimet syöty aikoja sitten, mutta mennään silti.

Osuma! +15.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Semifinaali 1, voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
Semifinaali 1, voittaja?
veto
Ukraina
kerroin
9.500 (coolbet)
panos
5 yks.

Huti: -5.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Semifinaali 1, voittaja? - peliaika päättynyt

kohde
Semifinaali 1, voittaja?
veto
Liettua
kerroin
10.000 (coolbet)
panos
3 yks.

Huti: -3.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Ei pääse finaaliin? - peliaika päättynyt

kohde
Ei pääse finaaliin?
veto
Ruotsi
kerroin
6.750 (nordicbet)
panos
15 yks.

Tylsä biisi ja tylsä show. Tusselta uupuu myös lavakarisma, pieni käsien huitominen ja paikallaan seisominen ei nyt vain riitä. Voi hyvinkin pullahtaa nippa nappa ulos finaalista.

Huti: -15.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Semifinaali 1, top-3? - peliaika päättynyt

kohde
Semifinaali 1, top-3?
veto
Liettua
kerroin
1.850 (unibet)
panos
15 yks.

Huti: -15.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - H2H: Suomi-Ruotsi - peliaika päättynyt

kohde
H2H: Suomi-Ruotsi
veto
1
kerroin
2.300 (unibet)
panos
15 yks.

Ohi tullaan että pätkähtää, Suomen esitys jää väistämättä paremmin mieleen kuin Ruotsin. Teleystävällisempi Blind Channel voi tehdä tässä Softenginet ja se riittänee ohittamiseen tänä vuonna.

Osuma! +19.50 yks.

Vedonlyöntivihje: - Finaalin top-10? - peliaika päättynyt

kohde
Finaalin top-10?
veto
Venäjä
kerroin
2.370 (bet365)
panos
15 yks.

Osuma! +20.55 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 113.00, palautukset 100.05, tulos -12.95 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1747
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +160.38 yks.

Palautus%: 102.17%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1774

Pisteitä: 1424

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Irlannin jatkoonmenon taitaa saada unohtaa ja Ukrainan harjoitukset jää tänään väliin, laulajalla terveyshuolia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

12.05.2021 17:55 <jepujepujee> Jep


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vihjasin aiemmin ketjussa Ukraina-Venäjä H2H Ukraina, hedgeisin voitolla pois (joka saitilla 2.3 Venäjä tjsp, comeon äsken 2.75). Kännykällä liikenteessä eli säädän myöhemmin tageihin.

Veikkaan että markkina ylipanikoi vielä tästäkin, mutta ei viisuihin enää kauaa ole, koronalla olisi game over ja Venäjä on muutenkin kyllä tosi vahva eli ilman sairauskorttiakin hedgeää jostain 2.3 tasolta ilmaiset plussat mieluusti

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

12.05.2021 16:47 <Tenkrat> Laulajan koronatesti Pending-tilassa. Muu bändi saanu negatiivisen tuloksen.

12.05.2021 17:51 <jepujepujee> Kateryna instagram: "i am ok". Pikatesti kai negatiivinen?? PCR-testi varalta.

12.05.2021 18:00 <jepujepujee> Bändi oli Roopin kans laivaretkellä kylmällä/tuulisella säällä. Tais tulla vilu

12.05.2021 18:19 <Tenkrat> Hyvä tieto!

12.05.2021 18:30 <guessingames> Joo, en olisi pelkän sairastamisen takia tätä ollut myymässä edes korona-aikoina

12.05.2021 18:31 <guessingames> mutta imo nämä ovat kyllä suht tasavahvoja. Molemmissa iso varianssi ja haitari

12.05.2021 18:33 <guessingames> luokkaa 6.-20. sija. Ukrainat ostettu 2.3 ja Venäjät 2.75 hedariin, riitti mulle

12.05.2021 18:34 <guessingames> En löytänyt tageista kyllä alkuperäistä Ukraina-betsiäkään, varmaan vahingossa

12.05.2021 18:34 <guessingames> postaus kadonnut bittiavaruuteen joten enpä laita tätäkään. Jatkakaamme!

12.05.2021 19:42 <jepujepujee> Pressitilaisuudesta: Ukrainan delegaatio testattiin eilen, tulokset negatiivisia

12.05.2021 19:46 <jepujepujee> Tuskin siis covid. Kaikki testataan aina 48h välein muutenkin.

13.05.2021 17:12 <jepujepujee> Negatiivinen tulos tuli. Laulaja voi jo paremmin.


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 147
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +37.27 yks.

Palautus%: 105.42%

Panosten ka: 3.62 yks.

Vetoja: 190

Pisteitä: 436

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Snooker-Salming kirjoitti:
23.03.2021, 20:23
1. semifinaali

1.–8. Australia: Montaigne – Technicolour
- Avauspuoliskolla on neljä naisartistia ja toisella puoliskolla vielä kuusi lisää, huh. Kaikki kymmenen eivät millään voi mennä jatkoon tietenkään, vaan myös miehiä ja bändejä on huomioitava. No joo, pidän kertosäkeestä. Youtubessa oleva live-esityskin on ihan mukiinmenevä, vaikka ääni tuntuu olevan särkymisen partaalla, mutta se lienee vain Montaignen tapa laulaa. Australia ei ole koskaan karsiutunut, vaan mennyt 4/4 kerralla jatkoon. Lisäksi se on viime vuosina menestynyt hyvin raatiäänissä loppukilpailussa (2019 kuudes, 2018 12:s, 2017 neljäs, 2016 ykkönen). Tämä erottui noissa kertauksissa kyllä ihan hyvin edukseen, joten siitä tulee plussaa arvioon. Jos tämä jotenkin menee finaaliin, siellä paikka on tuloksissa jälkimmäisellä puoliskolla, jos Zero Gravitynkin kaltainen mestariteos oli vasta yhdeksäs lopputuloksissa. Juryissa aussit on tosiaan ollut nyt viime vuosina aina TOP12:ssa, mutta tällä tekee tiukkaa jatkaa tuota putkea. Summa summarum, Australia on rajatapaus alustavasti. Liettua, Ruotsi ja Venäjä ovat ainakin edellä ykköspuoliskon maista. Aussien pitäisi kyetä olemaan Sloveniaa vakuuttavampi, mutta uskon itse enemmän jälkimmäiseen.

1.–8. Irlanti: Lesley Roy – Maps
- Niin, kaikki naiset eivät voi mennä jatkoon ja Lesleyn kohtalona on luultavasti siksi karsiutua, vaikka kappale on reilusti parempi kuin viime vuonna ja menee omalle soittolistalle heittämällä. Kertauksessakin tämä erottuu jopa vielä paremmin kuin Australia, vaikka lopullinen järjestys ei olekaan selvillä. Kappaleesta tulee lisäksi hyvä fiilis kotikatsomoihin. Kuudella viime kerralla Irlanti on kuitenkin vain kerran päässyt jatkoon, mutta on tämä potentiaalisin ehdokas pariin viime vuoteen, joten en sulje Lesleyta ihan täysin ulos vielä, vaikka todennäköisempää onkin sijoittuminen sijoille 13-15.

1.–8. Liettua: The Roop – Discoteque
- Yksi kolmesta bändistä tässä karsintaerässä. Henkilökohtaisesti pidän enemmän tämän vuoden viisusta kuin On Firestä. Viime vuoden teos toki parani, mitä enemmän sitä kuunteli. Vertasin sitä silloin hieman Tsekkiin edeltävältä vuodelta, koska esityksessä oli samanlaista rentoutta kuin Lake Malawilla. Discotequessa on vähän vakavampi, aggressiivisempi ja miksei pelottavampikin tunnelma, joka on miinusta. Tsekkihän oli tuolloin juryissa seminsä paras ja finaalissakin kahdeksas, mutta menestyksen torpedoi surkea esiintymispaikka muistaakseni kolmantena. Liettualle ennustelin viime vuonna finaalissa juryissa TOP7-sijaa ja yleisöäänissä TOP4-sijaa, jotka olisivat tuoneet TOP5-kokonaissijan. Nyt olen hieman skeptisempi, koska tunnelma ei ole tosiaan yhtä rento, joten kun tämä kuitenkin menee helposti jatkoon, finaalissa raadeissa tämä on korkeintaan TOP10:ssa ja yleisöäänissä TOP8:ssa. Yleisöääniä tulisi siis noin 120 ja raatipongoja 65, jolloin 185 pisteen yhteissaalis riittäisi ehkäpä sijaan 11, jos uskomme vuoden 2019 tuloksia.

1.–8. Pohjois-Makedonia: Vasil – Here I stand
- Tätä ei tarvitse ylianalysoida. Ruotsi ja Norja ovat miessolisteina vakuuttavampia tässä semifinaalissa, joten Makedonialle ei ole tilaa jatkossa. Vertaisin tätä hieman Itävaltaan vuodelta 2019. Ennustin tuolloin, että koska biisi on liian herkkä ja ennen kaikkea hiljainen, se jää unohduksiin. Tässä on vähän samaa kuin Pandan Limitsissä, joka jäi semissään sijalle 17 29 pisteellä eli toiseksi viimeiseksi. Tunnetta on olevinaan paljon, mutta se ei vain auta nyt. Vasil ei toki laula ihan yhtä varovaisesti kuin Panda ja biisissä on pientä kasvua, mutta kuten todettua, tilaa ei vain ole jatkossa näin keskinkertaiselle viisulle.

1.–8. Ruotsi: Tusse – Voices
- Tämä on ehkä kaikkein vaikein kappale minulle arvioida, koska en saa tästä millään otetta. Jollain ihmeellä Youtube-katseluita on kuitenkin jo yli 450 000 ja yläpeukkuja reilut 15k. Ääniala ei minusta riitä kertosäkeessä, vaan laulu on pakottamista ja sanoista tulee mieleen Venäjän "Million Voices" -viisu vuodelta 2015. Kyllä tämä silti paranee kuuntelu kuuntelulta. Kansallisessa finaalissa tämä oli raatiäänten ykkönen ja yleisösuosio oli vielä suurempaa. 175 pistettä on vaikuttava pistemäärä, kun edeltävä vuonna Mammat saalistivat vain reilut 130 pistettä voittaessaan. John Lundvikin pistesaldo oli voittaessaan 181, joten tuon perusteella Tusselle voi povata onnistunutta Hollannin reissua ja siihen minunkin pitää tukeutua, kun en itse saa tosiaan tästä kunnollista otetta aikaiseksi. Säkeistöt vakuuttavat kertosäettä enemmän ja se ei ole hyvä merkki, mutta ehkä olen vain itse hukassa tämän kanssa. Toisaalta Benjamin Ingrossokin kaapi voittaessaan samat 181 pistettä kuin Lundvik, mutta jakauma pisteiden välillä oli erilainen, kun raadit antoivat 114 pistettä ja yleisö vain 67. Lundvikin jakauma oli 96-85 ja Tussen tosiaan 79-96. Alustavasti voisi siis pohtia, että tämä olisi vielä parempi kuin Lundvik yleisöäänissä (joka oli yhdeksäs 93 pisteellä), mutta raadeissa kehnompi (toinen 241 pisteellä), loppukilpailussa Rotterdamissa. Mitä nyt kelailin läpi Melodifestivalenin finaaleja, Månsin jälkeen tämä on ollut ainoa voittaja, joka on saanut selvästi enemmän ääniä yleisöltä kuin raadeilta (Mammat toki viime vuonna saivat jokusen pisteen enemmän yleisöltä kuin raadeilta, mutta ero ei ollut näin selkeä kuin Tussella), mikä enteilee Ruotsille hyvää yleisösuosiota kieltämättä toukokuussa. Sanotaan näin, että en ylläty, jos Ruotsi on finaalissa yleisöäänissä viiden sakissa, mikä tarkoittaisi vähintään 200 pistettä. Juryissa tämä menestyy vähän heikommin ollen sijoilla 7-8, joten pisteitä tulee noin 145. Yhteispistellä 345 oltaisiin lopputuloksissa sijoilla 4-5. Tuo olkoot alustava arvio Ruotsille. Noin, löytyihän se ote lopulta tähänkin teokseen.

1.–8. Slovenia: Ana Soklič – Amen
- Erottuu edukseen kertauksessa ja siksi liputan Slovenian puolesta enemmän kuin vielä silloin, kun kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa. 760 000 näyttökertaa on myös vaikuttava määrä tätä kirjoittaessa. Slovenian läpimenoprosentti on vain 37,5%, mutta tällä on kieltämättä hyvät mahdollisuudet jatkoon. Kyllähän tästä ohuesti tulee mieleen Makedonian Proud kahden vuoden takaa, joka rankattiin aluksi semissäänkin sijan 13 tietämille, mutta hyvin nopeasti se nostettiin jatkoonmenijöiden joukkoon ja lopulta finaalissa sijoitus oli seitsemäs raatiäänten voiton jälkeen. Mitä nyt selailin tuota vuoden 2019 -ketjua, esimerkiksi Wingdeadillakaan ei ollut huhtikuun lopussa Makedoniaa rankattuna edes finaaliin ja olin itsekin dumannut sen liian tylsäksi veisuksi. Tuosta oppineena povaan Sloveniaa jatkajaksi vastoin ylempien viisaampien herrojen rankingeja. :mrgreen: Pidän viisukanavalla olevasta livedosta ja pakko kait noille näyttökerroille on antaa arvoa edes hieman, joten sanon Slovenian etenevän jatkoon vieläpä selvästi raatiäänten turvin. Tämä ei ole kuitenkaan ihan yhtä hyvä kappale, joten finaalissa maksimi lienee tulostaulun vasen puoli. Lisäksi pari vuotta sitten naisartistit floppasivat kautta linjan, joten Makedonialle oli mahdollista saada niin hyvin pisteitä osin siksikin. Amen-nimisistä biiseistä tämä on eittämättä potentiaalisempi ainakin minun papereissani ja jotenkin tosiaan tuntuu siltä, että mitä enemmän tuota livevetoa viisukanavalla katsoo, sitä enemmän tällainen voimaantumisballadi saa arvostustani ja kommenttikenttää selaamalla ainakin joitakin ihmisiä sanat koskettavat ja motivoivat.

1.–8. Valko-Venäjä:
- Palataan asiaan, kun uusi viisu on selvillä. Alkuperäisellä ei olisi ollut mitään asiaa jatkoon.

1.–8. Manizha – Russian woman
- Hämmentävän sekava kipale. Tämän ennustettavuus on hankalaa. Venäjä on karsiutunut vain kerran 11 yrittämällä, kun asialla oli livenä laulutaidoton Yulia. Manizha osaa laulaa livenä, joten se riittää siihen, että Venäjä menee finaaliin. Viisussa on ohuet anthemaihiot ja biitti tempaa loppuvaiheessa mukaansa, joten kyllä tämä saanee mukavasti yleisötukea finaalissakin. Jos Julia jätetään laskuista, Venäjän edeltävät sijoitukset 2000-luvulla niinä kertoina, kun se on ollut mukana, ovat 3, 3, 2, 7, 5, 2, 16, 11, 11, 1, 3, 2, 15, 11, 3, 10, ja 12. Huonoin sijoitus on siis kuudestoista. Vain 7/17 kerralla se on jäänyt TOP10:n ulkopuolelle, mutta noillakin kerroilla siis vain niukasti. Sanoisin, että kaikki on Manizhalle mahdollista sijojen 6-15 välillä historiaan peilaten. Selasin läpi vuosien 2017-2019 viisut ja ehkä eniten tämä muistuttaa minusta Azerbaijanin Skeletonia jossain määrin, joka sijoittui sijalle 14. Venäjä-efekti huomioiden veikkaisin ehkä tässä vaiheessa sijoja 10-13.

9.–17. Azerbaidžan: Efendi – Mata Hari
- Pidän tästä enemmän kuin Kleopatrasta. Youtubessa näyttöjä on tullut jo 500k ja yläpeukkuja 28k. Toki ei noita pidä tuijottaa liikaa, kun Venäjälläkin on 3,6 miljoonaa katselua eikä se voittoa niillä ota. Takaisin Azerbaijaniin. Maa on Venäjän tavoin karsiutunut vain kerran 11 yrittämällä ja silloin sijoitus oli 11:s semissä X My Heartilla. Vuonna 2019 Chingiz ylsi finaalissa kahdeksanneksi, mutta sitä edelsi neljän vuoden putki, jolloin Azerit olivat sijoilla 14, 17, 12 ja 22, kun kuudella ensimmäisellä visiitillään se oli aina TOP8:ssa. Sanoisin, että tällä viisulla Azerit tulee ennemmin jatkamaan Chingizin aloittamaa kurssinkääntöä kuin vajoaisi takaisin keskikastiin loppukilpailussa. Lopussa kappale vielä kiihtyy kivasti ja jää siten mieleen. Veikataanpa nyt alkuun sijaa yhdeksän tai kymmenen kokonaistuloksissa.

9.–17. Belgia: Hooverphonic – The wrong place
- Erottuu negatiivisesti edukseen kertauksessa kuten viime vuonnakin. Liian melankolinen teos pärjätäkseen. En usko edes vähää alusta jatkopaikkaan, vaikka live-esitys olisi millainen. Plussaa annan toki siitä, että biisi on sentään parempi kuin viime vuonna, muttei riittävän kiinnostava saadakseen tarpeeksi huomiota yleisöltä. Belgian läpimenoprosentti 33,3% vain jatkaa laskuaan.

9.–17. Israel: Eden Alene – Set me free
- Järkyttävästi heikompi kappale kuin viimeksi. Israel on tosin mennyt läpi 8/14 kerralla, joten historia on kohtalainen. Veikkaan silti, että tämä on yksi naisartisteista, jolla eivät rahkeet riitä jatkoon. Kertauksessa tämä ei kuulosta erityisen hyvältä, vaan lähinnä junnaavalta. Eden toki tekee parhaansa saadakseen maksimit irti näinkin tasapaksusta teoksesta ja laulaa hyvin, ei siinä mitään, joten juryrakkautta tullee jonkin verran. Kappaletta on ollaan ilmeisesti vielä muokkaamassa, joten koska Eden on hyvä esiintyjä, takaportti pitää jättää vielä auki.

9.–17. Kroatia: Albina – Tick-tock
- Erottuu edukseen kertauksessa ja siksi sanon, että Kroatia on turvassa. Läpimenohistoria on 6/13, mutta tämän vuoden jälkeen tasan 50%. Kansallisen finaalin liveveto ei ollut kaikkein onnistunein, mutta eiköhän esitys ole hiottu kuosiin toukokuuhun mennessä. Helppo vertailukohde olisi Ukrainan Tick-Tock biisi vuodelta 2014, joka sijoittui kuudenneksi. Paljon riippuu varmasti esiintymispaikasta, että mihin Albinan rahkeet riittävät, mutta kuten todettua, kertauksessa tämä biisi jää mieleen varmasti äänestäjille. Ukraina oli tuolloin 2014 yleisöäänten kahdeksas ja juryissa 12:s. Eivät nuo mahdottomilta numeroilta tunnu Kroatialle. Kyllä tämä jopa kymppisakkia kolkuttelee alustavasti omissa papereissa, koska kyseessä on korvamato. Semifinaalissa Ukraina oli tuolloin kuudes juryissa muuten, joten veikkaan, että Kroatian jurysuosio on suurempaa kuin luulemmekaan. TOP10-kertoimet ovat päälle kolmen ja ne houkuttavat Kroatian kohdalla.

9.–17. Kypros: Elena Tsagrinou – El diablo
- Neiti Gaga -kopio. Taitavasti tehty kappale ilman muuta, joka koukuttaa, koska eri osia on niin monta. Jotenkin tuntuu silti, että tämä jää vaikkapa edellämainitun Kroatian jalkoihin lopulta. Finaaliin rahkeet kyllä riittävät, kun historiakin on 8/14 onnistumista, mutta ehkä se jokin äänestämään velvoittama tunnetila jää uupumaan tämän kuunneltuaan. Kroatian yksinkertaisuus on minusta valttia Kyprokseen nähden. Musiikkivideo on hyvä, mutta minua mietityttää, että miten tämän biisin saa toimimaan livenä. Jos Elena on yksin isolla lavalla piehtaroimassa kuten videolla, katsojalle voi jäädä ontto tunnelma. Eiköhän toki hänen ympärilleen saada jotain tanssijoita ja jos Tamtakin venyi sijalle 13 finaalissa, El Diablon on oltava myös tulostaulun vasemmalla puolella, mutta sanon, että tämä jää ehkä niukasti kymppisakista ulos.

9.–17. Malta: Destiny – Je me casse
- Sanon suoraan, että jos kertauksessa näytetään trumpetti-kohta, tämä ei ainakaan erotu mieleen jäävän positiivisesti. Ensimmäisellä kuuntelulla en myöskään pitänyt tätä ylipäätään kovin ihmeellisenä onnistumisena. Toisella kuuntelulla kappale aukeni vähän paremmin ja pystyn ymmärtämään suosikkiaseman. Vähemmän yllättäen Nettahan tästä tulee mieleen köyhän naisen versiona ja joku kirjoittikin toisaalta, että tuntuu siltä, että tietoisesti kappaleesta on tehty suuren yleisön maun mukainen eikä ainakaan minulle välity vilpittömästi Destinyn viesti. 300 000 näyttökertaa vuorokaudessa on hyvä, muttei tajunnanräjäyttävä määrä, joten en ainakaan saa itse Maltaa ykkössuosikiksi, koska ei tämä vain tunnu minusta voittajalta, vaan jämämitalistilta. Varmaan kadun noita sanoja keväämmällä, mutta minusta tähän on ahdettu vähän liikaa tavaraa. Parhaat osat juuri ennen noita trumpetteja olevat nostatukset, mutta nuo trumpetit jotenkin lakkauttavat kiiman, kun vertailun vuoksi Toy räjähti kertosäkeessä eloon nousujohteisesti, mutta tässä biisissä käy päinvastoin, ei hyvä. Edellinen TOP10-sijoitus on vuodelta 2013, joten paluu sinne tapahtuu kyllä. En tiedä, jokin tässä vain tökkii itselle, jotta rankkaisin tämän ykköseksi. Kaksi hopeasijaahan Maltalta löytyy entuudestaan. Lauluääni on yhä syvä, riittoisa ja sielukas, joten siitä tulee juryilta plussaa. Naispoppareistakin tämä lienee kisojen paras ja se takaa itsessään hyvän sijoituksen, mutta toinen Netan tyylinen voittaja kolmeen vuoteen kuulostaa liialliselta.

9.–17.Norja: TIX – Fallen angel
- Mulle tulee Norjasta mieleen paranneltu versio Kroatiasta 2016. Tuolloin Nina Kraljic lauloi kappaleen Lighthouse: https://www.youtube.com/watch?v=8QUM-_EbE2o

Lavastus ja yleisolemus on Norjan esityksessä varmaan aika samanlainen eli Tix seisoo paikoillaan kuten Nina överissä esiintymisasussa. Laulutaito ja biisin nousujohteisuus ovat suunnilleen samaa kaliiberia. Taustalaulajat ovat TIXin esityksessä vähän enemmän näkyvillä ja puvustus on Kroatiaa onnistuneempi sekä biisi ja yleisvaikutelma karvan verran parempi, joten kun Kroatia meni semistä jatkoon viimeisenä ja oli finaalissa 23:s huolimatta esiintymisnumerosta 17, Norjalle voisi povata loppukilpailussa juuri jotain sijoja 15-20 kuten Wingdead ennakoi heti Norjan kansallisen finaalin jälkeen. Kroatia sai semissään 133 pistettä (yleisö 53 + raadit 80) ja finaalissa 73 pongoa (yleisö 33 + raadit 40). Vähän vuodesta riippuen 20 parhaan joukkoon päästäkseen vaaditaan sata pistettä tai joinakin viime vuosina vajaat 80 pistettäkin on riittänyt tuohon saavutukseen. Eiköhän TIXilla ole rahkeet tuollaisiin pisteisiin ilman muuta, mutta enpä tiedä, että onko paljoa enempään. Minulle upposi hyvin norjankielinen versio kappaleesta, mutta tuo englanninkielinen ei ole ihan yhtä iskevä

9.–17. Romania: Roxen – Amnesia
- Toisella puoliskolla on lähtökohtaisesti neljä kovempaa naissolistia, joten hukkuuko Roxen jalkoihin? Viisu ei vedä vertoja viime vuoden Alcohol Youlle, vaikka on sinällään pikkunätti. Alla on kaksi karsiutumista ja viime vuonna tapahtui ryhtiliike, mutta nyt maa on taas luisumassa entiseksi viisujättiläiseksi, koska rajatapaukselta tämä haiskahtaa. Viime vuoden kansallisen finaalin livevedot eivät ainakaan minua hirveästi vakuuttaneet, joten jos jotain pitäisi ennustaa, Roxen jää liian yksin suurella lavalla eikä tunne välity tarpeeksi, vaikka sinällään laulutaito riittää livenä, mutta olen skeptinen puvustuksen ja lavastuksen suhteen toistaiseksi. Lisäksi toisella puoliskolla on tarjontaa enemmän ja Roxen on mielestäni seitsemänneksi paras vasta tältä puoliskolta. Toki jos Ukraina on liian friikki, sitten Romania kiilaa jatkoon.

9.–17. Ukraina: Go_A – Shum
- Ukraina ei ole ikinä karsiutunut 11 yrittämällä, joten kunnes toisin todistetaan, Shum menee myös jatkoon. Loppukilpailussa huonoin sijoitus kotikisat pois lukien on 17:s vuodelta 2018, jolloin lauteilla oli Melovin liekehtivällä pianollaan. Oletusarvo on siis, että Ukraina olisi TOP16-maa, mutta tämä on liian friikki ollakseen juuri korkeammalla. Floppaus ulos finaalistakaan ei periaatteessa saa yllättää, mutta toistaiseksi veikkaan lopputulokseksi finaalin jälkimmäistä puoliskoa. Minulle ei maistunut viime vuoden versio eikä tämäkään, mutta kai tästä kuuluisi tykätä, koska kyseessä on Ukraina? :lol: Latvia floppasi 2017 semifinaalin viimeisenä esiintyjänä jumboksi, kun Triana Parkin Line oli liian friikki. Tässä voi olla samanlaiset vaaran elementit ilmassa. Melkein jopa tekisi mieli pudottaa Ukraina rankingissa ulos jatkosta. Vuotta myöhemmin Unkarin rokkibändi meni viimeisenä jatkoon semistään. Vuonna 2019 Telemoveis jäi semissä sijalle 15 ja Romania On A Sundaylleen sijalle 14. Nuo vertautuvat minusta outoudessaan jossain määrin Go_A:iin. Summa summarum, Ukraina menee täpärästi jatkoon tai karsiutuu. Historia on niin vahva, että siksi se on minulla toistaiseksi jatkajana, mutta en ylläty, jos Australia tai Romania esimerkiksi sysää tämän ulos. Viime vuonna nokkahuiluosuudet toimivat, mutta tänä vuonna ne lähinnä ärsyttävät.

TOP10 (sininen=mies, punainen=nainen, keltainen=yhtye): Malta, Ruotsi, Kroatia, Azerbaijan, Liettua, Slovenia, Kypros, Venäjä, Norja, Ukraina
Bottom 6: Australia, Romania, Israel, Irlanti, Belgia, Makedonia
Täällähän on taas laitettu hulinaksi sitten viime näkemän. Päivitetäänpä omaa näkemystäni ykkössemistä harjoitusten jälkeen, kun lähes kaikilta mailta on julki kaksi teosta.

1. Liettua
- Ei mitään yllättävää ollut Liettualla tarjota eikä minusta pitänytkään. Liveshow on ihan hyvin hallussa. Eurojuryissa tuli sija 12 ja aiemmin ennustin lopputuloksissa sijaa 11, joten tuota ei ole tarpeen muuttaa.

2. Slovenia
- Niin, vuonna 2012 viimeksi molemmista semeistä on menty jatkoon numerolla kaksi, joten Slovenia- ja Viro-hakuni kokivat ruman kolauksen. Olen sitä mieltä, että jokaikinen esiintymispaikka pitäisi arpoa läpinäkyvyyden vuoksi, mutta minkäs teet. Ei tätä pidä nyt kuitenkaan vielä täysin kuopata, koska Amen erottuu edelleen kertauksessa hyvin. Lisäksi tuolloin vuonna 2012 Makedonian vahvaääninen nainen Kaliopi esiintyi tällä paikalla semissä mennen jatkoon yhdeksäntenä. Hän oli telessä tuolloin kahdeksas ja juryissa yhdeksäs. Siksi en ole kuoppaamassa Sloveniaa vielä, vaikka sen mahdollisuudet ehkä kaikesta huolimatta vähän heikkenivät tämän esiintymispaikan myötä, vaikkakin samaan syssyyn pitää todeta myös se, että ensimmäisinä ja viimeisenä esiintyjät kappaleet kuitenkin muistetaan paremmin kuin show'n keskellä olevat biisit (Serial Position Effect): https://www.youtube.com/watch?v=VylXU1ZpS-c

Slovenia on 16 kappaleen kattauksen listassa toiseksi ylimpänä ja jää kyllä siten mieleen varmasti niille, jotka haluavat sitä äänestää. Eri asia on, onko laatu riittävä. Olisin enemmän huolissani, jos esiintymisnumero olisi kolmonen tai nelonen. Toki Israelin Same Heartin kohtalo vuodelta 2014 on mahdollinen eli 14:s sija, mutta uskon raatitukeen. Hissukampi kappale voisi jäädä tällä paikalla hukuksiin, mutta tämä on kuitenkin mahtipontinen teos.

Mitä tulee harjoitusvetoihin, ensimmäisen reenin jälkeen en ollut varma värimaailmasta ja taustan toimivuudesta. Tuollainen avaruusteema näyttää vähän ontolta. Toinen TV-ruutuklippi näytti parin katselun perusteella siedettävältä, mutta siinä se. Olisin kaivannut väkevämpää ja erottuvampaa showta kuin tuollaista vaaleilla valoilla, valkoisella mekolla ja haalealla taustalla tehtyä tuotosta. Siksi kallistun karsiutumisen puolelle.

Eurojuryissa Slovenia oli 26:s. Raadeissa se oli 16:s ja oman semifinaalinsa sisällä seitsemänneksi paras Maltan, Israelin, Ruotsin, Kyproksen, Romanian ja Liettuan jälkeen. Tuosta ei kuitenkaan pidä olla liian huolissaan, koska verrokki Pohjois-Makedonia oli vastaavasti kaksi vuotta sitten eurojuryjen raatiäänissä 17:s, mutta voitti ne semifinaalissaan. Toki Makedonian esiintymispaikka oli toiseksi viimeinen, kun Slovenialla se on toinen. Jos kuvitellaan, että Slovenia olisi vaikkapa kuudes raatiäänissä, se tarkoittaisi 80 pisteen pottia. Kahdessa viime kilpailussa esimerkiksi 94 ja 108 pisteen saaliit ovat riittäneet läpimenoon joistakin semeistä, jos äänet ovat jakaantuneet oikein sopuisasti ja nyt maita on vain 16 eikä 1-2 enemmän. Ei Slovenian tarvitsisi edes niin hirveästi saada yleisötukea luikahtaakseen jatkoon, mutta voisiko se venyä raatikutoseksi, kun TV-ruutuklippi jätti minullekin turhan valjun maun? Olen skeptinen kaikesta huolimatta.

Vuonna 2019 Irlannin ja Montenegron sysiheikot kappaleet saivat kakkospaikalta 15 ja kolme pistettä yleisöltä. Vuotta aiemmin Islanti jäi nollille ja Romania nappasi 40 pistettä. Arvioisin, että Slovenia saisi sen parikymmentä pistettä yleisöltä, jolloin sadan pinnan saaliilla jatkopaikka olisi haarukassa 16 maan joukossa. Karsiutumista puoltaisi toisaalta se, että voiko neljä ensimmäistä maata mennä putkeen jatkoon? Ympäriltä kuitenkin Liettua, Ruotsi ja Venäjä menevät läpi todennäköisesti. Jos nyt pitäisi veikata, kallistun ikävä kyllä myös Slovenian niukan karsiutumisen suuntaan. Jos Slovenia esiintyisi toisella puoliskolla, sitä pidettäisiin jatkajana, joten tämä paikka on sääli.

3. Venäjä
- Yksi positiivisimmista yllättäjistä. Lyhyt ensimmäinen harjoitusklippi jo kertoi sen, että Venäjä on onnistunut lavastuksessa. Toisaalta tuo TV-ruutuklippi olisi minusta voinut olla parempikin. Aiempi ennusteeni oli finaalissa sija 13 ja nyt se näyttää ihan mahdolliselta kuitenkin. Aiemmin olin sitä mieltä, että kertauksessa tämä ei kuulosta kovin hyvältä, mutta olen muuttanut mieleni sen suhteen. Eurojuryissa tuli sija 14, joten sekin puoltaa TOP15-sijoitusta loppukilpailussa.

4. Ruotsi
- Eurojuryissa tuli vasta sija 11, kun itse pidin tätä aiemmin TOP5-viisuna ottaen huomioon sen saaman suosion kansallisessa finaalissa. Raadeissa Ruotsi oli seitsemänneksi paras ja oman seminsä sisällä kolmanneksi paras. Yleisöäänissä Ruotsi oli eurojuryissa vasta 23:s, mutta en anna tuolle kauheasti painoarvoa, koska alkuperäisen analyysini mukaan tämä on Lundvikia parempi yleisöäänissä, mutta hieman kehnompi raadeissa. Raatiteoria näyttää ainakin pitävän kutinsa, joten en epäile etteikö Ruotsi olisi telessä viiden sakissa tässä semissä, koska Lundvik oli kuudes kaksi vuotta sitten ja siten Tusse olisi kolmen parhaan joukossa semifinaalin yhteistuloksissa. Esitys näyttää melko samalta kuin kansallisessa finaalissa eikä sitä ollutkaan tarve muuttaa Liettuan tapaan. Summa summarum, pidän tätä yhä TOP3-viisuna tässä semissä ja finaalissa uskon parempaan sijoitukseen kuin eurojuryjen tarjoamaan sijaan 11. Voi olla, että olen hyvinkin väärässä, mutta en ylireagoi vielä, koska Ruotsi on Ruotsi.

5. Australia
- Viidennen paikan historia on vaihteleva viime vuosilta. Koska papereissani neljä ensimmäistä ovat tyrkyllä jatkoon, Australia kellahtaa ulos ja kyllähän tuo nauhalta esiintyminen on pakosti heikentevä asianhaara yleisöäänissä, koska tunnelma ei vain välity samalla tavoin kuin livenä. Kukaan ei halua nähdä finaalissa nauhalta tulevaa esitystä, piste. Eurojuryissakin tuli vasta 29:s sija, joten Australia jää ulos, vaikka kertauksessa biisi kuulostaa kohtalaiselta. Eurojuryissa raatitukea tuli vain 16 pisteen verran ja sijoitus oli 32:s ja kun en tosiaan usko yleisön tälle lämpenevän, Aussit flopannee isosti? TV-ruutuklippi oli myös melko karsean oloinen sekamelska.

6. Pohjois-Makedonia
- Lämminhenkinen esitys, mutta se ei vain riitä, joten ei tuhlata taaskaan enempää aikaan tähän teokseen.

7. Irlanti
- Leslien laulu on kuulostanut vähän epävireiseltä vielä reeneissä. Mitä tulee lavastukseen ja show'hun, se pitää nähdä televisioruutuklipistä ennen järeämpiä kannanottoja, mutta ensivaikutelma oli tyydyttävä. Värimaailma on hyvä, mutta jotenkin tuo sarjakuvamaisuus LED-seinällä ei alkuun uponnut. EDIT: No nyt on tätä kirjoitettaessa ilmestynyt toinenkin klippi. Se on hyvä, sanon minä. Miksi? Koska tuolla show'lla Irlanti jää mieleen pomminvarmasti ja tällainen kappale tarvitsee mieleenjäävän show'n. Leslie on myös hyvin symppis ja sikäli helposti äänestettävä tapaus. Vuodesta 2012 alkaen seiskapaikalta on kuitenkin oltu lähes aina TOP12:ssa semissä, joten siihen uskon Irlannin kohdallakin ja tuossa klipissä on erityisen hyviä kohtia kuten läpiplärättävät kirjan sivut. Kertauksessakin tämä erottuu yhä positiivisesti.

Eurojuryissa sija oli jopa 17:s. Raatiäänissä tämä oli semin 11. paras ja yleisöäänissä kahdeksas, joten kyseessä on klassinen rajatapaus. Jotta Irlanti menisi jatkoon, sen pitäisi olla kuuden parhaan naisen joukossa, koska bändit (LTU ja UKR) sekä miehet (SWE ja NOR) menevät jatkoon. Naisista tämä häviää varmasti Maltalle ja Kyprokselle. Venäjä, Kroatia, Azerbaijan, Slovenia, Australia, Romania ja Israel ovat ne maat, jotka Irlanti voi jättää mahdollisesti taakseen. Kahdeksan naista kamppailee siis neljästä paikasta. Mitä nyt lueskelin erinäisiä veikkauksia paikan päältä pressikeskuksesta, Irlantia veikattiin jatkajaksi ja TV-klipin nähneenä peesaan näkemystä.

8. Kypros
- Venäjän ohella avauspuolikkaan onnistujia harjoituksissa. Pidin konseptista paljon. Lavastus ja puvustus toimivat, ei kait siihen ole lisättävää. TV-ruutuklippi vain vahvisti Kyproksen osakkeita. Näillä näkymin voisin lyödä sitä jopa TOP-viiteen, koska tässä haisee viime kisojen Sveitsi, vaikka aiemmin povasin sijaa 12. Toki kahden ja puolen kertoimet eivät ihan hirveästi vielä liikauta, koska FRA-SUI-MLT kolmikko jättää tilaa vain kahdelle muulle maalle TOP-vitoseen. Eurojuryissa Kyprokselle tuli jopa seitsemäs sija. Mitä enemmän El Diabloa kuuntelee, sitä paremmalta se tosiaan maistuu. Eurojuryissa maa menestyi tasaisesti ollen raadeissa kahdeksas ja telessä seitsemäs.

9. Norja
- Guessingamesin tavoin lämpenen tälle enemmän. Norjankielinen teoshan on jo soittolistallani, mutta kyllä tämä englanniksikin menettelee nykyään. Eurojuryissa tuli sija 16 ja oma ennuste oli aiemmin sija 18 paranneltuna versiona Kroatiasta vuosimallia 2016. Raatiäänissä tämä oli 23:s ja telessä 16:s eurojuryissa. Oman semin sisällä raatituki oli kymmenenneksi parasta ja yleisötuki kahdeksanneksi parasta, mutta minun on vaikea uskoa, että esimerkiksi Belgia olisi tätä suositumpi viisuissa yleisöäänissä. Liettuan ja Ruotsin tapaan show on jo ollut hallussa kansallisesta finaalista saakka eikä siihen ole tarvinnut koskea. Kymppisakki voi olla liikaa pyydetty, mutta niukasti viidentoista sakkiin Norjan voisin nostaa omissa arvailuissa tällä hetkellä. Jatkopaikka on kuitenkin selviö, koska miessolistina hän erottuu.

10. Kroatia
- Lisää silmäkarkkia on tarjolla vuorolla kymmenen. Ensimmäinen harjoitusklippi oli minusta ihan jees. TV-ruutuklippi seuraavista harjoituksista kertoo vielä enemmän, mutta ainakin värimaailma ja puvustus sopivat ihan hyvin yhteen. EDIT: Tätä kirjoitettaessa on taas tullut julki toinenkin klippi ja olen tyytyväinen näkemääni. Erittäin tyytyväinen jopa.

Norjan jälkeen Kroatia kuulostaa vapauttavalta ja tuoreelta, joten sekin puoltaa jatkoonmenoa. Eurojuryissa Kroatia oli vasta 21:s. Raatiäänissä se oli tämän semin 12:s ja yleisöäänissä kymmenes. Toisaalta kaksi vuotta sitten Kroatia oli yhtä lailla eurojuryissa raadeissa paljon heikommalla kappaleella 33:s ja nyt 25:s. Jos miettii sitä, että kuusi naistahan tästä semistä jatkoon menee, on minun kovin vaikea uskoa, etteikö Kroatia noiden kuuden joukossa olisi ja bethogin tavoin finaalin TOP10-kertoimet ovat kiinnostaneet jo aiemmin, koska alun perin povasin Kroatiaa sijalle yhdeksän pari kuukautta takaperin.

Lisäksi aiempi verrokki Ukrainan Tick Tock vuodelta 2014 oli aikoinaan eurojuryissa viidestoista ja Kroatia siis 21:s, joten kasvupotentiaalia on. Aiemmin ennustelin semissä jopa TOP3-sijoitusta, mutta nyt olen valmis siitä hieman joustamaan nähtyäni Kyproksen teoksen. Lisäksi paikalta kymmenen on kaksissa viime viisuissa oltu parhaimmillaan semissä sijalla 7 (Bones), joten aiempaan teoriaan viitaten tämä voi kuitenkin vähän hukkua tarjontaan, vaikka se erottuukin kertauksessa. Sijat 6-8 välierässä kuulostavat oikealta, mutta finaalissa hyvällä esiintymisnumerolla se kymppisakkijytky on yhä mahdollinen. Allekirjoitan siis guessingamesin sanoman siitä, että wow-efekti jäi vähän vielä piippuun varsinkin ensimmäisissä reeneissä, mutta tuo toinen pätkä oli hyvä.

11. Belgia
- Edellä on neljä jatkajaa omissa papereissani, joten Belgia ei voi olla viides? Show on harjoitusklippien perusteella melko onnistunut, mutta riittääkö sekään? Itse kappalehan on väärässä paikassa kirjaimellisesti kilpailemassa. Eurojuryjen jopa 23:s sija yllätti varsinkin, kun raadeissa sija oli vasta 28:s ja yleisön keskuudessa viidestoista. En usko hetkeäkään noin suureen yleisösuosioon, koska numerolla 11 tämä hukkuu massaan eikä biisi oikein motivoi äänestämään synkkyydellään. Laulaja näyttää kärsivältä. Minulle Belgia on yhä selkeä karsiutuja näin ollen, koska kolmea bändiä jatkoon ei mahdu, piste. Lisäksi olen eri mieltä guessingamesin kanssa Belgian raatisuosiosta viitaten juuri tuohon tulokseen eurojuryissa raatien keskuudessa. Edellä esiintyy lisäksi potentiaalisesti neljä selvempää jatkajaa omissa papereissa, joten heippa Belgia. Alle kahden kertoimet karsiutumisen puolesta eivät siltikään maistu.

12. Israel
- Eurojuryjen suurin yllätys oli Israelin kuudes sija. Palataanpa takaisin perusasioihin. Edenellä oli viime vuonna parempi kappale ja sillä mahtuminen kymppisakkiin olisi tehnyt tiukkaa. TOP15:een olisin sen itse sijoittanut muistaakseni. Set Me Free on paljon huonompi kappale, mutta jostain syystä raatien mielestäni se oli neljänneksi paras eurojuryissa, hämmentävää. Yleisöäänissä Israel oli vasta 21:s. Kaksi vuotta sitten Armenia oli samaisen raatiäänestyksen kutonen, mutta karsiutui finaalista. Se kertoo siitä, että Israelkin voi pudota.

Ensimmäinen harjoitusklippi vaikutti minusta siltä, että kappale saattaa hyvinkin mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Toinen oli jo paljon parempi ja kieltämättä Eden leikittelee äänellään taitavasti lopussa ja sille on annettava tunnustusta. Viime vuonna Eden oli eurojuryissa raatiäänissä 19. paras. Samainen sijoitus tänä vuonna tarkoittaisi semifinaalin sisällä kahdeksatta sijaa. Yleisöäänissä Eden oli semissään tänä vuonna 11. paras, mutta taakse jäivät Ruotsi ja Azerbaijan, joiden kuvittelisi kuitenkin itse viisuissa saavan enemmän yleisötukea? En tiedä, tuo eurojuryjen raatitulos velvoittanee minutkin peesaamaan palstaveljien näkemystä Israelin menestymisestä ainakin semissä, koska Maltan ja Kyproksen jälkeen on tilaa napata vaikka raatiäänissä kolmossija noilla nuoteilla.

13. Romania
- Karsiutumisia on alla kaksi. Mitä nyt katselin paikan 13 historiaa, jo alunperin vahvat kappaleet ovat napsineet TOP5-sijoja semissä tästä slotista, mutta alun perin heikommat biisit karsiutuneet armotta. Koska Romania on alun perin ollut rajatapaus, sanon, että tämä hukkuu kuitenkin massaan näin keskellä showta viitaten aiempaan Youtube-videoteoriaan kauppalistan muistamisesta. Lisäksi viime vuoden kansallisen finaalin live-vedotkaan eivät vakuuttaneet. Ensimmäinen harjoitusklippi oli samaa maata eli puvustus näytti kaamealta ja tuo demoniteema ei toiminut Maltallakaan ihanteellisesti pari vuotta sitten Taboo-kappaleessa teleäänestyksessä. Lisäksi delegaatio jo kiirehti selittämään lauluvireongelmia sillä, että Roxen oli niin herkkänä lavalla, että ääni ei kulkenut parhaalla tavalla. Toinen klippi oli jo parempi, mutta edelleen tiettyä jännittyneisyyttä oli havaittavissa ja minusta tuo kokonaisuus ei ole vain kovin vakuuttava.

Eurojuryissa Romania yllätti kuitenkin Israelin tavoin kymppisijallaan, mutta minulla on yhä edelleen Romaniasta näkemys sen karsiutumisen puolesta kuten aiemmin ja harjoitukset vain vahvistivat sitä. Edellä on liikaa vahvoja naisartisteja, jotta hermostunut Roxen kiilaisi jatkoon. Toki yllä mainittu Maltan Taboo oli raadeissa semissään vitonen, mutta putosi siksi, että se sai yleisöpisteitä vaivaiset kahdeksan. Amnesialla on kuitenkin hyvä mahdollisuus eurojuryjen perusteella ottaa Maltan 2017 tavoin viides sija raatiäänestyksessä, joten voin olla täysin väärässäkin Romanian karsiutumisesta, joten en siksi uskalla betsata sitä, koska raatien vitossija toisi melkeinpä automaattisen finaalipaikan jo ja yleisöltä riittäisi kymmenkuntakin pistettä, mutta pakkohan raatienkin on rokottaa, jos liveshow on noin haparoiva. Summa summarum, minusta Romania on valesuosikki jatkoon tältä paikalta ja toistaiseksi nähdyillä harjoituksilla. Jätän kuitenkin takaportin auki, jos raadit pitävätkin tästä kuten Maltasta kolme vuotta sitten, mutta toisaalta edeltä Israel napannee suuremmat raatipisteet ja jättää Romanian varjoon jossain määrin.

14. Azerbaijan
- Mata Hari kuulostaa virkistävältä vaisun Romanian jälkeen. Minuun myös tuo ensimmäinen harjoitusklippi osui ja upposi. Tausta ja puvustus vaikuttivat hyviltä ja kertosäe jää mieleen. TV-ruutuklippi ei ollut kuitenkaan yhtä onnistunut ja esityksestä jäi vähän ontto maku. Ehkäpä livenä sitten yleisön kera tämä herää henkiin vielä paremmin. Eurojuryissa sijoitus oli vasta parinkympin nurkilla ja tästä semistä yhdestoista. Azerit oli kuitenkin raadeissa seminsä kahdeksas paras ja tältä paikalta teleä pitäisi tulla riittävästi, vai kuinka? En tiedä, koska uskon Irlantiin ja jossain määrin pakotettuna Israelin raatitukeen, ehkä Azerit todella floppaavatkin? Heidän jälkeensä tulee kaksi telemagneettia, joten Azereiden yleisökannatus voi jäädäkin pieneksi, koska eurojuryissakin tämä oli sijalla 22/39 internetäänestyksessä? Lisäksi samassa genressä Malta, Kroatia ja Kypros suoriutuvat paremmin. Azerbaijan on kuitenkin karsiutunut vain kerran ja silloinkin sija oli yhdestoista. Huonoimmillaankin tämä on siis yhdestoista ja sitä sijaa povaan minäkin.

15. Ukraina
- Nojoo, Ukrainan suhteen pitänee nostaa tassu ylös. Ei tämä kaiketi sitten ole liian friikki, kun eurojuryissa tuli sija viisitoista. Raadeissa sija oli 18:s ja telessä 12:s, joten TOP15-sijoitus on haarukassa viisuissakin. Ukraina ei ole ikinä karsiutunut eikä niin tapahdu nytkään, se on myönnettävä, koska ensimmäinen harjoitusklippi näytti hyvältä kokonaisuudessaan. Toisissa harjoituksissa oli tuuraaja käytössä. Kotikisat pois lukien heikoin sijoitus on tosiaan 17:s, joten kun veikkasin tätä lopulta juuri tuolle sijalle, nyt olen valmis nostamaan pari pykälää Ukrainaa ylöspäin Norjan tavoin. Sijoituksesta semifinaalissa en lähde sanomaan mitään ennen kuin on varmaa se, että Ukraina kilpailee täysissä voimin.

16. Malta
- Lyhyesti virsi kaunis. Haluan nähdä TV-klipin ennen lopullista tuomiota, mutta ensivaikutelma oli se, että yhä jokin tässä tökkii ja kappale on tekemällä tehty suuren yleisön maun mukainen. En edelleenkään osta vilpittömästi Destinyn tarjoilemaa tulkintaa. Hyvin hän silti laulaa ja eurojuryjen voitto kielii mitalisijoituksesta viisuissa, vaikka esitys menisi miten vihkoon. Kuten aiemmin kirjoitin, tämä ei kuitenkaan tunnu voittajalta, vaan jämämitalistilta ja harjoitusklippi tuki ainakin mielestäni tuota havaintoa jossain määrin.

Jatkoon: Malta, Kypros, Ruotsi, Ukraina, Liettua, Norja, Israel, Venäjä, Kroatia, Irlanti
Ulos: Azerbaijan, Romania, Slovenia, Belgia, Australia, Pohjois-Makedonia

Sitten muutama betsi sisään ennen kuin käyn läpi ensivaikutelmat toisesta semistä.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021 - Irlanti - peliaika päättynyt

kohde
Irlanti
veto
JATKOON
kerroin
3.200 (coolbet)
panos
4 yks.

Huti: -4.00 yks.

Show on mieleenjäävä ja seiskaslotilta on oltu viime vuosikymmenellä lähes aina vähintään TOP12:ssa. Leslie on myös symppis äänestettävä ja kertauksessa tämä erottuu positiivisesti. Pelkään sijaa 11, mutta on tuo kerroin pelattavissa silti, jos Azerit todella floppaisivat. Eurojuryjen 17:s sija antaa uskoa Irlantiin.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021 - Australia - Slovenia - peliaika päättynyt

kohde
Australia - Slovenia
veto
2
kerroin
2.100 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +5.50 yks.

Australiaan en usko yhtään yllämainittujen seikkojen takia. Slovenia saa raatitukea pakosti enemmän ja yleisöäänissä tuskin Australia villiintyy nauhalta tulevan shown vuoksi.

Vihjeet yhteensä: panokset 9.00, palautukset 10.50, tulos +1.50 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

14.05.2021 16:49 <Hese> Kun viittaat Eurojuryihin, mitä tarkoitat? Onko raadit antaneet jo äänensä näin

14.05.2021 16:50 <Hese> aikaisin? Nimimerkki musiikin vaan eiViisujen tietäjä:)

15.05.2021 16:35 <Snooker-Salming> https://eurovoix.com/2021/05/07/destiny ... 021-malta/

16.05.2021 21:37 <Hese> ty


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 147
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +37.27 yks.

Palautus%: 105.42%

Panosten ka: 3.62 yks.

Vetoja: 190

Pisteitä: 436

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Snooker-Salming kirjoitti:
23.03.2021, 20:23
2. semifinaali

1.–9. Islanti: Daði & Gagnamagnið – 10 years
- Kinkkerä tapaus. Henkilökohtaisesti tämä uppoaa paremmin kuin viimevuotinen biisi. Vekkuli Lake Malawi oli 11:s pari vuotta sitten ja siihen tätä kai voi verrata viime vuosilta. Lake Malawi oli raatimenestyjä ja Islanti puolestaan taisi voittaa viime vuonna eurojuryt, joten ei ole syytä olettaa, etteikö raatisuotiota löytyisi tälläkin kertaa. Finaalissa on paljon yleisösuosikkeja, jotka rohmuavat ääniä ja tämä ei ole ihan niin yleisöön menevä biisi kuin edeltävä, joten hahmottelisin arvioksi sijoja 4-10 terävimmän kärjen takana näin alkuun.

1.–9. Itävalta: Vincent Bueno – Amen
- Viime vuonna povailin Itävallasta yllättäjää viidentoista sakkiin vastoin markkinaa, koska biisistä ja esiintyjästä tuli mieleen Justin Timberlake ja Australia oli aikoinaan vähän samanlaisella show'lla debyyttivuonnaan viides. Eurojurytkin näemmä arvostivat Buenoa rankkaamalla hänet sijalle 16 viime keväänä. Tänä vuonna en ole niin paljoa Vincentin lumoissa ikävä kyllä. Olisin mieluummin nähnyt hänen jatkavan svengaavammalla linjalla enkä vaihtavan melankoliaan. Viikossa näyttökertoja on vaivaiset 300k. Jos laulaa balladin, siinä tulee olla riittävästi pontevuutta. Minusta tässä on sama ongelma kuin Itävallalla viimeksikin eli tämä on liian rauhallinen säkeistöiltään ja Vincentin tulkinta on yliherkkää sekä liian hiljaista. Kertosäkeen yhden sanan jankkaaminen "kruunaa" kokonaisuuden. Avauspuoliskon viidestä miessolistista uskon ennemmin Islantiin ja Viroon.

1.–9. Kreikka: Stefania – Last dance
- Eteenpäin on menty viime vuodesta. Tässä semifinaalissa on vain kuusi naissolistia, joten se edesauttaa Kreikan mahdollisuuksia. Kuusi edellistä kertaa maa on vetänyt vihkoon. Tuona aikana se on karsiutunut kahdesti ja ollut neljästi sijoilla 19-21. Sanon, että parannusta tapahtuu, mutta miten paljon? 125k näyttökertaa vuorokaudessa ei ole henkeäsalpaava määrä, mutta toki osa on jo biisin kuullut aiemmin muualta kuin viralliselta kanavalta. Kertosäe on minusta viisun paras osa ja viisu todella herää henkiin, kun Last Dance kajahtaa. Maltan Michaela oli 14:s ja Stefania on varmaan suhteellisen samantasoinen esiintyjä livenä, joten se olisi muutoin Kreikan alustava sijoitus, mutta San Marinon ja Kyproksen vuoksi Kreikka menettää hieman ääniä lähiympäristöstään, joten veikkaan niukkaa jäämistä viidentoista ulkopuolelle.

1.–9. Moldova: Natalia Gordienko – Sugar
- Avauspuoliskolla on minusta kaksi parempaa naista Stefania ja Senhit sekä Serbian tyttöbändi. Riittääkö Natalialle huomiota? Sinällään luulisi riittävän, koska kertosäe ainakin jää soimaan päähän. Moldovan läpimenoprosentti on myös komea 64%, joten historia puoltaa jatkopaikkaa. Toisen puoliskon naisista Latvia jää ainakin taakse ja mahdollisesti Albania ja vaikkei jäisikään, viisi naista jatkoon on ihan realistinen skenaario. Luulen, että live-esitys voi olla hyvinkin toimiva, jos siinä hassutellaan kuten musiikkivideossa, joten näillä näkymin Moldova jatkaa finaaliin, jos jopa Valko-Venäjän Zena paineli finaaliin kaksi vuotta sitten semifinaalin kymppinä ja tässä on samanlaista kieroa ja päättäväistä energiaa. Zena hyytyi finaalissa sijalle 24, mutta Moldova on finaaliin päästyään ollut aina 20 parhaan joukossa. Se on ollut kahdesti kuuden sakissa ja muutoin sijoilla 10-20. Jälkimmäiseen haarukkaan tämäkin lopputuote varmaan istuu lopulta. Uhkakuvana on se, että tuoreessa livevedossa Natalialla oli yllään perus mekko ja eikä tanssijoillakaan ollut yllä mitään ihmeellistä, joten jos he aikovat esiintyä tuollaisissa kuteissa, sitten luulen, että sijoitus jää lähemmäs kahtakymmentä, koska lavastuksesta tulee liian halpa vaikutelma ilman erikoisuutta: https://www.youtube.com/watch?v=MyISJ9KWSq4

1.–9. Puola: Rafał – The ride
- Ei vaan voi Puolalla riittää rahkeet jatkoon tässä seurassa varsinkin, kun ykköspuoliskolla on enemmän laatua.. Sillä on alla kaksi karsiutumista. Vähän samantyylinen Gromer jäi sijalle 14 semifinaalissa ja siihen rakoon saan tämänkin halvalta vaikuttavan kappaleen. Kuudella viime kerralla Puola on ollut semeissään itse asiassa aina sijoilla 8-14 ja tuohon haarukkaan tämäkin lopulta päätynee, mutta sanoisin, että ennemmin spektrin alapäähän. 770k näyttökerran tätä kirjoitettaessa ei pidä antaa hämätä, koska viimeksi 2019 Tulian kohdalla vertailin läpi Puolan videoiden näyttökertoja ja niissä oli ilmaa rutkasti lopputuloksiin nähden, joten siksi löin Puolan jatkoonpääsyä vastaan. Epäilen, että miten tämäntyylisen puolikevyen kappaleen saa toimimaan livenä? Darude ei siinä onnistunut eikä tosiaan Gromerkaan 2018.

1.–9. San Marino: Senhit – Adrenalina
- Kertauksessa tämä erottuu hyvin ja koko versiokin toimii. Paras sijoitus on ilman muuta tulossa viime kerran sijan 19 jatkoksi. Eiköhän tämä livenäkin kivasti toimi ja minulla on vahva mututuntuma, että Senhit taikoo vähän vastaavan tanssikoreografian ja ylipäätään näyttävän lavashow'n kuin Sveitsi kaksi vuotta sitten sijoittuessaan neljänneksi. San Marinonkin on pakosti kerran elämässä venyttävä kymppisakkiin ja nyt on se hetki ilman sen kummempaa ylianalysointia. Hyvä popbiisi, joka miellyttää yleisöä ja varmaan riittävästi raatejakin moderniudellaan. Sveitsi oli yleisöäänissä viides ja raadeissa seitsemäs kaksi vuotta sitten. Voisiko tuo olla mahdollista San Marinollekin? Olen yrittänyt löytää tanssibiisin, joka räjäyttää yleisön kuten Sveitsi pari vuotta sitten. Tämä on yksi ehdokas. Toisaalta Etelä-Euroopan muut naispopparit Kyproselta ja Kreikalta voivat viedä San Marinolta ääniä sen verran, että TOP5-sija jää haaveeksi.

1.–9. Serbia: Hurricane – Loco loco
- Selkeästi heikompi tyrkky kuin viime kaudella on nyt tarjolla Serbiasta. Periaatteessa kertosäe on ihan jees, koska se jää päähän ja muistiin. Kertauksessa tämä ei erotu suuntaan tai toiseen, vaan kelluu mukana. Jatkoonpääsyluvut ovat 8/11, joten historia puoltaa jatkopaikkaa eikä se mahdottomuus ole tästä helpommasta semifinaalista. Neljä miljoonaa näyttökertaa 11 päivässä on melko hyvä hauiksennäyttö. Yläpeukkuja on 87k, mutta tiedä sitten, ovatko nuo pelkästään jotain serbialaisia plussia. Live-esitys tullee nostamaan melko paljon tämän osakkeita radioversioon verrattuna, koska jo Hasta La Vista oli kovaa kamaa livenä kansallisessa finaalissa. Historiaan peilaten Serbia menisi jatkoon, jolloin avauspuoliskolta menisi kuusi maata jatkoon. Toisaalta eurojuryissa jo viime vuonna Serbia oli vasta 22:s, kun juryrakkaus oli toiseksi heikointa finaalissa ja puhelinsuosiokin vasta 18. parasta. Ja koska tämän vuoden viisu ei kuitenkaan vedä vertoja viime vuodelle, pullahtaako Serbia sittenkin pihalle? Jos jotain pitäisi veikata, sijoitus on kymmenes tai yhdestoista semissä.

1.–9. Tšekki: Benny Cristo – Omaga
- Viime vuoden viisu oli parempi ja silloin spekuloin Wingdeadin tavoin, että jos se voitti kovatasoisen kansallisen finaalin, jotain hyvää kappaleessa oli oltava. Kemama erottui kertausta kuunnellessa svengaavuudellaan ja pakko todeta, että nyt Omaga ei paljoa kauaksi jää, mutta muutoin kolmea minuuttia tätä ei kyllä oikein jaksa kuunnella. Pienenä annoksena välissä tämä maistuu, mutta ei sen pidempänä. Läpimenoprosentti 37,5% ei lupaa liikoja. Näen tämän silti esimerkiksi Itävaltaa potentiaalisempana jatkajana. Sija 12 semifinaalissa kuulostaa melko oikealta kuitenkin tässä vaiheessa ja svengaamisaihion takia jätän takaportin auki loppukilpailuun.

1.–9. Viro: Uku Suviste – The lucky one
- Todella laadukas kappale ja eteenpäin on menty viime kaudesta. Kansallisessa finaalissa Uku oli yleisön suosikki, muttei pärjännyt raadeissa kuin kolmanneksi parhaiten. En pidä sitä silti liian isona uhkakuvana viisumenestystä ajatellen, koska kun Victor Crone meni hieman puskista jopa semifinaalinsa neljänneksi parhaana maana jatkoon viimeksi, Storm oli yleisöäänissä kolmas ja raadeissa kymmenes. Uku on komea mies, joka kerännee ääniä ja kappale on tosiaan erittäin radioystävällinen, joten ei minua yllättäisi se, että Viro olisi puhelinäänissä viiden sakissa ja tarvittavilla raatipisteillä etenisi loppukilpailuun. Kertauksessa tämä erottuu ihan kivasti mahtipontisuudellaan. Viro rokkaa, sanokaa minun sanoneeni. Wingdeadin rankingissa etelänaapuri näyttää olevan sijalla 31, mutta minusta tuo on alakanttiin. Finaalissa pari vuotta sitten Victorin puhelinsuosio oli 16. korkein eli odotetusti kilpailun koventuessa se jäi vähän jalkoihin ja jurusuosio oli 20. parasta. Sanoisin, että Uku pystyy noista numeroista vähän parantamaan, muttei paljoa, jolloin lopputulosveikkaukseni on noin 90 pisteellä sija 18-19.

10.–17.Albania: Anxhela Peristeri – Karma
- Hyvä, että viime vuodesta viisastuneena Albania pitäytyi alkuperäisessä tekstissä. Kansallisessa finaalissa Anxhela oli ilman muuta vakuuttavin live-esiintyjä, joten Albania teki oikean valinnan. Läpimenohistoria on 8/15. Alla on kaksi onnistumista eli sijat 11 ja 17 finaalissa. Helpolla jatkopaikka ei irtoa, vaan Albania lienee aika lailla rajatapaus. Jollain tapaa uskon, että liveveto ei petä, mutta se ei välttämättä siltikään riitä. Joka kerta semifinaaliaikakaudella jatkoon on mennyt vähintään yksi biisi, jossa on edes pieni osa muuta kuin englantia. Sveitsi hoitaa tuon kohdan toteutumisen, joten siihenkään tilastoon Albania ei voi nojata. Toisaalta sitten tällä toisella puoliskolla lähtökohtaisesti edellä ovat vain Sveitsi, Suomi ja Bulgaria, joten olisiko Albania neljäs jatkaja?

10.–17. Bulgaria: Victoria – Growing up is getting old
- Varma jatkaja, mutta Maltan tavoin tämä tuntuu väkisin väännetyltä ja massoja miellyttävältä tekeleeltä eikä vilpittömältä laululta. Lavashow ratkaisee aika paljon, mutta semistään tämä tietysti menee jatkoon. Liettuahan oli samanlaisella biisillä oli lopulta 12:s kolme vuotta sitten. Se oli juryissa 11:s ja yleisöäänissä 10:s. Bulgariankin suosio voisi olla melko tasainen noiden kahden kesken. Semifinaalissa Liettua oli puolestaan puhelinäänissä yhdeksäs ja juryissa 11:s, joten tämä saanee enemmän suhteellista suosiota vasta finaalissa, mutta jos jotain pitäisi veikata, Bulgaria ei ole TOP5:ssa, koska viime vuonna eurojuryissa Bulgaria oli kuudes ja tämä ei ilmeisesti ole ihan yhtä hyvä tekele kuitenkaan. Kokonaistaso on toki ehkä hitusen matalampi.

10.–17. Georgia: Tornike Kipiani – You
- Georgiaan pätee samat sanat kuin jo Makedonian ja Itävallankin kohdalla. Tämä muistuttaa vielä enemmän Itävallan viisua 2019. Tornike laulaa yhtä herkän varovaisesti kuin Panda, mutta kappale on liian hiljainen ja tasapaksu saadakseen suurempaa huomiota, vaikka harkitsenkin itse tätä jopa omalle soittolistalleni. Kohtalona on jäädä semin jumbosijoille, vaikka aiempi läpimenoprosentti onkin 58,3%.

10.–17. Latvia: Samanta Tīna – The moon is rising
- Kuten jo ylempänä kirjoitin, Triana Park floppasi semin jumboksi 2017, kun kappale oli liian friikki. Tämä on vähän modernimpi ja normaalimpi, mutta kilpailun ollessa kovaa, en oikein usko jatkopaikkaan tällaisella välimallin popbiisillä.

10.–17. Portugali: The Black Mamba – Love is on my side
- Kansallisessa finaalissa toiseksi suosituin niin kansan kuin raatien mielessä. Kokonaistaso oli kuitenkin rehellisesti sanottuna vaisu ja kun seitsemän maata pitää saada karsituksi, en minä saa Portugalia millään jatkajaksi. Läpimenohistoria on vain 4/13. Huomaan, että ylläolevilla herroilla Portugali on merkitty rajatapaukseksi. Sellaiseksi sen itsekin voisin parhaassa tapauksessa saada, mutta jos mietin syvällisesti, juuri tuon Portugalin heikon tason vuoksi totean, ettei tämän voitolle voi antaa liikaa painoarvoa ja nyt kovemmassa seurassa kyyti on kylmää. :D

10.–17. Suomi: Blind Channel – Dark side
- BC ei ole yhtä hyvä kuin Lordi, mutta parempi kuin Softengine, vaikka jälkimmäinen onkin suosikkiedustajani Suomesta kautta aikain. Sijoitushaarukka tulee olemaan siis finaalissa 2-10 riippuen liven toimivuudesta ja esiintymispaikasta eikä tätäkään pidä sen kummemmin yliananalysoida. En ole valmis tyrmäämään kilpakumppani Italian pieksemistä ja sitä kautta TOP5-sijoitusta.

10.–17. Sveitsi: Gjon's Tears – Tout l'univers
- Sveitsi on voittanut kahdesti viisut, molemmilla kerroilla ranskankielisellä viisulla ja niin, että voittojen välissä on ollut 32 vuotta. Viime vuonna olisi ollut 32-vuotispäivä edellisestä voitosta, mutta ehkä nyt vuotta myöhemmin asian voi vielä korjata ja ikään kuin jatkaa tuota putkea. En uhraa tähän sen enempää aikaa tässä vaiheessa. Laadukas teos, siinä kaikki. Ensimmäisellä kuuntelulla tämä ei auennut yhtä hyvin kuin viime vuoden viisu, mutta useammalla kuuntelulla tämä on alkanut vakuuttaa entistä enemmän. Eurojuryjen viimevuotinen kakkossija lisää uskoa Sveitsiin. Guessingames nosti toki esiin edellä joitakin uhkakuvia ja olen samaa mieltä, että viime vuoden viisu oli parempi. Siksi ehkä Ranska onkin minun voittajasuosikkini nyt, mutta herkistä miesballadeista tämä on kauden paras ja se pitäisi riittää jo TOP3-sijoitukseen lähivuosien historiaa tutkien. Duncan ja Salvador voittivat, Itävallan Cesar oli kolmas ja Lazarev myös kolmas. Lisäksi Måns voitti 2015, joten kyllä tuonne TOP-kolmeen on yksi miessooloartisti mahtunut viime vuosina aina.

10.–17. Tanska: Fyr & Flamme – Øve os på hinanden
- Pidän biisistä, mutta kun seitsemän kappaleen tulee pudota, Tanskalta vaatisi melkoista venymistä jättää seitsemän maata taakseen. Toisaalta San Marinokin paineli kaksi vuotta sitten jatkoon Say Na Na Na:lla, joten jätän Tanskalle takaportin auki, vaikkei se kovin iso olekaan. Lisäksi pitää muistaa se, että esimerkiksi kolmena viime vuonna yksi duo/trio on ollut aina kuuden sakissa (Norjan Keino, Italian duo ja Romanian jodlaajat). Virokin oli Goodbye Yesterdayllaan muistaakseni seitsemäs. En väitä, että tämä duo olisi niin kova yllättäjä, mutta kyllä nuo duot ovat yleensä saaneet ääniä yllättävänkin hyvin. Siksi olin viime vuonna laittamassa Tanskan duoa Yes-laulullaan viiden sakkiin loppukilpailussakin. Tämä ei ole läheskään yhtä vahva esitys tietenkään, mutta en aliarvioi huumorin ja iloisen meiningin toimivuutta. Toisaalta Serbian triokin on samassa semifinaalissa, joten se vesittää Tanskan oljenkortta.

TOP10: Sveitsi, Islanti, San Marino, Suomi, Kreikka, Bulgaria, Viro, Moldova, Albania, Serbia
Bottom 7: Tsekki, Tanska, Puola, Itävalta, Portugali, Latvia, Georgia

Avauspuoliskolta jatkoon siis kuusi maata ja toiselta neljä.
Sitten kakkossemin pariin, kun merkkimäärä ylitti 60 000 merkin rajan, joten jouduin jakamaan viestin kahtia.

1. San Marino
- Avausesiintyjä jää mieleen, joten yleisötukeen en usko tämän paikan liiaksi vaikuttavan. Eurojuryissa tuli kahdeksas sija ja aiemmin kirjoitin, että ilman sen kummempaa ylianalysointia onhan San Marinonkin kerran elämässä oltava kymppisakissa ja nyt on se vuosi, kun se on mahdollista, joten pysyttelen toistaiseksi sillä kannalla. Raatien keskuudessa tämä oli tosin vasta 27. suosituin, mutta yleisöäänissä kakkonen. Tuumaan, että ihan noin hyvin San Marino ei pärjää yleisöäänissä viisuissa, muttei toisaalta ole noin heikkokaan raatien mielestä. Ensimmäisestä harjoitusklipistä on vielä vaikea sanoa mitään muuta kuin se, että laulu ei ainakaan kuulostanut livenä siltä, että siihen menestys kaatuisi, vaan se oli riittävällä tasolla. Puvustus oli minusta ihan onnistunut. Harmaa ja musta ovat hyvät kontrastivärit taustatanssijoiden ja Senhitin kesken. Senhitillä oli myös tuttu energisyys läsnä, joka voi kantaa tosiaan sinne kymppisakkiin. Toistaiseksi en siis muuta arviota finaaliennusteesta, koska TV-ruutuklippi on näkemättä.

2. Viro
- Odotetun tyylikäs esitys ja aiemminhan Viro olikin jatkaja papereissani Slovenian tapaan, kunnes esiintymisjärjestys tuli julki. Eurojuryissa Viro oli 30:s. Raatien mielestä tämä oli 20. paras esitys ja oman semifinaalinsa sisällä Viro oli kuudenneksi paras. Edellä olivat Sveitsi, Islanti, Bulgaria, Portugali ja Itävalta. Yleisöäänissä Viro oli koko poppoon viidenneksi heikoin ja tältä paikalta yleisötuen saaminen on tiukassa vähemmän yllättäen, vaikka toinenkin esiintyjä kyllä vielä muistetaan hyvin. Tähän pätevät oikeastaan samat teesit kuin Sloveniaan eli TOP6-tulos juryissa toisi ainakin 80 pisteen potin, mutta sitten pitäisi raapia parikymmentä yleisöpistettä jostain, jotta jatkoon olisi asiaa.

Suomesta tulee pisteistä ainakin neljäsosa. Latvia on myös apuna samassa semissä ja noista kahdesta maasta Viro onkin saanut eniten apuja historiassa. Keskimäärin se on saanut niistä yhteensä 17 pistettä per vuosi. Puola, Islanti ja Tanskakin mahtuvat topkymppiin Viron apureina ja noiden yhteenlasketuista keskiarvoista tulisi kymmenen lisäpinnaa, joka tarkoittaisi yhteensä 27 lisäpinnaa, mutta esiintymispaikka ja ehkä keskimääräistä heikompi viisu rokottavat osan pisteistä pois, jolloin se parikymmentä yleisöpistettä on tiukassa. Rajatapaus Viro kuitenkin vähintään yhä on, mutta koska Tanska sai hyvän paikan ja Moldovan seiskaslotiltakin on yleensä menty jatkoon, Viro on veikkauksessani 11:s.

3. Tsekki
- Eurojuryissa napsahti 25:s sija. Raatituki oli kuudenneksi heikointa, mutta omassa semissä taakse jäi viisi maata. Noista tosin Albanian kuvittelisi nousevan Tsekin edelle, mutta raatiäänissä Tsekillä on sauma tässä semissä sijoille 12-13. Yleisön keskuudessa tämä oli jopa 14. suosituin ja semin sisällä viidenneksi suosituin. Kova lukema. Aiemmin olin hahmotellut Tsekin jäävän niukasti finaalista ulos sijoille 27-30 lopputuloksissa. Eurojuryt tukevat tuota suuntausta. Viidenneksi parhaisiin yleisöpisteisiin en oikein usko paikalta kolme. Sija 12 tai 13 raadeissa tuonee noin 40 pistettä. Yleisöäänissä TOP10-sija toisi ainakin 50 pistettä ja kun 94 pisteelläkin on menty joskus jatkoon, ei Tsekki niin kaukana edelleenkään ole. Harjoitusklippi ei tarjonnut mitään kovin mullistavaa. Benny osaa ainakin esiintyä ja tekee parhaansa, että kehnosta biisistä saisi jotain ulosmitattua, mutta ei se oikein jatkopaikkaan voi siltikään riittää.

4. Kreikka
- Bravo, yksi harjoitusten onnistujista. Pidän puvustuksesta ja taustaseinän kaupunkimaisesta lentävästä kuvituksesta. Eurojuryissa Kreikka oli 18:s. Aiemmassa hahmotelmassani Kreikka oli sijalla 16 lopputuloksissa. Ensimmäisten harjoitusten perusteella Kreikka kuitenkin pitänee nostaa viidentoista sakkiin. Raadeissa tämä oli semin sisällä seitsemänneksi paras ja yleisöäänissä kuudes. TOP5-tulos kummaltakin osa-alueelta on ihan mahdollista. Selkeästi jatkoon.

5. Itävalta
- Viro-Tsekki-Itävalta miessolisteista yhdelle on korkeintaan tilaa jatkossa. En ylläty, jos kaikki putoavat. Kaikki ovat sentään melko lähekkäin ykköspuoliskolla. Itävalta oli eurojuryissa 32:s. Yleisöäänissä tämä oli koko porukan kolmanneksi heikoin enkä ihmettele miksi, koska onhan kappale todella junnaava ja saman fraasin toistamista. Tältä paikalta massan keskellä en usko lisä-ääniä kovin kummoisesti ropisevan, vaan Itävalta voi olla Georgian jälkeen toiseksi huonoin yhä edelleen seminsä sisällä. Noh, Latviaa ei voi unohtaa. Ystävämaista toki Bulgaria, Kreikka, Georgia ja ironisesti Tsekki ovat samassa semissä. Tsekin ja Itävallan pitäisi boikotoida toistensa äänestämistä ja Viro livahtaisi täten jatkoon, heh.

Kolmen huonoimman joukkoon jääminen telessä tarkoittaisi maksimissaan 20 pisteen saalista, jolloin raatitukea pitäisi tulla 80 pisteen verran pyöreästi arvioituna. Raadeissa Itävalta oli eurojuryissa tosiaan semin viidenneksi paras, mutta vain pisteen Viron edellä. Luotan siihen, että maat ovat yhä lähekkäin, mutta Viro on noista kahdesta rajatapauksesta parempi yleisöäänten turvin ja lähempänä jatkopaikkaa. Itävallan esitys on sinällään Viron tapaan pelkistetyn tyylikäs ja värimaailma toimii.

6. Puola
- Puolikevyt kappale yhä edelleen ja livenä tuollaisen toimimaan saaminen ei ole helppoa. Ei tämä oikein tarjoa mitään syytä äänestää. Eurojuryissa sijoitus oli vihoviimeinen. Viime vuosina Puola on ollut heikoimmillaan TOP14-maa semeissä, mutta nyt se voi kyllä valahtaa jumbosijoille.

7. Moldova
- Avauspuoliskolla on kaksi parempaa naissolistia harjoitusten perusteella yhä edelleen eli San Marino ja Kreikka. Kirjoitin aiemmin, että "Uhkakuvana on se, että tuoreessa livevedossa Natalialla oli yllään perus mekko ja eikä tanssijoillakaan ollut yllä mitään ihmeellistä, joten jos he aikovat esiintyä tuollaisissa kuteissa, sitten luulen, että sijoitus jää lähemmäs kahtakymmentä, koska lavastuksesta tulee liian halpa vaikutelma ilman erikoisuutta". Nyt tuo uhkakuva on jossain määrin toteutunut kuten guessingameskin jo ehti todeta ja vihjata aiemmin. En usko siltikään karsiutumiseen, koska seiskaslotti on niin hyvä paikka esiintyä historian valossa ja TOP12-sija on jo sillä varmistettu tässä semissä. Ja erottuuhan Moldova mainiosti kahden unettavamman biisin jälkeen kertauksessa. Eurojuryissa sija oli vasta 33:s, koska raatituki oli koko poppoon neljänneksi heikointa. Tsekin tapaan voisin hahmotella Moldovalle raadeilta viisuissa noin 40 pistettä eli sijoja 12-13, koska show on kuitenkin jossain määrin toimiva pelkistettynäkin koreografiana ja yleisöäänissä tämä oli eurojuryissa kahdeksas semin sisällä. Tuosta voinee parantaa ehkä sijan verran ja se toisi 70 lisäpistettä plakkariin, jolloin noin 110 lisäpisteellä Moldovan pitäisi olla turvassa niukasti.

8. Islanti
- Eurojuryissa tuli viides sija. Aiempi hahmotelmani tarjosi myös sijaa viisi. Harjoitukset eivät tarjonneet mitään uutta ja ihmeellistä Islannin tapauksessa. Ehkä vähän ontolta show näytti isolla lavalla, mutta kamerakulmilla voi tehdä ihmeitä, joten en muuta vielä aiempaa arviota radikaalisti, vaan pidän Islantia TOP10-maana. Raadeissa tämä oli kuitenkin viidenneksi paras koko porukasta eurojuryissa.

9. Serbia
- Odotetun kova liveshow on tulossa ja Kreikan tavoin Serbia nosti osakkeitaan. Finaalissa toki uskon hyytymiseen yhä sijoille 20+ tarjonnan ollessa niin runsasta, mutta kyllä tämä semistä läpi menee. Eurojuryissa sija oli 27:s. Raatituki oli seitsemänneksi heikointa koko porukasta, mutta kaikki taakse jääneet maat olivat tästä semistä ja kun esiintymispaikka on hyvä sekä show priimaa, Serbia on kyllä raadeissa yhdentoista parhaan joukossa ja yleisöäänissä kevyesti 6-7 parhaan joukossa.

10. Georgia
- Jumbo edelleen, koska hiljainen tulkinta keskellä pakkaa on karmiva yhtälö.

11. Albania
- Kansallisen finaalin vakuuttavin livelaulaja nappasi ansaitusti paikan viisuihin ja kun show on parantunut, Albania etenee jatkoon. Punainen tausta ja hopeinen mekko sointuvat näyttävästi yhteen. Laulu on yhä kuosissa, vaikkakin osin pakottamista, mutta siitä juryt eivät ennenkään ole liiaksi rokottaneet. Eurojuryissa Albania oli toiseksi huonoin, mutta ainahan maa on aliarvostettu ja kun se valitsee jo joulukuussa edustajansa sekä on aakkosissa ensimmäisenä, se unohtuu myös helposti, kun ihmismieli ihastuu kaikkeen uuteen. Viime kerralla Albania oli seminsä yhdeksäs ollen raadeissa niin ikään yhdeksäs ja teleäänissä 12:s. Nyt voisi ennakoida tasaista sijoittumista sijoille 9-10 molemmissa kategorioissa ja siten jatkopaikkaa ehkäpä kahdeksantena parhaana.

12. Portugali
- Paha paikka, koska edeltä menee jatkoon Albania ja takana on kaksi jatkajaa. Paikka viisuissa tuli lähinnä siksi, että taso ei päätä huimannut kansallisessa finaalissa ja pidän yhä sen mielessä. Portugalin osakkeet ovat nousussa, koska show oli harjoituksissa melko hyvä, mutta olen silti skeptinen. Esiintymispaikka 12 on ollut kolmella viime kerralla sellainen, että valmiiksi kovat biisit ovat menneet kirkkaasti jatkoon, mutta rajatapaukset tai roskat karsiutuneet. Portugali kuuluu jälkimmäiseen laariin. Joku jossain totesi hyvin, että alun perin kehnoa kappaletta ollaan työntämässä jatkoon, koska show on odotettua parempi ja on kuin herätty biisin hyvyyteen. Ei tuo esitys kuitenkaan niin valtavasti ole muuttunut kansallisesta finaalista. Toki joku on voinut pitää Portugalia alun perin riittävän hyvänä jatkaakseen, mutta olin aiemmin eri linjoilla.

Eurojuryissa Portugali oli 24:s. Raadeissa se oli semin sisällä neljänneksi paras, mutta yleisöäänissä kuudenneksi heikoin. Albanian uskon tulevan ainakin takaa ohi telessä noihin tuloksiin verrattuna. Georgia, Puola ja Itävalta jäävät yhä taakse ja yläpuolelta Latvia varmaan myös, jolloin Portugali olisi telessä ehkä sijoilla 12-13? Se toisi sen 40 pistettä, jolloin raadeilta Portugali tarvitsisi TOP7-sijan saadakseen riittävästi pisteitä jatkopaikkaan. Se on eurojuryjen perusteella ikävä kyllä realismia. Toisaalta heti Portugalin jälkeen esiintyy vielä kovempi raatibiisi, joka on myös herkkä ja se heikentää hieman Portugalin osakkeita. Lopputulemana en osta hypeä, mutta en lähde betsaamaan vastaankaan. Suomi ja Serbia menevät bändeistä/trioista jo jatkoon, joten onko tilaa kolmannelle?

13. Bulgaria
- Eurojuryjen yhdeksäs. Harjoitusklippi ei oikeastaan muuttanut omaa mielipidettäni. Aiemmin Bulgaria oli kahdeksas papereissani ja ei tuo show näyttänyt siltä, että mitään maagista olisi tulossa. Toki TV-ruutuklippi on vielä näkemättä. Jos se on hyvä, sitten TOP5 on mahdollinen, mutta tällä hetkellä näen realistisempana sijoittumisen kymppisakkiin.

14. Suomi
- Ei mitään mullistavaa. Show näyttää suunnilleen samalta kuin kansallisessa finaalissa. Pysyttelen yhä alkuperäisessä arviossa eli tämä on parempi kuin Softengine, mutta huonompi kuin Lordi mitä tulee lopputulokseen. TOP10-veto pitänee itsekin laittaa uurnaan jossain välissä.

15. Latvia
- Harjoitusnäyte oli rauhallisempi kuin odotin. Ihan niin sekavaa esitystä ei ole tulossa kuin ehkä sopi povata. Jatkoon ei silti ole mitään asiaa, kun eurojuryissakin tämä oli viiden heikoimman joukossa.

16. Sveitsi
- Pidin lavastuksesta ja LED-seinän käytöstä klipissä sekä värimaailmasta. Laulu kuulostaa myös terävältä. Sveitsi kiilasi ehkä jopa Maltan edelle kakkossuosikikseni Ranskan jälkeen lyhyen näytteen perusteella. Mitalisija joka tapauksessa varmistui, koska esiintymisessä on jotain sergeylazarevmaisuutta. :mrgreen: Eurojuryissa tuli hopeaa Maltan takana.

17. Tanska
- Ei mitään yllättävää tarjonnut Tanskakaan, vaan värimaailma on sama kuin kansallisessa finaalissa. Ehkä pelkona on, että show jää turhan ontoksi noin isolla lavalla. Siltikin jatkoon on edelleen mahdollisuus olemassa. Aiemmin jo kirjoitin, että "Lisäksi pitää muistaa se, että esimerkiksi kolmena viime vuonna yksi duo/trio on ollut aina kuuden sakissa (Norjan Keino, Italian duo ja Romanian jodlaajat). Virokin oli Goodbye Yesterdayllaan muistaakseni seitsemäs. En väitä, että tämä duo olisi niin kova yllättäjä, mutta kyllä nuo duot ovat yleensä saaneet ääniä yllättävänkin hyvin. Siksi olin viime vuonna laittamassa Tanskan duoa Yes-laulullaan viiden sakkiin loppukilpailussakin. Tämä ei ole läheskään yhtä vahva esitys tietenkään, mutta en aliarvioi huumorin ja iloisen meiningin toimivuutta". San Marino oli viimeksi viimeiseltä slotilta semin neljänneksi kovin telemagneetti samanlaisella huumoritekeleellä.

Raatipisteissä Tanska jää kolmen huonoimman joukkoon luultavasti ja saa sieltä mahdollisesti viitisentoista pistettä, jolloin se tarvitsisi yleisöltä 90 pistettä suurin piirtein. TOP5-sija yleisöäänissä toisi tarvittavat pisteet. Sveitsi, Suomi, Kreikka, San Marino, Islanti ja Bulgaria saanevat yleisötukea kiitettävästi. Johonkin väliin Tanskan pitäisi sitten kiilata. Ei se mahdotonta ole, mutta edellä ovat toki juuri esiintymässä lähes peräkkäin Suomi ja Sveitsi, jotka vesittävät vähän Tanskan telepottia. San Marinon edellä pari vuotta sitten esiintyi Kreikka, joka ei ollut samanlainen voittajasuosikki, mutta TOP10-kandidaatti toki sekin. Toki vuonna 2019 kummassakin välierässä viiden sakissa telessä oli neljä maata, jotka esiintyivät kuuden viimeisen joukossa. Toisin sanoen siis BUL-FIN-SUI-DEN kombo höystettynä Kreikalla, San Marinolla tai Islannilla voi hyvinkin olla puhelinäänestyksen viiden kärki, jolloin Tanska olisi jatkossa. Haluan nähdä kuitenkin TV-ruutuklipin, jotta Tanskan tarjoamat kamerakulmat tulevat selville. Aiemmin Tanska oli papereissani niukka putoaja, mutta jotenkin nyt tältä slotilta luotan toistaiseksi riittävään yleisötukeen ja siten jatkopaikkaan.

Jatkoon: Sveitsi, Suomi, Kreikka, Bulgaria, Islanti, San Marino, Serbia, Albania, Moldova, Tanska
Ulos: Viro, Portugali, Tsekki, Itävalta, Puola, Latvia, Georgia

Lopuksi yksi betsi sisään jo ensimmäisten harjoitusten perusteella.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021 - Sveitsi - peliaika päättynyt

kohde
Sveitsi
veto
TOP3
kerroin
2.300 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +6.50 yks.

Ensimmäinen harjoitus antoi lazarevmaiset fiilikset tulevasta show'sta. Show muistuttaa myös jossain määrin värimaailmaltaan Beautiful Messia kuten jossain striimissä todettiin. Eurojurytulos oli myös rohkaiseva (hopeaa), joten uskallan jo näin etupellosta lyödä tämän betsin sisään. Sveitsi on minulle toistaiseksi selkeä mitalisti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

12.05.2021 23:56 <Lorimer> Euroviisuissa siis pitää erittäin monisanaisesti perustella näkemyksiään....hmmm

12.05.2021 23:58 <Lorimer> Lisäksi myydään ja ostetaan ennen kisoja , kukaan ei lopulta tiedä miten kävi

12.05.2021 23:59 <Lorimer> Täsmälläsia ytimekkäitä perusteluja , kiitos !

13.05.2021 10:15 <Snooker-Salming> Tänäkin vuonna vain ja ainoastaan syvällistä pohdintaa rakkaudesta lajiin =)

13.05.2021 16:46 <guessingames> Lorimerilta vähemmän valitusta, Snookerilta lisää tekstiä, kiitos! <3


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Iceland loppusijoitus - peliaika päättynyt

kohde
Iceland loppusijoitus
veto
6-10
kerroin
4.250 (coolbet)
panos
10 yks.

Huti: -10.00 yks.

Arvio 40%. :shock: Varianssia ja virhemarginaalia tosin riittää, mutta kyllä tämän on pakko olla lähellä viisuvuoden parasta betsiä.

Vedonlyöntivihje: - Serbia top15 - peliaika päättynyt

kohde
Serbia top15
veto
Yes
kerroin
2.500 (unibet)
panos
3 yks.

Osuma! +4.50 yks.

~50%. Semistä jatkoon että heilahtaa (note: en betsaisi jatkoon tämän hetken kertoimilla siltikään), putoaisikohan tuo Moldova nyt sitten oikeasti jatkosta? Kirkorovin setelitukoista jää kiinni.

Vihjeet yhteensä: panokset 13.00, palautukset 7.50, tulos -5.50 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.05.2021 17:45 <Snooker-Salming> Ei vakuuttanut Moldovan TV-klippi kyllä.


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

Italia pistää parastaan ekoista harjoituksista lähtien. Harvinaista.

Ja päivän iloisin uutinen:
KuvaKuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Italiaan arbia tarjolla joka bookissa vs. Betfair. Pääsi tunkemaan ensin joka pelitilin limitit tappiin ja näköjään sivussa oman lompakon limitit tappiin kun käyttötilikin meni nolliin, good times ja klassinen viisutorstai. :lol:

Vähän varmaan kannattaa olla varovainen silti, Italia voi hyvin lähteä nousuun Ranskan esiintyessä eli hyvin pikana läimittävä molemmat puolet tosiaan sisään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Paras kolmesta Sweden / Greece / Bulgaria - peliaika päättynyt

kohde
Paras kolmesta Sweden / Greece / Bulgaria
veto
Bulgaria
kerroin
2.000 (coolbet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Bulgaria voi kyllä kosahtaa, ja Kreikan erinäisiin kelkkoihin olen yrittänyt päästä tuloksetta kun ei löydy kertoimia. Joka tapauksessa tässä valuet lähes täysin kuolleesta Ruotsista. Vaikka ei suoraan korreloikaan tämän vedon kanssa niin voittajakertoimet Bulgaria 13, Kreikka 60, Ruotsi 90.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

Kaikki tokan semin maat harjoitelleet kaksi kertaa Tanskaa lukuunottamatta.

Vedonlyöntivihje: - 2. semifinaali - Voittaja - peliaika päättynyt

kohde
2. semifinaali - Voittaja
veto
Islanti
kerroin
3.750 (unibet)
panos
8 yks.

Huti: -8.00 yks.

Islanti voittaa puhelinäänestyksen tässä semissä, kenties jopa selvällä marginaalilla, myös Top3-sijoitus jurypuolella tulossa todennäköisesti. Ainoat kilpailijat Sveitsi ja Bulgaria. Sveitsin esitys liian taiteellinen kerätäkseen tarpeeksi puhelinääniä Islannin voittamiseen. Bulgarialta vaikuttava esitys, mutta biisi tarvitsee useamman kuuntelukerran lämmetäkseen, voi pärjätä finaalissa paremmin (Top10-sijoitus).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


AnssiA
Jäsen
Viestit: 17
Liittynyt: 25.09.2020, 10:13

Tuotto: +5.06 yks.

Palautus%: 117.75%

Panosten ka: 2.19 yks.

Vetoja: 13

Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja AnssiA »

Olisiko Latviassa yllättäjän ainesta semeissä läpipääsyyn? Visuaalisesti näyttää ainakin hyvältä.

https://www.youtube.com/watch?v=SzHWSHBKQWQ

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.05.2021 17:29 <Tenkrat> Vaikea nähdä jatkopaikkaa tuolta esiintymispaikalta. BUL, FIN ja SUI ympärillä.

14.05.2021 17:36 <AnssiA> Eikö toisaalta loppupään esiintymispaikka ole etu?

14.05.2021 18:30 <Tenkrat> On se etu, mutta loppupään taso kova. Latvialle tältä päivältä +.

14.05.2021 18:30 <Tenkrat> Tietääkö joku mihin kohti 2.semiä tulee tauot?


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 147
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +37.27 yks.

Palautus%: 105.42%

Panosten ka: 3.62 yks.

Vetoja: 190

Pisteitä: 436

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Snooker-Salming kirjoitti:
12.05.2021, 21:02
1. San Marino
- Avausesiintyjä jää mieleen, joten yleisötukeen en usko tämän paikan liiaksi vaikuttavan. Eurojuryissa tuli kahdeksas sija ja aiemmin kirjoitin, että ilman sen kummempaa ylianalysointia onhan San Marinonkin kerran elämässä oltava kymppisakissa ja nyt on se vuosi, kun se on mahdollista, joten pysyttelen toistaiseksi sillä kannalla. Raatien keskuudessa tämä oli tosin vasta 27. suosituin, mutta yleisöäänissä kakkonen. Tuumaan, että ihan noin hyvin San Marino ei pärjää yleisöäänissä viisuissa, muttei toisaalta ole noin heikkokaan raatien mielestä. Ensimmäisestä harjoitusklipistä on vielä vaikea sanoa mitään muuta kuin se, että laulu ei ainakaan kuulostanut livenä siltä, että siihen menestys kaatuisi, vaan se oli riittävällä tasolla. Puvustus oli minusta ihan onnistunut. Harmaa ja musta ovat hyvät kontrastivärit taustatanssijoiden ja Senhitin kesken. Senhitillä oli myös tuttu energisyys läsnä, joka voi kantaa tosiaan sinne kymppisakkiin. Toistaiseksi en siis muuta arviota finaaliennusteesta, koska TV-ruutuklippi on näkemättä.

2. Viro
- Odotetun tyylikäs esitys ja aiemminhan Viro olikin jatkaja papereissani Slovenian tapaan, kunnes esiintymisjärjestys tuli julki. Eurojuryissa Viro oli 30:s. Raatien mielestä tämä oli 20. paras esitys ja oman semifinaalinsa sisällä Viro oli kuudenneksi paras. Edellä olivat Sveitsi, Islanti, Bulgaria, Portugali ja Itävalta. Yleisöäänissä Viro oli koko poppoon viidenneksi heikoin ja tältä paikalta yleisötuen saaminen on tiukassa vähemmän yllättäen, vaikka toinenkin esiintyjä kyllä vielä muistetaan hyvin. Tähän pätevät oikeastaan samat teesit kuin Sloveniaan eli TOP6-tulos juryissa toisi ainakin 80 pisteen potin, mutta sitten pitäisi raapia parikymmentä yleisöpistettä jostain, jotta jatkoon olisi asiaa.

Suomesta tulee pisteistä ainakin neljäsosa. Latvia on myös apuna samassa semissä ja noista kahdesta maasta Viro onkin saanut eniten apuja historiassa. Keskimäärin se on saanut niistä yhteensä 17 pistettä per vuosi. Puola, Islanti ja Tanskakin mahtuvat topkymppiin Viron apureina ja noiden yhteenlasketuista keskiarvoista tulisi kymmenen lisäpinnaa, joka tarkoittaisi yhteensä 27 lisäpinnaa, mutta esiintymispaikka ja ehkä keskimääräistä heikompi viisu rokottavat osan pisteistä pois, jolloin se parikymmentä yleisöpistettä on tiukassa. Rajatapaus Viro kuitenkin vähintään yhä on, mutta koska Tanska sai hyvän paikan ja Moldovan seiskaslotiltakin on yleensä menty jatkoon, Viro on veikkauksessani 11:s.

3. Tsekki
- Eurojuryissa napsahti 25:s sija. Raatituki oli kuudenneksi heikointa, mutta omassa semissä taakse jäi viisi maata. Noista tosin Albanian kuvittelisi nousevan Tsekin edelle, mutta raatiäänissä Tsekillä on sauma tässä semissä sijoille 12-13. Yleisön keskuudessa tämä oli jopa 14. suosituin ja semin sisällä viidenneksi suosituin. Kova lukema. Aiemmin olin hahmotellut Tsekin jäävän niukasti finaalista ulos sijoille 27-30 lopputuloksissa. Eurojuryt tukevat tuota suuntausta. Viidenneksi parhaisiin yleisöpisteisiin en oikein usko paikalta kolme. Sija 12 tai 13 raadeissa tuonee noin 40 pistettä. Yleisöäänissä TOP10-sija toisi ainakin 50 pistettä ja kun 94 pisteelläkin on menty joskus jatkoon, ei Tsekki niin kaukana edelleenkään ole. Harjoitusklippi ei tarjonnut mitään kovin mullistavaa. Benny osaa ainakin esiintyä ja tekee parhaansa, että kehnosta biisistä saisi jotain ulosmitattua, mutta ei se oikein jatkopaikkaan voi siltikään riittää.

4. Kreikka
- Bravo, yksi harjoitusten onnistujista. Pidän puvustuksesta ja taustaseinän kaupunkimaisesta lentävästä kuvituksesta. Eurojuryissa Kreikka oli 18:s. Aiemmassa hahmotelmassani Kreikka oli sijalla 16 lopputuloksissa. Ensimmäisten harjoitusten perusteella Kreikka kuitenkin pitänee nostaa viidentoista sakkiin. Raadeissa tämä oli semin sisällä seitsemänneksi paras ja yleisöäänissä kuudes. TOP5-tulos kummaltakin osa-alueelta on ihan mahdollista. Selkeästi jatkoon.

