Tänään on 03.12.2022, 21:02.

Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
pka
Jäsen
Viestit: 962
Liittynyt: 30.01.2004, 22:53
Pisteitä: 526

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja pka »

fac kirjoitti:
31.10.2018, 23:18
Palloliiton täyskäännös: Oman joukkueen tappiosta vetoa lyönyt kapteeni sai sittenkin pitkän pelikiellon

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005884206.html
PALLOLIITON valitusvaliokunta on hyväksynyt kuuden Futsalin liigaseuran valituksen liittyen Someron Voiman pelaajan Arber Istrefin vedonlyöntitapaukseen.

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen katsoi, että Istrefi ei syyllistynyt määräysten vastaiseen menettelyyn lyödessään vetoa nelinumeroisen euromäärän oman joukkueen tappiosta ottelussa Leijona Futsalia vastaan 24. maaliskuuta. SoVo hävisi ottelun lukemin 2–4.

Istrefi oli viime kaudella joukkueensa kapteeni ja teki 23 ottelussa 34 maalia ja syötti 18.

MANNISEN mukaan ratkaisevaa oli, että Istrefi ei lyönyt vetoa omilla rahoillaan. Syyskuussa saatu päätös aiheutti melkoista ihmettelyä. Nyt päätös on kumottu, ja Istrefi määrättiin peli- ja toimitsijakieltoon 31. toukokuuta 2019 saakka.

Päätöksestä voi valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan.
Tässä keississä tuli vielä yksi täyskäännös, kun oikeusturvalautakuntaan todella valitettiin, ja tämä sitten kumosi ko. pelikiellon: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006018119.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Veikkauksen toimihenkilöt ovat marssineet tänään puoliltapäivin ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan henkilöstöpolitiikalle sekä ylimitoitetulle yhteistoimintaneuvotteluille.

Pron työmarkkinatutkimuksen mukaan henkilöstön tyytymättömyys johdon toimintaan kasvaa edelleen.

Veikkaus suunnittelee irtisanovansa noin 400 henkeä, lopettavansa pelipöytätoiminnon ravintoloissa ja Pelaamoissa sekä niihin liittyvät tukitoimet. Yhtiö aikoo optimoida asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyöyksiköiden toiminnan. Kokonaisuudessaan työnantajan suunnitelmilla on vaikutus noin 700 henkilön työsuhteiden keskeisiin ehtoihin.

Tiedotteen mukaan työpaikalle palataan huomenna kello 6.
Pro huolissaan monopolin henkilöstöpolitiikasta

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on huolissaan valtio-omisteisen monopoliyhtiön harjoittamasta huonosta henkilöstöpolitiikasta. Malisen mukaan valtionyhtiö toimii vastoin omia periaatteitaan potkimalla joka viidennen työntekijän kortistoon.

– Vakavarainen ja vastuullinen Veikkaus uhkapelaa omien työntekijöidensä – tuloksen tekijöiden – tulevaisuudella. Monopoliaseman vuoksi irtisanottavien työllistyminen samalle alalle on käytännössä mahdotonta, toteaa Malinen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vei ... ja/7315716

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

https://twitter.com/Pelikoneetpois

https://pelikoneetkaupoista.fi/
Itsemurhayritys, 200 000 euroa ulosotossa ja hukattuja vuosia – peliriippuvaisuudesta kärsineet haluavat nyt peliautomaatit pois ruokakaupoista: "Elämääni pyöritti rahapelaaminen"

Tänään on avattu uusi kansalaisaloite, joka tähtää rahapelien poistamiseen ruokakaupoista. Pelikoneet kauPOISta -aloitteen aktiivit vierailivat aamun Huomenta Suomessa.

Aloite pyrkii viemän rahapelikoneita pois ruokakaupoista sekä myös kioskeista, ravintoloista ja huoltoasemilta. Toisin sanoen automaatit halutaan pois ympäristöistä, joissa asioimista on mahdotonta välttää.

Aloitteen käynnistäjiin kuuluva Jenna Mäkelä on taustaltaan itse peliriippuvainen, joka päätyi pelikoukkuun juuri rahapeliautomaattien kautta.

– Melkein 10-vuotiaasta kolmekymppiseksi elämääni pyöritti rahapelaaminen, sen suunnittelu ja sen rahoituksen suunnitteleminen, Mäkelä tiivistää.

– Olen jo 10-vuotiaana rakastunut rahapeliautomaatteihin, niihin valoihin, väreihin ja kolikoiden kilinään.

Lue myös: Itsemurhayrityskään ei lopettanut Jennan uhkapelaamista – aviomiehen sanat korjasivat rikkinäisen mielen: "Minä en jätä sinua, hoidetaan tuo peluri pois" Suomessa on 900 000 ihmistä, joihin rahapeliriippuvuus vaikuttaa
Peleihin kulunutta kuukausisummaa on Mäkelän mukaan vaikea sanoa, sillä aika oli ylipäätään sumeaa eikä järki pysynyt matkassa.

– Kyllä se pyöri 300 000 eurossa niinä maanisimpina aikoina. Ulosottorekisterissä on tällä hetkellä yli 200 000 euroa.

Valtavat tappiot rahoitettiin pikavipeillä.

Nyt Mäkelä haluaa kansalaisaloitetta edistämällä tukea Veikkausta ongelmapelaamisen torjumista.

– Suomessa on 900 000 ihmistä, joihin rahapeliriippuvuus vaikuttaa, Mäkelä muistuttaa.

"Elin rahapelaavaa vanhempaa varten" Myös Pinja Hiltunen on rahapeliriippuvaisuuden kokemusasiantuntija. Tarkemmin sanottuna Hiltunen on rahapelikoukussa eläneen vanhemman lapsi.

– Lapsuus- ja nuoruusiässä minulla ei ollut omaa identiteettiä, vaan elin rahapelaavaa vanhempaani varten, Hiltunen kuvailee.

Hiltunen muun muassa aloitti osa-aikatyöt hankkiakseen rahaa vanhempansa pelaamiseen. Lisäksi hän sairastui anoreksiaan etsittyään vinkkejä siitä, kuinka pärjätä nälän kanssa, kun ruokaan ei ollut rahaa.

– Olen myös yrittänyt itsemurhaa vanhemman peliriippuvuuden vuoksi, Hiltunen kertoo.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/its ... en/7331384

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 16. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.03.2019 10:26 <miigs> https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite­/3933 siinä linkki aloitteeseen

20.03.2019 10:27 <miigs> Tuo linkkaamasi adressi näyttää olevan vuodelta 2012

20.03.2019 11:22 <Donskoi> Kiitokset virheen korjaamisesta!


D2v2
Jäsen
Viestit: 76
Liittynyt: 22.09.2017, 14:34
Pisteitä: 28

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja D2v2 »

Kansalaisaloite allekirjoitettu :peukku: :) Käykää nyt twitter tilin omaavat postaamassa tuo linkki myös VP Nummikosken tilille, voisi hänkin käydä allekirjoittamassa :twisted:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

21.03.2019 12:13 <Hakki> Kansalaisaloite allekirjoitettu.


Peesaaja
Avatar
Jäsen
Viestit: 1716
Liittynyt: 07.10.2018, 10:33

Tuotto: +152.72 yks.

Palautus%: 101.96%

Panosten ka: 3.32 yks.

Vetoja: 2349

Pisteitä: 8577

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Peesaaja »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kan ... #gs.2l8hr3
Kansalaisaloite poistaisi peliautomaatit – "Mahdollisuus pelaamiseen häviäisi noin 250 kunnasta"

Rahapeliautomaatit yritetään poistaa kaupoista, ravintoloista, kioskeista ja huoltoasemilta kansalaisaloitteen voimalla. Automaattien tuotto Veikkaukselle on noin 600 miljoonaa euroa vuodessa.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski sanoo Huomenta Suomen haastattelussa, että aloite on hyvä työkalu peleistä käytävälle keskustelulle. Hän myös muistuttaa, että eduskunta keskusteli pitkään ja perusteellisesti peliongelmasta viimeksi lopuillaan olevan talven aikana.

– Ihan pari viikkoa sitten hyväksyttiin laki, jossa näihin automaatteihin tulee pakollinen tunnistautuminen.

Automaateissa kävisi kato
Peliautomaatteja nököttää kauppojen ja huoltoasemien seinustoilla ympäri maata noin 18 000. Kaikissa Manner-Suomen kunnissa on mahdollista pelata. Jos kansalaisaloitteen tekijät saisivat tahtonsa läpi, Nummikosken mukaan noin 250 kunnasta automaatit häviäisivät.

Pelit ovat myös monelle pienemmälle kioskille tai kaupalle jopa elinehto.

– Automaatteja sijoitetaan lähinnä sinne, missä on kauppoja. Ei niin, että kaupat sijoitetaan sinne, missä on automaatteja, Nummikoski sanoo.

Seura-lehden selvityksen mukaan automaatteja on eniten alueilla, joissa koulutustaso ja tulotaso ovat matalat, työttömyysluvut korkealla.

Nummikoski sanoo, että automaatteja hakevia kauppiaita kohdellaan yhdenvertaisesti. Asiakkaat ja heidän profiilinsa eivät vaikuta pelikoneen ilmestymiseen.

Varatoimitusjohtajan mukaan koneita ei pyritä tieten tahtoen sijoittamaan sinne, missä pelataan eniten.

– Esimerkiksi Helsingin keskustassa on Rautatieaseman ympärillä paljon automaatteja, mutta ei siellä juuri ketään asu, mutta siellä on asiakasvirtaa. Tämä on se periaate, millä niitä sijoitetaan.

Tuottovaatimuksista kysyttäessä Nummikoski sanoo, että luonnollisesti jotain täytyy jäädä kassaan, että peliä on mielekästä pitää paikallaan.

Veikkaus on mukana torjumassa peliriippuvuutta, mutta haluaa samalla mahdollisimman paljon pelaajia.

– Automaattien määrällä on yläraja. Me emme voi laittaa pelikoneita ihan miten paljon tahansa, minne tahansa. Automaateille on katto. Tottakai katon sisällä automaattien määrät liikkuvat ja paikat vaihtelevat.

Nummikoski muistuttaa, että Suomalainen malli rahapelituottojen sijoittamisesta hyvään tarkoitukseen toimii tulevaisuudessakin.

– Toinen vaihtoehto olisi vaikka se, että tuotto menisi pääomasijoittajille Maltalle, Varatoimitusjohtaja sanoo.

600 miljoonaa euroa vuodessa tuottoa kuulostaa aika hurjalta luvulta kun puhutaan kolikkopeliautomaateista. Niissäkin se palautus% on kuitenkin jotain hieman yli 90% (?) niin tällöinhän se tarkottaisi, että näihin roska-automaatteihin kolikoita työnnetään vuodessa sellainen 6 miljardia euroa, joista 5,4 palautetaan pelaajille ja 0,6 miljardia Veikkauksen taskuun.

Eli jokainen suomalainen häviää keskiarvolta yli 100€ rahapelikoneisiin vuositasolla. Sitten kun otetaan huomioon, että suurin osa suomalaisita tuskin koskee kertaakaan pelikoneeseen vuoden aikana niin jää se vähemmistö joka häviää noihin yli 500€ per vuosi ja nämäkin on luultavimmin juuri niitä pienituloisia, jotka eniten noita koneita hinkkaa. Pienituloiselle/työttömälle tollainen 500€ on aika iso palanen vuositason käteen jäävistä tuloista jo.

Tuskin pelikoneiden poisto kokonaan ongelmaa poistaa, koska varmasti riippuvaiset löytävät sitten jonnekin veikkauksen tai ulkomaisten yhtiöiden casinosivustoille, mutta iso askel parempaa kohden olisi kyllä koneiden poisto.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

CS:GO Kelly/7

Minikommentit

22.03.2019 15:04 <Peesaaja> https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite­/3933

22.03.2019 17:28 <Muikkuz> "Jos tällainen muutos tehtäisiin, niin 250 kunnassa ei olisi mahdollisuus

22.03.2019 17:28 <Muikkuz> pelata näitä automaatteja." -Nummikoski

22.03.2019 17:29 <Muikkuz> Kyllä, näin olisi, ja tätähän nimenomaan ollaan haluamassa, että ei kauppojen

22.03.2019 17:29 <Muikkuz> auloissa ei olisi pelikoneita.

22.03.2019 23:34 <Donskoi> Nummikoski on peliriippuvuuden suurin kannattaja.


toto
Jäsen
Viestit: 47
Liittynyt: 12.08.2018, 11:23

Tuotto: -1.68 yks.

Palautus%: 72.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 16

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja toto »

En tiedä meneekö oikean otsikon alle mutta:

Veikkaus nosti Pitkävedon palautusprosentteja suosikkisarjoissa
https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto#!/ ... utus-nousi

"Palautusprosentin nostaminen on asiakkaiden toivelistan ykkönen. Nyt palautus nousee merkittävimmissä kohdesarjoissa 92-95 prosenttiin.

- Kerrointasoista tulee säännöllisesti palautetta ja Pitkävedon kertoimia onkin nostettu aika ajoin. Nyt tehdään kerralla hieman kattavampi ja merkittävämpi korotus, kertoo kiinteäkertoimisen vedonlyönnin liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä Veikkauksesta."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


getit
Jäsen
Viestit: 58
Liittynyt: 13.03.2003, 23:02

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 46
Paikkakunta: Espoo

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja getit »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

25.03.2019 11:01 <Hakki> Minä onnistuin lukemaan artikkelin ilman maksamista.

25.03.2019 11:09 <Taika> kaiketi 5 juttua pystyy lukemaan sk:sta kuukaudessa ilman maksua


Skoremon
Jäsen
Viestit: 171
Liittynyt: 29.04.2011, 10:48

Tuotto: +36.97 yks.

Palautus%: 104.57%

Panosten ka: 5.22 yks.

Vetoja: 155

Pisteitä: 52

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Skoremon »

Rahapeliuudistuksen piti vähentää pelihaittoja, mutta toisin kävi
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9119 ... f50c06e32b

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

1-10 yks.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Ravintola-ala älähtää Veikkauksen pelipöytien poistosta: "Veikkaus käyttää tylysti hyväkseen määräävää markkina-asemaansa"

https://www.talouselama.fi/uutiset/ravi ... c053174713

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Haluatko olla parempi vedonlyöjä? Iltalehden uusi asiantuntija jakaa vihjeitä tuottoisampaan pelaamiseen

Iltalehti tarjoaa jatkossa entistä enemmän ja monipuolisemmin urheiluvedonlyöntiin liittyvään sisältöä. Asiantuntijoina toimivat jatkossa Pete Käenmäki ja Timo Brander.

https://www.iltalehti.fi/vedonlyontirav ... 424c824555

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

THL: Rahapelien markkinointia pitäisi ehkä säädellä yhtä tarkasti kuin tupakan ja alkoholin mainontaa
”Markkinointi lisää pelaamista ja sen myötä pelaamisen haittoja”, sanoo THL Jani Selin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-200000606 ... ml?ref=rss

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 1020
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1830

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Maalitodennäköisyyksien mallintaminen jääkiekossa
Data-analyysin hyödyntäminen urheilulajien analysoinnissa on yleistynyt tekniikan kehityksen myötä. Luultavasti tunnetuin läpimurto on tapahtunut baseballissa, joka sopii toistokokeiden tapaiselta tyyliltään erinomaisesti mallinnettavaksi. Jääkiekossa data-analyysi on vasta tekemässä nousuaan, sillä ottelutapahtumien tilastointi on ollut varsin niukkaa verrattuna moneen muuhun lajiin. Pelkkien maalimäärien analysoinnissa ongelmana on maalien vähäinen määrä ottelukohtaisesti. Kaikkien laukausten sisällyttäminen analyyseihin kasvattaa ottelukohtaista otoskokoa paljon, ja laukaisukartoista saatavien sijaintitietojen hyödyntäminen tuo lisäarvoa. SM-Liigan laukaisukarttoja on saatavilla syksystä 2014 alkaen. Tässä työssä sovitetaan maalitodennäköisyysmalli jääkiekon SM-Liigan laukaisudataan, joka on saatavilla SM-Liigan verkkosivuilta. Maalitodennäköisyydellä tarkoitetaan yksittäisen laukauksen maaliin menemisen todennäköisyyttä. Kyseistä todennäköisyyttä voidaan mallintaa hyödyntämällä laukaisukartoista löytyviä tietoja sijainneista ja pelaajista sekä erikseen laskettavista lisämuuttujista. SM-Liigan aineistoon tehtyä maalitodennäköisyysmallia ei ole aiemmin julkaistu. Maalitodennäköisyysmallit sovitetaan käyttämällä yleistettyjä logistisia sekamalleja, joiden avulla laukovan pelaajan ja torjuvan maalivahdin vaikutus maalitodennäköisyyteen voidaan huomioida. Mallien validoinnissa keskitytään enimmäkseen mallien kalibraatioon, eli mallin tuottamien todennäköisyysestimaattien laatuun. Mallien kalibraatiota tutkiessa saadaan käsitys siitä, vastaako todennäköisyysestimaatti todellisuutta ja onko se luotettava. Työssä tehtyjen kalibraatiotarkastelujen perusteella mallit vaikuttavat toimivilta. Työssä käsitellään myös raakadatan muokkaamista mallintamisen kannalta sopivaan muotoon ja mallintamisessa käytettävien muuttujien laskentaa sekä esitetään tapoja sille, miten maalitodennäköisyyksiä voidaan hyödyntää pelaajien ja joukkueiden suoritusten arvioinnissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1651
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -146.98 yks.

Palautus%: 96.99%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4879

Pisteitä: 1323

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Donskoi kirjoitti:
10.04.2019, 09:34
THL: Rahapelien markkinointia pitäisi ehkä säädellä yhtä tarkasti kuin tupakan ja alkoholin mainontaa
”Markkinointi lisää pelaamista ja sen myötä pelaamisen haittoja”, sanoo THL Jani Selin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-200000606 ... ml?ref=rss
Huvittava tuo otsikkoon varovaisesti muotoiltu "ehkä", ettei nyt vaan kukaan edunsaaja pahoita mieltään.

THL on tunnettu näistä holhouksista, se pystyy varmuudella toteamaan että punavalkoisen laatikon näkeminen kassamyyjän takana lisää tupakointia, tupakkatuotteiden tunnettavuutta ja vahingoittaa lasten ja nuorten terveyttä, joten ne boksit täytyy vuorata varoituskuvilla ja piiloittaa maagisen vedettävän seinän taakse.

Alkoholia ei saa vilahtaa TV-ohjelmassa ennen klo x sillä muuten lapsen ja nuoren normaali kehitys vaarantuu kun he näkevät alkoholia juotavan.. ja tätä sääntö-Suomen listaa voisi jatkaa pitkät pätkät.

Mutta sitten meneekin sormi suuhun ja tulee pieni ehkä... kun Kenoa, Lottoa, Eurojackpottia markkinoidaan nuorisolle(kin) jalkkis- ja jäkisfoorumeilla, Iltalehdistön nettisivuilla, sanomalehdissä, radiokanavilla, kioskeissa, kaupoissa, huoltoasemilla, kassajonoissa päivittäin ja viikottain samaan aikaan kun peliriippuvaisten määrä Suomessa kasvaa kohisten.

"Hmmm... ehkä pitäisi säädellä..."

Tietenkään tällaisina aikoina tästä asiasta ei pidä pitää meteliä, kun kansakuntamme Ajatusten Tonavilla luonnollisesti menee sekaisin Veikkauksen mainonnan vähentäminen, laittomien peliyhtiöiden laiton rikollinen mainonta ja internetin blokkaaminen. Joten ollaan vaan hissukseen ja palataan asiaan myöhemmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 642
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1509

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja skasi »

Donskoi kirjoitti:
10.04.2019, 09:34
THL: Rahapelien markkinointia pitäisi ehkä säädellä yhtä tarkasti kuin tupakan ja alkoholin mainontaa
”Markkinointi lisää pelaamista ja sen myötä pelaamisen haittoja”, sanoo THL Jani Selin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-200000606 ... ml?ref=rss
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella oli tänään seminaari aiheesta. Harmi etten ollut paikalla.
Linkki "mainosta maltilla" tapahtumaan: https://thl.fi/en/ajankohtaista/tapahtu ... nt/4418109

Mielestäni rahapelaamisen markkinointia kuuluisi rajoittaa samaan tapaan kuin tupakan ja alkoholin mainontaa. Laki määrää, ettei rahapelien mainontaa saa kohdistaa alaikäisille, mutta valvonta ei ole riittävää.

Kaikkien huoltoasemien ja kioskien myyjät tietävät kuinka kiinnostuneita alaikäiset ovat peleistä. Jos pelaaminen tapahtuisi ainoastaan pelisaleissa, olisi tilanne täysin toisenlainen. Pitkän aikaa Veikkauksen markkinointi on ollut röyhkeää, ja nämä uudet blokkaus viritykset ovat tämän röyhkeyden huippu.

Peluuri:n sivu on ihan mielenkiintoinen. Sivuston mukaan suomessa on 124 000 ongelmapelaajaa, ja ilmoittautuminen pelikuntoutus kurssille on käynnissä. Kurssin hinta on 2200 euroa, ja kurssin koko on 8-10 osallistujaa.

Toivon todella että kaikki kurssille osallistuvat kuntoutuvat, ja tulevaisuudessa kurssille mahtuu esim. 1000-kertainen määrä osallistujia huomattavasti pienemmillä kustannuksilla. En tiedä minkälaisia muiden tuntemat peliriippuvaiset ovat, mutta itse tunnen lähinnä velkaantuneita tyhjätaskuja. Ne peliongelmaiset ketkä eivät ole päätyneet riistämään henkeä itseltään ovat päättäneet pysyä hengissä. Hengissä pysymiseen tarvitaan ravintoa, ja sitä peliongelmaiset nauttivat yleensä lahjoitusten muodossa, tai varastettuna. Rahaa ei käytetä ruokaan, koska sitä tarvitaan pelaamiseen. On täysin absurdia kuvitella, että peliongelmainen käyttäisi 2200 euroa pelikuntoutuskurssiin :D

Olennaisinta mielestäni rahapelien markkinoinnissa on kuitenkin sisältö. Pelkkä pelien mainostaminen, esim. "Uusi peli hedelmä-Jaska nyt pelattavissa" vrt. "Sijoita 1€ voita 1000000€" / "BetsiKummiSetäJumalaAffiSelänneSikariSeteliNippuBarcelona #hashtag"- tyyppinen sairaalloinen valehtelu / mielikuvamarkkinointi on kaksi täysin eri asiaa. Sijoitusvinkkejäkään ei saa jaella kuka tahansa, ja lainsäädäntö määrittelee kenelle saa myydä ja miten paljon saa valehdella. Nämä mielikuvien markkinoijat ovat moraalittomia ihmisiä joiden valheet on kohdistettu nuoriin naiiveihin typeryksiin, joista suurella todennäköisyydellä kasvaa peliongelmaisia.

Monessa muussa maassa näistä nuorista tulisi kodittomia kerjäläisiä, mutta suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei salli tätä ainakaan kovin helpolla. Kysymys kuuluukin; Mistä päästä tätä solmua lähdetään purkamaan? Kenen etu laitetaan etusijalle, ja miksi?

Editoidaan vielä toinen HS:n kirjoitus mikä käsittelee mainontaa Ruotsissa. Ei näytä hyvältä sielläkään suunnalla, kun 69 lisenssin saanutta yhtiötä kilpailee reviiristä. Linkki uutiseen:
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006 ... 07cbc0a443

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.04.2019 15:58 <pka> Ehkä 124000:sta juuri 8-10 on sellaisia, joilla on se 2200€ laittaa kurssiin.

10.04.2019 15:58 <pka> Ihan oikea mitoitus siis sekä osallistujamäärältään että hinnaltaan ;)

10.04.2019 16:06 <skasi> Heh. Juurikin näin..

10.04.2019 16:13 <Tenkrat> Kattokaapa Liigan peleissä tulostaululle ja niitä mainoksia.

10.04.2019 16:14 <Tenkrat> Sekä Telian Liiga lähetyksissä. Veikkaus ja pikavippifirmat pyörii.

10.04.2019 16:16 <Manny Hockey> Selostaja selitti veikkauksen livekohteita pelin aikana hifk-kärpät


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 1020
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1830

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Veikkaus on alkanut käyttää markkinoinnissaan uutena kasvonaan huippusuositussa Aamulypsy radio-ohjelmassa pitkään vaikuttanutta Juha Perälää.
Peliriippuvuudesta kärsinyt julkkis Veikkauksen "mainoskasvona"

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Minikommentit

12.04.2019 12:50 <tiikerim> "...ajallinen yhteensattuma..."

12.04.2019 13:46 <credit> Tuskin kuitenkaan täydellinen yhteensattuma.

12.04.2019 13:47 <credit> Todennäköisesti toiminnanjohtaja on tiennyt tai aavistanut saavansa potkut -

12.04.2019 13:47 <credit> ja laatinut mielipidekirjoituksen ikään kuin viimeisenä piikkinä hallitukselle.


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Rahapeliyhteisöjen yhdistämispäätöksen perusteluissa korostui pelihaittojen ehkäisyn sijasta huoli tuotoista

Rahapelihaittojen ehkäisy jäi sivuosaan näkemyksissä, joilla perusteltiin suomalaisten rahapeliyhteisöjen yhdistämistä pari vuotta sitten. Sekä virallisissa päätösasiakirjoissa että mediassa päähuomion saivat yhdistymisen tuotto-odotukset, paljastaa tuore tutkimus.

Rahapelien tuotto ei voi EU:ssa olla rahapelimonopolin perusteena, joten Suomen rahapelipolitiikan tavoitteena täytyy olla rahapelihaittojen ehkäiseminen ja vähentäminen.

Tutkimuksen mukaan kansalaisjärjestöt vastustivat rahapeliyhteisöjen yhdistämistä aluksi, mutta vakuuttuivat perusteluista keskustelun edetessä.

– Ilman yhdistämiseen sisältyvää lupausta tuottojen kasvusta on vaikea ymmärtää, miksi esimerkiksi yhdistämistä tuottojen menettämisen pelossa aluksi vastustaneet edunsaajat olisivat muuttaneet mielensä. Rahapelihaittojen ehkäisemisen sijaan rahapeliyhteisöjen yhdistäminen näyttää liittyneen huoleen rahapelituottojen menettämisestä ulkomaisille operaattoreille, sanoo erikoistutkija Jani Selin THL:stä.

– Tutkimuksen perusteella vaikuttaakin siltä, että rahapeliyhteisöjen yhdistymisen taustalla ei ollut viralliseksi tavoitteeksi esitetty pyrkimys ehkäistä ja vähentää rahapelihaittoja, vaan huoli rahapelituottojen vaarantumisesta.

Kolme valtion hallinnassa ollutta rahapeliyhteisöä (Fintoto oy, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus oy) yhdistettiin vuoden 2017 alusta uudeksi valtion omistamaksi Veikkaus Oy:ksi. Tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin sitä, miten kolmen rahapeliyhteisön järjestelmä alettiin nähdä ratkaisua vaativana ongelmana ja miten päätöstä yhdistää ne perusteltiin. Tarkastelun kohteena olivat perustelut ja perustelujen lähtökohdat sekä virallisissa päätöksenteon asiakirjoissa että mediassa.

Virallisissa asiakirjoissa yhdistämistä perusteltiin mahdollisella rahapeliyhteisöjen keskinäisellä kilpailulla, joka tekisi yksinoikeuksiin perustuvan rahapelijärjestelmästä EU-oikeudellisesti vaikeasti perusteltavan. Keskinäisen kilpailun uhan esitettiin liittyvän koko rahapelitoimialan kehitykseen, jonka myötä suomalaisten rahapeliyhteisöjen pelit alkoivat muistuttaa toisiaan.

Yhdistämisen perusteluissa esitettiin, että keskinäinen kilpailu voi lisätä rahapelien markkinointia ja siten rahapelihaittoja. Yhdistämistä puolsi myös se, että sen myötä olisi helpompaa kehitellä uusia pelejä ja siten parantaa suomalaisen rahapelikentän kykyä kilpailla ulkomaisten verkkorahapeliyhtiöiden kanssa.

Muutos esitettiin sekä asiakirjoissa että mediassa välttämättömyytenä, jonka sanelivat globaalit rahapelisektoria koskevat voimat, joita suomalaiset rahapeliyhteisöt ja valtio eivät voineet kontrolloida.

– Sekä suomalaisten operaattorien että valtion esitettiin olevan lähes passiivisia sivustakatsojia, joilla ei ollut mitään osaa rahapelialan teknologisessa kehityksessä. Rahapelimonopolin vahvistaminen pyrittiin näin esittämään poliittisesti välttämättömänä ja alleviivattiin sitä, että yhdistymisen taustalla ei ollut EU-oikeudellisesti ongelmallista pyrkimystä turvata rahapelituottoja, Selin toteaa.
https://www.aamuset.fi/uutiset/4550656/ ... +tuotoista

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1651
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -146.98 yks.

Palautus%: 96.99%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4879

Pisteitä: 1323

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

Veikkauksen X asiakaslehti https://www.veikkaus.fi/fi/x/miksi-trum ... svalloissa

4.2.2019
Trump: stop verkkopeleille!

Donald Trumpin hallinto on tanssinut kasinokeisari Sheldon Adelsonin pillin mukaan. Niin myös nyt ajaessaan nettipelaamisen kieltämistä. X:n uusi juttusarja kaivaa syitä ja selityksiä uutisotsikoiden takaa.

Yhdysvaltain oikeusministeriö (Department of Justice) ilmoitti tammikuun puolivälissä, että se aikoo kieltää rahapelaamisen netissä kokonaan. Toisin sanoen vedonlyönnin, pokerin ja kasinopelien tarjoaminen verkossa olisi jatkossa laitonta koko USA:ssa.

23-sivuisessa muistiossa kerrotaan, että rahapelaamiskieltoja käsittelevää Wire Act -lakia on oikeusministeriön mukaan tulkittu väärin viimeiset kahdeksan vuotta. Wire Act -laki syntyi vuonna 1961, kun kongressi päätti kieltää eri osavaltioista tehtävät puhelinvedonlyönnit laukkakilpailuissa. Siitä lähtien rahapelaamiseen liittyvä osavaltioiden välinen rahaliikenne on ollut pääsääntöisesti kiellettyä, kunnes vuonna 2011 Obaman hallinnon alla oikeusministeriö tulkitsi, että maanlaajuinen nettipelaaminen tulisi sallia. Useat osavaltiot aloittivatkin nettivedonlyönnin ja esimerkiksi siirsivät loton ja muun arpajaistoiminnan nettiin.

Viimeisen puolen vuoden aikana monet yhdysvaltalaiset pelialan yhtiöt ovat tehneet isoja investointeja digitaalisiin peleihin. Tarkkoja lukuja ei ole vielä saatavilla, mutta Veikkauksen digitaalisten kasinopelien liiketoimintapäällikkö Asko Heiskasen mukaan alan kasvu on ollut huimaa. Esimerkiksi urheiluvedonlyöntiä alettiin tarjota netissä vasta viime kesäkuussa. ”Ja joulukuussa urheiluvedonlyönnin liikevaihto New Jerseyn osavaltiossa oli jo yli miljardi dollaria. Tästä noin puolet tuli netin kautta”, Heiskanen kertoo.

Nyt valtaosa maan vedonlyönnistä tehdään netissä. Kieltouutisen jälkeen pelijätit, kuten IGT ja Scientific Games, ovat huolissaan. Lisäksi mahdollinen kieltolaki iskee lottoyhtiöihin, jotka ovat avanneet netin lottopelit ja nettiarpajaiset useissa eri osavaltioissa. ”Muutos tarkoittaisi täyskäännöstä pelibisneksessä”, Heiskanen sanoo.

Miksi presidentti Donald Trumpin hallinto haluaa kitkeä näin merkittävän ja kasvavan bisneksen? Heiskasen mukaan yksi mahdollinen selittäjä löytyy Trumpin tukijoista. Sheldon Adelson, 85-vuotias kasinokeisari ja yksi Yhdysvaltojen rikkaimmista ihmistä on lobannut nettipelikieltoa näyttävästi jo vuosia. Adelson on muun muassa perinteikkään Las Vegas Sands -kasinoyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja ja kivijalkakasinoiden puolestapuhuja. ”Jo aikaisemman hallinnon aikaan hän oli nettipelaamista vastaan. Amerikkalaisilla kivijalkakasinoilla ei ole ollut hurraahuutoa viimeiseen 15 vuoteen. Ei ole olemassa kaiken kattavaa yhteenvetoa, mikä vaikutus nettipelaamisella on, mutta aivan varmasti se vie pelaajia kivijalasta.”

Republikaanipuolueen jäsen Adelson perusti jo vuonna 2013 Coalition To Stop Internet Gambling -ryhmän nettiuhkapelaamista vastaan. Viime vuonna Adelsonin yhtiöt käyttivät satoja tuhansia dollareita Wire Act -lakimuutoksen lobbaamiseen. Adelson on tukenut republikaaneja ja Donald Trumpia huomattavilla summilla. Antaessaan syksyllä 2016 Trumpin kampanjaan 25 miljoonaa dollaria hänestä tuli vaalien isoin lahjoittaja. Viime vuoden välivaaleissa hän tuki republikaaniehdokkaita noin 113 miljoonalla dollarilla.

Adelsonin valta on kasvanut valtavasti Trumpin valtakaudella. Raha on avannut valkoisen talon ovet; New York Timesin mukaan Adelson ja presidentti Trump keskustelevat keskenään kuukausittain. Keskustelujen yksityiskohdista ei ole tietoa, mutta – sattumaa tai ei – presidenttinä Trump on ajanut monia Adelsonille poliittisesti rakkaita asioita. Niihin kuuluvat muun muassa Iranin ydinasekiellon purkaminen, Yhdysvaltain suurlähetystön siirto Tel Avivista Jerusalemiin ja palestiinalaisten tukemisen lopettaminen.

Tutkivan journalismin julkaisun Propublican tietojen mukaan Trump on auttanut Adelsonia tämän haaveessa perustaa kasino Japaniin, joka viime vuonna päätti avata kasinotoiminnan maassa. Kaikki isot kasinoyritykset pyrkivät vuoden 2020 kesäolympialaisiin valmistautuvan Japanin markkinoille. Kilpailu on kovaa, sillä tarjolla on vain kolme kasinolisenssiä. Propublican mukaan Trump nosti Adelsonin tarjouksen esiin tavatessaan Japanin pääministerin Shinzo Aben vuosi sitten.

Myös oikeusministeriön ehdotus nettipelaamisen kieltämisestä olisi Adelsonille mieluinen päätös. Varmaa muutoksen läpimeno ei vielä ole eikä täyskiellon uskota menevän läpi sellaisenaan. Myöhemmin keväällä juristit puntaroivat, mikä on lopulta oikea tulkinta. Jos tulkinta menee läpi, sillä voi olla arvaamattomia seurauksia, arvioi Heiskanen. ”Ei nettipelitoiminta tule häviämään. Kielto synnyttää laittomia operaattoreita, jotka toimisivat ulkomailta, kuten Karibialta käsin. Osa näistä operaattoreista on jo valmiiksi markkinoilla ja jatkavat toimintaansa, kuten ovat tehneet jo vuosia. Jos alan annetaan kasvaa ja kehittyä melkein kahdeksan vuotta ja sitten lyödään käsijarru päälle, niin sillä luodaan hyvä mustan pelaamisen markkina.”

Yhdysvaltojen tilannetta seurataan muualla maailmassa kiinnostuneesti ja – epäluuloisesti. ”Luonnollisesti nettipelaamisen uudelleen kriminalisointi USA:ssa heittää vienon varjon nettipelaamisen legitimiteetin ylle, mutta vaikea nähdä, että tällä on laaja-alaista vaikutusta Euroopassa. Yhdysvaltojen viimeaikainen värikäs poliittinen sirkus on siinä määrin vauhdikasta, että en usko tämän kieltolain herättävän muita maita seuraamaan Yhdysvaltojen esimerkkiä.”

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


jone
Jäsen
Viestit: 2527
Liittynyt: 14.01.2003, 16:19

Tuotto: +70.36 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 4.01 yks.

Vetoja: 1300

Pisteitä: 2199
Paikkakunta: Hollola

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja jone »

Ihan mielenkiintoinen juttu tälläkin foorumilla aktiivisesti kirjoitelleesta vedonlyöjästä.

https://www.iltalehti.fi/vedonlyontirav ... 735a9d5d5e

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.04.2019 11:24 <Henkka> thumbUp

22.04.2019 14:55 <Henkka> ja jutun "yllättäen" tehnyt muuan Käenmäki.

22.04.2019 17:24 <Manny Hockey> Hyvä juttu!


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 1020
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1830

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Mikä ihmeen xG? Tämä kaikki sinun kannattaa tietää trendikkäästä tilastosta: ”Ei mikään Raamatun sana”

https://www.iltalehti.fi/vedonlyontirav ... d6f334ec2a

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Donskoi
Jäsen
Viestit: 391
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +45.94 yks.

Palautus%: 111.39%

Panosten ka: 1.70 yks.

Vetoja: 237

Pisteitä: 727

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Peliklinikan uuden raportin mukaan erityisesti ulkomaiset nettirahapelit ovat aiheuttaneet paljon ongelmia suomalaisille rahapelaajille.

Veikkauksen monopoliasemasta on keskusteltu paljon viime aikoina. Veikkaus on itse perustellut olemassaoloaan pelihaittojen vähentämisellä. Toiset haluavat vapauttaa pelialan kokonaan, toiset vahvistaa Veikkauksen asemaa entisestään. Syistä voi olla montaa mieltä, mutta pelaajat itse kokevat ulkomaiset nettikasinot erityisen ongelmallisiksi.

Tuoreen raportin taustalla olevaan kyselyyn vastasivat rahapeliongelmiin apua hakeneet pelaajat. Peliongelmat jakautuivat melko tasaisesti kotimaisten ja ulkomaisten pelitarjoajien kesken, mutta suurin osa ulkomaisia nettirahapelejä pelanneista kertoi niiden aiheuttaneen paljon ongelmia.

Ulkomaiset yhtiöt vaihtoehto Veikkaukselle

Ulkomaisten peliyhtiöiden houkutus perustui kyselyyn vastanneiden mukaan muun muassa suurempiin voittoihin, bonuksiin, laajempaan valikoimaan ja rahasiirtojen helppouteen. Jotkut olivat siirtyneet ulkomaisille yhtiöille pelaamaan voittaakseen enemmän rahaa, jotta saisivat pelaamisen aiheuttaman talousongelmat ratkaistua. Peliklinikan tutkijan Maria Heiskasen mukaan ulkomaiset peliyhtiöt tulevat usein mukaan juuri ongelmien kärjistyttyä.

