Tänään on 25.06.2018, 11:59.

Excel-kysymys

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Excel-kysymys

Viesti Kirjoittaja linkku »

Hep

Yritän tässä saad ratkaisua exceliin, jotta tuo arvioiden käsittely hieman nopeutuisi. Haaste on seuraava

On 7 solua, joiden yhteissumma pitää olla 100. Kahteen soluun syötetään lukuarvo, joiden perusteella määriytyvät muut luvut ja summaksi pitäisi saada 100. Ensimmäiseen soluun syötetään "vakioarvo", jonka jälkeen manuaalisesti muutetaan toista syötettävää lukua siten, että kaikkien seitsemän solun summaksi saadaan 100.

Esim. syötän 1. soluun luvun 30 ja toiseen luvun 22. Summa näyttää 75. Korjaan toista lukua arvoon 24. Summaksi saadaan 95. Jne. Eli voiko tällaista manuaalista syöttöä välttää? Esim. jollain pienellä koodilla? Itse kun en koodimiehiä ole, niin en tuohon ole ratkaisua löytänyt.

L

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Stimpy
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 28.01.2004, 18:03
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja Stimpy »

Ainakin Tools-valikon "Goal Seek" -toiminnolla voit hakea solun arvon muuttamalla toisen solun arvoa. Eikä tarvi edes koodata. (tai kai siihen jonkun loitsunkin voisi tehdä, mutta itselle on riiitänyt tuo)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja linkku »

OK

Ihan hyvältä tuo vaikuttaa. Yritin tehdä toiminnolle jonkinlaista makroa, muttei onnistunut. Eikä tuota näyttäisi pikanäppäimeksikään saavan, vai?

L

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Jatketaan samaan topikkiin loputtomien excel-kysymysten sarjaa :)

Haluaisin välttää loputtomia If-lausekkeita joilla täytän kaikki taulukot, löytyykö minkälaisia vaihtoehtoja. If-lausekkeissa on se ongelma kun niitä ei saa kuin tietyn määrän peräkkäin ja kun on kyseessä yli 5000 tietueen taulukko niin yksikin ylimääräinen tietoa sisältävä sarake kasvattaa sen kokoa.

Taulukko "Tulos":
Sarake A: SARJA
Sarake B: KAUSI
Sarake C: JOUKKUE A
Sarake D: JOUKKUE B

Taulukko "Sarja":
Sarake A: SARJA
Sarake B: KAUSI
Sarake C: JOUKKUE
Sarake D: JOUKKUETTA KUVAAVA ARVO

Haluaisin hakea "Tulos"-taulukon Joukkue A:lle ja B:lle niitä vastaavat arvot "Sarja"-taulukosta --> Sarakkeisiin E ja F. Onko mahdollista muilla kuin Jos-lausekkeilla... yritin VHakua, mutta en ainakaan saanut toimimaan sitä niinkuin piti. Kiitos jo etukäteen!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lars
Jäsen
Viestit: 76
Liittynyt: 26.07.2004, 14:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Lars »

Lyhyesti, apua voisi olla tästä:

LOOKUP:lla haet "sarja" taulukosta Joukkueen A "indeksin", eli käytännössä mones se on listassa.


INDEX:llä sitten käytät tulosta hyväksi (=oikea rivi) ja valikoit oikean sarakkeen itse.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Ei ihan sukkana onnistu mun mielestä mitenkään Excelin hakutoiminnoilla kun hakuehtona on kolme kenttää, mutta pienellä vaivalla onnistuu eli ratkaisu on yksi lisäkenttä "Sarja"-taulukkoon. Laitetaan se vaikka esim. sarakkeeksi D. Ja siihen kaava =concatenate(a2;b2;c2) eli näin on tehty sarjasta ja kaudesta ikäänkuin yksilöivä avain, tämmöinenhän pitää olla jos meinattiin saada oikea tulos, periaatteessa semmoinenhan meillä jo oli noiden kolmen kenttien yhdistelmässä, mutta kun Exceli ei tajua sitä niin ei väkisin.

Sen jälkeen pitää toi sama taulukko sortata aakkosjärjestykseen eli Sort ja siihen kentät A, B ja C ja ok. Sama järjestys tulisi jos sorttaisi tuon uuden kentän mukaan.

No niin ja sitten tehdään ekaan taulukkoon vaan sopivat hakulausekkeet elikkäs vaikkapa sarakkeeseen E haetaan kotijoukkueen arvot:

=lookup(concatenate(a2;b2;c2);Sheet2!D$2:D$10;Sheet2!E$2:E$10)
ja vierasjoukkueelle
=lookup(concatenate(a2;b2;d2);Sheet2!D$2:D$10;Sheet2!E$2:E$10)

Tuossa on käytetty vain 2-10 riveille sijoittuvia joukkueita, sulla lienee julmettu arvo tossa. Mulla on suomenkielinen Excel joten joku komento saattoi mennä käännösvaiheessa kiville, mutta kysele jos epäselvää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 558
Liittynyt: 23.01.2004, 16:52
Pisteitä: 62

Viesti Kirjoittaja KR »

Lähes samalla tavalla tekisin kuin jäsen "B" edellä. Apumuuttuja "Sarjataulukkoon" "CONCATENATE" funktiolla jonka jälkeen käyttäisin E/F sarakkeessa VLOOKUP funktiota

=VLOOKUP(CONCATENATE(A?;B?;C?);"SARJA_ALUE";col_index;0)
ja F- sarakkeeseen lähes vastaavasti
=VLOOKUP(CONCATENATE(A?;B?;D?);"SARJA_ALUE";col_index;0)

Tässä siis
* "CONCATENATE(A?;B?;C? tai D?)" tekee yksikäsitteisen apumuuttujan esim "Eng2003Arsenal", yhtä hyvin voisi lisätä joukkue/kausi/sarjakohtaiset apusarakkeet TULOS-taulukkoon (turhaa tosin). Kysymysmerkit yllä kuvaavat rivinumeroa
* "SARJA_ALUE" on siis abs. osoite mikä kuvaa sarjataulukkoa apumuuttujan "CONCATENATE-fkt" ollessa ensimmäinen sarake
* col_index on kokonaisluku eli kuinka monennessa sarakkeessa "Sarjataulukosta" etsitty joukkuetta kuvaava arvo (esim maali-ka tai voimaluku) on
* 0 tarkoittaa Vlookupissa FALSE ja tässä sen merkitys haussa on "exact match"

Toiminee ilman sort-komentoa.

-kr-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”