Tänään on 28.03.2024, 20:41.

Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
vekkulikala
Jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: 02.08.2018, 09:52
Pisteitä: 49

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja vekkulikala »

https://www.hs.fi/paivanlehti/09032019/ ... d54a054b24

Pekka Sulkusen vastaus Kimmo Levän mielipidekirjoitukseen Hesarissa.

Yksinoikeusjärjestelmän tulevaisuus näyttää kyseenalaiselta

Kansakunnan yhteinen etu on rahapelaamisen määrän vähentäminen.


RAHAPELIMONOPOLISTA rahoitusta saavien tahojen edustaja, Veikkauksen edunvälittäjät -verkoston puheenjohtaja Kimmo Levä vaati mielipidesivulla (HS 6.3.) tukea yksinoikeusjärjestelmälle. Perusteluna on edunsaajien etu.

On hienoa, että asiasta puhutaan sen oikealla nimellä.

Monopoli hyödyttää miljardilla eurolla järjestöjä sekä taiteen, tieteen ja urheilun piirissä toimivia instituutioita. Tämä on kansainvälisesti oikein hyvä tulos. Se perustuu siihen, että pelivoittojen osuus Veikkauksen tuloista on alhainen, siis ”riiston aste” korkea. Toinen syy on rahapelaamisen korkea taso: suomalaiset kuluttavat rahapeleihin asukasta kohden kolmanneksi eniten maailmassa.
Eri asia on, kuinka järkevää tämä on. Yhden miljardin kerääminen rahapeleillä maksaa lähes kaksi miljardia kuluina, ja kaikesta tästä vastaa pääasiassa hyvin pieni joukko, noin viisi prosenttia pelaajista. Eivätkä he ole asiakkaiden maksukykyisimmästä päästä.

Edunsaajat tekivät virheen, kun eivät ajoissa vaatineet rahoituksensa siirtämistä valtion budjettiin. Tämä olisi ollut mahdollista monopolijärjestelmän perustamisvaiheessa.
Kuten Kimmo Levä itsekin totesi, Veikkaus menettää markkinoita ulkomaisille kilpailijoille sitä mukaa kuin pelaaminen siirtyy nettiin. On hyvä, että Veikkauksessa ja useissa puolueissa on viimein havahduttu tiedostamaan, että tämä pitäisi estää. Se olisi mahdollista rajoittamalla asiakkaiden pääsyä ulkomaisten yhtiöiden sivustoille ja valvomalla rahaliikennettä niiden kanssa. Ikävä kyllä tämäkin on nyt myöhäistä ja tulee liian kalliiksi. On ehditty jo tottua vapaaseen asiointiin verkossa, ja sen torjumiseen tarvittaisiin paljon voimavaroja.

Veikkauksen käytettävissä on kaksi toimintatapaa. Kilpaillakseen asiakkaista sen on lisättävä pelivalikoimaan entistä koukuttavampia pelejä, ja sen täytyy laskea pelaamisen hintaa eli nostaa voittoina pelaajille palautettavaa rahamäärää. Ensimmäinen näistä sotii haittojen vähentämisperustetta vastaan, toinen alentaa tuottoja edunsaajille.

Kansakunnan yhteinen etu on rahapelaamisen määrän vähentäminen. Se tapahtuu itsestäänkin, mutta jokainen toimenpide tähän suuntaan on yleisen edun mukainen.

Asiassa täytyy tehdä jotain. Edunsaajien on varauduttava rahapelituottojen vähenemiseen, tapahtui mitä tahansa. Väistämätöntä siirtymää budjettirahoituksen piiriin ei voi torjua vaatimalla tukea yksinoikeusjärjestelmälle, jonka tulevaisuus näyttää kyseenalaiselta.

Pekka Sulkunen
sosiologian professori emeritus, Helsingin yliopisto, rahapelihaittojen arviointiryhmän puheenjohtaja 2016–2018

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.03.2019 10:17 <HR Juz> Kehtaatko copypastee ku ei oo enää dimangii


Donskoi
Jäsen
Viestit: 539
Liittynyt: 15.02.2018, 16:55

Tuotto: +48.15 yks.

Palautus%: 110.77%

Panosten ka: 1.59 yks.

