Tänään on 18.04.2021, 12:02.

Olympialaisten lentopallo

Keskustelua arvokilpailuista.
Vastaa Viestiin
Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Tässäpä tätä verkkopallon ennakkoa sitten olisi tarjolla. Ja täytyy sanoa että näitä kirjoittaessa tulee aina itsekin mietittyä asioita samalla, joten tämä toimii myös itselle hyvänä muistin virkistyksenä, vaikka kaikki info onkin haalittu jo kasaan pidemmältä ajalta. Kesän aikana on katsottu kyseisiä joukkueita hyvinkin paljon maailmanliigan merkeissä, joka toimi monelle joukkueelle lähinnä lämmittelynä olympialaisia varten, ja jonka aikana lopulliset rosterit saatiin myös selville.

Olympialaiset ovat lentopallossa kenties se kaikkein arvostetuin tapahtuma ja panostukset ovat myös sen mukaiset. Olympialaisista tuttu maanosajako toki takaa sen että absoluuttisesti parhaat 12 maata ei ole mukana, mutta voi silti hyvillä mielin sanoa turnauksen olevan aivan hirvittävän kovatasoinen. Maailmanliigan yllättäen voittaneen Serbian puuttuminen on toki todella harmillista. He olisivat olleet varteenotettavia mestaruusehdokkaita. Tosin lentopallon huippu on niin tasainen, että potentiaalisia voittajaehdokkaita on muutenkin useita, mutta kyllä sieltä myös voi poimia sen suurimman suosikin. Se on luonnollisesti kotiedun omaava järjettömän kova Brasilia.

Seuraavassa kuitenkin tavoilleni uskollisena jokaista joukkueta purettu hieman erikseen ja olettamani avauskuusikot myös esillä. En laita joukkueita nyt kuitenkaan tässä mihinkään selkeään paremmusjärjestykseen. Joukkueiden turnauksen kunto ja vapautuneisuus on aina myös arvoitus ennen kuin pelit lähtevät pyörimään. Lentopallo on niin herkkä laji, että pienistä asioista voi muotoutua yhdessä todella isojakin ongelmia tai sitten menestystarinoita.
Lohkot ovat suoraansanottuna todella epätasaisia, sillä lohko A on todellinen kuoleman lohko. Molempien lohkojen neljä jatkajaa tuntuu aika selviltä, mutta varsinkin B-lohkossa paljon pitäisi tapahtua, että Kuuba ja Egypti eivät pohjalla olisi. A-lohkossa Meksiko on täysin toivottaman tehtävän edessä jatkopaikkaa ajatellen, mutta Kanadalla loistavalla pelillä on mahdollisuus yksi isoista yllättääkkin. Todellisen työn takana se kuitenkin tulee olemaan.

Lohko A:

Brasilia:
Se isoin mestarisuosikki. Kotietu on brasseille iso asia. Jokaiselle pelipaikalle löytyy vaihtoehto penkiltä, joka mahdollistaa muunmuuassa heidän melkeinpä joka erässä käyttämän tuplavaihdon (etukentällä olevan passarin tilalle tulee hakkuri ja takakentällä olevan hakkurin tilalle passari, joka taas vahvistaa torjuntaa ja antaa kolme etukenttähyökkääjää). Yksi lentopallon hienoimpia parivaljakkoja on myös brasseilla kun passari Bruno ja keskitorjuja Lucas pelaavat keskenään takasiirtoa, viivytettyä takapateria jne. Upeaa katsottavaa ja he pelaavat sitä ennen kaikkea todella hankalistakin paikoista. Lucas pystyy upealla tavalla viivyttämään hyppyään ja lyö pallon sitten pelkällä kädellä todella lujaa tyhjältä verkolta torjunnan ollessa jo muualla. Todellista lentopallotaidetta. Brasseilla on myös tämän hetken yksi parhaimmista yleispelaajista (Lucarelli) ja ylipäätään heidän pelinsä on useimmiten todella tasapainoista ja hankalasti horjutettavissa. Hurjimmat lyöntiulottuvuudet esittelee todennäköisesti hakkuri Wallace, jonka piiska lähtee usein torjunnan yli. Aivan hirvittävän pompun omaava kaveri. Brasilia on myös paras syöttöjoukkue tällä hetkellä maailmassa. Kaikki tämä tekee sen, että jokainen joukkue on lähtökohtaisesti altavastaaja brasseja vastaan heidän kotikentällään.

Avausseitsikko:
Passari:Rezende
Libero:Sergio
Yleispelaajat:Lucarelli, Souza
Hakkuri:Wallace
Keskitorjujat:Lucas, Souza