5. Itävalta
- Viro-Tsekki-Itävalta miessolisteista yhdelle on korkeintaan tilaa jatkossa. En ylläty, jos kaikki putoavat. Kaikki ovat sentään melko lähekkäin ykköspuoliskolla. Itävalta oli eurojuryissa 32:s. Yleisöäänissä tämä oli koko porukan kolmanneksi heikoin enkä ihmettele miksi, koska onhan kappale todella junnaava ja saman fraasin toistamista. Tältä paikalta massan keskellä en usko lisä-ääniä kovin kummoisesti ropisevan, vaan Itävalta voi olla Georgian jälkeen toiseksi huonoin yhä edelleen seminsä sisällä. Noh, Latviaa ei voi unohtaa. Ystävämaista toki Bulgaria, Kreikka, Georgia ja ironisesti Tsekki ovat samassa semissä. Tsekin ja Itävallan pitäisi boikotoida toistensa äänestämistä ja Viro livahtaisi täten jatkoon, heh.

Kolmen huonoimman joukkoon jääminen telessä tarkoittaisi maksimissaan 20 pisteen saalista, jolloin raatitukea pitäisi tulla 80 pisteen verran pyöreästi arvioituna. Raadeissa Itävalta oli eurojuryissa tosiaan semin viidenneksi paras, mutta vain pisteen Viron edellä. Luotan siihen, että maat ovat yhä lähekkäin, mutta Viro on noista kahdesta rajatapauksesta parempi yleisöäänten turvin ja lähempänä jatkopaikkaa. Itävallan esitys on sinällään Viron tapaan pelkistetyn tyylikäs ja värimaailma toimii.

6. Puola
- Puolikevyt kappale yhä edelleen ja livenä tuollaisen toimimaan saaminen ei ole helppoa. Ei tämä oikein tarjoa mitään syytä äänestää. Eurojuryissa sijoitus oli vihoviimeinen. Viime vuosina Puola on ollut heikoimmillaan TOP14-maa semeissä, mutta nyt se voi kyllä valahtaa jumbosijoille.

7. Moldova
- Avauspuoliskolla on kaksi parempaa naissolistia harjoitusten perusteella yhä edelleen eli San Marino ja Kreikka. Kirjoitin aiemmin, että "Uhkakuvana on se, että tuoreessa livevedossa Natalialla oli yllään perus mekko ja eikä tanssijoillakaan ollut yllä mitään ihmeellistä, joten jos he aikovat esiintyä tuollaisissa kuteissa, sitten luulen, että sijoitus jää lähemmäs kahtakymmentä, koska lavastuksesta tulee liian halpa vaikutelma ilman erikoisuutta". Nyt tuo uhkakuva on jossain määrin toteutunut kuten guessingameskin jo ehti todeta ja vihjata aiemmin. En usko siltikään karsiutumiseen, koska seiskaslotti on niin hyvä paikka esiintyä historian valossa ja TOP12-sija on jo sillä varmistettu tässä semissä. Ja erottuuhan Moldova mainiosti kahden unettavamman biisin jälkeen kertauksessa. Eurojuryissa sija oli vasta 33:s, koska raatituki oli koko poppoon neljänneksi heikointa. Tsekin tapaan voisin hahmotella Moldovalle raadeilta viisuissa noin 40 pistettä eli sijoja 12-13, koska show on kuitenkin jossain määrin toimiva pelkistettynäkin koreografiana ja yleisöäänissä tämä oli eurojuryissa kahdeksas semin sisällä. Tuosta voinee parantaa ehkä sijan verran ja se toisi 70 lisäpistettä plakkariin, jolloin noin 110 lisäpisteellä Moldovan pitäisi olla turvassa niukasti.

8. Islanti
- Eurojuryissa tuli viides sija. Aiempi hahmotelmani tarjosi myös sijaa viisi. Harjoitukset eivät tarjonneet mitään uutta ja ihmeellistä Islannin tapauksessa. Ehkä vähän ontolta show näytti isolla lavalla, mutta kamerakulmilla voi tehdä ihmeitä, joten en muuta vielä aiempaa arviota radikaalisti, vaan pidän Islantia TOP10-maana. Raadeissa tämä oli kuitenkin viidenneksi paras koko porukasta eurojuryissa.

9. Serbia
- Odotetun kova liveshow on tulossa ja Kreikan tavoin Serbia nosti osakkeitaan. Finaalissa toki uskon hyytymiseen yhä sijoille 20+ tarjonnan ollessa niin runsasta, mutta kyllä tämä semistä läpi menee. Eurojuryissa sija oli 27:s. Raatituki oli seitsemänneksi heikointa koko porukasta, mutta kaikki taakse jääneet maat olivat tästä semistä ja kun esiintymispaikka on hyvä sekä show priimaa, Serbia on kyllä raadeissa yhdentoista parhaan joukossa ja yleisöäänissä kevyesti 6-7 parhaan joukossa.

10. Georgia
- Jumbo edelleen, koska hiljainen tulkinta keskellä pakkaa on karmiva yhtälö.

11. Albania
- Kansallisen finaalin vakuuttavin livelaulaja nappasi ansaitusti paikan viisuihin ja kun show on parantunut, Albania etenee jatkoon. Punainen tausta ja hopeinen mekko sointuvat näyttävästi yhteen. Laulu on yhä kuosissa, vaikkakin osin pakottamista, mutta siitä juryt eivät ennenkään ole liiaksi rokottaneet. Eurojuryissa Albania oli toiseksi huonoin, mutta ainahan maa on aliarvostettu ja kun se valitsee jo joulukuussa edustajansa sekä on aakkosissa ensimmäisenä, se unohtuu myös helposti, kun ihmismieli ihastuu kaikkeen uuteen. Viime kerralla Albania oli seminsä yhdeksäs ollen raadeissa niin ikään yhdeksäs ja teleäänissä 12:s. Nyt voisi ennakoida tasaista sijoittumista sijoille 9-10 molemmissa kategorioissa ja siten jatkopaikkaa ehkäpä kahdeksantena parhaana.

12. Portugali
- Paha paikka, koska edeltä menee jatkoon Albania ja takana on kaksi jatkajaa. Paikka viisuissa tuli lähinnä siksi, että taso ei päätä huimannut kansallisessa finaalissa ja pidän yhä sen mielessä. Portugalin osakkeet ovat nousussa, koska show oli harjoituksissa melko hyvä, mutta olen silti skeptinen. Esiintymispaikka 12 on ollut kolmella viime kerralla sellainen, että valmiiksi kovat biisit ovat menneet kirkkaasti jatkoon, mutta rajatapaukset tai roskat karsiutuneet. Portugali kuuluu jälkimmäiseen laariin. Joku jossain totesi hyvin, että alun perin kehnoa kappaletta ollaan työntämässä jatkoon, koska show on odotettua parempi ja on kuin herätty biisin hyvyyteen. Ei tuo esitys kuitenkaan niin valtavasti ole muuttunut kansallisesta finaalista. Toki joku on voinut pitää Portugalia alun perin riittävän hyvänä jatkaakseen, mutta olin aiemmin eri linjoilla.

Eurojuryissa Portugali oli 24:s. Raadeissa se oli semin sisällä neljänneksi paras, mutta yleisöäänissä kuudenneksi heikoin. Albanian uskon tulevan ainakin takaa ohi telessä noihin tuloksiin verrattuna. Georgia, Puola ja Itävalta jäävät yhä taakse ja yläpuolelta Latvia varmaan myös, jolloin Portugali olisi telessä ehkä sijoilla 12-13? Se toisi sen 40 pistettä, jolloin raadeilta Portugali tarvitsisi TOP7-sijan saadakseen riittävästi pisteitä jatkopaikkaan. Se on eurojuryjen perusteella ikävä kyllä realismia. Toisaalta heti Portugalin jälkeen esiintyy vielä kovempi raatibiisi, joka on myös herkkä ja se heikentää hieman Portugalin osakkeita. Lopputulemana en osta hypeä, mutta en lähde betsaamaan vastaankaan. Suomi ja Serbia menevät bändeistä/trioista jo jatkoon, joten onko tilaa kolmannelle?

13. Bulgaria
- Eurojuryjen yhdeksäs. Harjoitusklippi ei oikeastaan muuttanut omaa mielipidettäni. Aiemmin Bulgaria oli kahdeksas papereissani ja ei tuo show näyttänyt siltä, että mitään maagista olisi tulossa. Toki TV-ruutuklippi on vielä näkemättä. Jos se on hyvä, sitten TOP5 on mahdollinen, mutta tällä hetkellä näen realistisempana sijoittumisen kymppisakkiin.

14. Suomi
- Ei mitään mullistavaa. Show näyttää suunnilleen samalta kuin kansallisessa finaalissa. Pysyttelen yhä alkuperäisessä arviossa eli tämä on parempi kuin Softengine, mutta huonompi kuin Lordi mitä tulee lopputulokseen. TOP10-veto pitänee itsekin laittaa uurnaan jossain välissä.

15. Latvia
- Harjoitusnäyte oli rauhallisempi kuin odotin. Ihan niin sekavaa esitystä ei ole tulossa kuin ehkä sopi povata. Jatkoon ei silti ole mitään asiaa, kun eurojuryissakin tämä oli viiden heikoimman joukossa.

16. Sveitsi
- Pidin lavastuksesta ja LED-seinän käytöstä klipissä sekä värimaailmasta. Laulu kuulostaa myös terävältä. Sveitsi kiilasi ehkä jopa Maltan edelle kakkossuosikikseni Ranskan jälkeen lyhyen näytteen perusteella. Mitalisija joka tapauksessa varmistui, koska esiintymisessä on jotain sergeylazarevmaisuutta. :mrgreen: Eurojuryissa tuli hopeaa Maltan takana.

17. Tanska
- Ei mitään yllättävää tarjonnut Tanskakaan, vaan värimaailma on sama kuin kansallisessa finaalissa. Ehkä pelkona on, että show jää turhan ontoksi noin isolla lavalla. Siltikin jatkoon on edelleen mahdollisuus olemassa. Aiemmin jo kirjoitin, että "Lisäksi pitää muistaa se, että esimerkiksi kolmena viime vuonna yksi duo/trio on ollut aina kuuden sakissa (Norjan Keino, Italian duo ja Romanian jodlaajat). Virokin oli Goodbye Yesterdayllaan muistaakseni seitsemäs. En väitä, että tämä duo olisi niin kova yllättäjä, mutta kyllä nuo duot ovat yleensä saaneet ääniä yllättävänkin hyvin. Siksi olin viime vuonna laittamassa Tanskan duoa Yes-laulullaan viiden sakkiin loppukilpailussakin. Tämä ei ole läheskään yhtä vahva esitys tietenkään, mutta en aliarvioi huumorin ja iloisen meiningin toimivuutta". San Marino oli viimeksi viimeiseltä slotilta semin neljänneksi kovin telemagneetti samanlaisella huumoritekeleellä.

Raatipisteissä Tanska jää kolmen huonoimman joukkoon luultavasti ja saa sieltä mahdollisesti viitisentoista pistettä, jolloin se tarvitsisi yleisöltä 90 pistettä suurin piirtein. TOP5-sija yleisöäänissä toisi tarvittavat pisteet. Sveitsi, Suomi, Kreikka, San Marino, Islanti ja Bulgaria saanevat yleisötukea kiitettävästi. Johonkin väliin Tanskan pitäisi sitten kiilata. Ei se mahdotonta ole, mutta edellä ovat toki juuri esiintymässä lähes peräkkäin Suomi ja Sveitsi, jotka vesittävät vähän Tanskan telepottia. San Marinon edellä pari vuotta sitten esiintyi Kreikka, joka ei ollut samanlainen voittajasuosikki, mutta TOP10-kandidaatti toki sekin. Toki vuonna 2019 kummassakin välierässä viiden sakissa telessä oli neljä maata, jotka esiintyivät kuuden viimeisen joukossa. Toisin sanoen siis BUL-FIN-SUI-DEN kombo höystettynä Kreikalla, San Marinolla tai Islannilla voi hyvinkin olla puhelinäänestyksen viiden kärki, jolloin Tanska olisi jatkossa. Haluan nähdä kuitenkin TV-ruutuklipin, jotta Tanskan tarjoamat kamerakulmat tulevat selville. Aiemmin Tanska oli papereissani niukka putoaja, mutta jotenkin nyt tältä slotilta luotan toistaiseksi riittävään yleisötukeen ja siten jatkopaikkaan.

Jatkoon: Sveitsi, Suomi, Kreikka, Bulgaria, Islanti, San Marino, Serbia, Albania, Moldova, Tanska
Ulos: Viro, Portugali, Tsekki, Itävalta, Puola, Latvia, Georgia
Otetaanpa päivitys toisten reenien jälkeen kakkossemiin ja suoriin finalisteihin.

1. San Marino
- TV-klippi oli suoraan biisin alusta, joten on vaikea sanoa vielä, että miten biisi huipentuu kertosäkeessä. Kyllä se kymppisakki voi kuitenkin olla tiukassa Kreikan ja Kyproksen nousun myötä, vaikka livelaulu kuulostaa hyvältä.

2. Viro
- Visuaalisesti näyttävä, jonka pystyi päättelemään jo ensimmäisestä harjoitusvedosta. Koska Moldova oli heikko, tekisi mieli nostaa miesesiintyjistä Viro jatkoon.

3. Tsekki
- Vähän vaisuksi tuo toinen klippi jäi. Energiaa pitäisi olla vielä enemmän, jotta joku Tsekkiä äänestäisi.

4. Kreikka
- Wau. Hävyttömän hieno show ja laulu on huippuunsa hiottua. TOP10-finaalissa on jo selviö?

5. Itävalta
- Pelottavan hyvältähän tuo TV-klippi näytti jatkoonpääsyn kannalta, mutta pakko tässä on silti pitäytyä arviossa siitä, että yleisöääniä noin yksitoikkoisella sanomalla ei irtoa riittävästi.

6. Puola
- Ei lisättävää, turhake.

7. Moldova
- Pettymyshän tuo TV-klippi oli ja ihan sen perusteella pudotan Moldovan jatkajista putoajiin, mutta TOP13:ssa toki maa säilyy, koska seiskaslotti velvoittaa siihen. Tanssipoppiksista Kreikka, San Marino ja Serbia jyräävät edelle avauspuolikkaalta ja raatitukea ei tule riittävästi Itävaltaa ja Viroa vastaan. Pitäydyn alkuperäisessä mielipiteessäni siitä, että Moldovan olisi pitänyt lähteä hulluttelemaan lavastuksessa ja puvustuksessa musiikkivideon tapaan, jotta Sugarilla olisi kunnon mahdollisuudet menestyä.

8. Islanti
- Koukuttava alku ja konsepti vaikuttaa hiotulta. Se lupaa hyvää Islannille ja varmistanee ainakin TOP10-sijan finaalissa, koska eurojuryissa maa oli tosiaan viides.

9. Serbia
- Hieman kiireen makuhan tuossa koreografiassa toisinaan on, mutta energiaa on riittävästi, jotta Serbia etenee jatkoon. Finaalissa sitten ennustan yhä sijoja 20+, koska kappale ei ole riittävän hyvä.

10. Georgia
- Jumbo yhä.

11. Albania
- Hyvältä näytti TV-klippi, mutta mitä enemmän tätä mutustelee, sitä enemmän tässä tuoksuu sittenkin putoaja mahdollisesti, koska eurojurytuloskin oli kesy ja ehkä tuo Anxhelan väkinäinen laulaminen ei uppoa riittävästi raateihin? Visuaalisesti esitys on toki näyttävä ja slotti heti Georgian jälkeen on erinomainen, joten kaipa se on silti pysyttävä veikkauksessa semin kahdeksannesta sijasta yhteispisteissä.

12. Portugali
- TV-klippi oli Itävallan tapaan pelottavan hyvä. Värimaailma ja tumma puvustus toimivat yhdessä. Toisaalta bändeistä/yhtyeistä jatkoon menevät kuitenkin Suomi, Serbia ja Islanti, jos sen haluaa sellaiseksi mieltää eikä miesartistiksi. Ympärillä on myös laatua ja Portugalin jälkeen tulee vielä parempi rauhallinen viisu. Löysin ehkäpä sopivan vertailukohdan vuodelta 2017, jolloin Sveitsin bändi nimeltä Timebelle esiintyi numerolla 13 omassa semissään ja sijoittui sijalle 12. Kyseessä oli myös vähän rauhallisempi biisi. Se oli ennen kisoja eurojuryissa 17:s (Portugali oli tänä vuonna siis 24:s). Semifinaalissa lopulta Sveitsi oli raatiäänissä 11:s ja telessä kymmenes, joten yhteispisteitä ei tullut ihan riittävästi jatkoonpääsyn kannalta. Povaan samaa kohtaloa Portugalille, koska ympärillä on vain liikaa laatua.

