Tänään on 25.06.2018, 05:42.

suomifudis

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

suomifudis

Viesti Kirjoittaja epe »

Mitenköhän kotoisessa Veikkausliigassa saataisiin katsojakeskiarvot samalle tasolle kuin Allsvenskanissa? tai edes Superettanissa ;)
Oma mielipiteeni on, että siihen ei katsomo-olosuhteiden parantaminen pelkästään ratkaisua tuo ... minulle ei ole ainakaan väliä minkälaiset olosuhteet katsomossa on ... parempi vaan jos kaikki paikat olisivat seisomapaikkoja, niin saataisiin edes vähän tunnelmaa katsomoonkin.


Allsvenskan - en publiksuccé

Snittet upp jämfört med förra säsongen
Fotbollen håller sitt grepp om publiken. Efter tre allsvenska omgångar är snittet 11 296 åskådare. Det är 509 åskådare fler per match jämfört med förra årets snittpublik.
Tisdagskvällens Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK lockade årets hittills största publik - 29 983. Sämst än så länge är Örgryte-Enköping med 4 047 åskådare.
Även i superettan är snittet högre. Efter två omgångar har matcherna i snitt lockat 2 279 åskådare mot 1 198 förra året.
IFK Norrköpings 8 101 i premiären mot Gefle är den särklassigt högsta publiksiffran i superettan hittills.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lv
Jäsen
Viestit: 842
Liittynyt: 14.01.2003, 16:45
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lv »

No joo, tästä on tuolla soccernetin puolella jauhettu enemmän kuin tarpeeksi, mutta laittelen omia ajatuksia sekaan.

Tuo suomen jalkapalloilun imago, kyllä on monesti tullut vastauksena vain naurua kun kertoo menevänsä katsomaan vaikkapa ykköstä. Suomi-pallo on valitettavasti profiloitunut "potkupalloksi" ns. tuulipukujen keskuudessa ja paljon kertoo myös se että maan ylimmän sarjatason alkua lykätään kiekkokisojen takia.

Täällä oulussa sponsorirahat menevät enimmäkseen paikalliselle kiekkojoukkueelle ja soppaa on hämmentässä vielä Lippo joten niitä rahoja ei paljoa jalkapallojoukkueille liikene.

Sitten nuo olosuhteet, itsellä ei suurta ongelmaa tuota istuminen Castrénin puisilla penkeillä mutta voin kuvitella ettei se ole helppoa niille jotka ovat tottuneet istumaan lämmitetyssä hallissa.

Summa summarum, muitten lajien ylivalta ja potkupallo-titteli kai tuon vähäisen yleisömäärän aiheuttaa(no, eihän täällä suomessa sinänsä paljoa ihmisiä asusta). Onneksi Veikkausliiga on viime aikoina kiitettävästi yrittänyt "puhdistaa" suomifutiksen mainetta joten propsit heille.

Sitten jotain hyvääkin:

Koodi: Valitse kaikki

Oululainen jalkapalloseurojen, Tervarit, OLS, OTP yhteistyöhedelmä (Tervareitten paikan saanut), jalkapalloseura AC Oulu aloittaa Ykkösen kautensa 16.5 kotiottelulla TP-47:ää vastaan. Joukkuetta tukeva sponsori on ostanut matsiin lippuja niin, että Castrenin kentän reunamille pitäisi tulla jopa parituhatta katsojaa. Torniolaiset uhoavat myös omilla bussilasteillaan Ouluun.

Välivainiolla sijaitseva Castren onkin seuran kotikenttä. Ykkösessä pelaa tulevalla kaudella myös sinne noussut OLS ja seurat kohtaavat ensi kerran 26.6, jolloin kotijoukkueena on OLS.

AC Oulussa on muutamia mielenkiintoisia pelaajia. Kokeneelta Jari Jäväjältä odotellaan edelleen maaleja, mutta niin myös kolmosesta ykköstasolle nousseelta Esa Talalalta. Maalissa lienee nuori Jani Luukkonen, johon ovat liigaseurat jo iskeneet silmänsä.

Minkälainen pelimies on Ville Väisäsen veli Kalle, sekin selviää kauden aikana.
späm! täältä lisää oululaisjoukkueista: viewtopic.php?t=704

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 16:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

Suomalaiset omaavat sen verran huonon itsetunnon, että ainoastaan jatkuvalla kansainvälisellä menestyksellä voidaan Veikkausliigan imagoa ja täten myös yleisömääriä parantaa huomattavasti. Katsomo-olosuhteilla ei ole mielestäni kuin marginaalinen merkitys.

Viime kauden kaltaiset eurocup -esitykset tekevät kyllä pahasti hallaa. Haka ja Mypa pelasivat pirteästi mutta se ei tuulipuvuille riitä. Eurocupeissa on päästävä pidemmälle.

PS. Lähivuosina syntyneet faniporukat ovat plussaa kasvaessaan ja tuovat hyvin ääntä katsomoihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lv
Jäsen
Viestit: 842
Liittynyt: 14.01.2003, 16:45
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lv »

ainoastaan jatkuvalla kansainvälisellä menestyksellä
No jaa, en nyt ihan noin radikaalisti ajattelisi. Jahka näitä pikku palasia saadaan kohdalleen niin "tulosta" alkaa syntymään. Ilmaisliput ovat omasta mielestäni ok asia, katsomo-olosuhteilla on edelleen omasta mielestäni hivenen suurempi merkitys. No, ehkä etelämpänä ei tätä tule ajatelleeksi mutta tulkaapa katsomaan tämän kaupungin "stadion"-tilannetta.

Ja mikä tärkeintä, turha täällä palstalla on meidän valittaa jos ei itse peleissä käy ;) :)

oho, tulipa sekavaa tekstiä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Pakko kommentoida omaa näkemystä tähänkin. Mun mielestä tänne pitäisi saada enemmän kovia pelejä, se auttaisi niin yleisömäärien kuin futiksemme tason suhteen.

Kun pelattaisi enemmän näitä yleisöönmeneviä otteluita, esim. vaikka pohjoismaisia hyviä joukkueita vastaan, yleisöä kertyisi ja osa ehkä huomaisi, että täähän on ihan siistiä, hilaampa ahterini tähän puupenkkiin toisenkin kerran.

Olosuhteilla ei kovin suuri merkitys ole, kunhan vaan makkaraa ja kaljaa löytyy.

Yksi keino olisi ehkä lippujenhintojen alennus, Veikkausliigaan taitaa olla yleinen taso jossain 10 euron tietämillä mitä viime vuonna hieman selailin. Täällä Rakuunoiden matsiin maksaa liput 8 euroa. Ei hitto, voisinpa vaikka sanoa että se on liikaa ykkösdivaripalloilusta. Mun mielestä jo parin euron pudotus voisi lisätä katsojia huomattavasti. Itselläni se ei tuosta rahasta se meneminen niin ole kiinni, mutta on varmasti ihmisiä joilla näin on. Täälläkin porukkaa hilautuu kummasti kentänlaidalle jos ja kun cupissa tulee joku huippuseura (jo Suomen) vastaan.

No palaanpa tuohon aiempaan vielä eli siihen yleisöönmeneviin matseihin. Lanseerasin joskus viime vuonna ajatuksen pohjoismaisesta cupista, johon osallistuisi vaikkapa kaikkien maiden pääsarjajoukkueet ja ehkäpä joitakin villillä kortilla tulleita divariporukoitakin (ne joilla on siihen mahdollisuus) ja sitten pelattaisi cup-muotoinen kisa. Kyllä varmasti jotain Rosenborgia menisi suurempikin joukko katsomaan. Sinänsä on hieman pöhkö ajatus, mutta jotain suomalaisten futispäättäjien pitäisi tehdä. En usko että pääsarjan laajentaminen on vielä ajankohtaista, tasoerot ovat todennäköisesti vielä aika suuret. Toki esim. Kotkassa on tehty loistavaa työtä ja he kyllä ansaitsevat liigapaikkansa.

Ihan vaan futiskesää odotellessa lämmittelin sormia. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 14.01.2003, 21:38
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja T »

Olazabal kirjoitti:Suomalaiset omaavat sen verran huonon itsetunnon, että ainoastaan jatkuvalla kansainvälisellä menestyksellä voidaan Veikkausliigan imagoa ja täten myös yleisömääriä parantaa huomattavasti. Katsomo-olosuhteilla ei ole mielestäni kuin marginaalinen merkitys.
Uskallanpa väittää ettei kansainvälisellä menestyksellä ole yhtään merkitystä veikkausliigan kiinnostavuuteen. Porukkaa kyllä kerääntyy euro-otteluihin, mutta siihen se jääkin. Aika hyvä juttu suomalaisesta jalkapallosta löytyy Simon Kuperin kirjasta "Matka pallon ympäri". Juttu on muutaman vuoden vanha, mutta eipä asiat juurikaan ole muuttuneet.

Omasta mielestä paras tapa nostaa yleisömääriä olisi tiiviimpi kotimaisen jalkapallon seuraaminen mediassa. Harvalle kotimainen futis on tuttua, varsinkaan divarifutis.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 16:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

T kirjoitti: Omasta mielestä paras tapa nostaa yleisömääriä olisi tiiviimpi kotimaisen jalkapallon seuraaminen mediassa. Harvalle kotimainen futis on tuttua, varsinkaan divarifutis.
Veikkausliigalla on nyt tuo "potkupallo" -imago ja mielestäni sen voisi poistaa juuri menestymällä eurocupeissa jolloin tuulipuvut huomaisivat etteivät ne nyt niin huonoja olekkaan. Siis tuulipuvuille pitäisi jotenkin pystyä vakuuttamaan, että veikkausliigafutis on tasokasta. Se on pirun vaikeaa jos hallitsevalle mestarille tulee kotona turpaan CL-karsinnoissa 0-5 joltakin azeri(?)porukalta. Kansainvälisen menestyksen myötä median kiinnostuskin lisääntyisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”