Tänään on 27.05.2018, 15:26.

EY-julkisasiamies: Suomi verotti väärin lottovoittoa

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 16:15
Pisteitä: 2

EY-julkisasiamies: Suomi verotti väärin lottovoittoa

Viesti Kirjoittaja Elvis »

:D

http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/ ... 0030411KO4

EY-julkisasiamies: Suomi verotti väärin lottovoittoa

Ahvenanmaalaista naista lykästi Ruotsin lotossa

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen julkisasiamies Antonio Tizzano antoi torstaina ratkaisuehdotuksensa suomalaisnaisen lottovoiton verotuksesta syntyneessä kiistassa.
Julkisasiamies ehdottaa tuomioistuimelle, että se katsoisi Suomen lainsäädännön olevan asiassa EY-oikeuden vastainen, koska se rajoittaa palvelujen vapaata liikkuvuutta.
Ahvenanmaan käräjäoikeus pyysi viime vuoden helmikuussa EY-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua siitä, voiko Suomi kantaa veroa Ruotsissa saadusta lottovoitosta. Ahvenanmaalainen nainen sai Ruotsista 100 000 euron arvoisen lottovoiton 1998.
Tizzanon ratkaisun mukaan Suomen lainsäädäntö on toisen yhteisön jäsenmaasta saatavan arpajaisvoiton verokohtelussa Euroopan yhteisöjen perustamissopimuksen vastainen.
Julkisasiamiehen ehdotus on hänen itsenäinen kannanottonsa yhteisön oikeuden oikeasta tulkinnasta. Se ei sido tuomioistuinta.

Ruotsissa saatu lottovoitto katsottiin Suomessa veronalaiseksi tuloksi, mistä nainen valitti Ahvenanmaan käräjäoikeudelle. Suomessa saadut arpajaisvoitot ovat voittajalle verovapaita.
Suomen valtio katsoo, että Suomen menettely tapauksessa oli EY-oikeuden mukaista, sillä jäsenvaltioille on annettu tietyin edellytyksin oikeus rajoittaa pelitoimintaa.
Suomen mielestä arpajaisvoittojen verotus on osa yleistä pelitoiminnan säätelyä. Hallitus perustelee linjaansa sillä, että jos verovapaus koskisi myös ulkomaisten arpajaisten voittoja, joutuisivat suomalaiset järjestäjät ulkomaisia pelinjärjestäjiä huonompaan asemaan. Sellainen tilanne syntyisi etenkin, jos ulkomaiset pelinjärjestäjät toimisivat halvan verotuksen maissa.
Lainsäädäntösihteeri Henriikka Hämäläinen ulkoministeriöstä sanoo olevan epävarmaa, ehtiikö EY-tuomioistuin antaa asiassa ratkaisun ennen kesää. Päätöksen valmistelu vie kuukausia ja ratkaisun antamisen ajankohta riippuu monesta asiasta.
Tapauksesta järjestettiin suullinen käsittely tuomioistuimessa viime tammikuun lopulla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Hyviä uutisia tippuu pikkuhiljaa. On se kyllä hyvä kun on joku paikka minne valittaa kun Suomen pahvipäät lyö liikaa kapuloita rattaisiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”