Tänään on 21.06.2018, 14:35.

MTV3:n rallilähetys alittaa riman

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4687
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2324

MTV3:n rallilähetys alittaa riman

Viesti Kirjoittaja Hese »

Millainen on hyvän urheilulähetyksen toteutus? Totta kai samanlainen kuin hyvän elokuvan tai hyvin kirjoitetun dekkarin; eli aloitus tai rallissa lähtö, ja siinä välissä juonen kehitys, jossa valmistellaan jännitystä huipennukseen, jolloin kaikki lopulta ratkeaa.

Maailman Parhaan Rallin (MTV3:n oma slogan) televisiototeutus hakee surkeudessaan maailman huonoimman urheilulähetyksen titteliä. Kuinka paljon rahaa on tuhlattu kameroiden ja henkilöstön tuomiseen paikalle, kun toteutukseen ja jännitteen luomiseen ei ole tuhlattu pöllön silmänräpäyksen vertaa aikaa.

Neste Rallin Kakariston erikoiskoe televisioitiin kahteen otteeseen lauantaina, ja draaman kaari oli molemmilla kerroilla sama: minuutin ajan näytettiin Keski-Suomen peltoja ja yleisöä, sen jälkeen 32-35 sekuntia ralliautoilua, jonka jälkeen palattiin ruispellon ja katsojan kypsyttämiseen.

Molempien tunnin lähetysten urheilullinen anti oli mielenkiintoista yhteensä tasan kaksi minuuttia, eli sen ajan kun Loeb ja Hirvonen olivat lähetyksen alussa kuvissa. Mutta miksi ei voitu näyttää edes huippukuljettajien lähtöä? Ja tämä on ensimmäinen kerta, kun itse olen seurannut urheilulähetystä, jossa ei näytetä maaliintuloa, eli auto- ja muunkin urheilun päämäärää, tarkoitusta. Karrikoiden tilanne on sama, jos katsottaisiin 5000 metrin juoksusta puolikierrosta kisan keskeltä.

Siis urheilulähetys josta puuttuu lähtö ja lopetus. Haloo! Kolmenkymmenen sekunnin välähdyksen jälkeen oli mielenkiintoista seurata tekstiteeveestä, miten Galli oli jäänyt reitin varteen.

Ralli ei todellakaan ole maailman helpoin laji televisioitavaksi, mutta näiden lähetysten tasoa ei voi alittaa. Tulee jopa ikävä Laura Ruoholaa ja jokavuotisia Markku Alenin haastatteluja. Paikallaolijat saavat kiksit nähdessään autojen kiitävän hetken ajan ohitseen, mutta televisio antaa ja vaatii mahdollisuudet sata kertaa parempaan tarjontaan. Tästä pureksimattomasta pöllön paskastako maksan Plussakortin maksullani?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mormuska
Jäsen
Viestit: 267
Liittynyt: 25.04.2008, 19:31
Pisteitä: 1

Viesti Kirjoittaja mormuska »

Itse en kyseistä lähetystä nähnyt, mutta ei kai kukaan voi odottaa MTV kolmosen urheilulähetyksiltä muuta kuin rimanalitusta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ritari
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 18.09.2004, 10:13
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Ritari »

Eihän lähetyksestä puuttunut kuin Jari "Silmäpussi" Porttila seisomassa Kakariston risteyksen punaisen postilaatikon vieressä. Silmäpussi taitaa raportoida seuraavaksi Pekingin toreilta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Everything has chains...
absolutely nothing´s changed

- Eddie Vedder "Corduroy" -

Minikommentit


upperdecker
Jäsen
Viestit: 34
Liittynyt: 06.10.2005, 15:21

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 2
Paikkakunta: lappeenranta

Viesti Kirjoittaja upperdecker »

maikkari on pilannut monta hyvää, edellä mainitun rallin (joka muutenkin on kärsinyt inflaatiosta ilman maikkaria, kuin eräs diktatuurivaltio afrikassa konsanaan!) lisäksi tulee mieleen keski-euroopan mäkiviikko.
ainiin ja jääkiekon pääsarja - joka sekin on mennyt päin persettä viimeiset 10 vuotta (jälleen ilman maikkarin "loistavaa" tv-työtä ilmankin). joten ihan sama vaikkei noita lajeja/sarjoja näkyisi tv:ssä ollenkaan.
saa nähdä kuinka läkiksen maajoukkuepelit luistaa - tosin ylen rimasta yli pääseminen ei pitäisi makiksellekaan olla mikään vaikea rasti.

ruusujakin pitää tosin antaa ja ne menevät hornuloiden selostustyölle sekä jokavuotiselle super bowlin lähettämiselle (suorana!)!!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1
Avatar
Jäsen
Viestit: 2186
Liittynyt: 20.01.2007, 12:16

Tuotto: +96.12 yks.

Palautus%: 111.49%

Panosten ka: 2.56 yks.

Vetoja: 327

Pisteitä: 873

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 »

upperdecker kirjoitti:ruusujakin pitää tosin antaa ja ne menevät hornuloiden selostustyölle sekä jokavuotiselle super bowlin lähettämiselle (suorana!)!!
:shock: hornulaselostajat nyt on ajoittain niin pihalla, ettei mitään rajaa...

Tänään viimeksi siellä ihan selostajan ja asiantuntijan voimin ihmeteltiin, että kuinka se Kimin ajo alkoi näyttää ihan erilaiselta viimeisellä stintillä... niin no ei se Alonso siinä edessä varmaan juurikaan niillä kahdella ekalla stintillä pidätellyt Kimiä???... mutta syyksi tarjottiin kaikkea muuta kuin ilmeisintä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”