Tänään on 24.06.2018, 06:35.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3999

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

Tarkoitukseni on saada sarakkeeseen X luku 1, jos kotijoukkue on pelannut edellisenä päivänä joko koti- tai vierasottelun. Jos kotijoukkue ei ole pelannut edellisenä päivänä lainkaan, sarakkeeseen X pitäisi tulla luku 0.

Tätä tarkoitusta varten kehitin alla olevan kaavan (jota toki muutkin saavat hyödyntää):

{=SUMMA(JOS(B4-1=$B$1:B3;JOS(C4=$C$1:C3;1;JOS(C4=$D$1:D3;1;0));0))}

B-sarakkeessa on ottelun päivämäärä, C-sarakkeessa kotijoukkue ja D-sarakkeessa vierasjoukkue. Ensimmäisenä päivänä on kolme ottelua, joten ensimmäinen kaava on kirjoitettu tietokannan neljännelle riville sarakkeeseen X. Kun kaavaa kopioi alaspäin, sen sisältämät $B$1:B3, $C$1:C3 ja $D$1:D3 muuttuvat kattaen aina kaikki aiemmat ottelut, mutta todellisuudessa ehto B4-1=$B$1:B3 pitää huolen siitä, että vain edellisenä päivänä pelatut ottelut tulevat huomioiduiksi.

Nopeasti vilkaistuna kaava näyttäisi toimivan oikein, mutta haluaisin siitä huolimatta kysyä, huomaako joku siinä jonkin virheen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.02.2013 15:42 <S.Mäenala> {=SUM((B4-1=$B$1:B3)*(C4=$C$1:D3))}

09.02.2013 16:03 <Betsaari> Ilmestyykö tuosta kaavasta keskari näytölle (vitsi) ;)

09.02.2013 16:10 <S.Mäenala> ;)


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3999

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

S.Mäenala kirjoitti:{=SUM((B4-1=$B$1:B3)*(C4=$C$1:D3))}
Kiitos tästä. Lyhyempi on toki useimmiten parempi. Saatan tosin vielä uudelleenkoodata edellisen päivän koti- ja vieraspelit (0 = "ei peliä"; 1 = "kotipeli"; 2 = "vieraspeli"), joten pidän kiinni omasta kaavastani, koska sitä on helpompi modifioida.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.02.2013 06:40 <S.Mäenala> {=SUM((B4-1=$B$1:B3)*((C4=$C$1:C3)+2*(C4=$D$1:D3))­)}


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 963
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja zot »

Nyt iski kevyt exceltangenttiilmiö... Luulin tämän olevan helppo mutta ei onnistunutkaan.

Kuinka haen sen rivin numeron jolla haettava sana esiintyy viimeisenä?

Esim.

= Jokufunktio("HJK", B3:B999) pitäisi palauttaa luku 8

Koodi: Valitse kaikki

A B
3 HJK
4 JJK
5 TPS
6 Jaro
7 VPS
8 HJK
9 Inter
10 Porinpallotoverit

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit

09.02.2013 21:42 <spirit> {=MAKS(JOS(B3:B999="HJK",RIVI(B3:B999),""­;))}

10.02.2013 06:50 <S.Mäenala> Ja vastaavasti Boolen algebralla:

10.02.2013 06:50 <S.Mäenala> {=MAX((C1=C1:C999)*ROW(C1:C999))}

10.02.2013 06:55 <S.Mäenala> eli tässä tietysti:

10.02.2013 06:56 <S.Mäenala> {=MAX(("HJK"=B1:B999)*ROW(B1:B999))}


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3999

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

Nimim. spirit neuvoikin jo yhden vaihtoehdon. Tässä toinen: {=MAKS(JOS(C1=B3:B999;(A3:A999)))}. Kun kirjoittaa soluun C1 joukkueen nimen, kaava antaa rivin, jolla joukkueen nimi esiintyy viimeisen kerran.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.02.2013 22:25 <zot> Thanks fellers


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Vielä noista edelläolevista kaavoista...
Jokainen saa minun puolestani kirjoitella minkälaisia kaavoja lystää.
Ammattikäytössä yleensä IF- (JOS-) funktioita pyritään välttämään koska IF-evaluoinnit haukkaavat enemmän kellojaksoja kuin pelkkä raaka laskenta. Erityisesti tämä pitää paikkansa silloin kun laskulausekkeet sisältävät useita sisäkkäisiä IF-syklejä.
Pienissä taulukoissa tällä ei tietysti ole merkitystä.

Vektorikaavat ([Ctrl-Shift-Enter] -kaavat) ovat myös näppäriä kun niitä käytetään suhteellisen pienissä taulukoissa tai vain yksittäisissä soluissa.
Mutta kun käsitellään esim. jotain 10 000 ottelun NHL-tietokantaa ja läväytetään sinne pari sarakkeellista vektorikaavoja, tulee työkirjasta tuskastuttavan hidas!

Tälläisissä tilanteissa kannattaa harkita Excel'in tietokantafunktioiden (D-funktiot; DGET, DMAX, jne) käyttöä.
Jos näitä käytetään, on vähänkään isompiin taulukoihin aina järkevää rakentaa avainkentäksi erillinen indeksointi-sarake.
Indexeriksi asetetaan melkein aina tietuenumero.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

Voiskohan joku (SMäenala?, Credit?, joku muu?) auttaa miestä mäessä...
Seuraavanlaisen koodin löysin makrooni netin syövereistä.

Koodi: Valitse kaikki

Sub Test()
    Dim IE As Object
     
    Sheets("Sheet2").Select
    Range("BA1:BG1000") = "" ' erase previous data
    Range("BA1").Select
     
    Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
    With IE
        .Visible = True
        .Navigate [b]"www.???.com"[/b] ' should work for any URL
        Do Until .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
        End With
         
        IE.ExecWB 17, 0 '// SelectAll
        IE.ExecWB 12, 2 '// Copy selection
        ActiveSheet.PasteSpecial Format:="HTML", link:=False, DisplayAsIcon:=False
        Range("BA1").Select
        IE.Quit
        IE.Quit ' just to make sure
    End Sub
En ole koodausmestari ja muutaman tunnin yrittämisen jälkeen päätin sitten kysyä täältä. Tuo tummennettu kohta pitäisi saada sellaiseen muotoon, että IE surffaa kolme solua vasemmalla olevaan hyperlinkin osoitteeseen eikä mihinkään koodiin kirjoitettuun absoluuttiseen osoitteeseen.

Tarkoitus on siis saada aikaan sellainen koodi, että jos makro aktivoidaan solussa D1, niin se käy kopioimassa solussa A1 olevan hyperlinkin takaa koko webbisivun ja pastettaa sen soluun BA1.

Edit. Ei näköjään boldaantunut tuo osoite tuolla coden sisällä, mutta sieltäpä se löytyy bolditagien sisältä tuo tarkoitettu kohta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

Koodi: Valitse kaikki

Range("B1234").Hyperlinks(1).Follow
Jatkoin etsintää ja löytyihän se. Kiitos minulle :)

Siis tuolla koodin pätkällä kun korvaa koko "navigate"-rivin, niin alkaa lyyti kirjoittaan. Muutan vaan tuon osoitteen absoluuttisesta relatiiviseksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


AinaVituiks
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 07.02.2013, 18:24

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja AinaVituiks »

Helou!

Hyvä ketju tämä.
Osaisko joku sanoo miten excel 2010:stä vaihdetaan oletusselain? Eli tarttis vaihtaa mozillaan tai chromeen kun explorer ei avaa sivuja kunnolla... En itse löytänyt sitä mistään. Tänks!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

AinaVituiks kirjoitti:Helou!

Hyvä ketju tämä.
Osaisko joku sanoo miten excel 2010:stä vaihdetaan oletusselain? Eli tarttis vaihtaa mozillaan tai chromeen kun explorer ei avaa sivuja kunnolla... En itse löytänyt sitä mistään. Tänks!
Helou!

Excel käyttää järjestelmän oletusselainta.

Windows-maailmassa oletusselain asetetaan (vähän käyttöjärj. riippuen) näin:
- Control Panel =>
- Add or Remove Programs =>
- Set Program Access and Defaults =>
- Custom configuration =>
- Choose a default Web browser =>
- (esim.) Mozilla Firefox

Järjestelmän selainvalikoimassa pitäisi näkyä kaikki asennetut selaimet.

Näin ison muutoksen jälkeen kone kannattaa tietysti bootata.

InternetExplorer ei aina hevin usko että se ei ole oletusselain ja asia kannattaa vielä varmistaa IE:n asetuksista:
-Tools => Internet Options => Programs
-"Internet Explorer is not currently the default web browser."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)

Minikommentit

02.03.2013 22:31 <lammpa-1 v2.0> Smäenala se aina jaksaa jeesata.... peukkua


AinaVituiks
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 07.02.2013, 18:24

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja AinaVituiks »

Kiitos S.Mäenala viimeisestä neuvosta!
Sit olis tälläinen helppo kyssäri... Eli netistä exceliin tulevat taulukot/tilastot ja niistä muodostetut voitto tasuri häviö prosentit vaihtaa kivasti paikkaa sen mukaan miten joukkuekin mutta, omat historia tilastot eivät. Eli miten saan lukittua historia tiedot ja netistä tulevat keskenään? Tajuaakohan tästä kysymyksestä muut kuin minä? heh! Kiitos etukäteen...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan

Minikommentit

04.03.2013 20:23 <S.Mäenala> Kyllä ainakin täällä tarvitaan tarkempia tietoja. Miten ne..

04.03.2013 20:24 <S.Mäenala> ..historiatilastot on muodostettu ja mitä pitävät sisällään?


AinaVituiks
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 07.02.2013, 18:24

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja AinaVituiks »

Eli historia tiedot erillisellä excel työkirjalla. Niissä ei ole kuin kotivoitot kotitasurit kotihäviöt sekä sama vieraissa. Sitten nykyinen sarjataulukko päivittyy netistä automaattisesti josta olen laskenut kotivoitot kotitasurit kotihäviöt ja sama vieraissa. Ja nyt kun netistä tulee nämä tiedot ja sarjataulukko muuttuu kauden kuluessa niin tämä netistä tuleva vaihtaa ihan oikein nämä prosentit joukkueen mukana. Historia taulukko taas ei ymmärrä vaihtaa kuin joukkueiden paikat, jättää siis prosentit paikalleen. Pitäisi yhdistää siis tuo kuluva kausi ja historia... olikohan taas vähä sekavaa?
Eli jos sarjataulukko näyttää kierroksella 9 tältä

kuluvakausi kotona historia kotona

1.Manu 60% 30% 10% 1. everton 45% 25% 30%
2.Arsenal 50% 25% 25% 2. Manu 50% 25% 25%
3. Everton 50% 30% 20% 3. Arsenal 60% 30% 10%


nyt kun kaava on tehty esim. tuosta kuluvan kauden 1. kohdasta eli Manusta, historia kohdan 2. Manuun niin kaikki on ok.
Mutta kierroksella 10 Manu ei olekaan enää kohdassa 1. kuluvassa kaudessa vaan siihen on siirtynyt esim. Arsenal niin tässä kohdin Manun ja Arsun prosentit sekoittuvat... huh huh! voiko tätä enää vaikeemmiin selittää! pahoittelut

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

AinaVituiks kirjoitti:Eli historia tiedot erillisellä excel työkirjalla...
... huh huh! voiko tätä enää vaikeemmiin selittää! pahoittelut
Näitä on tosiaan vaikea lyhyesti selittää, mutta annetaan kuvan taas puhua:

Kuva

Ylemmät kaavat näyttävät kuinka tiedot poimitaan kun ne ovat saman työkirjan samalla välilehdellä.

Pitemmät kaavat hakevat tiedot toisesta työkirjasta.
Työkirjojen ja välilehtien nimet tietysti on korvattava vastaamaan kulloistakin tilannetta.

OFFSET lienee suomeksi SIIRTYMÄ ja MATCH mahdollisesti VASTINE. :?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)

Minikommentit


AinaVituiks
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 07.02.2013, 18:24

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja AinaVituiks »

Erittäin paljon kiitoksia S.Mäenala! En olisi löytänyt ratkaisua itse tuohon ikinä. Tämä ketju tosiaan ollut erittäin hyödyllinen varmasti muillekin kuin minulle. Palaan varmaan uuden kysymyksen kanssa taas astialle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan

Minikommentit


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

Tällainen excel-amatööri kaipailee vähän apua. Tuolla pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä topickissa ollut myös puhetta tästä samanlaisesta asiasta, mutta kyselenpä täältä erikseen.

Eli apua kaipailisin ELo-rating taulukkooni, johon päivittyisi automaattisesti uusi eloluku sinne kohtaa, jossa joukkue esiintyy seuraavan kerran, ettei sitä tarvitsisi aina manuaalisesti laittaa, koska siinä vaiheessa jos joudun tekemään muutoksia muihin kaavoihin, joutuu taas kaikki näppäillä manuaalisesti.

Tällä hetkellä itselläni tämänlainen taulukko:
B ja C sarakkeissa joukkueiden nimet B(koti), C(vieras), D ja E sarkakkeissa joukkueiden maalit, eli pelin lopputulos,
G ja H sarakkeissa nykyinen elolukema ja J ja K taas pitävät sisällään uudet eloluvut, jotka päivittyy siis aina kun lyön tulokset ja N ja O sarakkeissa taas elokaavat joista näkee prosentit, P sarake pitää sisällään kertoimen, tässä tapauksessa 30.

Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Kiitos jos osaatte ja viitsitte auttaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3999

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

tophias kirjoitti: Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.
Ovatko VHAKU ja PHAKU tuttuja funktioita? Itse käytän niitä. Jos haluat, voin lähettää sinulle sähköpostitse karvalakkiversion Excelissä pyörivästä ELO-laskurista. Elegantimpiakin laskureita on nykyään tarjolla, mutta tuosta kiinnostuneille jakamastani yksinkertaisesta laskurista pitäisi saada nopeasti apua omien viritysten rakentamiseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

credit kirjoitti:
tophias kirjoitti: Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.
Ovatko VHAKU ja PHAKU tuttuja funktioita? Itse käytän niitä. Jos haluat, voin lähettää sinulle sähköpostitse karvalakkiversion Excelissä pyörivästä ELO-laskurista. Elegantimpiakin laskureita on nykyään tarjolla, mutta tuosta kiinnostuneille jakamastani yksinkertaisesta laskurista pitäisi saada nopeasti apua omien viritysten rakentamiseen.
Valitettavasti eivät ole, toki mielelläni oppisin noidenkin käytön. Ja minulle kyllä kelpaa karvalakkiversio loistavasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3999

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

Laskuri lähetetty.

VHAKU ja PHAKU ovat Excel-käyttäjän perusfunktioita, jotka kannattaa opetella hyvin. Ilman niitä joutuu aika nopeasti pulaan. Vastaavasti niillä pystyy tekemään kaikenlaista hauskaa ja hyödyllistä, kun puuhailee tietokantojen kanssa. :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tophias kirjoitti:Tällainen excel-amatööri kaipailee vähän apua. Tuolla pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä topickissa ollut myös puhetta tästä samanlaisesta asiasta, mutta kyselenpä täältä erikseen.

Eli apua kaipailisin ELo-rating taulukkooni, johon päivittyisi automaattisesti uusi eloluku sinne kohtaa, jossa joukkue esiintyy seuraavan kerran, ettei sitä tarvitsisi aina manuaalisesti laittaa, koska siinä vaiheessa jos joudun tekemään muutoksia muihin kaavoihin, joutuu taas kaikki näppäillä manuaalisesti.

Tällä hetkellä itselläni tämänlainen taulukko:
B ja C sarakkeissa joukkueiden nimet B(koti), C(vieras), D ja E sarkakkeissa joukkueiden maalit, eli pelin lopputulos,
G ja H sarakkeissa nykyinen elolukema ja J ja K taas pitävät sisällään uudet eloluvut, jotka päivittyy siis aina kun lyön tulokset ja N ja O sarakkeissa taas elokaavat joista näkee prosentit, P sarake pitää sisällään kertoimen, tässä tapauksessa 30.

Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Kiitos jos osaatte ja viitsitte auttaa.
Pois se minusta että suosittelisin ELO-järjestelmän käyttöä. Sen virheen saat itse tehdä...

Edellisen esiintymän hakeminen sarakkeesta kuulostaa yksinkertaiselta mutta ei ole Excel'issä kovin helppo tehtävä.
En toisaalta oikein ymmärrä miksi noita nykyisiä ja uusia ELO-lukuja pitää joka riville raahata mukana. Erillinen pikku taulukko, johon ELO-luvut lasketaan on paljon nopeampi ja kevyempi ratkaisu. Sieltä tiedot on helppo hakea kun ne löytyvät aina samasta paikasta eikä tarvitse mitään tokavikoja rivejä etsiskellä.

Jos tehtävä kuitenkin halutaan esittämälläsi tavalla suorittaa, niin näin se käy:

Kuva

Kuva selittänee itsensä jokseenkin riittävästi.

Kaavat:
{=IF(B66="";"";OFFSET($J$1;MAX((B66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;(B66=OFFSET($C$1;MAX((B66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;0))*1))}
{=IF(C66="";"";OFFSET($J$1;MAX((C66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;(C66=OFFSET($C$1;MAX((C66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;0))*1))}

Niinkuin aina matriisikaavoissa, kaarisulkuja ei kirjoiteta kaavoihin vaan ne saadaan näppäinyhdistelmällä [Ctrl]-[Shift]-[Enter].

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Spessu
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 02.03.2010, 03:46
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Spessu »

Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


spirit
Jäsen
Viestit: 336
Liittynyt: 04.05.2007, 20:44

Tuotto: -206.78 yks.

Palautus%: 95.39%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 1496

Pisteitä: 712

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja spirit »

Spessu kirjoitti:Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(
Ite kaivelen nuo TUNNIT ja MINUUTIT-kaavoilla. Noilla onnistuu nätisti ja niitä on todella helppo käyttää. Melkein usaltais veikata, että englanniksi oisivat HOURS ja MINUTES, en tiiä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

Spessu kirjoitti:Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(
1. Valitset koko tulossarakkeen
2. valitset data
3. valitset text to columns
4. valitset delimited
5. valitset delimiters kohdasta other ja siihen merkikisi kaksoispiste
6. painat finish
7. muunnat saadut kolme uutta saraketta general-muotoon

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut lammpa-1 v2.0, 11.03.2013, 21:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


Spessu
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 02.03.2010, 03:46
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Spessu »

Juu kiitoksia, noilla saa ainakin maalit nätisti omiin sarakkeisiin.

Mites nuo tekstiosiot?

Yritin kokeilla etsiä mahdollisia poimi.teksti yms. vaihtoehtoja mitä aikaisemmin esitettiin,
mutta kompastuskivenä oli väärä kieli sekä jotkin erilaiset erottelumerkit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

Spessu kirjoitti:Juu kiitoksia, noilla saa ainakin maalit nätisti omiin sarakkeisiin.

Mites nuo tekstiosiot?

Yritin kokeilla etsiä mahdollisia poimi.teksti yms. vaihtoehtoja mitä aikaisemmin esitettiin,
mutta kompastuskivenä oli väärä kieli sekä jotkin erilaiset erottelumerkit.
1. Valitset tekstisarakkeen
2. valitset data
3. valitset text to columns
4. valitset delimited
5. valitset delimiters kohdasta other ja siihen merkiksi viiva -
6. painat finish

E. Huolehdi, että tekstisarakkeen oikealla puolella on pari tyhjää saraketta, koska tuo text to columns korvaa viereiset sarakkeet uusilla syntyvillä sarakkeilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


Spessu
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 02.03.2010, 03:46
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Spessu »

Kiitos paljon!

Se on hyvä että täällä oppii uutta.

Plus että on toi Excel kyllä upea ohjelma.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


hk_
Avatar
Jäsen
Viestit: 1038
Liittynyt: 07.02.2013, 14:13

Tuotto: -155.94 yks.

Palautus%: 98.20%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 4327

Pisteitä: 6512
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja hk_ »

Sain kysymyksen kertoimien "automaattisesta" hakemisesta exceliin joten laitetaan tännekin lyhyt koodinpätkä. Alla olevalla koodilla pitäisi päästä alkuun.

Koodilla saa MLB-kohteiden moneyline, spread ja totals kertoimet (Pinnacle). Koodipohja on otettu toiselta keskustelufoorumilta ja olen sitä hieman muokannut, joten mistään "ammattisalaisuudesta" ei ole kyse.

Mikäli haluaa kertoimet toisesta lajista joutuu kylläkin muokkaamaan koodia esim. sportType=Basketball ja sportsubtype=NBA.

URL = "http://xml.pinnaclesports.com/pinnacleF ... ubtype=MLB"

Lisäksi voi olla, että joutuu myös muokkaamaan koodin muita kohtia mikäli haluaa kertoimet toiseen lajiin. Esim. tämä sivu (josta otin itsekin koodipohjan) on hyvä alku:

http://sportsobjective.com/wordpress/?t ... cle-sports

Mikäli makro antaa virheilmoituksen kun sitä yrittää ajaa voi olla, että seuraavat muutokset auttavat:

-> Developer -> Visual Basic
-> Tools -> References
Täppää Microsoft XML, v 3.0

Alla koodi:

Sub XML_Pinnacle_odds()

Dim xmlLoad As New MSXML2.DOMDocument
Dim allevents As IXMLDOMNode
Dim eventslen As Integer
Dim events As IXMLDOMNode
Dim XMLHttpRequest As MSXML2.XMLHTTP
Dim i As Integer
Dim URL As String

Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next

URL = "http://xml.pinnaclesports.com/pinnacleF ... ubtype=MLB"
Set XMLHttpRequest = New MSXML2.XMLHTTP
XMLHttpRequest.Open "GET", URL, False
XMLHttpRequest.send
Set xmlLoad = New MSXML2.DOMDocument
Do Until xmlLoad.readyState = 4
Loop
xmlLoad.LoadXML (XMLHttpRequest.responseText)
Set allevents = xmlLoad.DocumentElement.ChildNodes(3)
eventslen = allevents.ChildNodes.Length

i = 2
For i = 2 To (eventslen + 1) Step 1
Set events = allevents.ChildNodes(i - 2)
Sheets("Sheet1").Cells(i, 1) = events.ChildNodes(0).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 2) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(1).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 3) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(1).ChildNodes(4).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 4) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("moneyline").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 5) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(2).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 6) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(3).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 8) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(0).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 9) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(0).ChildNodes(4).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 10) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("moneyline").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 11) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 12) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 14) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 15) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 16) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").ChildNodes(2).Text
Next i

Set xmlLoad = Nothing
Set allevents = Nothing

End Sub

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”