Tänään on 22.10.2019, 19:29.

Leijonapaidasta, -sydämestä ja skoda-valinnoista

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4735
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2377

Leijonapaidasta, -sydämestä ja skoda-valinnoista

Viesti Kirjoittaja Hese »

Skoda kisoja katsellessa tuli mieleen Don Tamin sanat viimeisen EHT-turnauksen yhteydessä. Leijona numero 79 totesi jotakuinkin näin: ”Tämä joukkue voi mennä MM-kisoissa päätyyn asti.”
Tami unohti, että vastus pitkin talvea on Suomen voittamassa EHT:ssa ollut B-luokkaa.

Itse en muista nähneeni näin aneemista Leijona-ryhmää. Joukkueeseen ei ollut tunkua, ja tunnustan, että mukana on minulle melko tuntemattomia nimiä nimenomaan SM-liigasta. Kuvaava on, että joukkueen paras puolustaja on veteraani, joka oli parhaimmillaan 1990-luvulla, ja jonka vauhti ei riitä edes liigatasolla. Silti tämä karvaparta on ollut joukkueen paras pelaaja.

En usko, että näitä kisoja arvostetaan pelaajien keskuudessa kovin korkealle. Myös joihinkin mukana oleviin maihin on ollut vaikea myydä edes televisio-oikeuksia, koska mediataloilla ei kiinnostus riitä.

Mutta koska Suomessa katsojia on ilmeisesti miljoonakaupalla, mielestäni pitäisi miettiä, miksi edes SM-liigan parhaat pelaajat eivät halua tulla joukkueeseen? Viittaan esimerkiksi Lasse Kukkoseen ja J-M Aaltoseen. En tosin tiedä, ovatko herrat loukkaantuneet, vai menikö into mestaruusjuhlien myötä, mikä olisi ymmärrettävää. Suomen mestaruus on varmasti ainakin kokeneille pelaajille paljon merkitsevämpi.

Omasta mielestäni yksi keino, jolla ainakin kotimaassa pelaavat ykkösnimet saataisiin mukaan olisi se, että nämä tähdet jätettäisiin täysin rauhaan kauden aikana. Eli suomeksi sanottuna lähetettäisiin idioottimaisiin EHT-turnauksiin pelkästään nuoria pelaajia. Näin konkarit saisivat pitkän kauden aikana silloin tällöin lepoaikaa, ja into pukea leijonapaita edes kerran vuodessa säilyisi. EHT-kiertue on pelillisestikin täyttä skeidaa, eikä sen voittamisella ole mielestäni mitään arvoa. Sen sijaan tällaisten esitysten jälkeen tapetaan viimeinenkin into katsoa ”huippukiekkoa” samalla kun kesä puskee ulkona ja leivot visertävät. Eli jätetään EHT U21 miehille ja harkituille kokeiluille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.05.2014 19:45 <S.Mäenala> Samaa mieltä myös, täysin "onks pakko jos ei taho" -kisat!


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Leijonapaidasta, -sydämestä ja skoda-valinnoista

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

eipä voisi juuri enempää olla samaa mieltä kuin hese

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”