Tänään on 22.05.2018, 21:46.

Unibet teki tutkintapyynnön Ruotsin poliisille

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
tb
Jäsen
Viestit: 277
Liittynyt: 31.05.2003, 19:38
Pisteitä: 0

Unibet teki tutkintapyynnön Ruotsin poliisille

Viesti Kirjoittaja tb »

Kysymys on Ruotsin Bergsåkerin raviradalla 14.10 ajetuista raveista ja UB:n niihin tarjoamista H2H vedoista. Firma epäilee muutaman hevosen tulojärjestyksen olleen ennalta järjestetty siten, että jotkut kuskit eivät ko. lähdöissä olleet ajaneet parhaasta mahdollisesta sijoituksesta (kuten ravikilpailusäännöt edellyttävät) vaan tarkoituksella jättäytyneet lähtönsä viimeisiksi. Kohteisiin oli lisäksi pelattu huomattavan suuret panostukset (n. 400000 kr). Yhtiö ei maksanut voittoja vaan palautti panokset. Myös Expektille samoja kohteita oli pelattu poikkeuksellisen paljon ja sekin jäädytti voitonmaksun.
Ruotsissa hevospelejä saa järjestää vain ATG (vrt Fintoto) ja hevoskilpailuja valvoo STC (vrt Hippos). Näitä kumpaakaan ei tunnu paljoa kiinnostavan sen seikan selvittäminen tapahtuiko lähdössä ulkomaisen pelifirman huijausyritys vai ei; ATG ei nimittäin tarjoa raveihin H2H pelejä ja näin ollen sen kannalta tuntuu olevan aivan sama sijoittuiko joku hevonen lähdössään 9:ksi tai viimeiseksi.
Ulkomaisia, Ruotsin raveihin vetoja tarjoavia pelifirmoja monopoliyhtiöiden edustajat nimittelevät piraateiksi ja parasiiteiksi. :)
Jutusta lisää mm. Travnetissa ja ATG:n sivuilla:
http://www.travnet.se/www/public/webb/d ... oTyp=nyhet
http://www.atg.se/NyhetsServlet?view=vi ... tid=379196

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Hieman offtopic, mut heräs kysymys että ovatko vedonlyöntifirmat järjestäytyneet keskenään eli soittavat "kuumalla linjalla" muille firmoille vertailun vuoksi olisiko kyseessä sopupeli, koska panos tai pelitapa on todella poikkeavaa yleiseen linjaan nähden? Mielestäni tälläinen "turvatoimi" olisi hyvä olla olemassa, niin ehkä vedonlyöntifirmat kerkeävät vielä ajoissa perumaan vedon, jolloin ei tule turhia vääntöjä asiakkaan kanssa. Käsittääkseni suomessa vakuutusyhtiötkin jakavat tietoa toisilleen paljastaakseen huijarit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kymmenen
Jäsen
Viestit: 261
Liittynyt: 30.09.2003, 12:46
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kymmenen »

Kovasti ihmettelisin jos eivät olisi toisiinsa yhteydessä. Vastaavaa yhteydenpitoa harrastetaan alalla kuin alalla, vaikka kuinka kilpailijoita oltaisiin. Joitain yhteisiä intressejä löytyy lähes aina. Vakuutusyhtiötkin tietysti pitävät yhteyttä toisiinsa. Muutenhan vakuutuspetosten tekeminen olisi naurettavan helppoa. Esim sama saha vakuutettaisiin täydestä arvostaan kymmenessä eri vakuutusyhtiössä, poltettaisiin se, ja haetteisiin korvauksia kaikista vakuutusyhtiöistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”