Vetoja: 282

Pisteitä: 957

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Donskoi »

Veikkausvoittovaroilla tuetaan puolueiden ja ay-liikkeen lomatoimintaa
Kuva

Tuettua lomatoimintaa harjoittavat yhdistykset ovat suurimpien STM:n avustusten saajien joukossa. Ne ovat siis kansalaisjärjestöjä, joiden tehtävä on järjestää lomia esimerkiksi vähävaraisille perheille ja erityisryhmille. Lomajärjestöt saavat STM:ltä yhteensä lähes 13 miljoonaa euroa. Avustusten saajat ovat Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry ja Solarislomat ry.

Maaseudun terveys- ja lomahuolto on perustettu aikanaan Maalaisliiton naiset ry:n aloitteesta. Sen jäseniä ovat mm. Suomen Keskusta ry, Suomen Keskustanaiset ry Suomen Keskustanuoret ry ja Vesaisten Keskusliitto. Hallituksen puheenjohtaja on keskustalainen. Kysymyksessä on siis käytännössä keskustan harjoittamaa lomatoimintaa. Järjestö järjestää lomia erityisryhmille, mutta myös sellaisille varsin erikoisille lomantarvitsijoille kuin journalisteille, yrittäjille, toimiupseerien perheille ja maataloustuottajille. On jokseenkin käsittämätöntä tukea tällaista lomatoimintaa julkisista varoista.

Hyvinvointilomat ry näyttää puolestaan olevan lähellä sosiaalidemokraatteja. Hallituksen puheenjohtaja on sosiaalidemokraattinen poliitikko, samoin osa jäsenistä. Yhdistyksen perustajista ensimmäisenä mainitaan Lomakotien liitto, joka on historiallisesti osa sosiaalidemokraattista naisliikettä. Hyvinvointilomat markkinoi lomiaan mm. Akavan jäsenille. Lomalle pääsyn kriteereitä ovat järjestön ilmoituksen mukaan mm. perheen tulotaso, lasten lukumäärä ja elämäntilanne. Yhteistyö Akavan kanssa on markkinointiyhteistyötä. Akavan jäsenyydestä ei ole hyötyä hakemuksessa. Järjestön mukaan alle puolet lomahakemuksista hyväksytään. On mahdotonta sanoa kuinka paljon tuetun loman saajissa on esimerkiksi Akavan jäseniä. Silti voi ihmetellä, onko korkeakoulutettujen lomien järjestäminen valtion tehtävä.

Kolmas lomatoimintaa harjoittava järjestö on ay-liikettä lähellä oleva Solaris-lomat. Sen jäseniä ovat esimerkiksi SAK ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry. Järjestö järjestää erityisryhmien lomien lisäksi työikäisille ja lapsiperheille tarkoitettuja lomia. Järjestön toiminnanjohtaja on vasemmistoliittolainen avustaja ja poliitikko.

Kuuluuko lomatoiminnan tukeminen ylipäänsä julkisen sektorin tehtäviin? Voi olla järkevämpää tukea vähävaraisia perheitä suoraan rahallisesti. He voivat sitten itse päättää onko lomailu heille sillä hetkellä tärkein rahojen käyttökohde. Ehkä kuitenkin ollaan sitä mieltä, että kaikki perheet eivät osaa tai voi päättää oikein raha-asioistaan ja lomailua halutaan tukea erikseen.

Tässäkin tapauksessa on varsin ilmeistä, että lomatoimintaa ei pidä tukea poliittisten tai ay-liikkeeseen kuuluvien lomajärjestöjen kautta. Jos lomatukea halutaan maksaa, se on maksettava suoraan niille perheille, joiden lomailua halutaan avustaa. Perheet voivat sitten itse päättää, mikä palvelujen tarjoaja tarjoaa heille parhaan loman. Jos tämäkin katsotaan perheille liian vaikeaksi, lomapalvelut voidaan hankkia tavanomaisena julkisena hankintana.

Tässä yhteydessä kannattaa huomata, että lomajärjestöt ostavat suuren osan palveluista kaupallisislta palveluntarjoajilta. Ne toimivat lähinnä välikätenä loman tarvitsijoiden ja palvelun tarjoajien välillä. Tällainen välikäsi on useimmiten tarpeeton.

Lomatoiminnan rahoituksen kanavoiminen poliittisten ja ay-liikkeeseen liittyvien lomajärjestöjen kautta on jo lomantarvitsijoiden yhdenvertaisuuden kannalta ongelmallista. Osa lomatuesta on suunnattu ryhmille, joiden lomien tukeminen julkisilla varoilla on melko epäilyttävää. Puolueita lähellä olevien järjestöjen tukeminen herättää myös aina epäilyksiä piilotetusta puoluetuesta.
https://www.libera.fi/blogi/veikkausvoi ... toimintaa/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiikerim
Jäsen
Viestit: 172
Liittynyt: 25.01.2004, 03:27

Tuotto: +5.14 yks.

Palautus%: 101.56%

Panosten ka: 1.33 yks.

Vetoja: 247

Pisteitä: 180

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja tiikerim »

Vähän isommat asiat Venäjällä kyseessä, mutta loppupeleissä jotakuinkin sama keissi. Pari päivää vanha uutinen tämä (eli ei mikään uutinen enää tokikaan).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juspa3
Jäsen
Viestit: 462
Liittynyt: 26.01.2019, 17:47

Tuotto: -69.40 yks.

Palautus%: 96.17%

Panosten ka: 1.35 yks.

Vetoja: 1343

Pisteitä: 166

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja juspa3 »

Kannattaa lukea Pysingin uusin kolumini. Myös pyysing on näköjään tulossa kokoukseen joka on varmaan hyvä juttu.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/bl ... taytymaan/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.03.2019 23:07 <Donskoi> Tulevatkohan paikalle poliisit kuten pokerinpelaajien yhdistyksen vastaavaan :)

14.03.2019 09:06 <skasi> Paljos poliisit saa veikkaukselta vuodessa?

14.03.2019 09:27 <Donskoi> Tuolloin kyse taisi olla laittoman pelin järjestämisestä


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja credit »

Aki Pyysing kirjoitti:En muuten ymmärrä yhtään, miksi teräviksi tiedetyt kosket ovat tähän lähteneet. Kuvittelevatko he tosiaan Veikkauksen saavan ulkomaille tällä hetkellä pelattavasta rahasta jonkun merkittävänkin siivun?
Tähän kysymykseen minulla on vastaus: edunsaajien painostus ja 32 000 euron kuukausipalkka.

Veikkauksen toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja ovat ehkä räikeimmin ylipalkatut ihmiset koko maassa. Heidän työnsä ei varmasti ole kovin vaikeaa, jos sitä verrataan minkä tahansa muun samaa kokoluokkaa olevan yrityksen johtamiseen. Käytännössä se on pääosin "yhteiskuntasuhteiden hoitoa", koska mitään suuria ja tärkeitä päätöksiä nämä johtajat eivät voi tehdä, vaan kaikki yhtiön kannalta merkittävät päätökset pitää kierrättää poliittisen prosessin kautta (esimerkiksi käy vaikka tämä toisen kasinon perustaminen, josta näyttää tulevan noin 10 vuoden projekti). Pahin moka, mihin "kosket" voivat syyllistyä, on se, että he suututtavat joko Veikkauksen edunsaajat tai poliitikot - tai molemmat - ja vaarantavat siten omat työpaikkansa. Jos edunsaajat saavat siis päähänsä, että blokkien avulla Veikkauksen tuottoja voitaisiin kasvattaa ja alkavat ajaa niitä, kuten nyt on käynyt, "koskien" ei tarvitse miettiä kahdesti, mitä laulua heidän kannattaa laulaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 29. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1753
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -136.02 yks.

Palautus%: 97.29%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 5022

Pisteitä: 1431

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja fac »

Kauppalehti uutisoi yhdistyksen perustamisesta. Mukana kommentit Aki Pyysingiltä ja onelineri V N:ltä.

”Elämän ja kuoleman asia” - Verkkopelaajat pelkäävät pelisivustojen blokkaamista

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/elam ... d1fa98c263

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


fac
Avatar
Jäsen
Viestit: 1753
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -136.02 yks.

Palautus%: 97.29%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 5022

Pisteitä: 1431

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja fac »

hs.fi kolumni

Veikkauksen edunsaajat hermostuivat rahapeliongelmien ehkäisystä, koska vaarassa ovat omat rahat

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006038649.html
VALTION rahapeliyhtiön Veikkauksen edunsaajilla on hätä.

