Tänään on 21.06.2018, 06:52.

Oikeutta oikeassa suhteessa...

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
lammpa-1
Avatar
Jäsen
Viestit: 2186
Liittynyt: 20.01.2007, 12:16

Tuotto: +96.12 yks.

Palautus%: 111.49%

Panosten ka: 2.56 yks.

Vetoja: 327

Pisteitä: 873

Oikeutta oikeassa suhteessa...

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 »

Yleinen osio kun tämä on niin vuodatetaan nyt sitten vaikka tänne...

Onko Suomen oikeudellisessa käytännössä kaikki nyt sitten kunnossa?

Nykänen puukotti vaimoaan. Häntä syytetään tapon yrityksestä. Ja oikeus määrää näin aluksi 3kk lähestymiskieltoa.

Meneppä warettamaan 10 tunnettua elokuvaa ja pistä ne jakoon verkkoon. Tuomio: sakko jotakin 100k ja 1M Eur väliltä ja hyvä jos vältät vankilan...

En ole warettaja, mutta kyllä pistää ihmnetyttämään välillä nämä oikeuskäytännöt ja rangaistukset. On tekijänoikeusmafia saanut asiansa lobattua aika hyvin päättäjille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...

Minikommentit


pka
Jäsen
Viestit: 860
Liittynyt: 30.01.2004, 23:53
Pisteitä: 280

Re: Oikeutta oikeassa suhteessa...

Viesti Kirjoittaja pka »

lammpa-1 kirjoitti:Meneppä warettamaan 10 tunnettua elokuvaa ja pistä ne jakoon verkkoon. Tuomio: sakko jotakin 100k ja 1M Eur väliltä ja hyvä jos vältät vankilan...
Erittäin suurilla tuloilla ovat tuon suuruiset sakot varmasti mahdollisia, mutta enpä muista, että ko. suuruusluokan waretuksesta olisi koskaan Suomessa tuomittu lähellekään tuon suuruisia sakkoja tai edes korvauksia.

Ehkä multa on joku tapaus mennyt ohitse, tai sitten lammpa vain liioittelee rankasti tai olettaa Suomen oikeuskäytännön olevan jonkun muun valtion oikeuskäytännön kaltainen.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että Suomen oikeuskäytäntö vähättelee väkivaltarikosten vakavuutta, kun niitä verrataan muihin rikoksiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RuHo
Jäsen
Viestit: 569
Liittynyt: 24.11.2007, 14:42

Tuotto: +12.37 yks.

Palautus%: 106.41%

Panosten ka: 2.76 yks.

Vetoja: 70

Pisteitä: 61

Re: Oikeutta oikeassa suhteessa...

Viesti Kirjoittaja RuHo »

Väkivaltarikoksien kohdalla jossakin kai mennään väärin, juu. Jos niitä kuitenkin waretukseen vertailee niin tulee kuitenkin muistaa että warettaminen rikoksena on senkaltainen että sille kai voidaan asettaa jonkinmoinen "arvo". Sitä en nyt tarkoita että sitä oikeudenmukaisena itsekään pitäisin (tai edes samaa mieltä tästä hypoteettisestä arvosta mikä sille laitetaan kun joku warettaa jonkun elämääkin paskemman softan mitä ei ikinä rahalla ostaisi), mutta väkivaltarikokselle on vaikea asettaa hintaa. Oletetulle softan/leffojen/musiikin myynnille tapahtuneelle vahingolle sellainen kai voidaan jollakin sumealla logiikalla asettaa.

Onkohan se suomen ennätys sakoissa/korvauksissa näissä asioissa se pari vuotta sitten käyty tapaus finreactor-saitin nylkeminen? Muistaakseni kymmeniä tuhansia euroja. Paikallislehdissä tästä oli jonkinverran juttua taannoin, taisi olla päätekijät täältä päin opiskelijaboksissa.

PS. Mitä Mattiin ja Merviin tulee ja suomalaiseen oikeuskäytäntöön, sitäkin voi miettiä jos rahallista menoa haluaa ajatella, että miten paljon valtio käyttää resursseja siihen että jotain tusinan verran kyyditään Mattia putkaan, tikataan Matin seuralaisia, ja eritoten sitä kuinka monta miestyötuntia kihlakunnassa on mennyt siihen kun Mervillä tulee kuumia aaltoja eroahdistuksen ja emansipaation välillä. Neljätoista aaltoa tähän mennessä. Kuritushuonetta kummallekin, saatana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RaahenTiikeri
Jäsen
Viestit: 124
Liittynyt: 22.01.2004, 17:18
Pisteitä: 16
Paikkakunta: keski suomesta.Uskokaa pois.

Re: Oikeutta oikeassa suhteessa...

Viesti Kirjoittaja RaahenTiikeri »

Se on totta,että tietynlaisille rikoksille voidaan laskea arvo,tai siis meneteetyjen tulojen likimääräinen arvio.
Mutta sanoisin kuitenkin,että kyllä suurteollisuus ja ns.iso raha määrittää nykyään yhä useammin oikeuskäytäntöjäkin.Moneen muuhun asiaan ne on jo päässeet hiipimään.Esimerkiksi lääketiede kun tuntuu olevan nykyään lääketeollisuuden ja(miksei ruokateollisuudenkin)vasalli.PArhaita potilaita ovat tasaisesti lääkkeitä ostavat,ei parantuneet,potilaat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”