Tänään on 23.06.2018, 03:33.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
lammpa-1
Avatar
Jäsen
Viestit: 2186
Liittynyt: 20.01.2007, 12:16

Tuotto: +96.12 yks.

Palautus%: 111.49%

Panosten ka: 2.56 yks.

Vetoja: 327

Pisteitä: 873

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 »

telso kirjoitti:Tällainen ongelma tuli. Copy-pastetan numerodataa ja listaan tulee ärsyttävä pieni vittumaisuus, kun saavutetaan yli tuhannen menevä luku.

ensin numerot tulee tyylillä:

768
985
999

etc.

kun menee yli tuhannen niin tulee näin:

1 043
1 353
1 694

eli nakkaa tuommoisen välin tuohon ja sitä ei sitten excel tunnista, jos vaikka haluaisin tehdä laskutoimituksen 1x (tuo luku). Tulee value errorit tuon välilyönnin takia. Miten tuon välin sais pois?
Excel2003
Tools - Options - International - Thousands separator

Voi olla, että asiaan vaikuttaa myös käyttiksen lokalisaatioasetukset (control panelista löytyy)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

lammpa-1 kirjoitti:
telso kirjoitti:Tällainen ongelma tuli. Copy-pastetan numerodataa ja listaan tulee ärsyttävä pieni vittumaisuus, kun saavutetaan yli tuhannen menevä luku.

ensin numerot tulee tyylillä:

768
985
999

etc.

kun menee yli tuhannen niin tulee näin:

1 043
1 353
1 694

eli nakkaa tuommoisen välin tuohon ja sitä ei sitten excel tunnista, jos vaikka haluaisin tehdä laskutoimituksen 1x (tuo luku). Tulee value errorit tuon välilyönnin takia. Miten tuon välin sais pois?
Excel2003
Tools - Options - International - Thousands separator

Voi olla, että asiaan vaikuttaa myös käyttiksen lokalisaatioasetukset (control panelista löytyy)
Yksinkertaisinta lienee toimia seuraavasti: CTRL + H (tai "Muokkaa" --> "Korvaa"), etsittävän paikalle yksi välilyönti (korvaavan paikalle ei mitään) ja sitten "Korvaa kaikki".

Jos taulukossa on myös sellaisia välilyöntejä, joita ei haluta poistaa, niin silloin pitää tietenkin ensin maalata se alue, jossa näitä ylimääräisiä välilyöntejä on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


telso
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 28.06.2004, 22:44
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja telso »

creditin ohjeella kokeilin ja toimi. Kiitoksia

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juhwetus
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 02.02.2011, 20:51
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juhwetus »

Tarvitsisin hieman apua excel-kikkailuun. Excel-sekasotkuni päivittää voimakertoimet automaattisesti veikkausliigan joukkueille. Voimakerrointen avulla pisteytetään jokainen pelattu ottelu. Ongelmana on, että kauden edistyessä päivittyy myös jokaisen joukkueen voimakerroin. Niinpä tänään pelattu ottelu vaikuttaa myös aiemmin pelattujen ottelujen pisteytykseen, eli nykyhetki vaikuttaa myös menneisyyden arvointiin.

Mietinkin onko olemassa keinoa kopioida solun A arvo funktion avulla automaattisesti soluun B, mutta vain kerran, siten että solun B arvo ei enää myöhemmin muutu, vaikka solun A arvo päivittyisikin?
Entä onnistuuko ilman Visual Basicia?

Toinen vaihtoehto olisi tietenkin käyttää kauden alussa vakiokerrointa jokaiselle joukkueelle, mutta pidän ajatuksesta, jossa minulla on joukkueen edesottamusten mukaan päivittyvä kerroin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JJackson5
Jäsen
Viestit: 65
Liittynyt: 06.12.2008, 18:18
Pisteitä: 10

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja JJackson5 »

juhwetus kirjoitti:Tarvitsisin hieman apua excel-kikkailuun. Excel-sekasotkuni päivittää voimakertoimet automaattisesti veikkausliigan joukkueille. Voimakerrointen avulla pisteytetään jokainen pelattu ottelu. Ongelmana on, että kauden edistyessä päivittyy myös jokaisen joukkueen voimakerroin. Niinpä tänään pelattu ottelu vaikuttaa myös aiemmin pelattujen ottelujen pisteytykseen, eli nykyhetki vaikuttaa myös menneisyyden arvointiin.

Mietinkin onko olemassa keinoa kopioida solun A arvo funktion avulla automaattisesti soluun B, mutta vain kerran, siten että solun B arvo ei enää myöhemmin muutu, vaikka solun A arvo päivittyisikin?
Entä onnistuuko ilman Visual Basicia?

Toinen vaihtoehto olisi tietenkin käyttää kauden alussa vakiokerrointa jokaiselle joukkueelle, mutta pidän ajatuksesta, jossa minulla on joukkueen edesottamusten mukaan päivittyvä kerroin.
Itse en tuota exceliä tunne mutta openofficessa toimii tällä tyylillä:

Solussa B1 on IF(C1="";A1;C1) eli jos C1 on tyhjä niin A1, muuten C1
Solussa C1 on IF(B1="";"";B1) eli jos B1 on tyhjä niin tyhjä, muuten B1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


challq
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 14.05.2012, 09:30

Tuotto: -2.00 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 2

Pisteitä: 31
Paikkakunta: Tyringe

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja challq »

JJackson5 kirjoitti:Itse en tuota exceliä tunne mutta openofficessa toimii tällä tyylillä:

Solussa B1 on IF(C1="";A1;C1) eli jos C1 on tyhjä niin A1, muuten C1
Solussa C1 on IF(B1="";"";B1) eli jos B1 on tyhjä niin tyhjä, muuten B1
Ei kai sentään?
Tuossa solun B1 arvo määräytyy solun C1 perusteella ja solun C1 arvo määräytyy solun B1 perusteella!
Kyseessä on selkeä kehäviittaus, eikä sitä varmaan Openofficessakaan noin tehdä.

VBA:ssa tuo hoidetaan yksinkertaisesti indeksoidulla muuttujalla (=taulukko).

Excelissä näppärä konsti voisi olla solujen arvojen jäädytys, josta infoa tässä:
http://office.microsoft.com/en-us/excel ... 66258.aspx

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JJackson5
Jäsen
Viestit: 65
Liittynyt: 06.12.2008, 18:18
Pisteitä: 10

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja JJackson5 »

challq kirjoitti: Ei kai sentään?
Tuossa solun B1 arvo määräytyy solun C1 perusteella ja solun C1 arvo määräytyy solun B1 perusteella!
Kyseessä on selkeä kehäviittaus, eikä sitä varmaan Openofficessakaan noin tehdä.
Sinulla ei ole openofficea mutta tiedät paremmin ettei sitä noin voi tehdä? :roll:
Kehäviittaus ehkä, mutta tarpeeksi ovela että se toimii openofficessa. Iterointi pitää muistaakseni olla silloin asetuksista päällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


challq
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 14.05.2012, 09:30

Tuotto: -2.00 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 2

Pisteitä: 31
Paikkakunta: Tyringe

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja challq »

JJackson5 kirjoitti:Sinulla ei ole openofficea mutta tiedät paremmin ettei sitä noin voi tehdä? :roll:
Kehäviittaus ehkä, mutta tarpeeksi ovela että se toimii openofficessa. Iterointi pitää muistaakseni olla silloin asetuksista päällä.
Ei tuosta kannata rasittua!
Esitin vain epäilyn, en väittänyt tietäväni paremmin.
Kehäviittauksesta Excelissä tulee ruikutus. Sellaisten käyttö saattaa johtaa arvaamattomiin sivuvaikutuksiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JJackson5
Jäsen
Viestit: 65
Liittynyt: 06.12.2008, 18:18
Pisteitä: 10

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja JJackson5 »

No ehkä olin turhan agressiivinen ;)

Tarkennus vielä tuohon kaavaan openofficessa:
Solussa B1 on IF(A1="";"";IF(C1="";A1;C1))
Solussa C1 on IF(B1="";"";B1)

ja iterointi täytyy olla päällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juhwetus
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 02.02.2011, 20:51
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juhwetus »

Kiitos mielenkiintoisista vinkeistä. Kävin jo mielessäni läpi ties mitä viritelmiä, mutta en onneksi ehtinyt toteuttamaan niitä. Tuomitsin hetkellisen umpikujani huonoksi suunnitteluksi, ja päätin muuttaa lähestymistapaani järkevämpään ja enemmän informaatiota tuottavaan suuntaan, joten tyydyn tässä vaiheessa vain painamaan vinkit mieleeni. Sen verran monimutkainen kyhäelmä on tulossa etten epäile hetkeäkään ettenkö noita jossain vaiheessa tarvitsisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JJackson5
Jäsen
Viestit: 65
Liittynyt: 06.12.2008, 18:18
Pisteitä: 10

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja JJackson5 »

Solussa B1 on IF(A1="";"";IF(C1="";A1;C1))
Solussa C1 on IF(B1="";"";B1)
Laitoin tuon kaavan Excelin kokeiluversioon ja ihan yhtä hyvin toimii kuin Openofficessa: Soluihin B1 ja C1 jää ensimmäinen A1:n arvo, vaikka A1 myöhemmin muuttuisi. Tällä kaavaversiolla vain ei saa käyttää A1:tä välillä tyhjillään ennen kuin poistaa kaavan B1:n alta, muuten arvo katoaa.

Iteratiivinen laskenta vain ensin sallitaan asetuksista.

Excelin ohjekin sanoo:
"Excel lopettaa laskemisen, kun iteraatiokertoja on 100 tai kun kehäviittauksen kaikkien arvojen muutos iteraatiokertojen välillä on enintään 0,001, sen mukaan, kumpi vaihtoehto toteutuu ensin."
Tässä tapauksessa oikea arvo löytyy heti joten iterointi päättyy heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


samsalonen
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 16.03.2009, 14:19

Tuotto: -214.82 yks.

Palautus%: 96.76%

Panosten ka: 3.99 yks.

Vetoja: 1661

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja samsalonen »

Apua kaivataan, oma pää ei just nyt taivu (taas).

Taulukossa on lista koko kauden otteluista, seuraavalla jaottelulla:

Sarake A = Päivämäärä
Sarake B = Kellonaika
Sarake C = Kotijoukkue
Sarake D = Vierasjoukkue
Sarake E = Kotijoukkueen maalit
Sarake F = Vierasjoukkueen maalit
Sarake G = Lopputulos (1,2,0)
Sarake H-X = muuta oleellista tietoa ottelusta

Tuosta datasta haluaisin ulos talukon jossa on kunkin joukkueen viimeisen X ottelun tehdyt ja päästetyt maalit (+ muuta taulukossa olevaa dataa), niin että taulukko pysyisi ajantasalla sitä mukaan kun tuloksia ilmestyy taulukkoon. Tässä taulukossa siis on A-sarakkeessa joukkuenimi ja B => laskee ne X viimeistä ottelua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10u, Kelly/6 max bet 2.0% (1u = 0.20%)

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

samsalonen kirjoitti:Apua kaivataan, oma pää ei just nyt taivu (taas).

Taulukossa on lista koko kauden otteluista, seuraavalla jaottelulla:

Sarake A = Päivämäärä
Sarake B = Kellonaika
Sarake C = Kotijoukkue
Sarake D = Vierasjoukkue
Sarake E = Kotijoukkueen maalit
Sarake F = Vierasjoukkueen maalit
Sarake G = Lopputulos (1,2,0)
Sarake H-X = muuta oleellista tietoa ottelusta

Tuosta datasta haluaisin ulos talukon jossa on kunkin joukkueen viimeisen X ottelun tehdyt ja päästetyt maalit (+ muuta taulukossa olevaa dataa), niin että taulukko pysyisi ajantasalla sitä mukaan kun tuloksia ilmestyy taulukkoon. Tässä taulukossa siis on A-sarakkeessa joukkuenimi ja B => laskee ne X viimeistä ottelua.
Onpas aika kinkkinen pulma ... keksin kyllä jo ratkaisun, jolla tuon luultavasti saa hoidettua, mutta se on melko monivaiheinen ja vaatii apusarakkeiden ja -taulukoiden käyttöä. Omassa ratkaisussani ensimmäinen vaihe on lisätä siihen taulukkoon, johon tietoja haetaan, sarake, jossa on joukkueiden kokonaisottelumäärä. Myös alkuperäiseen taulukkoon, jossa tiedot ovat, pitää lisätä apusarake, joka kertoo, kuinka mones koti- ja vierasjoukkueen ottelu on kyseessä. Tämän jälkeen alkuperäisen taulukon viereen (tai toiselle välilehdelle) rakennetaan aputaulukko, jonka kaavat antavat tulokseksi alkuperäisen taulukon arvot, jos tämän alkuperäisen taulukon apusarakkeen ottelumäärä on suurempi kuin kokonaisottelumäärä - X. Sitten tästä aputaulukosta haetaan tarvittavat arvot sellaisilla kaarisulkukaavoilla (miksi-niitä-nyt-taas-sanottiinkaan?). Näin siis pääpiirteittäin. Joku varmaan osaa neuvoa näppärämmän ratkaisun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


samsalonen
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 16.03.2009, 14:19

Tuotto: -214.82 yks.

Palautus%: 96.76%

Panosten ka: 3.99 yks.

Vetoja: 1661

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja samsalonen »

credit kirjoitti:
samsalonen kirjoitti:Apua kaivataan, oma pää ei just nyt taivu (taas).

Taulukossa on lista koko kauden otteluista, seuraavalla jaottelulla:

Sarake A = Päivämäärä
Sarake B = Kellonaika
Sarake C = Kotijoukkue
Sarake D = Vierasjoukkue
Sarake E = Kotijoukkueen maalit
Sarake F = Vierasjoukkueen maalit
Sarake G = Lopputulos (1,2,0)
Sarake H-X = muuta oleellista tietoa ottelusta

Tuosta datasta haluaisin ulos talukon jossa on kunkin joukkueen viimeisen X ottelun tehdyt ja päästetyt maalit (+ muuta taulukossa olevaa dataa), niin että taulukko pysyisi ajantasalla sitä mukaan kun tuloksia ilmestyy taulukkoon. Tässä taulukossa siis on A-sarakkeessa joukkuenimi ja B => laskee ne X viimeistä ottelua.
Onpas aika kinkkinen pulma ... keksin kyllä jo ratkaisun, jolla tuon luultavasti saa hoidettua, mutta se on melko monivaiheinen ja vaatii apusarakkeiden ja -taulukoiden käyttöä. Omassa ratkaisussani ensimmäinen vaihe on lisätä siihen taulukkoon, johon tietoja haetaan, sarake, jossa on joukkueiden kokonaisottelumäärä. Myös alkuperäiseen taulukkoon, jossa tiedot ovat, pitää lisätä apusarake, joka kertoo, kuinka mones koti- ja vierasjoukkueen ottelu on kyseessä. Tämän jälkeen alkuperäisen taulukon viereen (tai toiselle välilehdelle) rakennetaan aputaulukko, jonka kaavat antavat tulokseksi alkuperäisen taulukon arvot, jos tämän alkuperäisen taulukon apusarakkeen ottelumäärä on suurempi kuin kokonaisottelumäärä - X. Sitten tästä aputaulukosta haetaan tarvittavat arvot sellaisilla kaarisulkukaavoilla (miksi-niitä-nyt-taas-sanottiinkaan?). Näin siis pääpiirteittäin. Joku varmaan osaa neuvoa näppärämmän ratkaisun.
Kinkkinen on hyvinkin, ainakin meikäläiselle :) Joku tuollainen apusarake/taulukko säätöähärpäke oli mielessä itselläkin, mutta kyllähän tuohon on pakko olla olemassa helpompi, ja fiksumpi, vaihtoehto.

Ideana olisi saada värkättyä taulukko joka pystyisi simuloimaan kokonaisen kauden "putkeen", niin että se ottaa huomioon edellisten X ja Y otteluiden tapahtumat ja tulokset. Ideana siis että tuo laskenta tapahtuisi jokaisen ottelun kohdalla (rivillä) ja tulos jäisi sille riville "voimaan" ajon loppuun. Tällöin voisi pienillä parametri- ja painotusmuutoksilla ajaa simuloinnin uudestaan, ja hienosäätää tulosta tavoitellen täydellisyyttä.

Hyvin sekavasti selitetty, mutta kait tuosta joka saa ajatuksesta kiinni =)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10u, Kelly/6 max bet 2.0% (1u = 0.20%)

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

samsalonen kirjoitti:Kinkkinen on hyvinkin, ainakin meikäläiselle :) Joku tuollainen apusarake/taulukko säätöähärpäke oli mielessä itselläkin, mutta kyllähän tuohon on pakko olla olemassa helpompi, ja fiksumpi, vaihtoehto.

Ideana olisi saada värkättyä taulukko joka pystyisi simuloimaan kokonaisen kauden "putkeen", niin että se ottaa huomioon edellisten X ja Y otteluiden tapahtumat ja tulokset. Ideana siis että tuo laskenta tapahtuisi jokaisen ottelun kohdalla (rivillä) ja tulos jäisi sille riville "voimaan" ajon loppuun. Tällöin voisi pienillä parametri- ja painotusmuutoksilla ajaa simuloinnin uudestaan, ja hienosäätää tulosta tavoitellen täydellisyyttä.

Hyvin sekavasti selitetty, mutta kait tuosta joka saa ajatuksesta kiinni =)
Ei kai tämäkin nyt mene sinne pornopuolelle Sam?
Vähän haiskahtaa myös football-datan ratings-variaatiolle.

Jos ymmärsin oikein, haluat että joka ottelua varten tuotetaan yhteenveto esim. 6 edellisestä ottelusta (3xkoti, 3xmatka).

Tuon mukaisena laskenta kyllä menee mukavasti Excelin peruskaavoilla, siis ilman vektorilaskennan kaavojakin...
Kuitenkin vähän pitkähkö juttu sanoilla kuvattavaksi. Lähetä se taulukkosi mulle niin naputtelen sen Sinulle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maig
Avatar
Jäsen
Viestit: 2456
Liittynyt: 30.01.2005, 18:27

Tuotto: -206.24 yks.

Palautus%: 98.03%

Panosten ka: 4.33 yks.

Vetoja: 2424

Pisteitä: 1369

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja maig »

S.Mäenala kirjoitti:
samsalonen kirjoitti:Kinkkinen on hyvinkin, ainakin meikäläiselle :) Joku tuollainen apusarake/taulukko säätöähärpäke oli mielessä itselläkin, mutta kyllähän tuohon on pakko olla olemassa helpompi, ja fiksumpi, vaihtoehto.

Ideana olisi saada värkättyä taulukko joka pystyisi simuloimaan kokonaisen kauden "putkeen", niin että se ottaa huomioon edellisten X ja Y otteluiden tapahtumat ja tulokset. Ideana siis että tuo laskenta tapahtuisi jokaisen ottelun kohdalla (rivillä) ja tulos jäisi sille riville "voimaan" ajon loppuun. Tällöin voisi pienillä parametri- ja painotusmuutoksilla ajaa simuloinnin uudestaan, ja hienosäätää tulosta tavoitellen täydellisyyttä.

Hyvin sekavasti selitetty, mutta kait tuosta joka saa ajatuksesta kiinni =)
Ei kai tämäkin nyt mene sinne pornopuolelle Sam?
Vähän haiskahtaa myös football-datan ratings-variaatiolle.

Jos ymmärsin oikein, haluat että joka ottelua varten tuotetaan yhteenveto esim. 6 edellisestä ottelusta (3xkoti, 3xmatka).

Tuon mukaisena laskenta kyllä menee mukavasti Excelin peruskaavoilla, siis ilman vektorilaskennan kaavojakin...
Kuitenkin vähän pitkähkö juttu sanoilla kuvattavaksi. Lähetä se taulukkosi mulle niin naputtelen sen Sinulle.
Multa meni melkein viikko saada omani toimimaan ja täällä saa pyynnöstä? :jorma:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


samsalonen
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 16.03.2009, 14:19

Tuotto: -214.82 yks.

Palautus%: 96.76%

Panosten ka: 3.99 yks.

Vetoja: 1661

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja samsalonen »

S.Mäenala kirjoitti:Ei kai tämäkin nyt mene sinne pornopuolelle Sam?

Vähän haiskahtaa myös football-datan ratings-variaatiolle.
Taitaa hyvinkin mennä sinne tilasto- ja numeropornon puolelle =)
S.Mäenala kirjoitti:Jos ymmärsin oikein, haluat että joka ottelua varten tuotetaan yhteenveto esim. 6 edellisestä ottelusta (3xkoti, 3xmatka).
Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)
S.Mäenala kirjoitti:Tuon mukaisena laskenta kyllä menee mukavasti Excelin peruskaavoilla, siis ilman vektorilaskennan kaavojakin...
Kuitenkin vähän pitkähkö juttu sanoilla kuvattavaksi. Lähetä se taulukkosi mulle niin naputtelen sen Sinulle.
Kehitän yksinkertaisen pohjan johon nuo kaavat voi tekaista ja pistän sulle linkin siihen. Käytännössä sulla jo on datat siinä 1990-2011 MLB tietomassan sisällä. Tarkoitus on siis edelleen laajentaa, rationalisoida ja automatisoidan ykyistä MLB "konetta" niin että se palvelisi nykyistä paremmin.
maig kirjoitti:Multa meni melkein viikko saada omani toimimaan ja täällä saa pyynnöstä? :jorma:
Sharing is caring you know, ja (tyhmiä) kysyvä pääsee usein paljon helpommalla. Mutta IMO aivan hiton mahtavaa että täällä löytyy porukkaa jotka ovat avokätisesti antamassa apua ja neuvoja kun sitä pyydetään ja osaamista auttamiseen löytyy.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10u, Kelly/6 max bet 2.0% (1u = 0.20%)

Minikommentit

04.09.2012 22:37 <S.Mäenala> Pliis, editoi tuo hirveä äijänpärstä pois tosta viestistä...

04.09.2012 22:51 <S.Mäenala> Hah hah! Mä tosin tarkotin Jorea, mut pikkasen tuokin auttoi

04.09.2012 22:55 <samsalonen> Iso-J on hieno mies =) parhaat hymyt saa herran twiiteistä


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

samsalonen kirjoitti:Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)
Sharing is caring ...
On a second thought Sam,
jos minä postitan nuo kaavat tänne foorumille sanokaamme kotijoukkueen x:n kotiottelun tehdyille, niin Sinä varmasti osaisit monistaa ne noihin muihin kohtiin sopiviksi. Sinun ei tarvitsisi mitään pohjia lähetellä.

Silloin noista kaavoista voisi olla hyötyä useammallekin foorumilaiselle.

Voit Sinä tietysti ne pohjatkin lähettää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


samsalonen
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 16.03.2009, 14:19

Tuotto: -214.82 yks.

Palautus%: 96.76%

Panosten ka: 3.99 yks.

Vetoja: 1661

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja samsalonen »

S.Mäenala kirjoitti:
samsalonen kirjoitti:Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)
Sharing is caring ...
On a second thought Sam,
jos minä postitan nuo kaavat tänne foorumille sanokaamme kotijoukkueen x:n kotiottelun tehdyille, niin Sinä varmasti osaisit monistaa ne noihin muihin kohtiin sopiviksi. Sinun ei tarvitsisi mitään pohjia lähetellä.

Silloin noista kaavoista voisi olla hyötyä useammallekin foorumilaiselle.

Voit Sinä tietysti ne pohjatkin lähettää.
Heitin jo linkin yv:nä, mutta ehdottomasti kaavat jakoon jos vaan viitsit pistää - niistä on varmasti hyötyä useammalle tyypille täällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10u, Kelly/6 max bet 2.0% (1u = 0.20%)

Minikommentit

04.09.2012 22:46 <S.Mäenala> Joo, löytyi... Tehdään näin!


samsalonen
Avatar
Jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 16.03.2009, 14:19

Tuotto: -214.82 yks.

Palautus%: 96.76%

Panosten ka: 3.99 yks.

Vetoja: 1661

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja samsalonen »

samsalonen kirjoitti:Sharing is caring you know, ja (tyhmiä) kysyvä pääsee usein paljon helpommalla. Mutta IMO aivan hiton mahtavaa että täällä löytyy porukkaa jotka ovat avokätisesti antamassa apua ja neuvoja kun sitä pyydetään ja osaamista auttamiseen löytyy.
Ja jos joku tuota meikäläisen tulevaa härpäkettä kohtaan tuntee mielekiintoa niin eikun kinumaan, mielelläni pistän sen jakoon kunhan sen saa ensin julkaisu- ja käyttökelpoiseen kuntoon. Tarkoitus on talven aikana säätää se kohdilleen, niin että se on "valmis" 2013 MLB kauden alkuun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10u, Kelly/6 max bet 2.0% (1u = 0.20%)

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1158
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3623
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

samsalonen kirjoitti:[Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)
Tässäpä tämä:

Kuva

Valitsin kaavoihin tässä ratkaisussa niin purusfunktioita kuin mahdollista. Jos en kovin paljon erehdy, taulukko toimii kaikilla kielillä ja hyvin monilla Excel-versioilla pitkälle taaksepäin (ja todennäköisesti myös OpenOfficella).
Myös käytetty logiikka on valittu siten että se on helposti ymmärrettävissä ja kaavoista on helppo tehdä omia sovelluksia.

Kuvan mukaisessa tilanteessa, sarakkeet H - O ovat apusarakkeita. Lopullisessa sovelluksessa ne sijoitettaisiin omalle välilehdelleen, pois tilaa viemästä. Vaihtoehtoisesti sarakkeet voisi tietysti myös piilottaa.

Laitan kaavat vielä tekstinä. Kuvasta niitä on vähän hankala kopioida:
H3: =COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)

L3: =SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))

P3: =L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3

Vastailen tarvittaessa kysymyksiin ... :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

05.09.2012 17:17 <samsalonen> Ty! Tästä pääsee kivasti liikkeelle!


maig
Avatar
Jäsen
Viestit: 2456
Liittynyt: 30.01.2005, 18:27

Tuotto: -206.24 yks.

Palautus%: 98.03%

Panosten ka: 4.33 yks.

Vetoja: 2424

Pisteitä: 1369

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja maig »

Menee kai vähän matikan puolelle, mutta:

mulla on seuraava formula: -2E-07x^3 + 3E-05x^2 + 0.0146x + 1.5534

Tämä on saatu käyrän trendlinestä ja nyt se pitäisi saada käytettyä excelissä. Kuinka muokataan formulaa soluun, että voidaan laskea X?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5238
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

maig kirjoitti:Menee kai vähän matikan puolelle, mutta:

mulla on seuraava formula: -2E-07x^3 + 3E-05x^2 + 0.0146x + 1.5534

Tämä on saatu käyrän trendlinestä ja nyt se pitäisi saada käytettyä excelissä. Kuinka muokataan formulaa soluun, että voidaan laskea X?
Olet siis piirtänyt hajontakuvioon kolmannen asteen polynomifunktion muotoa olevan "trendiviivan".

Ongelmia taitavat aiheuttaa polynomifunktion kertoimet -2E-07 ja 3E-05? Ne ovat tutummassa muodossa -2^-7 (-2 potenssiin -7) ja 3^-5 (3 potenssiin -5). Kun vaihdat nuo funktioon ja lätkäiset yhtäsuuruusmerkin eteen, niin kaavan pitäisi pelittää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maig
Avatar
Jäsen
Viestit: 2456
Liittynyt: 30.01.2005, 18:27

Tuotto: -206.24 yks.

Palautus%: 98.03%

Panosten ka: 4.33 yks.

Vetoja: 2424

Pisteitä: 1369

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja maig »

credit kirjoitti:
maig kirjoitti:Menee kai vähän matikan puolelle, mutta:

mulla on seuraava formula: -2E-07x^3 + 3E-05x^2 + 0.0146x + 1.5534

Tämä on saatu käyrän trendlinestä ja nyt se pitäisi saada käytettyä excelissä. Kuinka muokataan formulaa soluun, että voidaan laskea X?
Olet siis piirtänyt hajontakuvioon kolmannen asteen polynomifunktion muotoa olevan "trendiviivan".

Ongelmia taitavat aiheuttaa polynomifunktion kertoimet -2E-07 ja 3E-05? Ne ovat tutummassa muodossa -2^-7 (-2 potenssiin -7) ja 3^-5 (3 potenssiin -5). Kun vaihdat nuo funktioon ja lätkäiset yhtäsuuruusmerkin eteen, niin kaavan pitäisi pelittää.
Loistavaa, tästä on paljon iloa. Kiitos!

Vielä yksi pieni kysymys: törmäsin mm. tälläiseen osaan -1E-06x^3.

Jos X on vaikka 68, eikä tämän osan tulos silloin ole:
-1^-6 = 1
1*68 = 68
68^3 = ihan perkeleesti

Vai oonko liian väsynyt?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Oliver »

maig kirjoitti:
credit kirjoitti:
maig kirjoitti:Menee kai vähän matikan puolelle, mutta:

mulla on seuraava formula: -2E-07x^3 + 3E-05x^2 + 0.0146x + 1.5534

Tämä on saatu käyrän trendlinestä ja nyt se pitäisi saada käytettyä excelissä. Kuinka muokataan formulaa soluun, että voidaan laskea X?
Olet siis piirtänyt hajontakuvioon kolmannen asteen polynomifunktion muotoa olevan "trendiviivan".

Ongelmia taitavat aiheuttaa polynomifunktion kertoimet -2E-07 ja 3E-05? Ne ovat tutummassa muodossa -2^-7 (-2 potenssiin -7) ja 3^-5 (3 potenssiin -5). Kun vaihdat nuo funktioon ja lätkäiset yhtäsuuruusmerkin eteen, niin kaavan pitäisi pelittää.
Loistavaa, tästä on paljon iloa. Kiitos!

Vielä yksi pieni kysymys: törmäsin mm. tälläiseen osaan -1E-06x^3.

Jos X on vaikka 68, eikä tämän osan tulos silloin ole:
-1^-6 = 1
1*68 = 68
68^3 = ihan perkeleesti

Vai oonko liian väsynyt?
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_notation

Eli:
-1E-06x^3 on sama kuin -1 * (10^-6) * x^3.
-2E-07 on sama kuin -2 * (10^-7).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”