Kaksi viikkoa sitten edunsaajien välittäjäverkosto vaati eduskuntaryhmille luovuttamassaan vetoomuksessa selkeitä toimia ulkomaille suuntautuvan rahapelaamisen estämiseksi. Edunsaajat vaativat muun muassa estoja rahansiirroille ja pelisivuille sekä puuttumaan pelisivustojen mainoksiin televisiolähetyksissä.

Edunsaajia edustaa joukko urheilun, tieteen, kulttuurin ja sosiaalialan järjestöjä. Vuosittain valtio jakaa veikkausrahaa kaikenlaiseen hyvään yhteensä miljardi euroa.

Edunsaajat pelkäävät, että kakku kutistuu.

VETOOMUKSEN ajankohdalle on ainakin kolme syytä: eduskuntavaalit, Veikkauksen tulos ja muutokset rahapelaajien tavoissa.

Vaalit ovat huolena siksi, että niiden seurauksena kaikki voi mennä uusiksi. Päättyvällä vaalikaudella puolueet olivat yksimielisinä nykysysteemin takana, mutta asetelma voi muuttua, kun uudet poliitikot nousevat päättäjiksi.

Toiseksi edunsaajat ovat huolissaan Veikkauksen kyvystä tuottaa niille rahaa. Vuonna 2018 liikevaihto putosi 2,4 prosenttia ja tulos heikkeni 0,7 prosenttia.

Voittoa tuli silti yli miljardi euroa, sillä Veikkaus on pitänyt huolta tuloskunnostaan trimmaamalla toimintojaan. Mutta se ei auta ikuisesti.

EHKÄ huolestuttavinta edunsaajien kannalta on, että Veikkauksen kolmesta peliryhmästä harrastuspelien liikevaihto pieneni huomattavasti. Harrastuspeleihin kuuluvat urheiluvedonlyönnin eri muodot, ja niitä pelataan pääosin verkossa.

Veikkauksen mukaan jo 40 prosenttia Suomen pelimarkkinasta on verkossa. Tästä puolestaan noin kolmasosa on ulkomaisten peliyhtiöiden hallussa, vaikka Veikkauksella on Suomessa pelien järjestäjänä yksinoikeus.

Todennäköistä on, että ulkomaisten yhtiöiden markkinaosuus kasvaa entisestään. Joku päivä poliitikot voivat tuumata, että nykyinen systeemi ei toimi, vaan se on purettava.

Siksi edunsaajilla on suuri hätä. Se on niin suuri, että ne kritisoivat jopa pelihaittojen vähentämiseksi säädettyä automaattipelien tunnistautumispakkoa, koska se uhkaa leikata Veikkauksen ja samalla niiden tuloja.

YKSI asia on varma: rahapelaajien mieltymyksiä ei ole helppo ohjata ylhäältä tulevilla kielloilla.

Yhtenäiskulttuuri murenee myös pelimaailmassa, eikä monopolin vetovoima ja oikeutus parane estoilla ja sensuurilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 25. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11059
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3683
Paikkakunta: Vantaa

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Nettiblokit ja kuinkakohan moni siirtyy sossun piiriin ja alla olevan kaltaiseen "aktiivimalliin"...

https://www.facebook.com/KiliKalioffici ... 184488522/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.03.2019 16:48 <Manny Hockey> kaheksalta


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 6850
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +400.89 yks.

Palautus%: 102.64%

Panosten ka: 3.92 yks.

Vetoja: 3871

Pisteitä: 17648

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Kyllä sitä osataan Kokoomuksessakin:
https://twitter.com/Valavuori/status/11 ... 10/photo/1
Ja pidän tärkeänä sitä, että myös eduskunnassa varsin yksimielisesti olemme kantaneet huolta Veikkauksen tulevaisuudesta, sillä Veikkauksen tuotoilla meillä rahoitetaan tällä hetkellä urheilu, liikunta mutta myös nuorisotyö, kulttuuri, taide isoilta osin. Veikkauksen toiminnan turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää tulevan kevään hallitusohjelmaneuvotteluissa, ja minun mielestäni nyt pitäisi myös Poliisihallituksessa sääntelyn ja valvonnan ratkaisuja kohdentaa ennen muuta ulkomaalaisiin peliyhtiöihin, niiden mainontaan Suomessa meidän tv-kanaviemme ja Suomeen välitettävien tv-kanavien mutta myös esimerkiksi internetin erilaisten kanavien kautta. Eli ei säädellä omaa Veikkaustamme hengiltä — se on hyvä, lypsävä lehmä — vaan laitetaan ne panokset ennen muuta sinne ulkomaiseen laittomaan toimintaan, jota Suomen lainsäädäntö ei salli. — Kiitos.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

