Tänään on 18.02.2019, 12:21.

Vertaislainat

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Finbet
Avatar
Jäsen
Viestit: 423
Liittynyt: 08.05.2014, 08:39

Tuotto: -230.16 yks.

Palautus%: 96.14%

Panosten ka: 3.97 yks.

Vetoja: 1502

Pisteitä: 238
Viesti:

Vertaislainat

Viesti Kirjoittaja Finbet »

Oletettavasti ainakin osa palstan kävijöistä/lukijoista pelisijoittamisen oheen tekee myös muita sijoituksia, kuten itsekin. Nyt kiinnostaisi tietää onko palstalla muita minun lisäkseni ketkä ovat kokeilleet sijoittamista vertaislainoihin? Nämä tuntuvat nyt olevan sijoittajien suosiossa ja kovassa nosteessa ainakin mitä talouslukemia olen vilkuillut ja analysoinut.

Itse aloittelin vertaislainauksen käytännössä heti lainaaja.fi palvelun alkumetreillä. Kuitenkin, jos nyt tähän päivään katsoo niin edelleen osa lainoista on avoinna ja perinnässä ja tuolloin tuntui olevan enemmän sääntö kuin poikkeus tuo, että lainat jätetään takaisin maksamatta. Vaan eipä tuo sinällään haittaa kun on tässä aikaa odotella, jos joskus perinnästä eurot kolahtelisivat takaisin tilille. Oikeastaan tuon alkuinnostuksen jäljiltä pitelin taukoa noissa huonon tuoton takia. Nyt kuitenkin nämä palvelut lähteneet aivan uuteen lentoon ja vuoden alusta tuli siirrettyä tuonne taas hiukan rahaa ja sijoiteltua ja tällä hetkellä ainakin kaikki lainanottajat ovat makselleet noita takaisin ja tilanne alkaa näyttämään jo positiivisemmalta. Muutoinkin ilmeisesti yleisestikkin lainaaja.fi palvelu on entisestään parantanut tuota, että yhä harvemmin pääsee hakemuksia, jotka jäävät maksamatta ja kai tietysti itsellekkin on jo silmää kertynyt, että mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei. Toisinaan tuolla näkee noista luokituksista huolimatta 5 tähden hakemuksia, joissa mielestäni on aivan liian suuret riskit kun katsoo heidän jo nykyistä velkataakkaansa. Tällöin on vain ajan kysymys milloin jää laskut maksamatta ja päästetään kaikki ulosottoon.

Lainaaja.fi palveluhan uudisti systeemeitään ja nykyään myyvät lainansa perintäfirmoille mikä itselleni on tässä nyt herättänyt kysymyksiä siitä, pitäisikö etsiä uusi vastaavanlainen palvelu vai ei. Kuitenkin pahimillaan ja suurimpien lainojen kohdalla perintäfirmat maksavat ainoastaan 50% lainan pääomasta, jolloin saat aika monta onnistunutta lainaa tehdä ennen kuin nuo tappiot on kuitattu. Mielummin itse ainakin istuisin lainojen päällä ja odottelisin kaikessa rauhassa ulosotosta niitä rahoja. Kuitenkin suurimmalta osalta nuo taidetaan saada ulosoton kautta ennemmin tai myöhemmin. (oletus perustuu perintäfirmojen kannattavuuteen)

Nyt viimeisimpänä tein siirron mintos palveluun, joka on Latvialainen firma, mutta lainan hakijoita ja sijoittajia on ympäri eurooppaa. Ainakin ensimmäisien kokemuksien perusteella saattaa olla, että tuonne lähtevät myös jatkossa rahat ja lainaaja.fi jää vähemmälle käytölle. Mintoksessa myös lainasummat ovat hiukan eri luokkaa, joten isompiakin sijoituksia pystyy laittamaan ja hajauttamaan. Lainanhakijoita tuolla näyttäisi olevan mielettömästi ja tämä osan lainan kohdalla oleva buy-back takuu on mukava turva itselle.

Mielelläni kuulisin myös muiden kokemuksia eri paikoista tai ylipäätään tämän kaltaisesta sijoitustoiminnasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-5 yksikköä
Liiga panostus 1-10
http://finbet.org - http://www.twitter.com/finbet

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”