Tänään on 23.06.2018, 19:45.

Suljettu SM-liiga?

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Wille_78
Jäsen
Viestit: 799
Liittynyt: 30.09.2004, 17:29

Tuotto: +122.96 yks.

Palautus%: 109.28%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 449

Pisteitä: 772
Paikkakunta: Savo

Suljettu SM-liiga?

Viesti Kirjoittaja Wille_78 »

Tälläinen löytyi jatkoaika.com:sta : :shock:

***

SM-liigassa ei nähtäne uutta joukkuetta syksyllä 2005. Tulevalla Mestis-mestarilla oli mahdollisuus liigapaikkaan, mikäli organisaatio olisi täyttänyt liigan asettamat nousukriteerit. Mestiksen välierien alla jääkiekkoliiton johto kertoi, että Mestiksessä ei ole ainuttakaan liigakelpoista joukkuetta.


Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Heikki Hietanen kertoo päivän Jääkiekkolehdessä, ettei yksikään Mestis-seura täyttänyt SM-liigan laatimia talousehtoja. Hietasen mukaan Mestiksessä ei ollut ainuttakaan kelvollista liigajoukkuetta, joten uutta joukkuetta SM-liigassa ei ensi kaudella nähdä.

- Jos liiganousijasta pitäisi nyt tehdä ratkaisu, ei Mestiksestä löytyisi kelvollista seuraa ensi kauden SM-liigaan, Hietanen kertoo Jääkiekkolehdessä.

Väkevimmin Mestiksestä ovat ylöspäin pyrkineet Vaasan Sport ja kuopiolainen KalPa. Kuopiossa seurajohto ilmoitti jo aiemmin omasta mielestä täyttäneensä liigakriteerit. SM-liigan mukaan sekä Sportin että KalPan talous ei kuitenkaa ole liigakelpoinen. Heikki Hietanen jättää kuitenkin pienen takaportin Mestis-seurojen liigahaaveille.

- Vakavimmin liiganousua tavoittelevien seurojen talouskysymyksiä selvitellään yhä. Seuroilla on vielä menossa toimenpiteitä, kuten osakeanteja.


***

Vaikka allekirjoittanut katsoo asiaa "hiukan Kuopionväristen" lasien läpi, niin mielestäni jos tämä menettely toteutuu niin suomalainen jääkiekko saa kovan takaiskun. Mestis on kuitenkin nykyisellään kovatasoinen sarja eikä pelkästään eläkeukkojen jäähdyttelysarja. Ei KalPassakaan varmaan huvikseen ole asiaan tällä kaudella panostettu. (en nyt sano sitä että KalPa olisi ainoa joukkue jonka sinne kuuluu nousta, esim. eilinen peli oli aika munaton esitys jatkoaikavoitosta huolimatta)

Ei junioreitakaan varmaan kauheasti kiinnosta pelata perinteikkäästi kotikaupungin joukkueessa, kun nousuhaaveita ei ole. Mestiksekssä on kuitenkin hyvä päästä näyttämään omia kykyjään koviakin pelimiehiä vastaan, jopa tv-otteluissakin.

Liigakelpoisuus sitten asia erikseen... en tiedä juurikaan jääkiekkoliiton kriteereistä, mutta eihän mikään mestisjoukkue käytä liigaseuran tavoin rahaa Mestiksessä pelaamiseen kun ei ole tarvetta...

No ehkä tämä tästä kunhan pahin kiukku laantuu ja verenpaine laskee alle kahden sadan. :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kultaranne
Jäsen
Viestit: 37
Liittynyt: 15.07.2003, 12:33
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Kultaranne »

Taisihan se olla niinkin, että jos kriteereitä halutaan tulkita tiukasti, ei tämän hetken liigajoukkueistakaan mitat täyttäviä löytyisi edes puolta tusinaa... :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Taika
Jäsen
Viestit: 4390
Liittynyt: 11.04.2003, 12:29

Tuotto: +58.45 yks.

Palautus%: 101.42%

Panosten ka: 0.50 yks.

Vetoja: 8284

Pisteitä: 3399
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Taika »

...hmmm...eiköhän tuon jutun tarkoitus ole vain toimia jonkinlaisena varaklausuulina siltä varalta, että joku muu kuin KalPa sattuisi vahingossa voittamaan....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”