NHL 2022-2023:
Panostus: 1-10/10.
Kelly/8 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua. Pääosa vedoista lähellä otteluiden alkua.

https://twitter.com/tenki62

Minikommentit

19.03.2019 16:41 <JMT> Kyllä. Itsellä vaalikoneet tuuttaa Hämeessä Kristiina Hämäläistä, joka yksilön-

19.03.2019 16:42 <JMT> vapauksien puolestapuhuja. Todennäköisemmin jää rannalle ja ääni menisi sitä

19.03.2019 16:42 <JMT> myöten tälle Heinoselle. Vittu mitä paskaa.


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 6850
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +400.89 yks.

Palautus%: 102.64%

Panosten ka: 3.92 yks.

Vetoja: 3871

Pisteitä: 17648

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Juttu harmittavasti maksumuurin takana:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suom ... 476facf37b
Alla kuitenkin:
Suomi käy viivytystaistelua - Pelimonopoli murtuu vielä väkisin

Ruotsi vapauttaa ja Suomi rajoittaa alaa. Ahvenanmaan PAF jahtaa peliasiakkaita lisenssi-Ruotsista.

Ruotsi vapautti pelimarkkinansa vuoden alussa, mutta Suomessa päättäjät aikovat estää ulkomaisten peliyhtiöiden toiminnan.

Aikeita voi selittää se, että yksinoikeudesta nauttiva Veikkaus menettää asemiaan. Viime vuonna sen liikevaihto laski ja liikevoitto heikkeni: tammikuussa Veikkaus kertoi saneeraustoimista.
PAFin yhteiskuntasuhdejohtaja Sverker Skogberg uskoo, että Suomen yksinoikeusjärjestelmä murtuu Tanskan ja Ruotsin perässä. Arpajaisverotulot kanavoitaisiin yhä edunsaajille.

”Ruotsissa yksinoikeudesta nauttineet Svenska Spel ja ATG menettivät vuosia markkinaosuutta. Ennen vapauttamista niiden osuus pelimarkkinoista oli alle puolet, joten Ruotsin oli pakko reagoida EU-komission paineeseen”, Skogberg selittää.

Sama voi tapahtua myös Suomessa, eikä Skogberg pidä sitä pahana.

”Tanskan ja Ruotsin vapautumisten välillä oli seitsemän vuotta. Ehkä Suomen yksinoikeusjärjestelmän pysyvyyttä voi miettiä samanlaisella aikajanalla. Digitaaliset trendit eivät suosi yksinoikeusjärjestelmiä.”

Tanska vapautti pelimarkkinat lisenssipohjaisiksi vuonna 2012, ja Ruotsi otti siitä mallia vuonna 2019. Tanskan perinteinen pelimonopoli Danske Spil on menestynyt kilpailussa, eikä Tanskan peliviranomainen salli ilman lisenssiä toimivia harmaan alueen yhtiöitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

NHL 2022-2023:
Panostus: 1-10/10.
Kelly/8 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua. Pääosa vedoista lähellä otteluiden alkua.

https://twitter.com/tenki62

Minikommentit

20.03.2019 17:11 <Tenkrat> Edit.


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 6850
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +400.89 yks.

Palautus%: 102.64%

Panosten ka: 3.92 yks.

Vetoja: 3871

Pisteitä: 17648

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Tämäkin maksumuurin takana:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/veik ... c7735c9583
Lyhyt lainaus sieltä:
...Sisäministeriön selvitys pelimarkkinoiden blokkaamisesta valmistuu maaliskuun lopulla. Se syntyy Suomen hallituksen aloitteesta.

”Mikään järjestelmä ei kestä sitä, että virallisten toimijoiden rinnalla operoi epävirallisia toimijoita, jotka eivät osallistu yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitamiseen”, Nummikoski näkee.

Nummikoski puhuu ”epäreilusta” kilpailutilanteesta. Tästä syystä epävirallisia toimijoita blokataan pois peliyhtiöiden ip-osoitteita sulkemalla ja rahaliikennettä estämällä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

NHL 2022-2023:
Panostus: 1-10/10.
Kelly/8 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua. Pääosa vedoista lähellä otteluiden alkua.

https://twitter.com/tenki62

Minikommentit


Tietäjä
Jäsen
Viestit: 2137
Liittynyt: 30.01.2015, 16:49

Tuotto: +176.64 yks.

Palautus%: 102.32%

Panosten ka: 4.17 yks.

Vetoja: 1830

Pisteitä: 1577

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tietäjä »

Nämä pahimmat ongelmat olisi poistettava eikä ongelmista pienintä urheiluvedonlyöntiä rajoituksilla. Ei nyt sikäli kuulu välttämättä tähän otsikkoon, mutta voi siirtää jos parempi paikka.

Kansalaisaloite tehty tänään koskien rahapeliautomaatteja:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloit ... ljoRV4_Rf8

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maibou
Jäsen
Viestit: 1468
Liittynyt: 15.04.2015, 00:04

Tuotto: +87.80 yks.

Palautus%: 103.16%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 1735

Pisteitä: 2321

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja maibou »

Mitä nyt oon puolueiden vaalikojuilla käynyt ehdokkaille puhumassa niin minun lyhyen otannan perusteella yleinen tietämys asiasta on hyvin heikkoa. Ei ole mitenkään tavatonta että ehdokas ei edes tiedä että on olemassa sellaisia kuin vedonlyönnin tai pokerin ammattilaisia, saati sitten tuolla tietämyksellä osaisi miettiä miten blokit vaikuttaisivat peliammattilaisten elinkeinon harjoittamiseen. Esimerkiksi kun Keskustan puoluesihteeriltä kävin kyselemässä niin hän kertoi kepun kannattavan Veikkauksen vahvaa monopolia mutta myönsi aika suoraan ettei blokkiasiassa ole osattu huomioida ammattipelaajien näkökulmaa. Kertoi pitäneensä (en tiedä puhuiko henkilökohtaisista ajatuksista vai puolueen kannasta) paljon rahapelejä pelaavia lähtökohtaisesti ongelmapelaajina, eikä ole osannut ajatella että joukossa on myös ammatikseen pelaavia. Hyvä juttu oli kuitenkin se että hän tuntui ymmärtävän pointtini ja kannusti lopuksi vedonlyöjiä olemaan asiassa aktiivisia päättäjien suuntaan.

Tässä näkyy myös syy sille miksi mahdollisimman monen kannattaisi käydä ehdokkaiden juttusilla tai olla yhteyksissä muilla tavoin. Vaikkei saisikaan taivuteltua ehdokasta blokkien vastustajaksi, niin tuleepahan ainakin lisättyä päättäjien tietoisuutta asiasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


toto
Avatar
Jäsen
Viestit: 77
Liittynyt: 12.08.2018, 11:23

Tuotto: -2.18 yks.

Palautus%: 98.20%

Panosten ka: 2.02 yks.

Vetoja: 60

Pisteitä: 50

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja toto »

Tietäjä kirjoitti:
20.03.2019, 17:39
Nämä pahimmat ongelmat olisi poistettava eikä ongelmista pienintä urheiluvedonlyöntiä rajoituksilla. Ei nyt sikäli kuulu välttämättä tähän otsikkoon, mutta voi siirtää jos parempi paikka.

Kansalaisaloite tehty tänään koskien rahapeliautomaatteja:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloit ... ljoRV4_Rf8
Täysin samaa mieltä, mutta juuri tällä hetkellä vaikuttavassa tilanteessa taitaa aloite vaikuttaa vain edesauttavasti myös nettiblokkien eteenpäin vientiin. Haluavathan edunsaajat pitää kiinni saaduista eduistaan.

Mielestäni huvittavinta tuossa yhtälössä on se, että aloitetta eteenpäin vievä taho Sosped (https://pelikoneetkaupoista.fi/info/) on Veikkauksen tuotoilla tuettava säätiö :lol: .

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


vekkulikala
Jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: 02.08.2018, 09:52
Pisteitä: 49

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja vekkulikala »

Painokoneet seis. Täällä ei ole enää mitään nähtävää.

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/art ... nollisesti

[img]Irakintiedotusministeri[img]

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 789
Liittynyt: 14.01.2003, 11:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 215
Paikkakunta: Joensuu

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja shiirer »

Suomalainen voittaa aina. Tai ainakin Sare-Nummikoski ja kaikki hyvät veljet.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9119 ... f50c06e32b

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


maibou
Jäsen
Viestit: 1468
Liittynyt: 15.04.2015, 00:04

Tuotto: +87.80 yks.

Palautus%: 103.16%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 1735

Pisteitä: 2321

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja maibou »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.03.2019 02:02 <Tenkrat> Pyysing kunnossa, mutta hyi helvetti Nummikoski... Kiero mies.

29.03.2019 09:44 <getit> Todella kiero


Hakki
Jäsen
Viestit: 482
Liittynyt: 18.06.2003, 19:49

Tuotto: -6.65 yks.

Palautus%: 95.04%

Panosten ka: 1.30 yks.

Vetoja: 103

Pisteitä: 128
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Hakki »

Hyvä kirjoitus Akilta, jälleen kerran.
Jos blokit toteutuvat, minulta loppuu tämä mukava harrastus, vedonlyönti. En aio siirtää pelaamistani Veikkaukselle, koska tälläkin hetkellä vain harva veto menee sinne. Tosin minun tulematta jäävät rahat eivät Veikkauksessa mitään vaikuta, mutta puroistahan ne isotkin virrat kasvavat.
Samalla lopetan sattumanvaraisen kolikkoautomaattien ja erilaisten lotto-pelien pelaamisen.
Kuten Akikin toteaa, nyt todellakin on mahdollisuus vaikuttaa. Itse aion äänestää (kuten aina) vaaleissa, mutta nyt käytän enemmän aikaa ehdokkaan etsimiseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.03.2019 13:04 <Muikkuz> Minusta kansalaisaloite hedelmäpelien poistamiseksi kaupoista on kaiken muun

29.03.2019 13:05 <Muikkuz> lisäksi vielä hyvä asia tämän nettiblokkikysymyksen kannalta, sillä asioista

29.03.2019 13:05 <Muikkuz> on pakko keskustella julkisesti, jolloin blokkeja ei niin helposti salaa runnota

29.03.2019 13:06 <Muikkuz> takahuoneissa läpi.


JQ2
Jäsen
Viestit: 1827
Liittynyt: 08.09.2017, 19:42

Tuotto: +132.02 yks.

Palautus%: 103.44%

Panosten ka: 2.17 yks.

Vetoja: 1768

Pisteitä: 3576

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja JQ2 »

Urheiluvedonlyöjien yhteisö Ahvenanmaalle - Mikä nimeksi?

Kourallinen suomalaisia urheiluvedonlyöjiä muuttaa Ahvenanmaalle. European Sports Betting Consultants oyj on ostamassa Getan Havsviddenista aluksi kolme kalliohuvilaa, joita se alkaa vuokrata Suomesta pois muuttavien vedonlyöjien ja pokeriammattilaisten perheille. Vedonlyöjien yhdyskuntaa on tarkoitus laajentaa, kun selviää kuinka monet perheet joutuvat jättämään Suomen elinkeinonsa menetettyään.
Urheiluvedonlyöjien yhteisö Ahvenanmaalle - Mikä nimeksi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

01.04.2019 11:31 <Donskoi> Onneksi on 1.4 :)

01.04.2019 11:37 <JQ2> Jos huonosti käy, niin joskus tulevaisuudessa tuollainen juttu voisi olla täyttä

01.04.2019 11:38 <JQ2> totta. Tosin mahtaakohan riittää Ahvenanmaalle muutto.

01.04.2019 11:51 <Donskoi> Tuskin riittäisi, pidemmälle on muutettava.


tiikerim
Jäsen
Viestit: 172
Liittynyt: 25.01.2004, 03:27

Tuotto: +5.14 yks.

Palautus%: 101.56%

Panosten ka: 1.33 yks.

Vetoja: 247

Pisteitä: 180

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja tiikerim »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja credit »

Sisäministeriö on jatkanut arpajaislain uudistamista koskevan esiselvityshankkeen toimikautta 17. toukokuuta asti (https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/9 ... 093250.pdf). Alun perin esiselvityksen, johon sisältyy myös "nettiblokkien" mahdollisuuden selvittäminen, piti valmistua 31.3.2019 mennessä.

Arpajaislain uudistamista koskeva lainsäädäntöhanke

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiikerim
Jäsen
Viestit: 172
Liittynyt: 25.01.2004, 03:27

Tuotto: +5.14 yks.

Palautus%: 101.56%

Panosten ka: 1.33 yks.

Vetoja: 247

Pisteitä: 180

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja tiikerim »

Pyysingin vaalienjälkeinen kolumni kiitoksineen. Kiitokset sinne suuntaan asian tapetille nostamisesta :idea: :!:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/be ... aalityota/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


guessingames
Avatar
Jäsen
Viestit: 658
Liittynyt: 28.05.2014, 00:41

Tuotto: +561.56 yks.

Palautus%: 118.98%

Panosten ka: 2.44 yks.

Vetoja: 1211

Pisteitä: 2994

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja guessingames »

Pyysing ollut tänä aamuna Ylen aamu-tv:ssä väittelemässä pelimonopolista. En nähnyt lähetystä, mutta veikkaan että vastapuolella varmaan ollut ainakin toinen Koski-tovereista. Eiköhän tuo tule Yle areenaan jossain vaiheessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.05.2019 09:34 <vekkulikala> https://areena.yle.fi/1-4573716?autoplay=true Videon ajassa 48:20 alkaa

13.05.2019 09:40 <guessingames> Vielä suora linkki: https://areena.yle.fi/1-50150899?fbclid ... EMIc3KBHOf

13.05.2019 09:42 <onC> "maltalaiset pääomasijoittajat"

13.05.2019 09:42 <onC> Numppi kyllä tietää miten saa kansan puolelleen

13.05.2019 22:24 <SuGarDaDDy> Hyvää duunia akilta laittaa kroppaa likoon!


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 6850
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +400.89 yks.

Palautus%: 102.64%

Panosten ka: 3.92 yks.

Vetoja: 3871

Pisteitä: 17648

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Esiselvitys: rahapelilainsäädäntöä voisi kehittää monin tavoin
Sisäministeriö selvitti rahapelilainsäädännön kehittämistarpeita. Esiselvityksessä arvioidaan esimerkiksi sitä, voitaisiinko rahapelihaittoja vähentää rajoittamalla arpajaislain vastaista rahapelitarjontaa teknisillä estotoimenpiteillä.
https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_p ... nin-tavoin

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

NHL 2022-2023:
Panostus: 1-10/10.
Kelly/8 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua. Pääosa vedoista lähellä otteluiden alkua.

https://twitter.com/tenki62

Minikommentit


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 586
Liittynyt: 26.11.2014, 15:57

Tuotto: +18.37 yks.

Palautus%: 100.80%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 609

Pisteitä: 1051

Re: Aki Pyysing: "Veikkauksen Sare- ja Nummikoski kääntämässä takkinsa

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

luin erittäin kursoorisesti itse raporttia hetken. tärkein sisältö näyttäisi olevan tiedotteen näissä kappaleissa jo tiivistettynä:

"Teknisten estotoimenpiteiden käyttöönotolle Manner-Suomen ulkopuolelle suuntautuvassa rahapelaamisessa ei vaikuttaisi olevan oikeudellisia esteitä. Käytännön haasteita käyttöönotolle voivat olla esimerkiksi estotoimenpiteiden kierrettävyys ja oikea kohdentaminen.

Toimiessaan estot vähentäisivät Veikkaus Oy:n tarvetta markkinoida rahapelejään sekä ylläpitää ja kehittää rahapelaamiseen houkuttelevaa pelitarjontaa. Tehokkaat estotoimet eivät välttämättä merkitsisi sitä, että pelaamista siirtyisi merkittävässä määrin Veikkaus Oy:n rahapeleihin, vaan pelaaja saattaisi myös lopettaa rahapelaamisen kokonaan."

Eli aika vahvasti tällainen narratiivi esillä. Veikkauksen aggressiivinen tuoteinformaatio johtuu laittomasta kilpailusta. Blokkien myötä ei tarvis niin paljoa mainos.. eiku informoida. Ja maailma pelastuis.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.05.2019 14:21 <E.Clipperton> toimiessaan ... saattaisi .... :D mullaki ollu paljon ideoita jotka toimiessaan

29.05.2019 14:22 <E.Clipperton> olisivat saattaneet olla hyviä.

29.05.2019 14:39 <SuGarDaDDy> hyvin sanottu :D, toimiessaaan

29.05.2019 15:04 <kossippi> _toimiessaan_ sosialismi _saattaisi_ olla ideaali yhteiskuntamalli.. nokueiole..


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin