Tänään on 24.05.2018, 01:32.

TV:n urheilulähetysten taso (siirretty EM-ranking -ketjusta)

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Arrows
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 17.01.2003, 22:55

Tuotto: +5.08 yks.

Palautus%: 106.91%

Panosten ka: 1.88 yks.

Vetoja: 39

Pisteitä: 75

Viesti Kirjoittaja Arrows »

#7 kirjoitti:Ja lopuksi vielä kommentti, joka hieman huvitti: "miehet seuraavat otteluita Lontoosta jossa on parhaat tv-lähetykset ja kommentaattorit. "

En mä usko, että Suomenkaan TV-lähetykset mitenkään heikkotasoisia ovat, nähdäänhän kaikki matsit (päällekkäisiä lukuun ottamatta) suorina. Eiköhän studiossakin ole asiantuntevat kommentaattorit. Selostuspuolesta en sano mitään, mutta kyllä futiksesta ymmärtävä katsoja ymmärtää, mitä kentällä tapahtuu suomalaisista selostajista huolimatta. :wink:
Brittien futislähetyksiä en ole ikinä nähnyt ja Suomessakin EM-kisojen televisioinnin hoitaa luojan kiitos YLE, mutta kyllä ainakin maikkarin viime viikon FutisForum -ottelu HJK-Haka oli todellinen rimanalitus ja sama taso on havaittavissa mm. Formula ja HockeyNight-lähetyksissä. FF-ottelussa ohjaajan suoritus oli täysin alle arvostelun, eikä se selostajakaan Atikin kanssa yhtään lähetyksen tasoa nostanut. Lopulta meinasin jo lopettaa lähetyksen katsomisen siihen kun tauolla tuli Eremenko jr:n haastattelu. Ihan näpsäkkä tyttö sen hoiti mutta eikai hän nyt niin ujo voinut olla että piti jättää 2 metriä väliä pelaajaan?!? Puhumattakaan sitten HN-lähetyksistä, joissa Saukkonen & co. laukovat kerta toisensa jälkeen loppuunkuluneita fraaseja. Formulalähetyksiin saatiin taas täksi kaudeksi uusi selostaja ja hommat ovat ehkä vähän parantuneet, mutta kyllä itku meinasi päästä avauskilpailussa kun Räikkönen sai huonon startin ja selostaja pamautti startin jälkeen oman teoriansa: Räikkönen otti tarkoituksella sen verran huonon startin ja hävisi lähdössä pari-kolme sijoitusta ettei vahingossakaan ajaisi kenenkään päälle. Siis ei hyvää päivää. DSF:llä esimerkiksi selostajat spekuloivat aika-ajon aikana rengasvalinnoilla ja bensamäärillä, onko kukaan edes kuullut suomalaisten selostajien puhuvan rengasvalinnoista? Tokkopa edes O. Saari ymmärtää mikä merkitys niillä on. Tai missä ovat kierrosaikavertailut kun toinen kuljettaja on käynyt varikolla ja toinen yrittää kuumeisesti saada etumatkaa ennen omaa varikkokäyntiään?

YLE:n kolleegat ovat kyllä vähän kokeneempia, mutta epäilen vahvasti ettei Britanniassa tai muualla Euroopassa kuulla selostuksen aikana miten maali on maali vasta silloin kuin pallo on ylittänyt kokonaan maalilinjan eikä muitakaan yhtä älyttömiä bubismeja. Itse ainakin kuulisin selostajalta mieluummin kertomuksia pelaajien otteista seurajoukkueessa kauden aikana tai muista vastaavista tapahtumista kuin jotain idiotismeja että pallo on pyöreä. Nelosen futislähetykset ovat ainakin minun mieleeni, sillä JP Jalo osaa hyvin hommansa ja Pasi vielä studiossa on aivan huikea. Jopa liiankin huikea että jääkaapilla pitää käydä pelin eikä katkon aikana. :mrgreen:

Muistan vielä miten viime EM-kisoissa pääsin katsomaan muutaman ottelun Eurosportilta. Selostajana taisi olla J. Loukio, eikä siinä mitään isompaa eroa ollut, mutta Eurosportin tarjonnasta löytyi paljon erilaista grafiikkaa pelin tapahtumista. En enää tarkemmin muista mistä asioista sitä grafiikkaa oli mutta arvelisin että pallonhallintaa, syöttöjen onnistumisia, formation jne jne.. Ei ehkä pelin seuraamiselle välttämätöntä mutta aivan mahtava lisä kuitenkin.

Summa summarum, kyllä Suomi on aivan kehitysmaa mitä tulee selostajiin ja kommentaattoreihin. TV-toteutuksessa YLE:llä on sentään vankka kokemus ja ammattitaito, jopa niin kova että mm. Ateenan olympialaisten avajaisten lähetys on YLE:n toteuttama. Maikkari nyt on aivan vitsi tässäkin asiassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

#7 kirjoitti:Ja lopuksi vielä kommentti, joka hieman huvitti: "miehet seuraavat otteluita Lontoosta jossa on parhaat tv-lähetykset ja kommentaattorit. "

En mä usko, että Suomenkaan TV-lähetykset mitenkään heikkotasoisia ovat, nähdäänhän kaikki matsit (päällekkäisiä lukuun ottamatta) suorina. Eiköhän studiossakin ole asiantuntevat kommentaattorit. Selostuspuolesta en sano mitään, mutta kyllä futiksesta ymmärtävä katsoja ymmärtää, mitä kentällä tapahtuu suomalaisista selostajista huolimatta. :wink:
Arrowsilta tuohon nyt tulikin jo tärkeimmät pointit, kyllä URHEILUVEDONLYÖJÄ saa otteluista aina paljon enemmän irti jos ruudussa näkyy paljon erilaista grafiikkaa ottelun kulusta. jalkapallon arvokisat on hyvä esimerkki, kun tietoa pitää pystyä ammentamaan sisään mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. kaikki apu kannattaa silloin käyttää, esim. kovan luokan urheiluselostajilta jotka ovat useiden vuosien ajan erikoistuneet juuri vastaaviin tapahtumiin ja joukkueisiin.
vertailun vuoksi toisesta lajista, olen ollut viiden kauden aikana seuraamassa Las Vegasissa NHL-otteluita ja lyömässä vetoa niistä, ja jos vertaa niiden tv-lähetysten (kaikki nhl-ottelut näkyvät aina televisiosta casinoilla, parhaat isoilta screeneilta) antia vaikkapa SM-liigan lähetyksiin Suomessa, niin vaikka Jutia ja Saukkosta kovasti diggaankin, silti URHEILUVEDONLYÖNNIN kannalta otteluiden seuraaminen on merkittävän paljon hyödyllisempää aina mitä ammattimaisempi selostaja.

sinä voit olla meitä kaikkia taitavampi urheiluvedonlyöjä, ja saada saman tärkeän informaation irti vaikka seuraisit jalkapallon EM-kisat yksinäsi radiosta/teksti-tv:lta, joten voit kaikin mokomin huvitella ja hauskuuttaa itseäsi tällaisilla turhanpäiväisillä kirjoituksilla ja poimia niitä esiin vaikkapa minun teksteistäni kaikkin muidenkin naurettavaksi. pyrin kirjoittamaan nämä kaikki asiat aina siis URHEILUVEDONLYÖNNIN näkövinkkelistä, ja meidän kokemuksen perusteella kun seuraa jalkapallon arvokisoissa jokaisen joukkueen ensimmäiset ottelut Lontoosta käsin, pääsee entistä paremmin ja nopeammin kaikkiin joukkueisiin sisälle, tietää joukkueiden heikkoudet, vahvuudet, taktiikat, tunnetuimpien tähtipelaajien varjossa olevien vaihtopelaajien potentiaalin jne. ainakaan tähän mennessä em. asioita ei ole Suomen tv:ssa käsitelty yhtä hyvin ja laajamittaisesti kuin englantilaisissa tv-lähetyksissä, ja Lontoo nyt muutenkin on vetojen kannalta mainio paikka kisojen aikana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pint
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 04.04.2003, 10:55
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja pint »

mutta kyllä ainakin maikkarin viime viikon FutisForum -ottelu HJK-Haka oli todellinen rimanalitus ja sama taso on havaittavissa mm. Formula ja HockeyNight-lähetyksissä
Ei ole suomalainen urheilujournalismi kovin kummoinen. Käsittämätöntä, miten tuo Maikkarin tiimi ei kehity ollenkaan. Ehkä Porttila on valinnut toimitukseen henkilöitä, jotka ovat epäpätevämpiä ettei hän itse jäisi pimentoon: Kukkonen, Lindegren, Mennander, Silolahti-"Jatserman" , Haajanen, Sasha, Saukkonen ja nyt joku uusi kyky Huomenta Suomen urheilussa...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut pint, 12.01.2005, 00:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


tycci99
Jäsen
Viestit: 439
Liittynyt: 20.04.2004, 13:11
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tycci99 »

MTV3:n urheiluohjelmat ostetaan Mennanderin yhtiöltä, jonka leivissä kaikki kanavan selostajat ovat. Porttila on pelkkä selostaja. Selostajien taso ei minunkaan mielestäni päätä huimaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”