Tänään on 27.06.2019, 16:21.

SM-Liiga 2004-05

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
Myyrä
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 23.04.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Myyrä »

Ilves ei voittanut yhtäkään liigajoukkuetta harjoituspeleissä, eikä joukkueessa ole kuin 4 pelimiestä: Helminen, Murphy, Kariya ja Pitkämäki. Muut ovat täysin tusinakamaa, joten jo 10 joukkoon pääseminen sarjassa tulee olemaan vaikeaa. Joukkueen runkopelaajista Turunen, Niinimäki ja Helenius ovat todellisia kysymysmerkkejä, jotka saattavat flopata pahastikkin. Materiaali on selvästi heikompi kuin viime kaudella.
On totta ilveksen pelaajamateriaali hyvien pelaajien osalta on kapea, mutta niin se oli viime vuonnakin ja lähteneet huiput on saatu mielestäni korvattua. Parhaan kärjen takana seuraavat pelaajatkaan eivät mielestäni ole tusinatavaraa vaan sanotaan vaikka hyvää keskitasoa. Lisäksi joukkueesta löytyy useita nuoria, muutaman liigankauden pelanneita pelureita, joilla on lopullinen läpimurto edessä. Odotan heidän onnistuvan tällä kaudella nostamaan tasoaan hyvän valmentajan ja nimekkäinen johtopelaajien ansiosta.

Huonosti menneet harjoituspelit ovat kylläkin saaneet minutkin epäilemään ainakin Ilveksen alkukauden kuntoa. Muutenkin kysymerkkejä tietenkin on paljon ja tästä perustelustakin jää varmasti helposti sellainen toivotaan-toivotaan-fiilis. Silti väitän, että kantani perustana on jotain konkreettistakin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

sen minkä taidossa häviän, häviän myös tuurissa...

Minikommentit


FYSI
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 29.08.2003, 16:12
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja FYSI »

Pistetäänpäs tänne nyt sitten arviota....

1. Kärpät

2 - 4.
HIFK
TPS
Jokerit

5 - 7.
Lukko
Tappara
Blues

8. - 9.
Ilves
HPK

10. - 12.
Ässät
JYP
SaiPa

13. Pelicans

Muutamia ajatuksia:

Tappara vahvistunut yllättävänkin paljon. Myös pysyvyyttä on viime kaudesta, joten nyt jo kehitystä odotettavissa.
Blues on taas kerran nimekäs ja materiaaliltaan laaja...mutta eikö se Bluesin tehtävä ole aina ollut flopata hieman. Hyviä harjoituspelituloksia alla kuitenkin.
HPK heikentynyt taas kerran. Nyt nähdäkseni niin paljon että suunta on selkeästi alaspäin.
Pelicansin toivoksi nousee maalivahti Helanen, josta veikkaisin yllättäjää alkukaudelle. Jos mies vain käyttää vihdoin aukeavan tilaisuuden hyväkseen.
TPS on mielestäni heikentynyt, mutta taistelee yhä mestaruudesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


btah
Jäsen
Viestit: 234
Liittynyt: 20.06.2004, 15:41
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja btah »

Laitanpa tänne oman rankingini tulevalle kaudelle, mutta jätän tällä hetkellä analysoimatta joukkueita, pienet joukkuekohtaiset analyysit yritän keretä ennen kauden alkua tekemään.

KÄRPÄT
BLUES
HIFK
JOKERIT
TPS
TAPPARA

ILVES
ÄSSÄT
HPK
LUKKO

JYP
SAIPA
PELICANS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Terrieri
Jäsen
Viestit: 318
Liittynyt: 02.06.2003, 09:00
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Terrieri »

Kärpät A

__________________

TPS B+
Jokerit B+

HIFK B
Blues B

Lukko B-

__________________

Tappara C
HPK C
Ilves C

__________________

SaiPa D
Ässät D
JYP D

__________________

Pelicans E

Tässäpä tätä rankingia täältäkin suunnasta. Joidenkin joukkueiden kanssa pitää olla tarkkana. Ainakin Ilves ja HPK herättää allekirjoittaneessa vielä kysymysmerkkejä. Molemmista joukkueista on kantautunut korviin joukkueiden kannalta huonoja asioita, mutta kovin hätäisesti en kantaani muuta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

BLUES

Viime kausi: Joukkue hävisi alkukaudella pelejään niukasti, mutta useasti. Sarjasijoituksessa Blues valui aivan häntäpäähän, mutta aloitti pikkuhiljaa nousunsa kohti playoff-karsintoja. Niissä kaatui ensin edellisen kauden mestari, sittemmin kovasti heikentynyt Tappara ja playoff-vaiheessa joukkue piti tulevaa finaalijoukkuetta, TPS:ää tiukoilla. Kausi päättyi siis ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, tätä voidaan pitää isona pettymyksenä, taas kerran. Blues onkin perinteisesti ollut sarjataulukossa alempana, kuin ennen kautta tehdyissä ennakkoarvioissa.

Kokoonpano: Hankki kolme hyvää luokkaa olevaa puolustajaa (Haakana, Lehtinen, Niskala) lähteneiden Sulun, Bannisterin ja Philippin tilalle. Pelaajien henkilökohtainen taso pysyi kokolailla samana, mutta nyt puolustuspakka vaikuttaa kokonaisuudessaan tasapainoiselta ja hyvältä. Hyökkäyspäässä suurin muutos oli taitavan, mutta oikuttelevan Jan Calounin siirtyminen Venäjän rahaliigaan. Blues teki kaksi hyvää hankintaa hyökkäyspäähän, kun joukkueeseen tulivat mukavasti NHL:ssä pelannut Landon Wilson (NHL, 348ott, 111pist.) ja sentteri Donald MacLean. Nämä hankinnat auttavat takuulla joukkuetta enemmän, kuin kiukuttelupäällä oleva Caloun. Sentteripuoli on kokonaisuudessaan kysymysmerkki sikäli, kun Juha Ylönen on edelleenkin sivussa, eikä paluusta ole mitään varmuutta ja kun vielä Markku Hurmekin on loukkaantuneena mahdollisesti jopa joulun korville. Kaikenlisäksi Töykkälä ja Immonen ovat parhaillaan armeijassa, joten lisäloukkaantumisia ei hyökkäyspää juurikaan kestä. Maalivahtipuoli kaipaisi selkeän ykkösen, kolmikosta Oksa on hyvää luokkaa, Myllyniemen ja Heinosen tehtäväksi jää taistella toisesta pelipaikasta. Toinen lähtee, toinen jää. Kaiken kaikkiaan maalivahtipuoli ihan ok. Valmennuksessa jatkaa Hannu Virta, ehkäpä hieman yllättäenkin. Virta osaa käsitellä pelaajia ja saa nämä varmasti toimimaan yhtenäisenä porukkana, mutta taktinen ja pelinjohdollinen osaaminen ei hänellä ole kuin korkeintaan keskinkertaista luokkaa.

