Tänään on 15.06.2021, 03:36.

Euroviisut 2021 Rotterdam

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Huhujen mukaan Flo Rida olisi mukana San Marinon esityksessä, jos vaan maailmantilanne sen sallii. Toisi kyllä lisäjytyä San Marinon mahdolliselle menestykselle. Toivotaan että nähtäisiin lavalla, mutta onhan tilanne nyt aika heikko koronan osalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.03.2021 20:08 <guessingames> Toivottavasti tulee niin aukenee luultavasti makoisa lay-spotti


Snooker-Salming
FIFA World Cup 2018 Guru
Viestit: 147
Liittynyt: 18.11.2016, 17:52

Tuotto: +37.27 yks.

Palautus%: 105.42%

Panosten ka: 3.62 yks.

Vetoja: 190

Pisteitä: 436

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Snooker-Salming »

Euroviisut 2021

No niin, kaikki biisit Valko-Venäjää lukuun ottamatta ovat selvillä, joten on aika alustavan rankinghahmottelun ennen harjoituksia. Kuuntelin yksittäisten biisien lisäksi Youtubesta läpi koosteita, joissa kappaleet oli sijoitettu oikeille puolikkaille semeissään, jotta sain jo alustavan käsityksen niiden erottuvuudesta kertauksessa. Lisäksi muistin virkistykseksi luin läpi omat mietteeni viime vuoden kappaleista: viewtopic.php?p=516107#p516107

Kirjoittelin tätä viestiä useamman päivän ajan, joten osa tiedoista on ehkä jo vähän vanhentuneita, mutta älkää antako sen häiritä.

1. semifinaali

1.–8. Australia: Montaigne – Technicolour
- Avauspuoliskolla on neljä naisartistia ja toisella puoliskolla vielä kuusi lisää, huh. Kaikki kymmenen eivät millään voi mennä jatkoon tietenkään, vaan myös miehiä ja bändejä on huomioitava. No joo, pidän kertosäkeestä. Youtubessa oleva live-esityskin on ihan mukiinmenevä, vaikka ääni tuntuu olevan särkymisen partaalla, mutta se lienee vain Montaignen tapa laulaa. Australia ei ole koskaan karsiutunut, vaan mennyt 4/4 kerralla jatkoon. Lisäksi se on viime vuosina menestynyt hyvin raatiäänissä loppukilpailussa (2019 kuudes, 2018 12:s, 2017 neljäs, 2016 ykkönen). Tämä erottui noissa kertauksissa kyllä ihan hyvin edukseen, joten siitä tulee plussaa arvioon. Jos tämä jotenkin menee finaaliin, siellä paikka on tuloksissa jälkimmäisellä puoliskolla, jos Zero Gravitynkin kaltainen mestariteos oli vasta yhdeksäs lopputuloksissa. Juryissa aussit on tosiaan ollut nyt viime vuosina aina TOP12:ssa, mutta tällä tekee tiukkaa jatkaa tuota putkea. Summa summarum, Australia on rajatapaus alustavasti. Liettua, Ruotsi ja Venäjä ovat ainakin edellä ykköspuoliskon maista. Aussien pitäisi kyetä olemaan Sloveniaa vakuuttavampi, mutta uskon itse enemmän jälkimmäiseen.

1.–8. Irlanti: Lesley Roy – Maps
- Niin, kaikki naiset eivät voi mennä jatkoon ja Lesleyn kohtalona on luultavasti siksi karsiutua, vaikka kappale on reilusti parempi kuin viime vuonna ja menee omalle soittolistalle heittämällä. Kertauksessakin tämä erottuu jopa vielä paremmin kuin Australia, vaikka lopullinen järjestys ei olekaan selvillä. Kappaleesta tulee lisäksi hyvä fiilis kotikatsomoihin. Kuudella viime kerralla Irlanti on kuitenkin vain kerran päässyt jatkoon, mutta on tämä potentiaalisin ehdokas pariin viime vuoteen, joten en sulje Lesleyta ihan täysin ulos vielä, vaikka todennäköisempää onkin sijoittuminen sijoille 13-15.

1.–8. Liettua: The Roop – Discoteque
- Yksi kolmesta bändistä tässä karsintaerässä. Henkilökohtaisesti pidän enemmän tämän vuoden viisusta kuin On Firestä. Viime vuoden teos toki parani, mitä enemmän sitä kuunteli. Vertasin sitä silloin hieman Tsekkiin edeltävältä vuodelta, koska esityksessä oli samanlaista rentoutta kuin Lake Malawilla. Discotequessa on vähän vakavampi, aggressiivisempi ja miksei pelottavampikin tunnelma, joka on miinusta. Tsekkihän oli tuolloin juryissa seminsä paras ja finaalissakin kahdeksas, mutta menestyksen torpedoi surkea esiintymispaikka muistaakseni kolmantena. Liettualle ennustelin viime vuonna finaalissa juryissa TOP7-sijaa ja yleisöäänissä TOP4-sijaa, jotka olisivat tuoneet TOP5-kokonaissijan. Nyt olen hieman skeptisempi, koska tunnelma ei ole tosiaan yhtä rento, joten kun tämä kuitenkin menee helposti jatkoon, finaalissa raadeissa tämä on korkeintaan TOP10:ssa ja yleisöäänissä TOP8:ssa. Yleisöääniä tulisi siis noin 120 ja raatipongoja 65, jolloin 185 pisteen yhteissaalis riittäisi ehkäpä sijaan 11, jos uskomme vuoden 2019 tuloksia.

1.–8. Pohjois-Makedonia: Vasil – Here I stand
- Tätä ei tarvitse ylianalysoida. Ruotsi ja Norja ovat miessolisteina vakuuttavampia tässä semifinaalissa, joten Makedonialle ei ole tilaa jatkossa. Vertaisin tätä hieman Itävaltaan vuodelta 2019. Ennustin tuolloin, että koska biisi on liian herkkä ja ennen kaikkea hiljainen, se jää unohduksiin. Tässä on vähän samaa kuin Pandan Limitsissä, joka jäi semissään sijalle 17 29 pisteellä eli toiseksi viimeiseksi. Tunnetta on olevinaan paljon, mutta se ei vain auta nyt. Vasil ei toki laula ihan yhtä varovaisesti kuin Panda ja biisissä on pientä kasvua, mutta kuten todettua, tilaa ei vain ole jatkossa näin keskinkertaiselle viisulle.

1.–8. Ruotsi: Tusse – Voices
- Tämä on ehkä kaikkein vaikein kappale minulle arvioida, koska en saa tästä millään otetta. Jollain ihmeellä Youtube-katseluita on kuitenkin jo yli 450 000 ja yläpeukkuja reilut 15k. Ääniala ei minusta riitä kertosäkeessä, vaan laulu on pakottamista ja sanoista tulee mieleen Venäjän "Million Voices" -viisu vuodelta 2015. Kyllä tämä silti paranee kuuntelu kuuntelulta. Kansallisessa finaalissa tämä oli raatiäänten ykkönen ja yleisösuosio oli vielä suurempaa. 175 pistettä on vaikuttava pistemäärä, kun edeltävä vuonna Mammat saalistivat vain reilut 130 pistettä voittaessaan. John Lundvikin pistesaldo oli voittaessaan 181, joten tuon perusteella Tusselle voi povata onnistunutta Hollannin reissua ja siihen minunkin pitää tukeutua, kun en itse saa tosiaan tästä kunnollista otetta aikaiseksi. Säkeistöt vakuuttavat kertosäettä enemmän ja se ei ole hyvä merkki, mutta ehkä olen vain itse hukassa tämän kanssa. Toisaalta Benjamin Ingrossokin kaapi voittaessaan samat 181 pistettä kuin Lundvik, mutta jakauma pisteiden välillä oli erilainen, kun raadit antoivat 114 pistettä ja yleisö vain 67. Lundvikin jakauma oli 96-85 ja Tussen tosiaan 79-96. Alustavasti voisi siis pohtia, että tämä olisi vielä parempi kuin Lundvik yleisöäänissä (joka oli yhdeksäs 93 pisteellä), mutta raadeissa kehnompi (toinen 241 pisteellä), loppukilpailussa Rotterdamissa. Mitä nyt kelailin läpi Melodifestivalenin finaaleja, Månsin jälkeen tämä on ollut ainoa voittaja, joka on saanut selvästi enemmän ääniä yleisöltä kuin raadeilta (Mammat toki viime vuonna saivat jokusen pisteen enemmän yleisöltä kuin raadeilta, mutta ero ei ollut näin selkeä kuin Tussella), mikä enteilee Ruotsille hyvää yleisösuosiota kieltämättä toukokuussa. Sanotaan näin, että en ylläty, jos Ruotsi on finaalissa yleisöäänissä viiden sakissa, mikä tarkoittaisi vähintään 200 pistettä. Juryissa tämä menestyy vähän heikommin ollen sijoilla 7-8, joten pisteitä tulee noin 145. Yhteispistellä 345 oltaisiin lopputuloksissa sijoilla 4-5. Tuo olkoot alustava arvio Ruotsille. Noin, löytyihän se ote lopulta tähänkin teokseen.

1.–8. Slovenia: Ana Soklič – Amen
- Erottuu edukseen kertauksessa ja siksi liputan Slovenian puolesta enemmän kuin vielä silloin, kun kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa. 760 000 näyttökertaa on myös vaikuttava määrä tätä kirjoittaessa. Slovenian läpimenoprosentti on vain 37,5%, mutta tällä on kieltämättä hyvät mahdollisuudet jatkoon. Kyllähän tästä ohuesti tulee mieleen Makedonian Proud kahden vuoden takaa, joka rankattiin aluksi semissäänkin sijan 13 tietämille, mutta hyvin nopeasti se nostettiin jatkoonmenijöiden joukkoon ja lopulta finaalissa sijoitus oli seitsemäs raatiäänten voiton jälkeen. Mitä nyt selailin tuota vuoden 2019 -ketjua, esimerkiksi Wingdeadillakaan ei ollut huhtikuun lopussa Makedoniaa rankattuna edes finaaliin ja olin itsekin dumannut sen liian tylsäksi veisuksi. Tuosta oppineena povaan Sloveniaa jatkajaksi vastoin ylempien viisaampien herrojen rankingeja. :mrgreen: Pidän viisukanavalla olevasta livedosta ja pakko kait noille näyttökerroille on antaa arvoa edes hieman, joten sanon Slovenian etenevän jatkoon vieläpä selvästi raatiäänten turvin. Tämä ei ole kuitenkaan ihan yhtä hyvä kappale, joten finaalissa maksimi lienee tulostaulun vasen puoli. Lisäksi pari vuotta sitten naisartistit floppasivat kautta linjan, joten Makedonialle oli mahdollista saada niin hyvin pisteitä osin siksikin. Amen-nimisistä biiseistä tämä on eittämättä potentiaalisempi ainakin minun papereissani ja jotenkin tosiaan tuntuu siltä, että mitä enemmän tuota livevetoa viisukanavalla katsoo, sitä enemmän tällainen voimaantumisballadi saa arvostustani ja kommenttikenttää selaamalla ainakin joitakin ihmisiä sanat koskettavat ja motivoivat.

1.–8. Valko-Venäjä:
- Palataan asiaan, kun uusi viisu on selvillä. Alkuperäisellä ei olisi ollut mitään asiaa jatkoon.

1.–8. Manizha – Russian woman
- Hämmentävän sekava kipale. Tämän ennustettavuus on hankalaa. Venäjä on karsiutunut vain kerran 11 yrittämällä, kun asialla oli livenä laulutaidoton Yulia. Manizha osaa laulaa livenä, joten se riittää siihen, että Venäjä menee finaaliin. Viisussa on ohuet anthemaihiot ja biitti tempaa loppuvaiheessa mukaansa, joten kyllä tämä saanee mukavasti yleisötukea finaalissakin. Jos Julia jätetään laskuista, Venäjän edeltävät sijoitukset 2000-luvulla niinä kertoina, kun se on ollut mukana, ovat 3, 3, 2, 7, 5, 2, 16, 11, 11, 1, 3, 2, 15, 11, 3, 10, ja 12. Huonoin sijoitus on siis kuudestoista. Vain 7/17 kerralla se on jäänyt TOP10:n ulkopuolelle, mutta noillakin kerroilla siis vain niukasti. Sanoisin, että kaikki on Manizhalle mahdollista sijojen 6-15 välillä historiaan peilaten. Selasin läpi vuosien 2017-2019 viisut ja ehkä eniten tämä muistuttaa minusta Azerbaijanin Skeletonia jossain määrin, joka sijoittui sijalle 14. Venäjä-efekti huomioiden veikkaisin ehkä tässä vaiheessa sijoja 10-13.

9.–17. Azerbaidžan: Efendi – Mata Hari
- Pidän tästä enemmän kuin Kleopatrasta. Youtubessa näyttöjä on tullut jo 500k ja yläpeukkuja 28k. Toki ei noita pidä tuijottaa liikaa, kun Venäjälläkin on 3,6 miljoonaa katselua eikä se voittoa niillä ota. Takaisin Azerbaijaniin. Maa on Venäjän tavoin karsiutunut vain kerran 11 yrittämällä ja silloin sijoitus oli 11:s semissä X My Heartilla. Vuonna 2019 Chingiz ylsi finaalissa kahdeksanneksi, mutta sitä edelsi neljän vuoden putki, jolloin Azerit olivat sijoilla 14, 17, 12 ja 22, kun kuudella ensimmäisellä visiitillään se oli aina TOP8:ssa. Sanoisin, että tällä viisulla Azerit tulee ennemmin jatkamaan Chingizin aloittamaa kurssinkääntöä kuin vajoaisi takaisin keskikastiin loppukilpailussa. Lopussa kappale vielä kiihtyy kivasti ja jää siten mieleen. Veikataanpa nyt alkuun sijaa yhdeksän tai kymmenen kokonaistuloksissa.

9.–17. Belgia: Hooverphonic – The wrong place
- Erottuu negatiivisesti edukseen kertauksessa kuten viime vuonnakin. Liian melankolinen teos pärjätäkseen. En usko edes vähää alusta jatkopaikkaan, vaikka live-esitys olisi millainen. Plussaa annan toki siitä, että biisi on sentään parempi kuin viime vuonna, muttei riittävän kiinnostava saadakseen tarpeeksi huomiota yleisöltä. Belgian läpimenoprosentti 33,3% vain jatkaa laskuaan.

9.–17. Israel: Eden Alene – Set me free
- Järkyttävästi heikompi kappale kuin viimeksi. Israel on tosin mennyt läpi 8/14 kerralla, joten historia on kohtalainen. Veikkaan silti, että tämä on yksi naisartisteista, jolla eivät rahkeet riitä jatkoon. Kertauksessa tämä ei kuulosta erityisen hyvältä, vaan lähinnä junnaavalta. Eden toki tekee parhaansa saadakseen maksimit irti näinkin tasapaksusta teoksesta ja laulaa hyvin, ei siinä mitään, joten juryrakkautta tullee jonkin verran. Kappaletta on ollaan ilmeisesti vielä muokkaamassa, joten koska Eden on hyvä esiintyjä, takaportti pitää jättää vielä auki.

9.–17. Kroatia: Albina – Tick-tock
- Erottuu edukseen kertauksessa ja siksi sanon, että Kroatia on turvassa. Läpimenohistoria on 6/13, mutta tämän vuoden jälkeen tasan 50%. Kansallisen finaalin liveveto ei ollut kaikkein onnistunein, mutta eiköhän esitys ole hiottu kuosiin toukokuuhun mennessä. Helppo vertailukohde olisi Ukrainan Tick-Tock biisi vuodelta 2014, joka sijoittui kuudenneksi. Paljon riippuu varmasti esiintymispaikasta, että mihin Albinan rahkeet riittävät, mutta kuten todettua, kertauksessa tämä biisi jää mieleen varmasti äänestäjille. Ukraina oli tuolloin 2014 yleisöäänten kahdeksas ja juryissa 12:s. Eivät nuo mahdottomilta numeroilta tunnu Kroatialle. Kyllä tämä jopa kymppisakkia kolkuttelee alustavasti omissa papereissa, koska kyseessä on korvamato. Semifinaalissa Ukraina oli tuolloin kuudes juryissa muuten, joten veikkaan, että Kroatian jurysuosio on suurempaa kuin luulemmekaan. TOP10-kertoimet ovat päälle kolmen ja ne houkuttavat Kroatian kohdalla.

