Tänään on 16.11.2018, 15:14.

Mitä luette?

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Montecristo
Jäsen
Viestit: 920
Liittynyt: 03.12.2003, 20:22

Tuotto: -587.34 yks.

Palautus%: 84.66%

Panosten ka: 3.46 yks.

Vetoja: 1105

Pisteitä: 18

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja Montecristo »

Paras / Erik Bertrand Larssen ( http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... t-kuolemaa )
Mersumies / Stephen King

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 498
Liittynyt: 26.11.2014, 16:57

Tuotto: +22.93 yks.

Palautus%: 101.11%

Panosten ka: 3.76 yks.

Vetoja: 548

Pisteitä: 758

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

Erinomaisen viihdyttävä kirja Valioliigan historiasta. Näkökulmana taktinen kehitys. Kirjoittaja varmasti monelle tuttu jo zonalmarking ajoista. Myös vedonlyöntiä ajatellen voi vahingossa oppia jotain.

Michael Cox : The Mixer

tässä vielä economistin review
https://www.economist.com/news/books-an ... ts-premier

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5283
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +203.68 yks.

Palautus%: 104.14%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3145

Pisteitä: 4099

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja credit »

Prismoissa on kirja-ale. Mukaan tarttuivat seuraavat teokset:

-David Beckham (& Matthew Syed): David Beckham (7,95 euroa)
-Derek Sanderson & Kevin Shea: Kaikki pelissä - NHL-hyökkääjän kova elämä (7,95 euroa)
-Ken Dryden: Elämää suurempi peli - Legendaarisen NHL-maalivahdin omaelämäkerta (7,95 euroa)
-Marko Lempinen: Läpi helvetin - Marko Jantusen tarina (9,95 euroa)
-Jarkko Ruutu: Jumalainen näytelmä (7,95 euroa)
-Ulf Lüdeke: Rammstein - Koko tarina (7,95 euroa)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


skasi
Jäsen
Viestit: 419
Liittynyt: 28.11.2011, 13:01

Tuotto: +54.35 yks.

Palautus%: 112.18%

Panosten ka: 3.41 yks.

Vetoja: 131

Pisteitä: 780

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja skasi »

caf kirjoitti:Mielenkiintoinen teos tuli luettua läpi:

Yuval Noah Harari - Sapiens. Ihmisen lyhyt historia

Oletko pohtinut syvällisiä kysymyksiä kuten kuka olet, miksi olet sellainen kuin olet, mistä tähän on tultu jne.

Lue kertomus siitä mitä Homo Sapiensit (ja edeltäjät) ovat tällä pallolla puuhastelleet. Saisivat opettaa koulussa historian tunneilla tätä kirjaa, laaja ja kattava kertomus.

Voidaan kai lyhyesti mainita että luonto ja eläinlajit otti isoa osumaa siitä kun ensimmäinen kyhätty paatti pääsi meren yli Australian mantereelle. Siitä asti hävityksen tuho on tullut ihmisten mukana joka paikkaan ja voimme tutkia fossiilien avulla mitä kaikkea milläkin mantereella tallusti ennenkuin ihminen tuli ja hävitti lähes kaiken.

Myöhemmin metsästäjä-keräilijä sai neronleimauksen pysyä paikoillaan ja kylvää siemenistä ruokaa eikä juosta ympäri metsiä ravinnon perässä. Pari sukupolvea myöhemmin oltiin "kahleissa" aamusta iltaan peltoa vartioimassa/kyntämässä ja perheen tulevaisuus oli siitä pienestä tilkusta kiinni. Näin alkoi selkävaivat ja kolotukset, puhumattakaan ravinneköyhästä ruoasta vrt. edellisten sukupolvien monipuolinen ravinto.

Sitten kun jengi pysyi paikoillaan peltojen vieressä, se kellä oli eniten resursseja (lukuisten tappelujen jälkeen) otti vallan ja alisti tavalla tai toisella yhteisöt ja muut maanviljelijäkommuunit valtaansa ja pakotti ne juntit kunnioittamaan stooria x, eli Jumala on Keisari tai Allah tai hallitsija itse tai milloin mikäkin. Vallan vaihtuessa seuraava hessu ottaa miekan esiin ja kertoo tarinan jota on parempi uskoa ja palvoa.

Tieteen vallankumous oli mielenkiintoista luettavaa. Cookin matkassa oli ensi kertaa myös tiedemiehiä mukana jotka tarkkaili avaruuden tapahtumia toiselta puolelta palloa. Ja länkkäreiden ylivoima pallolla on perustunut siihen että Tietoa ollaan etsitty, hyödynnetty ja sillä on vallattu ja alistettu. Kiinalaisetkin osasi tehdä laivoja ja kävivät Afrikassa vierailulla, mutta ei kellekään tullut mieleenkään astua ulos laivasta ja julistaa alue kuuluvaksi Kiinan hallitsijalle.

Myös ihmiskunnan opettelu pankkimaailman kanssa oli omituista ja mielenkiintoista luettavaa. Pieni Alankomaat sai yllättävän suurta valtaa kun kauppaa oli parempi käydä itsenäisten oikeuslaitosten alla olevien kauppiaiden kanssa, joita pystyi esim. haastaan oikeuteen jos ei lainoja maksettu takaisin siinä missä Espanjan kuninkaalle lainatut rahat meni kankkulan kaivoon kun Espanjan kuningasta ei voinut haastaa oikeuteen maksamaan laskujaan. Oma lukunsa on Mississipin kupla, joka heikensi markkinoiden luottamusta ranskalaisiin tutkimusmatkailijoihin ja britit hyötyi tästä suuresti. Kuka tietää vaikka pallon hallitseva kieli olisi ranska ilman tätä tapahtumaa.

1940-luvulla ihminen keksi ensimmäistä kertaa kuinka tämä koko pallo pystytään posauttamaan ja ihmisrodusta päästään lopullisesti eroon. Sen jälkeen ei yhtäkään YK:n jäsenvaltiota ole valloitettu ja pyyhkäisty pois kartalta kuten aiemmin oli tehty.

Pian sen jälkeen ihmiset myös alkoi hylkäämään perheensä ja yhteisönsä ensimmäistä kertaa historiassa, kun kauppiaat rummuttivat Yksilön voimaa tehdä itsenäisiä päätöksiä asiasta kuin asiasta. Lopussa onkin pohdintaa siitä miten onnea tai onnellisuutta voidaan mitata. Maailmassa kuoli vuonna 2002 sotiin ja väkivaltaisuuksiin vähemmän ihmisiä kuin itsemurhiin.

Kaikenkaikkiaan kirja antaa loistavaa perspektiiviä siihen kuinka monta tuhatta vuotta ihmiset on tällä pallolla tallanneet, kuinka hel-vetin nopeasti maailma on kehittynyt viimeisten vuosien aikana.

Kirjailija kertoo teoksesta enemmän haastatteluissa

http://yle.fi/uutiset/metsastajakeraili ... at/8751406
http://www.hs.fi/tiede/a1458192039812

Ostin e-kirjan Elisan kirjakaupasta, 10,50€ (norm. 23€) elokuun puoliväliin asti tarjous.

Suosittelen.

ps. "lyhyesti mainittuna" joo, kirjassa on niin paljo mielenkiintoista settiä että lyhyt arvostelukin tulee tällaiseksi sivun pituiseksi tarinaksi :D
Tässä paras vihje mitä olen ikinä lukenut tältä foorumilta. Kiitos vielä kerran fac!

Suosittelen myös aivan jokaiselle tämän kirjan lukemista. Ja toki myös jatko-osa kannattaa lukea.

Jatko-osa: Homo Deus - huomisen lyhyt historia (2015)
Googlettamalla arvosteluja, tähtiä, tarjouksia ym. kyllä te tiedätte :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.03.2018 20:25 <fac> Kiitos palautteesta, mukavaa että vihjeitäni arvostetaan. :D


MacGyver
Avatar
Jäsen
Viestit: 888
Liittynyt: 05.12.2003, 04:14

Tuotto: -69.36 yks.

Palautus%: 94.82%

Panosten ka: 17.63 yks.

Vetoja: 76

Pisteitä: 556
Paikkakunta: Oulu

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja MacGyver »

Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus

https://www.adlibris.com/fi/kirja/tappa ... 9525701401

Vahva suositus. Likaista on peli lääkebisneksessä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Aiempia betsejä Pokeritiedon forumille, "Beat odds" 2010-2017-> https://www.pokeritieto.com/keskustelu/ ... 41021.html 876kpl 103,6%

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1056
Liittynyt: 01.12.2016, 08:37

Tuotto: -179.08 yks.

Palautus%: 93.52%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 2764

Pisteitä: 490

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja fac »

Boris Björkelund - Stalinille menetetyt vuoteni on teos vuodelta 1966

Boris Björkelund 1893 - 1976 oli yksi "Leinon vangeista" ja kirjoittamansa kirja on kertomus siitä minkälainen tapahtumaketju alkoi kun vuonna 1944 Valtiollinen Poliisi soittaa ovikelloa klo 02:30 ja teki kotitarkistuksen. Antiikkikaupan arvoesineet, pari luvallista metsästyskivääriä, 250k markkaa otetaan matkalaukkuun ja vaimon pyytäessä kuittia hänelle kerrotaan "Meidän täytyy vain selvittää näiden tavaroiden alkuperä, tunti, puolitoista niin miehenne tulee takaisin tavaroiden kanssa" poliisimies selventää vaimolle ja mies arvoesineineen lähtee Valpon mukaan.

Päähenkilöllä itsellään on kyllä aavistus siitä, että häntä itseään ollaan tultu hakemaan, mutta koska ovella ovat suomalaiset viranomaiset ja hän ei pysty keksimään mitään laitonta mihin olisi syyllistynyt, hän ei yritä jättää jäähyväisiä vaimolle tai yrittää pakoa, koska on varma että asiat saadaan ratkaistua laillisin keinoin selvittämällä. Kun poliisiasemalla tavarat sinetöidään kiinni, alkaa epäilys reissusta Riihimäen vankilaan, jonne sijoitetaan ns "sotarikollisia".

Kukaan suomalainen viranomainen ei kerro heille suoraan mitä on tekeillä, vaan vastaukset ovat luokkaa "Pian saatte jutella etsivän kanssa ja kaikki kyllä selviää". Kun Valpon pihalla näkyy esikunnasta ja menneiltä vuosilta "tuttuja" henkilöitä, epäilykset voimistuvat. Ja siinä vaiheessa kun suomalaiset poliisit taluttavat Björkelundin Parvilahteen ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Unto_Parvilahti ) käsiraudoitettuna autoon jossa odottaa kaksi neuvostosotilasta konepistoolien kanssa KGB:n univormuissaan, ei enempää selityksiä kaivatakaan vaan kaikki on selvää. Miehitetyllä Malmin lentokentällä Parvilahti yrittää vielä esittää vastalauseen ja sanoo haluavansa puhua asianajajansa kanssa. "Mitkään asianajajat eivät enää auta." kuuluu vastaus, parinkymmenen miehen ryhmä jaetaan pienempiin osiin ja lentokoneet lähtevät itään.

Suomen kansalaiset omaisuuksineen on luovutettu Neuvostoliittoon, suomalaisten viranomaisten avustuksella.

Tämän jälkeen alkavat kuulustelut ja lusiminen. Kirja etenee järjestyksessä ja päähenkilö kertoo hämmästyttävän yksityiskohtaisesti kaikista vierailemistaan vankiloista, kuulustelijoista ja kuulustelujen sisällöistä. Hän esittelee kirjan edetessä luonnollisesti myös muita vankeja ja muita ihmiskohtaloita joihin on törmännyt vankeudessaan.

Eräs tapaus oli esimerkiksi amerikkalainen mies jolla oli azerbaidzanilaiset sukujuuret. Hän halusi päästä käymään Azerbaidzanissa nähdäkseen mistä hänen vanhempansa ovat kotoisin ja minkälaista siellä on. Mies matkustaa Tukholmaan ja hakee Neuvostoliiton viisumia. 40-50 luvun taitteessa amerikkalaisten on käytännössä mahdotonta saada turistiviisumia Neuvostoliittoon. Parin viikon odottelun jälkeen mies vaihtaa Suomen puolelle ja pyytää konsulaattia toimittamaan viisumin sinne. Pari kolme viikkoa kuluu ja hän kyllästyy odottamiseen. Hän päättää matkustaa Suomen itärajalle ja kävellä rajan yli Neuvostoliittoon, jonka jälkeen hän voisi maksaa rajanylityksestä koituneet sakot ja hankkia oleskeluluvan suoraan paikallisilta viranomaisilta. Neuvostoliiton rajalla rajavartijat ovat niin häkeltyneitä ja pyörittävät päätään paniikissa kun U.S. leimoin ja vaattein varusteltu kaveri tulee vastaan että mies on vähällä päästä hengestään. Voitte myös kuvitella että tämän tarinan kertominen vankilassa aiheuttaa valtavan naurunremakan tälle naiiville azerbaidzanilaisperäiselle amerikkalaiselle joka vain vilpittömästi halusi päästä käymään vanhempiensa kotimaassa. Hän sai lopulta pitkien kuulustelujen jälkeen muutaman vuoden vankeustuomion laittomasta rajanylityksestä.

Kirjassa on myös lukuisia esimerkkejä vangeista jotka ovat olleet tekemisissä Venäjän sisällissodan kanssa, kuuluneet esimerkiksi kommunistien vastaisiin järjestöihin tai ovat olleet auttamassa valkoisia venäläisiä tai heidän liittolaisiaan. Vaikka henkilö olisi taistellut toisessa maailmansodassa NL:n puolella tai vaikka hän olisi tehtaanjohtaja, niin kun menneisyyden haamut kaivetaan esiin, tuomiksi tulee yleensä 25 vuotta vankeutta. Paljon tapahtui myös kanteluita, joissa esimerkiksi valtion tai systeemin arvostelijat joutuvat 25 vuodeksi vankeuteen jonkun illalliskeskustelun johdosta jossa ei uskota järjestelmään ja joku kertoo eteenpäin.

Mielenkiintoista oli myös lukea vangitsemis- ja kuulustelupöytäkirjojen tekemistä. Björkelund käy useaan otteeseen väittelyjä kuulustelijan kanssa että hän ei voi kirjoittaa tuota ja tuota lausetta, koska se on sanamuodoltaan väärin ja se asettaa hänen sanomisensa uuteen valoon. Björkelundille selviääkin varsin pian se tosiasia, että Neuvostojärjestelmä ei tee virheitä. Häntä ei tulla päästämään pois. Kuulustelija myös toteaa jossakin vaiheessa saman asian hänelle. Riippumatta siitä mitä olette tehneet tai ette ole tehneet, teidän tullaan tuomitsemaan. Nyt sovimme sinun kanssasi mitä lakia olette rikkoneet ja esitämme asian tuomarilla joka päättää tuomionne pituuden.

Björkelund seilaa useista vankiloista, työleireistä, invalidileireistä, pidätysselleistä ja tutkintavankiloista toiseen, kesät talvet. Eräs mielenkiintoinen tapaus sattui kun hän oli korkean ikänsä vuoksi huonossa kunnossa ja kommenettu juuri invalidileirille jonnekin päin Siperiaa elokuussa. Vankiryhmän päästyä paikalle huomataan että siellä ei ole käytännössä yhtään mitään valmiina, muutama puusta kasattu hökkeli vain. Leirin johtaja, joka myös on juuri saapunut paikalle, kertoo ystävällismielisessä puheessaan että kaikki on rakennettava itse ja jokainen teistä tietää että jos ennen talven tuloa meillä ei ole lämpimiä paikkoja, kuolemme tänne kaikki. Se puhe tehosi ja jopa yksijalkaiset invalidit ja kaikki leirille komennetuista henkilöistä auttoivat siinä missä pystyivät, että saatiin muurattua parakkeja ja suojia talvea varten ja talvesta selvittiin hengissä.

Vaikka päähenkilö lusiikin usein ns poliittisten vankien kanssa, hän myös saa tutustua venäläisiin rikollisiin ja usein kaikki hänen omistamansa tavarat katoavat. Hän kuitenkin saa osakseen myös kunnioitusta vanhan ikänsä takia ja pääsee vankiloissa rikollispomojen kanssa hyviin väleihin, niin saa järjestettyä peittoa, kenkiä yms itselleen. Näissä rikollisyhteyksissä tulee myös usein esille se, että Venäjällä ja Neuvostoliitossa (ainakin vankiloissa) sana varas, vor, вор on arvonimi joka rikollisissa piireissä myönnetään pätevälle roistolle joka on mukana järjestelmää (valtiota) vastaan käytävässä loputtomassa taistelussa.

Kirja ja kertomus etenee jojon lailla, ei niin pahaa ettei mitään huonoakaan. Monia yllättäviä vastoinkäymisiä korjaa pian joka hyvä onni, ylimääräinen leipäpala, siirto toiseen selliin, mukava sellikaveri tai vaikkapa kortti kotimaasta vaimolta! (Myöhemmin kirjassa hän kyllä joutuu vaikeuksiin kun yrittää pitää yhteyttä vaimon venäläisiin ystäviin Pietarissa, vaikka kirjeissä ei ole mitään lainvastaista ne ilmaantuvat kuitenkin kuulustelijoiden käsiin)

Björkelund on monesti tulilinjalla kuulustelijoiden kanssa ja esimerkiksi kun hänen ensimmäinen tuomionsa alkaa päättyä, hän ei juurikaan jaksa protestoida uudesta tulevasta tuomiosta, koska ymmärtää että häntä ei tulla päästämään koskaan elossa kotimaahansa takaisin. Hänelle keksitään tekosyitä ja uusia tuomioita kunnes tulee kuolemaan täällä, jollakin työleirillä todennäköisesti. Sen vuoksi Stalinin kuolema, sitä seuranneet vuodet tai ns vapautunut ilmapiirikään ei tee hänestä yhtään sen toiveikkaampaa kotiutumisen suhteen. Leireillä kiertää huhuja komissioita ja kapinoista yms.

Lopulta kuitenkin 12 000 ulkomaalaisen vangin suhteen toimittiin seuraavalla tavalla: Heidät kaikki potkittiin maasta ulos. Tietysti siihen piti vielä sekoittaa poliittista byrokratiaa mukaan, eli virallisesti Presidentti Paasikivi pyysi Neuvostoliittoa armahtamaan suomalaisia vankeja ja NL vastasi tähän toiveeseen armahtamalla heidät. On vuosi 1955 ja 10,5 vuoden jälkeen, siitä kun hänen piti käydä poliisiasemalla selvittämässä arvoesineidensä alkuperä, hän astuu luovutustilaisuudessa suomalaisen rajapuomin toiselle puolelle ja aloittaa kotimatkansa upseerien ja suojelupoliisin kanssa.

--------------------------------------------------------------------------

Tää kirja oli aika erikoinen lukea, kun tein sen Romaniassa Mustanmeren rannalla Vama Vechessä. Lukee parikymmentä sivua vankien epäinhimillisestä kohtelusta, vääryydestä mitä päähenkilö on saanut kokea, kurjuudesta, sairauksista ja ainaisen vähästä ruoasta... Sitten keskeyttää lukemisen, vaihtaa rantatuolissa asentoa ja katsoo meren lämpimiä aaltoja, ottaa siemauksen oluesta ja alle 100 metrin päässä on ravintoloita ravintolan vieressä, ihmiset on iloisia, hyvinvoivia ja kellään ei ole mistään puutetta eikä pulaa, edes entisessä kommunistimaa Romaniassa.

Välillä myös rantatuolilla istuessa sitä pysähtyi miettimään noita tuomioiden pituuksia. Björkelund hengaili näiden poliittisten vankien kanssa suurimman osan ajasta, joiden piirissä yleisimmät tuomiot olivat 10, 15 tai 25 vuotta. Mitähän hemmettiä sitä ihminen osaa enää tehdä normaalissa elämässä, jos joutuu 25 vuodeksi vankilaan? Ehkä NL:ssä vuodesta 1946 - 1971 istuva mies ei paljoa näkisi maailman muuttuneen, mutta esim 1990 - 2015 lusinut kaveri voinee ainoastaan hakeutua rikollisjärjestöön jäseneksi, kun koko maailma on kääntynyt ylösalaisin 25 vuoden aikana eikä mikään ole enää entisellään.

Näin matkailevan ihmisen näkökulmasta on myös mielenkiintoista pelotella itseään sillä ajatuksella että jos satut tekemään joskus ulkomailla jotain typerää, niin tällainen reissu voi koitua kohtaloksi kelle tahansa. En ole lukenut otsikkotasoa enempää, mutta ymmärsin että Filippiineilläkin tällä hetkellä odottelee joku suomalainen missi oikeudenkäyntiään huumeisiin liittyvässä asiassa. Jos joudut ulkomailla vangiksi niin se on sitten paikallisten lakien ja tapojen mukaan kaikki siitä eteenpäin, ei ole suomalaiset viranomaiset auttamassa vaikka kaikki olisi lavastettua ja huijattua etkä olisi syyllistynyt mihinkään ja oikeudenkäynti suoritetaan siellä missä pidätyskin on tehty.

------------------------------------------
Kirjaa on aika hankala löytää fyysisenä kappaleena, tämä painos löytyi jostakin tamperelaisesta divarista ja kaverin kanssa diilaamalla sain tämän vaihtokaupassa. Tapauksesta ja henkilöistä voi lukea myös lisää Wikipediasta, jos tällaiset yksittäiset ihmiskohtalot ja sodanjälkeiset ajat kiinnostelee: https://fi.wikipedia.org/wiki/Leinon_vangit

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5283
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +203.68 yks.

Palautus%: 104.14%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3145

Pisteitä: 4099

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja credit »

fac kirjoitti:
24.06.2018, 11:59
Kirjaa on aika hankala löytää fyysisenä kappaleena, tämä painos löytyi jostakin tamperelaisesta divarista ja kaverin kanssa diilaamalla sain tämän vaihtokaupassa. Tapauksesta ja henkilöistä voi lukea myös lisää Wikipediasta, jos tällaiset yksittäiset ihmiskohtalot ja sodanjälkeiset ajat kiinnostelee: https://fi.wikipedia.org/wiki/Leinon_vangit
Kiitos lukuvinkistä. Kyllä noita Huuto.netissä näyttäisi olevan useampiakin kappaleita: https://www.huuto.net/haku?words=stalin ... button=Hae.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

24.06.2018 12:45 <fac> No tietysti, vanha kunnon huutonetti! Kiitos korjauksesta ja linkistä


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4717
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2341

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja Hese »

Lauren Beukes, Zoo City - Eläinten valtakunta.

Koukuttava, oli pakko lukea alusta loppuun saman tien, vaikka onneksi oli MM-matseja välissä, joihin piti laskea kertoimia.

Scifin ja fantasian sekoitusta, josta tekee mielenkiintoisen se, että kaikki tapahtuu juuri nyt, ei menneisyydessä tai tulevaisuudessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


matiaslukko
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 29.08.2018, 12:43
Pisteitä: 0

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja matiaslukko »

Nyt on menossa Kimi Räikkösen kirja :lol:

Sen verran paljon on otsikoita ko. kirjasta ollut lehdissä, että pakkohan se oli ottaa luettavaksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


fac
Jäsen
Viestit: 1056
Liittynyt: 01.12.2016, 08:37

Tuotto: -179.08 yks.

Palautus%: 93.52%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 2764

Pisteitä: 490

Re: Mitä luette?

Viesti Kirjoittaja fac »

Anthony De Mello - Havahtuminen

Kun menee etsimään tätä kirjaa ja löytää sen kategoriasta "Hengelliset teokset" tai "Uskonnollinen kirjallisuus" niin usein ensimmäinen reaktio nuorilla miehillä on ottaa varmistin pois päältä ja aloittaa tulitus: "Vittu mä en lue mitään saarnausta mä tiedän jo kaiken mitä haluan tietää hengellisyydestä enkä todellakaan ala lukea jostain vitun taivaasta ja Jeesuksesta ja anna mun kaikki kestää jos täs puhutaan sanallakaan jostain vitun Muhammedista tai Jehovasta niin mä voin väitellä vaikka viis tuntia sun kaa siitä miks sä oot perseestä ja asut omassa uskontokuplassasi!"

Sitten kun tämä on kuulutettu ääneen ja kaikki varmasti tietävät kuinka olet maailman kovin jätkä, niin voi hipsiä tekoparrassa ja valeasussa kirjakauppaan tai divariin hakemaan tämän teoksen muutaman euron hintaan, nettikaupoissa muistaakseni 5.90€ ja käytettynä takuulla 1-2€

Kirja todellakin hengellistä materiaalia, mutta hyvin mielenkiintoisella tavalla. Kertojan pääidea on - yllätys yllätys - Havahduttaa ihmiset heräämään unesta. Heräämään siitä kaikesta kohinasta mitä ympärillä on, jolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Tärkein viesti ja pelastus ei tulekaan buddhalta, muhammetilta, eikä edes Jeesukselta vaan se tulee tietoisuudesta.

Kirjan tarinoissa ja opetuksissa pyritään herättelemään ihmisiä, minkä vuoksi se voi tuntua jonkinlaiselta saarnaukselta, mutta on hyvä kuitenkin lukea ja ymmärtää lukemansa: Kaikilla ihmisillä on jo kaikki tarvittavat tiedot, resurssit ja kyvyt olla vapaita, tietoisia ja heränneitä ihmisiä. Kenenkään ei tarvitse liittyä kirkkoon, ei tarvitse uhrata kallisarvoista elämäänsä rukoilulle. Tottakai niin voi tehdä jos siitä tulee hyvä olo - mutta usein ihminen alkaa elämään elämäänsä jonkun toisen sääntöjen tai muotin mukaan ja ollaan taas ihan väärällä tiellä jossa omille ajatuksille ei jää tilaa.

On hyvä mainita että kirja on kirjoitettu alunperin vuonna 1990 ja jo silloin de Mellon viesti lukijalle oli: Suurinosa ihmisistä nukkuu koko elämänsä, tavoittelee menestystä ja arvostusta ja on vakavasti riippuvainen muista ihmisistä. Ihminen on riippuvuus-huumeen vaikutuksen alainen, jolloin hän ei voi olla onnellinen jos joku ei arvosta häntä työmaallaan, jos hänen sukulaiset katsovat häntä kieroon, jos hänellä ei ole asianmukaisia muotivaatteita päällä, jos hänen unelmansa eivät toteudu, jos hänen puolisonsa ei rakasta häntä, jos hänen lapsensa eivät arvosta häntä jne jne.

Havahtuminen tapahtuu kun ihminen ymmärtää että nämä kaikki asiat on ihmisen oman pään sisällä - olet vain omaksunut esimerkiksi vanhempasi, koulun, yhteiskunnan tai muun saneleman muotin ja seuraat sokeasti sitä tietä pysähtymättä kertaakaan ajattelemaan itse - noh oikeastaan yhtään mitään. Esimerkiksi rakkaus ja riippuvuus menevät usein ihmisillä vaarallisesti sekaisin: Parisuhteessa ollaan usein riippuvaisia toisesta ihmisestä ja eron tullen itketään kuukausikaupalla toisen perään että miksei se rakastanu mua miksei se rakastanu mua mä en voi elää ilman sitä. Jos vain pystyisit myöntämään asian itsellesi: "Vika oli minussa, pääni sisällä tein muotin täydellisestä kumppanista ja yritin väkisin runnoa tätä henkilöä siihen muottiin, vaikka hän oli aivan erilainen eikä sopinut siihen mitenkään. Kieltäydyin vain näkemästä tätä asiaa sillä pelkäsin menettäväni minun riippuvuuteni ja huumeeni jota ilman en muka pysty elämään - ja tässä olen eron jälkeen 4 kuukautta elän ja hengitän ihan kuin 10 vuotta sitten ennen tähän henkilöön tutustumista. Kun ymmärsin ja tulin tietoiseksi, huume lakkasi vaikuttamasta."

Kirjassa on paljon anekdootteja, esimerkkejä ja tositarinoita, postaanpa kaksi random-sivuilta valittua (ettei tästä tule taas koko kirjan pituinen kirja-arvostelu :D)
Älkää tukahduttako haluamista, koska silloin teistä tulee elottomia. Menettäisitte voimanne ja se olisi kamalaa. Sanan terveessä merkityksessä halu on energiaa ja mitä enemmän meillä on energiaa, sen parempi. Mutta älkää tukahduttako haluamista, ymmärtäkää se. Älkää pyrkikö niinkään paljon täyttämään halujanne kuin ymmärtämään niitä. Älkääkä kieltäkö halunne kohteita, vaan ymmärtäkää ne, nähkää ne oikeassa valossaan. Nähkää minkä arvoisia ne todella ovat. Sillä jos pelkästään tukahdutatte halunne tai yritätte kieltää sen kohteen, sidotte todennäköisesti itsenne siihen. Sen sijaan, jos katsotte haluanne ja näette, minkä arvoinen se todella on, jos ymmärrätte, millä tavoin se valmistaa maaperää kurjuudelle, pettymykselle ja masennukselle, halunne muuttuu sellaiseksi, mitä minä kutsun tärkeysjärjestykseksi
...
Tosi asiassa olette Jumalan ympäröimiä, mutta ette näe Jumalaa, koska luulette tietävänne Jumalasta jotakin. Viime kädessä näkemisenne esteenä on itse jumalan käsite. Kadotatte Jumalan, koska luulette tietävänne. Tämä on uskonnon hirvittävä puoli. Evankeliumi kertoo että uskovaiset ihmiset "tiesivät" ja niinpä he hankkiutuivat Jeesuksesta eroon. Korkein tieto Jumalasta on tuntea hänet salattuna. Maailmassa on aivan liian paljon puhetta Jumalasta. Maailma voi siitä jo pahoin. Maailmassa on liian vähän tietoisuutta, liian vähän rakkautta, liian vähän onnellisuutta, mutta parempi on jos emme käytä noitakaan sanoja. Maailmassa on liian vähän harhaluulojen ja erheiden pois heittämistä, kiintymyksistä ja julmuudesta luopumista, liian vähän tietoisuutta. Siitä maailma kärsii, ei uskonnon puutteesta. Uskonnon tulisi tehdä meidät tietoisiksi, herättää meidät todellisuuteen. Katsokaa miten alas olemme vajonneet. Tulkaa minun maahani ja katsokaa miten ihmiset tappavat toisiaan uskonnon tähden. Ja samanlaista näette tapahtuvat kaikkialla. "Ken tietää, ei puhu; ken puhuu, ei tiedä" Kaikki ilmestykset, olivat ne miten jumalallisia tahansa, ovat vain kuuta osoittava sormi. Kuten sanomme Idässä: "Kun viisas osoittaa kuuta, tyhmä näkee pelkän sormen"
Olisi mielenkiintoista kuulla mitä sanottavaa Anthony de Mellolla olisi nykymenoon, jossa esimerkiksi sosiaalinen media on periaatteessa yksi iso narkkarien kokoontumispaikka jossa sitä riippuvuus-huumetta imetään peukaloilla ja likeillä ja pökeillä.

Loppuun vielä erikoinen fakta: Anthony de Mello menehtyi vuonna 1987 ja kirja julkaistiin siis hänen luentojen ja tekstien pohjalta myöhemmin. Kuitenkin jo vuonna 1988 Vatikaanissakin uskonopin kongregaatiossa ehdittiin tuomita osa hänen kirjoituksistaan "yhteensopimattomina katolisen uskon kanssa". Tuomion kyllä voi uskoa, kun kirjan perusteella kristinuskokin on vain yksi muotti, johon tungetut ihmiset eivät voi elää ja hengittää vapaasti kun he pelkäävät helvettiä ja vihaisen Jumalan kostoa ja saavat osakseen halveksuntaa ja syrjintää jos eivät muottiin sovi ja ilmoittavat elävänsä avoimin mielin ja tutkivansa kaikkea ihmeellistä mitä maailmankaikkeudesta löytyy.

Diippiä shittiä vai mitä? Ei se mitään, kirja on pieni ja kevyt 160-sivuinen pokkari ja mahtuu hyvin esimerkiksi matkalukemiseksi. Lisäksi jos vihaiset nuoret miehet kirjan luettuaan ovat edelleen sitä mieltä että fittu mitä paskaa oon taas lukenu, niin sitähän voi käyttää vaikka paskapaperina tai se palaa nuotiossa nopeasti tuhkaksi :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”