ARVIO: Joukkue on selvästi parempi kokonaisuutena kuin viime vuonna. Hankinnat onnistuneet hyvin, puolustus on nyt monipuolisempi ja tasapainoisempi, hyökkäyspäässä laajuutta. Maalivahtien kanssa on pieni kysymysmerkki, vaikka joukkueella onkin 3 tasavahvaa kassaria, mutta riittääkö taso mitalikamppailuun? Valmennus keskinkertaista hiukkasen parempaa, mutta pelinjohdollisesti varsinkin pelien aikana tiukassa paikassa ongelmia. Harjoitusottelut ovat menneet hienosti, siltikin Blues on taas pieni arvoitus, mutta potentiaalinen yllättäjä. Keskushyökkääjien poissaolot haittaavat kauteen lähtöä. Tasaiseen keskikastiin sijoille 5-8.HIFK

Viime kausi: Alkukausi oli joukkueelta hiukan alavireinen, mutta pikkuhiljaa pelivire löytyi ja lopulta HIFK nappasi mitalin pitkästä aikaa. Välierävaiheessa finaalipaikkakin olisi ollut otettavissa paremmalla onnella. Pronssi kuitenkin varmasti maistui, vaikka lähtökohta pronssista pelaamiseen oli katkeran kalkin sävyttämä Kärppiä vastaan käydyn todella tiukan ja viihdyttävän, mutta hävityn väännön jälkeen. Kauden aikana joukkue paini mm. maalivahtiongelman kanssa, kun Dave Stathos alkoi haparoida. Torjuntavastuun ottanut Jan Lundell yllätti, vaikka joukkueen puolustuspeli oli toki mallikasta ja sinänsä se auttoi suurelta osin myös Janin pelaamista.

Kokoonpano: Kokoonpanomuutokset olemattomia, jatkaa käytännössä samalla joukkueella kuin viime kaudellakin. Puolustus hyvää luokkaa, kokemusta ja nuoruutta on sopivassa suhteessa sekä materiaali on tarpeeksi leveä tosin tason kustannuksella. Hyökkäys on ykköskentän osalta SM-liigan parhaimpia, ellei paras. Maalivahdit eivät IFK:lla ole sillä tasolla, kuin tuon tasoisella joukkueella kuuluisi olla. Stathos on perusluokaltaan hyvä, mutta persoonallinen ja riskialtis torjuntatyyli ja itseluottamuksen puute saattaa aiheuttaa ongelmia. Kaukaloiden kiertolainen Jan Lundell yllätti viime keväänä, mutta perustasoltaan hän on täysin riittämätön tämän tasoiselle joukkueelle. Maalivahtipuolelle onkin haussa uusi mies. Valmennus SM-liigatasolle erittäin hyvää luokkaa.

ARVIO: Suurin etu kauteen lähdettäessä on materiaalin koossa pysyminen, ykköskenttä jatkanee edelleen tehokkaana ja valmennuskin on liigan ehdotonta eliittiä. Ykköskentän jälkeen hiukan hiljaisempaa, mutta potentiaalia kuitenkin löytyy. Puolustus tasokas, maalivahtipeli toistaiseksi kysymysmerkki, käydäänkö ostoksilla? Vahva mitaliehdokas, runkosarjassa 3-4.HPK

Viime kausi: Hämeenlinnalaiset pelasivat viime kauden lopuksi tutuista mitaleista, pronssisista, vaikka alkukauden esityksillä ei aivan siihenkään olisi uskonut. Odotuksissa on monesti aiemmin ollut finaalipaikkakin, mutta se on jäänyt aina saavuttamatta, kuten esimerkiksi loistavasti menneen kauden 2002-03 runkosarjan jälkeen. Pelityyli on ollut näyttävää, viihdyttävää, hyökkäysvoittoista taituruutta, mutta vuosi vuodelta on pelityyli muuttunut erilaiseen suuntaan, kun hyökkäyspään taituruus on kadonnut mihin milloinkin. Tänä vuonnakin suunta lienee entistä enemmän kohti ”haalarikiekkoa”, pakon edessä, mutta ei välttämättä paha homma lainkaan.

Kokoonpano: Menetti puolustuksen ikonin Marko Tuulolan sekä Teemu Aallon. Puolustus kaiken kaikkiaan ihan ok, mutta Tuulolan lähdön jälkeen harmaata massaa, eikä liideriä löydy. Menetti myöskin hyökkäystehoja mm. Tony Virran ja Tomas Kucharcikin muodossa, mutta sai paikattua aukot ihan ok, kun joukkueeseen saatiin Jani Hassinen, Jani Rita ja vielä tulossa on Riku Hahl sekä ulkomaanapu Josh Halden. Lisämiehitystä kaivannut sentteriosastokin näyttää siis jo ihan kelvolliselta. Maalivahtiosasto ei näytä kovin vakuuttavalta ainakaan tässä vaiheessa. Joni Puurula on jo tuttu haparoinneistaan, eikä Jaloselta enää kaiketi hirveästi luottoa heru. Uutena maalivahtina seuraan hankittu Kokkolan Hermeksestä viime kaudella edustanut Miika Wiikman on lupaava nuori maalivahti, mutta eri asia onkin miten nuoren miehen pää kestää kovissa SM-liigapeleissä. Jo viime kaudella Wiikman paini vähän aikaa itseluottamusongelmien kanssa osan kautta. Miten käy nyt kun pelin taso kovenee ja paineet kasvavat? Valmentajana jatkaa Jukka Jalonen, joka on apureineen ihan hyvää keskitasoa.