9.–17. Kypros: Elena Tsagrinou – El diablo
- Neiti Gaga -kopio. Taitavasti tehty kappale ilman muuta, joka koukuttaa, koska eri osia on niin monta. Jotenkin tuntuu silti, että tämä jää vaikkapa edellämainitun Kroatian jalkoihin lopulta. Finaaliin rahkeet kyllä riittävät, kun historiakin on 8/14 onnistumista, mutta ehkä se jokin äänestämään velvoittama tunnetila jää uupumaan tämän kuunneltuaan. Kroatian yksinkertaisuus on minusta valttia Kyprokseen nähden. Musiikkivideo on hyvä, mutta minua mietityttää, että miten tämän biisin saa toimimaan livenä. Jos Elena on yksin isolla lavalla piehtaroimassa kuten videolla, katsojalle voi jäädä ontto tunnelma. Eiköhän toki hänen ympärilleen saada jotain tanssijoita ja jos Tamtakin venyi sijalle 13 finaalissa, El Diablon on oltava myös tulostaulun vasemmalla puolella, mutta sanon, että tämä jää ehkä niukasti kymppisakista ulos.

9.–17. Malta: Destiny – Je me casse
- Sanon suoraan, että jos kertauksessa näytetään trumpetti-kohta, tämä ei ainakaan erotu mieleen jäävän positiivisesti. Ensimmäisellä kuuntelulla en myöskään pitänyt tätä ylipäätään kovin ihmeellisenä onnistumisena. Toisella kuuntelulla kappale aukeni vähän paremmin ja pystyn ymmärtämään suosikkiaseman. Vähemmän yllättäen Nettahan tästä tulee mieleen köyhän naisen versiona ja joku kirjoittikin toisaalta, että tuntuu siltä, että tietoisesti kappaleesta on tehty suuren yleisön maun mukainen eikä ainakaan minulle välity vilpittömästi Destinyn viesti. 300 000 näyttökertaa vuorokaudessa on hyvä, muttei tajunnanräjäyttävä määrä, joten en ainakaan saa itse Maltaa ykkössuosikiksi, koska ei tämä vain tunnu minusta voittajalta, vaan jämämitalistilta. Varmaan kadun noita sanoja keväämmällä, mutta minusta tähän on ahdettu vähän liikaa tavaraa. Parhaat osat juuri ennen noita trumpetteja olevat nostatukset, mutta nuo trumpetit jotenkin lakkauttavat kiiman, kun vertailun vuoksi Toy räjähti kertosäkeessä eloon nousujohteisesti, mutta tässä biisissä käy päinvastoin, ei hyvä. Edellinen TOP10-sijoitus on vuodelta 2013, joten paluu sinne tapahtuu kyllä. En tiedä, jokin tässä vain tökkii itselle, jotta rankkaisin tämän ykköseksi. Kaksi hopeasijaahan Maltalta löytyy entuudestaan. Lauluääni on yhä syvä, riittoisa ja sielukas, joten siitä tulee juryilta plussaa. Naispoppareistakin tämä lienee kisojen paras ja se takaa itsessään hyvän sijoituksen, mutta toinen Netan tyylinen voittaja kolmeen vuoteen kuulostaa liialliselta.

9.–17.Norja: TIX – Fallen angel
- Mulle tulee Norjasta mieleen paranneltu versio Kroatiasta 2016. Tuolloin Nina Kraljic lauloi kappaleen Lighthouse: https://www.youtube.com/watch?v=8QUM-_EbE2o

Lavastus ja yleisolemus on Norjan esityksessä varmaan aika samanlainen eli Tix seisoo paikoillaan kuten Nina överissä esiintymisasussa. Laulutaito ja biisin nousujohteisuus ovat suunnilleen samaa kaliiberia. Taustalaulajat ovat TIXin esityksessä vähän enemmän näkyvillä ja puvustus on Kroatiaa onnistuneempi sekä biisi ja yleisvaikutelma karvan verran parempi, joten kun Kroatia meni semistä jatkoon viimeisenä ja oli finaalissa 23:s huolimatta esiintymisnumerosta 17, Norjalle voisi povata loppukilpailussa juuri jotain sijoja 15-20 kuten Wingdead ennakoi heti Norjan kansallisen finaalin jälkeen. Kroatia sai semissään 133 pistettä (yleisö 53 + raadit 80) ja finaalissa 73 pongoa (yleisö 33 + raadit 40). Vähän vuodesta riippuen 20 parhaan joukkoon päästäkseen vaaditaan sata pistettä tai joinakin viime vuosina vajaat 80 pistettäkin on riittänyt tuohon saavutukseen. Eiköhän TIXilla ole rahkeet tuollaisiin pisteisiin ilman muuta, mutta enpä tiedä, että onko paljoa enempään. Minulle upposi hyvin norjankielinen versio kappaleesta, mutta tuo englanninkielinen ei ole ihan yhtä iskevä

9.–17. Romania: Roxen – Amnesia
- Toisella puoliskolla on lähtökohtaisesti neljä kovempaa naissolistia, joten hukkuuko Roxen jalkoihin? Viisu ei vedä vertoja viime vuoden Alcohol Youlle, vaikka on sinällään pikkunätti. Alla on kaksi karsiutumista ja viime vuonna tapahtui ryhtiliike, mutta nyt maa on taas luisumassa entiseksi viisujättiläiseksi, koska rajatapaukselta tämä haiskahtaa. Viime vuoden kansallisen finaalin livevedot eivät ainakaan minua hirveästi vakuuttaneet, joten jos jotain pitäisi ennustaa, Roxen jää liian yksin suurella lavalla eikä tunne välity tarpeeksi, vaikka sinällään laulutaito riittää livenä, mutta olen skeptinen puvustuksen ja lavastuksen suhteen toistaiseksi. Lisäksi toisella puoliskolla on tarjontaa enemmän ja Roxen on mielestäni seitsemänneksi paras vasta tältä puoliskolta. Toki jos Ukraina on liian friikki, sitten Romania kiilaa jatkoon.

9.–17. Ukraina: Go_A – Shum
- Ukraina ei ole ikinä karsiutunut 11 yrittämällä, joten kunnes toisin todistetaan, Shum menee myös jatkoon. Loppukilpailussa huonoin sijoitus kotikisat pois lukien on 17:s vuodelta 2018, jolloin lauteilla oli Melovin liekehtivällä pianollaan. Oletusarvo on siis, että Ukraina olisi TOP16-maa, mutta tämä on liian friikki ollakseen juuri korkeammalla. Floppaus ulos finaalistakaan ei periaatteessa saa yllättää, mutta toistaiseksi veikkaan lopputulokseksi finaalin jälkimmäistä puoliskoa. Minulle ei maistunut viime vuoden versio eikä tämäkään, mutta kai tästä kuuluisi tykätä, koska kyseessä on Ukraina? :lol: Latvia floppasi 2017 semifinaalin viimeisenä esiintyjänä jumboksi, kun Triana Parkin Line oli liian friikki. Tässä voi olla samanlaiset vaaran elementit ilmassa. Melkein jopa tekisi mieli pudottaa Ukraina rankingissa ulos jatkosta. Vuotta myöhemmin Unkarin rokkibändi meni viimeisenä jatkoon semistään. Vuonna 2019 Telemoveis jäi semissä sijalle 15 ja Romania On A Sundaylleen sijalle 14. Nuo vertautuvat minusta outoudessaan jossain määrin Go_A:iin. Summa summarum, Ukraina menee täpärästi jatkoon tai karsiutuu. Historia on niin vahva, että siksi se on minulla toistaiseksi jatkajana, mutta en ylläty, jos Australia tai Romania esimerkiksi sysää tämän ulos. Viime vuonna nokkahuiluosuudet toimivat, mutta tänä vuonna ne lähinnä ärsyttävät.

TOP10 (sininen=mies, punainen=nainen, keltainen=yhtye): Malta, Ruotsi, Kroatia, Azerbaijan, Liettua, Slovenia, Kypros, Venäjä, Norja, Ukraina
Bottom 6: Australia, Romania, Israel, Irlanti, Belgia, Makedonia

Toiselta puoliskolta jatkoon kuusi maata ja ensimmäiseltä neljä.

2. semifinaali

1.–9. Islanti: Daði & Gagnamagnið – 10 years
- Kinkkerä tapaus. Henkilökohtaisesti tämä uppoaa paremmin kuin viimevuotinen biisi. Vekkuli Lake Malawi oli 11:s pari vuotta sitten ja siihen tätä kai voi verrata viime vuosilta. Lake Malawi oli raatimenestyjä ja Islanti puolestaan taisi voittaa viime vuonna eurojuryt, joten ei ole syytä olettaa, etteikö raatisuotiota löytyisi tälläkin kertaa. Finaalissa on paljon yleisösuosikkeja, jotka rohmuavat ääniä ja tämä ei ole ihan niin yleisöön menevä biisi kuin edeltävä, joten hahmottelisin arvioksi sijoja 4-10 terävimmän kärjen takana näin alkuun.

1.–9. Itävalta: Vincent Bueno – Amen
- Viime vuonna povailin Itävallasta yllättäjää viidentoista sakkiin vastoin markkinaa, koska biisistä ja esiintyjästä tuli mieleen Justin Timberlake ja Australia oli aikoinaan vähän samanlaisella show'lla debyyttivuonnaan viides. Eurojurytkin näemmä arvostivat Buenoa rankkaamalla hänet sijalle 16 viime keväänä. Tänä vuonna en ole niin paljoa Vincentin lumoissa ikävä kyllä. Olisin mieluummin nähnyt hänen jatkavan svengaavammalla linjalla enkä vaihtavan melankoliaan. Viikossa näyttökertoja on vaivaiset 300k. Jos laulaa balladin, siinä tulee olla riittävästi pontevuutta. Minusta tässä on sama ongelma kuin Itävallalla viimeksikin eli tämä on liian rauhallinen säkeistöiltään ja Vincentin tulkinta on yliherkkää sekä liian hiljaista. Kertosäkeen yhden sanan jankkaaminen "kruunaa" kokonaisuuden. Avauspuoliskon viidestä miessolistista uskon ennemmin Islantiin ja Viroon.

1.–9. Kreikka: Stefania – Last dance
- Eteenpäin on menty viime vuodesta. Tässä semifinaalissa on vain kuusi naissolistia, joten se edesauttaa Kreikan mahdollisuuksia. Kuusi edellistä kertaa maa on vetänyt vihkoon. Tuona aikana se on karsiutunut kahdesti ja ollut neljästi sijoilla 19-21. Sanon, että parannusta tapahtuu, mutta miten paljon? 125k näyttökertaa vuorokaudessa ei ole henkeäsalpaava määrä, mutta toki osa on jo biisin kuullut aiemmin muualta kuin viralliselta kanavalta. Kertosäe on minusta viisun paras osa ja viisu todella herää henkiin, kun Last Dance kajahtaa. Maltan Michaela oli 14:s ja Stefania on varmaan suhteellisen samantasoinen esiintyjä livenä, joten se olisi muutoin Kreikan alustava sijoitus, mutta San Marinon ja Kyproksen vuoksi Kreikka menettää hieman ääniä lähiympäristöstään, joten veikkaan niukkaa jäämistä viidentoista ulkopuolelle.

1.–9. Moldova: Natalia Gordienko – Sugar
- Avauspuoliskolla on minusta kaksi parempaa naista Stefania ja Senhit sekä Serbian tyttöbändi. Riittääkö Natalialle huomiota? Sinällään luulisi riittävän, koska kertosäe ainakin jää soimaan päähän. Moldovan läpimenoprosentti on myös komea 64%, joten historia puoltaa jatkopaikkaa. Toisen puoliskon naisista Latvia jää ainakin taakse ja mahdollisesti Albania ja vaikkei jäisikään, viisi naista jatkoon on ihan realistinen skenaario. Luulen, että live-esitys voi olla hyvinkin toimiva, jos siinä hassutellaan kuten musiikkivideossa, joten näillä näkymin Moldova jatkaa finaaliin, jos jopa Valko-Venäjän Zena paineli finaaliin kaksi vuotta sitten semifinaalin kymppinä ja tässä on samanlaista kieroa ja päättäväistä energiaa. Zena hyytyi finaalissa sijalle 24, mutta Moldova on finaaliin päästyään ollut aina 20 parhaan joukossa. Se on ollut kahdesti kuuden sakissa ja muutoin sijoilla 10-20. Jälkimmäiseen haarukkaan tämäkin lopputuote varmaan istuu lopulta. Uhkakuvana on se, että tuoreessa livevedossa Natalialla oli yllään perus mekko ja eikä tanssijoillakaan ollut yllä mitään ihmeellistä, joten jos he aikovat esiintyä tuollaisissa kuteissa, sitten luulen, että sijoitus jää lähemmäs kahtakymmentä, koska lavastuksesta tulee liian halpa vaikutelma ilman erikoisuutta: https://www.youtube.com/watch?v=MyISJ9KWSq4

1.–9. Puola: Rafał – The ride
- Ei vaan voi Puolalla riittää rahkeet jatkoon tässä seurassa varsinkin, kun ykköspuoliskolla on enemmän laatua.. Sillä on alla kaksi karsiutumista. Vähän samantyylinen Gromer jäi sijalle 14 semifinaalissa ja siihen rakoon saan tämänkin halvalta vaikuttavan kappaleen. Kuudella viime kerralla Puola on ollut semeissään itse asiassa aina sijoilla 8-14 ja tuohon haarukkaan tämäkin lopulta päätynee, mutta sanoisin, että ennemmin spektrin alapäähän. 770k näyttökerran tätä kirjoitettaessa ei pidä antaa hämätä, koska viimeksi 2019 Tulian kohdalla vertailin läpi Puolan videoiden näyttökertoja ja niissä oli ilmaa rutkasti lopputuloksiin nähden, joten siksi löin Puolan jatkoonpääsyä vastaan. Epäilen, että miten tämäntyylisen puolikevyen kappaleen saa toimimaan livenä? Darude ei siinä onnistunut eikä tosiaan Gromerkaan 2018.

1.–9. San Marino: Senhit – Adrenalina
- Kertauksessa tämä erottuu hyvin ja koko versiokin toimii. Paras sijoitus on ilman muuta tulossa viime kerran sijan 19 jatkoksi. Eiköhän tämä livenäkin kivasti toimi ja minulla on vahva mututuntuma, että Senhit taikoo vähän vastaavan tanssikoreografian ja ylipäätään näyttävän lavashow'n kuin Sveitsi kaksi vuotta sitten sijoittuessaan neljänneksi. San Marinonkin on pakosti kerran elämässä venyttävä kymppisakkiin ja nyt on se hetki ilman sen kummempaa ylianalysointia. Hyvä popbiisi, joka miellyttää yleisöä ja varmaan riittävästi raatejakin moderniudellaan. Sveitsi oli yleisöäänissä viides ja raadeissa seitsemäs kaksi vuotta sitten. Voisiko tuo olla mahdollista San Marinollekin? Olen yrittänyt löytää tanssibiisin, joka räjäyttää yleisön kuten Sveitsi pari vuotta sitten. Tämä on yksi ehdokas. Toisaalta Etelä-Euroopan muut naispopparit Kyproselta ja Kreikalta voivat viedä San Marinolta ääniä sen verran, että TOP5-sija jää haaveeksi.

1.–9. Serbia: Hurricane – Loco loco
- Selkeästi heikompi tyrkky kuin viime kaudella on nyt tarjolla Serbiasta. Periaatteessa kertosäe on ihan jees, koska se jää päähän ja muistiin. Kertauksessa tämä ei erotu suuntaan tai toiseen, vaan kelluu mukana. Jatkoonpääsyluvut ovat 8/11, joten historia puoltaa jatkopaikkaa eikä se mahdottomuus ole tästä helpommasta semifinaalista. Neljä miljoonaa näyttökertaa 11 päivässä on melko hyvä hauiksennäyttö. Yläpeukkuja on 87k, mutta tiedä sitten, ovatko nuo pelkästään jotain serbialaisia plussia. Live-esitys tullee nostamaan melko paljon tämän osakkeita radioversioon verrattuna, koska jo Hasta La Vista oli kovaa kamaa livenä kansallisessa finaalissa. Historiaan peilaten Serbia menisi jatkoon, jolloin avauspuoliskolta menisi kuusi maata jatkoon. Toisaalta eurojuryissa jo viime vuonna Serbia oli vasta 22:s, kun juryrakkaus oli toiseksi heikointa finaalissa ja puhelinsuosiokin vasta 18. parasta. Ja koska tämän vuoden viisu ei kuitenkaan vedä vertoja viime vuodelle, pullahtaako Serbia sittenkin pihalle? Jos jotain pitäisi veikata, sijoitus on kymmenes tai yhdestoista semissä.

1.–9. Tšekki: Benny Cristo – Omaga
- Viime vuoden viisu oli parempi ja silloin spekuloin Wingdeadin tavoin, että jos se voitti kovatasoisen kansallisen finaalin, jotain hyvää kappaleessa oli oltava. Kemama erottui kertausta kuunnellessa svengaavuudellaan ja pakko todeta, että nyt Omaga ei paljoa kauaksi jää, mutta muutoin kolmea minuuttia tätä ei kyllä oikein jaksa kuunnella. Pienenä annoksena välissä tämä maistuu, mutta ei sen pidempänä. Läpimenoprosentti 37,5% ei lupaa liikoja. Näen tämän silti esimerkiksi Itävaltaa potentiaalisempana jatkajana. Sija 12 semifinaalissa kuulostaa melko oikealta kuitenkin tässä vaiheessa ja svengaamisaihion takia jätän takaportin auki loppukilpailuun.

1.–9. Viro: Uku Suviste – The lucky one
- Todella laadukas kappale ja eteenpäin on menty viime kaudesta. Kansallisessa finaalissa Uku oli yleisön suosikki, muttei pärjännyt raadeissa kuin kolmanneksi parhaiten. En pidä sitä silti liian isona uhkakuvana viisumenestystä ajatellen, koska kun Victor Crone meni hieman puskista jopa semifinaalinsa neljänneksi parhaana maana jatkoon viimeksi, Storm oli yleisöäänissä kolmas ja raadeissa kymmenes. Uku on komea mies, joka kerännee ääniä ja kappale on tosiaan erittäin radioystävällinen, joten ei minua yllättäisi se, että Viro olisi puhelinäänissä viiden sakissa ja tarvittavilla raatipisteillä etenisi loppukilpailuun. Kertauksessa tämä erottuu ihan kivasti mahtipontisuudellaan. Viro rokkaa, sanokaa minun sanoneeni. Wingdeadin rankingissa etelänaapuri näyttää olevan sijalla 31, mutta minusta tuo on alakanttiin. Finaalissa pari vuotta sitten Victorin puhelinsuosio oli 16. korkein eli odotetusti kilpailun koventuessa se jäi vähän jalkoihin ja jurusuosio oli 20. parasta. Sanoisin, että Uku pystyy noista numeroista vähän parantamaan, muttei paljoa, jolloin lopputulosveikkaukseni on noin 90 pisteellä sija 18-19.

10.–17.Albania: Anxhela Peristeri – Karma
- Hyvä, että viime vuodesta viisastuneena Albania pitäytyi alkuperäisessä tekstissä. Kansallisessa finaalissa Anxhela oli ilman muuta vakuuttavin live-esiintyjä, joten Albania teki oikean valinnan. Läpimenohistoria on 8/15. Alla on kaksi onnistumista eli sijat 11 ja 17 finaalissa. Helpolla jatkopaikka ei irtoa, vaan Albania lienee aika lailla rajatapaus. Jollain tapaa uskon, että liveveto ei petä, mutta se ei välttämättä siltikään riitä. Joka kerta semifinaaliaikakaudella jatkoon on mennyt vähintään yksi biisi, jossa on edes pieni osa muuta kuin englantia. Sveitsi hoitaa tuon kohdan toteutumisen, joten siihenkään tilastoon Albania ei voi nojata. Toisaalta sitten tällä toisella puoliskolla lähtökohtaisesti edellä ovat vain Sveitsi, Suomi ja Bulgaria, joten olisiko Albania neljäs jatkaja?

10.–17. Bulgaria: Victoria – Growing up is getting old
- Varma jatkaja, mutta Maltan tavoin tämä tuntuu väkisin väännetyltä ja massoja miellyttävältä tekeleeltä eikä vilpittömältä laululta. Lavashow ratkaisee aika paljon, mutta semistään tämä tietysti menee jatkoon. Liettuahan oli samanlaisella biisillä oli lopulta 12:s kolme vuotta sitten. Se oli juryissa 11:s ja yleisöäänissä 10:s. Bulgariankin suosio voisi olla melko tasainen noiden kahden kesken. Semifinaalissa Liettua oli puolestaan puhelinäänissä yhdeksäs ja juryissa 11:s, joten tämä saanee enemmän suhteellista suosiota vasta finaalissa, mutta jos jotain pitäisi veikata, Bulgaria ei ole TOP5:ssa, koska viime vuonna eurojuryissa Bulgaria oli kuudes ja tämä ei ilmeisesti ole ihan yhtä hyvä tekele kuitenkaan. Kokonaistaso on toki ehkä hitusen matalampi.

10.–17. Georgia: Tornike Kipiani – You
- Georgiaan pätee samat sanat kuin jo Makedonian ja Itävallankin kohdalla. Tämä muistuttaa vielä enemmän Itävallan viisua 2019. Tornike laulaa yhtä herkän varovaisesti kuin Panda, mutta kappale on liian hiljainen ja tasapaksu saadakseen suurempaa huomiota, vaikka harkitsenkin itse tätä jopa omalle soittolistalleni. Kohtalona on jäädä semin jumbosijoille, vaikka aiempi läpimenoprosentti onkin 58,3%.

10.–17. Latvia: Samanta Tīna – The moon is rising
- Kuten jo ylempänä kirjoitin, Triana Park floppasi semin jumboksi 2017, kun kappale oli liian friikki. Tämä on vähän modernimpi ja normaalimpi, mutta kilpailun ollessa kovaa, en oikein usko jatkopaikkaan tällaisella välimallin popbiisillä.

10.–17. Portugali: The Black Mamba – Love is on my side
- Kansallisessa finaalissa toiseksi suosituin niin kansan kuin raatien mielessä. Kokonaistaso oli kuitenkin rehellisesti sanottuna vaisu ja kun seitsemän maata pitää saada karsituksi, en minä saa Portugalia millään jatkajaksi. Läpimenohistoria on vain 4/13. Huomaan, että ylläolevilla herroilla Portugali on merkitty rajatapaukseksi. Sellaiseksi sen itsekin voisin parhaassa tapauksessa saada, mutta jos mietin syvällisesti, juuri tuon Portugalin heikon tason vuoksi totean, ettei tämän voitolle voi antaa liikaa painoarvoa ja nyt kovemmassa seurassa kyyti on kylmää. :D

10.–17. Suomi: Blind Channel – Dark side
- BC ei ole yhtä hyvä kuin Lordi, mutta parempi kuin Softengine, vaikka jälkimmäinen onkin suosikkiedustajani Suomesta kautta aikain. Sijoitushaarukka tulee olemaan siis finaalissa 2-10 riippuen liven toimivuudesta ja esiintymispaikasta eikä tätäkään pidä sen kummemmin yliananalysoida. En ole valmis tyrmäämään kilpakumppani Italian pieksemistä ja sitä kautta TOP5-sijoitusta.

10.–17. Sveitsi: Gjon's Tears – Tout l'univers
- Sveitsi on voittanut kahdesti viisut, molemmilla kerroilla ranskankielisellä viisulla ja niin, että voittojen välissä on ollut 32 vuotta. Viime vuonna olisi ollut 32-vuotispäivä edellisestä voitosta, mutta ehkä nyt vuotta myöhemmin asian voi vielä korjata ja ikään kuin jatkaa tuota putkea. En uhraa tähän sen enempää aikaa tässä vaiheessa. Laadukas teos, siinä kaikki. Ensimmäisellä kuuntelulla tämä ei auennut yhtä hyvin kuin viime vuoden viisu, mutta useammalla kuuntelulla tämä on alkanut vakuuttaa entistä enemmän. Eurojuryjen viimevuotinen kakkossija lisää uskoa Sveitsiin. Guessingames nosti toki esiin edellä joitakin uhkakuvia ja olen samaa mieltä, että viime vuoden viisu oli parempi. Siksi ehkä Ranska onkin minun voittajasuosikkini nyt, mutta herkistä miesballadeista tämä on kauden paras ja se pitäisi riittää jo TOP3-sijoitukseen lähivuosien historiaa tutkien. Duncan ja Salvador voittivat, Itävallan Cesar oli kolmas ja Lazarev myös kolmas. Lisäksi Måns voitti 2015, joten kyllä tuonne TOP-kolmeen on yksi miessooloartisti mahtunut viime vuosina aina.

10.–17. Tanska: Fyr & Flamme – Øve os på hinanden
- Pidän biisistä, mutta kun seitsemän kappaleen tulee pudota, Tanskalta vaatisi melkoista venymistä jättää seitsemän maata taakseen. Toisaalta San Marinokin paineli kaksi vuotta sitten jatkoon Say Na Na Na:lla, joten jätän Tanskalle takaportin auki, vaikkei se kovin iso olekaan. Lisäksi pitää muistaa se, että esimerkiksi kolmena viime vuonna yksi duo/trio on ollut aina kuuden sakissa (Norjan Keino, Italian duo ja Romanian jodlaajat). Virokin oli Goodbye Yesterdayllaan muistaakseni seitsemäs. En väitä, että tämä duo olisi niin kova yllättäjä, mutta kyllä nuo duot ovat yleensä saaneet ääniä yllättävänkin hyvin. Siksi olin viime vuonna laittamassa Tanskan duoa Yes-laulullaan viiden sakkiin loppukilpailussakin. Tämä ei ole läheskään yhtä vahva esitys tietenkään, mutta en aliarvioi huumorin ja iloisen meiningin toimivuutta. Toisaalta Serbian triokin on samassa semifinaalissa, joten se vesittää Tanskan oljenkortta.

TOP10: Sveitsi, Islanti, San Marino, Suomi, Kreikka, Bulgaria, Viro, Moldova, Albania, Serbia
Bottom 7: Tsekki, Tanska, Puola, Itävalta, Portugali, Latvia, Georgia

Avauspuoliskolta jatkoon siis kuusi maata ja toiselta neljä.

Loppukilpailu

23. Alankomaat: Jeangu Macrooy – Birth of a new age
- Jumbo, en tuhlaa tähän aikaa enempää. Kolme minuuttia kuluu tuskastuttavan hitaasti.

Espanja: Blas Cantó – Voy a quedarme
- Viime vuotinen kappale oli paljon parempi, mutta kun sillekin ennustin lopulta valumista sijan 20 tuntumaan, tämä jää varmasti heikoimman kuuden viisun joukkoon finaalissa, koska parempia balladeja on vain liikaa.

Iso-Britannia: James Newman – Embers
- Ihan mukava radiobiisi, mutta vastus on niin kova, että vaikea on uskoa brittien kipuavan kahdenkymmenen sakkiin.

Italia: Måneskin – Zitti e buoni
- Guessingamesin tavoin en saa tästä otetta millään. Monet ovat rankanneet tämän suoraan saman genren Suomen yläpuolelle, mutta en näe asiaa en noin yksioikoisena, vaan Italia-lisää saattaa olla ilmassa. Minusta Suomi on kyllä tätä potentiaalisempi. Viimeksi kun Italialla oli rokimpi viisu, Emma jäi vuonna 2014 sijalle 21. Tuon jälkeen maalla on sijat 3, 16, 6, 5 ja 2. Jotenkin minusta tuntuu, että Italia floppaa vaihteeksi, kun se yrittää poiketa hyväksi havaitusta kaavasta eli lähettää muuta kuin soolomiesartistin, duon tai trion. Emmahan oli juryissa 21:s ja telessä 19:s. Onko tämä liian aggressiivinen ja melodiaton saadakseen pisteitä? Olisiko tämä kappale niin hehkutettu, jos sen olisi lähettänyt Georgia? Mieluummin kuin peesaan kaikkia näkemyksiä edellä, otan rohkean linjan kuten Kroatian kohdalla ja sanon, että Italia on lähempänä sijaa viisitoista kuin viisi. Jos tätä vertaa maNgaan, turkkilaisilla laulu oli enemmän keskiössä kuin instrumentit. Kuunnelkaa itse Turkin finaaliveto vuodelta 2010 ja todetkaa, kuinka selkeästi solistin laulu kuuluu ja kitarat+rummut ovat vain taustalla luomassa tunnelmaa. Blind Channel on paljon lähempänä Turkin menestysreseptiä kuin Italia mielestäni ja siksi Suomi olkoot korkeammalla rankingissani. Suomella laulu erottuu ilman, että solistit huutavat keuhkojaan puhki. Miksaus on kunnossa, kun puolestaan Italialla on vielä jonkin verran pätkiä, joissa kuuluu vain kitarasoolo.

Ranska: Barbara Pravi – Voilà
- Toimii livenä fantastisesti. Juryilta tullee paljon tukea. Jo ennen guessingamesin kirjoitusta yllä olin sijoittanut Ranskan kärkinelikkoon, koska kansallisesta finaalista ei tarvitse muuttaa käytännössä mitään. Barbara saa kappaleen hienosti toimimaan lavalla ja siten tämä on turvallista sijoittaa kärkikahinoihin. Koska Maltan ja Sveitsin livet ovat arvoituksia enkä varsinkaan ihan osta Maltan voittohypeä, Ranska on minusta helpoin voittajaveikkaus juuri nyt. En koe myöskään, että kaksi ranskankielistä teosta liikaa söisi toistensa kuormasta. Kansallisessa finaalissa Voila voitti sekä yleisö- että raatiäänet, mikä lupaa erittäin hyvää tähän kilpailuun.

Saksa: Jendrik – I don't feel hate
- Plaah. Viime vuotisella veisulla Saksa olisi ollut kymppisakissa, mutta en minä näe tälle vain riittävää kannatusta loppukilpailussa.

Yksi seikka pitää vielä mainita. Vuosina 2011-2019 vain vuonna 2018 kaksi viidestä suuresta rahoittajamaasta on mahtunut yhtä aikaa kuuden parhaan joukkoon lopputuloksissa. Tuolloin Saksa oli neljäs ja Italia viides. Lisäksi vain vuosina 2011 (Italia paluuvuonnaan toinen ja Lena kymmenes) ja 2012 (GER 8:s ja ITA 9:s) kaksi automaattista rahoittajafinalistia on ollut kymmenen parhaan joukossa. Toisin sanoen viimeisellä seitsemällä kerralla vain yhden kerran kaksi TOP5-maata on menestynyt yhtä aikaa. Tuo tilasto puhuu myös sen puolesta, että Italia valuu kymppisakin ulkopuolelle, koska pidän Ranskaa paljon kovempana pakettina näillä tiedoin. 8--)

Summa summarum, alustava kokonaisranking pitkällisen pyörittelyn jälkeen:

1-5: Ranska, Malta, Sveitsi, Ruotsi, Islanti
6-15: San Marino, Suomi, Bulgaria, Kroatia, Azerbaijan, Liettua, Kypros, Venäjä, Italia, Slovenia
16-20: Kreikka, Ukraina, Norja, Viro, Moldova
21-26: Albania, Saksa, Serbia, Iso-Britannia, Espanja, Alankomaat
27-30: Australia, Romania, Tsekki, Tanska
31-39: Israel, Puola, Irlanti, Itävalta, Portugali, Belgia, Latvia, Makedonia, Georgia

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Ylikerroin.com -sivuston FIFA World Cup voittaja 2018

Panokset 1-20 yksikköä alkaen keväästä 2019.

Minikommentit

23.03.2021 21:10 <guessingames> Loistavaa settiä!

23.03.2021 21:12 <guessingames> Kroatian kelkassa täälläkin. Italiasta ja Ruotsista samat vibat.

23.03.2021 21:12 <guessingames> Ja pakko kai se on myöntää että olen kanssa vähän alkanut lämpenemään Suomen

23.03.2021 21:13 <guessingames> saumoille. Ihan mitalisijoille en löydä vieläkään, mutta top on kyllä realismia

23.03.2021 21:13 <guessingames> top10* siis


Wingdead
Jäsen
Viestit: 1514
Liittynyt: 27.01.2018, 10:40

Tuotto: +45.09 yks.

Palautus%: 100.67%

Panosten ka: 2.43 yks.

Vetoja: 2763

Pisteitä: 989

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Wingdead »

Semien esiintymisjärjestykset julki. Pientä tekstiperustelua perään, miten slotti vaikuttaa

Semifinaali tiistaina 18.5.2021

1. Liettua
Hieman yllättävä avaaja ottaen huomioon oletetun menestyspotentiaalin. Laypuoli TOP3 semivetoihin voi tarjota isoa valueta.

2. Slovenia
Täysin kuollut, jäänee telessä jumboksi tältä paikalta. Vaikka saa hyvin jurya, ei ole tämän semin TOP10ssa

3. Venäjä
Yllättävän huono paikka, jatkopaikka voi olla kiven takana kun V-Venäjältä automaattiset 24 pistettä jää saamatta. Rajatapaus, mutta jatkoon tällä arviolla.

4. Ruotsi
Erottuu edukseen, TOP3 semissä

5. Australia
Ei ole kiva paikka esiintyä Ruotsin perässä ja live-esiintyminen ei vakuuta. Vaikea nähdä jatkavan.

6. Pohjois-Makedonia
Oli tuomittu semijumboksi, mutta paikka ei aivan sysisurkea ole, koska ympärillä ei hirveästi laatua ole. Ei ikinä jatkoon, mutta saattaa välttää semin jumbosijan.

7. Irlanti
Ehkä semin suurin hyötyjä. Edessä pari aika luokatonta tekelettä, joten onnistuneella livellä jatkopaikka napattavissa.

8. Kypros
Ei muutosta arvioon, kirkkaasti jatkoon mutta ei ihan semin terävimpään kärkeen.

9. Norja
Jälkipuolen ainoa miesartisti on yllättävän aikaisin lavalla. En näe suurta muutosta, pitäisi mennä jatkoon

10. Kroatia
Ei muutosta, lähtökohtaisesti jatkaja mutta en ylläty karsiutumisesta.

11. Belgia
Semin suurin häviäjä, keskelle poppibiisejä ja melankolisuuspisteet vie Romania paremmalta paikalta. Karsiutuu

12. Israel
Kahden rauhallisemman melankolisbiisin välistä voi erottua jopa jatkopaikan arvoisesti.

13. Romania
Viimeinen rauhallinen biisi tähän semiin, erottuu siis rauhallisemman musiikin ystäville. Edelleen rajatapaus jatkoonmenon suhteen.

14. Azerbaijan
Ei muutosta sija-arvioon, heittämällä jatkossa.

15. Ukraina
Potentiaalia jopa semin televoittoon jos Malta ei lunasta odotuksia. En ymmärrä joidenkin palstalaisten puheita mahdollisesta karsiutumisesta. Tämä on finaalissa TOP10 telessä, mahdollisesti jopa TOP5. Semi TOP3 tarjonnee jättivalueta

16. Malta
Raatilellikille ja kisan ennakkosuosikille viimeinen paikka, tuskin tarvii perustella miksi voittaa semin ylivoimaisesti kun teleäkin tulee järkyttävän paljon. Uusi semin piste-ennätys realismia.

Ranking : Malta, Ruotsi, Ukraina, Azerbaijan, Kypros, Liettua, Norja, Venäjä, Kroatia, Romania, Israel, Irlanti, Australia, Belgia, Slovenia, Makedonia

Semifinaali 2 torstaina 20.5.2021

1. San Marino
En ymmärrä, miksi aloittaa. Paikat voisi olla ihan hyvin Kreikan kanssa toisin päin. Kerrankin menestyspotentiaalia niin uhrataan aloittajaksi. Jatkoon menee joka tapauksessa.

2. Viro
Mahdollinen villikortti kuoli tähän arpaan, ei saa teleä tältä slotilta juuri yhtään.

3. Tsekki
Rajatapauskarsiutuja edelleen, en näe slotilla vaikutusta menestysmahdollisuuksiin.

4. Kreikka
Hyötyy balladien sekä Tsekin välissä olemisesta isosti. Semi TOP3 hyvällä livellä otettavissa. Kirkkaasti jatkossa joka tapauksessa.

5. Itävalta
Sai näistä miesballadeista alkupuolelta selkeästi paremman paikan ja jatkanee juryäänten turvin. Saanee teleäkin kohtalaisesti.

6. Puola
Selkeälle karsiutujalle yllättävän hyvä paikka, mutta ei riitä siitä huolimatta jatkoon.

7. Moldova
Erottuu hyvin kahden laaduttomamman tekeleen jälkeen, heittämällä jatkossa.

8. Islanti
Tanssipoppien välissä ei paras mahdollinen paikka, jatkossa toki mutta tuskin semin TOP3

9. Serbia
Miksi tälle tanssipopille paras paikka? Edelleen rajatapaus siitä huolimatta.

10. Georgia
Semijumbo

11. Albania
Kirkkaasti jatkoon kahden surkean balladin välistä

12. Portugali
Ei vain riitä Albanian ja Bulgarian välissä mihinkään

13. Bulgaria
Neljäs hitaampi biisi putkeen, mutta ensimmäinen oikeasti laadukas. Semi TOP3 mahdollinen.

14. Suomi
Televoittaja tältä paikalta, neljän balladin jälkeen tele huutaa hoosiannaa. Semi TOP3 liki saleteissa.

15. Latvia
Täysin kuollut kolmen kovan puristuksissa.

16. Sveitsi
Erottuu hyvin, mutta tuskin voittaa Suomea telessä. Semivoitto todella lähellä siitä huolimatta.

17. Tanska
Shokkijatkaja huippupaikalta, voi ottaa sen kymmenennen paikan

Ranking : Sveitsi, Suomi, Bulgaria, Kreikka, Islanti, Moldova, Albania, San Marino, Itävalta, Tanska, Serbia, Tsekki, Viro, Portugali, Puola, Latvia, Georgia

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

30.03.2021 15:33 <Snooker-Salming> Mjoo, 2012 viimeksi molemmista semeistä menty jatkoon numerolla 2, voivoi.

30.03.2021 15:33 <Snooker-Salming> Usko Tanskaan nousi tosiaan entistä enemmän

01.04.2021 13:44 <Kulma> Olisiko Wingdead heittää jotain kerroin rajaa tuohon Maltaan? Semivoitosta 2.70

01.04.2021 13:45 <Kulma> Ja kokovoitosta 5.80...nämä Coolbetista.

01.04.2021 13:47 <Kulma> Kiinnostaisi itseä tuo semivoitto kun kirjoitit että vie pystyyn.

01.04.2021 13:48 <Kulma> Vai onko tässä joku koira haudattuna?

01.04.2021 13:49 <Kulma> Semivoitto Malta siis 2.70 ja seuraava Ruotsi 3.70

01.04.2021 13:51 <Kulma> Kai Cool tohon Maltaan jokun satkun ottaa sisään

01.04.2021 13:56 <Kulma> Ja vielä että milloin nämä semivoittajat julkaistaan ja betsit maksetaan?

01.04.2021 15:45 <bethog> Semien voittajat ja muut tulokset julkaistaan finaalin jälkeen eli tänä vuonna

01.04.2021 15:46 <bethog> 22. ja 23. toukokuuta välisenä yönä.

01.04.2021 15:47 <bethog> Jatkoonpääsijät tietty jo semien lopuksi.

01.04.2021 18:46 <Wingdead> Stagingin onnistuminen avainkysymys Maltaan. Telessä voi ottaa vähän lukua jos

01.04.2021 18:46 <Wingdead> Tuota ei saada vakuuttavasti lavalle. Vikalta paikalta tele TOP3 mielestäni

01.04.2021 18:47 <Wingdead> Locked ja juryvoittajasuosikki kyllä. 2.70 tuntuu joululahjalta

01.04.2021 18:50 <Wingdead> En saa mitenkään alle 50%


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Tämä nyt on enemmän Betfair-ketjun asiaa, mutta koska itselläni ei ole tätä ongelmaa missään muussa kuin viisumarkkinassa, niin laitetaan tänne.

Onko kenelläkään muulla tämä nappi hajalla viisujen päämarkkinassa:
nappirikki.JPG
Itse treidaan tätä markkinaa muutaman tunnin päivässä, ja nyt ei ole 48-72 tuntiin päässyt katsomaan mistään omia lyötyjä vetoja. Tuota nappia ei voi painaa millään browserilla eikä laitteella, ja mikä pahempaa, vedot eivät päivity myöskään mihinkään betting historyyn. Mulla on jatkuvasti 150-200 vetoa auki, joista matchataan päivätasolla keskimäärin ehkä 10-15, ja olen täysin 100% varma että niitä on viimeisen 48-72h aikana matchatty vaikka miten paljon. Pystyn päättelemään tämän ainoastaan siitä, että tiettyjen maiden vihreällä/punaisella maan nimen alle merkattu summa on muuttunut radikaalisti, mutten pysty katsomaan mistään paljonko mitäkin on matchatty ja millä kertoimella. Vedonlyöntihistoriani loppuu 31.3. ja exchange väittää että sen jälkeen ei ole matchatty mitään. Kokeilin testinä ostaa market-hintaan pienen siivun jotain, eikä myöskään päivittynyt.

Normaaliin tapaan Betfairin aspasta ei luonnollisesti mitään hyötyä. Portfoliosta sulannut cashout-arvon mukaan 20% tähän episodiin ja voin kertoa että kiukuttaa. Jos jollain on tähän joku MacGyver-ratkaisu niin kuulisin mielelläni. Sori ketjun spämmäämisestä pienellä offtopicilla. PS. itselläni on tämä ongelma vain päämarkkinassa, esim. top10-markkinassa kaikki toimii normaalisti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.04.2021 11:14 <tiikerim> Kuinkas tuollaisen näppylän saa edes esiin? Itse olen käyttänyt aina Bf:llä

04.04.2021 11:14 <tiikerim> toista välilehteä: My account → My bets →

04.04.2021 11:15 <tiikerim> ja ehkä vielä Exchange current bets, jos haluaa väriä elämään.

04.04.2021 11:15 <tiikerim> Sieltä ainakin löytyy vedot.

04.04.2021 16:51 <guessingames> Tuonne ne normaalisti päivittyy, mutta viisuvedot ei atm päivity sinnekään.

04.04.2021 18:02 <tiikerim> No johan on! Täällä wörkkii normaalisti, viisukokeilin juuri.

04.04.2021 21:54 <ron> toimii itellä tuo myös

05.04.2021 03:29 <roskat> näkyy myös viisuvedot


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Laitetaan vuoden ensimmäinen tipsi tageihinkin. Tykkään tässä vaiheessa hakea mieluummin longshotteja, koska kisa on hyvin avoin harjoitusten alkamiseen asti. Oletetusta top kympistä tulee aivan varmasti muutama luiskahtamaan ulos, ja vastaavasti muutama maa yllättää aina toimivalla show:lla.

Olen aika paljon näitä tämän vuoden iloisia boppeja luukuttanut -- on varmaan ihan hyvä teoria, että kaiken koronapaskan jälkeen iloisemmat biisit voisivat toimia hyvin, ja joku näistä tusinabopeista tulee top kymppiin murtautumaan sinänsä parempien mutta synkempien/tylsempien biisien jäädessä ulos. Destiny toki selkeä top10, mutta sanoisin että joku porukasta San Marino, Moldova, Kroatia, Kypros, Kreikka, Azerbaidzan sinne menee myös. Näistä San Marinon floppi haisee kilometrin päähän, Kroatialla hyvä biisi mutta toistaiseksi ei minkäänlaista todistusaineistoa että Albina osaisi laulaa ollenkaan, Kypros on muovinen tyrkky, Kreikan mimmi ei ole tyyliin eläessään esiintynyt livenä ja Azerit luultavasti onnistuvat mokaamaan lavashow:n samankaltaisella typeryydellä kuin viimeksi, eli Efendi seisoo paikallaan eikä tee mitään (tästä oli taas viitteitä jo musavideossakin). Moldovan Natalia Gordienko on näistä kokenein ja lähes varmasti myös taitavin esiintyjä, ja toisin kuin muut, biisi on myös vedetty jo livenä ja paketti on varsin hyvin kasassa.

Tätä Natalian tuoretta esitystä on dissattu, mutta itse näen tässä aihiot viisuissa pärjäämiseen. Täytyy muistaa, että kyse on jossain aivan random moldovalaisessa ohjelmassa esiintymisestä, ja eivät nämä varmasti salaisuuksiaan halua julkisesti myöskään paljastaa. Tästä ennen kaikkea ottaisin irti todennäköisen teeman esitykseen, eli jos/kun viisuissakin nähdään hyvällä tavalla vähän kieli poskessa tehty esitys, jossa miehet lakoavat milf-Natalian ympäriltä niin tulee toimimaan hyvin ja siinä on kilpakumppanien kokemattomilla parikymppisillä tytsyillä vaikeaa saada omaa viestiä yhtä hyvin perille. Senhit on toki myös vanhempaa osastoa, mutta on kyllä vuosituhannen kysymysmerkki millaista show:ta sieltä tulee, tuskin vastaavaa milf-show:ta nyt ainakaan. Tykkään myös Sugarin "no way I'll be alone tonight" -kohdasta juuri ennen tuota kliimaksia, joka naulaa teeman hyvin perille. En tiedä kuka tekee Moldovan lavashow:n, mutta sieltä on nyt neljään vuoteen tullut DoReDos ja Sunstroke Project, jotka runnoivat täysin sysipaskalla biisillä top kymppiin kekseliään lavashow:n / gimmickien siivittäminä. Nytkin siellä on Kontopoulosta säveltämässä ja Kirkorov ruskeine kirjekuorineen taustajoukoissa. Näin ollen juryääniä tulee luultavasti maagisesti useammastakin itäisen Euroopan maasta enemmän kuin ns. pitäisi, ja biisissä on kaikki ainekset tämän vuoden Itä-Euroopan bangeriksi. Panostus pärjäämiseen on varmasti ainakin huipussaan. Tuossa moldovalaisen tv-ohjelman vedossa tanssi ei ole ihan synkassa ja kertosäkeen veivaaminen vähän liian laiskaa, mutta nuo ovat helppoja juttuja korjata ja vaikea kuvitella, ettei viisuissa olisi kaikki tällainen tikissä.

Finaaliin päästessään Moldova ollut top kympissä 4/10 kertaa, ja finaaliin tämä menee IMO heittämällä. Toki kysymysmerkkejä on todella paljon ja biisi itsessään ei häävi ole, mutta tämän hetken vajavaisilla infoilla arpoisin vedolle pyöreästi 25-30%.

Merkkaan kiinteänä läppäbookin kertoimella, Betfairilla pyörii samoissa ja useamman satasen sai parin päivän veivaamisella sisään 4,5-4,7 kertoimilla. Suurin osa lafkoista ei ole vielä edes avannut top10-markkinoita, eli tätä voi kärkkyä vaikka mistä.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021, top 10 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2021, top 10
veto
Moldova
kerroin
4.500 (PokerStars)
panos
2.5 yks.

Huti: -2.50 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

12.04.2021 19:23 <zack> Onko kommenttia Ranskan kertoimeen? Onko tosiaan kakkossuosikki voittaan?

12.04.2021 21:17 <guessingames> 10 kertoimella tipsasin ylempänä, myin itse suurimman osan positiosta jo pois.

12.04.2021 21:17 <guessingames> 6 imo alikerroin. Sanoisin että Ranska on toiseksi todennäköisin voittaja, mutta

12.04.2021 21:17 <guessingames> kisa täysin auki eikä oikein kenenkään pikkukerroin ole kauhean oikeutettu.

12.04.2021 21:18 <guessingames> Myös siitä jännä vuosi, että ihan suosikitkin voivat helposti luiskahtaa vaikka

12.04.2021 21:18 <guessingames> top10 ulkopuolelle. Eli onko Ranska kakkossuosikki = tämän hetken infoilla imo

12.04.2021 21:18 <guessingames> joo, mutta ei silti kauheasti yli 10% voittamaan, ja voi hyytyä myös pahasti.

12.04.2021 21:20 <guessingames> Tän hetken kertoimilla parhaat ostot voittajamarkkinaan imo Bulgaria, joka tulee

12.04.2021 21:21 <guessingames> melko varmasti laskemaan, Suomi, Venäjä ja 100+ longshotit. Betfairilla siis

12.04.2021 21:21 <guessingames> En itse usko kauheasti Bulgariaan, mutta se vaikuttaa ns järkipelurin kohteelta

12.04.2021 23:42 <zack> Minulla on aika tuhdit panostukset Maltaan Ja Sveitsiin. Jos vertaa sve-fra niin

12.04.2021 23:43 <zack> Vaikka kuinka olisi sve samanlainen ku hollannin voittobiisi niin onhan se nyt

12.04.2021 23:44 <zack> Parempi ja ”yleisöystävällisempi” kuin ranskan

12.04.2021 23:45 <zack> Toki viisut on viisut,moni asia vaikuttaa

13.04.2021 19:37 <guessingames> Sveitsi livenä ei kyllä oikein toimi yleisöystävällisesti, ja juryääniä Ranska

13.04.2021 19:37 <guessingames> saanee enemmän kuin Sveitsi. Ehdottomasti Ranska on Sveitsiä edellä, imo

13.04.2021 19:38 <guessingames> Mutta show:sta tämä lopulta on kiinni, joku näistä tulee onnistumaan ja joku

13.04.2021 19:38 <guessingames> feilaamaan, siihen asti ei voi kuin arvuutella.

14.04.2021 11:52 <Tietäjä> Tämä vuosi on arvaamaton. Itse en näe että Ranska saa millään telestä sellaista

14.04.2021 11:53 <Tietäjä> pottia että riittäisi jotenkin voittoon.


AnssiA
Jäsen
Viestit: 16
Liittynyt: 25.09.2020, 10:13

Tuotto: +4.22 yks.

Palautus%: 116.55%

Panosten ka: 2.32 yks.

Vetoja: 11

Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja AnssiA »

En kyl käsitä miksi bookerit tykkää Ruotsin kappaleesta. Ainakin tuossa euroviisujen virallisessa promovideossa kuulostaa siltä, että kaverin ääniala ei riitä kappaleeseen. Saa vetää aika hullun show:n voittaakseen. Jos ei olis Betfairin tili lukossa, layaisin ehdottomasti Ruotsia. (Layaisin lisäksi Ranskaa, kieltäydyn uskomasta että leffasoundtrack pärjää erityisen hyvin.)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.04.2021 19:36 <guessingames> Leffasoundtrack on Sveitsillä, ei Ranskalla. Se on tosiaan yliarvostettu.

13.04.2021 19:39 <guessingames> Tusse ei vakuuta itseänikään livenä. Tänä vuonna kuitenkin erikoissäännöt

13.04.2021 19:39 <guessingames> saa olla studiolaatuista ennakkoon äänitettyä taustalaulua sun muuta, koska

13.04.2021 19:40 <guessingames> pandemia. Auttanee niitä, jotka eivät osaa laulaa. Silti Tussen kerroin olisi

13.04.2021 19:40 <guessingames> tyyliin 40, ellei olisi Ruotsista. Mutta on Ruotsin rekordi myös ansaittu, aina

13.04.2021 19:40 <guessingames> ne vaan jotenkin ovat contendereja. En itse noita ~19 kertoimia layaisi mutten

13.04.2021 19:41 <guessingames> kyllä ostaisikaan. 5% saumat Tusselle pyöreästi kuulostaa aika realistiselta


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Samira Efendin (Azerbaidzhan) esiintymisiä kun katselee youtubessa niin voisiko tässä olla ylläriputoaja millään, jotenkin erittäin tönkköä menoa viime vuosien videoiden perusteella esityksissä. Biisi riittäisi kyllä jatkoon ja Azerbaidzhanin korkea läpimenoprosentin takia en usko, että tänäkään vuonna välttämättä tippuu jatkosta, mutta en sitä aivan älyttömänä yllärinäkään pitäisi. Live-esiintyminen on monet kerrat pudottanut hyviäkin biisejä ulos, toki yleensä maat ovat olleet ns. ei kesto läpimenomaita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.04.2021 18:24 <guessingames> Voisi. Azer tai Kroatia varmaan heilahtaa.


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021, H2H Azerbaidzan vs Norja - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2021, H2H Azerbaidzan vs Norja
veto
Norja
kerroin
2.010 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +5.05 yks.

Arvio 60%+

Efendi kisailee yhdessä ainakin seitsemän samaan ryppääseen menevän biisin kanssa (nopeatempoiset nuorten naislaulajien poppisbiisit). Näistä top kymppiin mahtuu 2-3 ja muutama tulee floppaamaan väkisin. Näkemättä lavashow:ta ihan arpapeliä ketkä tulevat pärjäämään, mutta eivät Azerit näistä kyllä ihan ensimmäisenä ole tyrkyllä menestymään. Norjan biisi on kitschiydestään huolimatta varmasti puhelinäänestäjien mieleen ja lisäksi erottuu joukosta selvästi, mikä on aina iso plussa. Omissa papereissani Norja saletti finaalipaikka ja alustava sijaveikkaus 10-15. Azereista paha sanoa vielä mitään, on niillä varmaan yli prosentin voittosaumakin mutta yleisin tulos finaalin loppupää / karsiutuminen.

Kai tästä tarpeeksi kertoo se, että Norjan voittajamarkkinan kerroin Betukalla 36 ja Azereilla 130.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Herra_Huu
Jäsen
Viestit: 68
Liittynyt: 01.12.2016, 13:10

Tuotto: -12.45 yks.

Palautus%: 93.23%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 69

Pisteitä: 81

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Herra_Huu »

Pistetään nyt viisuanalyytikoille tipsiä mikä kannattaa katsoa, jos haluu lisää informaatiota tulevista viisuista. Kuitenkin treeneihin vielä niin kauan aikaa.

Eilen oli siis Cornert in the Dark: Eurovision Pre-Party.

https://eurovoix.com/2021/04/21/tonight ... pre-party/

Youtubesta ainakin löytyy concert in the dark hakusanalla noita yksittäisiä, en tiedä mistä löytyy koko setti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


AnssiA
Jäsen
Viestit: 16
Liittynyt: 25.09.2020, 10:13

Tuotto: +4.22 yks.

Palautus%: 116.55%

Panosten ka: 2.32 yks.

Vetoja: 11

Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja AnssiA »

guessingames kirjoitti:
19.04.2021, 02:11

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021, H2H Azerbaidzan vs Norja - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2021, H2H Azerbaidzan vs Norja
veto
Norja
kerroin
2.010 (coolbet)
panos
5 yks.
Arvio 60%+

Efendi kisailee yhdessä ainakin seitsemän samaan ryppääseen menevän biisin kanssa (nopeatempoiset nuorten naislaulajien poppisbiisit). Näistä top kymppiin mahtuu 2-3 ja muutama tulee floppaamaan väkisin. Näkemättä lavashow:ta ihan arpapeliä ketkä tulevat pärjäämään, mutta eivät Azerit näistä kyllä ihan ensimmäisenä ole tyrkyllä menestymään. Norjan biisi on kitschiydestään huolimatta varmasti puhelinäänestäjien mieleen ja lisäksi erottuu joukosta selvästi, mikä on aina iso plussa. Omissa papereissani Norja saletti finaalipaikka ja alustava sijaveikkaus 10-15. Azereista paha sanoa vielä mitään, on niillä varmaan yli prosentin voittosaumakin mutta yleisin tulos finaalin loppupää / karsiutuminen.

Kai tästä tarpeeksi kertoo se, että Norjan voittajamarkkinan kerroin Betukalla 36 ja Azereilla 130.
Norjasta vielä sen verran, että esittäjä kuitenkin voitti maan sisäisen äänestyksen vuoden 2019 viisukakkosta vastaan joilla IMO hyvä kappale (https://www.youtube.com/watch?v=jQaiarjof2k), eli olet varmaan oikeassa että kappale tulee olemaan puhelinäänestäjien mieleen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.04.2021 15:04 <guessingames> viisukutosta*, Keiinon kappale myös 2021 paljon huonompi


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Yksi oikea tipsi ja yksi longshottien longshot:

Vedonlyöntivihje: - Best of Nordic - peliaika päättynyt

kohde
Best of Nordic
veto
Suomi
kerroin
4.600 (coolbet)
panos
5 yks.

Huti: -5.00 yks.

Ruotsi ja Islanti yliarvostettuja, Suomi ja varauksin Norja aliarvostettuja tässä markkinassa. Suomella heittämällä yli 25%.

Blind Channel vedellyt lähinnä nollia OGAE-polleissa, mistä ei imo tarvitse kauheasti olla huolissaan -- raadit ovat jotain 45 hengen viisufanaatikkoja joiden nyt tietää arvostavan lähinnä iloisia poppisbiisejä. Samasta syystä esim. geneerinen Kypros ja San Marino ovat noissa jatkuvasti kärkisijoilla. Noista polleista ainoa mielestäni olennainen tiedonjyvä tähän liittyen on se, että kuten odotettiinkin, tuhnu-Islanti ei pärjää edes kyproksille ja vastaaville genren ystävien keskuudessa. Alkaa olla todella kyseenalaista, millaiset saumat tällä aiemmalla ykkössuosikilla (lol) on edes top kymppiin. Joskin Dadilta voi varmasti odottaa erinomaista lavashow:ta joka nostaa keskinkertaista biisiä ainakin johonkin asti.

Ruotsi on Ruotsi, eiköhän sieltä lähtökohtaisesti top kymppiä kolkutella vaikka tämän vuoden biisi ei toistaiseksi oikein sytytä. Tussella jotain ääniongelmia ja pakkolepoa tulossa, eikä ääni kyllä minun korvaani kovin tikissä ollut melloissakaan. Biisi on geneeristä paskaa ja jos Tusse ei saa itseään kasattua, voi tulla pahakin feilaus. Norjan huono menestys OGAE-polleissa ei ole ainakaan hyvä asia TIX:n kannalta, koska Fallen Angel on kyllä niin klassista viisukamaa että tämän pitäisi pärjätä näissäkin jos meinaa puhelinääniä saada. Yllä vihjatusta vedosta en ole kauhean huolissani lähinnä koska luottoni Azereihin on tosi matalalla, mutta pitkä on kyllä tie TIX:llä nousta pohjoismaiden ykköseksi näitä vastustajia vastaan.

Mutulla prossat leveällä pensselillä vedettynä jotain tällaista:

Ruotsi ~30%
Suomi 25-35%
Islanti ~25%
Norja 15-20%
Tanska 1%

Oletan Suomen myös olevan lähes pomminvarmasti selkeästi pienemmillä kertoimilla kisan lähestyessä, jolloin tätä voinee myydä halutessaan pois voitolla.

Vedonlyöntivihje: - Top10 - peliaika päättynyt

kohde
Top10
veto
Irlanti
kerroin
21.000 (unibet)
panos
0.5 yks.

Huti: -0.50 yks.

Tämä veto perustuu puhtaasti erittäin houkuttelevaan kertoimeen. Irlanti on luokkaa 35% pääsemään edes semistä jatkoon. Tässä on kuitenkin yllätyspotentiaalia paristakin syystä. Ensinnäkin Lesley tulee hyötymään luultavasti todella paljon pandemiavuoden erikoissäännöstä, jossa nauhalta tulevat taustalaulut sallitaan. Toiseksi lavashow:n tekijäksi on pestattu sama kaveri, joka nosti Måns Zelmerlöwin keskinkertaisella biisillä voittoon nerokkaan lavakonseptin avulla. Maps on myös teema, johon voisi kehittää jotain ovelaa kikkailua, jonka turvin biisi on juuri ja juuri niin hyvä että voi tehdä ns. moldovat. Paremmin tähän olisi maistunut kuitenkin top15- tai top20-betsi, mutta ei ollut tarjolla järkeviä kertoimia (coolbet top15 2,50). Semi1 jatkajaksi saa betukalta 3,2 pintaan, mikä on varmaan juuri ja juuri ylikerroin. Itse olen jonkin verran ostellut tuota semistä jatkoon -vetoakin, mutta ihan sokkona toivoen hienoa show:ta enkä kyllä sitä kehtaa erityisemmin suositella.

Vihjeet yhteensä: panokset 5.50, palautukset 0.00, tulos -5.50 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.04.2021 15:36 <guessingames> Albania top10 muuten Unibetilla 21 myös. Saattaa kiinnostaa joitakin täällä

23.04.2021 15:36 <guessingames> itse en usko tuohon edes sen 5% vertaa, mutta veikkaan että joku muu voikin

23.04.2021 15:37 <guessingames> satkun sai hyväksynnän kautta sisään vaikka limput matalat.


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Miten uskotte Australiaan vaikuttavan se, että he esiintyvät etänä? Tälläisestä ei ole mitään kokemusta, mutta se voi olla jopa etu tai sitten se todennäköisempi eli heikkous. Mielestäni tämä ei ole Austalian vahvempia biisejä euroviisuissa, ei lähellekään ja on todellakin vaarassa pudota, vaikka ei tähän mennessä olekaan näin käynyt. Samassa semifinaalissa, jos yllättäjää hakee niin voisi Irlanti olla. Samoissa jatkoonpääsykertoimissa tällä hetkellä ja se maistuisi enemmän. Irlannin läpipääsyprosentti on vain alle 50% joten se pistää tässä semifinaalissa mietityttämään. Belgiasta en oikein löydä mitään, mahdollinen putoaja, Belgian läpipääsyprosentit 33% ja tämä ei ole vahvimpia biisejä heiltä. Azerbaidzan voisi jo ylläolevan arvioni mukaan olla se "shokkiputoaja" mutta en nyt ennen harjoituksia siihenkään panostaisi.

Muutenkin erittäin vaikeat viisut erikoisuuksienkin takia ja jos korona iskee esiintyjen keskuuteen niin maa esittää automaattisesti biisin etänä kotimaastaan. Tällä kertaa varsinkin vedot kannattaa melkein suunnata vasta harjoituksien aikaan ja sen jälkeen. Mahdolliset yllättäjät toki kannattaa nyt poimia jos on luottoa, mutta suosikkeihin en koskisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Katsoin koko viime yön ESC Prepartyn mikä lienee ainoa varsinainen osviitta, mitä markkinan kokonaiskuvan suhteen on ennen eurojuryja enää tarjolla (oletan, että OGAE:t jatkuvat aika samalla sapluunalla loppuun asti). Seuraavassa hajanaisia huomioita.

-Kroatia veti "live"-esiintymisen playbackina. Biisi olisi hyvä, mutta Albinan yllä lepää edelleen suuria kysymysmerkkejä.

-Victoria näytti paremmalta nyt, mutta esitys kuvattu etukäteen. En ole eläessäni nähnyt Victorialta livenä esitystä, jolla oltaisiin kauhean lähellä viisuvoittoa, esiintymistyyli ei vaan ole samaistuttava. Joko sieltä tulee Dietmannilta aivan tykki lavakonsepti tai sitten haaveet voitosta voidaan unohtaa. Loistavaan show:hon on kuitenkin erinomaiset edellytykset biisin puolesta. Tykkään itse hirveästi jousien käytöstä popmusiikissa ja viimeinen minuutti selloineen tässä on omaan korvaani mahtava, mutta pakko olla kuitenkin skeptinen voittopotentiaalin suhteen. Kertoimet ovat kyllä myös nousseet isosti, ja varmaan kaikesta huolimatta Bulgaria on nyt parhaasta päästä pelikohteita.

-Senhit haiskahtaa aina vain vahvemmin flopilta.

-Natalia ei pysynyt nuotissa, miten noin pitkän uran tehneellä laulajalla voi olla noin vaikeaa Sugarin kanssa? Hämmentävää. Chisinaussa taisi nettikin pätkiä, kun äänenlaatu oli niin huono. Tätä ongelmaa ei sentään ole viisulavalla. Nyt näyttää kyllä vähän siltä, että Kirkorov joutuu tunkemaan ruskeisiin kirjekuoriinsa vähän ennakoitua paksumman nipun leuta saadakseen Moldovan kärkikymppiin.

-Romanian live hyvä. Tosi vaikea sanoa, kokevatko äänestäjät Roxenin Billie Eilish -tyylisen esiintymisen ärsyttäväksi vai plussaksi. Jos vuotaneet kuvat livestagingista ovat edes sinne päin, niin hyvä sijoitus tulossa. Joko Bulgaria tai Romania tässä melkein väkisin nousee itäisen euroopan magneetiksi, mutta liekö molemmille tilaa kärkikymmenikössä? Nähtäväksi jää.

-Venäjä ja Ukraina selvästi parhaat esitykset. Molemmat kuitenkin myös kamaa, jonka tosi vaikea yltää voittoon asti viisuissa. Ukrainalla ei ~mitään saumoja, Manizhalla ehkä jotain. Tosin maailmanpoliittinen tilanne luultavasti syö Venäjältä myös jonkin verran länsimaiden ääniä. Veikkaan, että Manizha vetää viisuissa aivan 10/10 show:n mutta saa nähdä palkitaanko edes top10-sijalla. Ukrainaa en lähde ennustamaan.

-Efendiltä saatiin vihdoin live ja vokaalithan kuulostivat hyvältä. Luulin itse asiassa ensin, että tämäkin oli lipsyncattu koska ääni kuulosti niin hyvältä, mutta ainakaan tuon lopun a cappella -version perusteella Cleopatrasta ei tainnut olla. Markkina ei taaskaan tykännyt, koska mitään show:ta ei oltu tehty vaan Efendi ainoastaan heilui mikin edessä juuri suihkusta tulleen näköisenä. Jää nähtäväksi, seisooko Efendi Azerien show:ssa taas tönkkönä kuin jääpuikko, mutta 50 prosenttia Azerien yllä leijuneista kysymysmerkeistä tuli kuitenkin nyt kuitattua: Ääni riittää heittämällä. Azerien markkinatilanne on muuten tosi hämmentävä, voittajakeket heiluu 150 tuntumassa mutta kaikilla muilla markkinoilla Azerit nostettu suosikiksi paljon pienempien voittajakertoimien maiden ohi hedareissa, samoin top10- ja Q-kertoimet hämmentävän matalia. Johonkin suuntaan tämän on pakko balansoitua. Väitän että Azerit voittavat yli kerran sadasta, mutta pääsevät jatkoon edes semistä harvemmin kuin kertoimet väittävät.

-Barbara Pravi on kyllä ainoa tähän asti livenä esityksensä vetänyt artisti, josta tulee selkeät voittajavibat. Täytyy kuitenkin muistaa, että pahimmista kilpakumppaneista kenenkään viisukonseptia ei ole vielä edes nähty pl. varmaankin Italian (Ranskan oletettavasti hyvin samantapainen kuin maafinaalissa). Hyvällä show:lla siellä on luokkaa 15 maata, jotka voivat ihan hyvin voittaa. En näistä Ranskan 5 tuntumassa olevista voittajakertoimista syty kyllä mitenkään, koska Big 5 -maana hypeä vaikeampi rakentaa ennen finaalia ja ranskankielisyys ei voi olla plussaa varsinkaan tänä vuonna. Itse jäin eilisenkin vetoa, johon ei juuri oltu edes panostettu katsomaan nauliintuneena, mutta vaikea sanoa miten siihen suhtautuu lauantai-illan nousuhumalainen viisuyleisö joka ei ole koskaan aiemmin Voilaa kuullutkaan. Itselleni se ei ainakaan ihan ekalla kuuntelulla edes auennut (ranskankielisyyskin jälleen tässä ongelmana), ja Ranskan mahdollisuudet olisivat paremmat jos joutuisi menemään semien kautta. Jos joku haluaa nostaa Ranskan ykkössuosikiksi niin ei vastaväitteitä, mutta en silti löydä tälle millään matikalla yli 15 prosenttia tässä vaiheessa.

-Italian laulajalla ei mitään katsekontaktia kameraan, eikä tuolla esityksellä viisuja voitettaisi. Kertoimet pomppasivatkin ansaitusti ylöspäin. Tästä on edelleen tosi vaikea sanoa onko lintu vai kala: Toisaalta on selvää, että eilisen jossain tyyliin kellarissa kuvattu esitys ei millään tavalla korreloi tulevan lavashow:n kanssa, vaan veikkaan että Måneskin tulee vetämään todella kovan setin kyllä Rotterdamissa. Mutta riittääkö se voittoon? Tuskin, sanon minä. On ihan mahdollista, että Suomi tulee lopulta vetämään jopa pidemmän korren näistä kahdesta. Silti jotenkin näitä ei voi laskea poiskaan kärkikahinoista, Sanremon nyt tubesta poistettu (?!?) liveveto oli todella hyvä ja energinen, ja jos kaikki muut feilaavat niin voi tämä kärkeen rynniä. En missään nimessä ostaisi 9 kertoimella voittajaksi, mutta jäädään ihmettelemään.

-Destiny on Destiny. Malta vaikuttaisi tekevän taas kerran kaiken väärin, budjetti tapissa ja todella ärsyttävää somekampanjointia joka rintamalla #destinedforgreatness -sloganeineen. Eivät oppineet viime viisuista selvästi taaskaan mitään. Nyt olisi kaikkien aikojen sauma saada viisut Vallettaan, ohjeeni Maltan delegaatille olisi 1) Panostaa maksit siihen lavashow:hon, 2) olla muuten tekemättä yhtään mitään ja antaa Destinyn hoitaa homma itse kotiin. Tuskin malttavat. Jättimäinen freeroll Destinyyn löytyy omasta lompakosta edelleen, enkä tuota ole kyllä näillä näkymin myymässä. Vituttaisi muuten liikaa, kun yli vuosi sitten voittokahinoihin X Factor -klipeistä scouttaamani viisujen paras esiintyjä voittaisi ja olisin jossain mielenhäiriössä myynyt ennen aikojaan pois.

-Lesley Royn laulu oli aika heikkoa. Onneksi on taustalaulusääntö, niin saa ehkä jännittää Irlanti-vetoa vielä finaalissakin.

-Australian laulu sattui suorastaan korviin. Ei tarvitse Montaignen varata aikaa kotoa esiintymiseen enää finaalissa.


Yhden betsin löysin:

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut 2021, paras Norja vs Romania vs Azerbaidzan - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut 2021, paras Norja vs Romania vs Azerbaidzan
veto
Romania
kerroin
2.750 (coolbet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Tähän mennessä nähdyn perusteella selkeä suosikki, ~45%. Maltillinen panostus kuitenkin, koska kaikki kolme voivat hyvin yllättää lavashow:llaan. Coolilla on Romania vs. Norja H2H 1.65 - 2.1, mutta tässä sitten Norjalla pienempi kerroin kuin Romanialla ja lisäksi valueta saa mielestäni Azerbaidzanista kolmantena pyöränä, johon en usko ennen kuin näen sen hyvän lavashow:n huolimatta Efendin yllärihyvistä vokaaleista.

Tässä Romanian live muuten vielä. Jännä nähdä miten vetävät tämän viisuissa, mutta luulisi että tähänkin saa vielä parannusta, kun jotain noita välilyriikoita saa ehkä tungettua taustalauluksi?

Coolilla yleisesti tosi mielenkiintoisia hedaripareja, mutta reikki on sen verran jäätävä etten lähde näillä infoilla betsaamaan. Jos jotain noista pitäisi nyt lyödä, niin vetäisin varmaan nämä:

Liettua-Kypros 2,40
Liettua-Bulgaria 2,10
Kypros-Kreikka 1,90

Kyproksen mimmi on oikeasti hyvä livenä, toisin kuin esim viime viisujen Tuhnu-Tamta. Ei ihmekään, että Tamtan liveä piiloteltiin viime hetkeen asti kun nuotissa pysyminen oli niin vaikeaa. Jostain syystä tämän vuoden biisiin ei markkina kuitenkaan usko yhtä paljon kuin Replayhin, joka treidasi ulkomuistista 25 tasolla. Biisit keskenään suht tasavahvoja, tämän vuoden on kyllä geneerisempi mutta onko se nyt viisuissa ketään ennenkään kiinnostanut. Liettuan biisi taas on melko paska, ja IMO Bulgarian pitäisi olla selkeä suosikki tuossa parissa. Liettualla on kuitenkin hämmentävän paljon kannatusta, ja koska Liettua vaikuttaa peittoavan Islannin lopulta helposti tässä poppisbändien väännössä, sinne voi lopulta napsahtaa ansaitsemattoman korkea sijoitus. Kreikan kohdalla pelottaa Stefanian kokemattomuus esiintyjänä, vaikka biisi on hyvä. Kyproksella bonuksena myös keskivahva kokemus juryäänten treidailusta kulisseissa.

Yhtään noista kolmesta en siis lyönyt, mutta jos viisusormea syyhyttää ja ihan pakko tunkea jonnekin rahaa tähän väliin, niin nuo varmaan parhaasta päästä.

Voittajamarkkinassa ollut kyllä hiljaista. Itsellä rapiat 500 vetoa lyötynä ja excelit höyryää swingtradejen osalta edelleen, joten ei pääse vielä spoilaamaan kaikkia virityksiä. Jos pitäisi tästä voittajaa lyödä ajatuksena holdata viisuiltaan asti, niin en kyllä suosikkiosastolta löydä mitään kovin järkevää. Bulgaria 18 pinnasta varmaan ainakin lähellä reikin biittiä. Mieluummin tunkisin kuitenkin tuonne 40+ osastolle Suomi, Kypros, Romania, Venäjä, Azerit, Kroatia (jos ehtivät hommata Albinalle äkkiä laulutunteja), jne ajatuksella pieni panostus ja toivotaan ylläriä. Parin viikon päästä olemme viisaampia kun rehearsalit alkavat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.04.2021 10:15 <_Iletus_> Eikö tuo Efendin veto nyt kuitenkin ole ihan playbacki?

26.04.2021 10:15 <_Iletus_> En kuule mitään eroa studioversioon. Eikä se niin hyvä voi olla :D

26.04.2021 17:58 <guessingames> Se hämmentää itseänikin :D Mut kelaa tossa videossa loppuun missä vetää

26.04.2021 17:58 <guessingames> Cleopatran. Ilman sitä olisin olettanut että playback, mut sekin kuulostaa ihan

26.04.2021 17:58 <guessingames> hyvältä? Toki tossa on leikkaus välissä, eli oisko Mata Hari playback ja Cleo ei

26.04.2021 17:58 <guessingames> Mutta ei siinäkään ois mitään järkeä, koska Cleopatran vokaalit kuulostaa yhtä

26.04.2021 17:59 <guessingames> lailla niin hyvältä että miksei sitten ois vetänyt Mata Hariakin. Hämmentävää


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Ensi viikolla alkaa harjoitukset, joten laitetaanpa euroviisujen aikatauluja tältä vuodelta tähän. Ajat Suomen aikaa

Lauantai 8 Toukokuuta
Lithuania 11:00 – 11:30
Slovenia 11:40 – 12:10
Russia 12:20 – 12:50
Sweden 13:00 – 13:30
Tauko
Australia 14:40 – 15:10
North Macedonia 15:20 – 15:50
Ireland 16:00 – 16:30

Sunnuntai 9 Toukokuuta
Cyprus 11:00 – 11:30
Norway 11:40 – 12:10
Croatia 12:20 – 12:50
Belgium 13:00 – 13:30
Tauko
Israel 14:40 – 15:10
Romania 15:20 – 15:50
Azerbaijan 16:00 – 16:30
Tauko
Ukraine 17:00 – 17:30
Malta 17:40 – 18:10

Maanantai 10 Toukokuuta
San Marino 11:00 – 11:30
Estonia 11:40 – 12:10
Czech Republic 12:20 – 12:50
Greece 13:00 – 13:30
Tauko
Austria 14:40 – 15:10
Poland 15:20 – 15:50
Moldova 16:00 – 16:30
Tauko
Iceland 17:00 – 17:30
Serbia 17:40 – 18:10

Tiistai 11 Toukokuuta
Georgia 11:00 – 11:30
Albania 11:40 – 12:10
Portugal 12:20 – 12:50
Bulgaria 13:00 – 13:30
Tauko
Finland 14:40 – 15:10
Latvia 15:20 – 15:50
Switzerland 16:00 – 16:30
Denmark 16:40 – 17:10

Keskiviikko 12 Toukokuuta
Lithuania 11:00 – 11:20
Slovenia 11:25 – 11:45
Russia 11:50 – 12:10
Sweden 12:15 – 12:35
Australia 12:40 – 13:00
Tauko
North Macedonia 14:05 – 14:25
Ireland 14:30 – 14:50
Cyprus 14:55 – 15:15
Norway 15:20 – 15:40
Croatia 15:45 – 16:05
Tauko
Belgium 16:35 – 16:55
Israel 17:00 – 17:20
Romania 17:25 – 17:45
Azerbaijan 17:50 – 18:10
Ukraine 18:15 – 18:35

Torstai 13 Toukokuuta
Malta 12:00 – 12:20
San Marino 12:25 – 12:45
Czech Republic 12:15 – 12:35
Greece 12:40 – 13:00
Tauko
Austria 14:05 – 14:25
Poland 14:30 – 14:50
Moldova 14:55 – 15:15
Iceland 15:20 – 15:40
Serbia 15:45 – 16:05
Tauko
Italy 16:35 – 17:05
Germany 17:15 – 17:45
Netherlands 17:55 – 18:25
France 18:35 – 19:05
United Kingdom 19:15 – 19:45
Spain 19:55 – 20:25

Perjantai 14 Toukokuuta
Georgia 11:00 – 11:20
Albania 11:25 – 11:45
Portugal 11:50 – 12:10
Bulgaria 12:15 – 12:35
Finland 12:40 – 13:00
Tauko
Latvia 14:05 – 14:25
Switzerland 14:30 – 14:50
Denmark 14:55 – 15:15

Lauantai 15 Toukokuuta
Italy 11:30 – 11:50
Germany 11:55 – 12:15
Netherlands 12:20 – 12:40
France 12:45 – 13:05
United Kingdom 13:10 – 13:30
Spain 13:35 – 13:55

Maanantai 17 Toukokuuta
First semi-final – dress rehearsal 1 — 16:00 – 18:10
First semi-final – dress rehearsal 2 — 22:00 – 00:10

Tiistai 18 Toukokuuta
First semi-final dress rehearsal 3 — 16:00 – 18:10
First semi-final – live broadcast — 22:00 – 00:10
Press conference + Grand final draw — 00:40 – 01:25

Keskiviikko 19 Toukokuuta
Second semi-final – dress rehearsal 1 — 16:00 – 18:10
Second semi-final – dress rehearsal 2 — 22:00 – 00:10

Torstai 20 Toukokuuta
Second semi-final dress rehearsal 3 — 16:00 – 18:10
Second semi-final – live broadcast — 22:00 – 00:10
Press conference + Grand final draw — 00:40 – 01:25

Perjantai 21 Toukokuuta
Grand final flag parade — 10:30 – 12:00
Grand final dress rehearsal 1 — 14:00 – 17:40
Grand final dress rehearsal 2 — 22:00 – 01:40

Lauantai 22 Toukokuuta
Grand final – dress rehearsal 3 — 14:30 – 18:10
Grand final – live broadcast — 22:00 – 01:40
Winner’s press conference — 02:00 – 02:45

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Alkaahan niitä valuebetsejä löytymään.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, top Nordic country - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, top Nordic country
veto
Norway
kerroin
9.000 (bet365)
panos
5 yks.

Huti: -5.00 yks.

Arvio 20+%.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, top10 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, top10
veto
Norway
kerroin
3.500 (bet365)
panos
4 yks.

Huti: -4.00 yks.

Mulla alkaa olla Norja isoimpia vihreitä joka markkinalla. Pohjoismaiden vertailu on kyllä aivan auki, neljä suhteellisen tasavahvaa maata ja Tanska kuolleena arpana. Todella vahva musavideo putosi Norjalta tänään, ja TIX:llä on selkeä konsepti, tarina, somehypetys hallussa, näyttöjä jo yhden kovan kilpakumppanin (Keiino) kampeamisesta Norjan maafinaalissa ja ennen kaikkea hyvä biisi. Lavashow:ta pitää parantaa Norjan finaalista, mutta minun kutinani on että tämä dumattiin viisupuristien toimesta aivan liian aikaisin kun herneet imeytyivät nenään fanwank-Keiinon pudottua. Kolkuttelee ainakin top kymppiä ja neljän kertoimet sinnekin ovat maistuneet erittäin vahvasti Betukalta pitkin kevättä. Tämä bet365 3.50 mielestäni myös erittäin pelattava. Teleissä tämän pitäisi olla helppo top10, juryistä se jää kiinni jos jää. Ei varmasti tule olemaan mikään jurysuosikki, mutta elättelen toivoa että tämä kuitenkin vetäisi juryissakin edes sellaisen keskitason suorituksen. Kun katsoo nimilistaa mitä maiden juryissa on, niin eivät nämä kuitenkaan ole mitään laulunopettajia ja kapellimestareita vaan ihan tavallisia pop-musiikkialan ihmisiä. Esimerkkinä vaikkapa Suomen jurypisteet antoi 2019 tämä viisikko:

Susanna Vainiola (jury chairperson) – music journalist, radio DJ
Eva Louhivuori – musician
Lasse Wikman – singer, songwriter, lyricist
Samuli Sirviö – producer, songwriter, musician
Janne Hyöty – songwriter, composer, producer, musician

Ja mitä nyt scouttailin niin nimenomaan tällaista composer/producer/musician/songwriter-kamaa tuntuu olevan lähinnä joka maassa. TIX on kuitenkin todella meritoitunut lauluntekijä joka on tehnyt hittejä koville kv. nimillekin, ja Fallen Angelissakin näkyy kaverin kädenjälki ihan eri tavalla kuin useimpien maiden ostobiiseissä. En pitäisi mitenkään ihmeellisenä, jos tämä saisi lopulta ihan ok jurypisteetkin ja jury arvostaisi TIX:n kokonaisvaltaista suoritusta, ja pitää muistaa että TIX on itsekin ns samaa porukkaa juryjen kanssa eli songwriter/composer/producer/musician. Keiino tuli 2019 kuudenneksi pisteillä 291+40, tämä voisi hyvin vetää jotain tyyliin 220+100. Olen tätä voittoonkin 50+ kertoimilla ostellut ilomielin, joskin vähän luulen että tämän menestys on kyllä capatty johonkin 5. sijan tienoille.

Näistä kahdesta top nordic on paremman valuen betsi, koska kovin montaa pohjoismaata top kymppiin ei mahdu mitenkään. Blind channel on suuri kysymysmerkki, paljon hiljaisempaa on ollut hypen suhteen kuin oletin ja kaikki tuntuvat olettavan Suomen jäävän unohduksiin Italian pyyhkiessä sillä lattiaa. Itse olen Suomen suhteen kyllä toiveikkaampi. Top nordic -betsissä value tulee mielestäni ennen kaikkea siitä, että Norja vs Ruotsi vs Islanti ovat papereissani aika lähellä toisiaan ja Suomi sitten suurena kysymysmerkkinä. Vituttaa kuitenkin liikaa, jos Tusse voittaa parilla automaattisella jurypisteellä tai Dadi vetää hypellä täysin ansaitsemattoman top5:n vaikka biisi ei ole edes vuoden 20 parhaan joukossa, joten Norja top10 maistuu myös.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Azerbaidzan EI
kerroin
3.750 (bet365)
panos
4 yks.

Huti: -4.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Venäjä EI
kerroin
4.000 (bet365)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Toinen näistä on kyllä suuressa vaarassa lentää pihalle. Ihan niin isosta jackpotista en rohkene unelmoida, että molemmat sentään. Diggaan itse aivan älyttömästi Venäjän biisistä, mutta nyt puuttuu kaverit ja genre on vaan niin myrkkyä viisuissa. Jos minulta kysytään, niin Manizha on ihan virtuoosimainen ja jos olisin itse viisujuryssa niin antaisin isosti pisteitä. Mutta en ole, ja vähän veikkaan että viisujuryt eivät tätä arvosta. Efendi taas ei vain kokonaisuutena oikein vakuuta. Mutulla nappaan Efendiä isommin putoajaksi, mutta tyhjiössä nämä ovat varmaan molemmat suht saman valuen betsejä.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Tanska EI
kerroin
1.720 (bet365)
panos
10 yks.

Osuma! +7.20 yks.

Annetaan ujo 70% ettei naureta ihan pihalle, oikeasti tekisi mieli iskeä tiskiin vieläkin isommat lukemat. Jatkoonpääsyn kerroin on romahtanut täysin kuolleesta arvasta lähemmäs tasabookkia sen jälkeen kun pimppi napsahti. Klassinen markkinan ylireagointi kuuluisaan pimp slotiin, mutta ei tässä biisissä ole mitään wow factoria vaan se illan epävirallinen pimppi on kyllä juuri esiintynyt Sveitsi. Sen jälkeen tämä tulee näyttämään niin amatöörimäiseltä, että juryilta ei taatusti ole pisteitä luvassa käytännössä lainkaan ja ihan hirveää äänivyöryä on todella vaikea nähdä kotikatsomoistakaan. Keskiarvosuoritus tyyliin 5p juryiltä ja 40p telestä, eli ei siellä päinkään mitä jatkoon vaadittaisiin. Toki sieltä voi jotain ovelaa stagingiä tulla, mutta Tanska on kyllä stagingienkin suhteen aika lailla epätodennäköisin onnistuja.


edit: lisätty tekstiä ja top10-veto Norjasta

Vihjeet yhteensä: panokset 25.00, palautukset 17.20, tulos -7.80 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Eurojuryistä on nyt tullut pisteet 44/49 maasta. Tähän mennessähän on julkaistu ainoastaan kunkin juryn 10 pisteitä saanutta maata ja lisäksi lihavoituna ne, jotka olivat top 3:ssa. Perjantaina sitten varsinaiset tulokset. Laskin nämä käsipelillä enkä tarkastanut kuin kerran, joten voi olla jotain virheitä. Mutta ennen viittä viimeistä maata tilanne näyttää kärjen osalta papereissani tältä (sijat top3 + sijat 4-10):

Malta 11 + 16

Ranska 12 + 9

Sveitsi 11 + 11

Islanti 9 + 12

Italia 9 + 10

Israel 8 + 13

Ruotsi 6 + 14

Kypros 6 + 10

Romania 3 + 13


Top3-sijojen avg-pistemäärä on keskiarvoisesti 10p ja sijojen 4-10 avg-pistemäärä on 4p. Tämä on kaukana eksaktista tieteestä, esimerkkinä Maltan pistepotti lienee selvähkösti isompi, koska hyvin todennäköisesti Maltan 16:sta sijojen 4-10 pisteistä suurin osa on lähempänä neljättä kuin kymmenettä. Menin nyt kuitenkin ihan keskiarvoilla:

Malta 110 + 64 = 174

Ranska 120 + 36 = 156

Sveitsi 110 + 44 = 154

Islanti 90 + 48 = 138

Israel 80 + 52 = 132

Italia 90 + 40 = 130

Ruotsi 60 + 56 = 116

Kypros 60 + 40 = 100

Romania 30 + 52 = 82


Eli Malta vie eurojuryt ellei ihmeitä tapahdu. Tämä vähän yllätti, olisin veikannut Sveitsiä ykköseksi. Eurojuryihin kannattaa toki suhtautua varauksella, yleensä näiden top kympistä pari on aivan täyshuteja ja vastaavasti ihan listan pohjaltakin rynnitään välillä oikeassa kisassa kärkipäähän. Tänä vuonna on myös vielä normaaliakin enemmän varianssia taustalaulusäännön, koronan sun muiden vuoksi. Ovat nämä silti paremmasta päästä indikaattoreita mitä on tarjolla ennen harjoitusten alkamista.

Havaintoja:

-Italian pullat ovat tämän perusteella hyvin uunissa. Jos Italia on viisuissa top5 juryissa, niin on muuten viisuvoitto lähellä ellei Destiny vedä nappisuoritusta. Kukin päättäköön itse, haluaako näihin miten paljon luottaa, mutta itse ostin voittajamarkkinaan tänään nyt sitten Italiatkin karvan alle 9:llä tappiin. En ole voittajabetsejä laittanut tageihin ohuen markkinan vuoksi, mutta salkkuun ainakin dress rehearsaleihin asti jäävistä ns. hold-osakkeista löytyy panosten suuruusjärjestyksessä keskikertoimineen näin: Malta ~25, Sveitsi ~23, Italia ~9, Ranska ~10. Vähiten mieluisat voittajat olisivat Ruotsi, Liettua ja Islanti. Isoimmat jytkyt tulisivat Maltaa lukuunottamatta muilla mailla, mutta yritän vielä saada vähän salkkua rakenneltua niiden osalta joten ihan vielä ei parane paljastaa. Joka tapauksessa jos eurojuryihin ja allekirjoittaneen helmitauluun luottaa, niin Italian kuuluisi olla kisan 2. suosikki.

-Jos Ranska ja Sveitsi vetävät identtiset tulokset jurypuolella viisuissakin eli syövät toistensa ääniä, niin Malta/Italia-akselin saumat paranevat. En ymmärrä Ranskan alas rytiseviä kertoimia nyt kyllä ollenkaan, IMO nämä eurojury-tulokset eivät mitenkään isosti mairittele, ainakaan ennen kuin nähdään miten pisteet ovat oikeasti jakautuneet. Dumppasin osaketta jo kuuden kertoimiin mutta jatkaa vaan laskemista, kirjoitushetkellä Betukka 5.0. Nyt olisi varmaan se hetki dumpata loputkin, mutta ei jaksa vanha mies menettää yöunia jos sattuvatkin viemään eurojuryt ja kerroin laskee vielä alaspäin.

-Ruotsi ja Islanti ovat minun papereissani potentiaalisia yllärifloppeja. Tussen tuore live kuulosti samalta kuin allekirjoittanut kolmessa promillessa karaokebaarissa 5 minuuttia ennen pilkkua, mihin markkina tänään reagoikin. Tusse oli aika shaky jo Mellojen finaalissa, enkä ymmärrä senkään perusteella näitä jurypisteitä. Todellinen tilanne lienee vieläkin huonompi, jos tuo tuorein klippi vastaa viisuissa nähtävää Tussea. Toki on sanottava, että nämä Betukan tämän hetken 30+ kertoimet Ruotsista voivat olla valuetakin, äänenlaatu oli klipissä muutenkin huono ja ei olisi kauhean yllättävää jos viisuissa nähtäisiin taas kerran tykkikunnossa oleva Ruotsi. Islannin kanssa hakkaan varmaan päätäni seinään koko viisut, kun en usko siihen missään markkinassa ja Dadi vetää hypellä 6. sijan voittaen jokaisen hedarin kahdella pisteellä. Mutta ei tämän pitäisi olla edes top kympissä kertoimien osalta, tosin ei pitäisi kyllä myöskään pärjätä eurojuryissä... :roll:

-Israelin pisteet ovat toki yllättävät. Etenkin, koska ovatkohan eurojuryt edes arvioineet tätä 100x parempaa revampia vai sitä alkuperäistä semipaskaa? Joka tapauksessa on tässä pakko antaa Edenille jotain mahdollisuuksia jo loppukilpailun top10-puolellekin.

-Romaniasta olen itse tykännyt koko ajan, kukaan muu tuntemistani viisubetsareista ei. Billie Eilish -tyylinen junnuihin vetoava esiintyjä, joka nyt ilmeisesti vetoaa sitten juryihinkin. Romanialla riittää naapurirakkautta, musavideossa selkeä ja hyvä konsepti joka on valmis sellaisenaan lavalle, kuultu livepätkä äänen osalta yllärivahva. En ota näillä 70-80 kertoimilla kantaa voittajamarkkinaan, mutta top10-markkinat ovat yli kolmen kekeillä maistuneet. Samoin Kyprosta tuli 3 kertoimilla ajettua top 10:een, mutta ne myin kokonaan pois tähän 1.8-tasoon. Eurojuryistä en tekisi ihmeellisiä johtopäätöksiä Kyproksen osalta, koska mentiin musavideoilla ja bangereista tuo oli tuotannon puolesta ilmiselvästi pärjäämässä eurojuryissä, mutta itse viisuissa lavashow:n suhteen tilanne voi olla ihan eri.

Loppuhuomiona mainittakoon, että Ukraina ja Suomi taisivat olla seuraavat pisteissä. En jaksanut ottaa tämän enempää pisteitä ylös ettei mene koko yötä, mutta nuo kaksi siellä omaan silmääni eniten vilahtelivat. Ukrainaa voi pitää kyllä todella yllärinä myös jurysuosion suhteen, ja en usko ennen kuin näen että tuo realisoituu itse kisaan.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali top3 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali top3
veto
Israel
kerroin
6.000 (unibet)
panos
4 yks.

Huti: -4.00 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali top3 - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali top3
veto
Ukraina
kerroin
6.000 (unibet)
panos
1.5 yks.

Osuma! +7.50 yks.


Tästä tulee mielenkiintoista. Malta nyt saletti top3, mutta sen jälkeen on monta maata tyrkyllä ja tunku top 3:een on paljon paljon tasaisempaa kuin kertoimet antaisivat ymmärtää. Liettualla on rasitteena alkupään paikka, Tussella sen lisäksi myös ääniongelmat ja useampi rasismiin/homofobiaan taipuvainen maa jotka saattavat rokottaa jurysaldoakin. En oikein usko Ruotsin top 3:een tässä edes kauheasti. Ukrainan veli Wingdead tipsasi jo aikoja sitten tässä ketjussa, itse en tähän usko ihan niin paljoa mutta kyllä nuo yli kerran kuudesta saavat sellaiset Tsernobyl-jamit käyntiin että pisteitä ropisee. Oma ykköstipsini tähän on kuitenkin Israel. Erottuu todella hyvin masentavan Belgian ja mahdollisesti vähän vaisun Kroatian jälkeen, ja jos juryrakkaus on tuota luokkaa niin voi olla tässä jurykakkonen Maltan jälkeen (eurojuryissäkin Ruotsin edellä :shock: ).

Samaan markkinaan tarjolla myös Norjaa 4.50 ja Kroatiaa 7.50. Siinäkin aivan potentiaalisia betsejä ja varmaan +EV sellaisenaan. Tosi vaikea ennustaa miten tulee käymään, mutta näen aivan ilmiselvää valueta Ruotsi/Liettua/Kypros-akselin ulkopuolella.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon
veto
Israel
kerroin
1.600 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +3.00 yks.

Hypewagoniin mukaan jo lähtöraiteelta ennen kuin kansa tajuaa eurojuryjen tulokset. Menee jo yksin juryillä jatkoon. Betukalla pyörii 1.65 paremmalla puolella.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut H2H Venäjä vs Romania - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut H2H Venäjä vs Romania
veto
Romania
kerroin
2.200 (coolbet)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Jos Venäjä joskus putoaa jatkosta, niin nyt, vaikka jos minulta kysytään tämä on parasta Venäjää vuosiin. 30% pyöreästi, ettei mene edes finaaliin. Romanian pitäisi olla selvä jatkaja ja finaalissa hyvin lähellä ainakin top15. En saa Romaniaa tähän pariin dogiksi mitenkään, arvio 55% luokkaa. Vedon voi kusauttaa lähinnä yksi asia ja se on Manizhan lavakarisma, joka on oikeasti huikea. Sen takia maltillinen panostus. Tämä on kuitenkin mielestäni paras tapa pelata Romaniaa verrattuna esim. nykyisiin 2.7-tason top10-kertoimiin.

Allekirjoittaneen viisubetsit jatkavat samaa, hyväksi todettua kaavaa kuin 12 edellistä vuotta: Suunniteltu viisurolli on korkoineen sisällä jo ennen ensimmäisiäkään harjoituksia.

Vihjeet yhteensä: panokset 12.50, palautukset 17.00, tulos +4.50 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

guessingames kirjoitti:
06.05.2021, 01:34
-Italian pullat ovat tämän perusteella hyvin uunissa. Jos Italia on viisuissa top5 juryissa, niin on muuten viisuvoitto lähellä ellei Destiny vedä nappisuoritusta. Kukin päättäköön itse, haluaako näihin miten paljon luottaa, mutta itse ostin voittajamarkkinaan tänään nyt sitten Italiatkin karvan alle 9:llä tappiin. Vähiten mieluisat voittajat olisivat Ruotsi, Liettua ja Islanti. Joka tapauksessa jos eurojuryihin ja allekirjoittaneen helmitauluun luottaa, niin Italian kuuluisi olla kisan 2. suosikki.
Italia on pärjännyt kyllä yllättävän hyvin Eurojuryssä, ja pisteytyksethän on tehty vieläpä luotaantyöntävän musiikkivideon perusteella! Todellakin pitäisi olla kakkossuosikki.

Ei hyvältä näytä Ruotsin kannalta. Tusse harjoittelee jo ylihuomenna! Melkoista shokkihoitoa luvassa, jos ääni on leikkauksen jäljiltä todellakin noin kadoksissa. Anna Bergendahlin kohtalo odottaa? Paras Pohjoismaa ei ainakaan.

Liettualta on luvassa kokonaan uusittu show. Voivat pistää pakan kunnolla sekaisin, jos saavat sillä jurynkin puolelleen. The Roop aloittaa harjoitukset lauantaina. Mielenkiinnolla odotan!

Islanti on vaarallinen siinä mielessä, että tulevat pärjäämään jurypuolella ja puhelinääniäkin ropisee. Lavashow tuskin ainakaan laskee osakkeita... "Uusi" Azerbaidzan (2011)?
guessingames kirjoitti:
06.05.2021, 01:34
-En ymmärrä Ranskan alas rytiseviä kertoimia nyt kyllä ollenkaan, IMO nämä eurojury-tulokset eivät mitenkään isosti mairittele, ainakaan ennen kuin nähdään miten pisteet ovat oikeasti jakautuneet. Dumppasin osaketta jo kuuden kertoimiin mutta jatkaa vaan laskemista, kirjoitushetkellä Betukka 5.0. Nyt olisi varmaan se hetki dumpata loputkin, mutta ei jaksa vanha mies menettää yöunia jos sattuvatkin viemään eurojuryt ja kerroin laskee vielä alaspäin.
Ranska ottanut hurjan loppukirin Eurojuryssä, mutta ei sillä Maltaa ohiteta. Melkoista ylireagointia.
guessingames kirjoitti:
06.05.2021, 01:34

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon
veto
Israel
kerroin
1.600 (coolbet)
panos
5 yks.
Hypewagoniin mukaan jo lähtöraiteelta ennen kuin kansa tajuaa eurojuryjen tulokset. Menee jo yksin juryillä jatkoon. Betukalla pyörii 1.65 paremmalla puolella.


Jatkoon!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


AnssiA
Jäsen
Viestit: 16
Liittynyt: 25.09.2020, 10:13

Tuotto: +4.22 yks.

Palautus%: 116.55%

Panosten ka: 2.32 yks.

Vetoja: 11

Pisteitä: 30

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja AnssiA »

jepujepujee kirjoitti:
06.05.2021, 15:59

guessingames kirjoitti:
06.05.2021, 01:34

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, 1. semifinaali, pääsee jatkoon
veto
Israel
kerroin
1.600 (coolbet)
panos
5 yks.
Hypewagoniin mukaan jo lähtöraiteelta ennen kuin kansa tajuaa eurojuryjen tulokset. Menee jo yksin juryillä jatkoon. Betukalla pyörii 1.65 paremmalla puolella.


Jatkoon!
Veti kyllä tuossa IMO aika huonosti, lauloi nuotin vierestä. Varmaan Israel pääsee jatkoon, kun noi loput tuolla Semi 1:ssä on niin jätettä, mutta itse veikkaisin kyllä juuri sijoitusta 9-10 semeissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

guessingames kirjoitti:
04.05.2021, 16:29

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Azerbaidzan EI
kerroin
3.750 (bet365)
panos
4 yks.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Venäjä EI
kerroin
4.000 (bet365)
panos
2 yks.
Venäjän rehearsal näyttää tarpeeksi hyvältä että jatkoon menee. Voittajamarkkina ylireagoi kyllä (yllätys, yllätys) isosti. Näkemättä lavashow:ta nyt on kyllä Azerit lähempänä pudota kuin aikoihin.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, pääsee jatkoon - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, pääsee jatkoon
veto
Azerbaidzan EI
kerroin
3.250 (bet365)
panos
4 yks.

Huti: -4.00 yks.

Lisäpanosta. Annetaan ainoastaan ujo 40%, koska lavashow vielä näkemättä ja Azerbaidzanin stagingit yleensä vahvoja ja biisi mahdollistaa kaikenlaista hauskaa. Bonuksena jos Irlannin staging-huhut pitävät paikkansa (veikkaan kyllä, että päivän hämärät actionit Betukan pörssissä johtuvat ihan vaan kännisten irkkujen päiväpubibetseistä eivätkä staging leakeista, mutta on siellä kova seppä ainakin stagingia vääntämässä), että nämä saattavat tuurilla heilahtaa jopa molemmat.

Toinen hyvä lay semi1 jatkoonpääsystä myös Kroatia 1.3 tasolta. Itselläni on tähän kolme isoa layta, eli Azerit, Venäjä ja Kroatia. Azer kirkkaasti isoin, Kroatia ja Venäjä aika tasoissa. Luultavasti täytyy myydä Venäjä about omillaan pois ja ratsastaa joko pelkällä Azerilla tai Azer+Kroatia riippuen huomisen rehearsaleista. Joka tapauksessa imo Kroatia on kyllä yliarvostettu jatkoonpääsyn suhteen.

Veikkaan että suht turvallisesti jatkossa ovat: Malta, Norja, Liettua, Ruotsi, Kypros, Romania, Ukraina, Israel. Ulkona Australia, Slovenia ja P-Makedonia, ellei Makedonia väännä ihan uskomatonta lavashow:ta. Plussaa toki lay-vedoille jos sellainen tulee, mutta merkataan varmuudeksi suoraan NQ. Näin ollen jää 2 paikkaa, joista taistelevat Venäjä, Kroatia, Belgia, Azerbaidzan, Irlanti, lähtökohtaisesti tässä vahvuusjärjestyksessä. Venäjä on jo nähty ja riittänee, eli sitten jää enää yksi paikka viimeiselle nelikolle. Vähän tekisi mieli betsata myös Ruotsin NQ mutta ei nuo 8 kertoimet ihan riitä. Irlannin rehearsal alkaa kohta, odotukset eivät ole korkealla mutta olen valmis yllättymään positiivisesti. Jos sieltä tulee oikeasti tykkikamaa, niin Azer/Kroatia NQ:ta voi alkaa hakkaamaan oikein kunnolla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Ekojen harjoituksien ajatukset tähän asti:

Liettua: Ei yllätyksiä lavalla eikä esityksessä. Perus Liettuaa mitä odotettu.

Slovenia: Mielestäni hieno esitys ja taustat. Paransi omissa silmissäni Sloveniaa, mihin riittää jää nähtäväksi. Ehkä liian kova porukka vastassa vaikka tälläiset voimaballadit voivat joskus mennä jatkoon, ja tämä ei nyt ihan heikko ole.

Venäjä: Ok, en tajua edelleenkään tätä biisiä, mutta eiköhän jatkoon mene Venäjän kannatuksella. Ja Esitys näytti ihan hyvältä.

Ruotsi: Menee todennäköisesti jatkoon, koska Ruotsi. Monet muut maat eivät tällä jatkoon menisi. Esitys odotettua, Tusse ei vakuuta.

Australia: Pätkä esityksestä ei nyt ainakaan vakuuttanut, nyt taitaa Australialle tulla noutaja.

P-Makedonia: Ihan ok tasoonsa nähden mutta ei finaaliin kyllä

Irlanti: Vähän oli heikko pätkä tuosta esityksestä, kiirettä näytti pukkaavan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Tietäjä, 08.05.2021, 17:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, Italy vs Sweden vs Lithuania - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, Italy vs Sweden vs Lithuania
veto
Italy
kerroin
1.930 (coolbet)
panos
3 yks.

Osuma! +2.79 yks.

Ruotsin katto siellä missä Italian lattia, Liettuan vielä matalammalla. Ei tätä uskalla hirveän isosti vielä ajaa näkemättä Tussen esitystä omin silmin. Tussen ääni vaikuttaisi olevan paljon paremmassa tikissä kuin aiemmin, joten jonkinlaiseen jurypottiin on sentään mahdollisuudet. Liettuan saumat lepäävät Islannin täydellisessä epäonnistumisessa, jolloin voisivat ehkä nousta jonkinlaiseksi telemagneetiksi. Kaukaa haettua tuokin. Lähtökohtaisesti Italia jättää molemmat ainakin 100p päähän. Tämä voi silti vielä noustakin, Liettuan meemipaskan livenä nähdessään sitä innostuu porukka luultavasti hakkaamaan joka markkinaan ja eiköhän Tussenkin markkinatilanne tuosta vielä elvy.

Vedonlyöntivihje: - Euroviisut, H2H Australia vs Austria (only score in final counts) - peliaika päättynyt

kohde
Euroviisut, H2H Australia vs Austria (only score in final counts)
veto
Austria
kerroin
1.830 (comeon)
panos
3 yks.

Push: +0.00 yks.

10bet 1.90. Tässä avainsanat "only score in final counts". Usein tulee pushina, koska molemmat ovat kasa paskaa. Australian pääsy finaaliin on kuitenkin erittäin erittäin epätodennäköistä, jolloin freerollaillaan sitten Itävaltaa semi kakkosessa. Aussit ehkä 20% finaaliin, Itävalta 45%. Huom: Oheinen 20% arvio Ausseista sallisi pelata Aussie NQ:takin nykykertoimilla, mutta en ole niitä itse painanut. Sen verran arvaamaton kisa tänä vuonna, että jätän mieluummin virhemarginaalia ja otan tällaista betsiä, missä value on niin ilmiselvä.

Vedonlyöntivihje: - Moldova vs Azerbaidzan H2H - peliaika päättynyt

kohde
Moldova vs Azerbaidzan H2H
veto
Moldova
kerroin
2.480 (coolbet)
panos
2 yks.

Osuma! +2.96 yks.

Otetaan nyt varovaisesti vielä, koska Azerien lavashow näkemättä. Moldovalta tiedetään mitä tulee, mutta tämä kerroin voi vielä noustakin jos Azerien show on hyvä. Jos viisut olisivat huomenna ja kummankaan esitystä ei nähtäisi ennen kuin vasta karsinnoissa, niin tämä olisi 10/10 veto ja Moldova suosikki. Alkaa olla jo niin iso positio Azerbaidzania vastaan ja Moldovaa on tankkailtu parissakin markkinassa nouseviin, että täytyy jo kuumotussyistäkin himmailla. Moldovan pisteiden vaihtelua rasittaa Valko-Venäjän puuttuminen, ja vedon kannalta hauskasti Azerit ja Moldova ovat myös keskenään hyvin todennäköiset treidauskumppanit. Moldovan Dream Team saa kuitenkin taiottua pisteitä todella monesta paikasta mihin Azereilla ei ole pääsyä -- Kirkorov omistaa puolet Itä-Euroopan delegaateista ja Kontopoulos on esimerkiksi Viron biisinkin taustalla. Jos molemmat menevät finaaliin, molemmat ovat lähtökohtaisesti jossain sijan 15 tienoilla Moldovan ollen pari-kolme sijaa korkeammalla rankingissa. Mutta Moldovan en näe jäävän tuohon semiin kovin helposti, kun taas Azereilla on vaikeampaa. Tämä kaikki tosiaan täysin sokkona näkemättä kummankaan esitystä.

Vedonlyöntivihje: - Top Balkan - peliaika päättynyt

kohde
Top Balkan
veto
Romania
kerroin
5.000 (bet365)
panos
1.5 yks.

Huti: -1.50 yks.

Vedonlyöntivihje: - Top Balkan - peliaika päättynyt

kohde
Top Balkan
veto
Serbia
kerroin
29.000 (bet365)
panos
0.5 yks.

Huti: -0.50 yks.


Todella hiljaiselta näyttää Kreikka-Bulgaria-Romania-kolmikon ulkopuolella. Serbia-betsi on melkein läppäosastoa, mutta on tuon nyt 5% pakko olla koska vastus ei ole mitenkään ihmeellinen ja naapureita riittää. Serbiaa en liputa muilta osin mihinkään markkinaan ennen kuin show nähty, itse olen layannut semin jatkoonpääsystäkin, mutta biisi on kuitenkin sellaista hömppää joka voi todella tykillä lavakonseptilla tehdä "moldovat" ja nousta top 10 puhtaasti teleillä. Pidän tätä hyvin epätodennäköisenä, mutta en sentään ihan näin epätodennäköisenä. Romanian nostaisin aivan tasapäin Bulgarian ja Kreikan kanssa. Stefanialta veikkaan että nähdään kova veto, ja Kreikka on päämarkkinalla aliarvostettu. Jotenkin sivumarkkinoilla sen sijaan luotto tuntuu olevan vähän liiankin kovaa. Bulgarialta odotellaan sitä tykkiä lavashow:ta, ilman sitä Victoria on kuollut arpa, mutta kuten moneen kertaan todettua biisissä on siihen todella hyvät aihiot ja Dietmann tämän voi nostaa lentoon. Romania vaikuttaisi perusvahvalta sijat 6-12-tyyliseltä suorittajalta, Kreikassa ja Bulgariassa suurta hajontaa. ~25% Romanialle ei voi kovin kaukana todellisuudesta olla.

Vihjeet yhteensä: panokset 10.00, palautukset 13.75, tulos +3.75 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +446.65 yks.

Palautus%: 122.38%

Panosten ka: 2.33 yks.

Vetoja: 857

Pisteitä: 1982

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Otetaan yksi kannanotto vielä. Olen ollut tosi Islanti-vastainen betseissä, ja Norja tai Suomi maistuisi top nordic -markkinaan todella hyvin. Tämä betsi on itsessään +ev ja lisäksi hedgeää aika nätisti. Liettuan ja Islannin telepotentiaali on suunnilleen sama, mutta juryt tulevat vihaamaan Liettuaa ja Islannin pitäisi kuitenkin vetää sieltäkin aivan hyvä potti. Mielestäni Islanti on tässä 50-100 pisteen suosikki helposti.

Vedonlyöntivihje: - Liettua-Islanti H2H - peliaika päättynyt

kohde
Liettua-Islanti H2H
veto
Islanti
kerroin
1.940 (coolbet)
panos
5 yks.

Osuma! +4.70 yks.

Tässä Liettuan "täysin uusittu lavashow" :lol: :roll:

Islannin lavashow:ta ei ole vielä nähty, mutta olennaista oli se että nyt tiedetään tasan tarkkaan mitä Liettualta saadaan: Tähän asti nähtyä pelleilyä joka tulee pärjäämään ok hyvin teleissä ja juryjen murhaamaksi. Islannin show:n en usko mitenkään olevan ihan paska, ja ovat ehkä todennäköisin yksittäinen maa kehittämään jotain aivan huikeaa. Liettuan mahdollisuudet lepäävät lähinnä kahdessa asiassa: 1) Jostain syystä tästä tulee aivan massiivinen telesuosikki, mitä pidän epätodennäköisenä mutten mahdottomana. 2) Liettua saa huippupaikan finaaliin. Tämä on oikeasti uhka, koska uhrattiin semiin aloittajaksi ja yleensä EBU kompensoi paskoilta semipaikoilta jatkoon pääseviä suosikkien joukossa olevia maita finaalissa. Toki ensin pitäisi voittaa se arpa kakkospuoliskolle.

~65% mediaanisuorituksella Islannin lavashow:n suhteen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepujepujee
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.08.2004, 13:21

Tuotto: +78.60 yks.

Palautus%: 152.40%

Panosten ka: 5.77 yks.

Vetoja: 26

Pisteitä: 103

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja jepujepujee »

Tietäjä kirjoitti:
08.05.2021, 16:03
Irlanti: Vähän oli heikko pätkä tuosta esityksestä, kiirettä näytti pukkaavan.
Kerran ehti Lesley tv-ruudulle asti, kun jotain siellä pitkään säätivät. Greta Salomen (Islanti 2016) ja Sergei Lazarevin (Venäjä 2016) tapaista, kunnianhimoista esitystä odotettavissa? Selvästi eniten treeniä ja hiomista vaatii tänään nähdyistä, mutta onhan tässä aikaa, ja tarvittaessa ylimääräiset harjoitukset. Ties vaikka seuraa Victor Cronen (Viro 2019) jalanjälkiä, isoja ongelmia harjoituksissa, mutta kun lopulta palaset loksahtaa kohdalleen, niin meneekin hämmästyttävästi jatkoon (Azerbaidzanin ja/tai Kroatian kustannuksella?). Huomenna nähdään, mitä on vastassa.

Press poll:
Kuva
https://escxtra.com/2021/05/08/press-po ... lts-day-1/

Ruotsi :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 1745
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +156.66 yks.

Palautus%: 102.13%

Panosten ka: 4.16 yks.

Vetoja: 1772

Pisteitä: 1422

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Toinen harkkapäivä ja Romania taisi vetää ensimmäisenä täysin riman ali. Ei kuulostanut yhtään hyvältä ja esityskään pätkän aikana ei nyt mikään vakuuttava.

Kypros oli hyvä, erittäin potentiaalinen menestyjä.

Norja ei ollut paljon esitystään muokannut pätkien perusteella.

Kroatiasta ei paljon pysty sanomaan, mutta ei ehkä niin ihmeellinen ensimmäisissä pätkissä.

Belgia tumman puhuvassa esityksessä, biisi ei miellytä. Ei pitäisi jatkossa olla.

Israel ok, taistelee jatkopaikasta edelleen.

Azerbaidzhan ehkä jopa plussa merkintä ravitermein omiin odotuksiin.

Ukraina ollut yksi oudoimmista ja mielenkiintoisimmista biiseistä. Esitys näytti valmiilta ja hyvältä.

Malta, tuo "kaikkien" suosikki. Destiny laulaa hyvin, mutta millä ihmeen jumppatunnilla he ovat esityksessä. Vaatteet ei sovi yhtään ja muutenkin tylsän näköinen esitys näin ensituntumalta. Kertoimet lähtikin samantien nousuun. Täytyy muistaa että vaatteet eivät välttämättä ole lopulliset, nyt vain osui silmään :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Tietäjä, 09.05.2021, 18:57. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Minikommentit


bethog
Jäsen
Viestit: 357
Liittynyt: 07.02.2014, 15:50

Tuotto: +122.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 0.75 yks.

Vetoja: 789

Pisteitä: 822

Re: Euroviisut 2021 Rotterdam

Viesti Kirjoittaja bethog »

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 10 - peliaika päättynyt

kohde
top 10
veto
Ukraina
kerroin
2.750 (bet365)
panos
1 yks.

Vedonlyöntivihje: - euroviisut - top 10 - peliaika päättynyt

kohde
top 10
veto
Kroatia
kerroin
6.000 (bet365)
panos
0.2 yks.

Huti: -0.20 yks.

Nämä maat kuuluneet omiin yllätyshakuihin läpi viisukauden ja nyt näyttävät vähintäänkin kelvollisesti onnistuneen harkoissa, joten näillä käyntiin omalta osalta täällä. Jossain kohtaa kirjoittelen enemmän.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.05.2021 17:52 <Tietäjä> sama homma ukrainan kanssa, top 10 2,75 kiinni vielä kun ehtii.

09.05.2021 17:58 <Tietäjä> Nopeasti tuli alas

09.05.2021 18:01 <jepujepujee> Press Pollin voitto vielä tulossa Ukrainalle, jos Malta ei täytä odotuksia......

09.05.2021 18:02 <bethog> Ainakin bet-at-homella viel 3 tarjolla Ukraina top 10.

09.05.2021 18:04 <bethog> Ukrainaa myös semin kärkisijoille ja koko kisaankin sinne otettuna,

09.05.2021 18:04 <bethog> vaikka alkuperistä heikompi uus versio heikensikin vähän intoa ja odottelin

09.05.2021 18:04 <bethog> paljolti näitä harkkoja.


Vastaa Viestiin