Ranska:
Hyvin tasapainoinen joukkue vahvalla aloitussyötöllä. Heillä omasta mielestäni maailman 2. paras yleispelaaja Ngapeth. Aivan uskomaton kaveri, jonka ihmeelliset suoritukset ei jätä ketään kylmäksi. Ja tekee kaiken tämän naureskellen ja nauttien samalla pelistä. On kuitenkin aina parhaimmillaan kovimmissa paikoissa. Ranskalla on myös ihan maailman ykköskategorian passari, joka on ehkä jopa hieman aliarvostettu pituutensa vuoksi. Ja onkin torjunnassa sen vuoksi aika heikko, mutta korvaa kaiken sen loistavalla peliälyllä ja passitarkkuudella. Brasilian jälkeen kenties yleinen kakkos-suosikki turnauksessa. Ranskasta on hankala etsiä heikkouksia pelaavasta seitsikosta, mutta niitä tulee hyvinkin selvästi ilmi vaihtopenkkiä katsoessa, sillä toisin kuin brasilialla sen taso putoaa vaihtomiehiin mentäessä. Yleispelaaja Tillie ei ole ollut pelikunnossa viime aikoina (pystynyt pelaamaan tarvittaessa kuitenkin liberona joten mikään järin vakavaa ei ilmeisesti ole ollut kyseessä) ja se on näkynyt hieman ranskan pelissä, sillä vaihtomiehet eivät ole aivan hänen tasoisiaan. Ranskalle olisi toivottavaa että hän pystyisi pelaamaan ja olisi täydessä kunnossa. Keskipelaaja Le Roux ja hakkuri Rouzier ovat myös elintärkeitä palasia. Ranskasta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta, että heidän puolustuspelaamisensa libero Grebennikovin johdolla on välillä aivan käsittämättömän hyvää. Tiukissa paikoissa juuri nämä ratkaisevat pelejä. Tosin nykyään jokaisen joukkueen puolustuspelaaminen on toki ajoittain aivan häikäisevää, joten yhden joukkueen poimiminen on muista yli on hankalaa, mutta Ranska silti mielestäni erottuu tässä joukosta hieman muita ylempänä.

Avausseitsikko:
Passari:Toniutti
Libero:Grebennikov
Yleispelaajat:Ngapeth, Tillie
Hakkuri:Rouzier
Keskitorjujat:Le Roux, Le Goff

Usa:
Hyvin tasapainoinen ja hyvin valmennettu joukkue. Heillä on omaan makuuni yksi parhaista valmentajista maailmassa, John Speraw. Hyvin analyyttinen ja rauhallinen valmentaja ja myös todella pidetty. Usan vahvuus on juurikin sen tasaisuus ja pelitaktiikan noudattaminen. Vaihdosta on jokaiselle pelipaikalle tarjolla oikea ja hyvä vaihtoehto. Yleispelaajista puhuttaessa heillä on jopa 4 (Sander, Russel, Priddy ja Jaeschke) todella tasaista pelaajaa sille paikalle, joten peluutus voi olla hyvinkin monipuolista. Heiltä jäi lisäksi joukkueesta pois vielä Muagututia, joka olisi aivan hyvin voinut mahtua myös joukkueeseen saakka. Sander on heistä kuitenkin ehkä se eniten vastuuta saava. Keskitorjujien peluutus on myös hyvin auki sillä niin tasainen kolmikko (Holt, Lee, Smith) kyseessä. Usan keskihyökkäys on myös todella tehokasta. Hakkurina heillä on todella vahva Anderson (pystyy pelaamaan myös yleispelaajana). Kakkoshakkuri Troy on omaan makuuni hieman "päätön". Lyö ja syöttää kyllä hirvittävän kovaa, mutta tekee paljon virheitä ja usein vielä sumpuissa. Passipelistä homma ei myöskään jää kiinni sillä todella arvostettu Christenson pitää huolta että lyöjät saavat pallot kotoisasti suoraan käsiinsä. Pystyy luonnollisesti voittamaan vaikka koko turnauksen.

Avausseitsikko:
Passari:Christenson
Libero:Shoji
Yleispelaajat:Sander, Priddy
Hakkuri:Anderson
Keskitorjujat:Holt, Lee

Italia:
Hieman valjun kuvan itsestään maailmanliigassa jättänyt Italia on nyt näytönpaikan edessä. Täysin sama rosteri kuin jolla he olympialaisiin todella kovatasoisesta maailman cupista on kuitenkin tallella, joten potentiaalia on valtavasti. Yleispelaajaosastolla on ollut hieman elävyyttä koko kesän kun hakkuri Zaitsevia on yritetty ajaa myös sille tontille sisään. Tämä mahdollistaisi sekä Juantorenan, Zaitsevin ja Vettorin kentällä olon yhtä aikaa. Tiukan paikan tullen Italia siirtyi kuitenkin tuttuun rotaatioon jossa Zaitsev on hakkurina ja Juantorena sekä Lanza hoitavat yp:n tonttia. Myös Antonov on täysin kykenevä pelaamaan ja paikkaamaan heitä. Hyvät ja tasainen keskarikolmikko myös kasassa, mutta ehkä hieman väritön ja mauton omaan makuun. Passari Giannelli on parhaimmillaan todella etevä pelintekijä, mutta liekö sitten nuori ikä tms näkyy, sillä passitarkkuus ajoittain kärsii nopeassa passitempossa. Kakkospassari Sottile on kyllä hyvä pelintekijä, mutta auttamattoman lyhyt joten torjunnassa häntä käytetään surutta hyväksi. Italia on yksi suuri mysteeri kortti ennen kisoja ja ensimmäisistä peleistä saa lisää suuntaa heidän tämän hetken tasostaan. Parhaillaan mahdollisuudet on vaikka mihin.

Avausseitsikko:
Passari:Giannelli
Libero:Colaci
Yleispelaajat:Juantorena, Lanza
Hakkuri:Zaitsev
Keskitorjujat:Piano, Buti

Kanada:
Kanada voitti maailmanliigan kakkostason häviten ainoastaan Suomelle Tampereella koko kesän aikana. Lisäksi heiltä puuttui levon ja kuntoutuksen takia koko joukkueen tärkein pelaaja, hakkurikolossi Schmidt, joka nyt on luonnollisesti mukana. Kanadalla on hyvä ja tasapainoinen ryhmä, mutta varsinkin yleispelaajaosastolla jäädään hieman muita maita jälkeen. Hakkuripelissä Schmidt voi olla pelin kulkiessa vaikka koko turnauksen kovin, joten siihen passari Sanders varmasti turvautuu paljon. Sanders itse on ihan kelpo pelintekijä, mutta turnauksen muihin passareihin verrattaessa eroa väkisin hieman syntyy. Kanadan syöttöpeli ei itseäni oikein vakuuttanut ja täällä olisi pakko vastustajien vastaanottoa saada rikki, jotta pelien voittaminen on mahdollista. Kanadalla on kuitenkin mahdollisuus tehdä näissä kisoissa niin sanotusti temput ja rynniä neljän parhaan joukkoon lohkossa. Se vaatii vähintään yhden todella kovan päänahkan, mutta huippupelillä ja Schmidtin avulla se on kyllä mahdollista.

Avausseitsikko:
Passari:Sander
Libero:Bann
Yleispelaajat:Winters, Perry
Hakkuri:Schmidt
Keskitorjujat:Duff, Verhoeff

Meksiko:
Meksikoon en hirveästi käytä aikaa. Se pääsi kisoihin voittamalla jatkokarsinnoissa Chilen, Algerian, Puerto Ricon ja häviten Tunisialle. Se on ikävä kyllä aivan eri kastissa kuin edes Kanada, puhumattakaan muista lohkon joukkueista. Niin suurta ihmettä ei liene mahdollista edes nähdä, että he jatkoon tästä voisivat päästä. Meksiko saa aloittaa kisat vielä kisaisäntiä vastaan kotiyleisön saunassa, ja sen pelin jälkeen heillä perse lienee punoittaa niin ikävästi ettei kärsi edes istua lopputurnauksen aikana. Pituudella Meksiko ei ainakaan muita jyrää sillä ainoastaan keskitorjujat ovat kaksimetrisiä, sekä yleispelaajista 3/4 on alle 190cm. Suurin osa pelaajista on luonnollisesti täysin tuntemattomia suurelle yleisölle. Noh, kokemusta rikkaampana kai turnauksesta kuitenkin takaisin. Itse vaan ajattelen sitä, että tässäkin paikalla voitaisiin nähdä Serbia tai joku muu oikeasti tasokas lentopallomaa, mutta kai sitä maanosajakoa pitää vaan sietää olympiahengessä. Meksikon aloitusseitsikkoa en lähde edes päättelemään ennen ekaa peliä :D

Lohko B:

Venäjä:
Venäjä lähtee kisoihin aika mielenkiintoisesta asemasta. Kukaan ei oikein tiedä mitä heiltä pitäisi odottaa. Pitkäaikaisena lentopallomahtina heiltä on aina totuttu odottamaan menestystä ja ei se shokki olisi näissäkään kisoissa, mutta niin paljon jätti kesä toivomisen varaa sekä esityksissä kuin tuloksissa, että yllätys ei olisi floppaaminenkaan. Joukkueen kapteeni ja kuuluisin pelaaja Muserski on poissa loukkaantumisten takia, sekä yleispelaaja Markin dopingkohun vuoksi. Venäjä pystyy kuitenkin aina juoksuttamaan kentälle hyvin kilpailkykyisen joukkueen. Eritoten hakkuri (Mikhailov) ja keskarit (Volkov, Volvich ja Ashcev) ovat erittäin laadukkaita pelaajia. Yleispelaajat (Volkov, Kliuka ja Tetyukhin) puolestaan ovat ainakin omissa papereissani pienehkö kysymysmerkki. Tetyukhinin ikä (40v) alkaa jo väkisin näkyä myös esityksissä, edelleen toki taitava nostaja. Nuori ja pitkä Kliuka esittää puolestaan välillä mallikasta hyökkäyspeliä, mutta ailahtelee ja on joskus hankaluuksissa vastaanoton kanssa.
Kuten sanottu, paljon pitää otteita parantaa viime aikoina nähdyistä, mutta Venäjän kohdalla se on täysin mahdollista. Todella ulottuva ja fyysinen joukkue kyseessä kuten aina. Jatkopaikka lohkosta nyt on käytännössä varma kun Kuuba ja Egypti ovat ne pohjanpitäjät. Siitä eteenpäin ei tarvitse voittaa kuin kolme ottelua putkeen ja mestaruus on kotona. Todella mielenkiinnolla odotan Venäjän esityksiä kisoissa.

Avausseitsikko:
Passari:Grankin
Libero:Verbov
Yleispelaajat:Kliuka, Tetyukhin
Hakkuri:Mikhailov
Keskitorjujat:Volvich, Ashcev

Argentiina:
Omissa papereissani yllätysehdokas. Pelasi yllättävän positiivisen maailmaliigan ja sai mukaansa nyt olympialaisiinsa kenties tärkkeimmän pelaajansa ja maailmanluokan tähden, Facundo Conten. Conte on yleispelaajien kermaa ja tuo hyökkäysvoimaa paljon lisää Argentiinalle. Passari De Cecco on yksi henkilökohtaisista suosikeistani koko kisoissa. Laiskan löpsykän näköinen kaveri, joka ei todellakaan tuo ensimmäisenä mieleen huippulentopalloilijaa, on äärettömän taitava ja tarkka passari. Mutta ennenkaikkea hänen peliälynsä paistaa kuuhun saakka. Saa aivan varmasti maksimit irti joukkueen hyökkäyskalustosta. Joukkueen hakkurit (Lima Ja Gonzales) ovat mielestäni ehkä se isoin kysymysmerkki, sillä myös keskitorjujat (Sole, Crer ja Ramos) ovat laadukas nippu. Argentiinalla on aivan realistisen mahdollisuudet jopa B-lohkon voittoon saakka, vaikka se ei suosikki olekaan. Heidän pelinsä oli hyvin yhtenäisen näköistä koko maailmanliigan ajan, ja paransivat vain loppua kohti. Vastaanotto ja hakkuripeli ovat ne kompastuskivet mikä voi Argentiinan peliä eniten hankaloittaa, mutta ainakin maailmanliigassa Lima osoitti välillä erinomaistakin hakkuripeliä, joten potentiaalia on pitkällekkin. Argentiina on pienessä ajassa kehittänyt maajoukkuettaan todella mukavasti, ja alkaa kenties lähestyä taas sitä samaa tasoa mitä se joskus oli.

Avausseitsikko:
Passari:De Cecco
Libero:Gonzales
Yleispelaajat:Conte, Poglajen
Hakkuri:Lima
Keskitorjujat:Sole, Crer


Puola:
Hallitseva maailmanmestari on Venäjän lailla hieman erikoisen tilanteen edessä. Se ei ole vakuuttanut maailmanliigan aikana, mutta pitää muistaa että he kierrättivät ja testasivat pelaajia erityisen paljon. Potentiaalia on kuitenkin taas vaikka päätyyn saakka. Puolasta on suoraan sanottuna aika hankala löytää heikkoja lenkkejä, joten jos heidän pelinsä naksahtaa kohdalleen mm-kisojen lailla, voi tulla taas hurjaa jälkeä. Hakkuri Kurek on parhaillaan ihan maailman parhaita vasaroita. Keskitorjujat Nowakowski, Klos ja Bieniek) ovat äärimmäisen kova kolmikko. Puola on niitä harvoja kovia maita, joilla ei oikein ole sitä yhtä selkeää ykköspassaria. Drzyzga ja Lomacz pelaavat molemmat ajoittain. Puolan yleispelaajatilanne on ehkä hieman heikentynyt aiemmasta, sillä Mika ei ole ollut täydessä kunnossa loukkaantumisensa jälkeen, ja Kubiakin lisäksi toista tasaisesti pelaavaa yleispelaajaa ei ole nyt ollut. Tosin sekä Bednorz, Buszek ja aiemmin mainittu Mika ovat kyllä äärimmäisen taitavia yleispelaajia, joten palaset siellä todellakin on olemassa, kun vain loksahtavat kohdalleen. Puola on kova syöttöjoukkue. Jos sekä kurek, Bieniek, Kubiak ja Buszek saavat yhtäaikaa syötön kulkemaan voi vastapuolella tulla rumaa jälkeä. Ennen kaikkea Bieniekin syöttö on hienoa katsottavaa, sillä heitosta ei voi päätellä tuleeko sieltä hyppy- vai leijasyöttö, vaikka syöttö voi lähteä todella lujaa.

Avausseitsikko:
Passari:Lomacz
Libero:Zatorski
Yleispelaajat:Kubiak, Mika
Hakkuri:Kurek
Keskitorjujat:Bieniek, Klos

Iran:
Iran on ollut itselleni oikeastaan jo jonkin aikaa pienehkö pettymys. Edes yleensä heille todella vahva kotietu ei maailmanliigassa näkynyt niinkuin ennen. Suoranaisesti heidän pelinsä ei näytä huonolta, mutta joitain pieniä asioita sieltä on puuttunut ja se on näkynyt myös tuloksissa. Iranilla on hyvä ja tasainen kokoonpano. Vaihdosta on mahdollista ottaa pelaajia kentälle, ja valmentaja Lozano ei arkaile tätä vaihtoehtoa käyttää. Passari Marouf on parhaillaan yksi maailman etevimpiä passareita. Ajoittain hän taas näyttää ihan tavalliselta pelintekijältä. Tulisieluisuuden puutteesta kaveria ei ainakaan voi syyttää. Iranin keskitorjujat (Mousavi, Gholami ja Sharifat) ovat erittäin hyvin peliä lukevia ja liikkuvia. Yleispelaajat ovat melko tasainen ryhmittymä (Mirzajanpour, Mahmoudi (pystyy pelaamaan myös hakkurina), Zarini ja Ebadipour). Parhaimmillaan Iranilla on mahdollisuudet vaikka pitkällekkin. Itse ainakin odotan heiltä tason nostoa aiempaan, ja ilman sitä ei matka kanna pitkälle.

Avausseitsikko:
Passari:Marouf
Libero:Marandi
Yleispelaajat:Mirzajanpour, Ebadipour
Hakkuri:Ghafour
Keskitorjujat:Mousavi, Gholami

Kuuba:
Seuraavaksi sitten käsittelyyn murheenkryyni Kuuba. Sanon niin siksi koska tällä hetkellä kisoissa oleva joukkue on ehkä heidän kolmanneksi paras joukkueensa, ja koostuu erittäin nuorista sekä kokemattomista pelaajista. Osa pelaajista on estetty maajoukkueesta, osa istuu vankilassa suomessa jne. Tämä nykyinen rosteri ei yksinkertaisesti riitä millään jatkoon. Kuuban seitsikkoakaan en näiden pelaajamuutosten jälkeen lähde ekaan peliin arvaamaan. Valmentajakin vaihtui niin mitä vaan voi olla luvassa.

Egypti:
Suomenkin kanssa yhteen maailmanliigassa ottanut Egypti on myös mahdottoman tehtävän edessä. Taso ei vain muita kuin Kuubaa vastaan riitä muuhun kuin kenties hyvään haastamiseen eräkohtaisesti. Hakkuri Elkotb lyö välillä hyvinkin kovaa ja näyttävästi, mutta hänenkään tasonsa ei riitä, ja kun muualta tuleva tulituki on liian vähäistä ei hänkään ihmeisiin pysty. Samoin egyptin seitsikkoa en tähän ennakkoon laita, ettei se näytä aivan härän persettä :)


Tähän loppuun myös pieni hassuttelu miettien jos Kuuba antaisi kaikkien maansa parhaiden pelaajiensa pelata, vaikka he ulkomailla ammattilaisena pelaavatkin. Joukkue olisi yhtään liiottelematta kenties koko maailman paras joukkue, tai vähintäänkin täysin vertailukelpoinen Brasilian ja Ranskan kanssa. Kuuban seitsikkoon ei mahtuisi yhtään nykyisen joukkueen pelaajaa, ei edes Suomessa vankilassa olevia. Heillä olisi muunmuuassa maailman paras pelaaja Wilfredo Leon (aivan hirvittävä pommikone ja on todella harmi että häntä ei kisoissa nähdä. Ehkä myöhemmin sillä hakenut Puolan kansalaisuutta). Yksi maailman parhaita keskareita Simon (voi pelata myös hakkurina). Passariksi Hierrezuelo joka on todella taitava ja ulottuva. Lisäksi jos aiemmin mainittu Leon olisi yleispelaaja niinkuin normaalisti on, joutuisi joko Leal tai Juantorena vaihtoon. Eli aivan käsittämättömän kovasta materiaalista voidaan rehellisesti puhua. Todella harmi että näitä pelaajia ei maailman kovimmissa peleissä nähdä, elleivät he ota jonkun toisen maan kansalaisuutta, kuten Juantorena on jo tehnyt.


Siinäpä sitä olisi taas pientä ennakkotiivistystä turnauksesta. Tasollisesti varmasti todella kovatasoinen turnaus tulossa, joten huippulentopallosta kiinnostuneiden kannattaa katsoa ainakin osa peleistä. En nyt näin yön kähmyssä jaksa oikolukea tekstiä läpi, kun kirjaimet hyppivät silmille jo valmiiksi. Virheitä varmastikin seassa on, mutta kyllä sitä lukemaan varmasti pystyy :) Vastaan mielellään jos vain osaan jos jollakin on jotain kysyttävää turnauksesta, lentopallovedonlyönnistä tms. Tein myös uuden ketjun tälle tänne arvokisapuolelle kun tuntui jotenkin selkeämmältä. Laitan tähän samaan soppaan sitten myös ne lentopallovihjeet mitä pystyn tänne laittamaan.

ps. Näitä kirjottaessa muuten huomaa itseltä selkeitä maneereita mitä tulee kirjoitettua aivan liikaa ja usein, ja vaikka niitä bongaa ja koettaa sitten karsia jatkossa, niin silti niitä sinne vaan tulee. Koettakaa kestää :D

pps. Välillä tuntuu että näihin tulee kirjoitettua hieman liikaa ehkä itsestäänselvyyksiä, mutta yritän aina pitää tekstin kuitenkin suht selkeänä ja helposti luettavana kaikille, ja siksi pyrin tarkoista taktiikoista ja liiallisista hienouksista kirjoittamista hieman karsimaan. Huomaan aina jossain vaiheessa lähteneeni laukalle ja tajuan jälkeenpäin että tuota edellistä tekstiä ei kyllä tajua kukaan ulkopuolinen, joka ei lentopalloa ole pelannut koko elämänsä ajan, ja sitten pyyhin sen surutta pois. Plus ne on usein niin yksityiskohtaisia asioita, ettei ne oikeastaan tälläiseen tiivistykseen kai kuuluisikaan :D

Mitään tarvetta minulla ei ole pimittää mitään tietojani joukkueista täältä, sillä se kaikki tieto mitä on opittu ja pelimäärä mitä on videoilta katsottu on se etu mikä itsellä näissä maajoukkuepeleissä on, eikä sitä saa tänne kirjallisesti suollettua etukäteen muille suureksi eduksi vaikka yrittäisi. Varsinkin kun tilanteet ja arviot elävät turnauksen aikana väkisinkin. Toki jos jollekin näistä jotain pientä hyötyä olisikin vedonlyönnissä, niin aina parempi.

Sama koskee lentopallon kotimaista liigaa. En näe mitään harmia itselleni siinä, että tänne kauden alussa arvion ja kausiennakon teenkin. Vaikka jotkut sanovat etteivät halua kauden alussa liikaa paljastaa. Kotimaisessa lentopallossa suurimmat edut tulevat merkittävistä poissaoloista, ja niiden tietoon saannista sekä niiden tärkeyden ymmärtämisestä. Sekä ylipäätään koko sarjan tuntemisesta läpikotaisin, siihen käytetyn ison ajan ja lajirakkauden vuoksi. Tuntimäärä mikä otteluja tulee katsottua sekä livenä että videolta koko vuoden aikana on suoraansanottuna aika iso :D Lisäksi kauden aikana voimasuhteet vaihtelevat ja muuttuvat niin paljon, että kauden alun arviolla ei keskellä kautta enää suurta hyötyä tee.

No se siitä jaarittelusta, kiitos jos jaksoit tänne saakka! :) Palataan vedonlyönnin merkeissä turnauksen aikana!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 42. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.08.2016 00:22 <Volleyball> Unohdin toki liittää avausseitsikot tuohon viestiin :D

04.08.2016 00:22 <Volleyball> Lisäänpä ne nyt samoin tein sinne.


peitsamo
Avatar
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 26.11.2009, 14:20
Pisteitä: 77

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja peitsamo »

Hyvä alustus. Serbian Maailmanliigan voitto perustui pitkälti tosiaan siihen, että muut kärkijoukkueet tähtäsivät olympialaisiin ja Serbia tähtäsi vain Maailmanliigaan. Muutenkin tämän vuoden Maailmanliigaan ei kannata liikaa tosiaan tuijottaa. Itse olympiaturnauksesta ei näytä tulevan vedonlyönnillisesti mitään juhlaa, sillä joukkueiden perustasoerot ovat aika tiedossa ja heittopussit ovat nyt vain huonoja. Itse näkisin, että reagoimalla turnauksen sisällä nopeasti joukkueiden esityksiin, saa tällä kertaa parhaimman tuloksen. Brasseilla on kovat paineet ja odotukset, mutta niin tasainen on kärki, että mikä tahansa joukkue katraasta: Brasilia, Italia, Puola, USA, Ranska ja Venäjä voivat nousta korkeimmalle korokkeelle. Iran vaikutti jo nousevan maailman absoluuttiselle huipulle, mutta tämä kausi on osoittanut, että yksi askel ollaan isoja jäljessä. Kanada ja Argentiina ovat kiusaajan roolissa ja saattavat jonkun kovan päänahan jopa ottaa - perustaso ei kuitenkaan riitä useampiin voittoihin. Itse teen Voittolinjalle kisojen ajan analyysiä, mutta heittelen tännekin mielipiteitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.08.2016 11:24 <Volleyball> En sanoisi pitkälti. Kaikki vastustajat finaaliturnauksessa

04.08.2016 11:25 <Volleyball> pelasivat kyllä parhailla miehillään. Fysiikkaa ei kenties

04.08.2016 11:26 <Volleyball> oltu ajoitettu juippuun juuri siihen, mutta kyllä ne vastust

04.08.2016 11:26 <Volleyball> ajatkin ihan tosissaan töitä teki. Lisäksi Serbia pelasi

04.08.2016 11:26 <Volleyball> erittäin vahvasti.

04.08.2016 11:30 <Volleyball> Ja niinhän se arvokisoissa tuppaa melkein aina noin olemaan

04.08.2016 11:30 <Volleyball> että joukkueiden perustasot on aika hyvin selvillä, ja sitte

04.08.2016 11:31 <Volleyball> pitää vain katsoa kaikki pelit ja bongata siten kohteet.

04.08.2016 11:32 <Volleyball> Nuo muutamat heittopussit ovat lähtökohtaisesti tosiaan melk

04.08.2016 11:33 <Volleyball> oisen paljon jäljessä, ja heidän peleihin hyvät kohteet ovat

04.08.2016 11:33 <Volleyball> varmasti kyllä harvassa.

04.08.2016 11:44 <Volleyball> Niin ja tosiaan tuosta ihan samaa mieltä, että maailman liig

04.08.2016 11:44 <peitsamo> Tämän kauden Maailmanliigast voi olla montaa mieltä.

04.08.2016 11:45 <Volleyball> an esityksille ei kannata liikaa antaa painoarvoa

04.08.2016 11:45 <peitsamo> Itse pidän muille valmistavana ja Serbeille päätavoitteena.

04.08.2016 12:01 <razor> Älä Kari vänkää.


Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Tässäpä tälle päivälle ja ensi yölle vedot.

Vedonlyöntivihje: - Italia-Ranska - peliaika päättynyt

kohde
Italia-Ranska
veto
Ranska
kerroin
1.550 (Pinny)
panos
1.5 yks.

Huti: -1.50 yks.

3-0


Raja ~1.47
Ranskan rutiinitaso on hiukan Italiaa kovempi. Kohtasivat viimeksi pari viikkoa sitten maailmanliigan pronssipelissä, joka meni 3-0 Ranskalle. Bet365lla tarjolla 1.57.

Vedonlyöntivihje: - Puola-Egypti - peliaika päättynyt

kohde
Puola-Egypti
veto
Puola -2.5 erää
kerroin
1.560 (Pinny)
panos
3 yks.

Osuma! +1.68 yks.

3-0


Raja ~1.43
Egypti on liian kovassa seurassa. Puola haluaa aloittaa kisansa puhtaasti ja on tässä varmasti latautunut. Ottelun alku voi olla sekavaa, mutta mitä pidemmälle peli etenee, pitäisi ottelun suunnan tulla kylllä hyvin selväksi. Puola vie ja Egypti vikisee. Bet 365lla tähänkin 1.57.

Vedonlyöntivihje: - Argentiina-Iran - peliaika päättynyt

kohde
Argentiina-Iran
veto
Argentiina
kerroin
2.100 (Veikkaus)
panos
2.5 yks.

Osuma! +2.75 yks.

3-0


Raja ~1.89
Argentiina saa olympialaisiin mukaansa Conten joka todella vahva yleispelaaja. Argentiina ylipäätään hieman aliarvostettu joukkue. Viime ottelu Iranin kotona 3-2 Iranille. Nyt vieraalla maaperällä pieni etu Argentiinalla. Kertoimet hieman jo tippuneet aiemmasta ja oletan että vieläkin tulee alaspäin ennen yöllistä ottelua.

Vihjeet yhteensä: panokset 7.00, palautukset 9.93, tulos +2.93 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Tänään erittäin hyvät kohteet tarjolla, jossa omat linjat eroaa melko selvästi tämän hetken markkinasta, mutta olen kyllä vahvasti arvioiden takana. Muihin peleihin ei löydy ainakaan minulla mitään.

Vedonlyöntivihje: - Kuuba-Egypti - peliaika päättynyt

kohde
Kuuba-Egypti
veto
Kuuba
kerroin
2.600 (Veikkaus)
panos
6 yks.

Huti: -6.00 yks.

0-3


Raja ~1.85
Kuuba on kisoissa mukana käytännössä kolmosmiehillään ja hyvin nuorella porukalla. Eilinen peli Venäjää vastaan oli kuitenkin hyvin positiivinen yllätys Kuuban potentiaalista. Joukkueen ilme oli erittäin pirteä ja yhtenäinen. Uusi nuori vasurihakkuri oli eritoten miellyttävä uutuus. Varma tulevaisuuden nimi. Nuorella jokkueella on totta kai selvät heikkoutensa, kuten pakottamattomien virheiden määrä ja vastaanotto, mutta ei ole vastustaja Egyptikään tosiaan mikään raiteillaan tasaisesti puksuttava juna :D Hyökkäysvoimaa kuubalta löytyy ja uuden kannustavamman valmentajan avulla osa vanhoista tutuista pelaajista näytti löytäneen uuden peli-ilon. Egypti näytti suorastaan aika lamaantuneelta koko Puola- pelin ajan. Toki vastustajakin oli hankala. Kaiken lisäksi ykköshakkuri Elkotb loukkasi nilkkansa kesken pelin ja niin mutkalla se kävi, että hankala nähdä hänen tässä pystyvän vielä pelaamaan, jos enää koko turnauksessa. Paha takaisku Egyptille jos näin. Summa summarum Kuuba minulla tässä pieni suosikki ja edelleen tosi hyviä kertoimia tarjolla. Kuubaan varmaan reagoidaan näin varautuneesti juuri kaikkien menneiden ongelmien takia, mutta jo ensimmäisen pelin piti kumota kyllä pahimmat pelot jos sen vain katsoi. Egypti ei ole pelannut erityisen hyvin nyt vähään aikaan.

Vedonlyöntivihje: - Venäjä-Argentiina - peliaika päättynyt

kohde
Venäjä-Argentiina
veto
Argentiina
kerroin
2.950 (Veikkaus)
panos
4.5 yks.

Osuma! +8.78 yks.

1-3


Raja ~2.32

Toinen erinomainen kohde on jo ensimmäisellä kierroksella betsattu Argentiina. He pelasivat Irania vastaan erinomaisen ensimmäisen ottelun voittaen 3-0. Joukkueeseen palannut Conte oli odotetun vahva ja kentän kuningas. Argentiina vei viime kohtaamisen Venäjää vs maailmanliigassa 3-0. Venäjä ei minua täysin vakuuttanut Kuubaa vastaan vaikka rutiinilla 3-1 voiton ottikin pirteästi esiintyneistä kuuban pojista. Heikkoudet sieltä kuitenkin löytyy ja Argentiina iskee niihin varmasti kiinni. Venäjä pieni suosikki minullakin tässä, mutta tämän hetken tilanteilla Argentiina on ehdottomasti kertoimia parempi. Ylipäätään tämän hetken Argentiina on aliarvostettu ja uskon että se nousee nykyrosterilla ihan maailman kärkeen mukaan.

Vihjeet yhteensä: panokset 10.50, palautukset 13.28, tulos +2.78 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 20. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.08.2016 09:16 <Volleyball> Kuuba vedossa näköjään väärä päivämäärä. No antaa sen olla.

09.08.2016 10:08 <Juissiboy> Kuuba 2,75 ja Argentiina 3,0 (Bet365)

09.08.2016 11:09 <peitsamo> Kuuban kelkassa, vaikka arvio ei aivan noin raikas olekaan.

09.08.2016 11:09 <peitsamo> Argentiinaa pitää vielä sulatella, mutta en suolaa..

09.08.2016 18:49 <Maalaisjärki> Kiitti paljon

09.08.2016 22:33 <juskaa> Kiitos!


Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Palataas leipälajin ääreen myös täälläkin. Ranska on palannut Italia-pelin jälkeen raiteilleen ja Ranskan tuntien tulee parantamaan edelleen turnauksen edetessä.Usan voittoon Brasiliasta reagoitu hieman liikaa tässä, sen peli ei ole ollut normaalissa tikissä olympialaisten aikaan, vaikka nostikin osakkeitaan Brasiliaa vastaan. Ranska on hieman Usaa edellä ja tässäkin siksi pieni suosikki. Usa on hankaluuksista huolimatta edennyt samalla kuusikolla, ja tekee niin varmastikin myös nyt, samoin Ranskan kentällistä arvioidessa ei tarvitse olla mikään shamaani vaan samat tutut miehet jatkaa. Ihan ok kertsiä tarjolla varsinkin pinnyllä.

Vedonlyöntivihje: - Usa-Ranska - peliaika päättynyt

kohde
Usa-Ranska
veto
Ranska
kerroin
1.990 (Pinny)
panos
3 yks.

Huti: -3.00 yks.

3-1


Raja ~1.72

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Kiitos mielenkiinnosta asiaa kohtaan :D Kyllä, oon pelannut myös itse kohdetta mutta jo reilusti aikaisemmin tänään. Nämä lentikset tulee tänne väkisinkin aika isolla viiveellä, kun asiakkaat saa luonnollisesti ensin pelata rauhassa. Joskus, kuten nyt, on pelattavaa edelleen mukavasti vielä lähempänäkin peliä kun kertoimet palautuu hyvin markkinoiden ollessa eri mieltä omasta arviosta. Kiva jos luottoa peliehdotuksiin kuitenkin riittää! =)

EDIT. Siitä ilmeisesti hävisi viesti sitten välistä lopulta pois. Joku kyseli että pelasinko kohdetta itse lainkaan kun kerroin tippui hänen lyönnillään. Niin tämä vastaus koski sitä, jos joku ihmettelee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Shake11
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 05.02.2015, 12:10
Pisteitä: 0

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Shake11 »

Jees, tuli väärän paikkaan tuupattua se eka viesti.

Volleyball kirjoitti:Kiitos mielenkiinnosta asiaa kohtaan :D Kyllä, oon pelannut myös itse kohdetta mutta jo reilusti aikaisemmin tänään. Nämä lentikset tulee tänne väkisinkin aika isolla viiveellä, kun asiakkaat saa luonnollisesti ensin pelata rauhassa. Joskus, kuten nyt, on pelattavaa edelleen mukavasti vielä lähempänäkin peliä kun kertoimet palautuu hyvin markkinoiden ollessa eri mieltä omasta arviosta. Kiva jos luottoa peliehdotuksiin kuitenkin riittää! =)

EDIT. Siitä ilmeisesti hävisi viesti sitten välistä lopulta pois. Joku kyseli että pelasinko kohdetta itse lainkaan kun kerroin tippui hänen lyönnillään. Niin tämä vastaus koski sitä, jos joku ihmettelee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.08.2016 23:34 <Hese> Pistetään tänne kiitos! Taas biitsiltä voitto RUS-BRA. TY

14.08.2016 00:21 <Hese> Tämä siis mr. Volleyballille.

14.08.2016 11:26 <Volleyball> Kiitti :)


Volleyball
Jäsen
Viestit: 433
Liittynyt: 26.08.2014, 18:15

Tuotto: +417.70 yks.

Palautus%: 120.82%

Panosten ka: 3.11 yks.

Vetoja: 646

Pisteitä: 2479

Re: Olympialaisten lentopallo

Viesti Kirjoittaja Volleyball »

Tänään yksi vedonlyönnillisesti hyvin mielenkiintoinen kohde kisoissa, kun Italia ja Kanada kohtaavat. Italia on jo varmistanut lohkovoittonsa, kun taas Kanada varmistaisi jatkopaikan voitolla. Tappiolla voi jatkopaikka jäädä haaveeksi. Kertoimet painottuvat juuri näiden faktojen mukaan melko paljonkin Kanadalle. Itse olen kuitenkin tässä Italian kelkassa.

Italia tulee varmastikin lepuuttamaan tässä osaa seitsikon miehistä. Kertoimissa juuri tähän, sekä siihen faktaan ettei Italialla ole varsinaista panosta ottelussa on reagoitu minun silmissäni liian vahvasti. Olympialaisissa on varmasti kaikille joukkueille myös kunnia-asia esiintyä tosissaan jokaisessa ottelussa (varsinkin kun hyötyä Italialle ei huonosti pelaamisesta juuri ole) ja vaihdosta kentälle pääsevät, vähemmän pelanneet miehet haluavat varmasti näyttää oman kuntonsa riittävän myös tosipeleissä kentälle ja nyt siihen voi olla ainoa mahdollisuus. Vaihdosta heillä onkin tarjota erittäin laadukkaita pelaajia, jotka ovat kovissa seurajoukkueissakin isoissa rooleissa. Yleispelaaja Antonov, passari Sottile ja hakkuri Vettori ovat täysin kykeneviä pelaamaan kokonaisia otteluitakin (ja ovat niin toki tehneetkin maajoukkueessa useasti). Ja kun molemmat liberotkin Italialla ovat melkeinpä tasavahvoja, sekä kaikkia kolme keskitorjujaa peluutetaan tasaisesti normaalisti muutenkin, on seitsikko todella kilpailukykyinen esimerkiksi Zaitsevin ja Juantorenan levätessäkin. Ennen kaikkea tärkeää tässä on, että Italian seitsikko on Kanadan vastaavaa parempi näiden vaihtojen jälkeenkin. Itse uskon Italian pelaavan tässäkin ottelussa laadukasta lentopalloa rennolla otteella, ja siksipä Italia itsellä tässä ihan isostikin kiinni. Tähän saa myös Veikan kertoimilla kirkkaasti peliä.

Vedonlyöntivihje: - Italia-Kanada - peliaika päättynyt

kohde
Italia-Kanada
veto
Italia
kerroin
2.860 (Pinnacle)
panos
5.5 yks.

Huti: -5.50 yks.

1-3Tilanteen ollessa "normaali", olisi Italia varmasti hyvinkin iso suosikki markkinoilla. Ja ei se tässä näilläkään tiedoilla näin isoksi altavastaajaksi käänny.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 12. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

15.08.2016 15:13 <Volleyball> Kertoimien en edes usko tässä pelissä nykyisistä hirveästi

15.08.2016 15:14 <Volleyball> putoavan. Eli nyt vedetään vaan markkinoita vastaan :)

15.08.2016 15:14 <Volleyball> Kertoimien ilmestyessä olin varma, että romahtaa, mutta tren

15.08.2016 15:15 <Volleyball> di ei ole ollut yhtään siihen suuntaan, ja tuskin kääntyy en

15.08.2016 15:16 <Volleyball> ää niin isosti.


Vastaa Viestiin