13. Bulgaria
- Nojoo, ei tätä turhaan hehkutettu. Erinomainen lavastus kieltämättä ja kyllä Bulgaria sen TOP8-sijan tuolla esityksellä ottaa varovaisestikin arvioiden.

14. Suomi
- Todella hyvät kamerakulmat ja ilmeisesti jokainen jäsen on vuorollaan valokeilassa kuten TV-klipissä oli kitaristi Suomi-teksteineen. Hyvä idea ja tosiaan TOP-kymppiä tällä kyllä kolkutellaan.

15. Latvia
- Ulkona, siinä se.

16. Sveitsi
- Kertoimet lähtivät nousuun klipin julkaisun ja suorien finalistien esiintymisen jälkeen, joten etupellosta palkintopallisijan lyöminen ei olisi kannattanut. Kieltämättä Gjon elehtii hieman koomisesti käsiensä kera, mutta tuo kertosäe on yhä vaikuttava enkä minä tuon klipin perusteella vielä dumaisi koko esitystä, vaan ihan minimissään pidän Sveitsiä TOP4-maana, joten sikäli tuo aiempi TOP3-veto ei kaduta liikaa. On tuossa yhä aihio olemassa, kun yksityiskohtia hiotaan. Maltan kanssa Sveitsi kamppaili tasaisesti eurojuryissa molemmissa kategorioissa ja finaalin esiintymispaikallakin saattaa olla suuri merkitys noiden kahden keskinäisessä taistossa.

17. Tanska
- Hyvän mielen klippi ei minusta ainakaan huonontanut Tanskan osaketta. Niukasti jatkoon telen turvin, sanon minä.

Jatkoon: Islanti, Sveitsi, Kreikka, Suomi, Bulgaria, San Marino, Serbia, Albania, Viro, Tanska
Ulos: Itävalta, Portugali, Moldova, Tsekki, Puola, Latvia, Georgia

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021 - Moldova - peliaika päättynyt

kohde
Moldova
veto
EI jatkoon
kerroin
2.100 (bet365)
panos
9 yks.

Huti: -9.00 yks.

Hypätään tässä vaiheessa mukaan Moldovan karsiutumiskelkkaan itsekin. Kuten todettua, tanssipoppiksissa tämä jää yleisösuosiossa peräpäähän noin halvalla lavastuksella ja eurojuryjenkaan perusteella raatitukea ei ole tulossa kummoisesti, koska se oli kaikista biiseistä neljänneksi heikoin.
Snooker-Salming kirjoitti:
23.03.2021, 20:23
Loppukilpailu

23. Alankomaat: Jeangu Macrooy – Birth of a new age
- Jumbo, en tuhlaa tähän aikaa enempää. Kolme minuuttia kuluu tuskastuttavan hitaasti.

Espanja: Blas Cantó – Voy a quedarme
- Viime vuotinen kappale oli paljon parempi, mutta kun sillekin ennustin lopulta valumista sijan 20 tuntumaan, tämä jää varmasti heikoimman kuuden viisun joukkoon finaalissa, koska parempia balladeja on vain liikaa.

Iso-Britannia: James Newman – Embers
- Ihan mukava radiobiisi, mutta vastus on niin kova, että vaikea on uskoa brittien kipuavan kahdenkymmenen sakkiin.

Italia: Måneskin – Zitti e buoni
- Guessingamesin tavoin en saa tästä otetta millään. Monet ovat rankanneet tämän suoraan saman genren Suomen yläpuolelle, mutta en näe asiaa en noin yksioikoisena, vaan Italia-lisää saattaa olla ilmassa. Minusta Suomi on kyllä tätä potentiaalisempi. Viimeksi kun Italialla oli rokimpi viisu, Emma jäi vuonna 2014 sijalle 21. Tuon jälkeen maalla on sijat 3, 16, 6, 5 ja 2. Jotenkin minusta tuntuu, että Italia floppaa vaihteeksi, kun se yrittää poiketa hyväksi havaitusta kaavasta eli lähettää muuta kuin soolomiesartistin, duon tai trion. Emmahan oli juryissa 21:s ja telessä 19:s. Onko tämä liian aggressiivinen ja melodiaton saadakseen pisteitä? Olisiko tämä kappale niin hehkutettu, jos sen olisi lähettänyt Georgia? Mieluummin kuin peesaan kaikkia näkemyksiä edellä, otan rohkean linjan kuten Kroatian kohdalla ja sanon, että Italia on lähempänä sijaa viisitoista kuin viisi. Jos tätä vertaa maNgaan, turkkilaisilla laulu oli enemmän keskiössä kuin instrumentit. Kuunnelkaa itse Turkin finaaliveto vuodelta 2010 ja todetkaa, kuinka selkeästi solistin laulu kuuluu ja kitarat+rummut ovat vain taustalla luomassa tunnelmaa. Blind Channel on paljon lähempänä Turkin menestysreseptiä kuin Italia mielestäni ja siksi Suomi olkoot korkeammalla rankingissani. Suomella laulu erottuu ilman, että solistit huutavat keuhkojaan puhki. Miksaus on kunnossa, kun puolestaan Italialla on vielä jonkin verran pätkiä, joissa kuuluu vain kitarasoolo.

Ranska: Barbara Pravi – Voilà
- Toimii livenä fantastisesti. Juryilta tullee paljon tukea. Jo ennen guessingamesin kirjoitusta yllä olin sijoittanut Ranskan kärkinelikkoon, koska kansallisesta finaalista ei tarvitse muuttaa käytännössä mitään. Barbara saa kappaleen hienosti toimimaan lavalla ja siten tämä on turvallista sijoittaa kärkikahinoihin. Koska Maltan ja Sveitsin livet ovat arvoituksia enkä varsinkaan ihan osta Maltan voittohypeä, Ranska on minusta helpoin voittajaveikkaus juuri nyt. En koe myöskään, että kaksi ranskankielistä teosta liikaa söisi toistensa kuormasta. Kansallisessa finaalissa Voila voitti sekä yleisö- että raatiäänet, mikä lupaa erittäin hyvää tähän kilpailuun.

Saksa: Jendrik – I don't feel hate
- Plaah. Viime vuotisella veisulla Saksa olisi ollut kymppisakissa, mutta en minä näe tälle vain riittävää kannatusta loppukilpailussa.

Yksi seikka pitää vielä mainita. Vuosina 2011-2019 vain vuonna 2018 kaksi viidestä suuresta rahoittajamaasta on mahtunut yhtä aikaa kuuden parhaan joukkoon lopputuloksissa. Tuolloin Saksa oli neljäs ja Italia viides. Lisäksi vain vuosina 2011 (Italia paluuvuonnaan toinen ja Lena kymmenes) ja 2012 (GER 8:s ja ITA 9:s) kaksi automaattista rahoittajafinalistia on ollut kymmenen parhaan joukossa. Toisin sanoen viimeisellä seitsemällä kerralla vain yhden kerran kaksi TOP5-maata on menestynyt yhtä aikaa. Tuo tilasto puhuu myös sen puolesta, että Italia valuu kymppisakin ulkopuolelle, koska pidän Ranskaa paljon kovempana pakettina näillä tiedoin. 8--)

Summa summarum, alustava kokonaisranking pitkällisen pyörittelyn jälkeen:

1-5: Ranska, Malta, Sveitsi, Ruotsi, Islanti
6-15: San Marino, Suomi, Bulgaria, Kroatia, Azerbaijan, Liettua, Kypros, Venäjä, Italia, Slovenia
16-20: Kreikka, Ukraina, Norja, Viro, Moldova
21-26: Albania, Saksa, Serbia, Iso-Britannia, Espanja, Alankomaat
27-30: Australia, Romania, Tsekki, Tanska
31-39: Israel, Puola, Irlanti, Itävalta, Portugali, Belgia, Latvia, Makedonia, Georgia
Sitten suorien finalistien kimppuun.

1. puolisko Iso-Britannia
- Ei pöllömpi ollenkaan. Esiintymispaikka ratkaisee se, että onko mahdollisuuksia kahdenkympin sakkiin vai ei, mutta nuo jättitrumpetit jäävät ainakin katsojien mieleen jossain määrin. Eurojuryjen 19:s sija oli lupauksia herättävä, koska juryissa britit olivat 12. paras maa peräti.

1. puolisko Espanja
- Kohtalaisen tyylikäs esitys, mutta ensimmäisellä puoliskolla tämä jää varmasti jalkoihin ja sijoitus painuu siksi kuuden heikoimman sakkiin finaalissa.

23. Alankomaat
- Kuten joku osuvasti kirjoitti, tämä näyttää enemmän väliaikanumerolta kuin kisasuoritukselta. Kolme minuuttia ajan tuhlausta.

2. puolisko Ranska
- Kansallisen finaalin tapainen show on odotetusti tulossa TV-klipinkin perusteella. Pidän yhä Ranskaa ykkössuosikkinani. Eurojuryissa tuli toki "vasta" kolmossija, mutta edeltä Malta ja Sveitsi hiovat vielä esityksiään, kun taas Ranskalla paketti on kunnossa. Arpakin oli suosiollinen, joten kun raadeissa tulee TOP3-sija, telessä kakkospuoliskon lopusta TOP4-sija on haarukassa (eurojuryissa onlineäänestyksen vitonen) ja yhteispisteillä voitto on ihan realismia varsinkin, jos juryissa Ranska venyisi ehkä jopa ykköseksi, koska onhan tuo kokonaisuus yksinkertaisesti niin henkeäsalpaava.

2. puolisko Italia
- Ukrainan tapaan Italian kohdalla pitää nostaa tassu ylös ja myöntää, että onhan tämä ihan hyvä viisu ja jos se on nyt suosikki, ei se millään enää tipahda TOP-vitosen ulkopuolelle, kun eurojuryissakin tuli nelossija. Yleisöäänestyksen voitto ei yllättäisi toisen puoliskon lopusta, kun arpa oli suosiollinen. Kamerakulmat vaikuttavat toimivilta TV-klipin perusteella. Raadeissa tämä oli eurojuryissa kuudenneksi paras, joten se kielii siitä, että raatitukea on tulossa itse viisuissakin, koska vastaavasti Soldi sai kaksi vuotta sitten hyvin raatitukea jo eurojuryissa ja sama jatkui viisuissa.

2. puolisko Saksa
- Eurojuryissa tuli jopa 22:s sija. Raatiäänestyksessä tämä oli jopa 14. paras, mutta nettiäänestyksessä 28:s. Minuun ei uppoa tämä huumoripläjäys, mutta ilmeisesti joihinkin kyllä. TV-klippiin suhtaudun neutraalisti.

Lopuksi päivitetty kokonaisranking, joka varmasti kokee muutoksia, kun finaalin esiintymisjärjestys on selvillä. Kakkossemissä oli sen verran vahvoja TV-klippejä, että minäkin pudotan Ruotsia selkeästi alemmas:

1-5: Ranska, Italia, Malta, Sveitsi, Kypros
6-10: Islanti, Bulgaria, Suomi, Kreikka, San Marino
11-15: Ruotsi, Ukraina, Liettua, Norja, Venäjä
16-20: Israel, Kroatia, Irlanti, Iso-Britannia, Albania
21-26: Saksa, Viro, Serbia, Tanska, Espanja, Alankomaat
27-30: Azerbaijan, Itävalta, Romania, Portugali
31-39: Moldova, Slovenia, Tsekki, Belgia, Puola, Australia, Latvia, Makedonia, Georgia

EDIT: Niin juu, Ranska unohtui poimia nyt talteen voittajamarkkinasta, koska en jaksa odotella enempää kerroinmuutoksia. Raadeissa se on vähintään TOP3:ssa ja mahdollisesti ykkönen. Toisen puoliskon paikka takaa myös TOP4-telepotin eurojuryihin perustuen, koska esitys on henkeäsalpaava. :mrgreen:

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021 - Ranska - peliaika päättynyt

kohde
Ranska
veto
TOP1
kerroin
4.000 (coolbet)
panos
5 yks.

Huti: -5.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 14.00, palautukset 0.00, tulos -14.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Snooker-Salming, 15.05.2021, 17:55. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +447.19 yks.

Palautus%: 122.37%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 859

Pisteitä: 1989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Top15 - peliaika päättynyt

kohde
Top15
veto
Hollanti
kerroin
4.500 (unibet)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

Biisi karmivan huono mutta hyvä esiintyjä ja hyvä show. Juryt vetävät tämän top20, minkä jälkeen on vaikeaa. Voi kuitenkin kasata yllärihyvinkin juryä. Kerroin sen verran jytky että kyllä tuota kokeilee, vaikka varmaan jää muutaman sijan vajaaksi. 25-30%.

Voittajakisa on kyllä huippumielenkiintoinen. Italiassa ja Maltassa täällä isoimmat paukut. Italia ja Ranska ovat sen verran polarisoivia että sieltä voi tulla ohituskaistaa joku joka ottaa tyyliin 3. sijan sekä juryissä että teleissä. Destiny siihen aika vahva kandidaatti. Oma vainu on sanonut Italiaa jo pitkään, mutta en näillä 4 kertoimilla betsaisi. Destinyt 8+ tasolta kehtaa ostella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

Koronatapaus Islannin delegaatiossa: https://eurovoix.com/2021/05/16/%f0%9f% ... -covid-19/

Maltan ja Romanian delegaatiot myös karanteenissa: https://eurovoix.com/2021/05/16/malta-r ... g-ceremony

Onnekseen ehtivät harjoittelemaan toisen kerran, joten voivat tarvittaessa käyttää sieltä saatua materiaalia: https://www.escdaily.com/sietse-bakker- ... k-up-tape/Paniikkia jo nähtävillä, kun porukka ylireagoi nauhoitettujen esitysten takia. Islanti oli harjoitusten kovimpia suoriutujia, ei aihetta paniikkiin. Romanian kannalta erityisen ikävää, koska petrattavaa jäi paljon. Romania NQ? Seurataan tilanteen kehittymistä.

Edit: Daði Freyr Twitter:
A member from the icelandic team tested positive for covid-19 today. Gagnamagnið just got tested again and we are on our way to the hotel to wait for the results. We are feeling healthy and crossing our fingers that we will get to perform on Thursday. Thanks for the support.

https://twitter.com/dadimakesmusic/stat ... 8390952971

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut jepujepujee, 16.05.2021, 18:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Herra_Huu
Jäsen
Viestit: 69
Liittynyt: 01.12.2016, 13:10

Tuotto: -12.45 yks.

Palautus%: 93.23%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 69

Pisteitä: 82

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Herra_Huu »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut semi2 voittaja - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut semi2 voittaja
veto
Suomi
kerroin
21.000 (bet365)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Islannissa koronatapaus, Sveitsi kompastellut pahasti harkoissa ja ainoa vaikeasti voitettava on Bulgaria. Suomella myös äärimmäisen hyvä esiintymispaikka. Selkeää toppi bet365.

Jos viisutietäjät voisi antaa tukea tai vastustaa, laittakaa pliis minikommentteihin. Vaikka näitä olen aktiivisesti seuraillut, teillä kuitenkin enemmän tietotaitoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.05.2021 19:02 <AnssiA> En oo viisutietäjä, mutta tykkään betistä ja peesasin. Iso ero muihin bookeihin.

16.05.2021 19:17 <guessingames> ehdottoman hyvä betsi. olen ostellut pienemmällä ja ennen islannin koronaa.

16.05.2021 19:20 <jepujepujee> Juryt tuskin arvostaa tarpeeksi, puhelinäänissä top3. Top3-sijoitus realistinen.

16.05.2021 23:14 <guessingames> Tämä on hyvin auki, Kreikka voi myös viedä. Suomi on top2 teleissä, ja jos

16.05.2021 23:15 <guessingames> tarpeeksi jakautuu äänet voi voittaa niukasti. Bulgaria voi kyykätä täysin

16.05.2021 23:15 <guessingames> teleissä, samoin Sveitsi. Islanti melkein todennäköisin voittaja tähän, imo

16.05.2021 23:15 <guessingames> Itsekin kyllä veikkaan että Suomi jää vähän vajaaksi, mutta hyvä betsi on


Vastaa Viestiin