”Jos ongelma on jo kärjistynyt ja velkaa on jo otettu, se saattaa olla kohta, jolloin ulkomaisille pelisivustoille siirrytään. Kun tilanne on jo kehittynyt sellaiseksi, ettei nähdä muuta vaihtoehtoa raha- ja velkaongelmille, kuin se, että saataisiin iso voittopotti.”
Ei yhtä ratkaisua

Myös ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinointi pelaamisen kimmokkeena tuli ilmi vastauksista. Toisaalta moni kuitenkin kertoi, että rahapeliongelmien taustalla on Veikkauksen pelit, vaikka tilanne olisikin realisoitunut pahasti ongelmalliseksi vasta ulkomaisten nettirahapelien myötä. Erityisesti rahapeliautomaatit kivijalassa ja pelipisteissä sekä Veikkauksen markkinointi nähtiin ongelmallisina.

Maria Heiskasen mukaan ongelmiin ei ole olemassa yksittäistä ratkaisua, vaan koko suomalaisen rahapelaamisen kenttää tulee tarkastella kokonaisuutena. Ulkomaisten rahapeliyhtiöiden kohdalla yksi keino voisi kuitenkin olla erilaiset peliestot ja mainoskiellot. Myös velkaantuminen huolestuttaa Heiskasta.

”Velkaantuminen on rajussa kasvussa, ja se näkyy myös meidän asiakkailla. Sen vuoksi juuri ongelmat kärjistyvät.”

Raportin tuottanut Peliklinikka on pääkaupunkiseudun kuntien, järjestöjen ja valtion yhteishanke, joka pyrkii taklaamaan rahapelaamiseen liittyviä haittoja.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ulko ... 1093512c26

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tinkeri
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 07.02.2004, 14:10
Pisteitä: 0

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja tinkeri »

Kiistely Veikkauksen monopolista

https://areena.yle.fi/1-50150899

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1651
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -146.98 yks.

Palautus%: 96.99%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 4879

Pisteitä: 1323

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja fac »

https://www.iltalehti.fi/vedonlyontirav ... 5b9487ffd3

Teemu sai harrastuksestaan kylmiä hermoja vaativan työn, jossa eurot vilisevät silmissä: ”Isoja riskejä tulee aika ajoin ja se kuuluu asiaan”
Teemulla oli harrastus. Harrastuksesta tuli työ. Työ on hyvin eriskummallinen. Eriskummallinen on myös kertoimenlaskijan sielunmaisema.

Mietihän tovi tilannetta, jossa olet laskenut kertoimet jääkiekon nuorten MM-finaaliin. Kohteeseen tulee satojen tuhansien eurojen edestä panoksia. Jos Ruotsi voittaa, koko kisat menisivät tappiollisiksi. Jos Suomi voittaa, voittaisivat asiakkaat vielä enemmän. Ainoa sauma tehdä positiivinen tulos lepää tasapelin varassa. Jännittäisitkö?

Jos on vedonlyönti parhaimmillaan hyvin stressaavaa, painetilassa tehtävien valintojen kyllästämää sekä kylmiä hermoja vaativaa, on humpan tahti kertoimentarjoajan puolella pitkälti samanlainen. Teemu Eirtovaara vastaa Veikkauksella jääkiekon arvoturnausten, SM-liigan, Mestiksen sekä pesäpallon kertoimista.

Innokas nuori
Pieni Teemu katsoi televisiosta lähes kaiken mahdollisen urheilun. Kun kuvaruutu oli pimeänä, innokas tilastonikkari raapusti vihon jos toisenkin täyteen numeroita. Tilastoja, pelaajien nimiä, joukkueita, lopputuloksia.

Hieman varttuneempi Teemu hankki Jorma Vuoksenmaan kirjoittaman vedonlyöntioppaan – ja luki sen samana päivänä, yhdeltä istumalta. Pitkäveto saapui Suomeen, pelaaminen oli sallittua alle 18-vuotiaille. Omat lappunsa hyvinkääläiselle R-kioskille toimitti myös Teemu, väinölinna eli 20 markan seteli kourassaan. Kohteet oli kuitenkin valikoitu tarkkaan, vielä alkeellisia vedonlyöntimenetelmiä käyttäen.

Elettiin 1990-lukua, Hyvinkään Ahmojen kukoistuksen aikaa. Ystävät saivat houkuteltua myös Eirtovaaran silloisen ykkösdivarin otteluihin. Jääkiekko ei ollut aiemmin ollut sydämen asia, mutta Ahmojen viihdyttävistä peleistä syntyi todellinen kipinä, joka ei ole edelleenkään sammunut.

Verkkoon
Vuonna 2001 perustettiin verkkosivusto Jatkoaika, jonne innokas Ahmojen sekä Mestiksen seuraaja kirjoitti aktiivisesti. Laatu noteerattiin, tuli kutsu sivuston toimituspuolelle. Harrastus alkoi saada hieman vakavampia piirteitä.

Muutama vuosi eteni. Veikkaus otti yhteyttä Jatkoajan toimitukseen, sillä yhtiö halusi palkata avustajia, jotka seuraisivat yhtä Mestis-seuraa hieman tarkemmin ja raportoisivat joukkueesta sekä otteluista heille. Ahmat oli ehtinyt jo pudota Suomi-sarjaan, niinpä Teemu pohti tarkkaan. Kirkkonummella olisi Salamat, mutta matkaakin oli välissä.

Valinta kannatti. Veikkauksen väki tuli yhä tutummaksi, vedonlyöntimenetelmät kehittyivät ohessa, ja Teemu sai näytön paikan. Kun eräs kertoimenlaskija jäi vuoden virkavapaalle, Eirtovaara sai pestin.

– 20 prosenttia omistautumista ja innokkuutta. 80 prosenttia törkeän onnekasta sattumaa. Ilman kytköstä Jatkoaikaan ei olisi tullut kytköstä Veikkaukseen. Tai jos Ahmat ei olisi noussut Mestikseen, olisinko koskaan jääkiekosta edes innostunut?

Näin Teemu Eirtovaarasta tuli Veikkauksen kertoimenlaskija.

Ei ylireagoida
Kerrointen laskeminen on sinänsä hyvin mekaaninen, jopa tylsä tapahtuma. Taustalla pyörivät laukaisumallit ja -tilastot, joiden perustana joukkueiden voimatasot pyörivät. Laskuri sylkäisee tilastojen pohjalta alustavat arviot ulos, joita sitten viilataan poissaolojen ja rasituksen mukaan.

Turuilla sekä Esson baareissa keskustellaan usein loukkaantumisista ja spekuloidaan, miten kotijoukkueen saumat menivät käytännössä siinä. Kuinka joukkueelta puuttuu ykkössentteri ja kahden kentän laiturit. Että siinä sitä ollaan.

– Viime kaudella KooKoolla oli valmiiksi vähän poissaoloja ja sitten joutui myös tähtistatuksen Malte Strömwall sivuun. Loppujen lopuksi viilasin kouvolalaisilta vain kolme prosenttiyksikköä pois – ja sekin on jääkiekossa todella paljon. Eikä tuo vähennys johtunut yksistään Strömwallista.

Liverpool ilman Robert Firminoa ja Mo Salahia, Tottenham ilman Harry Kanea. Ehkä kaikki toivo ei tosiaan menekään muutamaan poissaoloon.

Vaikka työtehtävä on vastuullinen ja pelissä parhaimmillaan sadat tuhannet eurot, ei tämä kertoimenlaskija suostu liikaa stressaamaan. Ainakaan liikaa. Loppujen lopuksi tilanne on kovin kiitollinen, sillä jos vedonvälittäjä häviää, asiakkaat voittavat. Kylmäpäisyyttä toki tarvitaan.

– Menee hyvin tai huonosti, ei se vaikuta mihinkään. Pitää tietää, mitä tekee. Isoja riskejä tulee aika ajoin ja se kuuluu asiaan, mutta yhteisön tuki on aina taustalla.

Viimeisin isompi riski väijyi taustalla SM-liigan seitsemännessä finaalissa, kun HPK:n varsinaisen peliajan voitolla asiakkaat olisivat voittaneet useita satoja tuhansia.

– Ei niitä konkreettisia summia kannata enää siinä kohtaa mietiskellä. Vaikka isoja ulosmaksuja tulisikin, murehtiminen jälkikäteen on aivan turhaa. Asia käsitellään, että näin kävi ja viimeistään vartin päästä käännetään katse taas eteenpäin.

Aina valmiina
Teemu pitää työstään. Olkoonkin, että työajat ovat hyvin poikkeukselliset. Ottelut käydään pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin, lisäksi kertoimia on jatkuvasti avoinna. Sisään tulevaa rahaa seurataan riskienhallinnan vuoksi käytännössä koko ajan.

– Pitää olla pulssilla koko ajan, jos jotain yllättävää tapahtuu. Voi tulla loukkaantumistieto tai joku merkki on kerännyt peliä yli ennakkoon mietityn rajan. Töistä on välillä jopa mahdotonta irrottautua kokonaan.

Lomat jäävät usein tyngiksi. Joskus voisi tehdä ihmisen terveydelle hyvää nousta läppärin ääreltä ylös. Keho huutaa liikuntaa.

– On lyhyitä hetkiä, jolloin ajattelee, että olisi ihan kiva tulla kotiin ja unohtaa työasiat kokonaan, mutten siltikään vaihtaisi tätä mihinkään. Tämä on unelmaduuni. En ole huolissani jaksamisestani. En stressaa hirveästi, pidän huolta itsestäni syömällä ja nukkumalla hyvin. Ja tunti ulkoliikuntaa joka päivä.

Aina ei mene putkeen

Kertoimien asettaja on onnistunut, kun kohde herättää kiinnostusta ja peliä kerääntyy puoleen tai toiseen. Toki korkea pelivaihto ei hyvin kilpailuhenkistä Teemuakaan lämmitä, jos asiakkaat vievät kisassa voiton. Viivan alle pitää jäädä tulosta.

– Mielekästä pelattavaa pitää olla, jotta pelivaihtoa kerääntyy. Näin oli juuri käydyissä naisten jääkiekon MM-kisoissa, joissa tarjosimme kaiketi ainoana maalintekijäkohteita.

Myös virheitä sattuu, joista kokemusta karttuu. Viimeisimpänä Joensuulle tarjottiin Superpesiksen mestaruuskertoimissa liian suurta kerrointa, kun kausisimulaatiossa edellisen kauden otteluiden tulokset unohtuivat laskelmaan mukaan.

– Eihän pikkuvirheiltä voi välttyä, kun lävitseni menee tuhansia kertoimia ja kohteita jo yhdessä kaudessa. Itse asiassa pidän vahvuuksinani nimenomaan huolellisuutta ja tarkkuutta. Virheet ovat jääneet vähiin.

Syö taas kynsiään
Palataan vielä jutun alussa esitettyyn skenaarioon. Se on nimittäin tositapahtuma.

Malmö, viides tammikuuta vuonna 2014, jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-loppuottelu. Finaaliin tuli peliä ovista ja ikkunoista. Suomen kerrointa piti pudottaa, kahdesti. Tämä sai aikaan todella voimakkaan vastapelin Ruotsille. Teemu oli toden totta tilanteessa, jossa sekä Suomen että Ruotsin voitolla ei jää viivan alle yhtikäs mitään, vaikka kisat olivat muutoin menneet hyvin.

– Jatkoaika ja tasapeli oli se ainoa, hyvin epätodennäköinen saareke, jolla kisat eivät menisi täysin puihin.

Kolmannen erän loppupuolella tilanne on tasan. Jokainen Ruotsin hyökkäys on mertarantamaisesti vaarallinen. Suomen hyökätessä Teemu puristaa rystyset valkoisina. Älkää nyt ihan vielä.

Ottelu meni kuin menikin jatkoajalle ja Suomi vei maailmanmestaruuden Rasmus Ristolaisen maalilla. Kansa juhli, Teemu pelastui.

Jokaiselle tapahtumalle on todennäköisyytensä.

PETE KÄENMÄKI

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit

18.05.2019 14:37 <D2v2> Ja mehän toivomme, että Teemu tekisi mahdollisimman paljon virheitä

19.05.2019 17:13 <SuGarDaDDy> päävastus


Hakki
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 18.06.2003, 19:49

Tuotto: -21.60 yks.

Palautus%: 44.62%

Panosten ka: 1.34 yks.

Vetoja: 29

Pisteitä: 26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Hakki »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.05.2019 12:18 <Hakki> Lehkosuolle kenkää ja Toni Koskela tilalle.


Hakki
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 18.06.2003, 19:49

Tuotto: -21.60 yks.

Palautus%: 44.62%

Panosten ka: 1.34 yks.

Vetoja: 29

Pisteitä: 26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vedonlyöntijuttuja TV:ssä, radiossa ja lehdissä

Viesti Kirjoittaja Hakki »

Jokerit Jari Kurrin omistukseen.

https://www.is.fi/khl/art-2000006117323.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin