Tänään on 23.06.2018, 23:15.

Tarinoita yliluonnollisuuksista?

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Jani Lassila
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 19.02.2005, 16:47
Pisteitä: 0

Tarinoita yliluonnollisuuksista?

Viesti Kirjoittaja Jani Lassila »

Oletko kokenut jotakin, jota ei ole mielestäsi mitenkään mahdollista selittää ilman yliluonnollisia tai paranormaaleja elementtejä?

Olen kiinnostunut poikkeuksellisista kokemuksista, jotka ovat kokijan näkökulmasta todistaneet joko yliluonnollisten (eli ylimaallista alkuperää olevien) tai paranormaalien (eli tunnetuista luonnonlaeista poikkeavien) ilmiöiden olemassaolon. Ensisijaisesti kohdistan viestini henkilöille, joiden maailmankuva kirjaimellisesti muuttui tällaisen kokemuksen myötä, mutta kokemuksesi voi olla myöskin tapahtuma, joka on lähinnä vain vahvistanut jo aiemmin muodostunutta käsitystä maailmasta. Erityisen kiinnostunut olisin kokemuksista, jotka ovat toimineet henkilökohtaisena todisteena yliluonnollisen olemassaolosta.

Mikäli sinulla on mielestäsi tähän kuvaukseen sopivia kokemuksia, voit selostaa sen/ne vaikkapa tässä ketjussa (vastauksena tähän viestiin) tai lähettää selostuksen yksityisesti sähköpostiosoitteeseeni, jotka käsittelen niin ikään anonymisoidussa muodossa. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa kokemuksestasi myös tähän tarkoitetulla keskustelupalstalla (http://disc.server.com/Indices/142035.html). Selostuksesta tulisi ilmetä pääpiirteittäin kokemukseen liittyvät tapahtumat; erityisen tarkkaan selostuksessa on tietenkin huomioitava yksityiskohdat, jotka mielestäsi selkeimmin osoittavat, ettei tapahtumaa voida selittää ilman paranormaaleja tai supranaturalistisia (yliluonnollisia) aineksia.

Tämän keräyksen puitteissa vastaanotetuista selostuksista ne, jotka täyttävät luetellut ehdot, on tarkoitus julkaista myöhemmin koosteena, jossa käsitellään todisteita paranormaalista ja yliluonnollisesta. Tässä koosteessa esitellään tieteellisten todisteiden lisäksi parhaita henkilökohtaisia todisteita, jossa yksityishenkilöiden ilmoittamilla kokemuksilla on luonnollisesti keskeinen rooli. Vaikka tässä kerätään ensisijaisesti epämuodollisia selostuksia, kokemuksen tiedoista olisi tutkijoille eniten hyötyä, mikäli ne olisi rekisteröity siihen tarkoitetun erityisen tutkimuslomakkeiden välityksellä – joskin suurin osa aineiston tutkimuksellisesta jatkokäsittelystä edellyttää, että ilmoittajan henkilöllisyys on tutkijoiden tiedossa. Suhteessa vapaamuotoisiin selostuksiin tällaisen lomakkeen välityksellä saadun aineiston monipuolinen jatkokäsittely on huomattavasti helpompaa kuin epämuodollisen selostuksen ja sen kautta tulevat helpommin myöskin huomioiduksi kaikki tutkimuksen kannalta oleelliset seikat. Kokijan suostumuksella myöskin tätä kautta saadut tiedot voidaan tarvittaessa täyttyessä hyödyntää yllämainitussa hankkeessa, luonnollisestikin ilman tunnistetietoja – olettaen, että kokemuksesta voidaan erottaa riittävän yksiselitteisesti paranormaaleja tai jopa yliluonnollisia piirteitä. Ei myöskään haittaa vaikka kokemus olisi jo julkaistu jossain toisessa yhteydessä, ja asianomaisellekin lienee helpompi ilmoittaa viite koko tapahtuman selostamisen kirjoittamisen sijaan.

Lisää tämän keräyksen perusajatuksista voit lukea vähän pitemmästä selostuksesta:
http://www.netholist.net/cgi-bin/yabb/Y ... 1108574916

Standardisoidun perustietolomakkeen kokemusten ilmoittamiseen löydät osoitteesta:
http://www.psilab.info/kokemukset.html

Kiitokset jo etukäteen!

Jani Lassila
jplassila@psilab.info

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”