ARVIO: Tuulolan lähtö jätti aukon, jota ei aivan pystytty paikkaamaan, johtohahmokin puuttuu nyt. Hyökkäyspään ongelmat ovat liki ok jo, mikäli seura nappaa vahvojen huhujen mukaan tulevan Riku Hahlin ja Josh Haldenin. HPK on seurana laskusuunnassa, miten yleisö syttyy rinkelinmäellä, kun menestys voi olla kiven alla? Maalivahdit eivät ole erikoista luokkaa. Muutenkin heikoin materiaali Jukka Jalosen aikana. Vaikea kausi tulossa, runkosarjassa sijoille 7-9.ILVES

Viime kausi: Perinteikäs seura vältti playoff-karsinnat niukasti sijoittuen runkosarjassa sijalle 6. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tuli vastaan HIFK ja sittemmin pahasti haparoinut Dave Stathos. Ilveksen maalilla torjunut Juha Pitkämäki housuineen torjui sen sijaan hienosti, ja Ilves olikin yllättää HIFK:n johtaen ottelusarjaa jo 3-1. Lundellin tulo maalille sai kuitenkin IFK:hon ryhtiä ja lopulta se väänsi itsensä jatkoon tuosta otteluparista ja näin Ilveksellä loppui kausi varsin karvaalla tavalla.

Kokoonpano: Menetti paljon pelaajia. Lähtijöinä puolustuksesta Astashenko ja Laamanen, hyökkäyspäässä lista on vielä kovempi, Viitakoski, Toporowski, Rajamäki, Dahlman, Snellman jne. Hankintoja seura on kuitenkin tehnyt varsin vähän. Ainoa todella merkittävä hankinta oli SM-liigan mittapuun mukaan huipputasoinen Steve Kariya. Lisäksi joukkue hankki mm. Sami Heleniuksen ja uransa ehdottomalla ehtoopuolella olevan Tommi Turusen, sekä ihan ok-hankintana Jussi Pesosen, kaikki Jokereista. Muita aukkoja, kuten kakkosmaalivahdin tonttia paikkailtiin oman seuran junioreilla. Ilveksen valmentajana jatkaa tiukkana tunnettu Vaclav Sykora, joka on hyvää luokkaa.

ARVIO: Menetykset pahoja, hankinnat mitäänsanomattomia pois lukien Steve Kariya, joka on SM-liigan huipputasoa. Maalivahtipeli oli viime kauden lopussa kunnossa, edelleenkin ok. Pakka on sekaisin pelaajasiirtojen sekä harjoituskauden loukkaantumisten takia, eivät ole päässeet pelaamaan pelikokoonpanoilla. Harppaako Sykora Tsekin valmentajaksi? Ipa lähtee kysymysmerkkinä kauteen, ei menestystä odotettavissa, sijoilla 8-9.JOKERIT

Viime kausi: Runkosarjan seitsemäs sija oli suuri pettymys, alkukausi meni vielä nuorien lupausten sävyttämältä joukkueelta hienosti, mutta keväällä joukkueen oli tyytyminen sille epätavalliseen sijoitukseen. Osittain tuohon tietysti vaikutti myös tärkeiden pelaajien loukkaantumisetkin. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli sittemmin mestaruutta Oulussa juhlinut Kärpät. Näissä otteluissa Jokerit taisteli loistavasti ja ottelut olivat yhtä lukuun ottamatta erittäin tiukkoja vääntöjä. Useimmiten nämä väännöt kuitenkin vei Kärpät, joka näin pudotti Jokerit ulos jo puolivälierävaiheessa. Tuota voidaan pitää isona pettymyksenä.

Kokoonpano: Ei menettänyt pelaajasiirroissa ketään avainpelaajia. Päinvastoin Jortikka sai mitä halusi, eli kunnon tyhjennyksen pelaajista, jotka eivät hänen jatkokuvioihin enää sopineet. Hankinnat olivat ihan hyviä, maalille vanha tuttu hasardimies/taikuri, on/off-mies, nykyisin kai enemmän ”on” Tim Thomas, puolustukseen Kari Martikainen ja hyökkäykseen laajuutta, kun seuraan tuli Hancock, Lind, Dahlman, Kuki, Varis. Maalivahtikaksikko Thomas-Häkkinen on hyvää luokkaa, mikäli Thomas ei nyt aivan täysin floppaa. Joukkue elää Jortikan oppien mukaisesti puolustuspään kautta, vaikka se ei olekaan kuin liigan ylempää keskitasoa.

ARVIO: Hankki vanhoja jokereita ja kokemusta, näin saatiin laajuutta hyökkäykseen. Puolustuskalusto ei vielä hirveästi vakuuta, tarvitseeko kuitenkin vielä puolustuspäähän vahvistusta? Maalivahtikaksikko on periaatteessa hyvä, pienellä varauksella suhtauduttava kuitenkin Tim Thomasiin. Lähtee kovalla tahdolla ja kovilla odotuksilla runkosarjaan. Sijoittuneekin sijoille 3-4.JYP

Viime kausi: Viime kausi oli jyväskyläläisille pelillisesti pettymys, vaikka joukkueen rajallisuus olikin tiedossa kauteen lähdettäessä. Runkosarjan sijoitus oli lopulta kymmenes, ja karsinnoissa pudotuspeleihin Jokerit tiputti JYPin. Viimeistä edellinen, kausi 02-03 oli ollut JYPiltä todella hyvä, mutta juuri ennen viime kautta NHL:ään lähteneet Tuomas Pihlman ja Eric Perrin olivat liian pahoja menetyksiä korvattaviksi. Materiaaliin tuli siis aikamoinen aukko, ja kun ratkaisijoita ei tehokaksikko Immonen-Virtanen lisäksi ollut kuin loistavan kauden pelannut puolustaja Jari Korhonen, niin kausi päättyi jo ennen varsinaisia playoffeja.

Kokoonpano: Jypissä ei tapahtunut isoja muutoksia, tuttuun tapaan joukkue hankki lupaavia nuoria Alatalon kouluun ja tulipa joukkueeseen kokenut hyökkääjä Steve Martinkin, josta on varmasti paljon apua nuoremmille pelaajille. Lähtijöistä mv. Tero Leinonen lähti Ruotsiin ja sieltä tilalle tuli hyvätasoinen Sinuhe Wallinheimo. Harri Sillgren lähti Tanskaan. Valmentajana Matti Alatalo on juuri oikea mies nuoren jyväskyläläisjoukkueen puikkoihin, sopivan tiukka, mutta antaa silti pelaajien tehdä kentällä rohkeita ratkaisuja, eikä virheitä tarvitse pakoilla. JYP onkin loistava kasvualusta nuorille tulevaisuuden tähdille.

ARVIO: Liigan nuorin joukkue. Uusi hankinta, kokenut Steve Martin on hyvä hankinta junnujen sekaan. Nuori innokas joukkue, jolle varmasti sattuu virheitä ajoittain. Ykkösketju tasokas, Sinuhe Wallinheimo tärkeässä paikassa, taso riittää, kestääkö pää? Joukkueelle ei aseteta taaskaan suuria odotuksia tai paineita, mutta omaa pienet mahdollisuudet viimeiseen playoff-paikkaan. Sijoilla 10-12.KÄRPÄT

Viime kausi: Joukkue pelasi odotetusti kirkkaimmista mitaleista myös viime kaudellakin, edellisen kauden Tapparalle kärsityn finaalitappion tapaan. Runkosarjassa Kärpät tappeli hyvin TPS:n kanssa piikkipaikasta ja näytti myös sen nappaavan, mutta olkoot syy sitten Bäckströmin loukkaantuminen tai joku muu, kakkospaikalle joukkue kuitenkin lopulta sijoittui. Pudotuspeleissä meno ei aivan suvereenia ollut millään kierroksella, mutta lopulta joukkue nappasi ansaitun ja erittäin toivotun mestaruuden Ouluun.

Kokoonpano: Lähteneistä pelaajista puolustuspäähän jäi vielä paikattavaa, kun Mikko Myllykoski ja Martin Stepanek lähtivät. Ainut hankinta pakkiosastolle olikin naapuriseurasta Hokista tullut Mikko Palomäki, joka ei edellä mainittujen tasolla vielä likimainkaan ole. Hyökkäyspäästä poistui pitkä lista (Lievers, Machulda, Smyth), mutta nuo menetykset onnistuttiin paikkaamaan loistavasti ja nyt hyökkäyskalusto onkin vahvemmanoloinen kuin viime kaudella. Uusina miehinä saatiin Zdenek Nedved, Eero Somervuori ja Victor Ujcickin. Lisäksi Soosi Sihvonen palasi välivuodeltaan takaisin joukkueen rinkiin. Maalivahtikalusto säilyi ennallaan, liigan huippuvahdin Nikke Bäckströmin aisaparina jatkaa nyt vuoden kokeneempi, NHL-tuuliakin haistelemassa käynyt Pekka Rinne. Valmentaja Kari Jalonen on ehkäpä parhaimmillaan apuvalmentajana ja nyt onkin kovan paikan edessä kotikaupungin mestarijoukkueen puikoissa päävalmentajan muodossa.

ARVIO: Avainkysymykseksi nousee, miten Kari Jalonen saa joukkueensa pelaamaan. Kärppien nahka on haluttua tavaraa ensi kaudella, eikä Jalosen taidot erityisemmin vakuuta kovan paineen alla. Pelaajamateriaali on kuitenkin todella kovaa luokkaa ja joukkueella on liigan eliittimaalivahti. Viime kaudella saavutettu odotettu mestaruus, mestaruuskrapuloineen, sekä tuo muiden joukkueiden ekstra-tsemppi Kärppiä vastaan saattaa kuitenkin aiheuttaa yllättäviä vaikeuksia. Harjoitusottelut ovat kuitenkin menneet loistokkaasti ja Kärppämateriaali riittää viimeistään liigan loppuvaiheessa kärkipaikoille vaikka alussa vähän tökkisikin. Sijat 1-2.LUKKO

Viime kausi: Vaihtoi kesken kautta valmentajaa, se ei yllätys ollut, mutta yllättävää oli, että sapattivapaalta puikkoihin saatiin saalistettua Tapparan mestaruuteen johdattanut Jukka Rautakorpi. Selvisi pudotuspeleihin ilman karsintoja, ja lähtivät toiveikkaina niihin, mutta HPK oli tyly vastus murskaten Lukon voitoin 4-0. Toki ottelusarjassa jäi paljon jossiteltavaa ensimmäisen ottelun maalin siirtämisien sekä muiden tapahtumien takia, vaikkakin otteluiden maaliero oli todella tyly..

Kokoonpano: Ulkomaalaisnelikko Quinn Hancock, Joe Murphy, Daniel Tkaczuk ja Jeff Ulmer sai lähteä kesällä Viinasen ja Luovin ohessa, mutta tilalle saatiin valmentaja Rautakorven vaatimuksien mukaan hyviä vahvistuksia. Joukkueeseen liittyivät Ville Snellman, Tomi Pettinen, Martin Bartek, Shayne Toporowski, Steve Larouche ja viimeisimpänä huippuhankinta Esa Pirnes! Puolustuspää on joukkueella suunnilleen ennallaan ja entisen veroinen, mutta hyökkäyspään hankinnat toivat laajuutta ja tasoa. Ykkösmaalivahtina jatkaa Petri Vehanen. Valmentaja Jukka Rautakorpi sai rinnalleen vanhan apuvalmentajansa Tapparasta, Kari Makkosen. Kaksikko on SM-liigan erinomaista luokkaa.

ARVIO: Kysymysmerkki. Joukkue on treenannut kovaa koko kesän, eikä välttämättä ole aivan liigan alkupuoliskolla terävimmillään. Rautakorpi tähdännee joukkueen kuntohuipun vasta kevään playoff-taistoihin. Hyviä hankintoja kautta linjan, leveyttäkin löytyy. Vehanen maalissa ok, Rautakorpi valmentajana erinomaista luokkaa. Runkosarjassa sijoittunee keskitason yläpuolelle, pudotuspeleissä hyvät saumat toiselle kierrokselle. Runkosarjan ranking 5-6.PELICANS

Viime kausi: Viime kaudesta ei paljon kerrottavaa ole. Rahavaikeudet miljoonavelkoineen ovat ajaneet perinteet omaavan lahtelaisseuran pahoihin vaikeuksiin. Likimain koko kausi oli surkeaa katseltavaa. Olisi tippunut sarjasta, mikäli karsinnat olisi järjestetty.

Kokoonpano: Menetti jo viime kauden aikana pelaajia. Kesällä ovet ovat käyneet molempiin suuntiin. Peruslahtelaisen Erik Kakon ulkomaanreissu päättyi ja mies palasi takaisin kasvattiseuraansa. Tämä olikin Pelicansin ainut todella merkittävä hankinta NHL-veskari Pasi Nurmisen ohessa. Nurminen saanee aisaparikseen KooKoosta tulleen, viime kauden Mestiksen parhaan maalivahdin Jaakko Suomalaisen, kun Ex-jokeri Markus Helanen ei ole koko kesänä vakuuttanut uudessa seurassaan. Kourallista joukkoa lukuun ottamatta materiaali on varsin kehnoa ja riittämätöntä SM-liigatasolle. Valmentaja Petri Matikainen on vaativa, eikä joukkue varmaan lepsuilemaan ryhdy missään vaiheessa.

ARVIO: Materiaali ei riitä, vaikka maalissa työsulun aikana liigan ykkönen, Pasi Nurminen. Muu kuin sija 13 olisi iso yllätys. Onko lahtelaisen kiekkoilun kohtalon vuosi?SAIPA

Viime kausi: Sijoitus toiseksi viimeinen, surkea kausi ja pudotuspelikarsinnoistakin jäätiin iso askel. Vaihtoi keskellä kautta valmentajaa, Petri Skrikon korvasi vanha ihmeidentekijä Heikki Mälkiä, mutta pelillistä menestystä ei tuloksien muodossa siltikään saatu. Toisaalta täytyy muistaa, että avainpelaajia kaupattiin tai vuokrattiin muualle loppukaudesta. Joka tapauksessa ”uutta” pelityyliä saatiin muokattua Mälkiän mieleiseksi loppukauden aikana. Alkaako nyt eteläkarjalaisen ”kusipääkiekon” toinen tuleminen?

Kokoonpano: Seura saalisti huippunimekkään pelaajan, Frank Banhamin. Vielä jää nähtäväksi kuinka peli sujuu kentällä, Banham ei mahdollisesti enää ole entisessä vireessään. Joukkueen hyökkäyskalusto on kaiken kaikkiaan aika heppoinen; Peter Sachl on ehdottomia avainpelaajia ja nuori Tuomas Vänttinen on ollut pirteä harjoitusotteluissa. Ikitaistelija ja fanien suosikki Mika Skyttä palasi Englannista. Puolustaja Justin Forrest on kysymysmerkki, kuten koko nuori ja kokematon puolustuskin. Menetyspuolella viime kevään alennusmyyntien lisäksi on esimerkiksi Aki Uusikartano, Pasi Nielikäinen ja Norjaan siirtynyt Ville Immonen. Maalivahtikaksikkona jatkaa Myllys ja Kuokkanen. Tämä pari alkaa olla jo aika samoilla linjoilla ykkösmaalivahdin paikasta taisteltaessa, kokeneemmalle Myllykselle lienee kuitenkin luvassa enemmän töitä. Valmentajana jatkaa siis Heikki Mälkiä, joka on nyt reilun puolen vuoden aikana ajanut uutta modernisoitua versiota ”kusipääkiekosta” sisään.

ARVIO: Materiaali varsin köykäinen ja myöskin kapea, Mälkiä saa joukkueen varmasti taistelemaan hyvin ja yhtenäisesti, mutta riittääkö se pudotuspelipaikoille? Nappisuorituksella viimeinen pudotuspelien karsintaan oikeuttava paikka voisi olla otettavissa. Runkosarjassa sijat 10-12 todennäköisiä.TAPPARA

Viime kausi: Kevään 2003 mestari koki kovia kesän pelaajamarkkinoilla. Joukkueesta kupattiin monia laatupelaajia. Päävastuun saaneet nuoret, uuden valmentajan ajama pelitapa ja edellä mainittu suuri vaihtuvuus oli yhtälö, joka tuotti runkosarjan lopuksi masentavan tuloksen, kahdeksas. Pudotuspelikarsinnat eivät myöskään iloa tarjonneet. Blues meni pudotuspeleihin voittamalla kaksi kertaa Hakametsässä.

Kokoonpano: Sai kovia vahvistuksia kauden alla menettämättä aivan huippupelaajia. Tappara nappasi puolustuspäähän Robert Kantorin ja Mikko Myllykosken, uusia hyökkäjiä ovat huippuhankinnat Tomas Chlubna ja Ville Nieminen, sekä Teemu Laine ja Mika Viinanen. Kaiken kaikkiaan materiaali on vahvistunut selkeästi. Ykkösveskarina jatkaa hyvätasoinen Mika Lehto. Joukkueen peräsimessä jatkaa ainakin toistaiseksi Mika Saarinen, joka on kelvollista SM-liigatasoa.

ARVIO: Alavireisen ja heikon viime kauden jälkeen panostettiin uusiin pelaajiin huippuja kauppaamatta. Jalkeille onkin saatu nyt varsin iskukykyinen ja hyvän potentiaalin omaava joukkue. Hyökkäys on saanut tasoa ja leveyttä, puolustuskin tasoa, mutta se ei erityisen leveä ole. Mielenkiintoinen joukkue, jossa katseet suuntautuvat valmennukseen. Mika Saarisen ensimmäinen kausi oli heikko, nyt olisi onnistuttava. Toki lähtökohdat ovat paremmat kuin viime kauteen lähdettäessä, mutta niin ovat myös paineet ja odotuksetkin! Kaiken mennessä nappiin taistelee yllätyksellisesti jopa mitaleista, runkosarjassa sijoilla 5-7.TPS

Viime kausi: Turkulaiset aloittivat kauden ehkä hiukan alavireisesti, mutta tähän taisi olla syynä kova kesäharjoittelu. Lopulta joukkue jyräsi väkisin Kärppien ohi ja nappasi runkosarjan voiton. Blues tuotti pieniä vaikeuksia Tepsille puolivälierävaiheessa, mutta välierävaiheessa vastaan tullut HPK taipui numerollisesti hieman helpommin 3-0. Finaaleissa TPS kärsi loukkaantumista, menetti kotietunsa ja hävisi Kärpille mestaruuden katkolla olleessa pelissä jatkoajalla. Saavutettu hopea on ihan hyvä tulos edelliskauden mega-flopin jälkeen.

Kokoonpano: Menetti todella monta (avain)pelaajaa. Lähtijöiden listalla mm. Marko Kauppinen, Kimmo Peltonen, Mikko Koivu, Jani Kiviharju, Mikko Eloranta, Niko Mikkola ym. Sai tilalle vanhan TPS-pelaajan Marko Kiprusoffin, Kimmo Erosen sekä Jari Kauppilan. Suurimmat kalat uivat kuitenkin vielä NHL-vesissä josta olisi odotettavissa todella, todella kova nippu pelimiehiä TPS:n riveihin, mikäli sopimukseen päästään. Molemmilla osapuolilla (pelaajat, TPS) olisi kyllä siihen kiinnostusta. Mikäli TPS saa lisävahvistuksia, on sen kokoonpano huikea. Joukkueen vahvuus edelleen huippuhyvä puolustuspelaaminen, jota avittaa liigan yksi parhaimmista mv-kaksikoista Lassila-Karjalainen. Hyökkäyspää on kärsinyt eniten muutoksista, eikä ole erityisen laaja, loukkaantumisia ei siis kaivata. Valmennuksesta vastaa edelleen vaativa ja tiukka Jukka Koivu, joka on liigan huippua.

ARVIO: Lähtijöiden lista oli pitkä ja laatua täynnä. Tilalle saatiin vähemmän, mutta laatua. Joukkue kärsinyt vammoista ja kun pakkakin on mennyt uusiksi, niin alkukaudella voi tulla vaikeuksia. Joukkueen puolustuspelaaminen on erinomaista, jolla korvaavat ehkä hiukan vaisumman hyökkäyspään pelaamisen. Maalivahtipuolella on tasapainoinen ja hyvä kaksikko. Mahdolliset NHL-vahvistukset tekisivät TPS:stä megasuosikin mestariksi. Lakon kestäessä kärjessä, muutenkin sijoilla 1-3.ÄSSÄT

Viime kausi: Patapaidat olivat alkukauden suurimpia yllättäjiä. Loppukaudesta tulikin suuri mahalasku, ja joukkue jäi lopulta niukasti pudotuspelikarsintojen ulkopuolelle. Syitä tuohon voi olla monia, mutta varmasti osansa antoi kapeaan materiaaliin tulleet loukkaantumiset. Varsinkin joukkueen avainpelaajiin kuuluvan maalivahti Scott Langkown loukkaantuminen vaikutti takuulla. Lisäksi tapaus ”valmentajana rajallinen ja toimitusjohtajana ei sitäkään” Tamminen ei voinut olla vaikuttamatta joukkueen ja valmentajan työrauhaan. Pettymyksellinen kausi joukkueella siis takana, kun eivät tällä kertaa edes pudotuspelikarsintoihinkaan päässeet. Perinteikkään kiekkokaupungin viimeisestä pudotuspelikiekkoilusta onkin kulunut jo yli puoli vuosikymmentä.

Kokoonpano: Valmennusjohto sai haluamansa siivousoperaation joukkueessa. Pelaajia lähti varsin iso liuta, mutta erityisen tasokkaita korvaajia ei onnistuttu saamaan Greg Classenia lukuun ottamatta. Mv Tuomas Nissinen oli hyvä hankinta liigan huippumaalivahteihin kuuluvan Scott Langkown rinnalle. Hyvä ”hankinta” oli myös jo aiemmin palkattu toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki, joka tuo lisää uskottavuutta Juhani Tammisen sekoilujen jälkeen. Joukkuetta on nuorennettu hiukan ja se on saanut lisää leveyttä. Siltikin materiaali on kovin rajallinen. Valmentajana jatkaa nuori ja suhteellisen kokematon Mika Toivola, apunaan Ässä-ikoni Karri Kivi sekä Pasi Kaukoranta.

ARVIO: Joutuu taistelemaan kynsin hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta. Sen saavuttaminen vaatisi useammalta pelaajalta nappisuoritusta. Joukkue elää loisteliaan maalivahtinsa Scott Langkown mukana, hänen sekä mm. hyvän hankinnan Greg Classenin on onnistuttava. Onko kunnonajoitus suunnattu taas alkukauteen, vai haetaanko nyt koko kaudelle pelillistäkin menestystä? Harjoituspeleissä joukkue on ollut ihan hyvässä iskussa, vaikka niistä ei voikaan kauheasti päätellä, niin joukkueelle voinee odottaa kaudellekin pirteää aloitusta. Löytynee liki varmasti sijoilta 10-12.RANKING NYT:

Kärpät
TPS
----------
HIFK
Jokerit
----------
----------
Tappara
Lukko
Blues
----------
----------
HPK
Ilves
----------
JYP
Ässät
SaiPa
----------
----------
Pelicans

--
Päivitellään tietoja huomenna

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


btah
Jäsen
Viestit: 234
Liittynyt: 20.06.2004, 15:41
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja btah »

Harakka näköjään jo kerennyt tekemään hyvät analyysit tänne, mutta laitellaas lisäks äsken nopeesti tekemäni "katsaus"

KÄRPÄT
- Laaja ja laadukas materiaali
- Peräsimessä uusi valmentaja
- Bäckström ykkösmokkena
- Puolustus heikentynyt jonkin verran, mutta tuskin merkittävästi. Vastuuta omille junioreille.
- Jopa viime kauttakin tehokkaampi hyökkäys

BLUES
- Hyökkäys ja puolustus vahvistunut merkittävästi
- Maalivahtipeli kysymysmerkki, ei selkeää ykkösmokkea
- Ylösen ja Hurmeen loukkaantumiset, sekä armeija(Immonen, Töykkälä, Pihlström) sotkee vähän kokoonpanoa

HIFK
- Joukkue säilynyt samana viime kaudesta, henki ja yhteispeli hyvää
- Hyökkäyksestä löytyy tehoja, mutta onko materiaali liian kapea
- Karalahden johtamasta puolustuksesta löytyy kokemusta ja leveyttä
- Maalivahti-tilanne epävarma

JOKERIT
- Nimekäs ja leveä hyökkäys, tehoja odotetaan
- Puolustuksessa suhteellisen kapea materiaali, ei välttämättä todellista johtajaa
- Maalille hankittu Tim Thomas, näytti aikoinaan jo IFK:ssa hyviä otteita, Häkkinenkään ei surkea

TPS
- Vastuuta nuorille
- Hyökkäys kaipaa vastuunkantajia
- Heikentynyt viime kaudesta
- Lassila keskitasoa parempi maalivahti
- Puolustuksessa vahvoja nimiä

TAPPARA
- Parhaimmillaan loistava maalivahti
- Lähtijät jättivät aukkoja, mutta tilalle saatu kovia nimiä
- Chlubnalle annetaan paljon vastuuta
- Omat kasvavit ottavat isompaa roolia

ILVES
- Nimekäs joukkue
- Maalivahti Pitkämäkeä kiusaavat loukkaantumiset, lupaava Rask vielä kokematon maalille
- Taitava ja pienikokoinen puolustus saanut kokoa Heleniuksen myötä
- Hyökkäyksen aukkoja paikattu parilla hyvällä hankinnalla

ÄSSÄT
- Maalivahtiosasto kunnossa, kokenut Langkow ja ex-ilves Nissinen
- Puolustuksesta lähteneiden tilalle hankittu kokoa ja massaa, loukkaantumiset ja liikkeen riittäminen kysymysmerkki
- Hyökkäys heikko, enemmän fyysisyyttä viime kauteen verrattuna

HPK
- Ei uusia ulkomaalaisia edellisten kausien tapaan
- Runkopuolustajia lähtenyt, tilalle ulkomaan paluumuuttajia, vaikea paikata lähteneiden aukot
- Puurula parhaimmillaan hyvä torjuja, Wiikman uhkaa ykkösmaalivahdin paikkaa
- Hyökkäyksessä vahvoja laitahyökkääjiä, senttereitä puuttuu

LUKKO
- Leveä materiaali
- Vanhat ulkomaalaiset ulos, tilalle uusia
- Erittäin vahvoja senttereitä
- Puolustus säilynyt viime kauden tapaan vahvana
- Maalilla luotettava Vehanen, sekä useita lahjakkaita nuoria kärkkymässä pelipaikkaa

JYP
- Leinosta paikkaamaan kokenut paluumuuttaja Wallinheimo, myöskin Nikkilä hyvä, peliaikaa molemmille
- Puolustus pysynyt lähes samana kuin viimekaudella, lupaavia nuoria liigapaikkaa vailla
- Hyökkäyksessä vahvoja edelleen Immonen ja Virtanen, ei suuria uusia hankintoja
- Joukkue nuori, nimetön ja aika kokematon, löytyy kuitenkin potentiaalia

SAIPA
- Puolustuksessa ongelmia, paljon nuoria pelaajia
- Hyökkäys sekoitus nuorta ja vanhaa, Banham vaarallinen, jos on kunnossa
- Konkari Myllys vahtii maalia, mutta ykkösmoken paikkaa uhkaa myös Kuokkanen

PELICANS
- Uusi valmennus
- Maalilla luultavasti tärkeä Nurminen
- Puolustus uusiutunut, Kakko johtajana
- Hyökkäyksestä puuttuu selkeä johtaja ja pisteidentekijä, paljon näyttöpaikkoja omille kasvateille
- Joukkueella tarkka budjetti, ei varmaankaan varaa uusiin hankintoihin

PÄÄSÄÄNTÖISESTI OLEN JÄTTÄNYT HUOMIOIMATTA NHL-AVUT JOITA TULEE LÄHES 100% VARMASTI


RANKING tällä hetkellä:

KÄRPÄT
BLUES
HIFK
JOKERIT
TPS
TAPPARA

ILVES
LUKKO
HPK
ÄSSÄT

JYP
SAIPA
PELICANS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mesta
Jäsen
Viestit: 70
Liittynyt: 10.07.2004, 12:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Matkalla;..

Viesti Kirjoittaja Mesta »

Tälläisen kaivoin sivulta kolme, kun runkosarjaa aika tarkasti pelattu nyt ja viikonlopun jälkeen "tasan" puolet. Koko ketjuun liittyen. moniko rankannut omia arvioita tai voimalukuja uusiks? Helpolla en viitti alkaa omia arvioita muuttaan, pohjautuu pitkälti kahden edellisen kauden tilastoihin & ennen kautta tehtyihin arvioihin. Kokemus osoittanut, että kesken kautta tehdyt "korjaukset" saa loppukauden rahapelit meneen viälä enämpi päin /C:ttä..

Ranging:
Alku, Puoliväli
------------------------------------------------------------------
Jokerit - Jokerit * Runkosarjan voittaja näistä
Kärpät - Kärpät
------------------------------------------------------------------
HIFK - HIFK * Haastajat tästä ryhmästä
HPK - HPK
TPS - TPS
------------------------------------------------------------------
Blues - Ilves * Play-off paikka varma
Lukko - Lukko
Tappara - Ässät
------------------------------------------------------------------
JYP - JYP * Yksi tippuu tästä ryhmästä
Ilves - Tappara
SaiPa - Blues
------------------------------------------------------------------
Ässät - Pelicans * Runkosarja loppu, kesäloma alkaa
Pelicans - SaiPa

Jos niitä korjauksia viittin tehdä tollaseks ne jäänee mikäli muuta infoa ei lähipäivinä mistään tule - ja mun päätä ei helpolla käännetä :evil: :evil:

Lyhkäsesti joukkueittan

Jokerit, Kärpät, ei muutoksia. Molemilla laaja pelaajamateriaali, kestää muutaman pelaajan loukkaantumisen ja todennäköisesti saavat vielä kauden kestäessä uusia vahvistuksia. Mm. Jokerit jo Ossi Veen josta samaten kun Hannu J:n valmentamisesta vois antaa 2 prossaa lisää :)

HIFK, HPK, TPS, mielummin kaikille prossa kaks lisää kun yhtään pois. HIFK alkaa pelata tasollansa, TPS saa kohta Saku K:n joka varmasti tuo turkulaisille sekä fyysistä osaamista, että henkistä johtajuutta. Kaikkihan haluu aina pelata "parhaitten" kaa :) HPK jaksaa muuten vaan jauhaa runkosarjan kärjessä vuodesta toiseen..

Blues, mennee pleijareihin, mutta mä otan rutosti pojoja pois. Hannu Veen potkut voi piristää joukkuetta vähäks aikaa, mutta vuoden vaihteen jälkeen alkaa? taas vaikee aika.. Joukkueelta puuttuu selkeesti henkinen johtaja. Pelimiehiä paperilla löytyy, jäällä ei sitä joka sais ne pelimiehet pelaan tasollansa :(

Lukko, +/- Joku mv. tuli, musta siitä ainakaan vielä oo ollu voittavaks maalivahdiks. Mutta pojot saa olla Jukka R. saattaa viälä löytää tehoja samaten kun kanukkivahvistukset ja Esa P.

Tappara, - ja toinen - Ite funtsin enen kauden alkua & Tappara on se joka jyrää "tasaisuudellaan", olin väärässä, joukkuehan pelaa miten sattuu !! Kaikkee ei voi laittaa Ville äNnän rannevamman piikkiin. Joku on pielessä jos TV-matsissa Curt L. on katsomossa ja toinen L. Mikko, ei suostu julkisuudessa kommentoimaan asiaa. Salailun makua, siihen kaatu itäblokki ja tällä kaudella Tappara. Joukkuetta vaivaa yleinen tehottomuus, sitä ei paikkaa ees Villen paluu, se sentää voi kaikkia tarvittavia maaleja yksin tehä.

JYP, ei muutoksia. Hippoksella nähtäneen jokunen Play-Off peli ?? Ehkä yrittämisestä pojo kaks ?? lisää ?? Tosin materiaali ei kyllä kestä yhdenkään avainpelaajan loukkaantumista, toivotaan joukkueelle terveyttä & pitkää ikää pleijareissa :)

Ilves, saman verran lisää mitä toiselta manselaiselta pois. Peräpää tukittu(?) joukkueella valmentaja jota pelaajat halus (vaikee kyllä uskoo iltapäivälehdistössä ollutta juttua => Raipe "puhemiehenä" :) Saivat itseluottamusta Curren ja voittojen myötä rutosti lisää. Se tamperelainen joukkue, joka ei ekaks aloita kesälomaa..

SaiPa, Paly-Off paikka karannut käsistä käytännössä. Joukkueella tieto siitä, vaan ihme voi enää muuttaa suunnan selkeesti nousujohteiseks, ei onnistu. Kohta (taas) nimimiehet (ketkä muut kuin Frank Bee ??) myyntin ja sitten kausi käytännössä ohi. Muutama kolmen pojon peli vielä vastustajilta, jotka tulee vastustajaksi takki totaalisen auki, ei muuta paitti mä otan liki kaikki pojot pois. (out off topic; prkl pelaan PAFfin 5-vuotisjuhlasinglen x2 ekaks alta pois, otin Bluesilta pojot pois ennen peliä ja SaiPalta vasta pelin jälkeen :) sain kerroinrajoiks: 1,80 - 5,00 - 4,95)

Ässät, rajuimmat muutokset padoille. Liki samanverran lisää mitä Bluesilta ja SaiPalta yhteensä pois. Vaikka Ässillä tulis suvantovaiheita jatkossa, enemmän mä silti voitan mitä nyt oon Ässien vastustajia pelaamalla hävinny tai Bluesin ja SaiPan voitoilla :D :D Tän joukkueen osalta tein kyllä ennen kautta suurimmat virhearviot.. En silti vieläkään leivo padoista jatkajaa pleijarien ekaa kiekkaa pitemälle, mutta rankingia on PAKKO muuttaa up ja paljon. Pasi N. vai mikä sai porilaiskiekon useamman vuoden tauon jälkeen taas lentoon ..??

Pelicans, jos toi SaiPa -skenaario toteutuu, lahtelaiset on toka vikoja runkosarjan lopussa. Jos nää linnut saa hyvä tsempin päälle voivat voittaa HYVÄNÄ päivänä kenet tahansa. Mulla o fiilis & niillä ois just nyt sellanen ?? Tosin ne tulee kyllä pilvistä monta x viäl alas. Pitäs osata ennakoida niiden kuntohuippu just eikä melkein niin rahan tulis harvoin mutta PALJON kerralla :D :D

Noilla oikasuilla, runkokausi loppuun ja ehkä Mestiskin kaipais hienosäätöä..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”