Tänään on 23.05.2018, 17:43.

*aska-*askempi-Veikkausliiga

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Waverunner
Jäsen
Viestit: 92
Liittynyt: 19.02.2004, 16:30
Pisteitä: 18

*aska-*askempi-Veikkausliiga

Viesti Kirjoittaja Waverunner »

Voi Ristus!!!!

Heti alkuun on hyvä todeta, että todellakin toivon, ettei ketään vedä herneenpalkoja klyyvariin tämän kirjoituksen takia. Joku täällä aikaisemmin kritisoi kovin sanoin Veikkausliigan tasoa ja silloin kirjoituksia poistettiin jne...

Muutamaa peliä tv:stä nähneenä täytyy sanoa, että kaiken tämän hypetyksen keskellä Veikkausliiga ei ainakaan ole pystynyt nostamaan tasoa viime kaudesta. Media on kyllä antanut kaiken tukensa Helsingin Sanomia myöten (Itä-Helsinki-Stadi-Espoo vastakkainasettelu), mutta peli näköjään pysyy samana potkupallona vuodesta toiseen.

Heitän muutaman pointin...

1) Pelin taso kärsii eniten siitä, kun pallon vastaanotto, hallinta ja syöttötaidot ovat aivan retuperällä. Oikeastaan kaikki alkaa tuosta vastaanotosta... kosketukset ovat kovia, pallo karkaa vähän liian kauaksi... tulee kiire syöttää kaverille ja kierre on valmiina, kun kaverilla on samat taidot eli hommasta ei herran jumala vaan tule mitään.

2) Lajilla ei ole minkäänlaista kulttuuria Suomessa. Ei nyt, eikä tule koskaan olemaan. Kyselin huvikseni duunissa noin 7-10 kollegalta, montako Veikkausliigan pelaajaa he osasivat nimetä... paras pääsi kolmeen.

3) Media on hehkuttanut katsojamääriä alkukaudesta. Noh, meillä ainakin duunipaikan lounastilat ja kahvihuoneet on täynnä ilmaislippuja, mutta ketään ei näytä kiinnostavan. HIFK:n lätkäliput sitä vastoin menevät kaupaksi heti ja vaatii jopa jonotusnumeron...

4) Puitteet pelata ovat luokattomat. Kentän kunto on huono ja kun peliä näytetään töllöstä, niin ketään ei näy katsomossa. Taustalla saattaa sitä vastoin näkyä kerrostalo tms... uskottavuus?!?!?!?

5) Pelaajat ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan täysiä raakileita. Omasta ikäluokastani muutama jannu pelaa Veikkausliigassa ja pari ykköstä. Nämä olivat nuoruusiässä juuri niitä vaahtosammuttimen kokoisia koulukiusattuja räkänokkia, jotka kiekkokaukalossa ottivat alvariinsa daijuun.

6) Valeri Popovitch dominoi kenttiä edelleen korkeasta iästä huolimatta. Missä junnut? Tuntuu, ettei enää maajoukkuettakaan tunne omakseen, kun siellä pelaa näitä Balkanin serbejä ja heidän jälkipolveaan (Kuqi, kopteff, Jeremenko ja mitä näitä Kebabeja nyt onkaan...)

7) Jokainen Canal+ omistaja kun näkee maailman luokan futista Valioliigasta, ei kyllä kirveelläkään jaksa seurata kotimaista palloittelua, kun se näyttää siltä, että katsomosta (jos siell ketään on?) voisi hypätä nurmelle ja dominoida peliä.

8) Listaa vois jatkaa loputtomiiin... odottelen tässä lentokonetta ja nyt tuli viimeinen kuulutus, joten luen kommentit viimeisään viikon päästä!

Waverunner

ps. hieno peli, kunhan sitä tekee ammattilaiset, eikä mitkään päivärahoilla / km korvauksilla kituuttelevat ex-kirvesmiehet ;=D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


make
Jäsen
Viestit: 230
Liittynyt: 25.01.2004, 16:06
Pisteitä: 0
Paikkakunta: vantaa

Viesti Kirjoittaja make »

Mihis viidakkoon sitä ollaan menossa kun ei kommentteja voi lukea kun ehkä viikon päästa, veikkaisin BKK>Pattaya :mrgreen: BKK Finnairin suora nimittäin lähtee näitä aikoja 00.35 muistaakseni.

Aika pitkälle samaa mieltä, HJK-MIFK ja Viikingit-HJK + urheilukanavan pelit nähneenä en näe myöskään paljon kehitystä vaikka kuinka haluaisin. Toisaalta kausi on alussa, kentät ja peli paranee kokoajan.

Historiasta, 1912 Tukholman Olympialaisissa Suomihan oli pronssimatsissa, tosin turpaan tuli ja pahasti kun suomalaisille ilmoitettiin matsin ajankohta viime tipassa eli äijät oli viihteellä.

Kyllä fudiskulttuuria Suomesta on aina löytynyt ,Olympialaisiiin ollaan päästy myöhemminkin. Peli ei ole ollut yhtä tasaisen hyvää kuin muilla että ei ole vielä arvokisoihin päästy. Itse kahlannut lähes koko Suomifudiskirjallisuuden + parissa matsissa käynyt vuosien mittaan=potentiaalia fudiksella Suomessa on paljon.

Olosuhteista, Örgryten kotikentälle jengi tulee n.5min ennen,hissien äänet kuuluu katsomoon ja kerrostalot näkyy, noh se on Göteborg. Mutta joo, jos vertaa Etelä-Ruotsia ja esim. Turun Veritasia, n 500km? etäisyysyydellä niin ero on kyllä selvä kaikella tavalla.

Suomi kisoihin ja tilanne muuttuisi, hieman. Potentiaaliset hengailijat messiin ja pieni huuma on valmis.

Waverunner, hyvää tekstiä ja hyvää meininkiä !

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Cecers
Jäsen
Viestit: 175
Liittynyt: 08.04.2005, 17:31
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja Cecers »

Osittain sama, osittain eri.

Pelaajien taitotaso on tosiaan varsin heikkoa. Ekat kosketukset, maatapitkin syötöt, jne aivan perusasiat menevät päin mäntyä liian usein. Pari päivää sitten HJK-TamU pelissä en muista HJK:n edenneen kertaakaan kunnolla, kun he pitivät pallon maassa. Pallo vaan Nurelle, Nure laittaa pallon korkealle ja vastustajan pakin päähän/maalivahdille... Järkyttävää schaibaa.

Kyllä sitä kulttuuria on sieltä tulossa, ja tälläkin hetkellä muutamilla seuroilla on ihan hyvänoloista/näköistä toimintaa katsomossa. Seurojen pitäisi saada niitä junioreitaan sinne katsomoon, pienestä se kaikki lähtee.

Media ei kyllä todellakaan anna kaikkea tukeansa Veikkausliigalle tai muulle suomalaiselle jalkapallolle (poisluettuna ehkä MJ). Ainakin Maikkarin Tulosruutu on parina iltana onnistunut missaamaan Veikkausliigan ottelukierroksen mainitsematta siitä mitään.

Ps. Laittakaa mulle niitä pääkaupunkiseudun joukkueiden pääsylippuja, jos on ylimääräsiä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ebonite
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 25.05.2007, 14:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ebonite »

Joo, ikävä kyllä sama patee kyllä muihinkin palloilulajeihin Suomessa. Taso on huono verrattuna isoihin sarjoihin maailmalla. Suomi on oikeasti surkea urheilumaa. :( Maailmaan nähnyt Henrik Dettman sanoikin taannoin että Suomalaiset on surkea urheilukansa joka ei pärjää kuin mäkihypyn, jääpallon ja jääkiekon kaltaisissa lajeissa joita ei muualla harrasteta ja jotka saadaan hirveällä mediarumballa näyttämään Suomessa isommilta kuin ne ovatkaan. Yksilölajeista löytyy (onneksi) silloin tällöin pärjääjiä mutta muuten kv-menestys odottaa tulevia vuosia. Näin voi vain toivoa koska en suostu uskomaan että Suomalaiset olisivat huonompia kuin muut pohjoismaalaiset joten eiköhän tämäkin vielä opita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kala1
Jäsen
Viestit: 208
Liittynyt: 28.06.2005, 19:12
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kala1 »

Sama jätkä (Waverunner) alkoi avautumaan vuosi sitten kauden alussa Veikkausliigasta ja taas sama juttu. Motiivi?? En väitä ettei saisi esittää kritiikkiä, mutta ko. kirjoittajan ainoa tarkoitus tuntuu olevan suomalaisen futiksen dissaaminen. Niin tyypillistä tässä jääkoronan, sopupallon ja hornuloiden luvatussa maassa. :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pjl
Jäsen
Viestit: 1087
Liittynyt: 02.03.2003, 15:15

Tuotto: +2.19 yks.

Palautus%: 100.62%

Panosten ka: 3.98 yks.

Vetoja: 89

Pisteitä: 154
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pjl »

Juu ja täällä on ollut jaossa lippuja Tepsin lätkäpeleihin vuosikaudet, mutta kuudesta paikasta keskimäärin kuusi on ollut pelistä toiseen tyhjinä kun ketään ei oikeasti kiinnostaa joku TPS-SaiPa keskellä marraskuuta kun peleissä ei mitään panosta. Mielummin sitä katsoo vaikka wrestilingia, se kun ei edes yritä olla urheilullista vaan rehellistä teatteria.

Toki yleisömäärät lätkäsä näyttävät komeilta kun nämä kuusi + varmaan 2000 muuta käyttömätöntä kausikorttia lasketaan aina mukaan yleisömäärään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KilgoreTrout
Jäsen
Viestit: 2067
Liittynyt: 27.10.2006, 20:29

Tuotto: -13.75 yks.

Palautus%: 98.34%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 280

Pisteitä: 532
Paikkakunta: Helsinki

Re: *aska-*askempi-Veikkausliiga

Viesti Kirjoittaja KilgoreTrout »

Waverunner kirjoitti:
Tuntuu, ettei enää maajoukkuettakaan tunne omakseen, kun siellä pelaa näitä Balkanin serbejä ja heidän jälkipolveaan (Kuqi, kopteff, Jeremenko ja mitä näitä Kebabeja nyt onkaan...)
Tämä kommentin perusteella voisi olettaa,että lähdit reissuun tuulihousut jalassa ja Suomen lippu kädessä,mutta tuskin kuitenkaan.

Ruotsalainenkin futiskulttuuri ja myös maajoukkueen menestys voisi olla aika lailla vaisumpaa,jos parhaita pelaajia ei mielettäisi omiksi vaan joksikin leijonanmetsästäjiksi ja serbeiksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kala1
Jäsen
Viestit: 208
Liittynyt: 28.06.2005, 19:12
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kala1 »

pjl kirjoitti:Juu ja täällä on ollut jaossa lippuja Tepsin lätkäpeleihin vuosikaudet, mutta kuudesta paikasta keskimäärin kuusi on ollut pelistä toiseen tyhjinä kun ketään ei oikeasti kiinnostaa joku TPS-SaiPa keskellä marraskuuta kun peleissä ei mitään panosta. Mielummin sitä katsoo vaikka wrestilingia, se kun ei edes yritä olla urheilullista vaan rehellistä teatteria.

Toki yleisömäärät lätkäsä näyttävät komeilta kun nämä kuusi + varmaan 2000 muuta käyttömätöntä kausikorttia lasketaan aina mukaan yleisömäärään.
Juurikin näin, toisinkuin kiekossa Veikkausliigassa lasketaan vain paikallaoleva yleisö.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Cecers
Jäsen
Viestit: 175
Liittynyt: 08.04.2005, 17:31
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja Cecers »

kala1 kirjoitti:Juurikin näin, toisinkuin kiekossa Veikkausliigassa lasketaan vain paikallaoleva yleisö.
Onko tosiaan näin? Ne siis tosiaan laskee jokaisen pään katsomosta eivätkä ilmoita yleisömäärää myytyjen pääsylippujen mukaan? Tätä en tiennyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 557
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Cecers kirjoitti:
Onko tosiaan näin? Ne siis tosiaan laskee jokaisen pään katsomosta eivätkä ilmoita yleisömäärää myytyjen pääsylippujen mukaan? Tätä en tiennyt.
Veikkausliigassa se onnistuu helposti laskea ne n.150 paikalla olevaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

ebonite kirjoitti:Joo, ikävä kyllä sama patee kyllä muihinkin palloilulajeihin Suomessa. Taso on huono verrattuna isoihin sarjoihin maailmalla. Suomi on oikeasti surkea urheilumaa. :( Maailmaan nähnyt Henrik Dettman sanoikin taannoin että Suomalaiset on surkea urheilukansa joka ei pärjää kuin mäkihypyn, jääpallon ja jääkiekon kaltaisissa lajeissa joita ei muualla harrasteta ja jotka saadaan hirveällä mediarumballa näyttämään Suomessa isommilta kuin ne ovatkaan. Yksilölajeista löytyy (onneksi) silloin tällöin pärjääjiä mutta muuten kv-menestys odottaa tulevia vuosia. Näin voi vain toivoa koska en suostu uskomaan että Suomalaiset olisivat huonompia kuin muut pohjoismaalaiset joten eiköhän tämäkin vielä opita.
Tämä on kyllä yksi maailmanhistorian parhaimpia vitsejä (tai provoja). :D
Suomi oikeasti surkea urheilumaa ja -kansa? Jos otetaan esimerkiksi palloilulajit, joita tuossa erityisesti morkaatan:
Maailmanlaajuisesti isot lajit:
Lentopallo - Maailmanliigassa toista vuotta peräkkäin, syksyllä EM-kisoissa
Koripallo - Vakavasti otettava EM-kisaehdokas, viimeksi kisoissa 1995
Jalkapallo - Euroopan keskitasoa
Käsipallo - Ei menestystä, pieni laji tällä hetkellä Suomessa
Vesipallo - Marginaalilaji Suomessa
Ja sitten nämä "pienet lajit":
Jääkiekko - Yksi suurista
Jääpallo - Yksi kolmesta suuresta
Salibandy - Toinen kahdesta suuresta

Kuinka moni muu 5 miljoonan asukkaan maa pystyy menestymään näin laajalla rintamalla palloilulajeissa? Luetellaanpa tähän muutama Euroopan maa edes suunnilleen samasta kokoluokasta:
Itävalta (8 milj.)
Sveitsi (7,5)
Bulgaria (7,5)
Tanska (5,5)
Slovakia (5,5)
Kroatia (4,5)
Norja (4,5)
Irlanti (4)

Lentopallo - Bulgaria maailmanliigassa, EM-kisoissa Bulgaria, Kroatia, Slovakia
Koripallo - Kroatia ja Bulgaria Suomea parempia, muut samalla tasolla tai heikompia
Jalkapallo - Kroatia (ja Tanska) selvästi parempi, muut samaa tasoa

Jääkiekko - Jääpallo - Salibandy - Unohtakaa koko juttu

Bulgarialla ja Kroatialla tasoa löytyy siis ainakin näissä Suomen vahvemmissa lajeissa, mutta missä ovat esimerkiksi Itävalta ja Sveitsi? Rahaa noissa naissa käytetään urheilun tukemiseen taatusti saman verran kuin Suomessa ja tulos on huomattavasti surkeampaa ainakin palloilun saralla.


Ja yksilöurheiluhan on sitten vielä kokonaan oma kokonaisuutensa. Esimerkiksi Norja häviää Suomelle lähes palloilulajissa kuin palloilulajissa, mutta ei kenellekään tule silti mieleenkään haukkua sitä surkeaksi urheilumaaksi. Eri maissa nyt vain arvostetaan hieman eri lajeja. Ja mielestäni on jopa hyvin loogista, että näin pohjoisessa maassa kuin Suomessa talvilajit jääkiekon johdolla vievät parhaat lahjakkuudet päältä.

Mitä siis yritän sanoa. Olkoon jalkapallo paskaa Suomessa. Olkoon jalkapallokulttuuri paskaa suomessa. Palloilukulttuurin puutteesta on silti turha yrittää puhua. Suomalaisia nyt ei vain satu kiinnostamaan nahkakuulan potkiminen. Esimerkiksi itse olen urheilumiehiä henkeen ja vereen, mutta mestareiden liigan finaalistakin jaksoin katsoa vain ensimmäisen puoliajan. Kyseinen laji ei vain satu tippaakaan iskemään meikäläiseen ainakaan penkkiurheilulajina. Paljon suuremmalla mielenkiinnolla seurasin esimerkiksi lentopallon SM-finaaleja.

Miksi Suomeen yritetään siis väkipakolla ottaa mallia muualta jalkapallon saralla? Jos fanikulttuuria ei ole, niin sitä ei ole. End of story. Asia pitää vain hyväksyä. Väkisin kulttuuria on ihan turha yrittää synnyttää.
Eivät käsipallofanitkaan jatkuvasti itke, että maailmalla suhteellisen iso laji on Suomessa lähinnä rantaruotsalaisten kiva pikku kimppapeli.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Hyvää mättöä Xavilta!

Jalkapallokulttuuria ei tosiaan väkisin luoda. Kaikista eniten tilanteeseen varmasti auttaisi yksi satunnainen menestys. Pääsy EM-kisoihin ja siellä ihmeen kaupalla parempaan keskikastiin. Siitä voisi syntyä jonkinmoista kansanhurmosta :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ebonite
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 25.05.2007, 14:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ebonite »

Niin, siis totuus on että Suomi on surkea suurissa joukkuelajeissa. Koripallossa 1960-luvun Tokion Olympiakisat on paras saavutus. 1995 MM-kisoihin pääsy oli sinänsä kova saavutus, mutta itse kisoista ei tullut tuomisina kuin tappioita. Kuten ei lentopalloilijoiltakaan kahta vuotta myöhemmin. Maailmanliigan pelit ovat osin höntsyharjoituksia monelle maalle mutta toivotaan että nyt toisella yrittämällä tulee edes yksi voitto MM-kisoista. Mitalli näistä lajeista on lähinnä utopiaa kun suuret maat pelaavat vastaan. Varsinkin koripallossa jossa yleensä parempi joukkue kentällä voittaa eikä tuurilla ole niin suuri merkitys kuin pienimaalisissa lajeissa CUP-kisassa. Jalkapallossa ei olla päästy edes kisoihin. Kuitenkin lähiympäristön maat Ruotsi,Tanska,Norja ovat päässeet kisoihin jalkapallossa mitä voi pitää voittona pienelle maalla ja Tanskalla on jopa mestaruus. Liettua ja Latvia ovat nuoresta historiastaan huolimatta pärjänneet koripallossa mikä on maiden ykköslaji. Suomi on edelleen pärjännyt ainoastaan siinä kiekossa mikä on sinänsä hieno juttu, mutta on siinä aikamoinen ero kilpailussa verrattuna kv-palloiluun. Lätkässä 1.5 miljoonaa pelaajaa kahdeksassa maassa (muut merkityksettömän pieniä) verrattuna lajeihin joissa on lajista riippuen kymmeniä tai satoja miljoonia lisenssipelaajia ja joita pelataan tasokkaasti kaikkialla. On silti yksi laji joka on globaali-palloilu ja jossa olemme aivan kärjessä maailmassa. Keilailu! Sitä on syytä arvostaa aivan aidosti. Palloilukuluttuurimme on muuten ohutta ja nuorta, mutta se kehittyy!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kala1
Jäsen
Viestit: 208
Liittynyt: 28.06.2005, 19:12
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kala1 »

Cecers kirjoitti:
kala1 kirjoitti:Juurikin näin, toisinkuin kiekossa Veikkausliigassa lasketaan vain paikallaoleva yleisö.
Onko tosiaan näin? Ne siis tosiaan laskee jokaisen pään katsomosta eivätkä ilmoita yleisömäärää myytyjen pääsylippujen mukaan? Tätä en tiennyt.
Tietääkseni porteilla on laskurit, joilla lasketaan portista sisään tulleet katsojat. Näin ollen esim. kausikorttilaisia ei lasketa "automaattisesti" mukaan yleisömäärään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja JAH »

Porteilla on kyllä laskurit mutta seura lisää automaattisesti myytyjen kausikorttien määrän laskureista saatavaan lukuun. Näin ainakin taannoin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

ebonite kirjoitti:Niin, siis totuus on että Suomi on surkea suurissa joukkuelajeissa. Koripallossa 1960-luvun Tokion Olympiakisat on paras saavutus. 1995 MM-kisoihin pääsy oli sinänsä kova saavutus, mutta itse kisoista ei tullut tuomisina kuin tappioita. Kuten ei lentopalloilijoiltakaan kahta vuotta myöhemmin. Maailmanliigan pelit ovat osin höntsyharjoituksia monelle maalle mutta toivotaan että nyt toisella yrittämällä tulee edes yksi voitto MM-kisoista. Mitalli näistä lajeista on lähinnä utopiaa kun suuret maat pelaavat vastaan. Varsinkin koripallossa jossa yleensä parempi joukkue kentällä voittaa eikä tuurilla ole niin suuri merkitys kuin pienimaalisissa lajeissa CUP-kisassa. Jalkapallossa ei olla päästy edes kisoihin. Kuitenkin lähiympäristön maat Ruotsi,Tanska,Norja ovat päässeet kisoihin jalkapallossa mitä voi pitää voittona pienelle maalla ja Tanskalla on jopa mestaruus. Liettua ja Latvia ovat nuoresta historiastaan huolimatta pärjänneet koripallossa mikä on maiden ykköslaji. Suomi on edelleen pärjännyt ainoastaan siinä kiekossa mikä on sinänsä hieno juttu, mutta on siinä aikamoinen ero kilpailussa verrattuna kv-palloiluun. Lätkässä 1.5 miljoonaa pelaajaa kahdeksassa maassa (muut merkityksettömän pieniä) verrattuna lajeihin joissa on lajista riippuen kymmeniä tai satoja miljoonia lisenssipelaajia ja joita pelataan tasokkaasti kaikkialla. On silti yksi laji joka on globaali-palloilu ja jossa olemme aivan kärjessä maailmassa. Keilailu! Sitä on syytä arvostaa aivan aidosti. Palloilukuluttuurimme on muuten ohutta ja nuorta, mutta se kehittyy!
Huoh... Surkea on täysin suhteellinen käsite. Kuten jo aiemmin selitin, Suomi pärjää erittäin laajalla rintamalla maan kokoon nähden. Lisenssipelaajia on meillä jalkapallossa about 110.000, koripallossa 20.000, lentopallossa 15.000. Satojen miljoonien skaalassa nuo ovat kärpäsenpaskan lukemia, joten mitään huippumenestystä on toivotonta edes odottaa. Arvokisapaikoista taistellaan kuitenkin kaikissa lajeissa ja jo pelkästään se on kova temppu. Jääkiekossa luku on 60.000 ja kun maailmanlaajuinen määrä on todellakin murto-osa edellämainituista, niin on kai selvä, että menestyskin on parempaa.

Suomen ongelma on siis vain ja ainoastaan se, että mikään maailmalla suurista lajeista ei nauti kovinkaan suurta suosiota täällä. Menestys on joka tapauksessa erinomaista harrastajamääriin nähden. Se on kiistaton fakta.

Maailmassa ei nimittäin ole kovinkaan montaa väkiluvultaan samansuuruista maata, joka pystyy vakavasti taistelemaan arvokisapaikoista kolmessa valtalajissa (puhumattakaan ns. "marginaalilajien" menestyksestä). Esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa tuo Tanska. Jalkapallossa menestystä on tosiaankin jonkin verran tullut, mutta sen lisäksi ainoastaan käsipallossa (siinäkin maailmanlaajuisesti vain 20 milj harrastajaa) menestys on edes siedettävää. Ja siellä ei voida vedota edes pikkulajien viemiin harrastajiin, kun niissäkään ei homma suju millään tasolla.


Suomen tilanne voi tuntua turhauttavalta niiden näkökulmasta, joiden näkökanta rajoittuu pelkästään jalkapallon ympärille, mutta itse olen äärimmäisen ylpeä siitä, että näin pienen maan joukkueet taistelevat tasapäisesti maailman parhaiden kanssa arvokisapaikoista. Koska näin tapahtuu, oli kyseessä lähes mikä laji hyvänsä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


west hampton
Jäsen
Viestit: 407
Liittynyt: 10.02.2005, 15:18
Pisteitä: 12

Viesti Kirjoittaja west hampton »

On yksi palloilulaji, missä Suomi ainakin on maailman paras, nimittäin Pesäpallossa. :lol: :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut west hampton, 26.05.2007, 09:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


TuiranKingi
Avatar
Jäsen
Viestit: 733
Liittynyt: 31.08.2006, 15:02
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Itä-Tuira

Viesti Kirjoittaja TuiranKingi »

Joo ja Suomi saisi USA suhteet kerralla kuntoon vaihtamalla Pesäpallon Bäseballoksi :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Jokainen tarvitsee Lotus-hetken."
http://twitter.com/TuiranKingi

Minikommentit


Puttaaja
Jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: 13.11.2004, 12:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Puttaaja »

Ilman mitään dissaamista futista kohtaan (miksi edes dissaisin), totean samoin kuin muutama edellinen ettei Veikkausliiga jaksa kiinnostaa edes ilmaislipulla katsomaan. Joita muuten tuntuu tarjottavan aika useasti. Lieneekö se sarjan eduksi, että maine alkaa olla ilmaissarjasta, aikanaan katsojaluvut olivat toki pienemmät mutta lipuista maksettiin. Omasta mielestäni se ei voi olla oikein niitä kohtaan jotka lipusta ovat sattuneet maksamaan.

Tuo Veikkausliigapelaajien tietäminen on kyllä heikoilla kantimilla itse kullakin, valmentajia jo muutaman tietää mutta pelaajista tulee mieleen vain Vallu Popovits. Mutta totuus on ettei pelaajia tiedä väki mistään muustakaan sarjasta kuin lätkästä. Kysehän on vain fanikulttuurista, lätkän fanikulttuuri on syvää ja seuran valinta luonnollinen jokaisen velvollisuus. Olen kuullut työpaikkahaastatteluistakin joissa pitää osata vastata oikein kysymykseen kumpi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TuiranKingi
Avatar
Jäsen
Viestit: 733
Liittynyt: 31.08.2006, 15:02
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Itä-Tuira

Viesti Kirjoittaja TuiranKingi »

Veikkausliiga pitäisi pelata tiiviimmin ja täten lyhyempänä kautena. Joukkuemäärä pienemmäksi. Myös playoff mukaan lätkän ja pesiksen tyyliin. Mutta jos rehellisiä ollaan niin on mukavaa laittaa vedonlyönti kesäksi syrjään ja vaan fiilistellä, koska Suomen kaikki kesäpalloilusarjat eivät kiinnosta pätkääkään, ainakaan vedonlyöntimielessä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Jokainen tarvitsee Lotus-hetken."
http://twitter.com/TuiranKingi

Minikommentit


TTM
Jäsen
Viestit: 137
Liittynyt: 02.02.2004, 20:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja TTM »

Otteluita pelataan aivan liian tiivisti. Esim. suosikkijoukkueellani on ollut 5 kotipeliä yhtä monen viikon aikana. Eurooppalainen malli, kotiottelu joka toinen viikonloppu, tänne Suomeenkin. Tällä nykyisellä kaksi kierrosta viikossa voi pyyhkiä persettä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kala1
Jäsen
Viestit: 208
Liittynyt: 28.06.2005, 19:12
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kala1 »

TuiranKingi kirjoitti:Veikkausliiga pitäisi pelata tiiviimmin ja täten lyhyempänä kautena. Joukkuemäärä pienemmäksi. Myös playoff mukaan lätkän ja pesiksen tyyliin.
Aika usein kuulee em. ehdotuksia. Mun mielestä sarjasysteemi on nimenomaan yksi futiksen parhaita puolia. Kaikki pelaavat toisiaan vastaan kotona ja vieraissa ja sen jälkeen katsotaan kuka oli paras. Siinä ei jää sijaa jossitteluille. Kauden ensimmäisessä ja viimeisessä pelissä saavutettu piste on yhtä tärkeä, jokaisessa pelissä on panosta.

Playoff- systeemi on tietyssä mielessä katsojien pettämistä. Tahkotaan puoli vuotta runkosarjaa ja sen jälkeen pisteet nollataan ja kaikki alkaa tavallaan alusta. Itseäni ei jaksa ainakaan kiinnostaa yhtään joku runkosarjan peli Jokerit-SaiPa jonka merkitys pitkässä juoksussa on häviävän pieni joukkueiden loppusijoitusten kannalta.
Cup- kilpailut ovat sitten asia erikseen. Koko cup menettäisi merkityksensä, jos myös liigamestaruus ratkaistaisiin cup- muodossa.

Ja mitä kauden pituuteen tulee, sehän on tunnetusti näillä leveysasteilla muutenkin kovin lyhyt, joten miksi vielä entisestään lyhentää?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Aika vähän merkitystä sarjasysteemillä, maajoukkueen menestyksellä yms. taitaa lopputulokseen kuitenkin olla. Mielestäni ongelmat Suomessa on johtajatasolla eli seurojen ja Veikkausliigan johtoportaissa, jossa tarvittais enemmän bisnesnäkemystä ja yleensäkin osaamista. Joukkueista pitää tehdä kiinnostavampia brandeja ja liigasta myös, ja sitä kautta saada touhuun lisää rahaa sponsorien ja lopulta katsojien muodossa. Tämä luonnollisesti alkaa näkymään juniorien mielenkiintona lajia kohtaan, eikä jääkorona enää vie lahjakkaimpia pelaajia mukanaan.

Esim. medianäkyvyyteen ei jostain syystä tajuta panostaa tarpeeksi vaan touhusta annetaan niin amatöörimäinen kuva kuin pystytään. Joku YLEn maalikoostekin koostuu monesti sellaisista pätkistä, jotka kuvaaja on ottanut parkkipaikan snagarin katolta käsivaralla sikäli kuin syömisiltään on ehtinyt. Pisteenä iin päällä saadaan objektiivin taittovoimakkuudesta näyte maalin jälkeen (onkohan itse hölmöpekkahänninen antanut ohjeet zoomata maalintekijää niin perkeleesti). Enemmän yhteistyötä pitäisi olla median kanssa. Ja onkos tämä vuosi ensimmäinen, kun KAIKILLA Veikkausliigan joukkueilla on omat internetsivut? Aika hemmetin kauan siihen menikin, että internetin mahdollisuudet tajuttiin.

Suomessa taitaa futisväki ajatella vielä niin, että koska futis lajina muualla maailmassa kiinnostaa katsojia automaattisesti, niin sen pitää riittää täälläkin ja katsojien vähyys johtuu vain esim. siitä, että maajoukkue ei ole vielä päässyt arvokisoihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ebonite
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 25.05.2007, 14:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ebonite »

Xavi kirjoitti: Suomen tilanne voi tuntua turhauttavalta niiden näkökulmasta, joiden näkökanta rajoittuu pelkästään jalkapallon ympärille, mutta itse olen äärimmäisen ylpeä siitä, että näin pienen maan joukkueet taistelevat tasapäisesti maailman parhaiden kanssa arvokisapaikoista. Koska näin tapahtuu, oli kyseessä lähes mikä laji hyvänsä.
Näin hauskaa sutkausta en olekaan pitkään aikaan kuullut :lol: Jalkapallo, koripallo ja lentopallo ei ainakaan kuulu näihin kuten kaikki edes vähän urheilua seuranneet tietävät. Kori- ja lentopallolla saattaa tuurin avustamana olla noin kymmenen vuoden välein realisinen sauma kisoihin. Jalkapallossa Suomen urheilukulttuuri ei riitä vielä pitkään aikaan kisapaikkaan paitsi ihan ihme tsäkällä. Suomi on liian huono urheilumaa että ansaitsisi edes menestystä isoissa lajeissa. Itse toivoisin eniten koripallon menestystä koska sillä on lajina (IMHO) monta etua esim. jalkapalloon ja jääkiekkoon verrattuna, mutta makuasioitahan nuo.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10480
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +349.81 yks.

Palautus%: 120.65%

Panosten ka: 1.61 yks.

Vetoja: 1050

Pisteitä: 2892
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Xavi kirjoitti: Itävalta (8 milj.)
Sveitsi (7,5)
Bulgaria (7,5)
Tanska (5,5)
Slovakia (5,5)
Kroatia (4,5)
Norja (4,5)
Irlanti (4)

Jalkapallo - Kroatia (ja Tanska) selvästi parempi, muut samaa tasoa
Otetaan nyt kantaa siihen lajiin, jolla tämä ketju aloitettiin.

Milläs mittarilla kyseinen kommentti saadaan aikaan, eurocup- vai arvokisamenestyksellä?

terveisin,

Luiz Antonio HJK, nykyisin Torniosta

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen turina”