Tänään on 16.04.2024, 11:10.

Voimaluvut ja liian pieni otos

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Pihka
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 15.03.2021, 20:18
Pisteitä: 0

Voimaluvut ja liian pieni otos

Viesti Kirjoittaja Pihka »

Moi,olen tehnyt Valioliigaan voimaluvut menneiltä kausilta,ja kerännyt exceliin ottelujen lopputulokset esim. 60/40 0-0 tulos 24 kpl.Josta saan suuntaa antavan todennäköisyyden kyseiselle lopputulokselle.Ongelmani onkin epätasainen jakauma tietyn voimaluvun omaavien joukkueiden kohtaamisissa.Esimerkiksi voimaluvuiltaan 40/40 tasoisten joukkueiden kohtaamisia löytyy 552kpl ja vastaavasti esim. 80/70 voimalukuisia vain 43kpl .Kuinka minun kannattaisi laskea jonkinlainen järkevä "hyppäys" tasoerojen välillä jos ottelumäärissä on näinkin paljon heittoa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1330
Liittynyt: 14.01.2003, 12:22
Pisteitä: 265
Viesti:

Re: Voimaluvut ja liian pieni otos

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Suorasta datan manipuloinnista kannattaa pyrkiä siirtymään tilastolliseen mallinnukseen. Eli havaintoaineistosta luodaan malli, joka pyrkii antamaan tilastoihin perustuvia ennusteita ilman tilastollista kohinaa. Käytännössä mallinnus tapahtuu niin, että pyörittelet dataa Excelissä niin kauan, kunnes huomaat siinä tiettyjä lainalaisuuksia ja niiden perusteella yrität luoda kaavat, jotka selittävät datan niin hyvin, että dataa ei tarvitse enää katsoa yksittäistä ottelua arvioitaessa.

Jos kuitenkin haluat pitäytyä pelkissä tilastoissa, niin 3D-pistegraafien luominen lienee helpoin tapa. X-akselille kotijoukkueiden voimaluvut, Y-akselille vierasjoukkueiden voimaluvut ja Z-akselille tarkastelun kohteena olevan pelimuodon tulokset. Visuaalisella tarkastelulla pyritään löytämään kuvaajasta kiinnostava tieto. Jollain edistyneellä ohjelmalla voi jopa yrittää luoda aineistoon parhaiten sopivaa tasograafia, jonka avulla tilastollisesta kohinasta voisi päästä eroon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin