Tänään on 19.03.2024, 06:36.

TÄYSOSUMA

Keskustelua maksullisista vihjepalveluista.
Vastaa Viestiin
Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

credit kirjoitti:
Mungo kirjoitti:
credit kirjoitti: pitäviä johtopäätöksiä vihjeiden hyvyydestä ei voi vetää vain otannan suuruden ja palautusprosentin perusteella. Jos joku muuta luulee, hän on väärässä.
Ilmoittaudun siinä tapauksessa siihen joukkoon, joka luulee olevansa oikeassa ja on siis väärässä. Esimerkiksi 100 000 000 kohteen pelaaminen vihjaajan A arvioilla palautuksella 1.07 verrattuna 100 000 000 kohteen pelaamiseen vihjaaja B:n arvioilla palautuksella 0.93 kertoo täysin kiistatta sen, että ostajan kannalta vihjaaja A:n peleillä pystyy voitolliseen tulokseen johon B:n vihjeillä ei pysty. Tämä olettaen, että pelitapa on optimoitu.
Jos vihjaaja A suosittelee 99 999 999 kohteessa panostamaan yhden yksikön ja yhdessä kohteessa vaikkapa 100 000 000 yksikköä, riippuu palautusprosentti hyvin pitkälle tämän suurimmalla panoksella pelatun kohteen osumisesta/osumattomuudesta. Pelkästä palautusprosentista ei tällöin voi päätellä vihjeiden voitollisuutta, paitsi jos palautusprosentti on hyvin korkea. Tämä ei tietenkään todennäköisesti ole optimaalinen panostustapa, mutta se ei poista alkuperäisen väitteeni todenperäisyyttä. Optimoitu pelitapa oli sinun asettamasi lisäoletus.
Luulin jostain syystä, että tarkoituksena oli selvittää - kuten itse kirjoitat edellisessä viestissäsi - mitkä vihjepalvelut pääsevät pitkällä aikavälillä voitolliseen tulokseen eli kenen vihjeistä kannattaa maksaa . Seison edelleen sen takana, että se voidaan selvittää riittävän suurella otannalla ja sen palautusprosentilla ja samalla voidaan laskea se, mitkä maksulliset vihjaajat ovat parempia kuin markkina ja mitkä taas ovat markkinaa huonompia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

brickster kirjoitti:Jos ilmoitetaan vain vetojen määrä ja palutusprosentti vihjaajan panostussuositusten mukaan niin esim. Martingale panostusta käyttävien vihjaajien seuranta voi näyttää hyvältä.
Oma vastaukseni liittyi keskustelun otsikkoon ja ketjun aiheeseen. Kertauksena: kysehän oli suomalaisten maksullisten vihjaajien voitollisuudesta ja siitä, että seurantaa jossa ilmoitettaisiin täydellinen vetojen määrä useilta vuosilta ja niiden todellinen palautus ei löydy kuin Vetomaatilta ja Tietäjiltä. Kaiken lisäksi Tietäjien voitollinen saldo koostuu yksinomaan Veikkauksen kertoimilla tehdyistä peleistä kun jokainen voi pelata samat pelit lähes joka kerta paremmilla kertoimilla ulkomaille.

Itse en hyväksy maksullisena asiakkaana - ja ESBC:llekin isona asiakkaana - sitä, että seurantaa ei saada esille. Varsinkaan kun joka syksy saadaan lukea uskomatonta mainosvedätystä mm. NHL:n suhteen kuinka joku Tahvo lähetti ESBC:lle kirjeen jossa kertoi viisinkertaistaneen pelikassansa ESBC:n avulla... Tuokin toki on sinänsä mahdollista, vaikka keskimääräinen ESBC-tulos olisi isoille bookkereille esimerkiksi 96.193 prosenttia oman koko NHL-kauden kestäneen seurannan mukaan. En myöskään pidä uskottavana juttuja, joiden mukaan arvioiden vertailu markkinoihin ja sen tuloksen julkaiseminen ei ole riittävä tai oikea. Kaikissa tapauksissa puhutaan useista tuhansista arvioista ja vedoista useiden vuosien aikana. Kyllä siitä selviää olellinen.

Toki myönnän oitis, että creditin esille nostama asia ettei pelkkä palautus ja vetojen määrä kerro juuri mitään on teoreettisesti aivan oikea. Jos todella laittaa 100 000 000 vetoja ja niistä yhteen vaikkapa 99.99999999 prosenttia koko panostuksesta kaikissa vedoissa yhteensä, tuon yhden vedon osuma ei kerro mitään arvioiden tasosta kokonaisuudessaan.

Itse tarkastelen asiaa kuitenkin vain ja ainoastaan suomalaisten maksullisten vihjepalveluiden todellisen tilan kannalta ja pakko se on sanoa, että ovat ne eläneet parempiakin aikoja :)

Tosin silloin aikanaan ESBC ja Täysosuma pärjäsivät pitkälti sillä, että Veikkaus ei osannut laskea kertoimia. Sen jälkeen kun Veikkaus lopettti kertoimien laskemisen merkittävissä määrin ja siirtyi kopioimaan ne muilta, osaamista ei enää löytynytkään näiltä vihjepalveluilta haastamaan markkinaa.

Edellä on kuitenkin vain osatotuus. Pätevä petsari repii taatusti tulosta niin ESBC:n kuin muidenkin arvioilla jos osaa nähdä niiden ongelmat ja ottaa ne huomioon omissa laskelmissaan. Samalla oppii huomaamaan sen, mitkä sarjat ovat vaikkapa Täysosumalle ja ESBC:lle vahvoja ja mitkä eivät ja pystyy panostamaan sitten mahdolliset peesausvetonsa niihin vahvempiin. Sarjat tosin vaihtelevat vuosittain hieman sen mukaan, keneltä palvelu ostetaan tai kuka on se "akentti."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


naurulocci
Jäsen
Viestit: 486
Liittynyt: 20.04.2007, 11:50
Pisteitä: 1

Viesti Kirjoittaja naurulocci »

No jos Tietäjät tekevät/tekisivät Veikkauksen Pitkävetoon kovaa tulosta tuplilla niin sittenhän kaiken järjen mukaan niiden perusteella ulkomaille sinkkuja panostavat olisi muutamassa vuodessa miljonääri, jos ei panostusrajat iske vastaan, kuten suuressa pelaajapörssissä tai suurella välittäjällä eivät. Jos voittavat eivätkä ymmärrä todennäköisyysarvioista mitään niin sitten niiden on pakko pelata tietämättään ylikertoimia tai olla todella onnekkaita. Itse en ainakaan maksaisi näistä HJK 1.55 jos ei ymmärretä todennäköisyyksistä mitään vaan pelataan kun se on maailman korkein kerroin tms. Tai joku kohde on "pankkikirja" tai "nippurivi" ja kiihotetaan kaikkia pelaamaan isolla rahalla. Saisi jotain moraalia olla esim. vastuusta peliongelmaisten suhteen. Sijoitusneuvojina moista toimintaa tuskin mikään laki hyväksyisi mutta vihjeala on aika villiä. "Olen tietäjä, osta Nokian osaketta isolla panoksella, viikon pankkikirja" niin nopeasti olet käräjillä. Tai Vetomaatin surkuhupaisa "otamme kantaa, arvio Celtille 60% jotta Veikkauksen 1.70 on niukka ylikerroin" ja maailmalta saa 2.00, joten markkinat olisivat kauheasti väärässä mitä ne eivät yleensä ole. No ainakin yritystä on arvioida todennäköisyyksiä mutta valitettavasti hyvä kertoimenlaskija ei ole sellainen joka vaan vetää hatusta lukemia ja "ottaa kantaa".

Mainittu seuranta on joka tapauksessa hyvin vaikea toteuttaa jos pelaa muuta kuin Pitkävetoa. Voit pelata asian handicapia, 1X2, voit pelata toisensa poissulkevia vetoja, totalseja, voit myydä ja ostaa pelaajapörssissä, kertoimet elävät 24/7 joten aika vaikea toteuttaa "virallista" seurantaa jos pelaa muilla kuin Veikkauksen kiinteillä kertoimilla eikä nekään ole enää kiinteitä oikeasti. Seuranta ei kuitenkaan vastaisi juuri arvioita käyttävän Pertti Peruspelaajan tulosta joten mitä iloa siitä olisi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tallipoika
Jäsen
Viestit: 2431
Liittynyt: 02.03.2003, 12:00
Pisteitä: 1876
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

naurulocci kirjoitti:7......... joten aika vaikea toteuttaa "virallista" seurantaa jos pelaa muilla kuin Veikkauksen kiinteillä kertoimilla eikä nekään ole enää kiinteitä oikeasti. Seuranta ei kuitenkaan vastaisi juuri arvioita käyttävän Pertti Peruspelaajan tulosta joten mitä iloa siitä olisi?
Eli jos esim pidät seurantaa, etkö Sinä merkitse vetosi sinne niillä kertoimilla millä olet pelannut, ei kai voida puhua "kiinteistä" kertoimista, koska bookkerilla on oikeus muuttaa kertoimiaan halutessaan, niin Veikkauksen kuin muiden sen kilpailijoidenkin, voihan kertoimet nousta/laskea, sillehän ei voi mitään.

Esim omaamme seurantaan laskemme vetomme juuri sen kertoimen mukaan mikä on ollut pelaamishetkellä, tosin en sitten tiedä onko pitämämme seuranta "virallisesti oikea", mutta siitä ainakin selviää, ainakin omasta mielestämme riittävästi asiaa, jotta esim ekaa kertaa niitä lukeva pystyy tekemään arvionsa vihjeiden tasosta (alla seurannan kokonais yhteenveto, lisäksi viikottainen seuranat)

1.4.2006 alkaen

1354 vetoa - 754 osumaa - 55.69 osuma %

Panos 37534 € - palautus 40434.58 € - voittoa 2900,58 €.

Palautus 107.73 %

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Viesti Kirjoittaja credit »

Mungo kirjoitti:Seison edelleen sen takana, että se voidaan selvittää riittävän suurella otannalla ja sen palautusprosentilla ja samalla voidaan laskea se, mitkä maksulliset vihjaajat ovat parempia kuin markkina ja mitkä taas ovat markkinaa huonompia.
Aivan: riittävän suurella otannalla. Olet tavallaan kyllä oikeassa tässä, mutta ongelma on se, että riittävän suuri otanta on jossain tapauksessa jotain ja jossain toisessa jotain muuta. Se, mikä on riittävän suuri otanta voidaan yksittäistapauksessa määritellä vain jos tiedossa on nuo listaamani välttämättömät tiedot. Se, mikä riittää yhdessä tapauksessa, ei siis välttämättä riitä toisessa. Ääritapauksissa otoskokoa on kasvatettava lähelle äärettömyyttä, ennen kuin se on riittävän suuri. Kun mietit tätä hetkisen itseksesi, ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan.

EDIT: Luin tuon jälkimmäisen viestisi, ja ilmeisesti ymmärrät jo tuon pointin. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole vain teoreettinen juttu, vaan ihan tosielämässäkin kannattaa kysyä, minkälaisia vetoja on pelattu ja minkälaisilla panostuksilla. Esim. Monivetovihjaajien palautusprosenteissa saattaa huonompi vihjaaja olla edellä vielä satojentuhansien pelattujen rivien jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MacGyver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1198
Liittynyt: 05.12.2003, 03:14

Tuotto: -273.30 yks.

Palautus%: 91.30%

Panosten ka: 18.58 yks.

Vetoja: 169

Pisteitä: 765
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja MacGyver »

Tässä yks kotimainen vihjepulju jolla jopa kunnon seurannat. Toisaalta eipä ole kovin kummoinen tulos yli 800 vedon jälkeen. :roll:

www.profitbet.fi

Jännä kyllä miten täystuho jatkaa toimintaansa vuodesta toiseen.. Kuka sinne oikeesti soittaa???! :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

naurulocci kirjoitti:No jos Tietäjät tekevät/tekisivät Veikkauksen Pitkävetoon kovaa tulosta tuplilla niin sittenhän kaiken järjen mukaan niiden perusteella ulkomaille sinkkuja panostavat olisi muutamassa vuodessa miljonääri, jos ei panostusrajat iske vastaan, kuten suuressa pelaajapörssissä tai suurella välittäjällä eivät. Jos voittavat eivätkä ymmärrä todennäköisyysarvioista mitään niin sitten niiden on pakko pelata tietämättään ylikertoimia tai olla todella onnekkaita. Itse en ainakaan maksaisi näistä HJK 1.55 jos ei ymmärretä todennäköisyyksistä mitään vaan pelataan kun se on maailman korkein kerroin tms. Tai joku kohde on "pankkikirja" tai "nippurivi" ja kiihotetaan kaikkia pelaamaan isolla rahalla. Saisi jotain moraalia olla esim. vastuusta peliongelmaisten suhteen. Sijoitusneuvojina moista toimintaa tuskin mikään laki hyväksyisi mutta vihjeala on aika villiä. "Olen tietäjä, osta Nokian osaketta isolla panoksella, viikon pankkikirja" niin nopeasti olet käräjillä. Tai Vetomaatin surkuhupaisa "otamme kantaa, arvio Celtille 60% jotta Veikkauksen 1.70 on niukka ylikerroin" ja maailmalta saa 2.00, joten markkinat olisivat kauheasti väärässä mitä ne eivät yleensä ole. No ainakin yritystä on arvioida todennäköisyyksiä mutta valitettavasti hyvä kertoimenlaskija ei ole sellainen joka vaan vetää hatusta lukemia ja "ottaa kantaa".

Mainittu seuranta on joka tapauksessa hyvin vaikea toteuttaa jos pelaa muuta kuin Pitkävetoa. Voit pelata asian handicapia, 1X2, voit pelata toisensa poissulkevia vetoja, totalseja, voit myydä ja ostaa pelaajapörssissä, kertoimet elävät 24/7 joten aika vaikea toteuttaa "virallista" seurantaa jos pelaa muilla kuin Veikkauksen kiinteillä kertoimilla eikä nekään ole enää kiinteitä oikeasti. Seuranta ei kuitenkaan vastaisi juuri arvioita käyttävän Pertti Peruspelaajan tulosta joten mitä iloa siitä olisi?
Pari kysymystä.

Koska tuo HJK tuntuu olevan suosikkisi, niin kerrotko vielä mikä oli oma arviosi tuohon kyseiseen otteluun (ennen peliä)?

Väitätkö vakavalla naamalla, että Tietäjien 8410 riviä palautusprosentilla 113,70% on pelkkää hyvää onnea?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

credit kirjoitti:
Mungo kirjoitti:Seison edelleen sen takana, että se voidaan selvittää riittävän suurella otannalla ja sen palautusprosentilla ja samalla voidaan laskea se, mitkä maksulliset vihjaajat ovat parempia kuin markkina ja mitkä taas ovat markkinaa huonompia.
Aivan: riittävän suurella otannalla. Olet tavallaan kyllä oikeassa tässä, mutta ongelma on se, että riittävän suuri otanta on jossain tapauksessa jotain ja jossain toisessa jotain muuta. Se, mikä on riittävän suuri otanta voidaan yksittäistapauksessa määritellä vain jos tiedossa on nuo listaamani välttämättömät tiedot. Se, mikä riittää yhdessä tapauksessa, ei siis välttämättä riitä toisessa. Ääritapauksissa otoskokoa on kasvatettava lähelle äärettömyyttä, ennen kuin se on riittävän suuri. Kun mietit tätä hetkisen itseksesi, ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan.
Kertaus: kysymys oli ja on kotimaisten vihjepalveluiden puuttuvasta seurannasta, joka estää kuluttajaa tekemästä vertailua niiden tuotteiden kannattavuudesta itselleen. Se että "Ääritapauksissa otoskokoa on kasvatettava lähelle äärettömyyttä" on totta, mutta mistään ääritapauksista ei nyt ole kysymys.

Väitän edelleen, että aivan yksinkertainen seuranta tyyliin "ESBC/Täysosuma vuosina 2005-2008 vastaan Markkina" kertoo täysin kiistatta sen, kuinka näillä arvioilla todellisuudessa pystyisi tekemään rahaa tai pääsemään rahoistaan. Et kai sentään ole tästä toista mieltä? Jos seuranta olisi tappiollinen, se olisi myös vihjeiden myyntiä ja liiketoimintaa haittaava... On siellä toki voitollisiakin osia. Kotimaiset monivetoarviot ovat varmasti jo jokaisella Ylikertoimen aktiivilla kotimaista, rajoitettua ja monessa suhteessa aivan pihalla olevaa markkinaa paremmat ja samaa rataa kulkevat toki myös maksullisten monivetoarviot. Mutta kun mennään vaikeampaan ja vaativampaan lajiin eli jalkapallo- ja jääkiekko-otteluihin vs kansainvälinen iso markkina, niin silloin tilanne muuttuu.

Veikkaus ei laske itse lainkaan kansainvälistä tarjontaansa, vaan kopioi valmiit arviot ja huonontaa ne sitten 88 prosentin palautukselle. Myös kotimaisissa kohteissa Veikkaus seuraa varsin usein tiettyjä kansainvälisille yhtiöille työskenteleviä kertoimenlaskijoita avaten kotimaiset kohteensa huonomalla palautuksella vasta näiden yhtiöiden jälkeen. Se että joku vihjaaja taikoo silti näissä olosuhteissa vuodesta toiseen positiivisen tuloksen Veikkauksen kiinteillä kertoimilla ja lähes 10 000 rivin otannalla kertoo jo jotain ammattitaidosta.

Vetomaatille iso kumarrus siitä, että seuranta löytyy edes vuositasolla, vaikka se on ollut viime vuodet pääosin tappiollinen. Tietäjien seuranta on nopein ja kattavin ja kun se on vielä voitollinen, mikäs on tällaisia pelejä kupongille kopioidessa :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Viesti Kirjoittaja credit »

Mungo kirjoitti:
credit kirjoitti:
Mungo kirjoitti:Seison edelleen sen takana, että se voidaan selvittää riittävän suurella otannalla ja sen palautusprosentilla ja samalla voidaan laskea se, mitkä maksulliset vihjaajat ovat parempia kuin markkina ja mitkä taas ovat markkinaa huonompia.
Aivan: riittävän suurella otannalla. Olet tavallaan kyllä oikeassa tässä, mutta ongelma on se, että riittävän suuri otanta on jossain tapauksessa jotain ja jossain toisessa jotain muuta. Se, mikä on riittävän suuri otanta voidaan yksittäistapauksessa määritellä vain jos tiedossa on nuo listaamani välttämättömät tiedot. Se, mikä riittää yhdessä tapauksessa, ei siis välttämättä riitä toisessa. Ääritapauksissa otoskokoa on kasvatettava lähelle äärettömyyttä, ennen kuin se on riittävän suuri. Kun mietit tätä hetkisen itseksesi, ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan.
Kertaus: kysymys oli ja on kotimaisten vihjepalveluiden puuttuvasta seurannasta, joka estää kuluttajaa tekemästä vertailua niiden tuotteiden kannattavuudesta itselleen. Se että "Ääritapauksissa otoskokoa on kasvatettava lähelle äärettömyyttä" on totta, mutta mistään ääritapauksista ei nyt ole kysymys.

Väitän edelleen, että aivan yksinkertainen seuranta tyyliin "ESBC/Täysosuma vuosina 2005-2008 vastaan Markkina" kertoo täysin kiistatta sen, kuinka näillä arvioilla todellisuudessa pystyisi tekemään rahaa tai pääsemään rahoistaan. Et kai sentään ole tästä toista mieltä? Jos seuranta olisi tappiollinen, se olisi myös vihjeiden myyntiä ja liiketoimintaa haittaava... On siellä toki voitollisiakin osia. Kotimaiset monivetoarviot ovat varmasti jo jokaisella Ylikertoimen aktiivilla kotimaista, rajoitettua ja monessa suhteessa aivan pihalla olevaa markkinaa paremmat ja samaa rataa kulkevat toki myös maksullisten monivetoarviot. Mutta kun mennään vaikeampaan ja vaativampaan lajiin eli jalkapallo- ja jääkiekko-otteluihin vs kansainvälinen iso markkina, niin silloin tilanne muuttuu.

Veikkaus ei laske itse lainkaan kansainvälistä tarjontaansa, vaan kopioi valmiit arviot ja huonontaa ne sitten 88 prosentin palautukselle. Myös kotimaisissa kohteissa Veikkaus seuraa varsin usein tiettyjä kansainvälisille yhtiöille työskenteleviä kertoimenlaskijoita avaten kotimaiset kohteensa huonomalla palautuksella vasta näiden yhtiöiden jälkeen. Se että joku vihjaaja taikoo silti näissä olosuhteissa vuodesta toiseen positiivisen tuloksen Veikkauksen kiinteillä kertoimilla ja lähes 10 000 rivin otannalla kertoo jo jotain ammattitaidosta.

Vetomaatille iso kumarrus siitä, että seuranta löytyy edes vuositasolla, vaikka se on ollut viime vuodet pääosin tappiollinen. Tietäjien seuranta on nopein ja kattavin ja kun se on vielä voitollinen, mikäs on tällaisia pelejä kupongille kopioidessa :)
En nyt oikein enää jaksa ymmärtää, mitä sinä kinaat. Tuntuu, että luonteeseesi kuuluu vääntää riita sellaisistakin aiheista, joissa ei ole mitään riitelemistä. :roll: Jotenkin oikein haluat ymmärtää toisen sanomiset väärin ja viedä keskustelun sivuraiteelle, jotta pääsisit väittelemään.

Noissa mainitsemissasi yksittäistapauksissa otoskoko on todennäköisesti riittävän suuri, jotta otoksen perusteella voidaan arvioida vihjaajan hyvyyttä. En ole missään vaiheessa kiistänyt, etteikö olisi sellaisia kotimaisia vihjauspuljuja, joilla on riittävän suuri seuranta (tai joiden antamista vihjeistä sellainen voidaan muodostaa) vihjeiden voitollisuuden tai tappiollisuuden määrittelemiseksi. Mutta edelleen (tämä on nyt se väite, jonka olen esittänyt ja joka absoluuttisesti pitää paikkansa siksi, että se on matemaattinen totuus eikä oma mielipiteeni): Pelkän otoskoon ja palautusprosentin perusteella ei henkilö x voi pitävästi päätellä, miten hyviä jonkin yksittäisen vihjaajan vihjeet ovat, ellei hän tiedä myös sitä, millaisia vetoja on pelattu ja miten niihin on panostettu.

Yksittäistapauksissa 10 000 rivien otanta on hyvin suurella todennäköisyydellä riittävä. Tämä keskustelu lähti kuitenkin alkujaan liikkeelle foorumin jäsenen postattua muutaman vihjeidentarjoajan palautusprosentit omasta seurannastaan, jossa otoskoot olivat turhan pienet. Oma pointtini oli lähinnä tehdä selväksi se, että koska seurannat yleensä ovat kovin lyhyeltä aikaväliltä ja pieniä, olisi aina kerrottava myös se, minkälaisia vetoja on pelattu ja millä panostuksella. Periaatteessa nimittäin 500 singlevetoa tasapanostuksella riittää selvittämään vihjaajan hyvyyden kohtalaisella tarkkuudella, mutta jos ei mainitse, että otos koostuu nimenomaan 500 singlevedosta tasapanostuksella, vaan kertoo vain, että "500 pelattua vetoa x %:n palautuksella", lukija joutuu toteamaan, ettei tämän informaation perusteella voi tehdä pitäviä päätelmiä vihjeiden tasosta, ja siten annettujen faktojen informaatioarvo on lähellä nollaa.

Kun otoskoko kasvaa muutamista sadoista vetovihjeistä luokkaan "10 000 rivejä vuositasolla", kasvaa myös todennäköisyys, että otoskoko riittää kertomaan, kuinka hyviä vihjeet oikeasti ovat, mutta samat lainalaisuudet pätevät edelleen: jopa 10 000 rivien seurannassa auttaa tieto siitä, mitä on pelattu ja millä panoksilla, määrittämään vihjeiden antajan pitkän aikavälin todellisen palautusprosentin suuremmalla tarkkuudella kuin mihin pystyttäisiin ilman näitä tietoja. Ja teoreettisissa ääritapauksissa tosiaan mennään siihen, että otoskoon on lähestyttävä äärettömyyttä, ennen kuin voidaan olla varmoja edes siitä, pystyykö vihjaaja ylipäätään voitolliseen tulokseen pitkällä aikavälillä.

Nyt minun on kuitenkin todettava, etten enää jaksa vääntää kättä matemaattisista faktoista, koska se on yksinkertaisesti aika tylsää ja hyödytöntä. Jos joku vielä haluaa kiistellä siitä, onko 1+1 yhtä kuin 2 vai 3, niin suosittelen Suomi24:n keskusteluja. :) :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

credit kirjoitti:En nyt oikein enää jaksa ymmärtää, mitä sinä kinaat. Tuntuu, että luonteeseesi kuuluu vääntää riita sellaisistakin aiheista, joissa ei ole mitään riitelemistä. :roll: Nyt minun on kuitenkin todettava, etten enää jaksa vääntää kättä matemaattisista faktoista, koska se on yksinkertaisesti aika tylsää ja hyödytöntä. Jos joku vielä haluaa kiistellä siitä, onko 1+1 yhtä kuin 2 vai 3, niin suosittelen Suomi24:n keskusteluja. :) :wink:
Käsittelin muutamissa kirjoituksissani suomalaisten maksullisten vihaajien eli Täysosuman, ESBC:n, Vetomaatin, Totalin ja Tietäjien arvioiden pätevyyttä niiden ostajan eli kuluttajan silmin. Totesin, että seurannan puuttuminen vaikeuttaa palveluiden vertailua ja kertoo omaa kieltään arvioiden tasosta suhteessa markkinaan koska luotettava seuranta olisi erittäin yksinkertaista toteuttaa mm. esittämälläni tavalla (arviot suhteessa markkinaan).

Voi toki olla, että tämä on väärä palsta asialliselle kirjoittamiselle vihjepalveluista niitä koskevassa osiossa ja otsikossa. Kenties on parempi käsitellä asiaa näin: hieman toisen kirjoittajan leimaamista, reilusti saivartelua ja antaa lopuksi isällinen ohje siirtymisestä Suomi24 piiriin.

Hauskaa kesää silti niin creditille kuin muillekin Ylikertoimen kirjoittajille ja lukijoille. Itse jatkan pääosin pörssin ja ennen kaikkea muun sijoitustoiminnan (kuten määräaikaistalletukset jne) parissa.

Ja sen selvittämisessä, mitkä maksulliset vihjaajat jäävät vaille eurojani syksystä alkaen :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

Pari sanaa T-O:n 6.7.2008 vihjeistä.

:shock: T-O ilmoittaa joukkueen X voiton todennäköisyydeksi vakiovihjeissään 65%. Special-vihjeissä sama joukkue X on kahden tähden pelikohde kertoimella 1,50. Siis kahden tähden pelikohde (skaala *...***) ja kohteen oa on 0,975. No huh, huh.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

winorloose kirjoitti:Pari sanaa T-O:n 6.7.2008 vihjeistä.

:shock: T-O ilmoittaa joukkueen X voiton todennäköisyydeksi vakiovihjeissään 65%. Special-vihjeissä sama joukkue X on kahden tähden pelikohde kertoimella 1,50. Siis kahden tähden pelikohde (skaala *...***) ja kohteen oa on 0,975. No huh, huh.
Nyt kun ottelu on pelattu, niin kerrotaan siitä vielä sen verran, että sama joukkue (JJK) oli myös Pitkävedossa T-O:n runkokohteena oa:lla 0,91 (Veikkauksen kerroin 1,40). Tämä esimerkki kertonee ainakin jotain Täysosuman vihjeiden tasosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


odds
Jäsen
Viestit: 2527
Liittynyt: 13.11.2003, 12:37

Tuotto: +718.57 yks.

Palautus%: 102.40%

Panosten ka: 3.21 yks.

Vetoja: 9344

Pisteitä: 4964
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja odds »

Mielenkiintoista ;)

Veikkaan että tähän probleemaan ei saa firman helpdeskistä vastausta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Twitteri

MLB 21 seuranta (päivitetty 14.6):

ML 98.9%
Totals 104.1%

Blogissa mietteitä tuloksien takaa:
MLB 21

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

winorloose kirjoitti:Tämä esimerkki kertonee ainakin jotain Täysosuman vihjeiden tasosta.
Onhan tuo kuvaava esimerkki säätämisestä, mutta kertooko se sittenkään kovin paljon itse vihjeiden tasosta? Voidaan myös perustellusti kritisoida niitä, jotka pyörittävät kyllä prosentit tasoituksin sarjaan kuin sarjaan, mutta prosentit ovat vaan sen verran perseestä, että takkiin tulee pelitavasta riippumatta... Vihjeiden tason voi mielestäni mitata ainoastaan siten, että otetaan tarkastelujaksoksi useampi vuosi ja kaikki mahdolliset arviot. Koska ESBC ja Täysosuma eivät julkaise minkäänlaista vakituista seurantaa, vertailua on vaikea tehdä.

Mutta yksi mahdollisuus sentään löytyy. Veikkaus. Jos otetaan seuranta Veikkaukselle - josta ESBC tuntuu löytävän jostain syystä vähintään 30 ylikerrointa per lista eli enemmän kuin kukaan muu - Täysosuman ja ESBC:n arvioilla ja suosituksilla on aivan erilainen saldo. Kun ESBC on tehnyt sadoista ylikertoimistaan huolimatta säännöllisesti tappiota pian kolme ja puoli vuotta, Täysosumalta löytyy oman seurantani mukaan pitkiä voittavia jaksoja. Ihan jokaista arviota en tiedä kummaltakaan näiden vuosien aikana, mutta aivan riittävästi kyllä.

Vertailu yksin Veikkauksen kertoimiin on siinä mielessä perusteltua, että se on molemmille vihjepuljuille lähinnä lakisääteisistä syistä ns. ykköstoimisto. Toisaaltaq vertailu yksin Veikkaukselle antaa väärän kuvan, sillä samoilla ESBC:n arvioilla pääsee aasialaisilla huomattavasti parempaan, mutta ei kuitenkaan oman seurantani mukaan enää voitolliseen tulokseen. Tilanne on siis muuttunut radikaalisti takavuosista. Täysosumalta ei prosenttiarvioita juuri löydy (eikä Tietäjiltä tai Vetomaatilta), joten aasialaisten hyödyntäminen ei onnistu.

Ja todettakoon sekin, että Suomesta löytyy yksi ja maailmalta enemmän toimistoja, jotka käyttävät kertoimiensa pohjana ESBC:n arvioita. Kertoimet toki muuttuvat markkinan mukaan ja kovin omia kantoja suhteessa markkinaan toimistot eivät uskalla ottaa. ESBC:llä on usein vielä radikaalimpi arvio kuin millä toimisto A tai B kertoimensa avaa. Nämä arviot ovat ESBC:n liikevaihdosta päätellen hyvinkin voitollisia, joten kysymys voittavasta kertoimenlaskennasta on hieman monimutkaisempi asia kuin mitä ylikertoimet Veikkaukselle tai suhteessa markkinaan antavat ymmärtää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


naurulocci
Jäsen
Viestit: 486
Liittynyt: 20.04.2007, 11:50
Pisteitä: 1

Viesti Kirjoittaja naurulocci »

Mungo kirjoitti:Kun ESBC on tehnyt sadoista ylikertoimistaan huolimatta säännöllisesti tappiota pian kolme ja puoli vuotta
Onko sinulla tästä jotain tilatotietoa? Itse kun olen kuullut toista että ovat kyllä ainakin jonkun verran voitolla. Ainakin muutaman säännöllisesti pelaavan kaverin tiedän ja ainakin voitolla ovat. Jos olisivat tappiolla niin tuskinpa säännöllisiä asiakkaita kauan riittäisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

naurulocci kirjoitti:
Mungo kirjoitti:Kun ESBC on tehnyt sadoista ylikertoimistaan huolimatta säännöllisesti tappiota pian kolme ja puoli vuotta
Onko sinulla tästä jotain tilatotietoa? Itse kun olen kuullut toista että ovat kyllä ainakin jonkun verran voitolla. Ainakin muutaman säännöllisesti pelaavan kaverin tiedän ja ainakin voitolla ovat. Jos olisivat tappiolla niin tuskinpa säännöllisiä asiakkaita kauan riittäisi.
On toki. Pelasin koko vertailuajalta eli vajaat neljä vuotta Veikkaukselle ihan mielenkiinnonkin vuoksi pienpanoksin ESBC:n (ja aika monen muunkin vihjaajan) rivit. Käytössäni oli kuukausitilaajana vuosia Markkinapaikka, mutta ostin usein ajansäästämiseksi Vetolinjan sen lisäksi. Yhdessä vaiheessa vuorottelimme ostoissa erään kaverini kanssa, mutta silloinkin löin rivit sisään aina kun oli pikkaisenkin enemmän panostuksen aihetta. ESBC:n menestys Veikkaukselle löytyy myös siinä mielessä heidän seurannastaan, että vähänkään merkittävimpiä osumia hehkutetaan hyvin innokkaasti. Seurasin hehkutusten ja osumien suhdetta vuosia ja kertaakaan ei jääneet hehkutukset väliin, jos osumat olivat merkittäviä. Kannattaa käydä tutustumassa... Kun ensin selvittää keskimääräisen panostuksen per lista (joka on helppo laskea riittävän tarkasti ostamalla ensin vaikkapa puolen vuoden ajan arvioita) ja vertaa sitä sitten osumien määrään ja tuottoon, saa karkean käsityksen arvioiden tuottavuudesta suhteessa panostukseen.

Olen myös keskustellut tästä aiheesta vuosien varrella usean entisen ESBC:n kertoimenlaskijan kanssa ja mitään epäselvyyttä ei Veikkauksen tappiollisuudessa ole esimerksi siltä ajalta kun Veikkaus paransi pitkävetonsa palautuksen ehtoja nostamalla palautuksen 80 prosentista 88 prosenttiin. Sama ongelmahan on myös Täysosumalla eli kun Veikkaus paransi ehtoja, osa vihjepalveluista meni tappiolle Veikkauksen kohteilla. Syykin on toki selvä: Veikkaus kopioi entistä enemmän kertoimia eikä anna enää pitkiä listoja sekä selvittää entistä tarkemmin kotimaisten alasarjojen kohteet. Ne jotka tekivät sitä ennen voittoa kesällä (kuten Vetomaatti), tekevätkin nyt suurimmat tappionsa kotimaisilla kohteilla.

Säännöllisten asiakkaiden määrä ei ole ESBC:llä niin kovin suuri kuin oletetaan. Itse tiedän sen yhden tarkkuudella, sillä olen saanut koko ESBC:n nettivihjeiden aikana ESBC:ltä vihjeet yhteensä neljä tai viisi kertaa ryhmälähetyksenä e-mailitse sellaisessa muodossa, jossa vastaanottaja eli minä näki jokaisen osoitteen ja nimen joille viesti oli lähetetty.

Tappiolliset arviot eivät suinkaan karkoita asiakkaita. Esimerkiksi Vetomaatin seuranta on tappiollinen, mutta asiakkaita riittää silt. Samoin Täysosuman vihjeillä tekee tappiota, mutta asiakkaat eivät todellakaan lopu. Ihan täysjärkiset ihmisetkin ostavat usein arvioita ja vihjeitä kuten jotkut toiset ihmiset osallistuvat Lottoon. Jospa se tällä kertaa osuisi :)

Itselläni tilanne on sellainen, että aikaa NHL:n kertoimenlaskentaa ei oikeastaan enää ole. Eikä oikein isoja halujakaan, koska ne bookkerit jotka tekevät suurimmat virheet hinnoittelussa, eivät yksinkertaisesti anna minun panostaa. Osa on heittänyt kokonaan ulos, osa rajoittanut pelaamisen esimerkiksi 5 euroon per veto. Osalta löytyy vähän isommat limiitit. Niinpä on pakko tyytyä suunnilleen Veikkaukseen, Pahviin, Pinnacleen ja pörsseihin.

Kaikesta huolimatta olisi mukava ensin ostaa ja sitten jättää vetoina jonkun kaupallisen vihjaajan arviot. Edellytän kuitenkin, että ne tuottavat voittoa. Raha ei ole ongelma, voin maksaa riittävästi. Mutta toistaiseksi olen onnistunut löytämään vasta yhden voitollisen vihjepalvelun. Tietäjät. Monia - kaiketi jokaista - olen kokeillut ja pitkäjänteisesti pelit kopioinut vuosia(kin), mutta jälki ei ole vakuuttanut enää viime vuosina.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Mungo, 08.07.2008, 14:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Juu asiakkaiden määrä korreloi enemmänkin paskanpuhumisen määrän kanssa, kuin arvioiden laadun kanssa. Ei ole tosiankaan sattumaa, että Esbc päätuote on tappiolliset veikkausvihjeet ja mainostus on ala-arvoista. Se kun nyt vaan sattuu olemaan liiketaloudellisesta näkökulmasta se tuottavin tapa toimia: Vihjata veikkaukselle jonne ei kannata pelata ja mainostaa tavalla joka lisää entisestäänkin irrationaalista pelikäyttäytymistä. Ironista on vaan se, että kun pää puhuu järkipelaamisesta mediassa, niin samaan aikaan perse jakaa tällaista huttua ilmoille.

Kyllä nuo Esbin ajantasalla olevat vihjeet laadukkaita ovat etenkin kun pelataan maailmalle, esim NHL vihjeet. Vetolinjaan kannattaa taas suhtautua suurella varauksella kun vihjeet tehdään niin aikaisin, että kokoonpanotiedoista esim ei ole hajuakaan. Tekevät varmasti tällä hetkellä joulukuun vetolinjaa :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

playerone kirjoitti:Kyllä nuo Esbin ajantasalla olevat vihjeet laadukkaita ovat etenkin kun pelataan maailmalle, esim NHL vihjeet.
Miltä ajanjaksolta tarkastelet ESBC:n NHL-arvioiden tuottavuutta?

Itse ostin koko viime kauden kerralla hintaan 3 000 euroa ja sitä aiemmat kaudet joko yksittäisinä otteluina tai kuukausi- tai pakettitarjouksina. Esimerkiksi kolmen edellisen pelatun NHL-kauden palautus on oman seurantani mukaan niukasti voitollinen, mutta viimeisen puolentoista kauden osalta se on jo tappiollinen. Silti mm. viime kaudella alku oli loistava (syys-lokakuu), mutta sitten synkkenikin oikein kunnolla.

Vaikka kolmeen kauteen mahtuu vajaat 5 000 ottelua ja vajaat 10 000 arvioita (kun totalsit lasketaan) nämä ovat aina kuitenkin osin tuurista kiinni. Puoli tuntia aiemmin ja optimoitu panos on ml 2.82 kun se voisi olla vaikkapa juuri nyt sama kohde +1.5 tasoituksella. Kun kohde häviää jatkoajalla, ml meni sen sileän tien, mutta +1.5 tasoitus osui. Bookkereina mulla oli kyllä parhaat toimistot, joten siitä ei ole osumat kiinni.

Takavuosina mm. Pinnacle tai Canbet teki uskomattomia virheitä NHL:ssä jättäessään lähes kokonaan huomioimatta rasitustekijät ja korostaessaan motivaatiota väärissä otteluissa. Silloin itsekin vedin sellaisia palautuksia että niitä ei kukaan uskoisi tänään. Mutta enää ei tällaisia lahjoja tarjoilla NHL:ssä, joten vedonlyöjän kannalta katsoen markkinat ovat kiristyneet. Tämä on tullut myös ESBC:n ongelmaksi, uskoakseni.

Mutta kyllä ESBC:n NHL-arvioilla voi kaiketi nykyäänkin tehdä voittoa. Ylikertoimessa on ollut ainakin pari kertaa ilmeisen kokemusperäisiä ohjeita siitä, mitkä ESBC:n arvioit pitää jättää NHL:ssä kokonaan väliin, mitkä normaalia pienemmälle panostukselle ja mitkä pelataan sitten täydellä panostuksella. Mulle jäi noista kirjoituksista sellainen kuva, että asialla oli vihjeitä vuosia seurannut kirjoittaja, jolla oli myös kompetenssia kirjoittaa asiasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Mungo kirjoitti: Miltä ajanjaksolta tarkastelet ESBC:n NHL-arvioiden tuottavuutta?
Koko viime kausi joka oli SELVÄSTI voitollinen, mutta tuo on toki niin pieni otos, että lopputulos riippuu ihan siitä mitä kukin pelasi arvioilla. Itse luukutin esim Bwinin ja Ladsin totalseja aika huolella ja moni ei noihin pääse edes pelaamaan. Uskon että olisi ollut voitollinen myös laatubookeillekkin ainoastaan pelaten.

Tiedä sitten kuinka usein analyyttikko vaihtuu sarjoissa...niitähän voi sorvata joku muu ensi kaudella, tai ehkä tällä kaudella kävi vain munkki. Viime kausi oli kuitenkin ehdottomasti kokonaisuutena tarkastellen hyvä.

Mainitaan myös samaan hengen vetoon Total Ctrl. Loistavaa analyysia myös ja "hieman" halvemmalla. Esbin vituiks menny loppukausi oli vastaavasti totalilla aivan mahtava jos en ihan väärässä ole (ei seurantaa totalin peleistä). Totalilla muutenkin laadukasta toimintaa kautta linjan.

Vihjeiden laatua voi kyllä tarkastella muillakin kriteereillä kuin tuolla vuosien otoskoolla. Jos mättää silmät kiinni menemään pelejä ja markkinan käyttäytymistä seuraamatta on suuri otoskoko ainoa konsti saada selville laatu. Laatua voi kyllä mielestäni arvottaa myös vihjatun kertoimen ja markkinan loppukertoimen suhteella. On vihjaajia joiden tipsin jälkeen markkina romahtaa neljä kertaa viidestä. Tässä tapauksessa minulle on ihan sama mikä on tulos vaikkapa 700 vedon otoksella ja olen varmasti puskemassa kun vihje tippuu. Lisäksi pelien statistiikka antaa usein viitteitä siitä, onko vihjaaja ollut arvionsa kanssa yhtään oikeilla jäljillä. Hieman pelisilmää näissä kaikissa tarkastelukriteereissä, niin kyllä hyvän vihjaajan erottaa nopeastikkin.

Itse kyllä välttelisin kaikkia näitä pakonomaisesti Veikkaukselle vihjaavia palveluita ja pelaisin suoraan ulkomaille käyttäen palveluita jotka sinne pelivalintoja tekevät, kuten http://www.totalctrl.info http://www.profitbet.fi/ , Esbc NHL Optimazer ja muut suomalaiset sekä ulkomaiset palvelut jotka jättävät Veikkauksen rauhaan ja pelaavat sinne silloin kun pelattavaa on, eli keskimäärin kerran kuukaudessa yksi veto. Turha sitä on kuollutta hevosta enään mätkiä. Vetolinjan näkemykset ja Vetomaatin kannanotot tuntuvat olevan väkisin haettua myytävää suomen kuiville pelimarkkinoille. Ainakin epäilyttävän usein arvio on juuri sopivasti sellainen, että pelattavaa löytyy umpisurkeaan pitkävetolistaan joka päivälle.

Tietäjät saattaa tehdä laadukasta analyysia (ei mitään konkreettista tietoa itsellä) ja jos vanhan liiton miehenä haluaa puhelimella soitella niin saattaa olla hyvä valinta muihin puhelinpalveluita tarjoaviin verrattuna mitä palstan juttuihin on uskominen. Mielestäni vihjeet olisi kyllä saatava kuitenkin helpommin ja ennenkaikkea niitä on saatava enemmän. Mieluummin iso nippu 105% vihjeitä kun soittamalla sillon tällöin 108% vihje. Jos tosissaan tulosta haluaa tehdä, niin tavaraa on tultava PALJON ja nämä Suomen palvelut ovat yllä mainitsemiani lukuunottamatta tässä suhteessa todella huonoja ja sopivat satunnaisille tuulipukuostajille (jotka Jorman omien sanojen mukaan häviävät näin vähemän, lue eivät voita kuitenkaan), mutta eivät niille jotka haluavat tosissaan tehdä hilloa. Nämä henkilöt pelaavat määrällisesti paljon keskimäärin laadukkaita vihjeitä ulkomaan markkinoille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

playerone kirjoitti: Jos tosissaan tulosta haluaa tehdä, niin tavaraa on tultava PALJON ja nämä Suomen palvelut ovat yllä mainitsemiani lukuunottamatta tässä suhteessa todella huonoja ja sopivat satunnaisille tuulipukuostajille (jotka Jorman omien sanojen mukaan häviävät näin vähemän, lue eivät voita kuitenkaan), mutta eivät niille jotka haluavat tosissaan tehdä hilloa. Nämä henkilöt pelaavat määrällisesti paljon keskimäärin laadukkaita vihjeitä ulkomaan markkinoille.
Jos pelikassa olisi vaikkapa 168 000 euroa, hillon tekemisen ongelma tulee aivan käytännössä vastaan. Panosrajoitukset. Mainitsit itse pelanneesi voitollisesti Bwinille ja Ladsille Espin änäriä ja totesit myös, että moni ei noihin pääse pelaamaan. Se on totta. Molemmat ovat karsineet erittäin tehokkaasti lähes kaikki voittavat pelaajat joko kokonaan ulos tai kuristamalla heitä eri tavoin.

Mutta eivät ne ongelmat tähän lopu. Pinnacle, Canbet, TheGreek yms joita pidetään ammattimaisemmin pelaavien toimistoina eivät todellisuudessa ota kuin jopa vain 200-500 USD early-vetoja sisään. Vasta Itärannikon aikaa pelipäivänä pääsee luukuttamaan enempi ja siinä vaiheessa bookkereilla onkin joskus parempaa tietoa otteluiden kokoonpanoista kuin vaikkapa ESBC:llä.

Näin isolla pelaavalla käy todellisuudessa niin, että hän joutuu tyytymään murusiin silloin kun pitäisi pelata mutta mikäli seuraa sellaisenaan (ilman omia säätöjä) Espin NHL-arvioita ja panostusta, keskimäärin noin kerran viikossa tai parissa mennään erittäin isosti metsään sen takia, että Espi ei ole joko päivittänyt tietojaan kohteesta tai ei ole saanut otteluun merkittävästi vaikuttavia muuttuneita tietoja.

Nämä yllä kuvaamani ongelmat eivät näy pienpelaajalle, joka saa aina hyvät kertoimet Bwinilta, B24, Ladsilta tai monelta muulta bookkerilta. Sen takia on vaara tehdä vääriä johtopäätöksiä arvioiden tuottavuudesta vertaamalla niitä tavallaan väärin. Kuten varmaan ymmärrät, sama ongelma tulee helposti vastaan muilla kuin NHL-arvioilla isommalla pelaaville.

Kaikki on tietenkin aina subjektiivista. Kerron vain omista kokemuksistani. Olen kuitenkin pelannut isoilla panoksilla maailmalle ja sen takia minulla ei ole siitä minkäänlaisia ruusuisia kuvia tai unelmia. Suoraan sanoen olen onnellinen siitä, että enää ei tarvitse olla pelko perseessä ison kassan katoamisesta joiltakin hyviä kertoimia tarjoavalta, mutta ah niin epäluotettavalta bookkerilta...

En väheksyisi myöskään pelaamista Veikkaukselle. Kuinka monta bookkeria maailmasta löytyy, jotka eivät anna henkilökohtaisia panosrajoituksia? Entä kuinka monta bookkeria maailmasta löytyy, jotka ottavat kohteeseen vaikkapa 3 000 euron panostuksen heti Suomen aikaan aamusta? Entä kuinka monta bookkeria maailmasta löytyy, joiden kanssa riitelyn voi viedä puolueettoman tahon päätettäväksi ja saada vielä vedonlyöjän kannalta usein oikea päätös? Entä kuinka monta bookkeria maailmasta löytyy, joiden luotettavuus rahojen kotiuttamisessa on parempi kuin Veikkauksen?

Eihän noita Tietäjien (tai Täysosumankaan, joskin tappiota tulee) vihjeitä Veikalle kannata pelata jos haluaa voittaa vielä enemmän. Esimerkiksi tänään Tietäjien tuplasta saa Veikalla vähemmän kuin apukohteesta sinkkuna vaikkapa Pahvilta, jota itse pidän hyvin luotettavana. Mutta kannattaa tehdä myös riskianalyysi siitä, kuinka riskit kasvavat ja ongelmat lisääntyvät kassan kasvaessa maailmalla eri bookkereilla. Itse pelaan edelleen maailmalle, mutta kyllä mä olen karsinut bookkerit aivan minimiin.

Olen kanssasi samaa mietä Totalista ja sanoisin jopa niin, että Totalin muuttuminen maksulliseksi ja oikeastaan jo perustaminenkin oli tervetullut päätös kaupallisia arvioita hakeville. Ja kuten Totalin seurannasta hyvin huomaa, arvioiden onnistuminen vaihtelee sarjoittain. Myöhemmässä vaiheessa kun dataa tulee tilastollisesti merkittävä määrä tullaan huomaamaan myös se, että menestyvät sarjatkin vaihtelevat jopa vuosittain osin siitäkin riippumatta, onko kertoimenlaskijoissa tapahtunut vaihdoksia.

Päättääkseni siihen mistä aloitin haastan muutkin maksullisten vihjepalveluiden asiakkaat kapinaan: vaatikaa luotettava seuranta vihjeiden tasosta ja jos ette sitä saa, vaatikaa vähintään alennusta hintoihin, koska tuotteen toimivuudesta ei ole takeita :mrgreen:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Angelica03
Jäsen
Viestit: 635
Liittynyt: 20.11.2006, 05:27

Tuotto: -217.77 yks.

Palautus%: 84.08%

Panosten ka: 9.43 yks.

Vetoja: 145

Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja Angelica03 »

Voisin allekirjoittaa nuo Mungon viimeiset tekstit. Näin tarkkaa analyysiä bookkerimarkkinoista en ole aikaisemmin lukenut. Asiahan on juuri näin.

Pari lisäystä kuitenkin. Kaikissa näissä surkeissakin vihjepuljuissa varmaankin on ainakin yksi osaava ihminen taustalla. Se tarkoittaa taas valitetettavasti ehkä vain yhden lajin tai kenties vain yhden sarjan tuntijaa.

Eli jos pelaa formulaa, kannattaa haistella kuka siitä tietää ja ostaa juuri ne tai vain silloin ne vihjeet omien arvioidensa tueksi. NBA:ta kun kai Suomessa osaa vain täältä tuttu Sukkela > perusti vain siihen keskittyvän palvelun > järkevää segmentoida > asiakas saa maksimaalisen tehon ostamistaan vihjeistä juuri siihen sarjaan jota seuraa/pelaa.

Normaali huuhaavihjepalveluhan sitten vihjaa kaikkea mahdollista, joka päivä, joka lajiin. Koskaan ei ole huono pelipäivä ennakkoon. Tästä ainakin huonon palvelun tunnistaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Angelica03 kirjoitti: Normaali huuhaavihjepalveluhan sitten vihjaa kaikkea mahdollista, joka päivä, joka lajiin. Koskaan ei ole huono pelipäivä ennakkoon. Tästä ainakin huonon palvelun tunnistaa.
Toki oman segmenttinsä valinnut vihjaaja joka ei roiski sinne tänne on ennakkoasetelmasta luotettavamman oloinen kuin vihjepalvelu joka vihjaa kaikkea mahdollista. Näin yksinkertaisesti ei valitettavasti voida hyvää ja huonoa palvelua kuitenkaan määritellä. Ulkomailla on paljon vihjepalveluja jotka vihjaa päivittäin tai lähes päivittäin eri sarjoja, usein eri lajejakin. Kuitenkin tekevät hyvää tulosta jatkuvasti ja vihjeiden laatu pysyy vakiona riippumatta siitä minne vihjeitä roiskitaan. Jos vihjepalvelun taustalla on 3-5 henkilöäkin, niin melkein mihin sarjaan vaan voi vihjettä odottaa. Jos vihjepalvelun toimintatapaan lisäksi kuuluu, että jokin merkittävä poissaolotieto tms todennäköisyyksiin vaikuttava tieto hyödynnetään vaikka itse sarjaa ei muuten juuri pelattaisikaan, niin todellakin ihan mitä vain voi odottaa vihjattavan, eikä se tarkoita sitä, että vihjeiden laatu olisi jotenkin heikompi.

Kuvitellaan, että vihjepalvelun pyörittäjä kuulee Viron pääsarjaa tutkivalta betsari kaveriltaan todella kuuman vihjeen kokoonpanotiedon tms johon markkina ei ole reagoinut vielä lainkaan. Hänen intresseissään on varmasti lykätä tällainen vihje asiakkaille ja sitä kautta nostaa oman yrityksensä tekemää palautusta.

Tosin Veikkaukselle vihjaavien kohdalla asia on hieman toinen. Veikkaus antaa nipun kohteita joista vihjeet on pakko repiä. Silloin tilanne ei ole yllämainitun kaltainen, vaan vihjaaja on pakotettu käyttämään esim apukohteina sellaisia sarjoja, joita hän ei välttämättä tunne riittävästi ja joissa ei ole mitään pelaamista puoltavia tekijöitä edes tarjolla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Angelica03
Jäsen
Viestit: 635
Liittynyt: 20.11.2006, 05:27

Tuotto: -217.77 yks.

Palautus%: 84.08%

Panosten ka: 9.43 yks.

Vetoja: 145

Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja Angelica03 »

Malttaisitko laittaa tänne jotain hyväksi (tuottavaksi) havaitsemiasi ulkomaisia vihjepalveluja tai niiden tiettyjä vihjaajia/sarjoja tänne. Rahanteko kun aina kiinnostaa.

Onkohan muuten joku lainsäädännöllinen este tai pelotuspeikko ettei Suomen markkinoilta juuri löydy vihjeitä muihin kuin Veikkauksen kertoimiin?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Sieltä vain kartoittamaan.

http://sports-tipsters.co.uk/tipsforbetting.php

Puolueettomia seurantaa pitäviä sivustoja on muitakin. Pitää kuitenkin muistaa sekin, että hyvä menestys tuollaisella seurantasivustolla antaa uutta potkua myynnille. Tästä syystä varmasti löytyy yrityksiä jotka yrittävät ensin yhdellä firmalla tehdä tulosta, sitten kun seurantaa vetää heti alussa pakkaselle jättävät leikin kesken ja tulevat seuraavalla firmalla seurantaa pitämään. Sama toistetaan kunnes yhden yrityksen kanssa onnistutaan tekemään tuhannen vedon voitollinen "todistettu" seuranta. Vaikka tällainen porsaan reikä onkin olemassa, niin lähtökohtaisesti kannattaa ulkomaisen palvelun valinta kuitenkin aloittaa sports-tipstersin tyyliseltä sivustolta.

Mitä tarkalleen ottaen itse käytän en suuremmin lähde erittelemään. Osalla kerroinpudotuspotentiaalia on vihjeissä jo niin paljon muutenkin, että tuli perseen alla saa mennä vihjettä sisään laittamaan jos aikoo ehtiä.

Veikkaukselle vihjaaminen lienee enemmänkin liiketaloudellisesta näkökulmasta johtuvaa kuin juridisista pakoitteista. Suuret massat pelaa edelleen veikkaukselle ja vihjeiden kysyntä on kovinta juuri veikkauksen tarjontaan. Niin järjenvastaista kuin se onkin. Kun vedonlyöntimarkkinat vapautuvat, niin tullaan näkemään uusia seurantaa pitäviä palveluita ja nykyisetkin alkavat tekemään tulosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

Angelica03 kirjoitti:Onkohan muuten joku lainsäädännöllinen este tai pelotuspeikko ettei Suomen markkinoilta juuri löydy vihjeitä muihin kuin Veikkauksen kertoimiin?
Lakihan se on esteenä. Suomessa ei saa mainostaa ulkomaisten bookkereiden tarjontaa tai bookkereita. Katso tarkemmin mm. Arpajaislaki, esim 3 § (joka määrittelee vedonlyönnin arpajaisiksi) ja 62§ 1. momentti (joka kieltää mainostamisen ja edistämisen muilta kuin luvan haltijoilta). Samasta syystähän PAF ei voi tällä hetkellä mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan Ahvenanmaan ulkopuolella. PAF:n osalta asiaa on käsitelty useamman kerran oikeudessa.

Kuten tiedetään, kysymys on tietenkin aina tulkinnasta. Suomalaiset vihjepalvelut eivät kuitenkaan ole halunneet sotaan Laihon kanssa ja yksi syy on varmasti se, että ulkomaisten parhaiden kertoimien mainostaminen ei toisi juurikaan uusia asiakkaita, mutta saattaisi ääripäässä vähintäänkin vaikeuttaa toimintaa.

Jollain aikataululla rahapeli- ja vedonlyöntibisnes Suomessa vapautuu ainakin nykyisestä varsin tiukasta tulkinnasta, mutta ei ainakaan nykyisen porvarihallituksen aikana. Viime kädessä kysymys on vain ja ainoastaan rahasta. RAY ja Veikkaus tulouttavat merkittävän osan tuloksestaan tieteelle, taiteelle, nuorisotyölle ja urheilulle sekä erilaisen harrastustoiminnan ja kansanterveyden tukeen. Mikäli ulkomaiset välittäjät saisivat operoida vapaasti Suomessa, pelaaminen Veikkaukselle vähenisi ja samalla valtio joutuisi löytämään budjetistaan tukieuroja. Keskustelin asiasta erään kokoomusministerin kanssa ja Veikkauksen rahoille on edelleen sen verran kysyntää, että uudistusta ei ainakaan toistaiseksi suunnitella.

Hänen näkemyksen mukaan ei menisi aikaakaan kun joku iso kansainvälinen yrittäjä toisi Suomeen oman versionsa vaikkapa Lotosta, jossa voisi voittaa joka viikko isomman voiton kuin mitä nyt Veikkauksen Lotossa voi ja vieläpä todennäköisemmin kuin mitä Veikkaus nyt tarjoaa. Sama pätisi läpi koko tuotelinjan (RAY:n automaatit, Veikkauksen arvat, Vakio, Vedonlyönti yms).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin