Tänään on 13.08.2020, 08:04.

Mertaranta ja legendat

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4739
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2383

Mertaranta ja legendat

Viesti Kirjoittaja Hese »

"Legendan alkuperäinen merkitys on pyhimyksen elämää käsittelevä liturginen lukukappale, myöhemmin pyhimyksestä kertova taru, jossa keskeisessä osassa ovat kyseisen henkilön tekemät ihmeteot eli miraakkelit.

Nykykäytössä legenda-sanaa on ruvettu käyttämään kaunistelluista tai ihannoivista kertomuksista, myöhemmin myös merkityksessä perätön juttu, pötypuhe."

Mihinköhän gategoriaan kuuluu  Makwan Amirkhani. Legenda? Kolme (3) ottelua UFC:ssa ja uran huippuna vuonna 2012 Mr. Finland kilpailussa sijoitus ensimmäiseksi perintöprinssiksi. Voiko tätä teeveekasvoa kutsua edes huippu-urheilijaksi? Ei mielestäni. Aktiiviurheilijaksiko? Kenties. Legenda? :roll: Ei jumalauta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2088
Liittynyt: 24.01.2004, 19:33
Pisteitä: 637
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Re: Mertaranta ja legendat

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Hyvä verrata tätä asiaa musiikkiin. Se , että jotain artistia tai kappaletta kutsuttaisiin legendaksi/legendaariseksi on melkoisen uran ja saavutetun suosion takana. Se että on juuri nyt suosittu tai elämänvaiheet ovat kuin tuhkimotarinaa eivät tee legendaa , sen on jotenkin päivänselvää ( pois lukien toki keekki ;--)
Mutta kirjoitetaan nyt sitten lisää kliseistä historiaa ja mediaseksikäs laji saa näin ollen lisää näkyvyyttä ja itse urheilija CV:n lisää ranskalaisia viivoja matkalla vieläkin legendaarisempaan legendaarisuuteen.....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tenkrat
Avatar
Jäsen
Viestit: 5997
Liittynyt: 09.11.2005, 01:08

Tuotto: +383.98 yks.

Palautus%: 103.39%

Panosten ka: 3.84 yks.

Vetoja: 2944

Pisteitä: 12202

Re: Mertaranta ja legendat

Viesti Kirjoittaja Tenkrat »

Hieno mies:

:heart:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1-10/10.
Jakajana Kelly/13 molemmista päistä kuristettuna+joskus vähän mutua.

Minikommentit


Sari-fani
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 14.02.2015, 12:41
Pisteitä: 216

Re: Mertaranta ja legendat

Viesti Kirjoittaja Sari-fani »

Thaimaan virallinen poliittinen järjestelmä muistuttaa mitä tahansa demokratiaa. Mutta dynaaminen thaityylinen politikointi ei.
Thaksin tuli valtaan vuonna 2001 ja lupasi paneutua köyhyyteen, josta monet thaimaalaiset kärsivät. Yleinen terveydenhuoltopaketti, viljelijöiden velkajärjestely ja kylien paikallisten johtamat kehitysrahastot osoittautuivat menestyksekkäiksi, ja mikä tärkeintä, loivat vahvan kannatuspohjan maaseudulle.

Thaksinista tuli Thaimaan historian ensimmäinen pääministeri, joka palveli virkakautensa täysin loppuun.

Bangokin pilvenpiirtäjät. Niitä on yli 700. Korkein on Baiyoke Tower 2. Se kohoaa Ratchatewin kaupunginosassa yli 300 metriin. Rakennuksessa on 85 kerrosta.

Lähes kymmenen miljoonaa thaimaalaista on luokiteltu köyhiksi (heillä on käytettävissään alle yksi Yhdysvaltain dollari päivässä).

Riisi ja nuudelit ovat väestön perusruokaa. Ne tulivat Kiinasta yli tuhat vuotta sitten. Riisiä on kahdenlaista: suosittu "tarttuva". Tahmeaa riisiä syödään curryjen ja kastikkeiden kera. Thaikeittiössä käytetään noin 30 yrttiä ja maustetta, joista kolme on basilikan muunnoksia. Tärkein lisä perinteiseen thaikeittiöön on sitruunaruoho. Useimmilla thaimausteilla ja -yrteillä uskotaan olevan lääkinnällisiä vaikutuksia.

Pitkään luultiin, että thaikulttuuri tuli Kiinasta, mutta sitten löydettiin pronssikautinen kylä, joka oli vanhempi kuin yksikään Kiinasta löydetty. Kaikki tutkijat ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että muuttoreitit ja kielelliset todisteet osoittavat kiinalaisten asuttaneen suuren osan Pohjois-Thaimaata jo tuhansia vuosia sitten. Näistä kiinalaisista on käytetty yhteisnimitystä thait.

Shimuzu S-P vs FC Tokyo X2 1,25. Sekään ei (valitettavasti) ollut ylikerroin

Paire vs JARRY 1 1,7. Sekään ei (valitettavasti) nyt ole ylikerroin

Sillä, tässä vaiheessa tenniskautta voi aivan hyvin tulla loukkaantumisia.

Nii voi, nii voi

Mutta vakavasti puheen ollen, sehän on vain hyvä tilanne, jos mikään ei ole ylikerroin! Silloin ei tarvitse stressata singlejen pelaamisesta. Voi pelata kaikki 10 samaan lappuun, koska yksikään niistä EI OLE ylikerroin. Jos niissä nyt kuitenkin on vain jokin yhteinen nimittäjä, joka ajaa niitä useimmiten kuitenkin osumaan! Jokin yhteinen nimittäjä siis niissä kohdevalinnoissa on, mutta yksikään niistä TIETENKÄÄN ei koskaan OLE ylikerroin!

Eli, sehän on vain hyvä tilanne, mikäli yksikään Mertarannan legendoista ei ole järkevä ihminen. Voi ne kaikki jaksot siltikin katsoa putkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin